K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 06. 02. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 06. 02. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1765
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 31. ledna 2014 - 13:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S těmi SPZ je to tak, jak píše p. Bratr. Já třeba jezdím služebním autem s RZ Jihočeského kraje a to fabia o něm slyšla jenom z vyprávění.[happy]
Zkrátka je to tím, že sídlo firmy máme v Českých Budějovicích, tak jsou auta hlášena tam.
Dokonce jsme svého času měli auta s třemi druhy značek: budějovické, pak plzeňské (auta přihlášená na bývalou divizi) a pak pražské, což byla auta právě na operativní leasing.
Ad James Bond: Ono jednou věcí je represe a druhou morálka. Za čtyři dny v Dánsku jsme neviděli jediného policistu a přesto je morálka na silnicích hodně vysoká.
Tím netvrdím, že represe není důležitá.
Ono se od té revoluce hodně změnilo k lepšímu (já vím zase si koleduji od nějakého anonyma [biggrin]), stačí si např. srovnat technické vybavení policie dnes a před dvaceti lety.
Před nedávnem jsem v Plzeňském deníku z roku 1993 našel článek popisující tehdejsí stav u svojkovického dálničního oddělení.
Policisté měli mikrobus Škoda 1203 (kdo jej zná, tak ví, že dvanátsettrojka více než stovkou nejede) a pak běžné favority a formany.
Dokonce si strážci zákona stěžovali, že nemají (na dálnici!) reflexní vesty.
S tímhle vybavením se těžko naháněl někdo se silným autem, ať už to byl cizinec nebo podnikatel či jenom někdo, kdo měl sice staré, ale silné auto.
Od té doby se toho hodně změnilo k lepšímu, vč. vymahatelnosti práva, kdy může pokutu po zahraničním hříšníkovi vymáhat policie u něj doma.
Poláci mají poměrně velké pokuty, přesto se chovají strašně na silnicích po celé Evropě.
V sevením Německu jsou billboardy v polštině s vyobrazenými hřbitovy, které mají Poláky umravnit.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4455
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 31. ledna 2014 - 17:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak záhada s kruhákem vyřešena, Pavla 2 ukamenuju já [happy]

Co se týká policie: Já ji v aktivní službě neviděl ani nepamatuju. Za poslední rok mě dvakrát namátkově chytli ve 3 ráno na Rolnickém náměstí (běžná kontrola na alkohol) a jednou mě stavěla celní správa. Aktivita policie končí zaparkováním Octavie s radarem za plotem v Úněšově, kde téměř všichni jedou 50. Ale zrovna na Varský jsem zažil i auto, co jelo kolem 170. Jen to nebylo ve městě a od policie to vyžaduje aktivitu (a peníze na ni, ale to je zase problém státu).

A dneska jen za cestu Cheb - Bor D5, kde jsem na většině úseků jel 110, mě čtyři auta předjely, z toho jeden přes plnou a v zatáčce u Dolního Žandova (a na očích policie, která čekala na volný vjezd z vedlejší!!!!). A jednoho jsem později předjel zase já, když se zpomalil 90...koukal jsem co dělá a on psal SMS.

Ráno na Karlovarské ul. není u ciziňáku výjimečná rychlost přesahující 70 km/hod.

Policie nemá žádný respekt, nikdo se nebojí a na silnici je džungle, kde vyhrává silnější a rychlejší. Tak to prostě je a téměř žádná tolerance na silnici nemá místo. Bohužel.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2447
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 31. ledna 2014 - 18:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak vzhledem k tomu, že Škoda Investment a Škoda Transportation je jedno a to samé, tak myslím, že by to s tím povolením nebylo tak horké a nic by se neplatilo (firma by platila sama sobě).
naivko, viz. Can - sami sobě si... A zapomněl jsi zmínit ještě asi tři další firmy, které vlastně jsou a nejsou jedno a to samé najednou. Ale jsme prostě v Čechách... [uhoh]

P2 1107: ten konec, to snad nemůžeš myslet ani vážně. [lol] Není díra jako díra... Ale jsme prostě v Čechách... [uhoh]

nevíš prosím proč ho tahají na tahači? Tak tažení na tahači bych chtěl vidět (na vidlích). Bez dieslu dalek nedojede a navíc se muší nejdřív protáhnout na stolici (brzdy). Nevím, jestli to chce legislativa (+n dalších podmínek), nebo jsou jen měkký... [lol] Taky bychom se mohli ptáti, proč místo obvyklé Liazky vyrazila zachraňovat Tratra...

L.H.: eto normální

Trať 160
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11208
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 31. ledna 2014 - 21:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vladimír:
jen reprodukuju dojem, jakej ve mě zanechalo sledování prezentace ředitele Krause, škodováckýho ředitele Herbsta a toho pražskýho maníka z ČSOB [happy]

zajímavý hlavně je, že tenhle bod jednání zastupitelstva proběhl relativně v klidu a bez povšimnutí, zato o platit-neplatit 40 mega navíc za stavbu divadla se naši volení zástupci zhádali jak psi a vyústilo to v odvolání náměstka Runda pro ztrátu důvěry (taky si o něm myslím svý...).

neviděl jsem to video z jednání celý, tolik času zas nemám, ale to co jsem sledoval, mi stačilo. čím víc lidí, tím víc názorů a tím obtížnější dosažení shody. ony i ty vesnický zastupitelstva kolikrát stojí za to, a to je tam třetina volených lidí oproti městu.

prezentace vozovny byla zhruba na půlhodinku. pusť si to a uvidíš, působí to přesvědčivě.

t_15: ...jednou mě stavěla celní správa.
se div, ty vozíš drogy, to je zajímavější než letáky [lol]

v německu mají BAGři daleko větší pravomoci než policajti, na náklaďáku ti můžou zkontrolovat úplně všechno včetně nákladu, papírů k němu, rozložení hmotnosti, zakurtování atd.

já jsem naposledy potkal policajty ve službě v první půlce ledna cestou do Plas po I/27, stavěli klasicky za odbočkou na Horní Břízu ve směru do Plzně. když jsem jel za půlhodinu z5, už tam nebyli.

jednou jsem jel z PB do Sedlčan po I/18. předjel jsem kamión s tandemem, ale o pár km dál jsem potkal traktor s vlekem. blížil se horizont, furt auta proti, a bezpečně předjet už se nedalo. tak jsem zpomalil ze 110 na 40 a vlíkl se do kopečka za traktorem. zezadu se přiřítil onen kamión a oba nás před tím horizontem předjel. kamión byl od fy Gelur, se zlínskou značkou. netuším nakolik to tam znal, ale to je naprosto vedlejší. vzápětí jsem toho kreténa proklel. kdyby byl proti osobák, je jeho posádka mrtvá, kdyby se potkaly dva kamióny, asi by panáček koukal. v každým případě pokud by něco jelo proti, nejen nezodpovědnej debil s velkým autem, ale i traktorista a já s dodávkou za ním bysme nedopadli dobře. a to je typickej příklad toho, co naše policie trestat neumí (a snad o to ani neusiluje) a přitom je to ohromně nebezpečný.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
smolíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.182
Odesláno Pátek, 31. ledna 2014 - 22:10:34    Odkaz na tento příspěvek  

Bamer trade-Bamer krade
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3046
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 14:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SpyFoto nazpět ze Zlína do Plzně[fotic]

http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11209
Registrován: 8-2002

Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 14:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

novej Soudkobus, to už tu dlouho nebylo.
děkujem [ok]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2448
Registrován: 6-2008

Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 17:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

smolíček: důkazy prosím odevzdat na nejbližším odělení Veřejné bezpečnosti... Všechno je setsakramenstky neprůstřelné, blázínci...

445: ve Zlineru neumí dát do kupy zadní světla? [lol] (Aktuálně si nejsem jist, co tam vlastně nemá svítit...) Hlavně, že měl podnik dílny... Při troše snahy (organizace) to mohla udělat Tb těžká, ale to už je opravdu lepší ten Zliner (Q) [lol] Až tak hrozná paštika to nebyla...

P2: ale to je záměr! Ty si snad myslíš, že na této rozpravě se budou chlubit třeba tím, že se ve vozovně Karlov buduje specializované pracoviště ŠT? [crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Vladimír_B.)

Trať 160
smolíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.219.49
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 22:10:27    Odkaz na tento příspěvek  

Podle jpp budou v novém depu všichni kvalifikovaní opraváři fy bamer krade převedeni pod ŠT a budou opravovat podvozky na 15 T. Go pro pmdp se budou dělat externě.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6083
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 00:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vladimír_b: ve Zlineru neumí dát do kupy zadní světla? [lol] (Aktuálně si nejsem jist, co tam vlastně nemá svítit...) Hlavně, že měl podnik dílny...

Já jsem docela rád, že ty zadní světla nedali "do kupy" tak, jak to vypadá na trolejbusech 21 TrACI[happy] A nesvítí žárovka v levém obrysovém světle[wink].

Pavel2: v německu mají BAGři daleko větší pravomoci než policajti, na náklaďáku ti můžou zkontrolovat úplně všechno včetně nákladu, papírů k němu, rozložení hmotnosti, zakurtování atd.

Zkus v některém z médií přednést nápad, že by měly naše represivní složky disponovat většími pravomocemi (asi tak na úrovni to Německa) a uvidíš ten cirkus a hysterické reakce. Ono by ostatně stačilo to napsat do automobilové diskuze na tomto fóru a pár jedinců by hned začalo blábolit o policejním státě...

Trollino_15: Ráno na Karlovarské ul. není u ciziňáku výjimečná rychlost přesahující 70 km/hod.

Na to existuje jediný lék a to úsekové měření v kombinaci s objektivní odpovědností provozovatele vozidla...

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5684
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 01:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K čemu jsou ty cardmeny v tej 445?

Plzeňští strojvůdci "rady-popisy-pomůcky-zajímavosti" vše nejen o českých lokomotivách
smolíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.219.49
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 01:49:31    Odkaz na tento příspěvek  

Moc se neptej nebo tě je nechám namontovat na mašinu taky :D
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4553
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 12:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_L - Důvodem, proč si Česká pošta chce postavit vlastní

Nechce ... už stojí a čeká se jen na papíry [kladivo]

Zde fotka ze 16.1. kdy se stavěla stříška a pár dní na to přijel pan březina s megajeřáben a přivez budku se strojním zařízením. Pak to celý pospojovali ozkoušeli a je hotovo.


(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4554
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 12:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BTW jinak stojan je jeden se dvěma hadicema aby se dalo tankovat do aut z obou stran.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1923
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 13:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo, jak je na tom trolejbus 424? Ještě existuje?

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Mk2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 13:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

445: ve Zlineru neumí dát do kupy zadní světla?
VB: Jistě umí, ale elektriky se akce netýkala. Už ten celý lak byl nad rámec původního zadání. (s navýšením rozpočtu)

K čemu jsou ty cardmeny v tej 445?
P103: K ničemu, stejně jako pokladna v T1/2, či RTO. Ale odbavovací systém patří k historickému vozidlu :-)
Ale neboj, třeba se brzy dočká těch nových a nasazení do provozu :-(

pár dní na to přijel pan březina s megajeřáben
M100: Kdepak pan Březina, to je asi pan Vojta, spolužák ze školy :-)
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4396
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 13:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: nebo má ten stojan 2 hadice, protože každá má jiný průměr "pistole"?

Pražáci na silnici jsou asi nejvíce vychovaní. Pokud někdo nepouští ze zastávky, nebo udělá jinou botu, obvykle se na značce píše CB, nebo C. Netvrdím že je to pravidlo, ale je to hodně často. Od jisté doby sleduji značky, ať slušných, nebo těch, co ohrozí.

Makrelu neumeješ.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6780
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 13:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad. plnička a Česká pošta - připomnělo mi to zcela aktuální zápis v našem deníku:
V 17.20h se dostavil na dispečink pan Pxxx Bxxxx, tel. xxx xxx xxx SPZ: 3AD xxxx (služební vozidlo České pošty, a.s.), že po tankování CNG odjel od stojanu s neodpojenou hadicí, čímž došlo k jejímu vytržení ze stojanu. Přivolán p. Čxxx z údržby majetku, který zjistí případné škody.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1767
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 13:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Libor hh: Copak, vám se při inventuře v muzeu ztratil trolejbus?[happy]
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4556
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 17:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michale pan Vojta má 6ti nápravovej modrej jeřáb s nápisem APB a doprovodný stejně barevní vito? Že by se na to už Březina vyprd a rozprodal techniku?

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1924
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 22:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Vlastimil:
Copak, vám se při inventuře v muzeu ztratil trolejbus?
že ty máš odvahu mě na něco odpovídat [crazy] [uhoh] [crazy]
řekni mamince,ať ti včas vytáhne trafo od mašinek ze zdi a hajdy do postýlky [lol]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1768
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 22:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Libor hh: Podávám Tě vstřícnou ruku, ju? Více si napíšeme v mailu, ano? Hledejme mezi sebou To co nás spojuje.
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 23:01:21    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes například vypraveny na linku č. 16 tři trolejbusy 26Tr Solaris č. 545, 546, 548 a na linku č. 12 vůz č. 547. Už i v lednovém pražském zpravodaji KMD vyšla zpráva, že PMDP obdržely dva nové trolejbusy Škoda 26Tr Solaris s evid. č. 549 a 550. Stále se však neobjevily v provozu a to už je únor.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11211
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 03. února 2014 - 16:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m_100:
pan APB má naopak reklamu v nějakým rádiu, že hledá nový tváře do svýho teamu [happy]

čekal jsem spíš, že nám povíš jak dlouho trvá tankování a kolik už na poště máte těch CNG vozů. a to nemyslím jen větší dodávky. taková Praha je už CNG Ducatama docela zaplavená. tady by je člověk spočítal na prstech jedný ruky.

krom toho ČSAD by se třeba hodila informace, jestli tam může tankovat plynoSORy a kolik času to zabere.



k tématu Bammer Krade: Parlamentní Listy
(pustili jste si ten záznam ze zastupitelstva? je to dobrá taškařice [happy])

když někdo něco ví, má to hlásit na správným místě. Babiš by měl zavést speciální telefonní linku NahlašteMiKorupciARozkrádání [happy]

hlavně aby to pak stačil evidovat, neřku-li rovnou analyzovat a rozkrývat [happy]

dávno tomu, co ještě Škoda Ostrov existovala a vyráběla hranatý krabice se sběrnýma tyčema. tam jsem pochopil, že na tom, jaxe jmenuje samotná fabrika/zaměstnavatel, vlastně vůbec nezáleží. halu s lidma i strojema Schade pronajala firmě XYZ a ta XYZ se stejnýma lidma, ve stejný hale a na stejných strojích dělala tu samou práci pro Schade a škodovácký managoři tvrdili, že je to vyjde levnějc. to potom člověk kouká jak péro z gauče...

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
badger
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.245.171
Odesláno Pondělí, 03. února 2014 - 17:23:16    Odkaz na tento příspěvek  

Stále se však neobjevily v provozu a to už je únor.
550 se již brzy podívá do ulic... Holt to nebylo na první dobrou. To víte, kusová výroba v garáži... [lol] Asi by se měli u BT školit, jak vypadá připravený vůz. [crazy] [lol]

Bammer Krade - nikdy se nic nikomu nedokáže. Ať už uděláte jakýkoli projekt, vždy jsou v něm rizika. O to větší, jde-li o miliardy. Jsme v Kocourkově, je to pochopitelné. A ta zpráva pouze na takováto rizika ukazuje, ale né zrovna šťastně. Pokud někoho nařknete, či skoro křivě obviníte, tak má právo se hájit.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4559
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 03. února 2014 - 20:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Povim a rád.
Tankování netrvá bo to ještě neni vypapírovaný.
Aut máme 0.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11212
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 03. února 2014 - 21:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m_100:
děkuju za přesnou statistiku [lol]
takže příprava infrastruktury. prej se ten plyn blbě saje do vlastního kanystru [biggrin]
což je asi pro mngmnt jeden z pádných důvodů pro takovou investici.

ví se kdy se má objevit něco novýho na plyn?

a jedna novinka, v čsad se otevírá/otevřel truckshop, v baráku naproti vrátnici přibyla výloha a novej vchod z ulice.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6084
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 03. února 2014 - 23:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: prej se ten plyn blbě saje do vlastního kanystru což je asi pro mngmnt jeden z pádných důvodů pro takovou investici.

V Česku každý rok nakradou zaměstnanci ze služebních aut naftu a benzín za 2 miliardy korun, takže se nedivím, že to poštu jako provozovatele největšího autoparku v republice trápí. Ale těch důvodů je samozřejmě více, např. výše spotřební daně na CNG...

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4561
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 15:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ty co u nás nosili domů "deputátní" naftu už na ní odjeli kamsi do propadliště dějin.
Dneska banda kravaťáků fotíc tabletama a banda pracovně vypadajících lidí kolem toho běhaly fotili ukazovali fotili povídali ukazovali.... přijeli pražskym pašíkem a nějakýma osobákama a taky adast dodávkou takže se to možná zas o kus pohne.

Slibovaný sou malý mrdky náhradou za transity krom těch pár novejch (mk.7) nějaký sporáky box/duc/jum ale prej i náhrada všeho většího do 12 ti tun snad dylinama. A jestli depáci dostanou nějaký malý sporáky i za kanga co se postahovali z celýho kraje výměnou za filcky nevim. Ale to je všecko JPP až čas vokáže jak to bude.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16458
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 16:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ty co u nás nosili domů "deputátní" naftu už na ní odjeli kamsi do propadliště dějin.

A můžeš s jistotou prohlásit, že si nikdo další tímhle způsobem nevylepšuje domácí rozpočet?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4564
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 20:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z těch se kterýma dělam jo páč to máme dost dobře hlídaný.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16462
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 20:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela by mě zajímalo jak. Existuje DP, kde je pumpa, tam sedí pumpař a autobusy tankuje jen a pouze on, pod dohledem kamer. Tam to chápu. Ale jakmile dostane klíček od nádrže řidič (což předpokládám, že u vás je), tak tu prostě riziko krádeže je.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4342
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 20:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Existuje DP, kde je pumpa, tam sedí pumpař a autobusy tankuje jen a pouze on, pod dohledem kamer.

Triků jak krást palivo je vícero. Hadička a kanystr na konečné je ten nejzákladnější a pokud čuník není moc vypasený (a spokojí se s pár litry za týden), obtížně se to dokazuje...CNG nebo FAME je vcelku spolehlivý způsob, jak chmatáky odradit ze své podstaty. [happy]

Bezdružická lokálka
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4566
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 21:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je fame?
Nu hele klíče od nádrží máme (většinou je to ten samej kterym se startuje. Jde vo to že narozdíl od autobusů mánme na autech vcelku přesný normy. A tak když tankuješ víš kolik bys měl do nádrže dostat takže případný ztráty snadno odhalíš. + gpsky který taky nedávají moc šancí zmizet v lese a sosat. Jasný vždycky se dá najít působ ale myslim si že to za těch pár stovek nestojí přijít o dobrou práci.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Mk2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 21:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je fame?
Fame je to, co po spálení v autobusu ČSAD vychází výfukem jako výpar ze smažení hranolek:

"FAME je biopalivo na bázi rostlinných olejů, které se vyrábí chemickou reakcí rostlinného oleje s methanolem. FAME může obsahovat aditiva na zlepšení užitných vlastností, jako jsou depresanty, detergenty, mazivostní přísady a inhibitory koroze".

PS pro M100: Vojta má ten jeřáb na PV3S, ne toho obra. Jsem si špatně vyložil, že obrázek nepatří ke komentu, ale je z dřívější doby, kdy se stavěl přístřešek.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1675
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 22:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prej se ten plyn blbě saje do vlastního kanystru
On by tam šel hezky, ale tlak 200 barů nedělá tomu kanystru dobře na žaludek :-D
BTW, zajímaly by mě v souvislosti s tou CNGpumpou dvě věci:
1) Zaznělo (hrome, nezaznělo, objevilo se) tady, že by tam měla být vyšší rychlost plnění. Docela by mě zajímalo, jak to technicky provést. Metoda tlustější potrubí půjde těžko, protože úzké hrdlo je v tom motoru. Stejně tak se nedá moc čarovat s tlakem bez výrazných vizuálních a zvukových efektů pro obyvatele Křimic a blízkého okolí...
2) Pokud ta pumpa opravdu bude a bude veřejná, bude zajímavé sledovat, co to udělá s cenama na Doudlevecké. Není totiž žádné tajemství, že cena CNG se neodvíjí od ceny plynu, ale od ceny a nafty a nejspíš i od nějakých zákulisních dohod...

M_k: klasik by pravil:
Mně se chce něco říct...[biggrin]
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4343
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 22:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně se chce něco říct..

Tak to řekni....[wink]

Bezdružická lokálka
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 22:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: Nemůžu. Mám svou práci rád [biggrin]
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16465
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 05. února 2014 - 01:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hadička a kanystr na konečné je ten nejzákladnější a pokud čuník není moc vypasený

Ovšem pokud řidič nemá klíče, protože ty má jen ten pumpař u pumpy, co je pod dohledem kamer... Opravdu netuším, jak by to šlo udělat.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11215
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 05. února 2014 - 01:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pokud je v autě GPS, může mít i plovák v nádrži a ve spojení s tankovací kartou je to skoro neprůstřelný. k GPS se dají připojit i čidla náklonu, nárazu (zpomalení), stejně tak i čidlo co bude hlídat odšpuntování nádrže. to se pak těžko obchází. může být norma na spotřebu. stání jen na určených místech (na dvoře) pod dohledem Velkýho Bratra. prostě včera není dnes.

poštovní CNG čerpačku jsem dnes okouknul. hrdlo pistole má "normální" průměr, odhaduju velmi zhruba 50 mm. hodiny pro veřejnost jsou na ceduli před vrátnicí a jsou tam tři intervaly, poslední myslím 21-04, ty lidštější časy nepamatuju, m_100 může udělat mobilní fotku a dát jí sem. ode mě může být příští úterý, dřív bez záruky, nevím kdy se do Křimic zase podívám.

jo... obě hadice jsou stejný. přístřešek natolik úspornej, že ten výdejní stojan bude při dešti a mírnějším větříku vystavenej všem vlivům počasí. o tom, že byste stáli při tankování pod střechou nemluvě. vedení tam tankovat nebude, tak je tohle netrápí, hlavně že nějakej stotisíc ušetřili. baráček s nádrží a zbytkem technologie taky malinkatej, nevím jak tam může být velká nádrž.

m_100:
dík za info o autech [ok]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4567
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 05. února 2014 - 06:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neni tam velká nádrž ale baterie tlakových zásobníků zabírajíci cca půl toho domečku. V druhý je kompresor. Ty zásobníky sou takový trochu větší bomby jaku u autogenu.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4344
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 05. února 2014 - 08:33:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu netuším, jak by to šlo udělat.

Já tuším, ale bylo by to samozřejmě složitější. Český člověk je velmi vynalézavý.

Bezdružická lokálka
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11217
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 05. února 2014 - 10:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m_100:
a když se bude doplňovat palivo do minipumpičky tak přijede valník např. s logem AGA/Linde a vymění prázdný flašky za plný? nebo se to přečerpává z cisterny?

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4568
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 05. února 2014 - 10:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nastuduj si co je CNG.....a zjistíš že to je zemní plyn a ten jaksi ve skoro celý plzni proudí trubkama. ...teda i v křimicich :-)

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4570
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 05. února 2014 - 10:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353 - (služební vozidlo České pošty, a.s.)
Jiříku já tě kopnu s.p. !!!

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
kv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.253.91
Odesláno Středa, 05. února 2014 - 14:59:59    Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Plzeňský deník:



Na stránkách deníku by měly být další fotografie, zatím je nějak nemohu najít.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1925
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 05. února 2014 - 15:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad kv:
už všichni vlhneme štěstím a blahem, až tam budeme [crazy]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
kv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.253.91
Odesláno Středa, 05. února 2014 - 16:05:38    Odkaz na tento příspěvek  

Libor:
Teď už vás čekají jenom světlé zítřky.
S novým depem a novými bezporuchovými vozy.[happy]

A jak jsme se dozvěděli, ušetřili při stavbě 54 (!) miliónů.
Jak je vidět od samého počátku jejich projektíčku, kouzlení s čísly jim jde perfektně.
kv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.253.91
Odesláno Středa, 05. února 2014 - 16:18:55    Odkaz na tento příspěvek  

Všech 350 jich sem najede téměř v jeden den...

My máme 350 trolejbusů a autobusů?

Některá čísla známe patrně lépe než oni, měli by se držet svého kouzlení s miliardami a milióny.
smolíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.216.91
Odesláno Středa, 05. února 2014 - 18:10:16    Odkaz na tento příspěvek  

KV: PRAHA MÁ TUNEL BLANKA, PLZEŇ MÁ TUNEL JMÉNEM ŠKODA.
badger
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.245.171
Odesláno Středa, 05. února 2014 - 19:12:41    Odkaz na tento příspěvek  

Všech 350 jich sem najede téměř v jeden den...
V článku je splácáno páté přes deváté.

A jak jsme se dozvěděli, ušetřili při stavbě 54 (!) miliónů.
Nikoliv. To je ušetřeno z poplatků, úroků a jiných bankovních plateb - více záznam ze zasedání.

už všichni vlhneme štěstím a blahem, až tam budeme [crazy]
Vycouvávat s kloubem 70 metrů z kanálu, protože před tebou bude nepojízdný vůz, se ti jistě bude líbit. [kiss]

Herbst? To je ten Herbst (bez VŠ?), kterého fotřík (s tou správnou knížkou) proušťouchaval výše hiearchií před sametové Škodovky? [crazy]
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Středa, 05. února 2014 - 21:23:33    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo, jak se bude řešit zatahování do nové vozovny, zejm. TBusy z Bor, Nové Hospody, Zátiší, BP - Prostě se neudělá ta půlka trasy do města, ale bude cíl Vozovna - Karlov? => Zhoršení dopravní obsluhy?
smolíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.216.91
Odesláno Středa, 05. února 2014 - 21:26:09    Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem slyšel,že MAREK HERBST dělal pingla ve Flóře.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6088
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. února 2014 - 23:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

27: Prostě se neudělá ta půlka trasy do města, ale bude cíl Vozovna - Karlov? => Zhoršení dopravní obsluhy?

A trolejbusy z druhé strany města zase udělají o půlku trasy více a dojde ke zlepšení dopravní obsluhy. Stejně těmi spoji s přídomkem "X" skoro nikdo nejezdí...

smolíček: PRAHA MÁ TUNEL BLANKA, PLZEŇ MÁ TUNEL JMÉNEM ŠKODA.

S Blankou bych určitě tento projekt nesrovnával. Blanka je sice drahá, ale není předražená a o její užitečnosti nikdo rozumný nepochybuje.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11220
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 06. února 2014 - 05:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V článku je splácáno páté přes deváté.
článek je především obrovská zkratka. asi aby se čtenář moc nenudil a mohl hned hltat další zkratkovitou (čti polovičatou, nebo zkreslenou, anebo natvrdo zpola lživou) informaci anebo aby v Drbníku ještě zbylo místo na inzerci.

My máme 350 trolejbusů a autobusů?
ale pánové, vy tomu, vůbec, ale vůbec nerozumíte [nene][lol]
pan schadeředitel to přeci myslel tak, že projektovaná kapacita je 350 vozů [happy]
a nejapní novináři tu informaci zkomolili a pak jim leze z pera, že vozů, co se budou stěhovat z Cukru, je 350. navíc v jeden den, hmmm, asi akce Kulový blesk [happy] [sakra, ti škodováci to mají fakt vymakaný:-)]

A jak jsme se dozvěděli, ušetřili při stavbě 54 (!) miliónů.
já to čtu tak, že zasáhla prozřetelnost, projekt spojila s ČSOB a bankéři městu a škodovce ušetřili 54 mega.

k čemu je dopravnímu podniku 250 metrů dlouhá zkušební trať pod střechou a za vysokou zdí? nebudou se náhodou Doudlevce tiše a nenápadně stěhovat do hlavního areálu...?
jednak by to vysvětlovalo tu krytou zkušební trať, druhak by se líp dalo pochopit, kde se vezme těch zbylých 100 vozů.

fotogalerie: http://plzensky.denik.cz/galerie/obri-depo-na-karlove-finisuje.ht ml
článek zveřejněn 19:31 [happy]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4345
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. února 2014 - 08:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před chvílí profrčel kolem CANu elektrobus SOR z Marjánek. Buď ho vrací výrobci anebo možná skončí na pár dní v Cukrovarské?..

Bezdružická lokálka
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4967
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 06. února 2014 - 11:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: Přesně ta krytá zkušební trať mi taky nejde do hlavy. Asi holt Škodovka využije, město zaplatí. A když na to někdo přijde, tak se použije argument, že trolejbusy se přece někde musí zkoušet po poruchách atd... [crazy]

Jinak ty nový, zkolaudovaný kancelářský budovy na mě mírně mpůsobí jako původní barák kde měla kancly lokomotivka po rekonstrukci. To je nic proti ničemu (pokud to ovšem nebude někdo vydávat za novostavbu). Může někdo potvrdit/vyvrátit?

Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
smolíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.216.91
Odesláno Čtvrtek, 06. února 2014 - 14:07:43    Odkaz na tento příspěvek  

P2 a m_f: Vaše dedukce jsou k pláči! Co taková tébézetka? Ta se bude dělat v teslovce? ( pokud tedy víte,co je TBZ )
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11223
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 06. února 2014 - 14:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když se tam může dělat třeba 06.02.2014... proč by se nemohla dělat v Teslovce i 06.02.2015? [wink]

není to luxus, mít v areálu krytou zkušební trať? nestačila by kdekoliv prostě jen "vykolíkovaná" trať na rovným asfaltu pod širým nebem?

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
smolíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.216.91
Odesláno Čtvrtek, 06. února 2014 - 14:53:23    Odkaz na tento příspěvek  

P2: Ty jsi fakt kus [happy]