K-report
 

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 11. 10. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 11. 10. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 12-2012
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 20:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H
Ale bože, troll je zpět.
Takové vřelé přivítání jsem ani od Vás ani nečekal. Ale díky za uvítání. :-)


ČD uzavřely nějakou smlouvu se sankcemi při neplnění, takže když neplní, přijde sankce.
-------------------------------------------
To s Vámi souhlasím pan T.H. Tak to prostě je danné. OK.
Kraj dal ze své pravomoce možnosti smlouvy dopravci pokutu. To umožňuje smlouva uzavřená mezi oběma stranami. Ok. Já jdu ale přímo k jádru problému. Co bylo tou příčinou, proč CD neměli k dospozici své moderní nízkopodlaží jednotky. Bylo to snad jejich přímé zavinění? Nebo to přímé jejich zavinění nebylo a ten skutečný problém byl jiný.A byla skutečně ta pokuta tedy nezbytná? Vy pane T.H stejně jako Liberecký kraj to evidetně neřešíte, prostě,co bych to zjišťoval,jaké měli vážné problémy, neplní smlouvu,fláknu mu tam pokutu a seru na ně. Nazdar. Další. Mě ale zajímá přímo podstata problému. A odpověd ,,za neplnění podmínek smlouvy´´ není pro mě odpověď. Já se pouze domnívám, opakuji domnívám, že vzniklá situace se mohla vyřešit vhodnější cestou. CD by také měli dostat kompenzaci za vzniklé škody, které jim špatný stav tratě 036 způsobil na jejich motorových vozech CD 840. Odborný posudek by to nezpochybnitelně potvrdil.
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 20:50:44    Odkaz na tento příspěvek  

Naroznej:
potřeboval bych to asi nějak polopaticky vysvětlit...

"Tak jak stát pořádá výběrové řízení na nákup jakýchkoliv služeb...tak by vypisoval tendry na nákup služby--provádění technického dohledu.. Co je na tom nepochopitelného ? Celá síť by byla rozparcelována na x okrsků a každý okrsek by se soutěžil samostatně."
Tato věta znamená, že by každou samostatně soutěženou oblast měl na starosti místní správce? Čili okopírování dnešního stavu - pouze s vyššími náklady? O finančním ohodnocení zaměstnance SŽDC a stavbyvedoucího soukromé firmy mám velmi konkrétní představu [wink]

Větu:"Pokud by se do tohoto tendru mohlo přihlásit více firem , zcela logicky by šla cena dolů...."
si dovolím označit za kolosální omyl - prakticky denně se setkávám s tím, že vysoutěžené ceny jsou naopak vyšší...

"ale chápu , že se toto řešení Vám jako zaměstnanci SŽDC moc nezamlouvá... "
ale kdeže, jako zaměstnanec SŽDC s již zmíněnou odpovědností bych přechodem k soukromníkovi konečně poznal, co to je jít domů z práce s čistou hlavou; místo režijky služební auto...
akorát pořád nevím, KDO BY (v novém modelu) za ty tratě ODPOVÍDAL [crazy]

ale dost planých řečí, raději nějakou fotku:
Masinka
Administrátor

Číslo příspěvku: 7704
Registrován: 6-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 20:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

CD by také měli dostat kompenzaci za vzniklé škody, které jim špatný stav tratě 036 způsobil na jejich motorových vozech CD 840.
Případná kompenzace je mezi SŽDC a ČD, kraj s tím přeci nemá nic společného. Navíc tratí v podobném stavu jsou po republice spousty, jaké globální řešení dopručujete? Snad provozovat ještě dvacet let šukafony, než se podaří stav zlepšit?

Obviňovat objednatele dopravy, že si dovolí požadovat lepší vozidla, to snad nemůžete ani myslet vážně. Je otázkou, kolik investičních akcí by se bez požadavků kraje vůbec v LK připravovalo.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8999
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 21:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto Pospíšil:
[ok]

Já si nemyslím, že by pan hanuliak byl troll (alespoň podle posledních příspěvků). Jen je úplně ale úplně mimo.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.226.163
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 21:41:27    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. milan.hanuliak: Nejdříve se měla dát trať například 036 do pořádku a až poté se mělo vypsat výběrové řízení na provozování dopravy na konkrétní trati a na pořízení nových nízkopodlažních souprav. Nemělo se to dělat obráceně. [crazy]

Projekt opravy tratě Liberec - Tanvald se začal připravovat aktivitou Libereckého kraje ve spolupráci se SŽDC v roce 2004. Liberecký kraj se finančně spolupodílel [pozor] na zpracování projektové dokumentace pro úpravy tratě. Ze společného projektu vznikl závěr, že pro požadovaný dopravní koncept s intervalem 30/60 minut je třeba:
a) opravit trať (zodpovědnost SŽDC)
b) zajistit vozidla s vysokou dynamikou jízdy (zodpovědnost Liberecký kraj)

V roce 2007 Liberecký kraj zahájil přípravu výběrového řízení na nového dopravce. Zadávací dokumentace obsahovala požadavky na vozidla, které byly dohodnuté se SŽDC. Liberecký kraj výběrové řízení zrealizoval v roce 2008 a 2009, provoz vlaků byl zahájen od prosince 2011. Pořízení nových vozidel v ceně necelé 1 mld. Kč je financováno především (nejen) Libereckým krajem formou dlouhodobé úhrady prokazatelné ztráty dopravci.
SŽDC na své části společného projektu zrealizovalo k prosinci 2011...

V rámci společného projektu Libereckého kraje, Měst a SŽDC vznikly projekty nových terminálů. Každé místo bylo projektově řešeno jednotně a koordinovaně v železniční části (kolejiště a vlaková nástupiště) i v části přednádraží (silniční komunikace, veřejná prostranství mimo kolejiště, autobusové zastávky). Pro realizaci společného projektu byla určena hranice jednotlivých investorů, zjednodušeně čára cca 5 metrů od koleje u výpravní budovy.
Takto byly připraveny např. stanice ve Smržovce (2x), v Tanvaldě, v Chrastavě, v Železném Brodě, v Semilech.
Na městské straně je k dnešnímu dni zrealizováno...
Na straně SŽDC je k dnešnímu dni zrealizováno...

Všechny nové zastávky na Jablonecku a Tanvaldsku jsou investicí Měst, nikoli SŽDC.

Projekt Lubahn (aktuálně stavěné 5. nástupiště v Liberci a zastávka Varnsdorf staré nádraží) inicioval ZVON ve spolupráci s Libereckým krajem. Tyto subjekty také zajistily pro projekt dotace z EU.

Liberecký kraj pravidelně několikrát ročně urguje vedení SŽDC i MD ČR ve věci realizace investic do železniční infrastruktury v regionu. Urgencí a alibistických odpovědí máme plný šanon.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 12-2012
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 21:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezlobte se, pane Hanuliak, ale Vy na mě nyní působíte jako kuře, které komentuje dění kolem sebe slovy "takový bordel jsem ještě nevidělo".
----------------------------------
To co jste napsal, jsou pro mě nové informace, já jsem zde dříve na Kreport nechodil. Tedy nemohl jsem to sledovat. Tedy tyto informace, co jste nyní napsal, nevím. Skutečně. Děkuji za objasnění situace. Beru to na vědomí. Jsem tedy nyní za kuře, jak jste správně napsal. OK.

Nicméně stav trati 036, poškozuje motorové vozy řady CD 840. Opravy CD 840 stojí nemále peníze, osobně se pouze domnívám nic více, že by CD měli za opravy dostávat finanční kompenzace. A navíc ta situace se bude příští rok opakovat a za rok zase a zase atd. Dopravce s tím nic udělat nemůže, dokud s tím něco neudělá SŽDC a ty na opravy ,rekonstrukce úseků trati 036 budou potřebovat peníze. Dopravci jen narůstají a budou narůstat náklady na provoz na této trati.A dál se mu budou poškozovat vozy CD 840. A to nikoliv jeho přímou vinou , ale vinou nepřímou. A to nepřímou vinou špatného stavu trati 036. Dokud se stav trati 036 neuvede do stavu pro provoz nových nízkopodlažních souprav, situace se nezlepší ani neřeší.
Pokud si vzpomenu jaké úseky tratě se opravili, svařili, zabezpečili atd a také jaké se opraví za určité období, opět se obávám, že situace bude nadále stále trvat roky.
Jaké tedy vidíte vy řešení pane Pospíšil této situace? Rád bych znal Váš názor a rád si přečtu. Předem děkuji za Vaši odpověď a čas.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 21:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nicméně stav trati 036, poškozuje motorové vozy řady CD 840. Opravy CD 840 stojí nemále peníze, osobně se pouze domnívám nic více, že by CD měli za opravy dostávat finanční kompenzace.
Ale s tím nemám sebemenší problém - pokud by na dráze fungovaly základní principy trhu a odpovědnosti, pak by sankce udělené Libereckým krajem šly spolu s fakturou za opravy vozidel na SŽDC. A konkrétně bych to dal k úhradě lidem, kteří se aktivně podíleli na ignorování či v některých případech bojkotování požadavků Libereckého kraje. Nejde jen o jakousi modernizaci, jde primárně o to, že trať je v dezolátním stavu.

Liberecký kraj si ale i nadále bude hájit své zájmy. A je na ČD, zda ze sebe budou dělat "mučedníka", nebo zda si budou své zájmy chránit taky...

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 12-2012
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 22:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel Blažek
Velmi děkuji panu Blažkovy za vyčerpávající informace a hlavně za jeho čas, že byl tak laskav a napsal mě zde podstatné a zajímavé informace. Alespoň pro mě ano. Aha tak to jsem vůbec netušil. Tak to se Vám omlouvám celému Koridu ( všem), tedy Libereckému kraji. Mýlil jsem se. Jsem jen také člověk.
Pak je tedy problém na straně SŽDC, nebo dokonce přímo u státu. Otázka je, proč tomu tak do té doby bylo? Jestli neměli/nebyli na to peníze a nebo neměli povolení od státu, zde něco výraznějšího dělat, kromě oprav. Přednost mají vždy nejvýraznější přepravní proudy. Pak teprve ostatní.

Na stránkách SŽDC je přehled staveb například odkaz:
http://www.szdc.cz/modernizace-drahy/prehled-staveb.html
nebo
http://www.szdc.cz/modernizace-drahy/spolufinancovani-z-eu.html

Ale tento odkaz na SŽDC na Koridu asi máte.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 12-2012
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 22:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch
Jen je úplně ale úplně mimo.
Ano máte také pravdu.
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.226.163
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 22:09:05    Odkaz na tento příspěvek  

Opravuji drobnou nepřesnost: od roku 2004 jednal Liberecký kraj o opravě trati Liberec - Tanvald také se společností České dráhy, a.s. (provozovatel trati Liberec - Tanvald do roku 2008), později jen se SŽDC, s.o.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 12-2012
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 22:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Masinka
Obviňovat objednatele dopravy, že si dovolí požadovat lepší vozidla, to snad nemůžete ani myslet vážně. Je otázkou, kolik investičních akcí by se bez požadavků kraje vůbec v LK připravovalo.

Už mě to pan Pospíšil a pan Blažek vysvětlili.
Mýlil jsem se, jak už jsem výše napsal.

Případná kompenzace je mezi SŽDC a ČD, kraj s tím přeci nemá nic společného.

To jsem se také sice domníval, ale jistý jsem si nebyl. Potřeboval jsem vědět přesně souvislost mezi dopravcem , Libereckým krajem a SŽDC. Tím co jste mě zde všichni napsali a já vám všem děkuji za Vaše příspěvky, už jsem to trochu pochopil.

Navíc tratí v podobném stavu jsou po republice spousty, jaké globální řešení dopručujete?

Jelikož na to nejsou peníze ,tak na rovinu říkám nevím. Asi zase ty šukáfony,nebo regíny. Nebo něco co prostě vydrží.
Co třeba tohle? :-)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:CHZ_S1202.jpg
nebo
http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Drez%C3%ADna_Tatra.JPG
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 12-2012
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 22:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan IT a pan Nechic
Také i Vám děkuji pánové osobně za Vaše příspěvky.
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.226.163
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 22:28:39    Odkaz na tento příspěvek  

Co třeba tohle?

[ok] vozidla odpovídající stavu infrastruktury v LK...
549121
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.128.126
Odesláno Pátek, 27. září 2013 - 06:10:56    Odkaz na tento příspěvek  

vozidla odpovídající stavu infrastruktury v LK...

Že by koněspřežka? Cestovní rychlost by zase o tolik neklesla...
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 27. září 2013 - 17:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže se všichni shodli, že problém jsou peníze. A teď kde je vzít? Jediná kasička, která ještě rozdává je ta eurokasička, takže by to chtělo nějaké projekty a žádat, ale to by mělo hlavně SŽDC.
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 27. září 2013 - 18:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takže by to chtělo nějaké projekty a žádat, ale to by mělo hlavně SŽDC.


přičemž když by ta dotační žádost byla kontrasignována LB, měla by mnohem větší šanci na úspěch. Někde jsem dokonce četl, že je to podmínkou..

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9001
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 27. září 2013 - 18:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic:
Platí dtto, co vedle.[wink]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 27. září 2013 - 18:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Protože stát funguje jako holubník a snaží se, aby se nadávalo na zlou EU a nevyužily její výhody. Momentálně jsem ve Španělsku (které je teda na tom fakt blbě a to euro tu je fakt na škodu) a z EU tady jsou snad i veřejné hajzlíky. O dvou paraelních dálnicích z nichž jedna je s mýtem a druhá bez nemluvě [crazy]
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4203
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 27. září 2013 - 19:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1463 Úpa: Kontrasignovat ovšem lze pouze to, co existuje. A pokud si myslíte, že by LK (a nebo kterýkoli kraj) měl připravovat projekty na údržbu tratí, pak se Vás táži: za co jsou placeni lidé od SŽDC?

Nechic: když už jste v tom Španělsku, tak jste si doufám všiml, že je tam čtyřnásobná nezaměstnanost oproti ČR. A ani bláznivé dotace z EU s tím nic neumí.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 27. září 2013 - 20:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33: To je ta poznámka, že jsou na tom fakt blbě, žebráků tu není málo. Oni se z těch EU peněz mohli podělat a nakonec prodělali...Krom toho stav místních IDS bych nikomu nepřál [biggrin]
Česmad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.20.236
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 05:25:04    Odkaz na tento příspěvek  

R1463 Úpa:česmad bohemia má holt hodně, hodně dlouhé nitky, za které tahá..a věřím, že alespoň pár lidí ví, jak to myslím....
Pár lidí asi jo,ale mě není jasný,co má Česmad společnýho s autobusama???
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 31.30.12.28
Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 07:36:19    Odkaz na tento příspěvek  

Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 09:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takové hezké mašinky nám na Zubačce v sobotu jezdily a tady dál plyne plodná diskuse... To nemáte nikdo obrázek?
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 09:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opět polský paradox, kdy rychlík je pomalejší než osobák. Ale je super, že to opravili.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 16:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz:

Existuje nějaká jízdenka ZVON, která by šla koupit v předprodeji? (u nás, v Polsku nebo v Německu)
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 18:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S hlubokým zármutkem v duši oznamuji, že ode dneška na ty zas.... vlaky kašlu a budu se věnovat zemědělství[cunik]:
Bububu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 20:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před časem jsem v Německu koupil celodenní jízdenku Euro-Neisse, která byla bez časového údaje a označovala se v označovači na nádraží.

Teď jsem našel její obrázek na netu: http://loebent.rivido.de/wordpress/wp-content/uploads/2013/01/eur oneisse.jpg
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 20:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: Jestli se za poslední rok nic nezměnilo tak u nás ne, loni jsem to potřeboval a nebylo to možné. A po osobní zkušenosti doporučuji kupovat u průvodčího nebo na pokladně ČD, u řidiče v autobuse (mimo MHD) to lze taky, ale často to neumí.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 22:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tu Tageskarte mi jde. Nemůžu nikde najít, jestli jí musí mít cestující už označenou z Německa, nebo je možné, aby na ní nastoupil např. za 4 dny od nákupu v Polsku (i v Česku)?
Bububu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 1-2011
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 10:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tu jízdenku kupoval v prodejně. Až pojedu přes Žitavu, můžu se podívat, jestli automat nenabízí tu jízdenku "už označenou" na konkrétní datum.

Ale ta Německá verze je nejdražší - stojí 11 EUR.
Polská verze (Bilet całodzienny EURO-NYSA) stojí 25 PLN.
Česká verze (Libnet+) stojí 160 Kč.
Dandiouse
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 12-2009

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 17:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rád bych se zeptal, co to bylo za "akci", když jsem míjel na Os16231 přibližně v 16:33 ve stanici Smržovka "rakev" (myslím, že to byla 843 010)?

Youtube- Dandiousovy vlaky
K 6 S 310 DR-> nezameniteny zvuk...
Důvod šmelcu strojů řady T478.1 je samozřejmě jen a pouze LIDSKÁ BLBOST

Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 20:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Akce se pravděpodobně jmenuje náhradní stroj za 840.
vales8881
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 2-2013
Odesláno Neděle, 06. října 2013 - 20:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle asi není v pořádku? stav kolejí na trati 035 v 16,1 km
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1472
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 06. října 2013 - 20:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vales8881:

V pořádku to není, ale rozpadlý pražec není zase taková katastrofa.

Něco ze stavby ve Szklarske Porebě (foceno mobilem v sobotu).



Kapitán_stejskal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 3-2009

Odesláno Neděle, 06. října 2013 - 21:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To tempo prací ve stanici je přímo vražedné.[crazy]
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1473
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 07. října 2013 - 06:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejskal:

Náhodou, teď jedou jako fretky. Jedná se vlastně o poslední část celého remontu a 16.11.2013 by měly začít jezdit vlaky. V sobotu i neděli španělé pracovali i po půl sedmé večer.
549121
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.128.126
Odesláno Pondělí, 07. října 2013 - 12:03:23    Odkaz na tento příspěvek  

vales8881:Tohle asi není v pořádku? stav kolejí na trati 035 v 16,1 km

Docela běžný jev na Liberecku.
Kam by SŽDC přišla, kdyby se měla zabývat shnilými pražci. To by pak někdo mohl chtít, aby je vyměnili a - nedej bože - ještě ve finále podbili!!! [cunik]
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 07. října 2013 - 13:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ono to brzo zapadne sněhem a nebude to vidět...[biggrin].
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2554
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 07. října 2013 - 15:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S hlubokým zármutkem v duši oznamuji, že ode dneška na ty zas.... vlaky kašlu a budu se věnovat zemědělství[cunik]:
A dobře děláš! [biggrin]
vales8881
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 2-2013
Odesláno Pondělí, 07. října 2013 - 16:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zemědělství je také můj druhý koníček
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3864
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 08. října 2013 - 06:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal Ř: Nejlepší traťmistři jsou pan Mráz a pan Sníh. Ten první s pomocí vody uvolněné vrtule ve shnilém pražci sevře tak pevně, že rozchod je zcela v pořádku a ten druhý se postará o to, že shnilé pražce nebudou konečně vidět....

Ale běda, jak je vyžene z trati jaro[biggrin].
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 08. října 2013 - 20:21:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zubačka prochází žaludkem...
549121
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.128.126
Odesláno Úterý, 08. října 2013 - 20:32:49    Odkaz na tento příspěvek  

Michal Ř: Zubačka prochází žaludkem...

U některých lidí i jinými orgány (mám na mysli ty, kteří při pohledu na T 426 dosáhnou několika orgasmů).
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 08. října 2013 - 21:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nech bejt. mně se při pohledu na ni taky zvedá...nálada[happy]. Jinak jsme s Jurou venčili mládežníka:
549121
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.128.126
Odesláno Středa, 09. října 2013 - 11:18:27    Odkaz na tento příspěvek  

Michal Ř:

Mládežník se tváří evidentně spokojeně. Mmch - jaká je teď kvalita nádražní restaurace v Tanvaldu? Podle té nabídky to nevypadá špatně. Hlavně aby se tam zase nescházela ta "vybraná" společnost, jako před několika lety...
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 09. října 2013 - 16:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to nekuřácká hospoda a na obědy tam chodíme. Vaří se tam obstojně. Pohlreich to není, ale jídlo mají opravdu chutné. A sebranka tam nechodí.
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 09. října 2013 - 16:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

549121: však víž, že mi posledně ten segoš se šesti dal zabrat. Už jsem tam jedl asi 10x a v pohodě. Kelímkáč do vlaku také není problém, mlaďochovi nabídli sami poloviční porci. Furt tam otravujou nějací nádražáci...[biggrin]. Vždycky si říkám, tak co, dnes to bude jednička nebo trojka, rozuměj jedno nebo tři piva, připodobnění s loko T 426 je čistě náhodné[biggrin].
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 09. října 2013 - 17:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víž, boha jeho... Pardon.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2557
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 09. října 2013 - 18:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal_Ř: Když nejde o život. [happy]
Koukám, že dnes tedy Bubeneč ne?
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 09. října 2013 - 18:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, když ani lev salónů BDlm nemůže, nedá se svítit.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2558
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 09. října 2013 - 18:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No on by pak i přes zákaz zase psal lev salónů po dvaadvacáté na K-R [biggrin]
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 09. října 2013 - 23:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V SPG by měla být položena 1. a 3. kolej, probíhá úprava GPK. Ještě by tedy mělo zbývat zapojení SZZ (návěstidla) a pokládka povrchů nástupišť. Místní nechť doplní.

14. 4. 1986 - 27. 7. 2013... Nikdy na Tebe nezapomenu, bratře...
549121
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.128.126
Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 06:31:43    Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto; Michal Ř:

Toť příznivá zpráva. Jen aby to vydrželo.
549121
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.128.126
Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 13:45:28    Odkaz na tento příspěvek  

Měl jsem dnes cestu přes Tanvald, tak jsme se s kolegou stavili na nádraží na oběd - a fakt dobrý, dali jsme si každý něco jiného a byli jsme spokojeni oba. Příjemné překvapení.
6612
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 3-2012

Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 16:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

549121: Souhlasím, nedávno (cca měsíc) jsem si během jednoho jediného dne dal ve zmiňované nádražce celkem 3 česnečky jak mi chutnalo [jidlo] (ale asi už vím proč mi říkají blázen [lol] )

"Šel jsem náhodou kolem..."
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 10:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wool: místní doplní - na Górnej je doštěrkováno, dnes odjíždí SM42-2105 (PRKiI Wrocław) s pěti talboty pryč. Podbíjí se (1x podbíječka, 1x zgarniarka), drátuje se (1x dvoucestné auto), do neděle to má být sjízdné (dle Wieszka). Pak se bude zapojovat zabezpečovačka. První vlak pro veřejnost začátkem listopadu.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 11:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. H. - předpokládám, že přechod mezi peróny bude na konci bližším piechowickému zhlaví?
Jak to bude vypadat od nového GVD s obsazeností dopravních kolejí ve stanici? Těsno tam bude nemálo, už snad jen proto, že Poláci mají zásadní problém s pravidelným vjezdem na obsazenou... Měli udělat že 4. koleje dopravní a zajížděli byste až k boudě [happy]

14. 4. 1986 - 27. 7. 2013... Nikdy na Tebe nezapomenu, bratře...
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 12:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přechod mezi peróny je až za fotografem na prvním snímku (pokud tam nezůstane ta dřevěná lávka [happy] ), zhruba v místě jazyků výhybky č. 2, zato bude bezbariérový.

Obsazení kolejí netuším, ale neměl by to být problém (pokud budou PR i KD posílat soupravy bez objíždění, tzn. kible a impulsy). Uklízet pod skálu nebo na 2.kolej se bude muset jen Intercity a ten sezónní obrat příjezd 11:29 z Wrocławi.
P.S. Myslím, že ze čtvrté koleje by se nepodařilo odtáhnout ty vagóny bez jejich okamžitého rozpadnutí se...
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 19:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já mám trochu obavu, že problém s peronama bude. Stačí nějake zpožděníčko a jsem zvědav, co budou dělat. Vychází mi tam těch odstavů trochu více. Navíc soupravy by to měly být i na objíždění. Jedna paní povídala, že by se podle oběhů měl dostavovat i peršing.

S tím přechodem to nebude zase tak hrozné, když se chodí stejným směrem do města.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 21:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Příští rok by měla být zahájena těžba v lomu Stanisław (z areálu již zmizely ruiny původního vybavení vč. 2 Kamazů) - J. Gozdowski z Biegu Piastów již jedná s novým provozovatelem a Státními lesy ohledně nového trasování běžeckých tras, neboť pozemní komunikace z Garbów Izerskich přes Rozdroże pod Cichą Równią a Dolny Dukt Końskiej Jamy do Jakuszyc bude využívána k přepravě vytěženého kamene - zatím to alespoň tak vypadá.
Před uzavřením kamenolomu bylo v roce 1999 vytěženo cca 88 tis. t kamene, z Jakuszyc do vnitrozemí se surovina vozila vlakem, zpravidla SM42 a souprava Eaosů.

14. 4. 1986 - 27. 7. 2013... Nikdy na Tebe nezapomenu, bratře...