K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 25. 07. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 25. 07. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11647
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 21. července 2014 - 22:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MJ:
A může se taky stát, že tě nepřijde vystřídat nikdo, protože kolega zapomněl - a když to ohlásíš třeba až o půl kola později, máš průšvih ty, protože jsi to měl nahlásit ve 12:30 u Mrakodrapu a ne až v jednu někde z konečné.

to záleží na mnoha okolnostech, třeba jestli víš kdo tě střídá a jestli vůči němu nemáš nějakej závazek nebo jak jsi zadobře se šéfem a dispečerem. obecně se dá říct - není na střídání, volám dispečink, já jsem udělal všechno ok, proč bych měl pykat za chyby jiných? vrátí mi to nebo budou zkoušet moji dobrou vůli a trpělivost? to si každej musí vyhodnotit sám.

Alternativně: Čekáš na autobus. Přijíždí SORka řidiče Martina, za volantem sedí řidič Ivan, na stazce je Martin, na jízdenkách je jméno Ivan a když se řidiče jen tak ze zvědavosti ptáš, jaká je oficiální verze, tak správně tam má být Martin a pokud jsem tam viděl Ivana, tak jsem se asi spletl.
Zlé jazyky obratem dodávají, že Ivan potřebuje peníze jako sůl, takže bere směny za kolegy a nechá si za to od nich platit, aktuálně prý měl za sebou asi třicet dní v práci v kuse.


tohle funguje do doby, než Ivan usne za volantem a má ve voze 10 zranění a autobus na odpis. pak v jednom okamžiku udělá multiprůser na mnoha stranách naráz - zraněný lidi, autobus na vyhození, Ivanův průser, Martinův průser, průser podniku co zaměstnává řidiče - paka. každej když něco ochcává si musí uvědomit co všechno tím riskuje.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5070
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 08:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale,že to má celovozovou klimu mě docela ukrutně sere, poáč i v Bulharsku vědí, co je v roce 2014 normální standart [ok]

Kdo to tu vůbec loni psal že klima je zbytečná kvůli 10 dnům v roce?

Já že je teprve červenec a už je těch "10 dní" tak podruhý... Neuvěřitelnej zážitek byl jet včera vlakem z Prahy, byť má ten starej šrot stahovací okna, tak furt nechápu co je skvělýho na režimu vedro jako kráva - šilenej průvan do ksichtu - vedro - průvan...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4553
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 09:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavle, ty tady ale celou dobu popisuješ ideální svět. Ten ale neexistuje nikde jinde, než v tvé hlavě a na Martinovo jasné příklady odpovídáš vyhýbavě a popíráš své předchozí příspěvky, napříkad:
je to čistě na dohodě těch dvou zúčastněných, se všema plusama i mínusama co z toho vyplývají
nejsem sociální ústav ani psychiatrická léčebna nebo policajt, ale pouze zaměstnavatel
to záleží na mnoha okolnostech, třeba jestli víš kdo tě střídá a jestli vůči němu nemáš nějakej závazek nebo jak jsi zadobře se šéfem a dispečerem.
tohle funguje do doby, než Ivan usne za volantem a má ve voze 10 zranění a autobus na odpis
Jinými slovy co? Je to na dohodě těch dvou, zaměstnavatel by jim do toho neměl kecat, ale jakmile je průser, tak je (oba) může hned vyhodit? Přičemž by měl vyhodit dotyčné jen tehdy, když s nimi není vedoucí zadobře, ale zároveň sám přiznáváš, že to funguje jen do doby, než řidič něco provede.

Ujasněme si jednu věc: Jako zaměstnavatel mám za povinnost hlídat pracovní dobu řidičů. Tečka. jakékoli výjimky jsou z pohledu zaměstnavatele nepřípustné. Tečka. Jakékoli porušení pravidel je porušení pracovní kázně s postihem z toho vyplývající. Tečka.
Ovšem zároveň nelze zaměstnance jen tak vyhodit proto, žeto nejsou normální lidi, ale bezpáteřní mrdky. jako zaměstnavatel bych je s čistým svědomím na hodinu kopnul do pozadí, jak sám píšeš. Protože i bezpáteřní mrdky jsou zaměstnanci se svými právy. A když se zaměstnanec s čistým svědomím obrátí na kontrolní orgány, tak má zaměstnavatel řadu dalších nepříjemností.

A to všechno platilo z pohledu zaměstnavatele i době, kdy k ježdění s trolejbusem stačily hodinky a dispečer u Mraku. Že to občas dva kámoši ojebali a že to tehdy šlo ještě neznamená, že by z toho zaměstnavatel tehdy neměl problém.

A ojebat to dva kamarádi můžou i teď. Ovšem nelze z toho udělat pravidlo. Už jen proto, že DP má stovky řidičů a všichni nejsou kamarádi. A stále tím kamarádi riskují, že kolega usne...

pokud někdo odmítá plnit to, co sám slíbí, tak je to debil, to se na mě nezlob.
Pár zážitků z provozu:
- Jeden kolega si dva roky neudělal zdravotní prohlídku. Proč? Protože nemá rád doktory. Nakonec nám po propuštění vynadal, že debilové jsme my.
- Druhý zadřel motor. A kdo za to může? Myslíš, že se přiznal? S autem za poslední rok nejel nikdo jiný, než on. To ne já, to samo byla odpověď od kolegy před důchodem, od kterého by se čekalo trochu rozumu a cti.
- Třetí odmítl naložit zboží na trasu. Že to pak odsral kolega a kamarád, který navíc odpoledne nemá ve Varech kde zaparkovat, zatímco ten ranní zaparkuje u vchodu...kámoš nebo ne, ať se s tím tahá on. Nakonec napomenutí.
- a dalo by se pokračovat...

Takže tak, tolik zážitky z mnohem menší firmy, než je dopravní podnik. Myslím, že je z toho jasně patrné, že ve vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec nemůže být demokracie, ale naopak diktatura. Jak bude tvrdá, už záleží na všech zúčastněných.

Ovšem, jak sám píšeš, zaměstnavatel není sociální ústav a pokud někdo nedodržuje jasné pravidla (třeba to, že se střídá na předem daných místech), nemusí u něj pracovat vůbec.}

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16742
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 10:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to záleží na mnoha okolnostech, třeba jestli víš kdo tě střídá a jestli vůči němu nemáš nějakej závazek

V jednom DP dostaneš ráno předtištěnou stazku se vším všudy, stačí jen podepsat a napsat stav tachometru "před" a "po". V jiném DP si musíš dohledat jméno střídajícího řidiče na plachtě velikosti A2, kde jsou řidiči za sebou seřazeni podle jakýchsi pořadových čísel, takže musíš projet celý rozpis, abys věděl, koho máš v poledne čekat. A to jméno ti nejspíš stejně nic neřekne, protože všechny lidi v DP prostě znát nemůžeš.

nebo jak jsi zadobře se šéfem a dispečerem

U jednoho dispečera by ti prošlo i to, kdybys o pauze na konečné rozpoutal třetí světovou válku. U druhého dispečera ti neprojde ani to, že máš na kraťasech malou nášivku, protože přípustné jsou pouze jednobarevné kraťasy bez nášivky. Nevíš, kdo je právě na dispečinku, protože dispečeři pracují od šesti do šesti a tys ráno potkal ještě noční směnu.

A pro zajímavost:
"já jsem udělal všechno ok, proč bych měl pykat za chyby jiných?"
"jako zaměstnavatel nehodlám soudit kdo za co může jakým podílem. měli to udělat takhle, udělali to jinak a pak hází vinu jeden na druhýho? nejsem sociální ústav ani psychiatrická léčebna nebo policajt, ale pouze zaměstnavatel. mají průser oba a musí se dohodnout mezi sebou nebo půjdou oba na dlažbu. "

Hm? [happy] Je vidět, že jako zaměstnavatel bys na problém pohlížel jinak, než jako zaměstnanec. Chápu to dobře? A bohužel či bohudík, žijeme ve světě, kde zaměstnavatel stanovuje pravidla hry a zaměstnanec je buď respektuje a nebo si hledá jiného zaměstnavatele.

Pár zážitků z provozu:

Přidám taky něco. Byla jednou jedna společnost provozující historické motoráčky. Stalo se jednou, že v jedné stanici došlo k nějaké mimořádné události, snad vykolejení na výkolejce nebo něco podobného, už nevím. Vina byla na straně dopravce, ale zúčastněné osoby se hrdinně spikly a vypovídaly tak, že to odnesl personál stanice. Takže je vám asi jasné, že ona společnost má v té stanici od té doby problémy s tím, že jejich zaměstnanci tam mají status veřejného nepřítele číslo jedna.
Podrobnosti teď zpaměti nedám, doplním jen, že s tou společností nemá nikdo ze zde diskutujících nic společného a že mi o tom vyprávěla jedna jejich vlakvedoucí, kterou leckdo z vás zná osobně nebo aspoň z doslechu.

Myslím, že je z toho jasně patrné, že ve vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec nemůže být demokracie, ale naopak diktatura. Jak bude tvrdá, už záleží na všech zúčastněných.

Mám cosi pracovně společného i s jednou soukromou firmou, kde demokracie funguje. Ale jen díky tomu, že tam pracují samí důvěryhodní prověření rozumní lidé, kteří se dokáží mezi sebou rozumně domluvit. I tak má pan vedoucí právo veta, protože on je vedoucí. A komu by se to nelíbilo, může odejít.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 11:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečeři mají 12 hodinové směny i v pracovní dni?
Budou se u trolejbusové zastávky Hlavní nádraží (ta naproti Hamburku) malovat zebry nebo ne? Já jen že tam není namalované ani místo na přecházení, jen jeden ostrůvek, přitom je to velmi frekventované místo, když se tam chodí na vlak.
Dneska jsem s dalšími lidmi z tramvaje přecházel u Synagogy na přechodu. Spolu s námi šla i skupinka 30 - 40 cizinců ze Synagogy. Co se stalo při 4 sekundovém zeleném panáčkovi? Na zelenou přejít nestihl na druhou stranu nikdo. Půlka lidí šla na červenou, až nemohla auta vyjet. Druhá půlka stála na ostrůvku. Resp. v kolejišti, protože na ostrůvek se nevešla. Všichni se modlili aby nejela tramvaj, protože uhnout nešlo kam. To fakt nemůže ten paňác na tak frekventovaném místě trvat déle? Proč se musí ta Klatovská přecházet nadvakrát? (obzvlášť když ostrůvek ten dav nepobere).
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16743
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 11:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečeři mají 12 hodinové směny i v pracovní dni?

V tomhle případě jsem nemluvil o Plzni. Jak je to v Plzni, netuším.

Budou se u trolejbusové zastávky Hlavní nádraží (ta naproti Hamburku) malovat zebry nebo ne?

Prý ne.

Co se stalo při 4 sekundovém zeleném panáčkovi? Na zelenou přejít nestihl na druhou stranu nikdo. Půlka lidí šla na červenou, až nemohla auta vyjet. Druhá půlka stála na ostrůvku. Resp. v kolejišti, protože na ostrůvek se nevešla. Všichni se modlili aby nejela tramvaj, protože uhnout nešlo kam. To fakt nemůže ten paňác na tak frekventovaném místě trvat déle? Proč se musí ta Klatovská přecházet nadvakrát? (obzvlášť když ostrůvek ten dav nepobere).

Zelená není na semaforu od toho, aby svítila chodci po celou dobu přecházení. Zelená chodci říká, že "pokud teď vstoupíš do křižovatky, bezpečně přejdeš". Takový řidič auta přece taky vjíždí do křižovatky na zelenou a že se vteřinu poté rozsvítí oranžová a červená, je mu jedno...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2409
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 12:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přechod > já bych řekl, že se řeší ne-problém. Přechod je nastavený na nějakou odhadnutou průměrnou frekvenci, chtít od toho nějakou dynamickou proměnnou by byla podle mého zbytečná komplikace (lidi chodí pořád a řvali by řidiči a rozhazovalo by to nezelenou nevlnu) a další k.rvítko do zařízení. Asi těžko předpokládat, že je to nastaveno na "rotu" vojáků.
Pokud chodci vlezou do křižovatky jako útvar, tak jim snad nic nebránilo přejít na druhou stranu. Stejně na takovéto křižovatce stojí auta na červenou několik vteřin, takže by útvar zaregistrovali a nesejmuli ho, což by při zapomenuté křižovatce, kde jede jedno auto za 5 minut, možná hrozilo... Takže jestli zmatkovali, jejich problém...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10075
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 13:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nevím jak v Przni u synagogy, ale leckde v Práglu je poslední dobou běžné, že vyklízecí interval křižovatky = 0, platí pro chodce i pro auta.

DIE VERGELTUNGSAFFE!
"Questa battaglia è la cosa nostra."
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2032
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 14:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad martin_j:
Budou se u trolejbusové zastávky Hlavní nádraží (ta naproti Hamburku) malovat zebry nebo ne?

Prý ne.


chtěl jsem napsat, ,, doufám, že ne,, takhle jsi mě malinko uklidnil [ok]

Zde na tomto místě na přecházení vozovky je vidět, že lidi musí použít mozek v hlavě.
Drtivá většina přecházejících lidí si uvědomuje, že tam není bílá zebra a taky se podle toho chovají. Když vidí vozidlo, v klidu počkají a potom přejdou. neděje se tam to co na přechodu u tesca, lidi lezou, trousí se jeden za druhým, v klidu v pohodě, dyť jsou přeci na přechodu a mají přednost. [nene] a že by stačilo pustit ty dva trotlí trolejbusy, co je přivezli k hladovému nákupu je vcelku nezajímá [nene]
i na tomto přechodu je vidět, jak jsou někteří chodci voprsklý :
vidí osobní auto a zůstanou stát
vidí vozidlo MHD a začnou přecházet, ON je přeci nepřejede [nene]

Takže bych zebry zrušil kromě okolí škol a školek a nechal bych pouze místo na přecházení a byl by klid.
Nejlepší to mají tramvaje, nedávají chodcům přednost nikde a je klid [andel]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6338
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 14:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

James_bond: Já jen že tam není namalované ani místo na přecházení

Místa pro přecházení se nemalují, žádná dopravní značka pro ně neexistuje. Řešení v Šumavské je dostatečné, díky ostrůvku tam řidiči často zastavují a pouštějí chodce, i když nemusejí a přejít ulici není žádný problém.

Spolu s námi šla i skupinka 30 - 40 cizinců ze Synagogy. (...) To fakt nemůže ten paňác na tak frekventovaném místě trvat déle?

Vy snad máte doma každý den prostřený stůl pro 30 - 40 lidí? Nemůžeme mít křižovatky nastavené na situace, které nastanou tak jednou za týden. Útvar chodců mohl klidně dokončit přecházení, minimálně část z nich došla na druhou stranu včas a ti zbylí by prostě přešli během zelené aut. Mám dojem, že jde o další umělý bondoproblém.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4508
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 14:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skromné oslavy výročí 100 let od zahájení provozu bus linky Plzeň - Předenice tuto neděli.


Bezdružická lokálka
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 15:17:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin 100: Dobře tak jinak. Obecně je slušnost a morálka v tradičních západních demokraciích na daleko vyšší úrovni, než v zemích bývalého východního bloku.
Mám toho po Evropě procestováno celkem dost, takže mohu soudit.
To zamykání auta byl jenom příklad, mohu Tě klidně uvést i příklady jiné.
A ono také jde o to, že lidé jsou tam k sobě daleko tolerantnější.
A tím se dostáváme zase k debatě zde na k-reportu.
Jestliže někdo nazývá člověka, s jehož názory nesouhlasí "buzerantem v modré fabii", tak to svědčí o slušnosti a rozumové vybavenosti takového pisatele.
Každý má právo s druhým nesouhlasit a mít opačný názor, ale nerozumím tomu, proč na druhého útočit v přízemní osobní rovině.
A v tom vidím ten dnešní rozdíl mezi Východem a Západem. V té slušnosti, toleranci a respektu k druhému.
Horstfuchs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 11-2013

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 15:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimile není rozdílu když někoho pošleš do prdele nebo když někoho s květnatými vyleštěnými slovy pomluvíš a ublížíš. On to rozdíl ale je. Ty naleštěné kudrlinky a rádoby gentlemanská mluva dokáží ublížit daleko víc, jak klasické české poslání do prdele.

Upozornění pro alergiky: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, zvráceného humoru a korrrýšů. Vyprodukováno v závodě, který zpracovává sarkasmus a vícesmyslné narážky.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4554
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 17:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přechody:
Já na místech pro přecházení nikdy nikoho nepouštím. Jen ať se chodci naučí, jaký je rozdíl mezi přechodem a místem pro přecházení, ono jim to neuškodí.

Fascinující na tom je, že se z nějakého nesmyslného důvodu zavedlo pouštění chodců na přechodu, pak nějaké normy na šířku silnice a přechodů a kdovíčeho...a najednou se přechody ruší a nahrazují místy pro přecházení, kde ovšem opět chodci nemají přednost. Jestli to přispělo bezpečnosti nechť posoudí tvůrci všech těch zmíněných volovin, já tvrdím opak - lidé jsou v lepším případě zmatení a to v dopravě nikdy není dobré. Svět se motá v kruhu [crazy]
odkaz

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 17:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad T_m: Vezmu to adresně na sebe. Koho jsem konkrétně pomluvil a komu ublížil?
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 17:06:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Trollino 15: Já také na místě pro přecházení chodce nepouštím. Je to vlastně pro jejich dobro, musí si uvědomit, že přednost nemají, protože pokud jim to nedojde, tak příště hupnou někomu před auto a skončí na jeho kapotě.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1434
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 17:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Ale no tak, jaképak pouštění, kolik řidičů Vás při procházce Plzní pustí, pokud si to nevynutíte? Pokud by zas nebylo pouštění vůbec, tak mnohde nepřejdete, takže ono je to těžké.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2033
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 17:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Strejcekms:

Trollino_15: Ale no tak, jaképak pouštění, kolik řidičů Vás při procházce Plzní pustí, pokud si to nevynutíte? Pokud by zas nebylo pouštění vůbec, tak mnohde nepřejdete, takže ono je to těžké.

ale no tak, takhle to přeci nefunguje, to je pitomost.
řidiči na přechodu pouští chodce a to v 95%, alespoň na Americké.
Já měl na mysli příklad:
přijedu k tescu s trolejbusem linky 12, vypustím lidi, většina jde do tesca nakupovat.za mnou přijede hladová linka 16, lidi vystupují a jdou většinou nakupovat tamtéž.
trolejbusy chtějí odjet a nemohou, poáč všichni co vystoupili, jdou v naprostém klidu po PŘECHODU [lame]
Nikdy NIKOHO nenapadne, počkat 5 vteřin, ty trolejbusy by okamžitě projeli a pak dopřejít [nene]

A dám ti hádanku:
co je snažší?
zastavit dvě nohy?
nebo zastavit 20 tun elektrošrotu na 6 ti kolech?

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4555
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 18:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strejcekms: Ještě se mi nestalo, že bych si někde musel vyloženě vynutit zastavení vozidla.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 18:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolino:Já nevím, ale tak růžové to není, před chvilkou jsem přecházel po přechodu v Husově ulici (před domem hudby) a tři auta plus jeden autobus, zastavilo až další poslední auto ve šňůře, možná na Americké to funguje lépe..

Libor: Nikdy NIKOHO nenapadne, počkat 5 vteřin, ty trolejbusy by okamžitě projeli a pak dopřejít

Já to třeba dělám, přijde mi prostě blbé zdržovat bus plný lidí, ani pro ně to není příjemné, další brzda a opět rozjezd, občas když chce řidič dávat přednost a zpomaluje, tak na něj mávnu, ať jede dál, je pravda že moc lidí to nenapadne.

Jasně že je lepší zastavit obě nohy, než trolejbus, ale tu samou otázku si můžeme položit u tramvaje, která sice chodcům přednost nedává, ale musí brzdit na křižovatkách a občas brzdí plná tramvaj opravdu kvůli pár auťákům, která by snad ten průjezd tramvaje už přežila.. Tramvaj jede jednou za 7 minut a déle, auta jezdí permanentně. Je to trochu jako kdyby měl vlak zastavovat na přejezdu kvůli tomu aby pustil auta, jezdí jich víc a jezdí ve šňůře přeci..
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1125
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 19:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: A schválně nadhodím otázku: Máš ranní. Kolega tě má přijít vystřídat třeba v 12:30 u Mrakodrapu. Ale nepřijde. Nevíš, kdo tě střídá, případně víš, ale nemáš na něj telefon, nemůžeš mu zavolat. Můžeš zkusit chvíli počkat, jestli kolega nedoběhne, ale nemůžeš tam stát věčnost, blokuješ zastávku a zdržuješ lidi. Pokud okamžitě zvedneš vysílačku a voláš do podniku, že ti nepřišlo střídání, může se stát, že kolega bude mít průšvih a on přitom jen stojí U Práce s jazykem na vestě, s omluvným výrazem ve tváři a se slovy "Promiň, já to nestihl." A může se taky stát, že tě nepřijde vystřídat nikdo, protože kolega zapomněl - a když to ohlásíš třeba až o půl kola později, máš průšvih ty, protože jsi to měl nahlásit ve 12:30 u Mrakodrapu a ne až v jednu někde z konečné.
Jak bys to řešil? Je to taky takový případ, který se stane jednou za pár let a kde je to o solidaritě. Ale snad každý řidič tohle aspoň někdy řešil.


A schválně nadhodím odpověď: Na střídacím místě minutku počkám, pak se rozhlédnu jestli kolega odněkud neběží, popř. nepřijíždí něco z čeho by mohl vyběhnout. Pokud kolega stále není v dohledu, zavolám dispečink. Záloha stejně nemá k dispozici vrtulník, aby u mne byla hned, takže celkem jistě pojedu dál - většina jízdních řádů je udělána tak, abych tím nic neporušil. Dispečerovi dám možnost zatoulaného kolegu najít či mi na náhradní místo poslat někoho jiného. A jen tak mimochodem, ten odpolední co to nestíhá, může zavolat dispečerovi taky, vždyť mobil má dnes už opravdu každý. Pokud to není každý den, tak i nejprotivnější dispečer přijme omluvu typu: Pane dispečere, promiňte, já jsem strašnej debil a vyrazil jsem do práce pozdě. Mrakodrap nestihám, ale k Práci doběhnu...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4510
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 19:33:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikdy NIKOHO nenapadne, počkat 5 vteřin, ty trolejbusy by okamžitě projeli a pak dopřejít

Já to občas dělám, ale má to své zádrhele. Musíš se nejprve přesvědčit, že těsně za Tebou nedupe někdo, kdo přednost na přechodu dát nehodlá.
Pak taky nesmíš narazit na řidiče, který se rozhodl být slušný a pouští Tebe. A nějakou dobu trvá, než z vás dvou někdo ustoupí....[happy]

Bezdružická lokálka
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9565
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 19:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co je snažší?
zastavit dvě nohy?
nebo zastavit 20 tun elektrošrotu na 6 ti kolech?
To přeci nejde, protože ti první z dvanáctky by vzali více zboží ve slevě než ti z šestnáctky, proto musí všici rychle [biggrin]

Já se třeba taky snažím nezdržovat trolejbus, ale v autě mi nevadí někoho takhle pustit, jako pustit třeba na kruháku trolejbus, což jsem se naučil ve Varech. Ale když jsem tohle udělal v Rokycanech, kde se bus nemohl dostat na kruhák kvůli proudu aut, byl jsem několika řidiči vytrouben...

Musíš se nejprve přesvědčit, že těsně za Tebou nedupe někdo, kdo přednost na přechodu dát nehodlá.
Horší je, že jako řidič nevíš, zda-li tam nehupsne někdo, kdo jde těsně za Tebou, protože ne každý ocení Tvůj dobrý skutek [happy]

Be clever - use public transport!
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6339
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 20:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Fascinující na tom je, že se z nějakého nesmyslného důvodu zavedlo pouštění chodců na přechodu, pak nějaké normy na šířku silnice a přechodů a kdovíčeho...a najednou se přechody ruší a nahrazují místy pro přecházení, kde ovšem opět chodci nemají přednost. Jestli to přispělo bezpečnosti nechť posoudí tvůrci všech těch zmíněných volovin, já tvrdím opak - lidé jsou v lepším případě zmatení a to v dopravě nikdy není dobré. Svět se motá v kruhu

Zkusím tvoji fascinaci trochu zmírnit[wink]. Až do 31.12.2000 neměl přechod pro chodce, tedy zebra, v podstatě žádnou jinou funkci, než jako upozornění na místo, kde často a hodně přecházejí chodci. Nevyplývaly z něj pro řidiče žádné povinnosti ve vztahu k chodcům, pouze vágní formulace o tom, že je nesmí na přechodu ohrozit. Aby řidič auta zastavil před přechodem a nechal přejít čekajícího chodce bylo zcela výjimečné a rovnalo se to víceméně tomu, když dnes někdo zastavuje před místem pro přecházení nebo kdekoliv jinde. Od 1.1.2001 kdy vstoupil v platnost zákon č.361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích, se funkce přechodů pro chodce posunula na standardní evropskou úroveň a zjednodušeně řečeno se zavedlo ono "pouštění chodců". Protože správně zvládnuté chování jak řidičů, tak chodců na přechodech vyžaduje jednak znalost zákona a jednak i praxi a vzájemnou ohleduplnost, tak to zpočátku vedlo k významnému nárůstu nehodovosti na přechodech a počtu střetů chodců s automobily. Postupem času jsme se to ale tak nějak naučili a teď s odstupem téměř čtrnácti let je patrné, že to byl obecně krok správným směrem. Ono posílení práv chodců ale vyvolalo ještě jeden problém. Aby to mohlo fungovat, musí zebra splňovat určité parametry. Musí být z dálky dostatečně viditelná, musí být před ní dostatečný rozhled pro zastavení či nesmí být příliš dlouhá. Před rokem 2001 toto nikoho netrápilo, protože bylo celkem jedno, jak ten přechod vypadá, když z něj žádné povinnosti nevyplývaly. Teď už to důležité je a proto se mnoho nevyhovující přechodů raději zruší (pokud se nedají upravit nebo to není účelné), než aby svým nebezpečným uspořádáním dávaly chodcům falešný pocit bezpečí, když mnohdy řidič auta ani své povinnosti plnit nemůže, protože to zkrátka není technicky možné. Stejně tak se ruší přechody na málo využívaných komunikacích. Kde projede jedno auto za pět minut se dá přejít kdekoliv a nepotřebujeme k tomu zebru, která navíc na obě strany vytváří padesátimetrový úsek zákazu přecházení.

Asi každý, kdo řídí auto, se někdy po městě pohybuje jako chodec. Opačně to bohužel už tolik neplatí. Ale existuje jednoduchá poučka. A to chovat se vždy k jinému účastníkovi dopravy tak, jak chci já, aby se ke mně v mé opačné roli choval on. Platí to i ve vztahu k cyklistům, kde je to střídání rolí ještě méně běžné a je to bohužel ve vzájemné netoleranci hodně poznat.

Na místech pro přecházení se jako řidič snažím pouštět chodce minimálně a to především děti, u kterých je důležité, aby se naučily správné dopravní návyky. Na druhou stranu jsou situace, kdy nikomu a ničemu neuškodí zastavit i tam, kde zebra není.

Strejcekms: Já nevím, ale tak růžové to není, před chvilkou jsem přecházel po přechodu v Husově ulici (před domem hudby) a tři auta plus jeden autobus, zastavilo až další poslední auto ve šňůře, možná na Americké to funguje lépe..

Na Americké to logicky musí fungovat lépe. Stačí si porovnat stavebně technické uspořádání obou ulic a je to patrné na první pohled.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4927
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 20:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejlepší je situace kdy dva chodci z pravidla báby s nákupníma taškama stojí u přechodu. Řidič zastaví dá jim přednost jak mu ukládá zákon a báby aniž by si všimli hovoří dál. Řidič jim pokyne ale báby hovoří dále. Řidič tedy mírně proklikne klakson a znovu pokyne načež ho báby zaregistrijí a naznačí mu gestem že přecházet nehodlají.

Párkrát už jsem byl tím řidičem a neváhal jsem zmiňovaných dámám z okna slušně vysvětlit že jsou totální přestárlý píči a měly by jít krafat někam do prdele z toho přechodu.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6835
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 21:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli zmiňovaný přechod u synagogy má zelenou 4 sekundy, je něco špatně. Pokud se nemýlím, minimální doba, po kterou musí svítit chodcům zelená, je 6 sekund.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4556
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 21:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkusím tvoji fascinaci trochu zmírnit
Nepovedlo se Ti to

Já mám pocit, že se dneska všude prosazují místa pro přecházení hlavně proto, že s tím není žádná práce a navíc to nezpomaluje dopravu a nenutí správce komunikace provádět (leckdy zbytečné) stavební úpravy.
Takže mě to nevadí, ale jestli je to přínos pro chodce, kvůli kterým se přednost na přechodu před 13 lety zavedla, to nevím. Z jejich pohledu je to jasný krok zpět. Konečně.

M_100: Až bude tvojí přítelkyni někdo něco vysvětlovat o přestárlé pí*i, tak jsem zvědavý, jak se svým pověstným klidem zareaguješ

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1923
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 22:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert 0822 - podobně krátké volno bylo i u divadla na křižovatce s Husovou, to se nedalo... Navíc bez ostrůvku s tramvají za zadkem a do už projíždějících aut.

Na tomto přechodu, při vběhnutí ještě na červenou ihned po zastavení aut, stačila zelená naskočit i zhasnout dříve, než jsem přeběhl aspoň tramvajové koleje.

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6340
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 22:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Nepovedlo se Ti to

Já vím, to je práce na delší čas[wink].

Já mám pocit, že se dneska všude prosazují místa pro přecházení hlavně proto, že s tím není žádná práce a navíc to nezpomaluje dopravu a nenutí správce komunikace provádět (leckdy zbytečné) stavební úpravy.

Ten pocit máš oprávněně jen částečně[wink]. Pokud se místo pro přechází staví jako úplně nové, tak jsou pro něj úplně stejné stavebně technické požadavky jako pro přechod pro chodce, je to tedy úplně stejně drahé na stavbu a téměř stejně i na údržbu. Liší se to jen tím, že tam není namalovaná ta zebra (kterou nemusím čas od času namlovat znovu), pověšená značka (která mi tam vydrží alespoň 10 let) a drobnou změnou v uspořádání hmatných pásů. Jiné to je v případě, že někde už nexistuje nějaký obskurní přechod z dávných dob, který nesplňuje vůbec nic. Pak je pro správce komunikace určitě jednodušší a levnější ho prostě bez náhrady vygumovat než přebudovat na řešení vyžadované současným provozem.

Robert_08022: Jestli zmiňovaný přechod u synagogy má zelenou 4 sekundy, je něco špatně. Pokud se nemýlím, minimální doba, po kterou musí svítit chodcům zelená, je 6 sekund.

Ten údaj o čtyřsekundovém zeleném signálu není oficiální, to sem donesl někdo svůj pocit z pozorování. U synagogy to bude určitě více.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Horstfuchs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 11-2013

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 22:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I 6 sekund na 4 pruhy + tramtrať je KUREVSKY málo, odborníku. Tady je prostě úplné minimum, co projde oponenturou od PČR, s tím, že se zde údajně přechází minimálně. Šiml odtrženej od reality se nažral a odborníci shrábli premyje za to, že splnili až překročili, že je řešení in situ ghovnu, to už je problém těch, co tam přecházejí.

(Příspěvek byl editován uživatelem horstfuchs.)

Upozornění pro alergiky: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, zvráceného humoru a korrrýšů. Vyprodukováno v závodě, který zpracovává sarkasmus a vícesmyslné narážky.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4512
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 23:42:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli zmiňovaný přechod u synagogy má zelenou 4 sekundy, je něco špatně.

Já bych si to nejprve šel přeměřit, už jsem tu viděl řadu vášnivých debat, které byly ve skutečnosti zbytečné a jen na základě čísiho plácnutí.

Bezdružická lokálka
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3095
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 23:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A poč má národ představu, že zelená na přechodu má svítit až do doby než dojdu na druhou stranu? 4 sekundy jsou povel - vyraž. Nestihneš zaragovat, tak si počkej na další zelenou.

::: jihlavskymhd.g6.cz ... MHD v Jihlavě
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4514
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 00:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zákon o silničním provozu č. 361/2000 Sb, pantograf č. 74:

§ 74
(1) Pro chodce se užívá těchto signálů dvoubarevné soustavy, popřípadě i doprovodných akustických signálů, které znamenají
a) "Signál pro chodce se znamením Volno", že chodec může přecházet vozovku; rozsvítí-li se poté signál "Signál pro chodce se znamením Stůj!", smí chodec dokončit přecházení k světelnému signalizačnímu zařízení s tímto signálem,
b) "Signál pro chodce se znamením Stůj!", že chodec nesmí vstupovat na vozovku.
(2) Tam, kde jsou světelná signalizační zařízení pro chodce vybavena tlačítkem pro chodce, smí chodec po stisknutí tlačítka vstoupit na vozovku teprve na znamení signálu "Signál pro chodce se znamením Volno".

Bezdružická lokálka
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11648
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 01:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tohle už spadlo do archivu...
t_15 #4553:
1. vytrháváš jednotlivosti z kontextu
2. jak je vidět, s velikostí firmy a množstvím zaměstnanců roste riziko problémů exponenciálně:-/

Přičemž by měl vyhodit dotyčné jen tehdy, když s nimi není vedoucí zadobře, ale zároveň sám přiznáváš, že to funguje jen do doby, než řidič něco provede.
to sis spojil nejmíň dvě věci dohromady a nakonec to trochu přiohnul... čti pečlivěji [wink]

Protože i bezpáteřní mrdky jsou zaměstnanci se svými právy.
a já říkám BOHUŽEL. protože pak skutečně musíš nastavit jasný pravidla i pro blbce, řádně utáhnout šrouby a vymáhat dodržování pravidel, případně je namátkově kontrolovat a případně i trestat zjištěný nedodržování.

ve vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec nemůže být demokracie, ale naopak diktatura. Jak bude tvrdá, už záleží na všech zúčastněných.
vypadá to, že máš pravdu, asi nemá cenu to dál rozebírat...

MJ #16742:
"já jsem udělal všechno ok, proč bych měl pykat za chyby jiných?"
"jako zaměstnavatel nehodlám soudit kdo za co může jakým podílem. měli to udělat takhle, udělali to jinak a pak hází vinu jeden na druhýho? nejsem sociální ústav ani psychiatrická léčebna nebo policajt, ale pouze zaměstnavatel. mají průser oba a musí se dohodnout mezi sebou nebo půjdou oba na dlažbu. "

Hm? [happy] Je vidět, že jako zaměstnavatel bys na problém pohlížel jinak, než jako zaměstnanec. Chápu to dobře? A bohužel či bohudík, žijeme ve světě, kde zaměstnavatel stanovuje pravidla hry a zaměstnanec je buď respektuje a nebo si hledá jiného zaměstnavatele.


zopakuju to asi počtvrtý - předpokládám, že oba co způsobili průser, jsou normální lidi a tudíž se k tomu postaví čelem a nebudou házet vinu jeden na druhýho. buď se domluví mezi sebou nebo nazdar, dveře jsou támhle. až se dohodnete na jednotným názoru, můžete zkusit přijít. pokládám za normální, že když nabourám autobus místo kolegy, kterej měl sedět za volantem místo mě, vina padá nejmíň z 80% na mě.

Mám cosi pracovně společného i s jednou soukromou firmou, kde demokracie funguje. Ale jen díky tomu, že tam pracují samí důvěryhodní prověření rozumní lidé, kteří se dokáží mezi sebou rozumně domluvit. I tak má pan vedoucí právo veta, protože on je vedoucí. A komu by se to nelíbilo, může odejít.

chápu. pro zajímavost - kolik v tý fě pracuje lidí? já jen abych měl představu v jak velkým podniku může fungovat demokracie a odkdy nastává režim dráb.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11649
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 02:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a ještě...

Horstfuchs #51: svatá pravda, tesat do kamene [kladivo]
obecně se dá říct, že inteligenti s dostatkem času a nadhledu tě pošlou do sedací části těla tak, že to někteří méně bystří ani nemusí postřehnout. zato když je někdo nasranej a nemá čas, prdel atp. je velmi spolehlivá, rozumí jí inženýr, doktor i absolutní trotl [happy]

t_15:
Já na místech pro přecházení nikdy nikoho nepouštím. Jen ať se chodci naučí, jaký je rozdíl mezi přechodem a místem pro přecházení, ono jim to neuškodí.
[lol] já to většinou beru stejně, ovšem někdy si chodci to přecházení vynucujou skákáním pod auto.

a když už jste nakousli ty přechody... jedna z věcí, která zdržuje Americkej kruhák je i přechod na Am v úrovni Resslovky a Martinský. tam furt někdo leze a očekává, že když do vozovky vstoupí v jednom jízdním pásu, auta zastaví i v opačným směru. a přesně - někteří dobíhají, aby nemuseli čekat o auto dýl, jiní se trousí, další korzujou a myslí si, že jim všichni řidiči můžou políbit pozadí, ONI jsou přece na přechodu, tak kam by spěchali. jsme bohužel národ blbců a volů, chybí nám vzájemnej respekt a úcta k potřebám toho druhýho. prostě teď jsem tady JÁ a vy všichni ostatní se třeba poserte [ko]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4928
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 06:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až bude tvojí přítelkyni někdo něco vysvětlovat o přestárlé pí*i, tak jsem zvědavý, jak se svým pověstným klidem zareaguješ

Jelikož Kačka ví jak se má jako chodec i jako řidič chovat tak k takový situaci patrně nikdy nedojde.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16744
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 07:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zopakuju to asi počtvrtý - předpokládám, že oba co způsobili průser, jsou normální lidi

Tak znova. Pokud ve firmě pracují normální lidi, je to možné. Ale jsou i firmy, kde pracuje ta nenormální část populace.

pro zajímavost - kolik v tý fě pracuje lidí?

Řekněme tak 12-13, aspoň co já vím.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4515
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 08:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro zajímavost - kolik v tý fě pracuje lidí?

Ovšem hlavní je, že to není obyčejná firma, většina "zaměstnanců" jsou dopravní nadšenci, kteří to mají jako brigádu. Ne práci na plný úvazek.

Bezdružická lokálka
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11650
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 10:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m_k: aha.

nás je v práci asi deset nebo 15, a většinou se dokážeme domluvit. nejsme nadšenci do svýho oboru, ale taky myslím, že nechodíme do práce s odporem a s cílem nasrat ten den co nejvíc lidí, syčíme jen občas, každej má někdy svůj den.

blbce taky potkáváme, horší pak je když je blbec zákazník, kterýho nelze poslat do patřičných míst, protože nejen že vám nedá superúžasnej kšeft s bombastickým vejvarem příště, ale ještě vás pomluví kde může. i to se stává.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 11:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už přes hodinu stojí v zastávce Hl.nádraží směr mrakodrap bílej neoplan 3AD 4885 a úkáčka se zjevně dobře baví a nakládají krámy na cestu domů [ko]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16745
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 12:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tož, milé děti. Bylo mi sděleno, že předcházející nahlášený a zdokumentovaný případ kamsi zapadl, nějak prý příslušný orgán nejeví zájem to řešit. Takže, cituji:

"Jediné co má smysl je hned zavolat Policii ČR. Ta může dát pokutu za to, že dopravce porušil předpisy tj. nerespektovali dopravní značku (označník) – ta jim neumožňuje tam stát hodinu."

P.S.: Jedovatě a zlomyslně dodávám, že i v bulharském Burgasu jsem byl svědkem toho, jak řidič elektrického jezevčíka volal policii na slepičku parkující v zastávce.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6341
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 12:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Horstfuchs: I 6 sekund na 4 pruhy + tramtrať je KUREVSKY málo, odborníku. Tady je prostě úplné minimum, co projde oponenturou od PČR, s tím, že se zde údajně přechází minimálně. Šiml odtrženej od reality se nažral a odborníci shrábli premyje za to, že splnili

Takže se zkusíme vrátit z horstfuchsovské bájné říše zlých projektantů a úředníků zpátky do reálného světa. Zelená fáze chodeckého semaforu mezi synagogou a divadelními terasami trvá 6 sekund v západním úseku (blíže k synagoze) a 16 sekund ve východním úseku. Nevím, zda-li zlomyslný křižovatkový řadič zámerně nezkracuje tyto hodnoty, pokud zaznamená přítomnost některého ze zdejších přispěvatelů, ale během mého pozorování platila výše uvedená čísla nejméně třikrát za sebou. Když si navíc uvědomíme (jak správně podotkl kolega M_k), že zelená vymezuje dobu, po kterou lze vstupovat do vozovky (a ne se v ní nacházet), tak zcela jednoznačně dospějeme k závěru, že jde o čísla naprosto dostatečná. Ostatně za dobu, kdy jsem se v této křižovatce nachházel, stihli vždy všichni pohodlně překonat oba jízdní směry i tramvajovou trať a na dělícím ostrůvku nikdo neuvízl.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5071
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 17:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zelená fáze chodeckého semaforu mezi synagogou a divadelními terasami trvá 6 sekund v západním úseku (blíže k synagoze) a 16 sekund ve východním úseku.

Je to tam pokaždý jinak podle tramvají.

V současném provozu je častější ten dlouhý interval dál od synagogy, ale taky není vždy.

Na jeden zátah se spíš nedá přejít ten vedle, směrem k právnický fakultě kolikrát ani rychlou chůzí... Taky ale záleží na tramvajích i na tom jestli si to u synagogy někdo namáčkne nebo ne, pravidlo je že když je to krytý, je pro chodce zelená, ale je snaha o maximální dobu volna pro auta v hlavním směru. Kolikrát bohužel dost zbytečně, když stejně ještě stojej o blok dál...

Ale protože je to tam celkově složitý jako kráva tak tam asi nikdo už nic lepšího nevymyslí...
kv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.253.91
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 20:23:11    Odkaz na tento příspěvek  

Pořád čekám, kdy se tu objeví nějaká fotka čerstvě přestěhovaných autobusů v nové vozovně na Karlově, ale je asi třeba řešit důležitější věci.

Tak aspoň dnešní MFDnes:


Celý článek se nejspíš brzy objeví na internetu.

A ještě krátce k nočním fotkám z vozovny Cukrovarská, které visí na stránkách PMDP.

Fotomontáž to opravdu není. Proč ale bylo nutné navozit na noční exkurze a noční focení naprosto všechny vozy
z odstavné plochy Depona do kmenového areálu a vytvořit tak dojem naprostého přecpání vozovny, mě opravdu není jasné. Každému trochu soudnému člověku musí být jasné, že s takto parkujícími kloubovými vozy nelze normálně provádět ranní výpravu.
A proč měl zapotřebí toto předvádět Dopravní podnik, když nová vozovna je politické rozhodnutí vedení města a Škodovky, to opravdu nechápu.
Zatím nevím o nikom z firmy, kdo by se na Karlov těšil. Ale třeba někdo takový existuje. [happy]
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 20:44:55    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Karlov: To PMDP dokoupí do všech kloubových trolejbusů dieselagregát (výjezd autobusovým výjezdem), aby se neurážela při výjezdu zrcátka? (Sloupy hned u obrubníku) ???
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 20:46:05    Odkaz na tento příspěvek  

Link na zmiňovaný článek, , který nepřímo říká, že PMDP nevlastní kloubové trolejbusy...
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6343
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 22:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

27: To PMDP dokoupí do všech kloubových trolejbusů dieselagregát (výjezd autobusovým výjezdem), aby se neurážela při výjezdu zrcátka?
Link na zmiňovaný článek, , který nepřímo říká, že PMDP nevlastní kloubové trolejbusy...


Já tam tedy čtu něco úplně jiného:
Pro řidiče autobusů, kteří vyjíždějí z depa nejdelšími nekloubovými autobusy, tu nastal další problém. Mají jen velmi málo místa, aby se v křižovatce vytočili, když míří do centra Plzně. Hned za obrubníkem jsou sloupy, hrozí uražení zpětných zrcátek. Uprostřed silnice je navíc středový ostrůvek.
Takže problém s výjezdem do Borské ulice nemají kloubové vozy, ale ty patnáctimetrové. A protože v Plzni žádný patnáctimetrový trolejbus není, tak tam problém nemůže mít žádný trolejbus.

kv: Zatím nevím o nikom z firmy, kdo by se na Karlov těšil.

Kdyby se v roce 1943 před stěhováním tramvají na Slovany udělala stejná anketa, dopadlo by to podobně[wink]. Lidi nemají rádi změny a pokud jde o stěhování z centra města na periferii, tak obzvlášť ne.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1437
Registrován: 11-2010

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 23:17:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4557
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 09:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další, zbytečným ostrůvkem zprzněná, křižovatka.

Já vím, v AUTOCADu se tam ten vůz vejde přesně...[crazy]

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16749
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 10:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatím nevím o nikom z firmy, kdo by se na Karlov těšil. Ale třeba někdo takový existuje.

Docela určitě se na to těší tenhle autobus. To poškození dolního rohu čela vzniklo tak, že se ráno couvalo z odstavného stání v místě výjezdu z myčky. Vlevo autobus (hlídat si levý bok a neodřít ho!), vzadu autobus (necouvat rovně moc daleko a zatočit doleva hned jak to půjde!), vpravo sloup (začít zatáčet až za sloupem, ale fakt hned za sloupem!). Sloup měl podezdívku z betonu 50 x 50 centimetrů, vysokou asi 30 cm (tedy zhruba do úrovně spodku karoserie) a z kabiny nebyla vidět. Au.
A když se dáte do řeči s řidiči autobusů, každý vám je schopný odvyprávět aspoň jednu pohádku s podobným koncem, která začne slovy "No a mě se stalo, že ...", "Kamarádovi se stalo, že ..." a podobně.

S tím pánem za volantem to nijak nesouvisí, ten je tam na odpolední směně.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11651
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 11:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kv:
aha, tak už vím kdo je ten fotograf co se tam včera objevil na křižovatce s hooodně dlouhým sklem a co tam tvořil [happy]

fotky autobusů za novým plotem vznikly v neděli, ale ještě jsem neměl čas je ani vysypat z karty do počítače, natož přebrat, upravit a publikovat [vypravci]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11652
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 11:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MJ: při výjezdu z nový vozovny holt nerozlomíš spodní plast o beton, ale urazíš zrcátko o sloup. taxi vyber [happy]

řekl bych, že bez zrcadla je autobus ve městě neprovozuschopnej, zatímco z toho plastu zas tolik krve neteče (byť se taky musí opravit).

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2069
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 11:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na konci toho článku na iDnes uklidňují, že výhledově ten výjezd nebude pro autobusy, ale jen pro trolejbusy.

Kloubovej Solaris "trolejbus" asi projede lépe než totéž bez klacků [biggrin]

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 11:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad přemoudřelá Leška:


Takže problém s výjezdem do Borské ulice nemají kloubové vozy, ale ty patnáctimetrové. A protože v Plzni žádný patnáctimetrový trolejbus není, tak tam problém nemůže mít žádný trolejbus.

což, pane přemoudřelý nic nemění na faktu, že opět tuto křižovatku čmáral duševně impotentní jedinec - místo volantu a rozměrů busu si představuje pravděpodobně své malé povadlé přirození, které se vejde všude [nene]
že ten výjezd je zpíčenej jsem pochopil už když jsem tam vyjížděl s busem při DODu v červnu.

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4929
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 12:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dopravní projektanti mají takovou úchylku - nutkavou potřebu ukazovat světu že maj v hlavách nas*áno [uhoh]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11653
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 13:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale na ty vlečný křivky jim to vyšlo pintlich, na to nezapomínejte! [happy]

ani myš tam neproklouzne, a že holt řidič čumí kde co lítá, to je jeho boj. navrhuju zavedení speciálních barevných vodorovných značek, aby řidič věděl, kde má začít točit volantem [biggrin]

a vůbec, až bude autobusy řídit Googlovo počítač podle GPS, žádný uražený zrcátka a dopravní nehody a přejetý chodci nebudou, to jen ten lidskej faktor je vůl a dělá zbytečný chyby [auto]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2415
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 14:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2 > Nene lepší bude speciální vodící kolejnice ve tvaru obráceného T, bus se jí chytne (k)leštinami a kolejnice jej bezpečně provede křivkou žádané trasy [happy]
Zdeněk_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 5-2009

Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 20:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Což o to naváděcí systém pro trolejbusy už vymysleli (odkaz). Ale zrovna v Bologni tyto trolejbusy nakonec ani nezasáhly do provozu, vedení města jim "nedůvěřovalo" a celý projekt byl zastaven.

Trolejbusy v Plzni
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6844
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 25. července 2014 - 09:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejen dopravní projektanti, jak tak sleduji tuhle diskuzi...

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Mk2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 25. července 2014 - 12:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Což o to naváděcí systém pro trolejbusy už vymysleli (odkaz). Ale zrovna v Bologni tyto trolejbusy nakonec ani nezasáhly do provozu, vedení města jim "nedůvěřovalo" a celý projekt byl zastaven.

Podle řidičových rukou v pohotovosti pod volantem, tomu systému asi nedůvěřovalo nejen vedení města....