K-report
 

Periodika o dopravě  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Tramvaje a metro » Periodika o dopravě « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3471
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 08. března 2012 - 21:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda že nejde udělat ročně pět normálních čísel a šesté jako speciál MD - CELÝ ZELENÝ ČASOPIS O CNG. Lépe by se ten časopis pak třídil na kvalitní materiál a odpad.
To nejlepší nás teprve čeká.
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 09. března 2012 - 11:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako Jáchymovský "patriot" velice oceňuji článek o zkušební trolejbusové trati. Od malička kdykoliv jsem tam jel, celou dobu jsem ztrávil čuměním na stopy trolejového vedení, i když výhybky na 3 stopém úseku si už nepamatuju. Takhle vznikají šotoúchylky. :-)
Prachy jenom prachy nečekají, jen po nich šáhneš a už tě mají. :-) (Pražský výběr)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6586
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 14. března 2012 - 21:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Brně v prodejně RK Modely k dostání časáky Městská doprava 1/2012 a ČS Dopravák 1/2012. V ČD centru na Hlaváku nic.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3591
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 10:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera mi dorazila MD 2/2012 i ČSD 2/2012.
I tentokrát u mě vítězí ČSD, ale stojí za zmínku i MD.

MD 2/2012: Musím říct, že obsahově se tentokrát MD trošku vzpamatovala z autobusové agónie hraničící se smrtelnou křečí. Jsou v ní dva pěkné tramvajové články. Jeden o dění v Ostravských dílnách EKOVA a druhý velmi hodnotná klasika o rekonstrukcích v Praze od tradičního autora - opět i se starými fotkami :-) Sice mírně mimo téma MHD, ale velmi zajímavý je článek o železnici v Brněnském IDS, to jsem takhle hezky zpracovaný ještě neviděl - paráda. Značně rozpačitě působí článek o Antalyi na konci časopisu - chtělo by to nějaký plánek a hlavně podrobnější informace o lince s Norimberskými starými vozy, jejíž popis je vyloženě lajdácký, přitom potřebné informace jsou dostupné i na internetu. Článek je doprovázen sadou hodně mizerných fotek, leckteré z nich by soudný člověk smazal přímo ve foťáku a necpal do časopisu. Samozřejmostí jsou v MD reklamní gumokolní články nízké informační hodnoty pro čtenáře, tentokrát jen na šesti stránkách. Zajímavý je ale autobusový článek o hybridu H12, ten není jen reklamní :-)

ČSD 2/2012: Vydání obsahuje dva samostatné časopisy. Jedním je normální číslo časopisu držící zavedený standard a druhým je samostatná publikace o tramvajích T3 v Ostravě, což je naprostá bomba, má to 36 stran a obsahuje popis dodávek i změn za provozu, jako tramvajový šotouš k tomu nemám slov, hltal jsem to včera půlku večera a ještě jsem to nedočetl... :-) To vše dohromady za směšně nízkých 60 Kč, takže ta brožurka je v podstatě dárek pro čtenáře. Rozhodně doporučuju koupit, docela se divím, že cena nebyla vyšší. Ve standardním časopise je asi pro tramvajové fandy největší pecka článek o Norském Norrkopingu, kde dočasně jsou nějaké T6 z Berlína a dále obsáhlý článek o Škodě 26T pro Miškolc, který je pojatý tradičně v souvislostech a zmiňuje i stávající vozový park, jen je škoda, že je málo informací od výrobce, protože je přece třeba držet tramvaj v utajení, ještě by se o ní mohl někdo zajímat :-) Kromě uvedených článků je v ČSD docela dost autobusů a jeden trolejbusvý článek o nové trati v Plzni, protože tramvaje vyvažuje příloha o Ostravě, celkem mě tam zaujaly nové MANy pro Letiště Mnichov, ale to bude proto, že hodně létám...
To nejlepší nás teprve čeká.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6787
Registrován: 9-2004

Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 16:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Absolut - velmi pěkně shrnuto, zvlášť na ČSD 2/12 jsem dostal nezřízenou chuť...no nemám smůlu, že je v Brně toho času vyprodanej?
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2801
Registrován: 8-2007

Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 19:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak:
Vyprodaný? Tak to slyším nerad.

Podle toho, co píše Absolut, tak by byla velká škoda toto číslo nemít.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6792
Registrován: 9-2004

Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 20:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wang - v RK modelech na Kounicové nemají, v ČD centru jo, ale zase v době mého ochomýtání se kolem s kolem měli zrovna zavřenou příslušnou přepážku..to je potom těžký
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Kondra89
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 10-2010
Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 22:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V RK modelech mi bylo v pátek řečeno, že se jim na poště ztratil balík a celá věc je v řešení. Po té jsem ČSD 2/12 zakoupil na hlavním nádraží. Čtení je to skvělé.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3641
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 16:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě jsem obdržel a zběžně pročetl MD 3/2012. Pozitivní na tom časopise je to, že hezky voní. Reklama na autobusy tentokrát opět netvoří většinu časopisu a najdou se tam i pěkné články. Osobně jsem byl hodně nadšený z článku o renovaci Brněnského vleku č. 25 i z klasiky Honzy Šurovského na téma rekonstrukce TT v Zenklově ulici (tenhle autor už MD leckdy zachraňoval). Celkem poučný je pro mě i článek o opravách podélníků na metru 81-71M i konec sedmistovek v Jihlavě, tam bych si sice uměl představit nápaditější fotky, ale chápu, že to nešlo, když jich tam muselo být tolik. Ústecké trolejbusy 2012 se mi líbí, tam je poměr informace - fotky - zabrané místo tak akorát. Poněkud smutně působí výplňové štěky typu stránky o DOD vozovny Žižkov v Praze nebo třeba stránka zaplácaná fotkama jednoho autobusu Isuzu Citybus LE. Ten článek o ISUZU nebo k němu příslušející reklamu nechám radši skoro bez komentáře. Chápu, že je to zadavatel reklamy, ale ten článek o čtyřech stranách už dost smrdí balastem. Ten článek o Žižkovu je už úplně strašný, text jako ze stručné zprávy ČTK, fotky úplně o ničem. Autor asi ani nevěděl, že na zvláštní lince jezdily dvě soupravy a když počasí tak přálo, tak ho nenapadlo vyfotit aspoň tu zvláštní jízdu nasvícenou, což šlo hned na Vápence celkem pěkně. To fakt radši mohl mít časopis o dvoustranu míň, než takovýhle výplně. Článek ze zahraničí o provozu v Solléru je pro mě osobně taky velikým zklamáním, protože jsem tam osobně byl a vím, že se tam dají udělat lepší fotky a že se taky o tom provoze dá zjistit a napsat mnohem víc. Škoda, že autor nezašel na objíždění vleků do vozovny, dá se tam krásně vyfotit tramvaj i se starým vlakem do Palmy, protože zázemí tramvají a železnice je v jednom areálu. Mám z celého toho článku dojem že se to prostě upeklo narychlo z fotek z dovolené, aby bylo v MD čím zaplácnout další dvě stránky. A přitom jméno autora, mimochodem stejné jako u článku o Žižkově, znám z knížek od poměrně pěkných fotek. A to je asi nejvíc smutné, zejména v porovnání s obsahem článků, které výše chválím.

Za 68 Kč aktuální MD neurazí, ale zázrak taky nečekejte.
To nejlepší nás teprve čeká.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3893
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 28. července 2012 - 23:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Absolut: Článek o 700 v Jihlavě je velice nešťastný...
1. článek je jen opis z jinde publikovaných informací.
2. článek je spíše slovní popis toho, co je uvedeno v přehledové tabulce.
3. článek nepřináší žádné nové infomrace, které se během doby mohly objevit.
4. informace, že podnikový archiv byl částečně zkartován je sice trochu pravdou, ale stále platí, kdo hledá, najde...
5. fotografie v něm uvedené jsou jen z poslední doby. Nic z dřívějška, kdy jezdily linky 1, 2, 3, 6. 1/3 fotografií z výluky trolejbusů... Psalo se o autobusech. 1-2 fotografie, že jihlavské vozy zaskočily prosím, ale tolik?
7. je tam nejedna faktická blbost, ale to prostě sedí na autora. Co nevím, to nějak dodělám...

Od autora článku bych teda čekal více... Kdyby to psal někdo z našich kluků, tak prosím, začínají a bylo by to na ně dobré, ale v tomto případě...
A Viktor Novák, pod článkem uvedený, s tím nemá nic společného.

A jen drobnost k pobavení. Kniha ke sto letům- mnoho překlepů, hned na hřbetě 1990-2009. Jeden z pramenů článku- Velká kniha o tram. a trol. v Jihlavě- 2009... Já ji teda kupoval v roce 1998. Poslední dobou moc věcí bez těchto chyb z vydavalteství Wolfová nevychází...

(Příspěvek byl editován uživatelem 9 tr.)
Makrelu neumeješ.
Ты входишь в троллейбус с передней площадки.
Jmb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 12:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tu zaznělo od kolegy 9_tr vyjádření k příspěvku kolegy Absoluta a kritika článku o "700 v Jihlavě", tak bych se rád vyjádřil k nadšenému vyjádření kolegy Absoluta k článku o renovaci Brněnského vleku č. 25.
I já jsem byl z uvedeného článku nadšený, zvláště, že bylo konečně publikováno po 40 letech opisování zřejmých nepravd, že s číslováním vozů v období parní trakce v Brně není něco v pořádku. Ale mé nadšení bylo trochu pokaženo větou - "Jako "salonní" byly tehdy označovány uzavřené vozy, jež měly sedadla i na plošinách." Nevím, kde k tomuto tvrzení autor přišel, ale dle mého přesvědčení a tvrzení osob se touto problematikou kdysi zaobírající, bylo tehdy používáno označení "sallonwagen" pro vozy, jež měly nedělený uzavřený prostor pro cestující, autorem popisované vozy měly na tehdejších plánech 3 oddělené prostory ("coupé"). Rád bych, kdyby mi mé přesvědčení mohl potvrdit někdo ze zde diskutujících této problematiky znalý.

Rád bych ještě uvedl upřesňující informace ke článku, vozy pravděpodobných ev. čísel 9,10,13 a 14 a pravděpodobně i vůz pravděpodobného ev. čísla 25 a 2 vozy bez čísla, neschválené do parního provozu, byly vyrobeny jako vozy pro animální provoz, ale konstrukčně již připravené i pro parní provoz (vozy měly propojující táhlo mezi závěsy pro připojení postraňků). Takže na rozdíl od vozů převzatých z období II. brněnské koňky (ev. čísel 1 - 8 a 15), kterým pro použití pro parní trakci muselo být zmíněné táhlo propojující závěsy centrálního spřáhla a centrální spřáhlo domontováno, u výše zmíněných vozů stačilo pro použití v parní trakci (pro opětovné použití v animální trakci) namontovat (demontovat) do (ze) závěsu pro postraňky centrální spřáhlo.

Doufám, že díky mému doplnění bude čtenářům MD 3/2012 článek o renovaci Brněnského vleku č. 25 srozumitelnější
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3654
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 05. září 2012 - 15:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě jsem obdržel a prolistoval a částečně pročetl MD 4/2012. A je tady už pomalu tradiční recenze jeho obsahu. Asi se vydavatelům moje kritika na jejich hlavu líbí, protože jsem v časopise vyfotografován. Časopis opět hezky voní. Nicméně došlo k návratu spousty reklamy, takže to chvilkama připomíná letáky z Lidlu, co nosím jako správce domu pravidelně do kontejneru.
---
Článek o Czech Raildays vypadá celkem použitelně, akorát je tedy víc reklamní než šoto, ale co se dá dělat. Způsob značení obrázků číslem ve čtverečku místo popisku zavání magazínem Ahoj na sobotu z roku 1985.
---
Článek o oboustranné tramvaji VarioLFplus/o je absolutní propadák. O vozidle se nedozvíme nic nového, je tam jedna vizualizace výrobce a opis informací dostupných na internetu. Ale půlku stránky s článkem zabírá reklama.
---
Článek o prezentaci městského hybridu Iveco Citelis je pěkný. Hezké fotky i pěkný text. Je to sice autobusové, ale číst se to dá. Obdobně pěkný, i když už "reklamovitější" je článek o aktuální produkci MAN, úplně reklamní je čtyřstránka o rodině Citaro. Smutné je, že kdyby vydavatel MD chtěl, dal se z podkladů od těchto tří výrobců udělat i solidní srovnávací článek parametrů nově nabízených vozidel. Ale to by asi nebylo dost reklamní.
---
Článek o projížďce Libereckou tramvají je taková malá reportáž, jako účastník akce si myslím, že se to dalo popsat lépe, ale i hůře. Grafika článku je strašlivá. Zase ten Ahoj na sobotu nebo týdeník Květy. To už má lepší úpravu následující osmistránková reklamní příloha.
---
V reklamní příloze mě zaujaly zvedáky SEFAC. Proč si od nich nevyžádá vydavatel MD nějaké podrobné info? Mohl se napsat článek o tom, že kromě nám známých trolejbusů to zvedne i Citadis. Takové schema zvedacích bodů cizí pětičlánkové tramvaje by mě zajímalo. Ale ono je asi fakt lepší plácnout tam reklamu, vzít peníze a čtenář ať si nad obrázkem dumá, co je to za divnou cizí tramvaj na těch zvedácích. To už mi připadá dost trapné.
---
Následující článek o Marinánských lázních je dobrý. Sice opět nic pro milovníky tramvají, ale článek je to super, to musím uznat. Mimochodem, má popsané fotky, ne prasácké číselné odkazy. To, že jsou některé fotky míň zdařilé, myslím nevadí, dokumentačka do časopisu patří, je-li dokumentovaná věc zásadní. Tomuhle článku tleskám.
---
Konečně tramvaje - článek o otevřeném svršku dle podkladů pánů, kteří prosadili jeho rozvoj v Praze. Tentokrát bych řekl, že ten tramvajový článek MD nezachraňuje. Přečetl jsem ho a obsahuje moc dobré podklady splácané tak nějak k sobě. Zejména souvislost s fotografiemi je mizerná, k první půlce textu zcela chybí nějaká (dnes už) historická fotka prvních nově zřizovaných OKS v Praze. No a jako perlička na konci je do článku zcela nesystémově vložen text o upevnění Vossloh, asi kvůli reklamě. Mohly z toho být dva hezké články, je z toho jedna slátanina.
---
Trolejbusový článek o Hradci Králové je celkem dobrý. Působí na mě hůř než Jihlava, ale je pěkný.
---
Článek o technickém muzeu v Brně. K tomu bych předně poznamenal, že je k němu titulní fotka na obálce časopisu a že je tedy dost nepěkná. Ale budiž. Článek je slušný, zejména moc zajímavé fotky. Opět to jde fotky popsat, autor si dal práci.
---
Článek "zemřel Ernst Wolf" považuji za hodnotný. Až si skoro myslím, že se dalo to důstojné připomenutí rozvést na víc stran, když se zachoval tak pěkný fotografický materiál. Že se mohlo třeba napsat víc o provozu v Gmundenu. Ale na to asi není místo, už se vyčerpalo reklamou.
---
Krátké zprávy o DOD Pardubice a DSZO na konci jsou celkem dobré. Mají vypovídající hodnotu lepšího příspěvku zde na Káreportu, ale je to tištěné a tak to bude zachováno. Grafická úprava nám opět trošku pokulhává, ale co, už jsme na konci časopisu... Myslím si, že o každém z těchto DOD mohl být i dvoustránkový článek, klidně s více fotkami, třeba 12 fotek okolo dvoustrany a uprostřed text. Ale to by asi znamenalo víc místa, aha, to nejde, už máme moc stránek reklamy...

MD 4/2012 je veliké zklamání a určitě nestojí za 68 Kč. Pro fanoušky trolejbusů a autobusů by tak za polovic byla dobrá. Asi si z ní oskenuju pár fotek a pak ji někomu daruju.
To nejlepší nás teprve čeká.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6956
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 05. září 2012 - 21:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Absolut - za sebe díky, že si dáváš s recenzemi MD tu práci. Palec hore!
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
5D8TK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.3.141
Odesláno Středa, 05. září 2012 - 23:21:03    Odkaz na tento příspěvek  

A jak to vidíte s recenzí československého dopraváku?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3655
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. září 2012 - 08:35:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aktuální ČSD mám rozečtený, ale leží mi bohužel doma. Tak třeba napíšu zítra :-)
To nejlepší nás teprve čeká.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3656
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 07. září 2012 - 20:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OK. Tak tedy něco k ČSD - píšu o něm méně rád, protože jsem do něj v posledních pár letech několikrát přispíval a tak si nejsem jist svojí objektivitou. Nicméně s tímhle číslem (3/2012) nemám vůbec nic společného.
---
ČSD tak hezky nevoní. To mi vadí :-)
---
První článek pojednává o provozu Flexity Outlook v Bratislavě a je hodnotný, hodně textu s velkou informační hodnotou. Přesně článek dle mého gusta, žádné omalovánky s velkým textem a fotkama proti slunci bez popisků, jako je tomu třeba v úvodním článku MD o Czech raildays. Když porovnám oba úvodní články, tak je bohužel na první pohled vidět, že ČSD je časopis, co se nebojí se napsat pořádný dlouhý článek a MD je reklamní bulvár. Fakt nemám co bych článku o Flexity v Bratislavě vyčetl. Naprostá pecka.
---
Článek Elektrobus Stratos - tohle je decentní forma reklamy na SKD TRADE. Nejsem moc na autobusy, ale článek mi připadal taky OK.
---
Den bez jízdních řádů v Ostravě. Méně šoto článek, více o "odborném pozadí" dopravy. Pro mě dobré, chápu, že pro šotouše třeba ne. Pro mě super :-)
---
Nová trať a vozy v Szegedu. Poměrně stručný článek, ale aspoň někde že se o tom píše. Je to hodně nové. Radši bych o tom četl víc, ale aspoň něco.
---
Nové MANy u Stenbusu. Podle stejné tisové zprávy MANu zpracovaná informace, ale jinak než v MD, mnohem víc důrazu na popis nasazení MANů v PIDu. Část o 20 letech MANu v ČR jsem ještě nečetl, neláká mě.
---
Trolejbusy v Salzburgu - pěkný, informačně bohatý článek o nových trolejbusech. Nemám co bych tomu vytkl.
---
Škoda 15T v Chemnitz - zase něco tramajového, o čem se psalo po internetech, ale nikdy dost konkrétně. Za ten článek jsem fakt vděčný. A je tam i dost fotek. Výtečný článek.
---
Autobusy Setra pro fotbalové mistrovství. Pro mě nezajímavý článek, asi skrytá reklama. Ale není dlouhý, nevadí mi.
---
Článek o sdružení dopravních podniků. Pro mě překvapení. Profesně jsem občas hostem na zasedáních odborné skupiny sdružení. Ale nikdy mě nenapadlo servírovat šotoušům že něco takového existuje. A je to riskantní, kdekdo ten článek nebude číst, je to strana textu bez obrázku. Hodnotím kladně, ale bojím se že se nesetká s pochopením čtenářů.
---
Isuzu Citybus - jemný reklamní článek, třetí v pořadí, opět autobusový. A opět je vidět přístup ČSD - je to článek. V MD by byla tisková zpráva, dvě fotky a reklama na celou stránku. Asi to dělá MD obchodně lépe, to nelze popřít.
---
Vůz BLEG č. 25 - článek jsem ještě nečetl, bylo to v MD v minulém čísle. Možná je to lépe zpracované teď v ČSD. Možná od sebe autoři opisovali. Možná ne. Nejsem schopen zatím posoudit.
---
Czechbus 2012 - pro mě nudná pasáž. Zatím jsem to nečetl.
---
Škoda 30tr s agregátem. Hornotný článek, pro mě super, do Hradce se teď hned tak nedostanu. Dobrý článek.
---
111111 autobus ve Vysokém mýtě. Takový velký historický článek. Až moc velký. Když byla velká tramvajová příloha, tak jsem jí zhltnul, tady jsem se bál, ale nakonec se mi to líbilo. Cítím v tom reklamu, ale nevnucuje se. Doporučuju. Zajímalo by mě co by na to řekl autobusovější šotouš.
---
V ČSD je jen 5 stránek reklamy. To je pozitivní. Nejsou tam články o aktuálních dnech otevřených dveří nebo privátních šotoakcích nějakého kroužku jako v MD, tematicky to sice chybí, ale zase jsou to věci, co se dají přečíst někde na internetu. Aktuální ČSD namísto toho přináší několik článků s unikátním obsahem, na kterých si autoři dali práci. Zejména flexity v Bratislavě a 15T v Chemnitz jsou pro mě hodnotné. Jen za tyhle dva články bych dal 60 Kč. Časopis bych koupil i za stovku.
---
Tuším podle stylu výzvy neregistrovaným nickem, že přesně tohle jste nechtěl slyšet. Ale je to můj názor a já si za ním stojím.
To nejlepší nás teprve čeká.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1739
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 08. září 2012 - 23:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Den bez jízdních řádů v Ostravě. Méně šoto článek, více o "odborném pozadí" dopravy. Pro mě dobré, chápu, že pro šotouše třeba ne. Pro mě super

Děkuji, potěší .... snažil jsem se.
5D8TK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.104.1
Odesláno Neděle, 09. září 2012 - 11:39:31    Odkaz na tento příspěvek  

No tak to se pletete, já jako odběratel obou časopisů u MD vítám, že chodí co dva měsíce..
Tento rok jsem objevil ČSD a má ho radši (je tam více stránek, zajímavějšího textu, žádné CNG přílohy..), bohužel vychází po dlouhé době.
Například přílohu T3 v Ostravě bych si klidně koupil samostatně, to byla opravdu bomba, v 70ti stránkovém časopise ještě dalších x stránek
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3657
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 10. září 2012 - 09:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5D8TK: Taky jsem odběratel obou časopisů, historicky jsem do obou i něco napsal :-) i když do MD asi naposled někdy v roce 2007...
To nejlepší nás teprve čeká.
Jmb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 10. září 2012 - 15:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz k článku v ČSD 3/2012 o voze BLEG č. 25 - je autor a obsah stejný jako v MD 3/2012? Nebo je autor jiný a jiný je i obsah? Díky
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4477
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 10. září 2012 - 22:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autoři článku o BLEG v ČSD jsou pánové Tlaskal a Kazatel, tedy Ti, kteří u rekonstrukce 25ky stáli a mají k ní nejblíže. Nečetl jsem sice článek v MD od p. Ing. Kocmana, protože jsem si ji přestal po množících se zelených CNG speciálech, P&R článcích o zájezdových autobusech a okopčených tiskovkách obstarávat, ale troufám si tvrdit, že informace z článku v ČSD vzhledem k postavení a preciznosti autorů jsou nezpochybnitelně přesné.
Jmb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 01:58:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Manil - díky, od obou autoru jsem byl informován, že takový článek vzniká, jen mi nějak ušlo, kde bude publikován, proto ten dotaz
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6974
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 23:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přelouskal jsem poslední číslo MD a musím konstatovat, že ty fotky u článku k trolejbusům v Mariánkách jsou strašný (krom té poslední). A to ani jejich dokumentačnost nemůže zachránit...je to ostuda.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7057
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2012 - 15:53:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čs. Dopravák 4/2012 už k mání v RK modelech na Kounicově.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 11-2003
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2012 - 10:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

skromný dotaz. vyšla již MD 5/12? díky
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
http://www.modelarimhd.tym.cz/
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3769
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 02. listopadu 2012 - 10:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David_pecina: ještě ne...
World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou

Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3668
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 06. listopadu 2012 - 08:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě že už 5/2012 vyšla. Leží mi tady na stole. A tentokrát se zdržím komentáře, ona je totiž v mezích svých možností docela slušná, určitě lepší než minule, možná že se stal zázrak a pacient se trošku probral ze smrtelné křeče.
To nejlepší nás teprve čeká.
ulli
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.35.10
Odesláno Středa, 28. listopadu 2012 - 21:20:32    Odkaz na tento příspěvek  

Vážení přátelé MHD,

hledám mezi Vámi šikovné fotografy MHD ve všech podobách pro svůj projekt, který bych chtěl rozjet v příštím roce 2013. V případě Vašeho zájmu mne kontaktujte na ulrichz@seznam.cz, nebo kontakty naleznete také na czechtrains.cz. Díky Zdeněk Ulrich
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3960
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 16:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejnovější číslo ČsD jsem si koupil hned v listopadu a podle obsahu (http://cs-dopravak.cz/soubory/4-12-obsah.jpg) se těšil mimo jiné na článek o "nové metropolitní síti" v Praze.
Jasně, uběhl celkem krátký čas na nějaké hlubší analýzy tohoto velice kontroverzního tématu, ale ve světle toho, co v Praze vidím a taky co se diskutuje na K-reportu, mě stejně zklamalo, když jsem v časopisu našel jen několikastránkový propagandistický článek od mluvky ROPIDu ve stylu "efektivnější a atraktivnější síť přizpůsobená potřebám cestujících ve 21. století" a "případné drobné nedostatky nového linkového vedení budou průběžně dolaďovány"...
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 15:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde a jak se dá zařídit předplatné časopisu Městská doprava? Jejich stránky nefungují, na facebooku ani na mailu nereagují... ?!?! Funguje ten časopis, ne?
Jiří_T
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 18:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4021: Pokud nereagujou, vykašlal bych se na ně. Časopis předpokládám stále funguje, jenom už dávno degradoval na reklamní plátek bus výrobců. Jinak já bych předplatné nedoporučoval, jednu dobu se mi stávalo, že mi časopis nechodil, a až po několikerých telefonních urgencích mi ho poslali. Takže pokud o předplatné přesto máte zájem, zkusil bych to telefonicky taky, určitě je někde k mání telefonát na vydavatelku-paní Wolfovou.
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 21:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha. Hmmmm... tak si zkusim nějaký čísla koupit v kamenných obchodech a uvidim pak.
Jinak ještě kromě Československýho dopraváku, je u nás vydáván ještě nějaký časopis o městské dopravě? Ať už o městské dopravě u nás nebo v zahraničí. Býval dopravní magazín, co si pamatuju, ale ten už skončil, že?
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3836
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 19:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4021: DM-ko, již tomu dávno co skončilo..... anebo sleduj DRÁHU nebo SZ...
World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou

Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7176
Registrován: 9-2004

Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 20:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4021 - DM skončilo v roce 2008.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2949
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 24. prosince 2012 - 09:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DM je rozhodně škoda, objevovaly se tam aktuality z provozu MHD prakticky v rámci celého světa.
70.Léta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.29.9
Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 13:13:27    Odkaz na tento příspěvek  

Mohl by sem někdo dát článek o hradeckých trolejbusech z MD 4/12?Předem díky
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4025
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 13:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4021: pokud chceš kvalitní informace, tak si raději předplať ČsD. Jakmile vyjde, vždy přijde do schránky. Pokud byl problém, tak jedině na straně České Pošty.
Městská doprava se stala plátkem plynové lobby.
Případně, co je na internetu, nebo v tištěném propektu od výrobce je i v časopisu, takže je levnější se podívat na tiskové zprávy na internetu, než utrácet za MD.
Makrelu neumeješ.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7178
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 11:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wang - to je pravda, ty aktuality byly veliké plus tohoto časopisu. Přes nesporné kvalitz čs. dopraváka a trochu u městské dopravz, tohle v obou časopisech chybí.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!