K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 16. 12. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 16. 12. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11109
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 08. prosince 2013 - 23:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin_l #5991:
Mohl bys mi tam ukázat jediný sloup trakčního vedení, který se přemísťoval? Odpovím si sám: Nemohl, protože všechny sloupy jsou stále na původním místě a nebyl jediný důvod to měnit. Že se tam něco přesazovalo je fáma, kterou sem někdo zatáhl a pár lidí ji rádo uvěřilo.

nedokážu teď na 100% říct, jestli se ty sloupy přendavaly nebo ne. minimálně se muselo převěsit trolejový vedení. a ta cena stavby taky souhlasí.

>je to jedno z mála míst, kde se dají předjet blondýny v Matizech a důchodci ve Fabiích Senior

Které předjedeš, abyste se pak u Pietasu nebo Astry stejně sešli při čekání na zelenou... V Částkově nebo Masarykově stejně nikoho nepředjedeš a jen kvůli tvým ušetřeným třiceti sekundám mít v Dlouhé místo městské ulice ranvej na stíhačky považuju za nesmysl.


buď projedu na zelenou, protože jsem rychlejší anebo bys mohl vědět, že prasata v bílých dodávkách na sinici věsměs nezdržujou, narozdíl od důchodců, který mají na všechno času dost, případně jsou dezorientovaný. ranvej? cha cha cha, a proč jí tam teda ty komunisti postavili? [lol]

A jaký byl "za vás" provoz a jaký je teď? Nechtěl bys třeba sebrat dětem mobily a internet, protože to za vás (a za nás) taky nebylo?

to s tím nesouvisí, v úrovni Sokolský ulice je už asi 30 let semafor s tlačítkem pro chodce a přechod. předpokládám, že tohle se zachová. kdo nemá koule na to, aby přešel hříšně širokou Dlouhou i za dnešního provozu kde potřebuje, dojde si buď k Sokolský anebo k Astře a počká si na zelenýho panáčka. btw ten provoz tam nenarostl o stovky procent...

#5993:
...tak nám zbývá 330 metrů ulice, kde jedinou možností jak ji překonat je přejít nepřerušeně 16 metrů vozovky přes čtyři jízdní pruhy bez dělícího ostrůvku ve kterých si navíc málokdo láme hlavu s dovolenou rychlostí...

to je ale strašný, to odporuje všem českým i evropským normám a tak je potřeba to okamžitě změnit, že? Dlouhá je totiž strašně nebezpečná ulice, projede tam 170.000 aut za den a tím pádem aspiruje na pozici nejzatíženější komunikace v ČR, prostě auta se tam komíhají jedno za druhým a neproklouzne mezi nima ani myš [biggrin]

aneb mistr demagogie vytahuje jeden ze svých trumfů [lame]

Dlouhou ulici stačí vyfrézovat, položit novej koberec a nalajnovat vodorovný značení. TO JE VŠECHNO. jakákoliv další úprava se blíží lití peněz do kanálu. kdyby byla tak nebezpečná, jaxe snažíš tvrdit, už dávno by tam byly nějaký betonový citybloky, jiný značení nebo podobná méně nákladná dočasná úprava provozu.

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5994
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 09. prosince 2013 - 00:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se zkusíme vrátit do roviny faktů[happy].

Pavel2: nedokážu teď na 100% říct, jestli se ty sloupy přendavaly nebo ne. minimálně se muselo převěsit trolejový vedení. a ta cena stavby taky souhlasí.

Ono stačí si ty sloupy prohlédnout a je na nich vidět, že už nějaký čas neopustily své stanoviště. Pokud napíšeš, že sis byl stavbu prohlédnout, tak je zarážející tvrdit něco, co na první pohled není pravda. Ostatně i naznačená cena je docela dobrým vodítkem. Takhle lacino by se to nedalo pořídit, kdybys měl přemístit několik sloupů.
Pokud vím, tak jediné, co se tam s vedením pro trolejbusy dělalo, bylo přemístění trolejí na stávajících závěsech. Žádné nové sloupy, nové převěsy a ani nové troleje. Tedy maximálně úsporný přístup.

buď projedu na zelenou, protože jsem rychlejší anebo bys mohl vědět, že prasata v bílých dodávkách na sinici věsměs nezdržujou, narozdíl od důchodců, který mají na všechno času dost, případně jsou dezorientovaný.

Mluvíš neustále o něčem jiném. S tzv. bílou dodávkou jsem toho taky trochu najezdil, takže si dovedu představit, že je potřeba někoho pomalejšího předjet. A taky vím, že na meziměstské trase můžu ušetřit i čtvrt hodiny, pokud se nemusím za někým vléci. Ale tady se stále bavíme o městské ulici, kde předjetím někoho pomalejšího můžu získat náskok ve výši nejvýš několika desítek vteřin, který mi obvykle v hustém provozu brzy zmizí někde jinde, protože potkám někoho jiného pomalého nebo třeba houf dětí s učitelkou na přechodě. Zkrátka možnost předjíždět v Dlouhé ulici je natolik nepodstatná výhoda, že nemůže vyrovnat nevýhody, které její dosavadní uspořádání přináší.

cha cha cha, a proč jí tam teda ty komunisti postavili?

Upřímně řečeno by mě to taky zajímalo. Zatím jsem nezjistil, jestli je tady ta čtyřpruhovka součástí nějakého širšího nerealizovaného záměru, anebo se jen zrovna potřeboval splnit plán výroby asfaltu a tak se tu realizoval tenhle nesmysl. Ostatně ve Skvrňanech je taky jeden zbytečný čtyřpruh, který se používá jen z poloviny, ten zbyl jako pomník nedokončené přeložky I/5.

kdo nemá koule na to, aby přešel hříšně širokou Dlouhou i za dnešního provozu kde potřebuje, dojde si buď k Sokolský anebo k Astře a počká si na zelenýho panáčka.

Tak to tedy obraťme: Kdo nebude mít koule projet autem zúženou Dlouhou, tak si vybere pro svoji cestu nějakou jinou ulici...

kdyby byla tak nebezpečná, jaxe snažíš tvrdit, už dávno by tam byly nějaký betonový citybloky, jiný značení nebo podobná méně nákladná dočasná úprava provozu.

Za prvé: Ta ulice nepotřebuje žádné dočasné úpravy provozu, ale trvale použitelné řešení. Za druhé: To, že se tam dosud nerealizovala opatření pro chodce je důsledkem toho, že se neustále plánuje brzy začít stavět, takže se nikomu nechce tvořit něco krátkodobého.

to je ale strašný, to odporuje všem českým i evropským normám a tak je potřeba to okamžitě změnit, že?

Z úst člověka, který pěšky vykoná maximálně cestu s košem na odpadky ke kontejneru, zní jakékoli úvahy na téma, co už je příliš daleko a co už ne, poněkud bizarně.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 09. prosince 2013 - 11:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin J: V těch městech jsem nikdy nebyl, jediná má známá Ruska je z Moskvy (a tam provoz spíš zastaví dopravní špička než sníh), ale dej si englishrussia.com, do vyhledávače na té stránce zadej Norilsk a uvidíš spousty fotek. Sněhové blizzardy a doprava tam překvapivě tak nějak funguje. To město prostě musí fungovat.
V českých podmínkách jak neuváznout znamená, že se holt musí přezouvat na zimní gumy. Lepší ovladatelnost na sněhu, kratší brzdná dráha.
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 6-2003

Odesláno Pondělí, 09. prosince 2013 - 11:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_L: Zatím jsem nezjistil, jestli je tady ta čtyřpruhovka součástí nějakého širšího nerealizovaného záměru...
Ano, měl to být čtyřpruhový městský okruh, najdi si na http://gis.plzen.eu/staremapy/ směrný územní plán z roku 1950. Mimochodem, dost děsivý dokument, kdy odhadem třetina až polovina starých čtvrtí měla skončit domolicí a být nahrazena činžáky / paneláky.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16277
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 09. prosince 2013 - 12:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

englishrussia.com znám. Ale nevím, jak moc věřit fotkám. Plzeň přece taky funguje, když je napadlý sníh - ale při vlastním sněhopadu je prostě problém a je úplně jedno, kde jsi. Před pár lety jsem jel za hustého sněžení s autobusem z Jáchymova do Prahy téměř krokem, s očima nalepenýma na předním skle a i když kousek přede mnou jely dva pluhy, pár metrů za nimi už to nebylo patrné, že tu silnici někdo prohrnul.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11110
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 10. prosince 2013 - 10:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin_l:
Ale tady se stále bavíme o městské ulici, kde předjetím někoho pomalejšího můžu získat náskok ve výši nejvýš několika desítek vteřin, který mi obvykle v hustém provozu brzy zmizí někde jinde...

stačí (narozdíl od zpomalovače provozu) projet jeden semafor nebo kruhák a můžeš mu udělat pá pá [happy]

Z úst člověka, který pěšky vykoná maximálně cestu s košem na odpadky ke kontejneru, zní jakékoli úvahy na téma, co už je příliš daleko a co už ne, poněkud bizarně.

vzhledem k tomu, že prdlačku víš, co já celej boží den dělám, ti to píšu do seznamu urážek. je to ve stejný úrovni jako když já o tobě prohlásím, že se myješ 1x týdně [biggrin]

To, že se tam dosud nerealizovala opatření pro chodce je důsledkem toho, že se neustále plánuje brzy začít stavět, takže se nikomu nechce tvořit něco krátkodobého.

a čo si predstavujete pod pojmom "brzy začít stavět", vojín Kefalín? pět let? deset?

jirka_š:
mapy zajímavý, dík [happy]
komanči vymysleli zajímavý věci, např. každá čtvrť musí mít svůj vlastní stadión, na druhou stranu celých 100% dopravních staveb bych do koše neházel...

módu kruháků tím pádem můžem připsat už tehdejší době, bylo to ale v rozměrech typu NGPíky. realizace se nám ale poněkud v čase posunula a rozměry zkomprimovaly.

hodnoceno globálně ale naštěstí tohle všechno stojí prachy (mimojiné) a komunisti je nedokázali dát včas dohromady.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16281
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 10. prosince 2013 - 10:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stačí (narozdíl od zpomalovače provozu) projet jeden semafor nebo kruhák a můžeš mu udělat pá pá [happy]

No bože. Tak si pomůžeš o minutu. Nebo o dvě. To je obrovský a fenomenální úspěch! Na to bys měl být právem hrdý! [rofl]

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Anhart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 11. prosince 2013 - 11:45:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

on za to nemohl

Doporučuji nahlédnout do diskuse [uhoh]

(Příspěvek byl editován uživatelem Anhart.)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11113
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 11. prosince 2013 - 19:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

první strana diskuze přetejká bezduchýma plkama. já mám radši fakta. magistrátní tel. seznam zná tohohle pána, ovšem jestli je to on nejsem schopen na 100% potvrdit:

JUDr. Petr Hrbáček
Magistrát města Plzně, Odbor kontroly
Funkce: vedoucí odboru
Telefon: 378 033 850
Budova: Kopeckého sady 11
Mistnost: 1.6
Mail: hrbacek@plzen.eu

je to přinejmenším divný. jestliže někdo s titulem JUDr. (pokud je to on) a předchozí praxí u PČR tvrdí, že mu někdo ukradl heslo, tak je to buď sedmilhář anebo vůl jak anděl. za ochranu svýho hesla si zodpovídá každej uživatel sám. pokud si ho zapíše kamsi na papírek nebo prozrazuje dalším osobám, je to výhradně jeho odpovědnost.

krom toho pokud získám podezření, že moje heslo mohlo být prozrazeno, zvlášť pokud jde o heslo do takhle citlivýho systému, okamžitě vyhledám administrátora s požadavkem na neprodlenou změnu hesla/jeho zresetování/zablokování přístupu.

ale admini jsou blbci a pan expolicajt je mistr světa...

dobře zasel, dobře sklidil, to je vše. akorát z toho magoše by mu měli dát hodinovou výpověď.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1881
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. prosince 2013 - 12:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odkaz

mohlo by to fungovat i nás, kdyby se chtělo.
Neposypeš - zaplatíš škody nebo půjdeš sedět

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4433
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. prosince 2013 - 17:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nechápu, co je tak těžkého pochopit na tom, že naši silničáři úklid sněhu stíhají přesně tak, jak jim ukládá zákon.

A ještě by mě zajímalo: Proč řidiče MHD trápí, že někde uvíznou? Já teda nevím, jen se ptám, ale myslím, že takovému řidiči to může být úplně jedno, zavolá dispečerovi, že se nepohne a čeká.

Já když někde v horách uvíznu, musím vytáhnout písek, lopatu a kopat. A nedej bože, když se dostanu z cesty a musím šlapat někam do vsi pro traktor nebo čekat na silničáře (loni v zimě u Šindelové čekal kolega dvě hodiny, já v roce 2010 zůstal viset šest hodin na Křivoklátu - písek došel). Myslím, že řidič MHD, pokud nemá obzvlášť smůlu a neuvízne poslední kolo, skončí směnu v tu dobu, kterou má uvedenou v jízdním řádu.

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9561
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 12. prosince 2013 - 17:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Šindelce je půlmetr sněhu běžný průběh mírnější zimy a všeobecně se o tom ví, proto se tam pokud možno nejezdí [wink]

Řidiče MHD to trápí proto, že jezdí po komunikacích, kde je zaručena údržba přednostně, v prvním, maximálně druhém sledu, a je věcí profesní cti cestující dovézt včas, bezpečně a s jistotou tam, kam si to předplatili bez ohledu na počasí. Lidi nejsou stejný substrát jako prášky, ty ti nadávat do neschopnejch darmožroutů nemůžou. Nebo má MHD jezdit fakt jen za pěkného počasí a bezvětří?

"Pravda a láska zvítězí. Jakýmikoli prostředky. I nad pravdou a láskou."
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5643
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. prosince 2013 - 19:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

30/1 dneska 556

Plzeňští strojvůdci "rady-popisy-pomůcky-zajímavosti" vše nejen o českých lokomotivách
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4434
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. prosince 2013 - 19:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: Ano, pokud možno nejezdí...nicméně je to jediná cesta, kterou se dá dostat z Nejdku do Kraslic. A tam já prostě musím, ikdyž je tam metr sněhu a silnici tam celou zimu není vidět
A mě sice nenadávají prášky, ale zato jejich budoucí majitelé dovedou být až nepříčetní a stěžovat si po všech čertech (teda...po všech šéfech).

A já samozřejmě neřekl, že MHD má jezdit jen, když je hezky. Ale šlo mi o to, že doma budou řidiči pořád stejně a nikdo jim nemůže říct "jeď za každou cenu dál" pač vezou lidi a zodpovídají za ně...a když to z objektivních důvodů dál nejde, tak to prostě nejde.
Profesní čest samozřejmě beru...ostatně proto v Potůčkách tahám lopatu a jdu kopat...

Nicméně když je na Plzeň 13 aut, přičemž během celé zimy nestíhají tak třikrát, tak to logicky není chyba silničářů....už jen proto, že autobusů a trolejbusů je ve špičce venku kolem stovky a silničářů desetina

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 12. prosince 2013 - 21:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libor_hh:
Díkybohu, že to u nás tak nefunguje. U nás by to zase akorát odnesli řidiči posypovejch vozů, kteří za nic nemůžou. A ti manažeři, kteří podcenili situaci, snažili se ušetřit, či něco nevhodně outsourcovali by se jen smáli a oháněli se, že za tu kalamitu vlastně může řidič posypovýho vozu. [crazy] Ale že ho povolali do práce pozdě, nařídili mu nevhodnou trasu, poslali na špatný (nepotřebný) místo, koupili špatnou sůl, nezajistili včas přiravení techniky, naložení posypovýho materiálu, atd. ... to už se samozřejmě nikde neříká. Obecně si všichni ale myslí, že řidiči v noci doma chrápou. A pokud tomu tak skutečně je, je to zase chyba manažerů, kteří je do práce nepovolali. To, že někde není posypáno opravdu není chybou řidičů. Ti jsou v podstatě ty skoro poslední, kdo za to může. Někteří si asi myslí, že řidič sypače si v době, kdy má prohrnovat silnice chrápe, odskočí si do bordelu nebo trandá s truckem kde se mu zachce. [nene] Chybu hledejte u menežmentu ... [wink]

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5995
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 13. prosince 2013 - 08:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: je to ve stejný úrovni jako když já o tobě prohlásím, že se myješ 1x týdně

[happy] Jenže argument tohoto typu bys mohl použít v situaci, kdy bych ti radil, jak velkou máš mít koupelnu nebo jestli ji vůbec potřebuješ (a za předpokladu, že by to byla pravda[wink]).
Pokud tedy chceš zdůvodnění, které nebudeš považovat za urážku, tak jednoduše řečeno nemáš ponětí o tom, kudy, kde a kam přecházejí obyvatelé Dlouhé ulice tuto komunikaci a proto jim těžko můžeš radit ve smyslu, jestli je stávající počet přechodů dostatečný. Já jsem se shodou okolností v tomto místě zúčastnil průzkumu pěší dopravy, takže mám dobrou představu o chování chodců a o tom, kde potřebují místa k překonávání silnice. A můžu tě ujistit, že jeden stávající signalizovaný přechod je zcela nedostatečný a pro většinu frekventovaných směrů nepoužitelný.

módu kruháků tím pádem můžem připsat už tehdejší době, bylo to ale v rozměrech typu NGPíky. realizace se nám ale poněkud v čase posunula a rozměry zkomprimovaly.

"Móda" kruháků je ještě mnohem starší, ostatně nejstarší křižovatka tohoto typu v Plzni je z počátku třicátých let a slavný pražský dejvický kulaťák není o mnoho starší. V čase se ale proměnily důvody, proč se kruhové objezdy stavějí. Až do devadesátých let se navrhovaly především z urbanistických důvodů. Zkrátka to dobře vypadá, taková křižovatka tvoří pohledné náměstí a pokud někde chci úrovňově vykřížit více než čtyři směry, tak ani jiná možnost není. V posledních dvaceti letech se budují kruhové objezdy hlavně jako dopravně provozní opatření, které zlepšuje uspořádání křižovatky s ohledem na její propustnost a bezpečnost křížení. Proto je jich mnohem více a na mnohem menších křižovatkách.

komunisti je nedokázali dát včas dohromady

Ani ne tak dát dohromady, jako vůbec vyprodukovat. Výkon ekonomiky dlouhodobě klesal a v poslední dekádě tak výrazně, že nezbývalo nejen na podobné investice, ale i na běžný provoz státu.

Jirka_Š: Ano, měl to být čtyřpruhový městský okruh, najdi si na http://gis.plzen.eu/staremapy/ směrný územní plán z roku 1950.

Díky, ve volné chvíli prostuduju.

Petr_k: a je věcí profesní cti

Když tu někdy čtu různé marihuanové výlevy některých přispěvatelů, tak pochybuju, že u nich existuje nějaká čest, natož pak profesní...

Tom120: Chybu hledejte u menežmentu

Údržba komunikací (a především ta zimní) patří do kategorie služeb, které nikdy nebudou fungovat přesně tak, jak si kdo představuje (a ani ze své podstaty nemohou). V Česku přitom funguje dobře a na vysoké úrovni, takže bych za každou cenu chybu nehledal. Ostatně i v jednom švýcarském městě, kde mají vyhřívané chodníky, musí čas od času řešit kolaps dopravy vlivem počasí.

Petr_k: Lidi nejsou stejný substrát jako prášky, ty ti nadávat do neschopnejch darmožroutů nemůžou.

Jak už naznačil kolega Trollino_15, ony jsou ty prášky vždy pro někoho určeny. A na rozdíl od dopravy osob, kde je cestující součástí provozu a vidí tak na vlastní oči podmínky, v jakých musí aktuálně probíhat, tak osoba čekající v lékárně na svoji medicínu nemá ponětí o tom, jak vypadá doprava mnohdy i desítky kilometrů daleko. A této nevědomosti často odpovídá i úroveň nepochopení...[wink]

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.245.171
Odesláno Pátek, 13. prosince 2013 - 16:07:13    Odkaz na tento příspěvek  

o.t.: po Plzni jezdí ošklivý kloubový Ikárus pro Seged
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 6-2003

Odesláno Pátek, 13. prosince 2013 - 23:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

po Plzni jezdí ošklivý kloubový Ikárus pro Szeged
Ano, jezdil už včera a také vyjela jedna z budoucích plzeňských 26 Tr.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 14. prosince 2013 - 10:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_l:
Když tu někdy čtu různé marihuanové výlevy některých přispěvatelů, tak pochybuju, že u nich existuje nějaká čest, natož pak profesní.

Existuje nějaká sběratelsko - zlodějská čest třeba na poznávácí značky aut? Třeba.....[andel]

(Příspěvek byl editován uživatelem libor hh.)

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Jirka_R.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 7-2013
Odesláno Sobota, 14. prosince 2013 - 13:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ha, on Ikarus ještě něco vyrábí? Jsem si myslel, že už dávno krachnul, že ho převálcovala silná a kvalitnější západní konkurence [coze]
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16285
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 14. prosince 2013 - 14:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jistě že vyrábí...

ČSAD Miskolc, léto 2012:



Jako bonus: stazka a turnus...


Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16286
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 14. prosince 2013 - 15:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě dodám, že to na fotce je Ikarus E134 a současnou ikarusí produkci (řada E) hledejte tady dole: http://en.wikipedia.org/wiki/Ikarus_Bus

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 12-2008
Odesláno Sobota, 14. prosince 2013 - 15:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda že v Čechách a na Slovensku žádný není. [sad] Hold jsi někdy budu muset udělat výlet do Maďarska.[happy]

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
LAKY
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.130.80
Odesláno Sobota, 14. prosince 2013 - 15:51:47    Odkaz na tento příspěvek  

Zapoměli přelopit zastávku "Úněšovská, Globus" na "NC Úněšovská" stále tam je původní název zastávky.
Jirka_R.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 7-2013
Odesláno Sobota, 14. prosince 2013 - 17:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j:
Díky za naprosto vyčerpávající odpověď. [ok].

Zdá se tedy, že se Ikarusu celkem daří. Že by se mu povedlo odnovit zašlou slávu? A mimochodem, prečo jej nekupují také Čeští dopravci?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16287
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 14. prosince 2013 - 18:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A mimochodem, prečo jej nekupují také Čeští dopravci?

To je otázka spíš na ty dopravce, ne? [happy] Ale vážně: Někteří dopravci si mohou koupit naprosto úplně cokoliv, co uznají za vhodné a je to jen a pouze jejich věc, další dopravci na to z toho či onoho důvodu vypisují výběrová řízení. A pak je to o tom, kdo se přihlásí a kdo vyhraje. Nevím o tom, že by se Ikarus pokoušel expandovat na český trh a že by se zkoušel někam hlásit.

Pár poznámek pod čarou:

1) Ve Vysokém Mýtě se dělají "karosy", u Ústí nad Orlicí SORy. Ale když přijdete na místní autobusové nádraží, najdete tam jeden Mercedes vedle druhého, protože ICOM. To až letos nakoupili prozměnu nějaké Crosswaye a dali je přednostně do Mýta a Chocně.

2) A Budapešť kupuje Mercedesy Citaro, předtím kupovali Volva. Poslední Ikarusy, které koupili, jsou řada 400 z 90.let (405 / 412 / 415 / 417 / 435, znáte ze Strašic).

3) Maďaři nekupují české autobusy, Češi nekupují maďarské autobusy. Je to fifty fifty. A výjimky potvrzují pravidlo.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Jirka_R.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 7-2013
Odesláno Sobota, 14. prosince 2013 - 19:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine, myslel jsem to tak, že dříve Ikarů u českých dopravců bylo mnoho a mnoho a najednou skoro až na COMETT? a pár soukromníků nic. Plus pár kusů jako muzejních. Jasně, jsou zde jiné a úspěšné značky, takže pro Ikarus by bylo náročné si znovu vybudovat pozici na našem trhu, ale pouze mě překvapilo, že tak najednou od českých dopravců vymyzely.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4329
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 14. prosince 2013 - 20:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin j: Budapešť vypsala první vř. na dodávku autobusů po převzetí Ikarusu Irisbusem a Irisbus prozíravě nedodal nabídku na řadu Ik 400, jak zareagovala Budapešť? Poprvé nenakoupila Ikarus. Pak byla továrna zavřena, ono je nejlepší kvalitní konkurenci koupit a zlikvidovat (Ikarus byl ve své době mezi 5 největšími výrobci busů na světě a dodával i na západ)
Ikarus byl i za socializmu drahý, protože cena reflektovala náklady na vývoj, materiál, atd... Tzn. Ikarus se už tehdy choval tržně a po revoluci zase nebyly peníze na nákup vozidel, ač měl už v nabídce i np bus.

Nynější Ikarus je snaha jednoho člověka o obnovu značky a to jde značně pomalu, takže to, že vůbec vyrábí je velký úspěch.

A k poznámce pod čarou, proč asi ICOM koupil vozy z Mýta? Protože mu bylo na krajské politické úrovni něco naznačeno, že....

Makrelu neumeješ.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16294
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 00:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka R.: Dle mého skromného názoru:

- začaly se dělat kloubové karosy, takže čeští dopravci dali přednost jim. Jednotnost vozového parku, jednodušší logistika při shánění a skladování náhradních dílů - věděli jste třeba, že Ikarus 280 má asi sedm různých velikostí bočních oken, zatímco Karosa má všechnna "velká" okna stejná, ať je to 730 nebo 950?

- naopak, krátké Ikarusy se u nás nikdy nekupovaly, tak proč by najednou měly?

- v linkové dopravě nastal propad cestujících, takže staré kloubáky dosloužily a nahradily se krátnými vozy nebo kloubáky staženými z jiných linek a o nové je zájem teprve až nyní (pro představu - dneska ČSAD nasazuje tři kloubáky na lince do Kralovic a jeden na lince do Přeštic, před pár lety jezdily do Přeštic dva, další kloubák jezdil Nadryby (dnes místo nich Crosswaye), Jirka Š. vzpomene na cesty Ikarusem do nýřanského DIOSSu v roce 2000, já vzpomínám na kloubáky s cedulemi Příkosice-Plzeň, Plzeň-Kůští, Hůrky-Plzeň, Střížovice-Plzeň, ... Další jezdil Plzeň-Stříbro, Tachov-MarLáz, ...

V letech 1990 - 2003 se nekoupil ani jeden kloubák.

Podobně na Pardubicku: Když jsem tam v roce 2003 začal koukat po autobusech, byly v Chrudimi minimálně tři (2x linka do Pardubic, 1x něco kolem Chrudimi) a v Pardubicích čtyři kloubové karosy (vše linka do Holic), v Hradci minimálně jedna a spíš víc (snad někam do Bydžova). Dnes místo toho všeho jedna kloubová SORka na lince do Holic a jinak dvanáctimetrové busy.

Poslední kloubák se koupil 1990, pak až SORka v roce 2008.

Z pohledu Karosy: Kloubových Karos 744 se vyrobilo poměrně dost, poslední v roce 1992. Řada C943 se vyrobila v počtu 27 kusů v letech 1997-2001, tedy zhruba 5-6 kusů v průměru ročně. V řadě 960 se linkový autobus vůbec nevyráběl a kdo chtěl, pořídil si klasický městský, možná jen s jinou převodovkou a jiným interiérem (bez záruky, znalejší určitě doplní). Nejen ČSAD Plzeň, ale třeba Veolia Morava, Martin Uher a další.

Stačí to jako odpověď?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 01:42:25    Odkaz na tento příspěvek  

U linky 20 zůstala v JŘ zastávka U Práce, Americká.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9106
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 10:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V řadě 960 se linkový autobus vůbec nevyráběl a kdo chtěl, pořídil si klasický městský
Případně koupil patnáctimetrový Ares (jako DPKV).
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16295
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 10:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V řadě 960 se linkový autobus vůbec nevyráběl a kdo chtěl, pořídil si klasický městský
Případně koupil patnáctimetrový Ares (jako DPKV).


Což zkoušeli v plzeňském ČSAD taky a nakonec evidentně dospěli k závěru, že pro kralovickou linku jsou kloubáky lepší, takže kralovický Ares převeleli do Domažlic.

P.S.: Povšimněte si prosím, že k dnešnímu dni se změnily názvy zastávek a i přesto konec světa nenastal [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin_j.)

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5645
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 16:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nádraží Bílá Hora...co to zase je? [crazy]

tam je někde nějaké nádraží??

Proč v jiných městech nechávají léta stejné zavedené názvy, proč zase Plzeň....[ko][ko][bomba]

Plzeňští strojvůdci "rady-popisy-pomůcky-zajímavosti" vše nejen o českých lokomotivách
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 16:45:24    Odkaz na tento příspěvek  

„Přímo to neodporuje dopravácké terminologii..." Nebo takhle to někdo zdůvodnil při dotazu, proč takovýto název..
°
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.213.169
Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 19:21:23    Odkaz na tento příspěvek  

pojmenujme nějakou zastávku vulgárně, měli by jsme raritu
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4260
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 19:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč v jiných městech nechávají léta stejné zavedené názvy, proč zase Plzeň...

Praha

Uherské Hradiště - chystané

Ostrava

Brno

atd. V jiných městech přejmenování probíhá postupně, včetně takových úprav spojených s pravopisem apod. V Plzni se to prostě udělalo ve velkém a z gruntu.

Bezdružická lokálka
Jirka_R.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 7-2013
Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 19:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už je mi to naprosto jasný, takže takto mi to bohatě stačí, Martine [happy] [ok]. Děkuju mnohokrát, pánové.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4435
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 19:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: S tvými odkazy srovnáváš jablka a hrušky.

Celá akce s přejmenováním zastávek je úplně, ale úplně zbytečná (vyjma XY, BUS, případně několika vybraným jednotlivým kusům - Nám. M. Horákové, Hlavní nádraží) a v naprosté většině vůbec nic neřešící.

Některým zastávkám to prospělo, jiným vůbec...ale kdyby se nic nezměnilo, nic se nestane = zbytečná změna.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4261
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 20:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výtka Pepy_103 byla v duchu - jinde se to neděje, pouze v Plzni. A jak dokazují odkazy, jinde se to děje, ale na rozdíl od Plzně jen po částech a ne s takovým randálem.

Bezdružická lokálka
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5647
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 20:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Některým zastávkám to prospělo, jiným vůbec...ale kdyby se nic nezměnilo, nic se nestane = zbytečná změna.

přesně tak. Hlavně že to v hlásičích na lidi řvalo Vážení cestující, upozorňujeme....Jakmile v Plzni v nějakém prostředku slyším "vážení cestující" mám akorát chuť ty repráky utrhnout.
Za chvíli by ještě měli říkat lidem, vážení cestující, pokud se půjdete vysrat, nezapomeňte si stáhnout kalhoty, děkujeme. [crazy]

Tady by prospěly jiné věci, vrácení jízdenkových automatů, postavit kvalitní přestupní terminál u hlavního vlak. nádraží apod....

Každopádně si stojím za názorem, že jinde to dělají lépe. O tom, že lidi z 90% budou dál používat původní názvy zastávek se ani zmiňovat nemusí, stejně jako se muselo, to bylo strašně nutný přejmenovat Třemošná zast. na Plzeň Orlík. Nikdy jsem ještě nikoho neslyšel, aby řekl, že chce vystoupit na Orlíku....

(Příspěvek byl editován uživatelem Pepa_103.)

Plzeňští strojvůdci "rady-popisy-pomůcky-zajímavosti" vše nejen o českých lokomotivách
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16298
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 20:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tam je někde nějaké nádraží??

Ty víš, že tam není, já vím, že tam není, ale hloupý substrát přece nebudem rozptylovat tím, že existují i nějaké zastávky, nákladiště, výhybny, hradla a hlásky...

Proč v jiných městech nechávají léta stejné zavedené názvy, proč zase Plzeň....

Jen co tak vzpomínám na Pardubice, přejmenovalo se postupně...

U Marka -> Autobusové nádraží
Nádraží ČD -> Hlavní nádraží
Nádraží Lihovar -> Hlavní nádraží,Hypernova -> Hlavní nádraží,Albert HM
Hypernova -> Albert HM
Polabiny, Hypernova -> Polabiny,Albert HM
Černá za Bory, Barum -> Černá za Bory,pošta
TMS -> Zdravotnická škola
Čacká -> Čacké
Ohrazenice,pošta -> Ohrazenice,škola

... a to jsou jen ty, na které si teď vzpomínám po paměti. Jen se to taky dělalo postupně, obvykle v září při výlepu nových jízdních řádů a nikdo si ani nevšiml, že je něco jinak.

Trollino:

Celá akce s přejmenováním zastávek je úplně, ale úplně zbytečná

Některým zastávkám to prospělo,


Trošku si protiřečíš...

Tady by prospěly jiné věci, vrácení jízdenkových automatů, postavit kvalitní přestupní terminál u hlavního vlak. nádraží apod....

Terminál bude...

Nikdy jsem ještě nikoho neslyšel, aby řekl, že chce vystoupit na Orlíku....

Moje máma tam pár let po škole pracovala a vždycky říkala, že pracuje na Orlíku. Takže já to tam znal odjakživa pod tímhle názvem.

O tom, že lidi z 90% budou dál používat původní názvy zastávek se ani zmiňovat nemusí,

Ano. Před pár lety se mě "tam na východě" ptala jedna cestující, jestli pojedu kolem Unichemu nebo Stalinovou třídou... [crazy] A nějak nechápala, že nechápu.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4262
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 20:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně že to v hlásičích na lidi řvalo Vážení cestující, upozorňujeme...

Osobně si myslím, že tahle mediální aktivita byla vcelku zbytečná a kontraproduktivní.

Nikdy jsem ještě nikoho neslyšel, aby řekl, že chce vystoupit na Orlíku....

Tak to já ano a vcelku běžně. Vždycky to byl Orlík...

O tom, že lidi z 90% budou dál používat původní názvy zastávek se ani zmiňovat nemusí

S tím bych nesouhlasil. Někdo dodnes vystupuje na Stalince, někdo u Prioru, někdo Na rampě ale pro mladší generaci jsou ty pojmy převážně neznámé.
Tímto netvrdím, že se mi vše na celé akci zastávky líbí, jen bych to generálně neodsuzoval.

Bezdružická lokálka
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5996
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 21:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9_Tr: Pak byla továrna zavřena, ono je nejlepší kvalitní konkurenci koupit a zlikvidovat

[crazy] Co to je za nesmysl? Kdyby byla ta konkurence tak kvalitní, tak se snad nenechá nikým koupit a zlikvidovat, ne?

Pepa_103: tam je někde nějaké nádraží?

Ze všech nabízených variant je název Nádraží Bílá Hora bezpochyby nejlepší.

Tady by prospěly jiné věci, vrácení jízdenkových automatů, postavit kvalitní přestupní terminál u hlavního vlak. nádraží apod...

To je trochu jiná dimenze investic, navíc zmíněné věci potřebujeme, což ale nutně neznamená, že se nemůže dělat taky něco jiného.

Proč v jiných městech nechávají léta stejné zavedené názvy

Až na jednotlivé výjimky se v Plzni přejmenovává poprvé po dvaceti letech...

Nikdy jsem ještě nikoho neslyšel, aby řekl, že chce vystoupit na Orlíku...

Já můžu po několika jízdách vlakem říci, že název Orlík používají cestující zcela běžně a nikomu na něm nepřijde nic zvláštního.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9568
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 21:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby byla ta konkurence tak kvalitní, tak se snad nenechá nikým koupit a zlikvidovat, ne?

Viz ing. Babiš/Bureš.

"Pravda a láska zvítězí. Jakýmikoli prostředky. I nad pravdou a láskou."
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4263
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 22:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až na jednotlivé výjimky se v Plzni přejmenovává poprvé po dvaceti letech...

Ty výjimky by mě zajímaly, zrovna jsem přemýšlel, jestli od roku 1990 (přejmenování z politických důvodů), se v Plzni něco přejmenovávalo a na nic konkrétního si nedovedu vzpomenout.

Jinak docela zajímavá byla nedávno válka mezi obyvateli v radničních novinách v Bezdružicích. To je městečko, kde se zastavil čas a stále zde mají takové kouzelné věci jako ulici ČSLA apod. Místní obyvatelstvo se hádalo v nějaké souvislosti, zda-li je vhodné ty názvy ponechat či nikoliv. Za sebe můžu říci, z nostalgických důvodů, já bych to tam nechal...[happy]

Bezdružická lokálka
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4264
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 22:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to je za nesmysl? Kdyby byla ta konkurence tak kvalitní, tak se snad nenechá nikým koupit a zlikvidovat, ne?

To opravdu dnes tak nefunguje. A nefungovalo to ani dříve, viz prodej Škodovky francouzskému kapitálu. I když Škoda se tomu dlouho bránil a fabrika měla zakázky.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)

Bezdružická lokálka
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5998
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 22:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: Ty výjimky by mě zajímaly, zrovna jsem přemýšlel, jestli od roku 1990 (přejmenování z politických důvodů), se v Plzni něco přejmenovávalo a na nic konkrétního si nedovedu vzpomenout.

Například se před lety změnil Areál VŠ na Západočeskou univerzitu, nebo došlo k přejmenování Plaské na Okounovou. A jak se na Vinicích posouvala konečná autobusu, tak dosavadní zastávky Vinice dostávaly jiné názvy.

To opravdu dnes tak nefunguje. A nefungovalo to ani dříve, viz prodej Škodovky fancouzskému kapitálu. I když Škoda se tomu dlouho bránil a fabrika měla zakázky.

Jenže Francouzi nekoupili Škodovku proto, aby ji zlikvidovali, ale aby vydělávala jim, neboť to pro ně byla konkurence. Jestliže Irisbus zavřel Ikarus, tak nejspíše proto, že ani jako silný partner jej nebyl schopen udržet při životě. Ostatně Karosa byla pro Irisbus také konkurencí a určitě ji nekoupil proto, aby ji zlikvidoval a naopak ji rozvíjí.
Nicméně stále platí toto: Jestliže Irisbus koupil Ikarus, tak proto, že byl silnější a lepší. Kdyby byl lepší a kvalitnější firmou Ikarus, tak by akvizice proběhla opačně.
Případ Babiše je něco trochu jiného, ten teď sleduje především politické zájmy a proto se z potravinářství vrhl na média.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 22:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

103: Každopádně si stojím za názorem, že jinde to dělají lépe. O tom, že lidi z 90% budou dál používat původní názvy zastávek se ani zmiňovat nemusí, stejně jako se muselo, to bylo strašně nutný přejmenovat Třemošná zast. na Plzeň Orlík. Nikdy jsem ještě nikoho neslyšel, aby řekl, že chce vystoupit na Orlíku....

Jsem v podstatě místní a nikdy jsem neslyšel, aby tomu někdo řekl JINAK než Orlík (tedy mimo nakupování jízdenky). Takže tohle je podle mě plus. Mimochodem, ta zastávka se už kdysi Orlík jmenovala.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16299
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 23:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobně si myslím, že tahle mediální aktivita byla vcelku zbytečná a kontraproduktivní.

Když něco změníš a lidi na to neupozorníš, je to špatně a lidi se začnou ozývat, že o ničem nevěděli.

Když něco změníš a lidi na to upozorníš předem, docílíš toho, že spokojení mlčí a nespokojení se začnou ozývat. Oblíbený argument je, že se má na to či ono téma uspořádat veřejná debata. Nevím, jak si to představují ti lidé, já si to představuju asi takhle:

Seženeš vhodnou místnost (abys byl pak zkritizován, že místnost je moc malá, moc velká, moc daleko a moc po schodech). Pak informuješ lidi a ať zvolíš jakýkoliv způsob, je to špatně, protože ten nečte noviny, ten neposlouchá rádio, ten všechny letáky ze schránky vyhazuje a tak. Pak stanovíš termín, aby ses dozvěděl, že tenhle termín je nevhodný, protože jsou lidi v práci, tenhle termín je nevhodný proto, že je to moc pozdě a tenhle je nevhodný proto, že o víkendu jsou všichni na chatě nebo na nákupu. A ten termín jsi tak určitě stanovil schválně, aby přišlo co nejmíň lidí.
A pak se ti v té místnosti sejde dav řídící se principem "co člověk, to názor" a vykřesat z toho nějaký rozumný závěr je nad lidské síly, protože notorickým remcalům a lidem neschopným přijmout cizí názor se prostě nezavděčíš.

Tak to já ano a vcelku běžně. Vždycky to byl Orlík...

A tohle je krásný příklad k otázce přejmenování zastávek. Každému z vás se k určité lokalitě víc hodí jiný název a jste schopni se do krve pohádat s ostatními, že právě vy máte pravdu. A teď si představte, že podobným způsobem spolu diskutují nejrůznější kancelářské krysy a zastupitelé [happy] A výsledek je pak předložen veřejnosti jako definitivní a nezvratné rozhodnutí.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4265
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 16. prosince 2013 - 00:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad MJ: A právě proto co jsi uvedl ve své první části příspěvku, jsem přesvědčen, že to bylo zbytečné. Kdo se zajímá, stačí mu na to internet nebo leták v tramvaji. Pro ostatní je to jen záminka k mudrování...

Bezdružická lokálka
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3406
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 16. prosince 2013 - 01:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostatně Karosa byla pro Irisbus také konkurencí

Karosa neměla nízkopodlažní autobus. Ikarus ho měl...
(a to dokonce 100% NP v době, kdy Agora/Citybus měl ještě v zadních dveřích schůdek)
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 11-2010

Odesláno Pondělí, 16. prosince 2013 - 06:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orlík je dobrej, říká se tam té lokalitě dost dlouho, to je bez debat, ale Nádraží Bílá Hora? Jak někdo napsal, pár zastávkám to prospělo, mnoha ale uškodilo, Až tam nějaké nádraží postaví, tak uznám že se to má jmenovat nádraží, ale tohle je spíše facka všem cestujícím co tam na vlak chodí, protože tak odporná zastávka se jen tak nevidí, původní budova srovnána se zemí a dále plechový přístřešek a dnes dokonce něco betonového, no hnus, vše zničené, tohle se opravdu nádraží jmenovat nemá.


(Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4266
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 16. prosince 2013 - 09:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlášení ve třicítce:
Příští zastávka Zastávka Bílá Hora (zastávka na znamení)

nebo

Příští zastávka Stanice Bílá Hora (přičemž není jasné čeho je ta stanice - tramvaje, autobusu)

Tak tedy:
Příští zastávka Nádraží Bílá Hora (z čehož je asi nejvíce patrné, že se jedná o vlakovou zastávku)

To vše za předpokladu, že byla snaha názvy sjednotit a zjednodušit. Pro dopraváky je ten pojem pro Bílou Horu možná ne úplně adekvátní (a laikům je to vcelku jedno), na druhou stranu co je mi známo, konzultovalo se to i Ústavem pro jazyk český a ani oni s tím neměli problém.

Bezdružická lokálka
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 16. prosince 2013 - 09:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad M_k:
Jak vypadá exkurse u Tvého známého, volal jsi tam nebo jsi jen povídal [wink]?

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4267
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 16. prosince 2013 - 10:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmm, tak čoveče on už tam nedělá...

Bezdružická lokálka
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16300
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. prosince 2013 - 11:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

původní budova srovnána se zemí

Osoba z nejpovolanějších povídala, že likvidace staniční budovy souvisí s připravouvanou výstavbou průtahu silnice I/20 (od Budějic na Vary). Čemuž bych docela věřil a stejně tak bych věřil i tomu, že až se tahle silnice postaví, bude to tady vypadat úplně jinak, než to známe dnes.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2417
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 16. prosince 2013 - 20:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pravá a nefalšovaná čabajka!

Co to má na střeše? To nevypadá jako classic Škoda church edition. Nějaké inovace, či Škoda-Ganz? Díky
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4436
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 16. prosince 2013 - 20:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MJ: Neprotiřečím, ty jen mé slova vytrháváš z kontextu.

Kdyby se pouze odstranilo "BUS" a evidentní nesmysly (čtyři názvy Nám. MH, posunutí Hlavního nádraží apod.) udělá se mnohem lépe a naštve to mnohem méně lidí.

Bylo v drtivé většině zbytečné měnit zažité názvy, navíc jen některé, a vůbec nechápu, proč se z názvů zastávek odstranily názvy ulic. To že má přispět k lepší orientaci?

Jenomže to by tady názvy zastávek museli řešit normálně uvažující lidi a ne šotouši a jiní dopravní teroristé.

A tak máme na Doubravce zastávku pojmenovanou po ulici Opavská, která poblíž zastávky měří 67 metrů a je na ní pět vchodů do domů a plot areálu ČSAD. A z nějakého šoto-důvodu se zrušil název ul. Družby - ulice plná paneláků, kam určitě nikdo nepotřebuje [crazy]

A tak by se dalo pokračovat...kdyby se to vzalo trochu selským rozumem, je klid.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6000
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 16. prosince 2013 - 21:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: proč se z názvů zastávek odstranily názvy ulic.

Nesmysl, spousta zastávek se i nadále jmenuje podle ulic.

A z nějakého šoto-důvodu se zrušil název ul. Družby - ulice plná paneláků, kam určitě nikdo nepotřebuje

Tady je ten důvod naprosto jednoznačný. Název zastávky Ul. Družby se zkrátka pletl se zastávkou U Družby, která je někde úplně jinde. Kromě toho v ulici Opavské není jen pět domů a plot, ale i gymnázium do kterého cestují studenti přinejmenším z celého města, ne-li kraje.

R_b: Karosa neměla nízkopodlažní autobus. Ikarus ho měl...

Tím spíše nedává smysl, proč by měl Irisbus schválně zavírat perspektivní Ikarus s moderním výrobním programem a místo toho investovat do Karosy produkující zastaralé autobusy. Kdyby bylo efektivní Ikarus zachránit, tak by to Irisbus udělal, aby se mu vrátila počáteční investice.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9572
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 16. prosince 2013 - 21:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Základní ftip je v tom, že Irisbus nekoupil ten Ikarus, který tyto nízkopodlažní autobusy vyráběl [wink]

"Pravda a láska zvítězí. Jakýmikoli prostředky. I nad pravdou a láskou."