K-report
 

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 12. 05. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 12. 05. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Duštifíra_von_ALEX
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 3-2012

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 20:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto-na Oberpfalzbahn mají RS1 s plošinama.Na trati malého významu Cham-Waldmünchen (podobné Tanvald-Žel.Brod) jsou perony jen v koncových stanicích.Velmi často jsem na tomto úseku vozil jednoho vozíčkáře tam a zpět za nákupy a k lékaři.Takže zcela dostačující.Na druhou stranu Cham-Lam,i když má každá půlka této tratě jiného majitele infrastruktury,byli všechny stanice vybaveny perony.Důvod?Turisticky využívaná trať včetně stanice v lázeňském městě Bad Kötzting.

Si rejpnu...S taktem si tady moc hlavu nelámou,a s návazností na vlak-bus už vůbec ne.Jediná vyjímka je návaznost bus-vlak pro školáky ve dnech škol.vyučování a to ráno u vlaku tam a odpoledne u vlaku zpět.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10420
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 20:58:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S taktem si tady moc hlavu nelámou,a s návazností na vlak-bus už vůbec ne.

Na trati Cham - Waldmünchen, stejně v úseku Cham - Bad Kötzting, ani není 1 h takt vyjezditelný, že.
(A než mít i ve špičce jen 2 h takt, tak to už je logičtější to ve špičce "točit, jak se dá", byť za cenu netaktu.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 21:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto_Pospíšil: Pokud si z vašich požadavků ČD vyberou co se jim zrovna hodí a nefungují mechanismy, které je mají donutit dodržovat smlouvu a platit sankce (které by pocítili odpovědní, ne my všichni), tak to funguje docela na houby nemyslíte?

Pořád mi z toho nevyplývá jaké bude řešení náhrady porouchajících se šuplíků aspoň pro léto? Regionova je krám co by vůbec do Jizerek neměl jezdit, to se asi shodnou všichni, ale kapacitu to má a co teda tam může přijít dokud nebude trať rekonstruovaná? Jakým způsobem lze řešit současnou situaci? Seberou se 841 Vysočině (jen ať ty reklamy proboha zůstanou u nich) a za odměnu dostanou naše regionvy? Je hezké říct, že to je problém ČD a objednavatel chce jen to nejlepší, to je chválihodné, ale jak vyjede jedno modré vozítko pro 200 lidí bude problém především těch 200 lidí.

A co se nízkopodlažnosti týče, tak souhlasím, že reko 810 je slušná a celkově příjemnější než 814, kor na takovou nudli jako je 034. U prvních a posledních vlaků bych také na té nízkopodlažnosti netrval ani na 036.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 21:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikde jsem si nevšiml, že by rodiče lamentovali ...

Nejde o demonstrativní lamentování, nýbrž o prosté "hlasování nohama".


bude problém především těch 200 lidí.

Však oni po pár reprízách pochopí, co jim dopravce sděluje.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hungry_Bear.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9403
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 21:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Duštifíra:
Byla zde snaha diskutovat o tom zda má smysl např.u prvního či posledního spoje mít nutně nízkopodlažní vozidlo.
Já si myslím, že nemá smysl kupovat extra vozidlo pro první a poslední spoj.[nene]

Edit:
Nechic:
nefungují mechanismy, které je mají donutit dodržovat smlouvu a platit sankce, tak to funguje docela na houby nemyslíte?
Ale tak to funguje všude, kam jen politik nastrčí nos (což je ve veřejném sektoru všude), to jste si už mohl všimnout.[wink]


(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 21:12:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hungry_bear: Nebo místo lamentování sednou do auta, což vidět tak dobře není. Zas tak drastický bych nebyl.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 21:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Duštifíra_von_ALEX:
Předně se chci ohradit na Vaši připomínku že:" nízkopodlažní vozidla slouží jen vozíčkářům, a tudíž jsou zbytečná".Já jsem nic takového nenapsal
Vy možná ne, ale ochotně jste se přiřadil na stranu "zbytečnosti nízkopodlažních vozidel", ale na moje argumenty jste zareagovat nedokázal. A protože evidentně nejste schopen věcné diskuze, tak já s Vámi hru na to, kdo se zavrtá hlouběji do žumpy, hrát nebudu. Já tu (na rozdíl od Vás) nikoho nezačal osobně urážet... (A pokud jste se našel ve větě, že jsem zvědav, kam až lidská hloupost může zajít, pak o potrefené huse kažte sám sobě před zrcadlem.)
Tak s pánem bohem.

Inkonginto:
A tady se rozcházíme.
To mě nepřekvapuje...

Nemyslím si, že by zrovna rozhodnutí o nízkopodlažnosti rozhodlo o provozování železniční dopravy do Maxova.
To netvrdím, ale domnívám se, že šlo o nutný krok k tomu, aby tento způsob dopravní obsluhy území mohl být obhájen jako jediný. Ačkoliv i tak o správnosti tohoto rozhodnutí přesvědčen nejsem.

Tlaky na protažení 104 do Josefáče znám, ale přesto si myslím, že by zde měl zasáhnout opět objednatel.
Objednatel také zasáhl. Autobusovou dopravu financovat odmítl s odůvodněním, že by to vlak dost možná pohřbilo. Ale ani to si nemyslím - pro turisty pořád bude hrát významnou roli a nějaká MHD nenahradí dopravu např. na Špičák.

Mimochodem, podle Vás je v pořádku, že občané Josefova Dolu cestují do Jablonce s přestupem na Smržovce (a druhým v Jablonci na MHD) dvojnásob déle, než jak by mohli linkou 104? Je v pořádku, že docházka je v průměru větší než 1 km a spousta částí má docházku k tomu vlaku i 1,5 km? Je v pořádku, že Dolní Maxov je od veřejné dopravy odříznut úplně?
A prosím, než někoho napadne drbat se pravou rukou za levým uchem = tj. zavést minibus k vlaku, spočítejte si nejdřív ekonomiku. Tj. vozidlo navíc s mizerným proběhem, které nebude vozit nikoho, protože nikdo normální by nebyl zvědavej na to, aby jel 5 minut autobusem, přestupoval na vlak, čtvrt hodiny ve vlaku, přestup na další vlak, čtvrt hodiny v dalším vlaku a přestup na MHD/čtvrt hodiny pěšky (=> tj. se všemi časovými ztrátami na přestup a docházku hodinka života v čudu). Ve srovnání s busem, který by mohl za 30 minut objet všechno, to totiž působí celkem komicky.

Mimochodem pro mě osobně je 810 ... naprosto ideálním vozidlem.
Já Vám ten názor neberu. Ale když se zamyslíme nad budoucností, co by je mělo třeba za deset let nahradit? Nebo tady budou už navždy?
Ono když se podíváte na všeobecný trend, tak železniční vozidla o velikosti dnešní 810 perspektivu nemají, protože jsou (a nejen u nás) nahrazovány buď něčím větším (co vozí vzduch), nebo autobusem...

Lidé jásají a mávají vlajkami na každé zastávce....
Nikoliv, protože spousta to považuje za samozřejmost.

low-entry
Ještě že je čeština bohatá na slova....

Zaveďme tedy, speciálně pro Vás, pojem nízkonástupová vozidla.[vypravci] (Ono totiž někteří z nás se zdráháme používat termín "nízkopodlažní" pro některé typy vozidel, např. pro regíny, kde krom pár sklopných sedaček a hajzlíku se ke všemu musí drápat po schodech.)

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 21:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pořád mi z toho nevyplývá jaké bude řešení náhrady porouchajících se šuplíků aspoň pro léto?
A proč se nezeptáte toho, kdo bere za tuto službu nemalé peníze? Toho, kdo vysoutěžil výkony JHŽ...??

Co chcete slyšet ode mě? Maximálně Vám můžu poradit: počkejte do srpna... na autobusy. Karos a SORek by snad mohl být dostatek* a můžou jezdit prakticky všude.

* Ne snad, že by autobusy rostly na jabloních, ale ČD si mohou vysoutěžit toho, kdo je bude mít.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 21:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, podle Vás je v pořádku, že ...

Však bydlet v těch končinách a přečíst si, že "objednatel také zasáhl. Autobusovou dopravu financovat odmítl s odůvodněním, že by to vlak dost možná pohřbilo.", tak bych tomu objednateli osobně a vlastnoručně vyrazil zuby.

Mmch, DPMJL vymyslel další ojebávku na cestující a KORID - odbavovací zařízení v autobusech jablonecké MHD nedokáží na kartě "najít" tam řádně nahranou roční síťovku IDOLu, takže někteří řidiči "zkouší" inkasovat další jízdné (ovšem když je člověk důrazně ujistí, že v takovém případě vystoupí i je, tak si náhle vzpomenou, že je to vlastně už známá "závada").
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 21:32:51    Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto Číslo příspěvku: 1614: Něco k nekovovým zdržím na 810-vlastní zkušenost. Měl jsem na přidělené 810 oba druhy nekovových zdrží, nejdříve RUBOS. Tragédie, co se týká brzdění v zimě, ve sněhu a v dešti. Tragédie, co se týká vyleštění jízdní plochy kol a tím snížení adheze na úroveň, která znemožňovala jízdu s přívěsným vozem do kopce. (ty kopce nabyly takové, jako na 036). Čichový vjem při brzdění výstižně nazvaný slovem "pušinec". Metalokeramické zdrže. Brzdily dobře, tiše, bez pušince a skoro neubývaly. Když se po cca měsíci provozu zjistilo projetí do okolku, bylo to nepříjemné. Ale když se to po třech týdnech opakovalo, tak šly ty metalokeramické zázraky na smetiště (dějin?). Pokud vím, tak nic jiného v oboru neexistuje, ale mohu se mýlit.
Duštifíra_von_ALEX
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 3-2012

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 21:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto-nehledal jsem se ve větě:, kam až blbost některých zajde
Ale ve větě: ohánět se tím, že nízkopodlažní vozidla slouží jen vozíčkářům, a tudíž jsou zbytečná, to už je opravdu zoufalost.

Škoda že nám tu mluvíte do duše o nízkopodlažnosti,aby jste v zápětí napsal jak nejste žádný nadšený propagátor nízkopodlažnosti...

Pokuď jsem se Vás nějak dotknul,tak se Vám z celého srdce moc omlouvám.Což Vy asi neumíte...
Jj,zbohem..
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 21:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však bydlet v těch končinách a přečíst si, že "objednatel také zasáhl. Autobusovou dopravu financovat odmítl s odůvodněním, že by to vlak dost možná pohřbilo.", tak bych tomu objednateli osobně a vlastnoručně vyrazil zuby.
Tak to bych se nedivil, leč úkol toho projednání (kde jsem zaplaťpánbůh nebyl) zněl jasně: "Jelen nesmí projet za žádnou cenu. Vlak je potřeba do roku 2026 držet při životě."

Podotýkám - z pozice zástupce prodloužené ruky objednatele musím hájit toto řešení z pohledu udržitelnosti železniční dopravy. (Z osobního pohledu považuji SQ za umělou podporu železnice na úkor veřejné dopravy. Ale co už - lidé si zvykli. Část jezdí spokojeně vlakem, zbytek spokojeně autem.)

nehledal jsem se ve větě:, kam až blbost některých zajde
Ale ve větě: ohánět se tím, že nízkopodlažní vozidla slouží jen vozíčkářům, a tudíž jsou zbytečná, to už je opravdu zoufalost.

Tak kdybyste četl diskuzi celou, tak byste si všiml celkového protinízkopodlažního tónu. Ale má chyba - měl jsem důrazněji oddělit reakci na Vás od obecné.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 22:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad T.H. 1087: opravdu velká poklona za slušnost a výstižnost
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1615
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 22:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, podle Vás je v pořádku, že občané Josefova Dolu cestují do Jablonce s přestupem na Smržovce (a druhým v Jablonci na MHD) dvojnásob déle, než jak by mohli linkou 104?

A vy znáte cestu z Josefáče přes kopec v zimním období? Navíc co se času týče, tak zase o tolik rychlejší spojení to není. Když se podívám do historie, jezdil tamtudy autobus do Prahy. Úspěšnost úžasná. Tak se ten spoj zrušil.

Jinak já v Josefáči bydlel a rozhodně jsem problém s docházkou na vlak neměl. Ono se totiž na vesnici žije trochu jinak, než ve městě. A to dodnes. Pokud by 104 jezdil, bude naopak docházková vzdálenost Antonínováků, Albrechtičáků a Jířetíňáků daleko větší. A to nehledím na to, že by bus určitě nejezdil až do zadního Josefáče, ale točil by u pošty (pokud tam je ještě pošta).

Já Vám ten názor neberu. Ale když se zamyslíme nad budoucností, co by je mělo třeba za deset let nahradit? Nebo tady budou už navždy?

Výrobce vyrobí to, co si objednám. Pokud mají lokálky existovat, jiná cesta stejně není. Pokud existovat nemají, hurá BusLine.

Ono když se podíváte na všeobecný trend, tak železniční vozidla o velikosti dnešní 810 perspektivu nemají, protože jsou (a nejen u nás) nahrazovány buď něčím větším (co vozí vzduch), nebo autobusem...


Jen je otázkou, jestli to není trochu chyba.

Nikoliv, protože spousta to považuje za samozřejmost.

Se jich zeptám v Antonínově nebo v Jakuszycích, až si budou obouvat lyže.

Vlak je potřeba do roku 2026 držet při životě.

Bohužel jste si našli novou cestu a začalo to rušením personálu. Tím se přilákalo mnoho vzduchu do vlaku. Ale to už tu proběhlo. Qwe tenkrát o tom tady napsal pěknou pohádku.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 23:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 104 vs. 034. Když se podívám jak často jezdí 104 do Maxova, tak to teda hitparáda není a pokud by tohle mělo být prodlouženo do Josefova Dolu, tak si to snad ani konkurovat nebude.

http://www.dpmlj.cz/files/jizdni_rady/c_104_2014-05-01_2016-12-25 .pdf

A je tam vidět, že z Maxova na autobusák to je 26minut (od křižovatky 23min.) s točením v Maxově u kostela se klidně dostaneme na cestu nad 40 minut, bez točení tak 35minut z Josefova Dolu do Jablonce. Současná cesta JD-JB Centrum je 34minut včetně přestupu a rozhodně pohodlnějšími prostředky (stále je pohodlnější stát ve vlaku než v autobuse a v tom vlaku jde taky jen o exponované časy).
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 07:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A vy znáte cestu z Josefáče přes kopec v zimním období? Navíc co se času týče, tak zase o tolik rychlejší spojení to není. Když se podívám do historie, jezdil tamtudy autobus do Prahy. Úspěšnost úžasná. Tak se ten spoj zrušil.
Ano, znám.
O tom autobusu vím už jen z vyprávění, ale nepřijde mi fér srovnávat nějaký výstřel v duchu hesla jednou denně odkudkoliv-kamkoliv s celodenním provozem MHD.

Ono se totiž na vesnici žije trochu jinak, než ve městě.
To samozřejmě vím. Kdo spěchá, má auto. Kdo ho nemá, je rád, že se vůbec nějak dostane (ale chce auto).
Mimochodem, tehdy (cca 3 roky zpátky) se prováděl průzkum mezi občany. Když jsme filtrovali odpovědi, kdo jak jezdí dnes a kdo by jak jezdil po zavedení MHD, došli jsme k závěru, že část lidí nepoužívá veřejnou dopravu, protože podle nich tam žádná použitelná není. A cca 30% lidí by z vlaku uteklo do MHD.

Pokud by 104 jezdil, bude naopak docházková vzdálenost Antonínováků, Albrechtičáků a Jířetíňáků daleko větší.
Proč by byla delší docházková vzdálenost jinde? Uplatňujete teorii o zachování energie ad absurdum i do docházkové vzdálenosti? Když se někde zkrátí, jinde se prodlouží, protože celková docházková vzdálenost je konstantní?[lol]
Přece buď by dále jezdil vlak (v menším rozsahu), nebo by jezdil bus i na Smržovku.
(Mimochodem - Albrechtice i Jiřetín dnes bus mají.)

A to nehledím na to, že by bus určitě nejezdil až do zadního Josefáče, ale točil by u pošty (pokud tam je ještě pošta).
To je asi pravda, protože bez zásahu do JŘ (a vozidla navíc) by to nešlo sjet. Na druhou stranu - kdyby se tolik chtělo jet až dozadu na otočku a někdo to objednal, tak by to problém taky nebyl...

Pokud mají lokálky existovat, jiná cesta stejně není. Pokud existovat nemají, hurá BusLine.
To jako myslíte, že Busline nahradí lokálky v celé zemi??[coze]

Nechic:
Poslyšte, odkud Vy vlastně jste? Mě by jen zajímalo, jestli to Vaše srovnání vyplývá z analýzy "listoval jsem v JŘ a jel jsem prstem po mapě", nebo jestli si ze mě děláte srandu?

A nebo jinak - zkuste srovnat celkovou dobu přepravy vč. docházky na zastávku v Josefově Dolu a docházky do centra Jablonce/k nemocnici/k ELP/do Rýnovic. A pak mi přijďte říct, jak to je vlastně dneska vlakem stejné a jak to je super.[kladivo]

Mimochodem, pro Vaši informaci - v JŘ se dá vymyslet cokoliv, když to někdo zaplatí (třeba prodloužení všech spojů z Lučan v intervalu 30´), ale pokud mám správné informace, tehdy se zvažovalo prodloužení vybraných spojů, které dnes stojí v Lučanech (a ty by z Maxova nezajížděly ke kostelu). Podle mě by, aby to stihly sjet, muselo dojít k posunům spojů a využití rezervy, která je dneska na druhé straně linky.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 07:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Současná cesta JD-JB Centrum je 34minut včetně přestupu

Jenže naprostá většina cestujících nebydlí a nepracuje v nádražních budovách. Takže přidejte čas na docházku k vlaku a od vlaku (neb autobus staví na více místech) a k tomu ještě "pohodlí" horolezeckého výstupu po schodech k zastávce Jablonec centrum.

Co do četnosti spojů, pak mezi "jednou za hodinu" a "jednou za 40 minut" až takový rozdíl není, krom toho za peníze co objednatele stojí vlak by autobus mohl pendlovat celodenně po půlhodině a ještě by zbylo.
}
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 08:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co do četnosti spojů, pak mezi "jednou za hodinu" a "jednou za 40 minut"

Jak psal p. Pospíšil, jednalo se o vybrané spoje.

To jako myslíte, že Busline nahradí lokálky v celé zemi??

To jako doufám, že se vyrobí železniční vozidlo přímo pro lokálky. Velikostně typu singrovka, kadibudka.... Je to věc, která na trhu poměrně chybí. Ovšem záleží na objednatelích, zda - li budou chtít lokálky využívat jako návazné na silnější lokální ramena, nebo zda - li je postupně potopí - viz příklad maxovky.
Rekonstruovaná kadibudka může ještě pěknou službu udělat. Jsem si vědom, že nebude jezdit věčně, ale třeba se na trhu s vozidly něco objeví.

Proč by byla delší docházková vzdálenost jinde? Uplatňujete teorii o zachování energie ad absurdum i do docházkové vzdálenosti?

Jste psal o udržení železničního provozu. Pokud by skončil, tak by se lidé někam přiblížit museli.

Mimochodem - Albrechtice i Jiřetín dnes bus mají

To je pravda. Spojení 6ti párů s Tanvaldem v pracovní dny. Ale ten bus tam je zejména pro obsluhu zastávek v Albrechticích u školy apod.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 31.30.12.28
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 08:21:12    Odkaz na tento příspěvek  

Není to tak dávno, co do Josefáče jezdily přímé busy z Jablonce (pokud se dobře pamatuju, byla to linka 45010, později 530010). Pak si vlak získal díky jízdnímu řádu a přístupu dopravce (mj. zavedení průvodčích, lepšímu JŘ) mnohem větší oblibu a vedlo to až k tomu, že autobusy v průběhu několika let včetně například školního spoje skončily pro nezájem...
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 08:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

naprostá většina cestujících nebydlí a nepracuje v nádražních budovách. Takže přidejte čas na docházku k vlaku a od vlaku (neb autobus staví na více místech) a k tomu ještě "pohodlí" horolezeckého výstupu po schodech k zastávce Jablonec centrum
Oni jsou ti cestující podle těhle teorií vlastně úplně blbí, když v přímé konfrontaci s bus linkou dali přednost vlaku (samozřejmě nikoli v podání Č(S)D a tří náhodných výstřelů za odpoledne, ale taktu a ostrých přestupů), a přes veškerou "odbornou" snahu posledních let a podobné "argumenty" se jim furt nepodařilo vysvětlit, že vlak je fuj.
Josefáč
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.230.185
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 10:51:21    Odkaz na tento příspěvek  

35minut z Josefova Dolu do Jablonce. Současná cesta JD-JB Centrum je 34minut včetně přestupu

Osobně jsem 7 let jezdila každý den z Antonínova do centra Jablonce do školy. V té době ještě neexistovala zastávka JB Centrum. Doba z domova do školy mě trvala necelou hodinu (50-55min.), z toho cca 35 min. vlakem. Kdyby jezdil autobus, tak by ta cesta trvala déle, protože než dojdu od domu do Josefáče, tak mě to zabere dobrých 20 min., v zimě déle. Nehledě na to, že by v zimně nebylo jisté, zda autobus vyjede přes Maxov, když tam kolikrát ráno nevyjede osobní auto.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 12:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A teď co je pohodlnější? Vlak zastavující mezi JD a Jabloncem centrum 5-6x nebo bus zastavující snad 20x ? Jeli jste někdy 101 před 8. hodinou? Z Janova až k OA stojíte namáčknutí na skle, bus s vámi hází, brzdí na zastávkách, křižovatkách, pouští babky přes přechod občas ho někdo vytroubí, množství kyslíku klesá ve voze klesá. On ten vlak je obecně vnímán jako pohodlnější vozidlo pro lokální dopravu. To bych se víc staral o návaznosti busů v Pasekách a na hl.n. (k čemu tam ten terminál je?).
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 12:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že autobusy v průběhu několika let včetně například školního spoje skončily pro nezájem...

A to jezdil autobus až do / ze zadního Josefáče....

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Josefáč
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.230.185
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 13:22:14    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě nutno dodat, že odjezd měl ráno kolem 6:30 z Josefáče od paneláků... pro školáky, kteří mají od 8hod dost brzo, když jim v 7hod jel vlak...
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 18:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jste psal o udržení železničního provozu. Pokud by skončil, tak by se lidé někam přiblížit museli.
Znovu opakuji. Pokud by ta MHD byla, neuměla by nahradit vše, co zajišťuje vlak, ale nebyl by udržitelný stávající rozsah. Na druhou stranu - tento rozsah je daný smlouvou s fixací +/- 5%, takže celá debata je v rovině světa za zrcadlem.

Ono je ale otázka, zda SQ je udržitelný dlouhodobě, když v obci požadavek na MHD je (a zatím probublává). Osobně se domnívám, že pro obsluhu trati 034 by stačil rozsah 6-19 v int. 60-120´ celoročně + nějaké sezónní vlaky navíc... s doplněním busu do/z terminálu Smržovka brzy ráno a večer (minibus*) a spojením MHD do JBC přes Maxov (optimálně v prokladu s odjezdy vlaků).
Ano, nevýhodou je tříštění zájmů - ale je otázka, zda se lze chlácholit nadstardním rozsahem počtu vlaků, když pro část Josefáče je to daleko a za obslužnost to někteří nepovažují...
Regínu si ta trať zaslouží, pokud by bylo možné je prohazovat v Liberci, a zavést tak nějaké přímé spoje (např. dopoledne nebo večer) - jinak jde o typicky osmsetdesítkovou lokálku.
* Nešlo by o vozidlo v systému navíc - sjelo by z Tanvaldu, kde dodávka by stačila na linky 744, 745, 748.
Možná se to zdá zvrácené, potíž je v tom, že někteří "boží drážní bojovníci" jsou schopni řvát, jak je strašně špatně omezovat spojení večer na Maxovce a v zápětí pošlou do Hejnic, kde stejné množství lidí za den odvezeme polovinou vlaků, argument, že kraj vyhazuje zbytečně peníze za večerní vlaky na Maxovce, kterými nejezdí ani 5 lidí... K pousmání, že?[happy]


(Příspěvek byl editován uživatelem Otto Pospíšil.)

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 18:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rekonstruovaná kadibudka může ještě pěknou službu udělat. Jsem si vědom, že nebude jezdit věčně, ale třeba se na trhu s vozidly něco objeví.
A ještě dodatek k tomuto:
Taky bych si přál, aby se objevilo menší vozidlo (řekněme 50-60 míst k sezení, pro menší počet to už je podle mě nesmysl), ale zároveň by mělo být také cenově přijatelné. A ne aby Stadler s kapacitou srovnatelnou s kloubovým autobusem stál 10x tolik.
Cesta by mohla být např. v tom, že pro lokálková vozidla nebudou vyžadovány tak přísné všelijaké normy (které si ale dráha stanovuje sama - tedy opět hozený klacek pod vlastní nohy). Ono se těžko divit, že konkurenceschopnost se vytrácí, když toho vagónek na lokálce musí z pohledu bezpečnosti nebo vybavení interiéru splnit daleko víc než autobus a dráha nepřipustí ani výjimky pro vozidla řekněme tramvajového typu...

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4411
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 18:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto pospíšil:A ne aby Stadler s kapacitou srovnatelnou s kloubovým autobusem stál 10x tolik.

Také jsem přesvědčen, že řada 840 má celkem zbytečně vše dvakrát. Pro vždy samostatně (nebo s vozidly stejného typu) provozovaný motorový vůz celkem zbytečnost..... Vůz by byl jednak lehčí a hlavně výrazně levnější......

I na tu zubačku se vozidlo s padesáti procenty adhezní hmotnosti vydrápe vždy, jinak by tam ani nikdy nevyjel žádný nákladní vlak lokomotivou bez ozubnicového pohonu.....
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9405
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 19:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto:
Ono se totiž na vesnici žije trochu jinak, než ve městě.
Jaká je "atraktivita" takového způsobu života lze úspěšně pozorovat na vylidňování řady vesnic - resp. jejich přeměny na víkendové osady.

Nechic:
A je tam vidět, že z Maxova na autobusák to je 26minut (od křižovatky 23min.) s točením v Maxově u kostela se klidně dostaneme na cestu nad 40 minut, bez točení tak 35minut z Josefova Dolu do Jablonce. Současná cesta JD-JB Centrum je 34minut včetně přestupu a rozhodně pohodlnějšími prostředky (stále je pohodlnější stát ve vlaku než v autobuse a v tom vlaku jde taky jen o exponované časy).
Vaše srovnání je účelové a zkreslené, viz též Hungry bear.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 19:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

60-120min pro maxovku a něco nočního pro pátky a soboty je rozumné s prokladem MHD, kterou by stejně jel celou trasu jen masochista asi ideální řešení.

Lokálky půjdou do kopru jestli nebudou nižší požadavky jak na vozidla, tak na zastávky (polovina zrušených lokálek a lokálek nad zrušením by šla zachránit pouhým posunem zastávek), autobusu stačí tyč v poli a často bych řekl, že nástupní místo je pěkně nebezpečné (budka jen na jedné straně frekventované silnice, na druhé rigol a krajnice). Jo kéž by šlo ukázata říct, že 034,042,038,039 a další v ČR jsou lokálkového typu s Vmax dejme tomu 60km/h vozidly lokálkového typu a tak pro ně stačí úlevy a jsou tam zas jiná omezení...
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 19:32:02    Odkaz na tento příspěvek  

Otto_pospíšil Číslo příspěvku: 888: Tím, že si dráha podmínky pro drážní vozidla stanovuje sama, si dovolím nesouhlasit. Namátkou jen Evropské technické směrnice pro interoperabilitu. Ty si česká dráha určitě nestanovuje sama.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 19:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Starý vlk:
Zkuste v mém textu najít spojení "česká dráha". Nebo myslíte, že experti Evropské unie a všech jejích zbytečných komisí stanovují drážní normy po létech praxe s prodejem brambor? Nu ačkoliv... možné to je, že? [happy]

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Boudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 20:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto_pospíšil: díky za vrácení vlaku 26281 denně až do Brodu. Komu se to povedlo prosadit? Čeká nás ještě nějaké takové milé překvapení? Jenom jsem trochu nepochopil 16241/16248 prázdninách do toho Harrachova. Ještě jednou díky.
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 21:01:26    Odkaz na tento příspěvek  

Otto_pospíšil: A proč bych to hledal? Celá tahle diskuze je přece o železnici v České republice, konkrétně o tratích na Liberecku a Jablonecku.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 21:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

díky za vrácení vlaku 26281 denně až do Brodu. Komu se to povedlo prosadit?
Chtěl jsem Vám napsat maila, ale vypadlo mi to z hlavy... [happy]
Sepsali jsme seznam vlaků, které doporučujeme obnovit (či nově zavést) s uvedením priorit a žádostí o navýšení rozpočtu. RK po projednání rozhodla, že letos není možné navyšovat finance do dopravní obslužnosti. (Ono kotel peněz budou stát všelijaké objížďky.) Přesto se našla drobná rezerva a něco málo se obnovilo. (Jednoznačně upřednostněno bylo spojení 26281/26280 celotýdenně.)

Čeká nás ještě nějaké takové milé překvapení?
Zmizí ranní omezení z Bílého Potoka.
Dále na léto bude jezdit až do večera do B. Potoka vlak místo autobusů, kterým bude od 12.5. do konce října chybět silnice přes Luh... (otázka je, zda zrovna tohle lze považovat za milé překvapení, když se lidem zase všechno na pár měsíců změní)

Jenom jsem trochu nepochopil 16241/16248 prázdninách do toho Harrachova.
Vlak byl navržen loni k redukcím (protože s ním takřka nikdo mezi Kořenovem a Harrachovem nejezdí). Město se postavilo proti s odůvodněním, že jde o důležité spojení pro turisty, protože slouží jako "sichrspoj", když se na výletě něco pos... Takže jsme od redukce upustili (mně to pro těch pár tisíc nestálo za to dohadování) s tím, že se pokusíme upravit omezení tak, aby odpovídalo účelu, pro který chtělo město Harrachov spojení zachovat. Nic víc, nic míň.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 07. května 2014 - 19:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak co, rakvička, nebo štádler? Já hlasuju pro Bóbika[happy]:

Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 07. května 2014 - 19:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to já šuplíky mám rád, mnoha lidem v LK naprosto změnily pohled na železnici, což je to hlavní. Rakviček za tu dobu co jezdí do Pardubic už jsem trochu "přesycený".
Hynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 07. května 2014 - 20:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednoznačně 843!
Duštifíra_von_ALEX
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 3-2012

Odesláno Středa, 07. května 2014 - 21:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neřešte co je dobrý,řešte co je nízkopodlažní....
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 07. května 2014 - 22:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Upřímně, po pár dnech strávených na Balkáně mám pocit, že jsme z fenoménu nízkopodlažnosti přehnaně hysteričtí, čímž nechci popřít její smysl.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 07. května 2014 - 22:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, Balkán, to je pro nás ten správný etalon! [happy]
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 07. května 2014 - 23:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T . H. - nekecej, HHLA chce víc rázovitosti? [biggrin]

14. 4. 1986 - 27. 7. 2013... Nikdy na Tebe nezapomenu, bratře...
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 07. května 2014 - 23:23:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až mi dojde, jak souvisí HHLA s tratěmi Jizerských hor a Frýdlantska, určitě se ozvu...
J.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.53.86
Odesláno Čtvrtek, 08. května 2014 - 17:58:41    Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych otázku na pana Pospíšila:
potřebuju si zažádat o novou kartu (stará mi končí), co k tomu ppotřebuji?
V podstatě vyplněné veškeré údaje a fotka už v systému jsou, tak předpokládám, že to bude jen nějaká prkotina.

Díky
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 9-2009
Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 09:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

potřebuju si zažádat o novou kartu (stará mi končí), co k tomu ppotřebuji?
V podstatě vyplněné veškeré údaje a fotka už v systému jsou, tak předpokládám, že to bude jen nějaká prkotina.

Podle toho, co jest psáno na www.opuscard.cz, jde skutečně o prkotinu. Nevyplníte totiž žádost o novou kartu, ale zcela jinou žádost o výměnu karty*. Nezaplatíte 140 Kč za zřízení karty, ale zcela jiných 140 Kč za výměnu karty...

* Alespoň je na to formulář. Jestli to jde ve Frýdlantské bez papírování, to nevím... Jo, a k žádosti je třeba dodat fotografii. (Za 5 let se mohlo mnohé změnit...)[happy]
Detaily zodpoví, předpokládám LIS: lis@is.liberec.cz (napíšete-li tam)

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1119
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 09:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Geniální. Nechci slevu zadarmo.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1612
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 11:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chceš snad, aby kamarádi krajských radních žebrali po ulicích ?
[biggrin]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 908
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 09:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za 140kč jsem taky měl "upgrade" městské karty na opuskartu a po vypršení platnosti městské karty za dalších 140kč novou opuskartu, vůbec tím veřejnost neodrazujou od VHD [biggrin]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 09:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to víte, "spravedlivej" na halíř přesnej klýrink musíme mít, ať to stojí co to stojí, přece nepůjde Liberecká IS žebrotou.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 13:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Silně to připomíná tu prasárnu z Prahy. A ta byrokracie před vydáním. Když to srovnám s kartou na IREDO nebo OREDO, nebo co to je, kde stačí vyplnit jeden formulář A4, je to nesrovnatelné. Asi někde soudruzi udělali chybu. A 140 za obnovenou kartu je prasárna na entou. Ale asi to někomu pomůže, aby měl krásnej byteček.

Dotaz pro odborníky. Za kolik bude od grafikonu jízdenka do Drážďan? Předpokládám, že skupinovka DB u dopravce nebude platit a na Libnet se tam nedostanu.

Mimochodem děkuji za rušení přímého spojení Drážďan s Tanvaldem. Když už se nedostaneme pořádně vlakem do Prahy, proč by mělo být přímé spojení zrovna tam, že? Nemluvě o zaručené návaznosti v Liberci.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 14:22:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předpokládám, že skupinovka DB u dopravce nebude platit
Co to je "skupinovka DB"? Nic takového neexistuje. Myslíš "Regionet Liberecký +DB"? To je sice modrogumně nazvané "+DB", ale platí u všech dopravců v závazkové dopravě (Trilex, Alex, ODEG, Vogtlandbahn...).
na Libnet se tam nedostanu
Výhledově se má ZVON propojit s VVO do jednoho verbundu, tak uvidíme [happy]
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 15:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi to jsem myslel. Tím je tedy po problému.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 15:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem myslel Skupinovou víkendovou plus Německo. Tam píšou, že na ty ostatní dopravce to platí v Německu.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10430
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 16:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je sice modrogumně nazvané "+DB", ale platí u všech dopravců v závazkové dopravě (Trilex, Alex, ODEG, Vogtlandbahn...).

... nikoliv však na trati Zittau - Görlitz (alespoň dle mapky na stránkách ČD.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Trs2004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 19:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: David: Neplatí, ale také ovšem to neznamená, že ti na Zittau-Gorlitz neuznají, mě ji uznali na trati Dresden Klotzke-Dresden Airport, ještě si dokonce se mnou anglicky pokecali. :-) Nejlepší se je zeptat ještě před odjezdem, ale nikdy s tím nebyly problémy, oni obvykle ani nevědí kde ty naše jídenky platí (uznali i na Dresden-Meiben)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 21:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Airport jsem s tím jel taky a vlastně jsem nad tím ani nepřemýšlel, že by to tam neplatilo. Do Míšně už jsem si netroufl.
Trs2004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 21:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ptal jsem se přímo v DB centru v drážďanech a řekli mi,že o tom nic nevědí, ale že prý, když je tam db, tak to platí po celém německu, i když je to naprostá hovadina, dá se říci, že vlastně ani nevědí, kde ta jízdenka platí.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 22:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tím líp pro nás [vypravci] Jen ať to vydrží i příští GVD [happy]
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 897
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 22:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to víte, "spravedlivej" na halíř přesnej klýrink musíme mít, ať to stojí co to stojí, přece nepůjde Liberecká IS žebrotou.
Ještě zkuste při Vašem všeobjímajícím přehledu vysvětlit lidem, jakou souvislost má LIS s clearingovým centrem IDOL a jeho financováním. Můžete uvést nějaké smluvní vztahy - jsme teď transparentní kraj, jistě něco najdete. Taktéž můžete uvést finanční model, kolik dovolených a předražených bytů si "ti u korýtka" rozdělí z těch 140 Kč... (úkol za zlatého bludišťáka)

A kdybyste byl od té dobroty, mohl byste uvést i nějaké příklady, kde je vše automaticky levnější bez pořízení čehokoliv. Asi půjde o zemi, kde i pečení holubi létají do úst...

Za všechny zvědavé předem děkuji.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Mája
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 15:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Inkonginto Mimochodem děkuji za rušení přímého spojení Drážďan s Tanvaldem. Pokud by ze strany ČD bylo dodržováno řazení, nezbývá než zvolat Heuréka. I když to nebude vhod vašim představám o důležitosti spojení Tanvaldu. Ale osobně přivítám (a nejen já) možnost dopravit kolo do Jizerek i jiným vlakem, než jen 16211.
cd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.73.1
Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 18:14:02    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud by ze strany ČD bylo dodržováno řazení, nezbývá než zvolat Heuréka.
Jenže všichni, co cestují po 036, dobře vědí, že řazení dodržováno nebývá.....
Jak souvisí zrušení přímého spojení Dresden-Tanvald například s jízdou vlaků 16205, 16209, 16215, 16217 ?