K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 05. 10. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 05. 10. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5825
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 18:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: udělal naprosto vše, co udělat měl a že to autobusu nevyjde tušit mohl, ale nemusel.

Ano, přesně jak jsem napsal výše. Popisuješ situaci, kdy někdo bezmyšlenkovitě využívá pravidla a nepoužívá přitom mozek. Silniční zákon hovoří obecně a nemůže postihovat každou konrétní situaci. Proto je tam možnost použít v obci kterýkoli jízdní pruh. Ale zákon nehovoří a ani hovořit nemůže o tom, že to v určitých situacích zkrátka není rozumné a to je přesně to, co se stalo.
Jednoduše shrnuto: Řidič kamionu nehodu nezavinil, ale kdyby měl rozum, mohl jí předejít.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 18:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vladimír_b:
... silnice se zdá tak akorát na zrcátka ...
Takže je to chyba projektanta. Hlavní tah první třídy s velkým podílem tranzitní kamionové dopravy nemá co být "na zrcátka".

Martin_l:
Ne u řidiče kamionu, který by měl mít ponětí o tom, co je vybočování zádě u větších vozidel.
A jak řidič pozná 15M autobus? Uvědom si, že řidič kamionu obvykle není šotouš a nezná nazpaměť typy vozů podle čísel. [lol] Je-li to třeba pražák, tak předpokládá, že tenhle typ autobusu je dlouhý 11M (tam se teď nějaké 11M Solarisy nakupovaly).

Takže cpal. Upřímně řečeno nechápu, proč se někdo s kamionem tlačí do levého pruhu
A proč ne? Nic mu to nezakazuje. Dokonce by v tom městě mohl jet v levém pruhu celou dobu a proti předpisům by to nebylo. A pokud to bylo jak píše Trollino_15, tak v tom nevidím nejmenší problém.

Pavel2: [ok]

Martin_l:
Popisuješ situaci, kdy někdo bezmyšlenkovitě využívá pravidla a nepoužívá přitom mozek
Mluvíš doufám o projektantovi silnice? [happy] Ten se totiž podíval do norem a bezmyšlenkovitě tam "vyprojektoval" to, co mu přišlo pod ruku ... Severka je to samý ... [ko] Zatahující 15M autobus zatáčející do města zabere i půl pruhu rovně. [ko]

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 19:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže cpal. Upřímně řečeno nechápu, proč se někdo s kamionem tlačí do levého pruhu
A proč ne? Nic mu to nezakazuje. Dokonce by v tom městě mohl jet v levém pruhu celou dobu a proti předpisům by to nebylo. A pokud to bylo jak píše Trollino_15, tak v tom nevidím nejmenší problém.

Citace ze zákona:
Řidič nákladního automobilu o celkové hmotnosti převyšující 3 500 kg, jízdní soupravy, jejíž celková délka přesahuje 7 m, zvláštního motorového vozidla a motocyklu s nejvyšší povolenou rychlostí do 45 km/hod smí levý krajní jízdní pruh užít k jízdě, jen jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1819
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 19:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad chytrá Leška_m:

Pak dojde (k naprosto zbytečné a lidskou chybou způsobené) nehodě a pochopitelně za to může ulice, která má stejnou šířku, jako je čtyřicet let běžné kdekoli na západ od Rozvadova

Tak se seber a táhni na ten svůj vysněnej západ a třeba se tam poser. Tu silnici vyprojektovali a postavily za komančů tak, aby se tam v pohodě vešly 2 nákláďáky vedle sebe a nijak si nevadily, po roce 89 se zmrdoprojektantům rozsvítilo v makovici a vrámci lezení do prdele západu se začali kurvit silnice.
A svádí se to na nějakou bezpečnost chodců. Stavební firmy mají kšeft jistej a projektantí kurví a kurví. A jestli si myslíš, že nedokážu jet s svým busem 130 km/h po plaský odpoledne, tak se projektantí šeredně spletli. Žádné zúžení mi v tom nezastaví. [lol]

Podobnou úvahu bych přijal u svátečního řidiče, který se vydal na výlet. Ne u řidiče kamionu, který by měl mít ponětí o tom, co je vybočování zádě u větších vozidel.

že to žvaníš zrovna ty, kerej neseděl v ničem větším, než tříválcovej modrej mrt.e s obsahem 1,2 haťapaťa, Tom 120 to v příspěvku 541 vystihnul naprosto přesně.
A nakonec, nepřejel tě málem někdo nedávno u muzea na silnici? Prej si koukal jako vrána z anhartova. [lol]

p.s. neděláš dobře. Martine, že si dáváš inzeráty do glóbusu na severu čech, že prodávám auto na fiktivní jméno s mým telefoním číslem, to se nezapomíná.

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4409
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 19:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatahující 15M autobus zatáčející do města zabere i půl pruhu rovně
Kamiony taky musí najet až do levého.

M_l: Jak můžeš proboha říct, že bezmyšlenkovitě? Znáš ho snad? Snažíš se nám tady vykreslit řidiče kamionu jako šíleného jezdce, který se bezmyšlenkovitě řítí městem kašlajíc na předpisy, aniž by jsi k tomu měl jediný důvod.
Už tě napadlo, že ne každý řidič kamionu tuší, že ten autobus vybočí? A že když po jedné silnici jezdím x-krát do týdne a desítkám tisíc kamionů přede mnou se nic nestalo, tak nemám nejmenší důvod si myslet, že teď to nevyjde?

A co když jel v levém pruhu, protože předtím řidiče autobusu pouštěl ze zastávky?

Já jako řidič čehokoli nemůžu předvídat, že si někdo jiný nepohlídá svůj autobus (kdyby jo, tak nevyjedu z města). Není to problém řidiče kamionu a pravděpodobně neměl šanci na vzniklou situaci nijak reagovat (neb autobus jeje sejmul do boku, ne do čela, čili kamion jel a najednou do jeho boku bouchnulo něco jiného).

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1820
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 19:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a dneska hlásily v rádiu, že v půlce prosince se přejmenuje polovina zastávek MHD v Plzni.
Autor projektu M_K asi dosáhl vyvrcholení [smrt]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 19:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libor_hh(1819): [biggrin] [rofl] [ok]

Trollino_15:
Už tě napadlo, že ne každý řidič kamionu tuší, že ten autobus vybočí?
Dovolím si odpovědět. Nenapadlo ho to. [happy] A vsadím se s tebou o pivo, že to ani neuzná. Maximálně napíše, že na silnici nemá co dělat. On se totiž posunul v čase. Myslí si, že všechny auta jsou řízeny bezchybnými počítači, které auta vedou v ideální stopě +- 1 cm a řídící jednotky všech vozidel mezi sebou komunikují a vědí tak, co má každé auto kolem v plánu udělat. [happy]

Aby mě někdo nenapadl, tak takové systémy již existují, ale jsou pouze v testování na několika málo vozech na světě. K jejich masovému nasazení dříve jak za 10 let určitě nedojde. Navíc to má ještě pořád zásadní mouchy ...

(Příspěvek byl editován uživatelem Tom120.)

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 20:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Tom 120:
Víš, co je nejhorší? Že takový individium jako M_l dostane vod svejch kámošů v reálu flek na úřadě nebo nějaké státní - městské firmě a jako dopravní odporník tě/nám může docela vážně znepříjemňovat život, von vopravdu není normální i se svým bratrem [biggrin]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3347
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 20:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tak čtu některé příspěvky, tak bych vám přál si na chvíli vyzkoušet práci projektanta. On totiž zpravidla nekreslí to co se mu líbí nebo nelíbí, ale to co po něm někdo požaduje. A těch požadavků, kolikrát i objektivně nesmyslných je hafo, a to celé se ještě musí vlézti do norem, které sice nejsou závazné, ale pro ouřadu s kulatých razítkem a posledním slovem jsou obvykle písmem svatým. Ono to totiž není zdaleka tak jednoduché, jak si představujete...
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1822
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 20:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad R_b:

On totiž zpravidla nekreslí to co se mu líbí nebo nelíbí, ale to co po něm někdo požaduje. A těch požadavků, kolikrát i objektivně nesmyslných je hafo

Ano, to máš zcela jistě pravdu, ale někdo tu po roce 89 ty ptákoviny uvedl do praxe, a nevěřím, že kdyby lidi na svých fundovaných místech byli proti, tak by se silnice nezúžovali.
A potom takovýdle nemehlo tě bude přesvědčovat, že se všechny dopravní prznění silnic dělá pro blaho národa [crazy]
malinko odbočím, to je jako s protihlukovejma stěnama okolo tratí, kdyby mohli, tak se stavěli do vejšky 5 metrů a dneska se ví, že stačí výška 80 cm, nedávno se napsalo, že 80% kruhových objezdů je zbytečných a nesmyslně zpomalují dopravu, vono na tom západě není všechno tak echt, jak se nám tady M_leštička snaží vnucovat [wink]
A ty koumouší možná byly zlí a rudí, ale silnice a dopravní stavby stavěli se selským rozumem, na svoji dobu a hustotu provozu pomalu předimenzované.

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16065
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 20:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autor projektu M_K asi dosáhl vyvrcholení [smrt]

Libore, uklidni se. M_k není autor projektu, pouze jeho zastánce. No a někteří duševně slabší jedinci si to špatně vyložili a začali tohle šířit po světě tak důkladně, až KDOSI začal psát stížnosti na všechny strany a tvrdil v nich, že je to celé iniciativa pana K. Dostalo se mu odpovědi, že pan K. s tím nemá nic společného, ale házení hrachu na stěnu. A mezi tím, jestli je někdo blbej a nebo jenom zmanipulovanej a navedenej, je dost tenká hranice. A někteří jedinci umí s lidmi ve svém okolí manipulovat skvěle, o tom tady mnozí z nás leccos vědí.

Takže jestli se chceš zařadit k podobným duševně méněcenným jedincům, klidně v tomhle pokračuj.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1823
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 20:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_j:
Tak moment, pan M_k se v pozdním jaru zde na těchto stránkách chlubil, jak upravuje jména zastávek a co tomu říkáme. Nebo se mýlím?
A z pohledu normálního plzeňskýho občana nechápu, proč se mají třeba přejmenovat stavební stroje, když všichni ví, wo co gou, a buranům je to stejně jedno, vodkud jedou nebo kde přestoupí, mě jen sere, že se zbytečně vyhazujou prachy za kundoviny a třeba městský silnice jsou děravý jak řešeto. Víš??? A ať to byl petr nebo pavel, to je mi jedno, prostě to je nehorázné vyhazování městských pěnez za nesmysly.Vono se to hospodaří s penězi, který nejsou moje, že jo [crazy] Tak mi nepiš něco vo manipulaci. A tuto tě píšu jako soukromá osoba, plzeňský občan Libor H. aby si mě zase někdo nezačal spojovat se zaměstnavatelem.

(Příspěvek byl editován uživatelem libor hh.)

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11015
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 21:07:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin_l zítra půjde k tý bejvalý delvitě přeměřit jízdní pruhy a pak nás tady bude informovat [wink]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5826
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 21:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Jak můžeš proboha říct, že bezmyšlenkovitě? Znáš ho snad? Snažíš se nám tady vykreslit řidiče kamionu jako šíleného jezdce, který se bezmyšlenkovitě řítí městem kašlajíc na předpisy, aniž by jsi k tomu měl jediný důvod.

Já se nikoho neznaším nijak vykreslovat, jen říkám, že dotyčný se v danou chvíli nezachoval racionálně a tak, jak bych od řidiče profesionála očekával. A vzhledem k tomu, že někteří, kteří by nedokázali naprojektovat ani krmítko pro ptáky, tu napadají a dehonestují lidi, které neznají a neví nic o jejich schopnostech, tak je můj skromný úsudek velmi shovívavý.

A co když jel v levém pruhu, protože předtím řidiče autobusu pouštěl ze zastávky?

To nedává smysl. Kdyby jej pouštěl ze zastávky, tak by jel za ním. Když přejede do vedlejšího pruhu, tak to výjezdu autobusu ze zálivu moc nepomůže, protože se vedle kamionu málokdo s tím autobusem odváží (právě proto, aby nenastala situace, ke které došlo posléze v křižovatce).

Já jako řidič čehokoli nemůžu předvídat, že si někdo jiný nepohlídá svůj autobus (kdyby jo, tak nevyjedu z města).

Věř mi, že kdybych v mnoha situacích nepředvídal, že mi někdo nedá přednost, přejede z pruhu do pruhu nebo skočí do vozovky, tak už jste opravovali mnoho Transitů...

Tom120: Uvědom si, že řidič kamionu obvykle není šotouš a nezná nazpaměť typy vozů podle čísel.

Řidič kamionu by mohl tušit, že třínápravový autobus je delší než vůz standardní délky.

Dokonce by v tom městě mohl jet v levém pruhu celou dobu a proti předpisům by to nebylo.

Poněkolikáté opakuji, že řidič kamionu nejspíše žádný předpis neporušil, ale v danou chvíli se nezachoval tak, aby zabránil nehodě, kterou nezavinil.

Libor_hh, č. 1821: A víš, co je nejhorší? Že takový individuum, který si vymýšlí paralelní identity a balamutí lidi s falešnou knihou vozí cestující po městě a nikdo neví, co vyvede příště...
Psychotesty jsou k ničemu[kladivo].

nedávno se napsalo, že 80% kruhových objezdů je zbytečných

Nedávno se někde napsalo a někde něco řeklo. Chtělo by také vnímat, kdo co píše a kdo co říká a jestli ten dotyčný vůbec ví, o čem mluví. Zrovna tento výrok je z logiky věci naprostý nesmysl. Stejně bychom mohli napsat, že 80% všech silnic je zbytečných.

A ty koumouší možná byly zlí a rudí, ale silnice a dopravní stavby stavěli se selským rozumem, na svoji dobu a hustotu provozu pomalu předimenzované.

Kdyby stavěli se selským rozumem, tak máme dnes stejně vyspělou silniční síť jako nejrozvinutější země Evropy a nechybí nám stále klíčová dálniční spojení a obchvaty měst na silnicích první třídy. Projekty silničních staveb z minulých dob odpovídají úrovni poznatků o bezpečnosti všech účastníků dopravy, které byly v té době známy. To platilo úplně stejně jak na západ od železné opony, tak na východ. Komunisty do toho netahejme. Že se nedá stavět jen s ohledem na auta je poznání, které k nám dospělo se zpožděním a určitou shodou okolností ve stejnou dobu jako klíčové ekonomické a politické změny. Věř mi, že kdyby tu vládli komunisté stále, tak se bude stejně zužovat, stavět kruháky a zpomalovací prahy jako teď.

mě jen sere, že se zbytečně vyhazujou prachy za kundoviny a třeba městský silnice jsou děravý jak řešeto.

Za peníze, které bude stát přejmenování zastávek, by se pořídily dvě, možná i tři lepší záplaty. To nás opravdu nevytrhne.

Pavel2: martin_l zítra půjde k tý bejvalý delvitě přeměřit jízdní pruhy a pak nás tady bude informovat

Já jsem přesvědčen, že pruhy jsou v pořádku a mají obvyklou hodnotu 3,5 metru krajní a 3,25 metru prostřední. Kdo tomu nevěří, ten by to měl jít přeměřovat[wink].

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1824
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 21:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_j:
Libore, uklidni se. M_k není autor projektu

Tak to napíšu jinak:
Autor projektu a lidé na tomto nesmylu se podílející dosáhly vyvrcholení [smrt]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1825
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 21:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_l:


Libor_hh, č. 1821: A víš, co je nejhorší? Že takový individuum, který si vymýšlí paralelní identity a balamutí lidi s falešnou knihou vozí cestující po městě a nikdo neví, co vyvede příště...
Psychotesty jsou k ničemu[kladivo].

nedávno se napsalo, že 80% kruhových objezdů je zbytečných

Nedávno se někde napsalo a někde něco řeklo. Chtělo by také vnímat, kdo co píše a kdo co říká a jestli ten dotyčný vůbec ví, o čem mluví. Zrovna tento výrok je z logiky věci naprostý nesmysl. Stejně bychom mohli napsat, že 80% všech silnic je zbytečných.

A ty koumouší možná byly zlí a rudí, ale silnice a dopravní stavby stavěli se selským rozumem, na svoji dobu a hustotu provozu pomalu předimenzované.

Kdyby stavěli se selským rozumem, tak máme dnes stejně vyspělou silniční síť jako nejrozvinutější země Evropy a nechybí nám stále klíčová dálniční spojení a obchvaty měst na silnicích první třídy. Projekty silničních staveb z minulých dob odpovídají úrovni poznatků o bezpečnosti všech účastníků dopravy, které byly v té době známy. To platilo úplně stejně jak na západ od železné opony, tak na východ. Komunisty do toho netahejme. Že se nedá stavět jen s ohledem na auta je poznání, které k nám dospělo se zpožděním a určitou shodou okolností ve stejnou dobu jako klíčové ekonomické a politické změny. Věř mi, že kdyby tu vládli komunisté stále, tak se bude stejně zužovat, stavět kruháky a zpomalovací prahy jako teď.

mě jen sere, že se zbytečně vyhazujou prachy za kundoviny a třeba městský silnice jsou děravý jak řešeto.

Za peníze, které bude stát přejmenování zastávek, by se pořídily dvě, možná i tři lepší záplaty. To nás opravdu nevytrhne.

Pavel2: martin_l zítra půjde k tý bejvalý delvitě přeměřit jízdní pruhy a pak nás tady bude informovat

Já jsem přesvědčen, že pruhy jsou v pořádku a mají obvyklou hodnotu 3,5 metru krajní a 3,25 metru prostřední. Kdo tomu nevěří, ten by to měl jít přeměřovat[wink].



A potom, kdo je zralej na psychotesty [lol] sluníčko, je zelený, zelený, zelený, protože se martin_l jmenuju, ty jsi stejnej narcista jako Klaus [satan]


Kdyby stavěli se selským rozumem, tak máme dnes stejně vyspělou silniční síť jako nejrozvinutější země Evropy a nechybí nám stále klíčová dálniční spojení a obchvaty měst na silnicích první třídy. Projekty silničních staveb z minulých dob odpovídají úrovni poznatků o bezpečnosti všech účastníků dopravy, které byly v té době známy. To platilo úplně stejně jak na západ od železné opony, tak na východ. Komunisty do toho netahejme. Že se nedá stavět jen s ohledem na auta je poznání, které k nám dospělo se zpožděním a určitou shodou okolností ve stejnou dobu jako klíčové ekonomické a politické změny. Věř mi, že kdyby tu vládli komunisté stále, tak se bude stejně zužovat, stavět kruháky a zpomalovací prahy jako teď.

copak, došly argumenty? nějak se do toho zamotáváš, soudruhu z NSR [lol]

pochopitelně za to může ulice, která má stejnou šířku, jako je čtyřicet let běžné kdekoli na západ od Rozvadova

(Příspěvek byl editován uživatelem libor hh.)

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 21:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:
Řidič kamionu by mohl tušit, že třínápravový autobus je delší než vůz standardní délky.
[lol] To asi i tuší. To zas nedělej z řidičů kamionu úplný debily. Ale tak otázka nezněla. Otázka byla: Jak takový řidič nešotouš (čehokoli) zezadu pozná třínápravový autobus od dvounápravového? [happy]

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 21:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem přesvědčen, že pruhy jsou v pořádku a mají obvyklou hodnotu 3,5 metru krajní a 3,25 metru prostřední. Kdo tomu nevěří, ten by to měl jít přeměřovat.
Nevím, jak přesně měří aplikace v Seznam mapách, ale ....
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1826
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 21:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Tom 120:
Otázka byla: Jak takový řidič nešotouš (čehokoli) zezadu pozná třínápravový autobus od dvounápravového?

Odpověď zní: pan řidič - přijmení Leška, jméno Martin ( s platnýma psychotestama ) [wink]
aneb voko není p..a voko vidí, woe!

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5827
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 21:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: Otázka byla: Jak takový řidič nešotouš (čehokoli) zezadu pozná třínápravový autobus od dvounápravového?

Za prvé: Zezadu to pozná podle (dle mého názoru) srozumitelných a jednoznačných samolepek. Z fotografií je to patrné, že je jimi označen i autobus, který se zúčastnil nehody.
Za druhé: Několikrát tu zaznělo, že kamion jel v levém pruhu, tedy vedle autobusu. Pak se dá jeho délka a s tím související manévrovací schopnost dá odhadnout docela jednoduše.

Libor_hh: copak, došly argumenty? nějak se do toho zamotáváš, soudruhu z NSR

Doporučuju to přečíst ještě jednou, pozvolna a bez emocí a pak to bude hned rozmotané[wink]. To, co je na Západě běžné 40 let, je u nás obvyklé 20 let. To je to zpoždění ve vývoji způsobu projektové práce, které jsme měli a které jsme výrazně (až na výjimky) stáhli. Čistě hypoteticky: Kdyby tu stále vládla KSČ a Plaská se stavěla dnes, byla by stejně zúžená, jako je nyní v demokratickém zřízení. "Zužovací principy" by do ČSSR dříve nebo později také dospěly, ostatně v silničním stavitelství (a nejen v něm, prakticky všude) socialistického Československa je patrna snaha se maximálně přiblížit západoevropským vzorům (navzdory politickým proklamacím) a to, že se to úplně nedařilo je důsledkem toho, že nevýkonná ekonomika na to zkrátka neměla a nedokázala to v příslušné kvalitě vybudovat...

Abrum: Nevím, jak přesně měří aplikace v Seznam mapách, ale ....

Mně to mapy.cz zaokrouhlují na celé metry, takže tudy se asi výsledku nedobereme.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 22:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:
Zezadu to pozná podle (dle mého názoru) srozumitelných a jednoznačných samolepek.
... které má každý DP vlastní a každý autobus tak vypadá úplně jinak. Nutit řidiče, aby četl všechny nápisy co jsou na kde čem, to ... [crazy] [nene]

Kdyby tu stále vládla KSČ a Plaská se stavěla dnes, byla by stejně zúžená, jako je nyní v demokratickém zřízení.
Dnešní Rusko je celý plný zúženejch silnic. A Ukrajina, no jéje! A v takovým Bělorusku jsou pruhy tak úzký, že se tam ani auto nevejde! [lol] Což ale nikomu nevadí, protože tam na něj stejně nikdo nemá a na motorku to stačí. Aspoň se ušetří. [happy]

A co potom takoví nejzápadnější západáci z jůesej! Tam jsou silnice, že se tam do jednoho pruhu vedle sebe vejdou 2 auta ...

... socialistického Československa je patrna snaha se maximálně přiblížit západoevropským vzorům
To je myšlenka dne! Kdepak, my jsme vůbec nepřebírali architekturu a plánování sídlišť, silnic, metra, elektráren atd. ze Sovětskýho Svazu. My jsme to kopírovali ze západu! [crazy] Tu tvoji větu tímto nominuji na blábol dne. [kecal] [biggrin]

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Horst_fuchs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 22:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přejmenování zastávek bylo vymyšleno na politbyru Stasi v Berlíně pod krycím názvem Chaoz Class. Potom jeden nenávistný občan Plzně všechny zmanipuloval a vnukl jim, že autorem přejmenování je Zrno. V dalším levelu pak tisíce rozhořčených Plzeňanů psali na radnici, kde nařekli ubohého M_k z podlého přejmenovávání.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8984
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 22:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Btw. odkaz - ne, že bych to bral jako měřítko názoru cestujících, ale přeci jen nějakou vypovídající fci má.

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5829
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 22:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: ... které má každý DP vlastní a každý autobus tak vypadá úplně jinak.

Zrovna tato samolepka je dílem Solarisu a mají ji všechny vozidla tohoto typu úplně stejnou.

Nutit řidiče, aby četl všechny nápisy co jsou na kde čem, to ...

Pochopitelně, aby se řidič zajímal o důležitou informaci, kterou mu sděluje vozidlo před ním, je naprosto nepochopitelné a nežádoucí[crazy]. Předpokládám, že jsou naprosto zbytečná i označení autoškoly nebo auta převážejícího nebezpečný náklad a v konečném důsledku i brzdová světla...

Dnešní Rusko je celý plný zúženejch silnic. A Ukrajina, no jéje! A v takovým Bělorusku jsou pruhy tak úzký, že se tam ani auto nevejde! [lol] Což ale nikomu nevadí, protože tam na něj stejně nikdo nemá a na motorku to stačí. Aspoň se ušetří.
A co potom takoví nejzápadnější západáci z jůesej! Tam jsou silnice, že se tam do jednoho pruhu vedle sebe vejdou 2 auta ...


Předpokládal jsem, že se stále pohybujeme ve středoevropském prostoru...

Kdepak, my jsme vůbec nepřebírali architekturu a plánování sídlišť, silnic, metra, elektráren atd. ze Sovětskýho Svazu. My jsme to kopírovali ze západu!

Možná by chtělo se trochu hlouběji zajímat o souvislosti a mnoho věcí se pak pochopí snáz. Veškeré snažení zemí východního bloku bylo o tom, dopřát svým obyvatelům stejnou životní úroveň a stejně rozvinutou společnost, jakou byla ta kapitalistická euroatlantická, přičemž toto snažení bylo pochopitelně marné, neboť socialistická ekonomika ze své podstaty není schopna produkovat takový výkon, aby úrovně tržní ekonomiky dosáhla. Až na několik málo vyjímek to bylo celé o tom vytvořit v socialistických podmínkách Západ a proto se napodobovalo. Mnoho věcí jsme okukovali přímo tam a co k nám přišlo z Moskvy, to bylo Sověty okoukáno v USA.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11016
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 00:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin_l: přeměř to. pro klid duše [happy]

k přejmenovávání:
Možná nejmarkantnější změnou je název zastávky Stavební stroje u Intersparu v Lobzích. Nově se totiž zastávka bude jmenovat Divadlo Alfa. „Stavební stroje už tam dávno nejsou," vysvětluje důvod dopravní specialista SVS Ondřej Vohradský. I přesto ale název Stavební stroje úplně nezmizí. Zůstane totiž zastávce trolejbusů za křižovatkou ve směru k Jateční ulici. „Je to kompromis, vyhověli jsme obvodu Doubravka," dodal Vohradský.

to není kompromis, to je kočkopes nebo spíš psokočka [ko]

Interspar je v Lobzích, to je mi novinka. bydlím v Doubravce přes 30 let, ale tohle jsem ještě neslyšel. to je jako když někdo bude tvrdit, že Mikulka je na Lochotíně - taky je to broskvovina.

název Divadlo Alfa bych bral, kdyby byl záliv do 100 metrů od toho objektu, po kterým se jmenuje. kompromis je to z pohledu toho, že se nedá určit jestli Stavební stroje změnit na Baumax, Interspar nebo Nákupní zóna Rokycanská či podobnej šroubovanej paskvil, když už tam nechceme názvy kšeftů a firem. a dvě zastávky přejmenovat a dvě (na přání ÚMO4) ponechat - to normální člověk nevymyslí [lame]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4116
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 08:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak moment, pan M_k se v pozdním jaru zde na těchto stránkách chlubil, jak upravuje jména zastávek a co tomu říkáme.

Doporučuji si to znovu najít a v klidu si přečíst. Člověk, aby se bál tu nadhodit nějaké konkrétní téma k diskuzi...[crazy]


(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)

Bezdružická lokálka
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2181
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 10:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice nejsem přítelem změn v této oblasti, ale po pravdé mě při hledání spojení v mobilní aplikaci dost rozčilovalo, že se přísně rozlišovaly zastávky na NMH, v S35, u hl.n. a podobně tedy ve velkých uzlech. Sjednocení tedy píšu za jedna. Přejmenování některých zažitých názvů jako jsou Stavební stroje mi vadí. Ale zvykneme si. Musíme [happy]
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4410
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 15:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_l: Celou dobu se na tu nehodu díváš úplně špatně. Řidič odbočujícího vozidla, tedy autobusu, se měl v zrcátkách přesvědčit, že odbočovat může a pakliže ne, tak odbočování přerušit.

Kamioňák skutečně nemusí číst kdejaký nápis (kdo ví, jestli to byl vůbec český řidič), když to navíc není dopravní značka, a není v silách řidiče pohlídat si úplně všechny potencionální problémy, které způsobí okolní řidiči. Dotyčný může mít a pravděpodobně má najeto miliony kilometrů - nemůžeš o něm tvrdit, že se nezachoval racionálně, když ho akorát nenapadlo, že autobus vybočí, protože je příliš dlouhý. Mě by to taky nenapadlo, kdybych se o to nezajímal. Když jedeš padesátkou, koukáš, jestli ti na semaforu neskočí červená, jestli někdo nebude dobíhat tramvaj atd. Rozhodně nepřemýšlíš nad tím, že je vedle tebe 15m Solaris, zatímco posledně to byl 12m SOR.

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1731
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 16:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Trollino 15: Nesouhlasím. Nechci se chvástat, ale to že jezdím patnáct let bez jediné nehody je hlavně díky tomu, že jsem se naučil předvídat.
A praktikovat defenzivní styl jízdy.
Zajímavá situace nastává čas od času při sjezdu z rondelu směrem nahoru na Karlovarskou.
Jedeš v levém pruhu, ale v pravém je auto s SPZ z jiného kraje, jehož řidič netuší, že pravý pruh vede na benzínovou pumpu.
Tak zkrátka vedle něj nepojedu, protože předpokládám, že se bude chtít zařadit do pruhu levého.
A také mohu tušit, že zazmatkuje, nepodívá se do zrcátka a bum ho, srazíme se.
Vina bude samozřejmě na jeho straně, já vyjdu s čistým štítem, ale přesto jsem neudělal vše pro to, abych nehodě zabránil.
To samé tady.
Já bych zkrátka v křižovatce vedle autobusu, obzvláště blikajícího pravým blinkrem, nejel.
A už vůbec ne s kamionem.
Řidič by měl právě vyhodnocovat všechna možná rizika a počítat s nimi.
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 18:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil L. a Trollino 15: Oba máte pravdu. Dávám palec nahoru, přesně tak bych se o tom předvídání vyjádřil.
Martin L: Stále máme jednu z nejhustších silničních sítí na světě, problémem je její kvalita. A nevýkonná ekonomika? Amerika má sice spoustu širokých highways (v Americe mají osobní auta i kamiony větší rozměry než v Evropě, tím myslím hlavně délku), ale mimo velká centra na venkově dost lidí žije v mobilhomech. Mají sice slovutnou nemocnici Cedars Sinai, ale třetina lidí nemá ani dnes to, co jsme za socialismu měli všichni, tj. všeobecné zdravotní pojištění. A MHD? V městech velikosti Plzně jezdí obvykle až na pár vyjímek jen autobusy 1x - 2x do hodiny, v sobotu těch linek jede jen část a o nedělích, svátcích a na Vánoce nejezdí vůbec nic. Holt ta jejich ekonomika v tomhle směru není tak výkonná jako ta naše za socialismu.
Dálnice D1 utáhla větší provoz, než na jaký byla stavěná, ikdyž její životnost už uplynula a měla se rekonstruovat už dávno. Zato ten úsek u Ostravy - pár měsíců po otevření se propadá a je zde omezená rychlost.

(Příspěvek byl editován uživatelem James Bond.)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4411
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 19:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jo, s předvídáním máš samozřejmě pravdu, po 2000 km jen tento týden bych ani nemohl tvrdit nic jiného.

Ale nikdo nemůže tvrdit, že by ten kamioňák nepředvídal. Nebo snad víš, kolika nehodám zabránil jen za cestu z Evropy domů?
Nikdo za volantem není matematik, aby vypočítával dráhu, po které půjde zadek autobusu. Ale přestaň dělat svou práci a sedni si za volant a ukaž nám, jak na to. Pokud najedeš 100 000 km bez jakékoli nehody (zaviněné i nezaviněné), osobně se Ti pokloním.
Nikdo nemůže předvídat, že vybočí autobus, který dotyčný patrně nikdy pořádně neviděl a neví o něm vůbec nic.
A nikdo nemůže tvrdit, že řidič kamionu nepředvídal, když v době nárazu jel VEDLE autobusu a tedy jediný, kdo měl předvídat, že se tam nevejde, byl právě řidič autobusu.

Tady se nebavíme o týdenní cestě do Košic s osobákem, tady se bavíme o stovkách tisíc či milionech kilometrů (to ty ani tvůj bratr téměr jistě nikdy nenajedete) a tvrdit o takovém řidiči, že nepatří za volant a není profesionál, je mimo mísu a je to vůči němu nefér.

Už jen proto, že nejsme stroje. Já si nic takového nemyslím ani o řidiči toho autobusu a nikdy bych to neřekl o nikom, kdo jezdí profesionálně...nevíš, co má za sebou a jedna chyba (mluvím o řidiči busu) z řidiče neprofesionála nedělá.

A znám lidi, co mají najeto dva tři miliony kilometrů, třicet let strávili za volantem...a po tom všem usnuli nebo se netrefili do zatáčky.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4435
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 20:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jo, ale neodpustím si podotknout, že kdyby ti čorácí dopravní zmrdoiženýři nesmyslně nezúžovali silnice, tak se to nemuselo stát.

Pravdu díš!
Já měl něco podobnýho u severky. v pravym stál tahač s návěsem blikal doprava že pojede do studentský v levym dojíždim k semaforu já s ivecem eurocargo 75 doleva k remusu dodávka a osobák. Dojíždim podřazuju dobržďuju přesně uprostřed pruhu a cink zrcátka už se tam nevešly.


Takže ty čuráčku Martine_l udělej si noty na náklaďák a pojď si to zkusit. Povíme si pak jak úžasný jsou zmrdozůžení. Ale na to ty nemáš koule.

Vojto a tvrdit o takovém řidiči, že nepatří za volant a není profesionál, je mimo mísu a je to vůči němu nefér.
nezapomínej na to že Martin_l je totální zabedněnej čurák co zatim v životě nic nezažil nezkusil a zkusit nechce. Má svou pravdu a přes tu vlak nejede. Nabídek ke svezení tahačem s návěsem měl několik ale protože se bál že to naruší jeho bohorovnost jich nevyužil. Je to jen užvaněnej zmrdeček a tim i zůstane. Netřeba se nad jeho výroky pohoršovat. Mentálně chorým a malym dětem nemá cenu odporovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4119
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 20:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže ty čuráčku Martine_l udělej si noty na náklaďák a pojď si to zkusit. Povíme si pak jak úžasný jsou zmrdozůžení. Ale na to ty nemáš koule.

Podotýkám, že u čuráčku koule jsou...[happy]

P.S: Je nutné ten žumpoidní styl komunikace ukazující rádoby drsné chlapce se selským rozumem? [crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)

Bezdružická lokálka
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4436
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 20:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Míro pokud jde o M_l tak zajisté [satan]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4120
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 21:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli sis nevšimnul, tak je to zcela zbytečné, nic si tím nedokázal, akorát ze sebe udělal hulvátského neandrtálce.[wink]

Bezdružická lokálka
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4437
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 21:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já ze sebe nic dělat nemusim ... radši ukážu svůj originální naturel než si hrát na vševědoucího intelektuála co sežral všechnu moudrost světa přičemž ví o životě prd. [satan]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4121
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 21:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych řekl, že za pitomce jste tu zatím všichni. Nikdo z vás u toho nebyl, ale zhádáte se kvůi tomu jak děcka na pískovišti. [nene]

P.S.: Skutečně v těch místech došlo k zúžení jízdních pruhů?

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)

Bezdružická lokálka
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1732
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 21:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Trollino 15: Pokud se mi chceš poklonit, za každých 100 tisíc kilometrů bez nehod, tak Tě to čeká přesně čtyřikrát.[biggrin]
Fakt si tu nehodlám dělat reklamu, ale od roku 1998 mám na kontě těch kilometrů, jak soukromých, tak služebních poměrně hodně.
Ano, všechny s osobákem, to je pravda.
Nesoudím řidiče toho kamionu, ani řidiče autobusu a chápu, že každý můžeme udělat chybu.
Čili bych si ani o jednom z aktérů této nehody nedovolil tvrdit, že nepatří za volant.
Ad James Bond: Dálnici D1 považuji na éru socialismu za dobře udělanou stavbu.
Je novinářským mýtusem, že je to špatná stavba. Na to, jak je stará a frekventovaná, tak je v poměrně odpovídajícím stavu.
Západoevropské dálnice podobného typu na tom nejsou o moc lépe.
Neobhajujme socialistické zdravotnictví.
Kolik lidí umřelo třeba kvůli tragické situaci u záchranné služby.
To, že ná konci osmdesátých let životy lidí viseli na Škodě 1203 řešila i tehdejší vládní a stranická místa.
Mimochodem, za socialismu se lidé nad padesát let, kterým selhaly ledviny nechávali umřít.
Dialyzačních center byl zkrátka nedostatek.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11017
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 21:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pane přecedo, a víte co je na tom buranským hulvátovi m_100 nejhorší? že von má doprdele pravdu[pozor]

a já dodávám bohužel...

krom toho pan MJ ti od jednoho ze svých zaměstnavatelů jistě rád donese nebo přepošle jistej materiál, kterej mapuje nebezpečný místa na hlavních plzeňských ulicích. přes firmu jménem PMDP ten dokument taky proběhl.

můžu osobně potvrdit, že stačí se na chviličku zamyslet, (např.) nedržet se přesně ve svým pruhu a hned máš zaděláno na zbytečnej problém. zažil jsem to na vlastní kůži i viděl na takových místech nehody, někdy i hrůzostrašně vypadající, třebaže nakonec ke zraněním nedošlo.

z čehož plyne, že o těch problémových místech se ví i na pozicích, který s tím můžou z titulu svých pravomocí něco dělat, ale pokud už se někdo z těch odpovědných odhodlá k takovýmu kroku, je to ve stylu máme konečně projekt, na začátku příštího roku se budem modlit aby nám na to magistrát dal prachy a za dalšího půl roku se může do tý silnice hrábnout bagrem.

a když se nechce, nedělá se nic, auta se kurví, lidi si dělaj problémy navzájem a martin_l se tomu v pozadí škodolibě vysmívá, jaký jsou ti řidiči blbci, zkurví sobě a kolegovi auto a ještě si za to nechají dát flastr a body.

ne, svět jistě není ideální a nikdy nebude, ale proč nám projektanti ty silnice houfně zužujou (čti kurví)?

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4122
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 21:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pane přecedo, a víte co je na tom buranským hulvátovi m_100 nejhorší? že von má doprdele pravdu

Má ji jen částečnou. [wink]

Bezdružická lokálka
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5830
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 21:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Celou dobu se na tu nehodu díváš úplně špatně. Řidič odbočujícího vozidla, tedy autobusu, se měl v zrcátkách přesvědčit, že odbočovat může a pakliže ne, tak odbočování přerušit.

Ano měl. Už jsem několikrát napsal, že nehodu pravděpodobně zavinil řidič autobusu a to tak, jak jsi sám popsal. Ale myslím si, že řidič kamionu mohl té situaci zabránit tím, že by nejel levým pruhem, což by v danou chvíli bylo asi vhodné.

A nikdo nemůže tvrdit, že řidič kamionu nepředvídal, když v době nárazu jel VEDLE autobusu

Už tím, že jel vedle autobusu a ne za ním, udělal něco, co nebylo v daném místě a v daný čas nejlepším nápadem. Uvědomění, že městský autobus (nebudeme se snad dohadovat nad tím, že řidič nepozná městský autobus) na okraji města (nebudeme se snad dohadovat nad tím, že řidič nepozná, že je na okraji města) může na kterékoli křižovatce odbočit by mělo vést k úvaze, že není nejšťastnější se pouštět vedle něj. A to je to, co daný řidič neudělal.

Nebo snad víš, kolika nehodám zabránil jen za cestu z Evropy domů?

Já nehodnotím schopnosti řidiče. Bavíme se o jedné konkrétní situaci.

James_bond: Stále máme jednu z nejhustších silničních sítí na světě, problémem je její kvalita. A nevýkonná ekonomika? Amerika má sice spoustu širokých highways (v Americe mají osobní auta i kamiony větší rozměry než v Evropě, tím myslím hlavně délku), ale mimo velká centra na venkově dost lidí žije v mobilhomech.

Nejhustší silniční síť přímo odpovídá hustotě osídlení a počtu obcí. Její kvalita odpovídá obrovskému deficitu údržby, který panuje dlouhodobě (desítky let) na silnicích nižších tříd.
K ekonomice jen stručně: Srovnávat se s Amerikou je nesmysl, to je úplně jiný kulturní prostor. Srovnávejme se s okolím. Západní Němci dokázali za čtyřicet let vybudovat svoji zemi z trosek v nejbohatší stát Evropy. My jsme za stejnou dobu prožrali to, co jsme znárodnili a propadli se na žebříčku vyspělosti o třicet příček. Tam je třeba hledat důvody pro to, proč se dá socialistická ekonomika označit za nevýkonnou.
Srovnávat kvalitu úseků D1 mezi Prahou a Brnem s průtahem Ostravou je porovnávání dvou extrémů. V prvním případě jde o stavbu, která mimořádně převyšovala tehdejší úroveň čs. stavebnictví a to jak po projektové, tak zhotovitelské stránce, byla pod přímým dohledem ÚV KSČ a nakoupilo se kvůli ní mnoho patentů za devizy. Výsledek tomu odpovídá a proto ta stavba stále poměrně dobře slouží svému účelu. Ale rozhodně to nebyl tehdejší silniční standard, ostatně úseky dé jedničky z let 1988-1992 mají kvalitu naprosto katastrofální. Stejně tak stavby D1 na průtahu Ostravy jsou mimořádným a výjimečným průšvihem, který se dá vyvážit stovkami kilometrů kvalitních porevolučních staveb (za všechny třeba velká část D5). To, co převedla Eurovia v Ostravě není současný standard, ale exces.

Martin_100, č.4435: Čtenář této debaty si sám udělá obrázek o tom, kdo a jakým způsobem tady vyjadřuje své názory. A protože Mentálně chorým a malym dětem nemá cenu odporovat, tak jen několik krátkých poznámek.

udělej si noty na náklaďák a pojď si to zkusit. (...) Ale na to ty nemáš koule

To opravdu není otázka koulí, je to jen otázka peněz. Až se najdou přebytečné prostředky na řidičská oprávnění skupin C a D, tak budou, bezpochyby.
Na druhou stranu by si ti, kteří mě posílají řídit náklaďák (čemuž se dobudoucna nebráním), měli taky zkusit vyprojektovat jednu jedinou obyčejnou křižovatku od začátku až do konce. Pak by možná pochopili, že pozice obrubníku opravdu není o tom, jak se který Ing. ten den vyspal. Ostatně naznačil to tu už R_b.

Nabídek ke svezení tahačem s návěsem měl několik ale protože se bál že to naruší jeho bohorovnost jich nevyužil

Ty nabídky přicházely stále z jednoho místa a důvody jejich odmítnutí jsou někde úplně jinde a tady je rozebírat nehodlám. Ale určitě to nesouviselo s nějakou obavou z toho, že pohled na svět z kabiny kamionu naruší moje představy o tom, jak by měla vypadat silniční síť.

radši ukážu svůj originální naturel

To já dělám taky a mnozí s tím mají problém[happy].

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16067
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 22:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bože, to je zas diskuze... Ale jen si tady trošku rejpnu:

Ad Trollino 15: Pokud se mi chceš poklonit, za každých 100 tisíc kilometrů bez nehod, tak Tě to čeká přesně čtyřikrát.[biggrin]
Fakt si tu nehodlám dělat reklamu, ale od roku 1998 mám na kontě těch kilometrů, jak soukromých, tak služebních poměrně hodně.


Kilometry v tomhle nejsou zrovna vhodné měřítko (ale lepší není, uznávám). Pokud budeš jezdit s autobusem pro takovou tu divnou firmu z Klatov, otočíš za den třikrát Prahu a máš 600 km, vesměs po dálnici. Pokud budeš jezdit na městě... Kdesi na východě mají nejdelší směny asi 170 - 180 km za den, ty běžné tak 100 - 120. A kdo je lepší? Ten, kdo ujede 200 km bez nehody po dálnici a nebo po městě, kde jsou ulice plné potencionálních sebevrahů?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Denisz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.157.133
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 23:12:26    Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj do Plzeňáci, podívejte se na tuto stránku: http://www.tram-bus.cz/mhd-odjinud/mhd-plzen/ - asi vás z toho textu co tam je možná trefí šlak. Nakonci stránky je komentář, tak jsem to jaksi trochu opravil. Snad mi dáte za pravdu nebo mě i opravíte.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1736
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 00:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna D5 žádný zázrak není, uzavírek a oprav je v poslední době opravdu hodně a mnohé opravy jsou i dost zásadní na ne až tak velké stáří dálnice.

A ten vlnitý plech okolo Nýřan (nejhorší úseky už byly dokonce přetaženy asfaltem) mi místy víc než připomíná D1 a D11 (co do zvlnění, ne - zatím - děr).

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11018
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 04:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

denisz:
stačí si přečíst, že... Jmenuji se Martin Chour a bydlím v Praze na Žižkově. Nejradši mám tramvaje a autobusy. Kvůli tomu je stránka o tramvajích a autobusech. Je mi 13 let a chodím na gymnázium profesora Jana Patočky. (...)

MJ:
samozřejmě máš pravdu, na dálnici se kilometry polykají úplně jinak než ve městě.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 6-2011

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 09:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já bych řekl, že za pitomce jste tu zatím všichni

Já ne, já se nehádám [wink]

Jinak jsem zaslechl cosi o nových trolejbusech, řekne mi někdo co je na tom pravdy? Prosím [happy]

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu [pozor]
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 11:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimi L: Jo, škoda 1203 byl zastaralý stroj, který vzhledem k slabému motoru a mizerné trakci v zimě nikdy neměl jezdit jako záchranka, ani když byl nový. Jako pickup OK, ale ne jako záchranka.
Zrovna před pár dny jsem v novinách četl, že se v USA dělá sbírka na dítě s leukémií, protože jeho rodina patří k té třetině populace bez zdravotního pojištění. Na té akci byl i George Bush starší, protože dědeček toho nemocného chlapce dělal dlouhá léta v Bushově ochrance. O to smutnější případ, že se USA nepostarají ani o vnuka člověka, který pro prezidenta nasazoval život.
Trolejbusy v ML: Když na radnici sedí blbci, je to holt marný.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5832
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 12:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6332: Jinak jsem zaslechl cosi o nových trolejbusech, řekne mi někdo co je na tom pravdy?

Povídá se o tom, že je třeba snížit průměrné stáří vozového parku trolejbusů a proto se bude v příštích letech poměrně masivně investovat do nových vozů. Podrobnosti nejsou známy.

Peta303: Zrovna D5 žádný zázrak není, uzavírek a oprav je v poslední době opravdu hodně a mnohé opravy jsou i dost zásadní na ne až tak velké stáří dálnice.

Na D5 se žádné zásadní opravy nedělají, pouze se vyměňuje obrusná vrstva a někde i ložná vrstva, což je u asfaltových vozovek běžná údržba. Opravy z poslední doby se týkají úseků z let 1993 - 1995, tedy téměř dvacet let starých. Povrch na dálnicích se silným provozem se vyměňuje i po poloviční době.
Kromě toho kvalita komunikace se neposuzuje jen podle povrchu. Důležité je třeba směrové a výškové vedení, uspořádání křižovatek, délky připojovacích a stoupacích pruhů atd. Ve všech těchto parametrech je D5 výborná, není na ní nikde žádné nedomyšlené a nebezpečné místo.

James_bond: O to smutnější případ, že se USA nepostarají ani o vnuka člověka, který pro prezidenta nasazoval život.

Jenže tyto smutné případy se odehrávají i v jiných zemích. Rozdíl je v tom, že v těch USA se o tom smí mluvit a psát...

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16068
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 12:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6332: Jinak jsem zaslechl cosi o nových trolejbusech, řekne mi někdo co je na tom pravdy?

Nové vozy se tu kupují prakticky každý rok. Ač neznám podrobnosti, věřím, že jsi zaslechl správně.

denisz:

V plzni jezdí Trolejbusové linky

Zvláštní linkou je linka 13, která je trolejbusová a poslení dva kilometry ztáhne trolej a jede na motor.

Když jsem byl v Plzni jezdily i náhradní autobusové linka 1A a 4A.

Příměstskou dopravu zvětšiny zařizuje ČSAD. Malinko i PROBOBUS. ČSAD v Plzni dělá i dny Otevřených dveří. Má i nízkopodlažní kloubový autobusy , pestrý Dopravní park a zbírku historických vozidel. Třeba čínský autobus.


A s takovými znalostmi češtiny tě vzali na gymnázium? [coze] Už začínám chápat, k čemu jsou ty státní maturity a proč u nich tolik lidí propadne.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2196
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 13:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chodí na poštu, protože neví jaké i/y se v tom slově píše [biggrin]
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 14:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peta303: Zrovna D5 žádný zázrak není, uzavírek a oprav je v poslední době opravdu hodně a mnohé opravy jsou i dost zásadní na ne až tak velké stáří dálnice.

Nechápu ... Je výměna AB povrchu dálniční vozovky po 18 letech provozu nějaká nehoráznost? Buďme rádi, že se na to konečně(!) povedlo sehnat prachy. A nezoufejte, na příští rok je těch oprav D5 v plánu víc. :-)
denisz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.166.68
Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 16:05:42    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: no tak jako dovol, já tohle nepsal! Jen jsem tady na to upozornil! Já psal jen ten komentář co je uveden pod tím článkem o MHD v Plzni.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4440
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 16:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kromě toho kvalita komunikace se neposuzuje jen podle povrchu. Důležité je třeba směrové a výškové vedení, uspořádání křižovatek, délky připojovacích a stoupacích pruhů at

TO je zas demagogie řidiče ty tvoje sklony tolik nezajímají když kličkujou mezi dírama po "kvalitní" silnici.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4412
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 18:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jen poslední věc:

ML: Dotyčný řidič tam jel mnohokrát a vždycky úspěšně projel. Že to ten den nebyl dobrý nápad víme až teď...po bitvě je každý generálem, a obzvlášť ty.

VL: Rozdíl mezi osobákem a kamionem je obrovský. Já samozřejmě mluvil o náklaďáku, byť jsem to výslovně neuvedl.

Takových řidičů je totiž jen promile z celkového počtu. Téměř každému se někdy stalo, že urval zrcátko, nevešel se do vrat, opřel se o svodidla, nebo nacouval do zdi na parkovišti. Znám i řadu lidí, co převrátili náklaďák (i dodávku) do příkopu...nikdy bych o nikom z nich neřekl, že nepatří za volant, jako tvůj bratr.

Já mám jen s dodávkou najeto 500 000 a stejně vstávám s tím, že dneska už o to zrcádko přijdu.

Zítra Ti tam může skočit jelen a máš sešrotovaný předek ani nevíš jak. A přijede policie a řekne, že je to tvoje vina. Ale stejně si nebudu myslet, že nepatříš za volant, i když jsi měl předvídat a "jet pomaleji". Ale nemůžeš jet 120 kilometrů do Kraslic padesátkou, to by sis nevydělal ani na slanou vodu.
Nevíš o čem ta práce je a posloucháním historek v hospodě to nezjistíš.
Až budeš viset pod kopcem, pač jej v zimě nevyjedeš, díky čemuž Ti nevyjdou hodiny, nestihneš vyložit včas a firma dostane penále které Ti stáhne z prémií. Pak nebudeš řešit nějaký autobus v pravém pruhu ale to, že máš taky jízdní řád a pevný čas vykládky. A až se Ti šéf vysměje, že se bojíš jet po dálnici když sněží, zatímco tví kolegové jezdí a řekne Ti, že pokud jet nechceš, můžeš jít...pak přijď a říkej něco o tom, že měl řidič předvídat.

To z osobáku není vidět. Ba ani z dodávky ne, byť ta se tomu někdy dost blíží a třeba Evropa s dodávkou je práce, které končí dost těžkými zraněními...a vždy podlomeným zdravím. Mohl jsem to jezdit, a za docela slušný prachy. Ale v neděli v deset večer nakládáš a ve středu ráno vykládáš v Madridu! To je 2300 km jedním směrem, za dva dny. Pak čekáš na vytížení opačným směrem a ve stejném tempu jedeš zpátky tak, aby jsi v pátek odpoledne vykládal snad alespoň někde v česku. V sobotu nad ránem jsi doma, v neděli nakládáš, najeto 5000 km, tisíc za den. Když si chceš odpočinout, jedeš něco menšího. Ale stejně spíš v noci na sedačkách...a zkus se na tom vyspat tak, aby jsi naprosto pozorný ujel dalších 1 000 km.
A to ani nemluvím o tom, že všichni jsou placeni od kilometru, takže nejedeš = nevyděláváš.

Přesně jak psal MJ...100 000 km je relativní pojem.

A už konec s tímto tématem, jen jsem si neodpustil krátký výjev úskalí práce profesionálního řidiče, když tady čtu takové nesmysly a hanění řidiče, že je to prase a nepatří za volant.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5833
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 19:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: jen jsem si neodpustil krátký výjev úskalí práce profesionálního řidiče, když tady čtu takové nesmysly a hanění řidiče, že je to prase a nepatří za volant.

Což je všechno pořád ještě hodně slabé ve srovnání s tím, jaké nesmysly a hanění jsou tady schopni někteří vyplodit vůči projektantům dopravních staveb a přesto je to považováno za společenskou nutnost...
Nejostřejší větu, kterou jsem na toto téma napsal byla: Pokud řidič kamionu není během několika desítek vteřin jízdy (úsek mezi Studentskou a Okounovou) schopen zaregistrovat autobus a má potřebu se za každou cenu procpat kolem něj, tak nemá na silnici co dělat. , která byla myšlena obecně a neadresně (všimni si slůvka "pokud"). A teď si to srovnej: čorácí dopravní zmrdoiženýři, zmrdoprojektantům, projektantí kurví a kurví, čuráčku, totální zabedněnej čurák, užvaněnej zmrdeček, zmrdozůžení...

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4413
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 20:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mluvili jsme konkrétně a tebou citovaná tvá věta je podle mě adresovaná tak jasně, že by to doručil i M_100

A k těm dalším větám: Poslední, s čím jsem souhlasil bylo, když L_hh mluvil o zužování silnic, což jsem vyjádřil (v kontextu další diskuze pravda poněkud mnohoznačně) zvednutým palcem. Tehdy mi šlo ale o podstatu příspěvku, nikoli o formu. Směrem k dopravním inženýrům jsem neřekl jediné křivé slovo (ač mě to stálo spoustu sil) [happy]

Na rozdíl od mých kolegů je mi jasné, že podstata problémů je hlubší než to, jak se kdo vyspal. Na druhou stranu to nic nemění na tom, že na hlavu postavené a nesmyslné omezování dopravy komplikuje práci zejména řidičům velkých aut a autobusů. A nejhorší je, že zodpovědnost na špatně nakreslených křižovatkách nesou řidiči, kteří zbytečně bourají. A místo řešení přijede policajt a řekne, že "řidič nepřizpůsobil..." Tím se ale problém neřeší, jen odsunuje bokem a není díky tomu vidět, že normy jsou kolikrát dělané pro stroje a ne pro lidi.

A řečnická otázka na závěr: Ty myslíš, že průměrný kamioňák ví o tom, že je levý pruh užší než pravý? Já to zjistil předevčírem z jednoho z příspěvků tady.
A když má kamion i se zrcátky tři metry a levý pruh taky tři metry, jak se tam má vejít?

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4940
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 21:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A když má kamion i se zrcátky tři metry a levý pruh taky tři metry, jak se tam má vejít?

V Autocadu se tam vejde přesně. [proud]
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 6-2007

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 22:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2:
pane přecedo, a víte co je na tom buranským hulvátovi m_100 nejhorší? že von má doprdele pravdu
[ok] Ale to se nesmí řikat. Tady smí mít pravdu jen Martin_l ... [nene]

Martin_l:
Západní Němci dokázali za čtyřicet let vybudovat svoji zemi z trosek v nejbohatší stát Evropy.
To není pravda. Minimálně Lucembursko a Švýcarsko jsou bohatší. O Švédsku a Norsku se můžeme dohadovat.

... se dá vyvážit stovkami kilometrů kvalitních porevolučních staveb (za všechny třeba velká část D5 ...
Kterou máš na mysli? Tu s krátkými a nebezpečnými odbočováky nebo tu jak se tam každé léto zvedají panely? [nene]

(Příspěvek byl editován uživatelem Tom120.)

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 6-2011

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 22:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l a Martin_j: díky [happy]

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu [pozor]
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5834
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 05. října 2013 - 00:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Ty myslíš, že průměrný kamioňák ví o tom, že je levý pruh užší než pravý? Já to zjistil předevčírem z jednoho z příspěvků tady.
A když má kamion i se zrcátky tři metry a levý pruh taky tři metry, jak se tam má vejít?


Jednak nemá tři metry, ale 3,25. Pravý je o čtvrt metru šiřší kvůli tomu, že je lemován obrubníkem a v takovém případě je tam ten čtvrtmetr navíc, ve kterém jsou kanály. Jízdní pruhy jsou tak v podstatě široké stejně.

A jak se tam má vejít? Já nevím, ale když jsem jel Drážďanami, Saskou Kamenicí, Norimberkem, Lincem nebo Innsbruckem, kde mají všude stejně široké pruhy jako my na Plaské, tak se tam pokaždé všichni vešli. Někde mají dokonce pruhy jen dvou a půl metrové (stavěné podle dnes už neplatných předpisů v šedesátých letech) a kamiony a autobusy v pravém pruhu tam jely koly po dělící čáře. Nikdo z řidičů velkých aut necítil potřebu použít levý pruh a nikomu to nevadilo...

Tom120: To není pravda. Minimálně Lucembursko a Švýcarsko jsou bohatší. O Švédsku a Norsku se můžeme dohadovat.

To je asi otázka výkladu toho, který z ekonomických ukazatelů sděluje "bohatství" státu. Kromě toho jsem měl na mysli spolkové země bývalé západní části SRN, je jasné že sjednocení stáhlo Německo o notný kus dolů. Nicméně i kdybychom řekli, že Německo patří jen mezi pět nejbohatších států Evropy, tak to pořád nic nemění na tom, že ta země byla v dubnu 1945 totálně zničená, kde ze dvou třetin všech budov zbyly jen rozvaliny.

Tu s krátkými a nebezpečnými odbočováky nebo tu jak se tam každé léto zvedají panely?

Mohl bych vědět, která křižovatka na dálnici D5 má krátké a nebezpečné odbočováky? A k druhé poznámce. Zvednutý "panel" na D5 se objeví asi tak jednou za rok na jediném místě ve chvíli, kdy je několik dní po sobě venku +35°C a více. Jestli chceme podle takto extrémních podmínek posuzovat kvalitu stavby, tak se nebavíme objektivně. Ostatně ve stejný den, kdy v roce 2011 praskla vozovka na D5 došlo ke stejné poruše na dalších zhruba dvaceti místech dálniční sítě v celé Evropě (převážně v Rakousku a Německu), které byly vybudovány stejnou technologií.

Někdy mám dojem, že si tu někdo koupil učebnici demagogie a naučené lekce zkouší v diskuzním fóru...

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.