K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 08. 03. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 08. 03. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4485
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 13:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale to je nesmysl...požadavek na průjezd velkých vozidel byl na Americké od začátku, čili od začátku se mělo počítat s takovou šířkou, aby se zde bez problémů dva trolejbusy vyhnuly.
Stejně tak je nesmysl nakreslit tam pruh 3,5 metru a vedle 2m parkoviště, když se tam v dnešní době půlka aut šířkou vůbec nevejde a přečuhují.
Další nesmysl je, že situaci na Americké MP ani nikdo kompetentní vůbec neřeší.

A Varskou bych sem vůbec netahal, kromě jízdních pruhů je na většině úseků i luxusní odstavný pruh, takže kamion bez problémů najede na krajní čáru a nemusí kličkovat mezi protijedoucím autobusm a třeba cyklistou, jako to vídáme na Americké.

A za další: Ty pruhy možná někde odpovídají šířce vozu i přes zrcádka...ale řidiči nejsou stroje a za svůj vůz odpovídají. Jedno zrcádko na blbej Transit stojí 2500 tis. a v případě poškození to platí řidič...a takovému řidiči je pak úplně jedno, že nějakému vokurkovi někde v kanclu to v AutoCADu sedí a dokonce i to, jak je ta ulice široká ve skutečnosti, ale radši si zastaví a počká na protijedoucího kolegu, pokud nemá dojem, že se vejde.
A vokurka se může v kanclu chválit, jak je ta ulice hezká, ale v praxi prostě funguje špatně.

Nejjednodušší řešení dnes je Americkou zavřít nebo tam vyhnat měšťáky, není ovšem důvod kazit další část ulice.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6143
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 20:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: požadavek na průjezd velkých vozidel byl na Americké od začátku, čili od začátku se mělo počítat s takovou šířkou, aby se zde bez problémů dva trolejbusy vyhnuly.
Stejně tak je nesmysl nakreslit tam pruh 3,5 metru a vedle 2m parkoviště, když se tam v dnešní době půlka aut šířkou vůbec nevejde a přečuhují


Byl tu požadavek na průjezd velkých vozidel, zároveň požadavek na zachování parkovacích míst a k tomu ještě chceme široké chodníky a dostatek stromů. A projektant má tohle všechno skloubit dohromady, přičemž to vstupní zadání si měnit nemůže. A protože ta ulice má omezenou šířku, tak se logicky musí u všeho trochu ubrat z ideálu. Takže je tam vozovka o něco užší, než si představuje řidič trolejbusu, parkovací místo o něco užší než si představuje řidič auta a chodník o něco užší, než si představuje chodec. Je to zkrátka o přijatelném kompromisu pro všechny a ten byl, myslím, dosažen. Ostatně zajímala by mě statistika, kolik tu bylo od doby uvedení do provozu ulámáno zrcátek při míjení. Bude to bezpochyby zlomek počtu, který se tu někteří snaží navodit.

A Varskou bych sem vůbec netahal, kromě jízdních pruhů je na většině úseků i luxusní odstavný pruh

Tak třeba žateckou nebo píseckou silnici nebo kterýkoli běžný tah I. třídy v kategorii S9,5, která má krajnici užší. Jízdní pruhy jsou všude stejné - 3,50 metru. Jako na tom mostě, na kterém se bude jezdit méně než poloviční rychlostí.

ale řidiči nejsou stroje a za svůj vůz odpovídají (...) radši si zastaví a počká na protijedoucího kolegu, pokud nemá dojem, že se vejde

Ano a tak je to správně, protože silniční síť nebude nikdy v takovém stavu, že nebudou existovat stísněná místa a vždy bude bezpečnost a plynulost provozu nejvíc záviset právě na schopnostech řidičů.

Pavel2: tady je prostě potřeba vzít v úvahu požadavky prostorově nejnáročnějšího vozidla, s jehož provozem se tam počítá a tomu všechno ostatní přizpůsobit

Jak už bylo napsáno výše. Požadavky prostorově náročnějšího vozidla jsou jedny z řady, nikoliv jediné. Když se bude projektovat parkoviště pro kamiony, vše se maximálně přizpůsobí jejich rozměrům. Ale tady jsme na městské ulici u které její vlastník a zadavatel rekonstrukce trval na tom, že se tam musí parkovat s auty a ještě mít široký chodník. V tom případě to zkrátka nejde přizpůsobit na prostorově náročnější vozidlo, protože je to požadavek neslučitelný se zadáním.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4487
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 20:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ani tvá obhajoba Americké nezmění to, že ta ulice je řešena špatně.

Tím kompromisem, který jsi nám tady nastínil, se totiž docílilo jediné věci - naštvaly se tím všechny skupiny obyvatel, které tu ulici využívají.

Vozovka měla zůstat širší - jednak ji využívají rozměrná vozidla, která jen tak nevyženeme a jednak tudy občas potřebuje pod majáky projet třeba sanitka apod. Takový trolejbus se nescvrkne, může v daném úseku jen zastavit (třeba pro míjení s kolegou), čímž se zastaví celá Americká a někdy i přilehlé ulice. Změnit šířku chodníku je tedy menší zlo než zmenšit šířku silnice.
Parkovací místa měly zmizet, vyjma míst pro zásobování, které měla tvrdě kontrolovat městská policie. 15 minut a dost.
Chodník, myslím, že na běžný provoz je naddimenzovaný, nicméně jsme ve městě, ten má být široký. Současná šířka tedy stačí.
Stromy jsou v té ulici vhodné leda tak ke zvracení a močení a k odhazování vajglů. Naprosto zbytečná věc.

A co se týká mostu - nejde o rozměry skutečné, ale já jako řidič trolejbusu bych se bál jet zrcádkem nad chodníkem...vjede mi do něj cyklista a je vymálováno. Zase má průser řidič. A od obrubníku chceš mít taky odstup, abys neodíral pneumatiky (nevím jak v Plzni, ale v Ostravě jsou za to řidiči tvrdě postihováni). A do toho kolega v protisměru, který řeší podobný problém. A tak dále. Ve výsledku se po takovém opticky úzkém mostě jede podstatně hůř, než po silnici první třídy.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6144
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 21:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Vozovka měla zůstat širší (...) Parkovací místa měly zmizet...

Já si také myslím, že měla zmizet parkovací místa, vozovka mohla být klidně o půl metru širší a chodník o zbylý metr a půl. Ale ta "obhajoba" měla za cíl tady nastínit, že projektant dostal za úkol navměstnat tam vše a nic nevynechávat. To, že se mu to nakonec podařilo a ono to celé funguje (a opravdu funguje - opakuji svůj dotaz - kolik zrcátek se tam za šest let skutečně ulámalo?) je podle mě důkazem toho, že to nebylo naprojektované blbě a nazývat autora debilem (Pavel2, 11296) je mimořádně hloupé.

Chodník, myslím, že na běžný provoz je naddimenzovaný, nicméně jsme ve městě, ten má být široký. Současná šířka tedy stačí

Na "běžný provoz", tzn. co nejrychleji tudy prchnout to tak nějak postačuje. Ale když z toho bude mít chtít trochu živoucí ulici s předzahrádkami, tak už je nemáme kam dát (místo nich je parkování).

A co se týká mostu - nejde o rozměry skutečné, ale já jako řidič trolejbusu bych se bál jet zrcádkem nad chodníkem...vjede mi do něj cyklista a je vymálováno. Zase má průser řidič.

Za prvé, pokud cyklista jedoucí po chodníku do něčeho narazí, je to zcela určitě chyba toho cyklisty, protože ten na chodník vjíždět nesmí. Za druhé, půlmetrový prostor od hrany obrubníku není chodník (byť se tváří stejně), ale bezpečnostní odstup, který je určený právě pro zrcátka a jiné předměty přesahující obrys vozidla (a žádné zrcátko nemá půl metru, takže je to dost). A do tohoto prostoru by chodec neměl vůbec vstupovat a pokud tak učiní, musí počítat s tím, že může dostat tím zrcátkem po hlavě (při vyšetřování nehody by se to nepochybně zohledňovalo). A aby chodci nemuseli chodit po obrubníku (což bylo dosud na mostě zcela běžné), tak se tu chodníky rozšiřovaly na úkor zbytečného odbočovacího pruhu. Takže jet se zrcátky nad obrubníkem se bát nemusíš, pokud máš přeci jen strach, tak pojedeš o to pomaleji. A když bude ten strach nepřekonatelný, nezbývá než si hledat nějaké klidnější zaměstnání.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11298
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 03:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ach jo, martine, jako ten (n)asertivní gramofon, pořád dokolečka, viď?

projektant, když dostane nereálný zadání, tedy příliš mnoho věcí nahňahňat na malinkatej kousíček místa by měl být na základě svojí erudice a zkušeností tím člověkem, kterej určí hranice co lze ještě do prostoru napěchovat a co už ne. pakliže si zadavatel stále vymejšlí nereálný kraviny, projektant musí být tím, kterej praští do stolu a zahřímá ve stylu buď mě poslechnete a necháte si poradit anebo si hledejte jinýho vola, kterej vám to namaluje.

tohle evidentně neproběhlo, projektant se stále kroutil a přizpůsoboval, až vzniknul paskvil, jakýho jsme dnes svědky např. v oblasti okolo Alfy. někdo se musí posadit na prdel a začít poslouchat - buď budu mít v ulici parkovací místa, stromy i široký chodníky s místem pro předzahrádku a vedle toho ještě obousměrnou vozovku kde se bezpečně minou dva trolejbusy, nebo prostě někde nastane pnutí a jeden z požadavků bude muset vypadnout - bude-li chodník s místem pro předzahrádku, už nebude strom a/nebo parkovací stání, zbyde jen na opačný straně ulice.

krom toho dej dnes předzahrádku třeba před Amigos bar (Americká 11, mezi lékárnou a Vegetkou) a nikdo ti tam nebude chtít sedět, protože ulice není zklidněná a auta ti budou smrdět do kafíčka a dortíčku, těsně za zády ti budou jezdit velký a hřmotný, byť bezemisní trolejbusy. zkrátka cpát předzahrádku do prostoru, kde problíhá intenzivní provoz na silnici není dobrej nápad (i kdyby tam skutečně jezdila jen ta mhd a nic jinýho, i tak je to linek a tím pádem i frekvence provozu až až). předzahrádku si můžeš umístit do Smetanky, na náměstí, do Riegrovky pokud z ní vyženeš auta, ale ne na horní Americkou (vyjma místa u pomníku - Americká 2, 4, popřípadě 6, ale už ne Am 8 nebo 10), tam se prostě a jednoduše NEVEJDE. kdo to odmítá pochopit, je vůl. bez ohledu na počet vystudovaných vysokých škol.

pokud jsou tlaky typu do malinkatýho prostoru napěchovat množství fcí nebo uspokojit naprosto protichůdný požadavky, např. ulice s normálním provozem, ale s možností zklidnění, musí existovat někdo, kdo důrazně řekne buď bude A nebo bude B, obojí dohromady nejde. a pokud už to není moudrej a soudnej zadavatel, musí být tou rozhodující osobou projektant. v tomhle případě je potřeba zastupitele (nebo jinej sbor zaručeně nejchytřejších všeználků) postavit před hotovou věc - buď bude jedno nebo druhý, ale obojí najednou nelze. zhádejte se o sumu požadavků jak chcete, ale dejte mi splnitelný zadání, do tý doby nepracuju.

na Americký vzniklo bohužel to, co nechtěl nikdo, prostě když se smíchá jen to nejlepší, ale z každýho se trošičku ubere, vznikne paskvil, jakýho jsme dnes svědky. pejsek s kočičkou taky vařili dort jen z toho nejlepšího, a čeho dosáhli?

operovat stále s množstvím skutečně ulomených zrcátek není ta nejlepší cesta. jednak ti takový číslo nikdo neřekne (nikdo to neeviduje), druhak jsou to události toho typu, který se do statistik ani nedostanou a nakonec největší míru rozumu zde uplatňujou sami řidiči, když se pouštějí a čekají, místo aby si zrcátka hojně očesávali. jak ten provoz dnes reálně funguje ti napsal libor, kterýho odmítáš poslouchat, ale scénáře jaxe zachovat ti poskytl např. i wlasta a je s liborem ve shodě, třebaže to vyjadřuje jinak...

při projektování anebo ještě lépe při vzniku požadavků na projekt je mimojiné zapotřebí si ujasnit prioritu jednotlivých funkcí, tedy jestli je důležitější mít na Americký předzahrádku, strom i parkovací stání anebo radši zajistit bezproblémovej provoz mhd. buď A nebo B. dohromady A i B plnohodnotně nelze.

strategii chodce co nejrychleji tudy prchnout bych si dovolil přisoudit dejme tomu oblasti autobusový zastávky na Rondelu nebo U Ježíška, tramvajovým zastávkám Pod Záhorskem, ale rozhodně ne Americký. to abychom si rozuměli...

Za druhé, půlmetrový prostor od hrany obrubníku není chodník (byť se tváří stejně), ale bezpečnostní odstup, který je určený právě pro zrcátka a jiné předměty přesahující obrys vozidla (a žádné zrcátko nemá půl metru, takže je to dost). A do tohoto prostoru by chodec neměl vůbec vstupovat a pokud tak učiní, musí počítat s tím, že může dostat tím zrcátkem po hlavě (při vyšetřování nehody by se to nepochybně zohledňovalo).

cha cha chá, cho cho chó, hele martine a kolik chodců tohleto a kolik chodců je schopno si to uvědomit a následně se podle toho chovat? neměl bys jim dát nejdřív každýmu jednotlivě školení, jaxe mají na chodníku správně chovat a až pak je na ten chodník vypouštět?

ono když toho chodce zrcátkem nechtěně profackuješ, chodec většinou uteče, tobě jako řidiči zbyde rozbitá součást vozidla, kterou si zacvakáš ze svýho. a nedej bože, aby si ten chodec zapamatoval tvojí spz nebo evidenční číslo, došel si k doktoru a pak šel bonzovat na podnik nebo policajty. už vidím jak vysvětluješ, že ti chodec vrávoral na hraně obrubníku a tak dostal ťafku zrcadlem, který tebe stálo pět litrů. pan vedoucí nebo policajt uznale pokýve hlavou a řekne: zajisté, pane řidiči, máte pravdu, ten chodec neměl na hraně obrubníku co dělat, jeden se nám přihlásil, tady máte jeho adresu, můžete po něm vymáhat náhradu škody za rozbitý zrcátko [biggrin][rofl]

Takže jet se zrcátky nad obrubníkem se bát nemusíš, pokud máš přeci jen strach, tak pojedeš o to pomaleji. A když bude ten strach nepřekonatelný, nezbývá než si hledat nějaké klidnější zaměstnání.

opravdu, dobrá rada nad zlato [happy][ko]
co takhle postavit o metr širší silnici, nebylo by to více blbuvzdorný a méně konfliktní?

btw pár obrázků z Google StreetView...

ó, ta je široká, aneb jak stojí zásobování (jako debil)


jak zastavil trolejbus a proč tak zastavil...


opěvovaní a městu prospěšní cyklisti serou úplně na všechny pravidla a jezdí si kudy chtějí

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4488
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 05:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem-li chodec a jdu-li po něčem, co vypadá stejně jako chodník a nikde není napsáno, že to chodník není, tak to asi chodník bude.

A upřímně si myslím, že nějaká půlmetrová rezerva už žádnýho policajta (pokud by to náhodou řešil) zajímat nebude, když je nezajímá ani to, že mrtvý chodec uprostřed lesa neměl světlo a nebyl tudíž vidět na vzdálenost menší než dva metry.

A správná otázka Pavla...kolik chodců to asi ví?

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1340
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 06:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chodník, myslím, že na běžný provoz je naddimenzovaný

Na to kolik lidí tam chodí je tak akorát "dobrý" a to je za tři, zkrátka nic moc. Naddimenozavné jsou chodníky na sídlištích - Lochotín, Bolevec, apod..

prostor od hrany obrubníku není chodník (byť se tváří stejně), ale bezpečnostní odstup, který je určený právě pro zrcátka a jiné předměty

Tak ať tam ale dodělejí alespoň žlutou čáru jako se používá na zastávkách, protože tohle žádný chodec respektovat nebude a policie půjde po řidiči. Nechápu jak někdo může v době všemožných euronorem postavit komunikaci, kde část vozidla bude přesahovat (byť jen o pár čísel) do chodníku. To jde snad jen u zastávek, kde musí vůz najet ke hraně a ani tam se lidi neumí chovat a stojí na hraně.. To musí být blbuvzdorné.
V panelových výtazích se také osazují vnitřní dveře, nejen že to unie vyžaduje, ale těch nebohých chudáků, co si nedrželo odstup a těch dětí co se uškrtilo na skřípnuté šále (hrozná smrt) [lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.)
Masinka
Administrátor

Číslo příspěvku: 7803
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 11:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapi vybodněte se na ty dementy, kretény, zpíčeniny, buzeranty apod. Buď chci diskutovat na věcné téma a používám argumenty, nebo chci někoho poslat někam a pak k tomu nepoužívám diskusi...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4380
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 12:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Mašinka: Tvá slova jsou pro některé zde přítomné jen hrachem hozeným na zeď...[ko]

Bezdružická lokálka
pokus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.167
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 12:03:46    Odkaz na tento příspěvek  

Všichni máte svoji pravdu, ale Americká je v horní části široká tak, jak je a s tím se těžko něco udělá. Chodník by měl být široký, parkovacích míst nejlépe 3x tolik, stromy (jejich nepřítomnost) to nevytrhnou a šířka vozovky je evidentně malá. Co ale projektant může asi tak dělat? Když se kvalitní projektant zasekne, tak to dostane někdo jiný, kdo to nějak zbastlí a ve výsledku to možná bude ještě horší než to je a dobrý projektant si nevydělá nejen teď, ale i příště, protože v konkurenci ke všemu ochotných inženýrů neobstojí.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4652
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 12:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dík za smazání toho věcnýho příspěvku. Proč nemažeš ty lži co tu Martin_l furt píše frajere?

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1957
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 14:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad masinka, m_k, pokus.

dobře si přečtěte, co Martin Leška píše:

Za prvé, pokud cyklista jedoucí po chodníku do něčeho narazí, je to zcela určitě chyba toho cyklisty, protože ten na chodník vjíždět nesmí. Za druhé, půlmetrový prostor od hrany obrubníku není chodník (byť se tváří stejně), ale bezpečnostní odstup, který je určený právě pro zrcátka a jiné předměty přesahující obrys vozidla (a žádné zrcátko nemá půl metru, takže je to dost). A do tohoto prostoru by chodec neměl vůbec vstupovat a pokud tak učiní, musí počítat s tím, že může dostat tím zrcátkem po hlavě (při vyšetřování nehody by se to nepochybně zohledňovalo). A aby chodci nemuseli chodit po obrubníku (což bylo dosud na mostě zcela běžné), tak se tu chodníky rozšiřovaly na úkor zbytečného odbočovacího pruhu. Takže jet se zrcátky nad obrubníkem se bát nemusíš, pokud máš přeci jen strach, tak pojedeš o to pomaleji. A když bude ten strach nepřekonatelný, nezbývá než si hledat nějaké klidnější zaměstnání.

jeho povedený bratr Vlastimil ve vedlejší diskusi napadá řidiče tramvají za to, že se málo koukají a nepředvídají [pozor]
Neustále provokují a holt můj/náš problém je, že se necháme vyprovokovat.Uznávám, že bych se mohl malinko krotit, ale to prostě nemůže nechat člověka klidným, když po těch zprasených silnicích jezdíme každý den ještě ke všemu tě začne vykládat a poučovat, abych si / jsme si našli jinou práci, prostě propagda jako od mistra a šířitele lží J. Goeblese [nene] [crazy]

A když ho člověk vyzve, ať mi to přijde říct přímo do očí ( několikrát ) tak se okolo mne pohybuje v dostatečně bezpečné vzdálenosti a směje se.
A ono se to jednou povede [wink]


A slibuji, že na dané téma Wilsonův most už nenapíšu ani čárku, stejně to nemá cenu, jak říkával děda, nad blbostí druhých se nedá zvítězit.

p.s. zkuste někdy trefit zrcátkem chodce nebo cyklistu a použít Leškovo frázi


musí počítat s tím, že může dostat tím zrcátkem po hlavě (při vyšetřování nehody by se to nepochybně zohledňovalo)


a napište nám, co Vám soudruh příslušník řekl a na jak dlouho jste přišli o řidičák.

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16535
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 15:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen pro info, dneska jsme se s nejmenovaným kolegou pohybovali v oblasti Třemošné, Záluží a Břízy. Na zastávkách už jsou namontované červené plechové držáčky na jízdní řády a během dneška se v nich objevily i vylepené jízdní řády,

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 16:26:01    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6146
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 19:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strejcekms: Tak ať tam ale dodělejí alespoň žlutou čáru jako se používá na zastávkách, protože tohle žádný chodec respektovat nebude a policie půjde po řidiči. Nechápu jak někdo může v době všemožných euronorem postavit komunikaci, kde část vozidla bude přesahovat (byť jen o pár čísel) do chodníku.

V Masarykově ulici v Brně je pěší zóna bez obrubníků s tramvajovou tratí. Ulice to není nijak zvlášť široká, chodců tam chodí opravdu hodně a všichni tak nějak vědí, jak daleko od projíždějících tramvají mají chodit, funguje to bez problémů a žádné žluté čáry tam nepotřebují. Každé malé dítě chápe, že se po obrubníku nechodí, tak si tu nevytvářejme nesmyslné konstrukce. Nechci se dostat do stavu, kdy bude na ulici cedule, že tudy jezdí trolejbus a proto nechoď po hraně chodníku. Stačí nám zákazy vkládání koček do mikrovlnek...
Že euronormy připouštějí přesah zrcátek nad chodník je nejspíš dáno tím, že i v těch nejstarších zemích osmadvacítky je něco takového zcela běžné. Ostatně stačí se vydat do kteréhokoli západoevropského města a člověk se diví, jakými uličkami o jaké šířce se tam leckde proplétají městské autobusy. Některým zdejším přispěvatelům by určitě neškodila stáž u dopravce na Západě a pak by po návratu do Plzně museli uznat, jak máme ty silnice široké.

To musí být blbuvzdorné.
V panelových výtazích se také osazují vnitřní dveře, nejen že to unie vyžaduje, ale těch nebohých chudáků, co si nedrželo odstup a těch dětí co se uškrtilo na skřípnuté šále (hrozná smrt)


Ona i ta blbuvzdornost má svoje hranice. Ze štaflí spadnout a nožem se říznout bude možné vždy, byť budou sebevíc blbuvzdorné. Stejně tak žádná ulice nebude nikdy zcela odolná proti tomu, když se na ní vyskytne nemyslící chodec, cyklista nebo řidič. Neměla by obsahovat žádné vyslovené pastičky (a že jich po městě ještě máme dost), ale to určitě není případ mostu na Americké. Ostatně počkejme si na to, jak to bude celé fungovat. Když tam budou hynout chodci a Radbuza se bude plnit ulámanými zrcátky, tak jsem klidně napíšu, že jsem se ve svém odhadu mýlil. A třeba i velkým červeným tučným písmem[lol].

Pavel2: pakliže si zadavatel stále vymejšlí nereálný kraviny, projektant musí být tím, kterej praští do stolu a zahřímá ve stylu buď mě poslechnete a necháte si poradit anebo si hledejte jinýho vola, kterej vám to namaluje (...) a pokud už to není moudrej a soudnej zadavatel, musí být tou rozhodující osobou projektant. v tomhle případě je potřeba zastupitele (nebo jinej sbor zaručeně nejchytřejších všeználků) postavit před hotovou věc - buď bude jedno nebo druhý, ale obojí najednou nelze. zhádejte se o sumu požadavků jak chcete, ale dejte mi splnitelný zadání, do tý doby nepracuju

Upřímně řečeno, to co jsi napsal svědčí jen o tom, že jsi nikdy nebyl účasten toho, jak takový projekt vzniká. To není ani výčitka, ani kritika, ani výsměch, ale konstatování faktu. Vysvětlit, jak ve skutečnosti vzniká projekt, kdo koho poslouchá a kdo si může bouchnout do stolu, přesahuje rámec této debaty a bude lepší to někdy probrat osobně. Ale ve stručnosti se dá napsat, že takto to skutečně nefunguje. Něco již nastínil přispěvatel pokus.

operovat stále s množstvím skutečně ulomených zrcátek není ta nejlepší cesta. jednak ti takový číslo nikdo neřekne (nikdo to neeviduje), druhak jsou to události toho typu, který se do statistik ani nedostanou

A není to tedy trochu protimluv? Na jednu stranu vyvoláváme dojem, že zúžené ulice způsobují ohromné škody na zrcátkách a na druhou stranu říkáme, že jde vlastně o tak nepodstatné věci, které nikdo neeviduje a nesleduje? Přinejmenším PMDP samotné by mělo vědět, jaká je "úmrtnost" zrcátek na jejich vozech.

Martin_j: Na zastávkách už jsou namontované červené plechové držáčky na jízdní řády a během dneška se v nich objevily i vylepené jízdní řády

Já jsem si říkal, co může dělat červená dispečerská Škoda Praktik v Záluží a ona to byla přeci jen služební záležitost...

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1958
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 19:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_l:
Ona i ta blbuvzdornost má svoje hranice. Ze štaflí spadnout a nožem se říznout bude možné vždy, byť budou sebevíc blbuvzdorné. Stejně tak žádná ulice nebude nikdy zcela odolná proti tomu, když se na ní vyskytne nemyslící chodec, cyklista nebo řidič.

Ano, ona ta blbuvzdornost by se měla použít už při samotném plánóvání rekonstrukcí a zbytečně nezůžovat hlavní plzeňské dopravní tepny.[pozor]




Některým zdejším přispěvatelům by určitě neškodila stáž u dopravce na Západě a pak by po návratu do Plzně museli uznat, jak máme ty silnice široké.


A někteří přispěvatelé by si mohli udělat sk. D a přijít jezdit do PMDP alespoň na dva roky s trolejbusem, v případě tvých známých a kamarádů na různých pracovních postech by to bylo průchodné.
Jinak pro mě nejsi partner na diskusi o šíři komunikace, kde jezdí vozidla nad 6 tun. Teď jsi jen žvanil z tříválcové fábie.
A že se naprosto zbytečně a nepochopitelně zužují silnice - tak to budu tvrdit i na smrtelné posteli. A kdypak se uvidíme? [jidlo] [kladivo] [jidlo]
}

(Příspěvek byl editován uživatelem libor hh.)

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5016
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 21:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U Mraku a Práce na JŘ taky nově N55. [ok]
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 01:54:05    Odkaz na tento příspěvek  

Ty elektrobusy by se hodily nejen na linku č. 33, ale i na 27, která má v Kotíkovské ulici velký spád.
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 10:12:22    Odkaz na tento příspěvek  

Braník J: To ano, a navíc by zlepšila hlučnost a tim pádem výhledově i možnost rozšířit provoz [happy]
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4658
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 14:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vyskytne nemyslící chodec, cyklista nebo řidič.

Jeden takovej cyklista doslav včera kolem 3/4 na šest večer babu od reaultu laguna naproti dřevoprodeji na jateční jak se dělá nová silnice.
A může si za to debil sám to mě na tom těší nejvíc. Je to tam zůžený jak se jezdí po tý provozorní silnici a ještě sou tak ty plastový cedule aby auta nepadala do staveniště. Vedle je uválcovaná krásná široká cesta a na ní v tu dobu už žádnej stavební ruch. Cyklista měl dost nabušenýho horáka takže by jel vedle silnice jako pán... místo toho se motal v dopravní zácpě a tak byl po zásluze odměněn [satan]

snad ho v tý sanitce dali do kupy aby si z toho moh vzít
ponaučení.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 17:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 11-2010

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 18:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: Teď jde o to co na to policie, možná to bylo trošku jinak.. Stačí nepozorný řidič a je to a že takových nepozorných řidičů je..
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11299
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 19:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

krátce:
včera jsem na podvalu myslím ve Folmavský potkal nějakej kb vínově červenej vůz, předpokládám, že jel do Doudlevec na ztrolejbusnění.

a dnes ráno na D5 před Plzní kb Solaris v barvách asi jako Sofie (světlemodrá + tmavěžlutá).

o tom vínovým nic nevím. může k tomu vozu někdo podat bližší info?
dík.

edit: překlep

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11300
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 19:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malostranská - mám si tu "nezbytně nutnou rekonstrukci" vysvětlit tak, že ubyde druhej jízdní pruh do kopce aby se tam nedala předjet ani autoškola? a nejlepší by bylo celý to tam zúžit aspoň na 3 + 3 metry a aspoň pětimetrový chodníky s cyklostezkou po obou stranách silnice.

opět stejná otázka? víte někdo podrobnosti?

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 9-2009

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 19:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budějice?

Princezny by měly zůstat zazděný.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11301
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 19:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budějice? proč zrovna červený?

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 9-2009

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 20:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jejich nový městský nátěr...viz první dvě 27Tr

Princezny by měly zůstat zazděný.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11302
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 20:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1. barva byla o dost tmavší
2. zadní světla vypadaly hodně podobně jako u Tedomu, např.
http://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/27656?vuz17599#fotka

a ta karosérie je prej cosi italskýho. Budějice taky usilujou o sbírku mnoha typů trolejbusů? [happy]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9759
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 20:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


"DIE VERGELTUNGSAFFE!"
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 9-2009

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 20:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

áha..bylo řečený tmavě červenej kloub, tak mne napadly Budějky.. [wink]

Princezny by měly zůstat zazděný.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5017
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 22:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aneb jak Pavel tetička z autíčka popisuje trolejbus značky ikarus... [talker] [lol] [wink]

Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 22:57:14    Odkaz na tento příspěvek  

V pondělí jezdily na zkušebkách dva červené trolejbusy Škoda 30Tr SOR pro Bratislavu brzy zasebou, dnes jsem opět jeden zahlédl.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11303
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 23:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

štěpáne od volantu většinou nemáš moc čas koukat kde co lítá. i proto se ptám. kdybych měl čas zastavit, vytáhnout foťák a cvaknout to, tak je tu obrázek. jasný?!

petr_k:
spíš ne, to už tomu tedomu zas tolik podobný není.

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5020
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 10:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: Já vím, mě pobavil hlavně ten příspěvek o tom, že by bájný trolejbus měl mít kastli z Itálie. A on to Magyar.

Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5018
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 16:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak asi jsem tady svým stěžováním proklel svojí plz kartu, zrovna včera mi ta čipová blbost přestala fungovat... :/ To je vůbec nejlepší situace podle přepravních podmínek, ten moment kdy člověk nastoupí do tramvaje a zjistí že ten krám nefunguje...

Samozřejmě bez jakéhokoliv mechanického poškození. Platební karta přežije, karta do práce přežije, jenom tuten krám co nosím ve stejných podmínkách se musí odhulit, ten co je za 170... [uhoh]
Pštros
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.55
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 17:02:13    Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4489
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 17:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na celém tom systému karet je nejhorší právě to, že jakýkoli její stav zjistí cestující až po nástupu. A v případě ať už nefunkčnosti karty nebo třeba nedostatku peněz na kartě (kdo z občasných uživatelů MHD si pamatuje zůstatek na kartě po měsíci, kdy ji nepoužival?) se do doby jiného opatření jízdenky stává černým pasažérem.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 18:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HK: Nezapomeň ještě na foto za 25 Kč.
Trollino 15: No právě. Černou pasažérkou byla i ta anglicky hovořící paní, která o víkendu nastoupila do tramvaje 4, s 30 Kč v ruce. Jenže ve druhém voze řidič není. Nikdo ve voze u sebe jízdenku neměl, všichni předplatné na kartě, ale nikdo neměl kartu nabitou hotovostí. A v sobotu odpoledne, v neděli a ve svátek se lístek na tramvaj koupí leda tak na hlavním nádraží, ale ne na Košutce.
Malostranská: Když už chtějí hejbat se zastávkou, tak novou ať si klidně udělají, ale tu starou ať tam nechají. Kopec je to slušný a artritická babička z protějších bytovek vůči současným zastávkám nebude vědět, jestli je to kratší dolů k mostu nebo nahoru na náměstí Milady Horákové, a za jak dlouho se tam vzhledem k převýšení doštrachá. Mimoto ve vodárně jistě také někdo pracuje.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11304
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 20:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m_f:
já myslel, že Ikarus jako takovej byl Irisbusem vygumován z povrchu zemského... je ten ik základ někde vidět na fotkách?

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11305
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 20:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

007:
nemohoucí babička je zastaralá, nemoderní a stěží se bude bránit (btw kolik důchodců tam asi bydlí a zastávky využívá?), zatímco sport park je kůl a in [happy]
namakaní sportovci už by těch pár desítek metrů taky ušli. stejně si tam vozí zadnice v autech. podle mě ukázka populismu v mhd...

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9765
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 21:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


"DIE VERGELTUNGSAFFE!"
Mk2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 21:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já myslel, že Ikarus jako takovej byl Irisbusem vygumován z povrchu zemského...
Oživení značky IKARUS
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6149
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 22:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k: Platební karta přežije, karta do práce přežije, jenom tuten krám co nosím ve stejných podmínkách se musí odhulit, ten co je za 170...

A jak jsou ty karty staré? Platební mi moje banka mění po třech letech a i všechny ostatní čipovky jsou podstatně mladší než Plzeňská karta, která mi slouží už skoro deset let a stále funguje. Takže bych to s tou životností neviděl tak černě. PK měla vydržet 7 let, pokud ji máš starší, tak ber každý den navíc jako bonus a nediv se, když najednou přestane fungovat[happy].

Trollino_15: do doby jiného opatření jízdenky stává černým pasažérem

Když pominu tramvajové soupravy, kde můžu být černým pasažérem i několik minut, tak obvykle se dá přejít za pár vteřin k řidiči a tu jízdenku si u něj koupit vždycky. Čímž neříkám, že by držitelé neměli mít možnost si zůstatek na kartě snadno zjistit i mimo vozidlo, např. prostřednictvím internetu.

James_bond: Černou pasažérkou byla i ta anglicky hovořící paní, která o víkendu nastoupila do tramvaje 4, s 30 Kč v ruce. Jenže ve druhém voze řidič není.

Kdo by mohl očekávat, že řidič bude jen vpředu[crazy]. Ne že bych všechna lokální specifika odbavení znal dokonale v každém městě, které třeba poprvé navštívím, ale uvědomění si, že řidič nejspíš nebude sedět uprostřed tramvajové soupravy, je otázka obyčejného selského rozumu. Čímž neříkám, že by po městě nemohlo být na klíčových místech deset moderních automatů na jízdenky.

Pavel2: stejně si tam vozí zadnice v autech

A nevozí si třeba zadnice proto, že tam není žádná zastávka?[wink] Co bylo dřív, vejce, nebo slepice?

James_bond: Kopec je to slušný

Jestli právě tady někde není třeba hledat jeden z důvodů, proč se zastávka má přesouvat.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5019
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. března 2014 - 22:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ta PK už je druhá, jestli 3 - 4 roky, a rozhodně nepoužívaná denně, v létě vůbec, spíš takhle přes zimu občas...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4490
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 07:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_l: Já mám ale plzeňskou kartu proto, abych nemusel u řidiče platit 30 Kč za nepřestupní, ale jen 16 Kč za přestupní. To už bych si radši koupil SMS jízdenku...jenže ta než dojde, chytnu pokutu.

Zjištění na internetu by byla věc, která by systému jen prospěla

Ad Malostranská: Mladá má brusle v autě, stejně jako pití, chrániče apod. a nemyslím si, že by se s tím vším chtěla tahat autobusem, byť nám od baráku jezdí a-30 až na místo.

Artritická babička už dávno MHD nejezdí, vozí ji dítě nebo pravnuk autem.

Přesunutí zastávky je nic proti ničemu, ale spíše je to správný krok, zastávka se přiblíží novým bytovkám (což má smysl alespoň do prvních povodní [happy] )

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16542
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 09:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

každém městě, které třeba poprvé navštívím, ale uvědomění si, že řidič nejspíš nebude sedět uprostřed tramvajové soupravy, je otázka obyčejného selského rozumu.

Když v Dublinu před cca. 10 lety zaváděli tramvaje po padesátileté pauze, dělali k tomu informační kampaň, kde lidem vysvětlovali, že tramvaj prostě jede po těch kolejích a neuhne, takže ani nemůže objet špatně zaparkované auto.

Kdyby byla turistka z CCCP, věřil bych tomu, že v té tramvaji očekává dámu neurčitého věku v modré zástěře, která chodí po voze a prodává lístky (na východě jezdí tramvaje většinou sólo, soupravy s průvodčími jsem viděl snad jen ve Volgogradu, přičemž jedna průvodčí měla na starosti celou soupravu).

Artritická babička už dávno MHD nejezdí, vozí ji dítě nebo pravnuk autem.

Ha, kéž by. Moje babička mi v roce 2007 z vlastní vůle zafinancovala nákup ojetého auta, aniž bych se o to kohokoliv prosil, takže má předplacené cesty autem, kamkoliv si jen vzpomene (jen musí respektovat jednoduchá pravidla - nahlášení požadavku dostatečně předem - a nesmí to být v rozporu s jiným mým programem). Využila toho jednou před dvěma lety a to jsem jí k tomu musel nutit málem násilím, jinak si radši vezme taxi.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4491
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 11:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jinak si radši vezme taxi.
...takže jí posunutí libovolné zastávky v síti MHD nijak neštve...a o to mi šlo

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6151
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 14:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Já mám ale plzeňskou kartu proto, abych nemusel u řidiče platit 30 Kč za nepřestupní, ale jen 16 Kč za přestupní

Já tomu rozumím. Ale zaznělo tady, že se člověk může kvůli nefunkčnosti karty stát černým pasažérem, což není pravda. Ta poslední možnost jak si obstarat lístek je tady vždy.

Mladá má brusle v autě, stejně jako pití, chrániče apod.

Nic, co by se nedalo nést v batohu (třeba na zádech galantního partnera[happy]). Ačkoliv vy když si vezmete své auto, tak je to vlastně stejné jako když si vezmete batoh[wink].

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 14:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[fotic]

Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Od září 2009 nenávidím ty keply PLF, T3- 190+191 4ever
seznam-autobusů
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11307
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 14:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

johny:
to je v kyšicích na horní návsi?

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2466
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 15:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Místo zbytečného řešení kravin s některými blázny, se jděte radši projít a projet. Např. před 16.h. odj. nějaký hybrid ze Zábělské (29)... [yawn]

Trať 160
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5020
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 17:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale zaznělo tady, že se člověk může kvůli nefunkčnosti karty stát černým pasažérem, což není pravda. Ta poslední možnost jak si obstarat lístek je tady vždy.

Podle smluvních přepravních podmínek ne. Když se chvíli peru s Cardmanem a pak jdu za řidičem nebo začnu datlovat sms, tak už je pozdě.

Takže "zodpovědný" cestující by měl mít na PK vždy přilepený nouzový lístek, když se ten zázrak podělá, aby ho okamžitě vrazil do starého dobrého MOC. Čímž ta elektronizace nákupu jízdenek dostává úplně geniální rozměr.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4492
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 18:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k: Přesně tak to je...

ML: Galantní partner jelikož nebruslí a nemůže koukat cizí holky během toho, co jeho přítelkyně bruslit bude, raději přítelkyni natankuje [happy]

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Prvek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3222
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 07. března 2014 - 19:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Připomínám další setkání přátel MHD (či MVD[wink]) Tram-Bus-Clubu ve čtvrtek 13. 3. 2014 od 17:00 v autoškole PMDP v Cukrovarské ulici.

Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11308
Registrován: 8-2002

Odesláno Sobota, 08. března 2014 - 00:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k náhle nefunkční PlzKartě:
když nastoupím a zjistím, že ne-e, platí přece, že za jízdy je mluviti s řidičem zakázáno, ne? takže jsem pak stejně černoch [wink]

vozovej park autobusů:
nevím jestli si toho zdejší obecenstvo všimlo, ale Citelis 497 má nový RZ - 5P8 9154, starý byly 2P8 1495. já jsem to zaznamenal 28.02., ale značky byly vydaný už cca v polovině prosince 2013. s-a o tom zatím neví, podle ČKP to sedí.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16548
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 08. března 2014 - 13:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve chvíli, když stojíš s nefunkční kartou v ruce vedle kabiny řidiče se zjevným úmyslem mluvit s nim, máš větší šanci ukecat revizora, než když sedíš uprostřed autobusu s kartou na dně batohu a čteš si noviny :-)

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6152
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 08. března 2014 - 13:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Ve chvíli, když stojíš s nefunkční kartou v ruce vedle kabiny řidiče se zjevným úmyslem mluvit s nim, máš větší šanci ukecat revizora, než když sedíš uprostřed autobusu s kartou na dně batohu a čteš si noviny

Ano, on i revizor je vlastně taky jenom člověk[happy].

Pavel2: Citelis 497 má nový RZ - 5P8 9154, starý byly 2P8 1495

Zajímavé je, že u Citybusů a Citelisů není problém vyměňovat značky za ztracené nebo poškozené (458, 459, 461), ale jeden ze Solarisů (snad 522) musí jezdit z plastovou napodobeninou přední značky...[crazy]

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Sobota, 08. března 2014 - 14:58:48    Odkaz na tento příspěvek  

U těch PK by stačilo, kdyby revizor mohl zadat do toho telefonu, kterým se stejně PK kontroluje, její ID (číslo) a zobrazily se mu údaje o majiteli, dostupná (aktivní) předplacená období a zóny... V době internetu by to snad nemusel být problém, když to stejně v DB PMDP stejně být musí - a číslo PK si člověk může zapsat do telefonu atp, prokázat by se mohl třeba OP.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1794
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 08. března 2014 - 19:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Sobota, 08. března 2014 - 21:48:17    Odkaz na tento příspěvek  

[crazy] V tom případě nikdo nesmí chodit po ulici a všichni musí být zavření v molitanem vycpaný místnosti, aby se někomu náhodou někomu nic nestalo, jestli je ten link myšlený tak, jak si myslím [rofl]