K-report
 

Archiv diskuse Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 do 21. 01. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 » Archiv diskuse Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 do 21. 01. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Masinka
Administrátor

Číslo příspěvku: 6843
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 22:47:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jimram:
Oceňuju tvou snahu v tomhle směru, ale dokud neposoudíš víc detailů než jen převýšení, nepřipadá mi férové dělat z SDC a priori blbce. Typický oblouk sice má poloměr 300, ale mají ho všechny mezi Oldřichovem a Raspenavou (nevím, ptám se)? Prodloužení minimální délky přechodnic při zvýšení převýšení a rychlosti je minimálně v řádu metrů (zase nevím jaké jsou tady strmosti vzestupnic, zda je kde brát). Především pro Vvýj by to mohlo být nemálo metrů a kdyby se to promítlo do nějakých inflexů, už by to dost možná nebylo jen o ASP. Krom toho u Vvýj platí zmíněná připomínka k rozponovým podkladnicím, kterých je na trati hojně.
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 22:58:37    Odkaz na tento příspěvek  

Na rovinu řeknu, že já bych teda stromy v noci kácet rozhodně nechtěl, tady bych se zastal malýho bobeše. Ale třeba podbíjet se dá od 20 do 24 hod. případně celou noc úplně v pohodě.

malý bobeš: Víš moc dobře, že tenhle sen se uskutečnit nedá, ono totiž to křoví a tráva, když je v létě teplo a ještě sem tam zaprší rychle roste bez ohledu na dobrou nebo špatnou trat, sem tam nějaká žárovka taky praskne. Takže ano, přeju si ať už je to kdekoliv, aby zab. zař. mělo co nejméně poruch.

Efektivita práce: Problém vidím v tom, že když někam kluci z SDC na drezíně přijedou, tak je nejdřív 8:00, pak se hodinu připravuje nádobíčko, v cca 9 hod se začne, v 11 hod. se končí, pak se poklidí vercajk, udělá nějakej zápis a kluci šup šup do drezíny, aby byli nejpozdějc ve 14 hod. doma. Tedy místo 8 pracovních hodin se pracuje max. 3 a to ještě, když jsou pracovití!!! Zkrátka podle mého by práce měly začínat nejpozději v 7 ráno a končit nejdříve ve 14 hod. Zabírá-li práce méně času, má se to spojit s další prací na kratší dobu.

Další problém je ten, že SŽDC zdědilo od ČD nebo přijme raději lemru, než šikovnýho pracanta, aby ho nemuselo adekvátně zaplatit! Tuto taktiku uplatňuje spousta firem např. Agrofert. Ono já bych se za nějakých 12 čistýho taky nerad zpotil. Ale systém pracovníků SDC přijdu do dopravy, zapíšu se a nic dělat nebudu, považuji za zločin.

Naroznej: Psal jsem, že současný stav úseku Lovosice-Litoměřice je tragický. Nepsal jsem, že to je nejdůležitější úsek v ČR, ale důležitý pro kraj prostě je, ať se ti to líbí nebo ne. Dále kraj si tam představuje 70 km/h,vyřešené Žalhostice a přestavěné Litoměřice horní s tím já naprosto souhlasím, protože tam zkrátka větší rychlost nejde.

Myslím, že by těch 70 šlo mezi Libercem a Jabloncem taky. Na to asi dokáže odpovědět Jimram.
Jimram
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 06:22:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Libochovičák: Myslím, že by těch 70 šlo mezi Libercem a Jabloncem taky.

Vyšší rychlost, asi tak těch 70 km/h by se dalo zavést (pouze částečně) v úseku Liberec - Vratislavice. Ale jeví se výhodnější ponechat nejvyšší traťovou rychlost do 60 km/h a využít výhody (kratší technologické intervaly) spojené s kratší zábrzdnou vzdáleností (400 vs. 700 m).

Naopak v úseku Vratislavice - Jablonec mají téměř všechny oblouky R= 150m a tak je nejvýhodnější ponechat stávající stav (rychlost 50 km/h), resp. provádět pouze opravy. Pokud by se tento úsek rekonstruoval, znamenalo by to striktní uplatnění nových norem, podle kterých je v oblouku o R=150 m dosažitelná nejvyšší rychlost 45 km/h (Vvyj= 50 km/h). Pokud by se trať modernizovala, pak norma stanovuje Rmin=190 m.

To malý bobeš:
Částečně se Vám omlouvám. Mým cílem není dělat z SDC blbce nebo se za každou cenu hádat. Připouštím, že některé Vaše argumenty jsou relevantní.

Mým cíle je upozornit, že při troše snahy lze dosáhnout, když už se někde nějaké opravné práce dělají, aby jejich výsledek byl jiný (např. drobné zvýšení TR v opraveném úseku).
Naopak jsem ale stále přesvědčen, že některá uváděná opatření by v rámci již beztak realizované opravy její cenu nenevýšila! Příkladem může být zmíněná oprava v úseku Rynoltice - Zdislava nebo právě opravné práce z roku 2002 a pozdější na trati 037 ve smyslu zvýšení TR ze 70 na 75 km/h (všechny požadavky na kvalitu svršku jsou stejné!).
Tvrdím, že v některých případech je to o tom přemýšlet s větší perspektivou nebo jen "chtít".
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 3-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 09:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další spolehlivý faktor, který regionální železniční dopravu ničí je přístup SDC k výlukám

Tento faktor ničí železniční dopravu všeobecně , nikoliv pouze regionálku. SDC by měla všechny vícenáklady dopravcům uhradit. Kdyby to takto fungovalo , snažila by se SDC výluky organizovat trochu jinak.

Další problém je ten, že SŽDC zdědilo od ČD nebo přijme raději lemru, než šikovnýho pracanta, aby ho nemuselo adekvátně zaplatit!
Bohužel rozpočet je takový , jaký je. U firem typu Agrofert je to nutnost vzhledem ke konkurenci , jaká v oblasti panuje. Tam je víceméně na výběr. Buď bude firma fungovat a lidi budou špatně zaplaceni anebo nebude fungovat vůbec a lidi budou bez práce. Co je lepší ?

Psal jsem, že současný stav úseku Lovosice-Litoměřice je tragický. Nepsal jsem, že to je nejdůležitější úsek v ČR, ale důležitý pro kraj prostě je, ať se ti to líbí nebo ne. Dále kraj si tam představuje 70 km/h,vyřešené Žalhostice a přestavěné Litoměřice horní s tím já naprosto souhlasím, protože tam zkrátka větší rychlost nejde

Stav prakticky celé mimokoridorové sítě lze považovat za tragický. Samozřejmě 70 km/h je lepší než 50 km/h. Na druhou stranu. V jiném vláknu se před časem diskutovalo o tragickém stavu trati Lysá-Mělník-Ústí. A já se ptám. Kam je lepší investovat při omezených zdrojích? Do trati , která vzhledem k výkonům živí další část sítě , nebo do trati Lovosice-Litoměřice ? Tím nechci tuto lokálku bagatelizovat , dle mého patří do "prvního koše" mezi regionálními dráhami.
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 1-2011
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 11:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Šída:
Můžu vědět zdroj? Já jen, že v rozpočtu SFDI je 890 mil. a zcela nereálný termín.


To je ono, a 30 mega je tam na rok 2011, tak jsem je odečetl (celá tabulka s investicemi se objevila ve vlákně ke IV koridoru)

jestli je reálných až 2013-14, to jsem chtěl vědět, co by se mělo všechno dělat?
SDC lemra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 12:27:39    Odkaz na tento příspěvek  

ad bobeš: Nemyslel jsem to zle vyloženě k Tvé osobě, naopak myslím že zrovna liberecká klika SDC se snaží výluky minimalizovat. Ovšem není stanovený jednotný metr! Jaktože u Liberce toto jde a třeba na trati Liberec-Č.Lípa a Bakov-Svor nejsou žádne denní SROVky typu půl dne 5* za měsíc již cca dva roky a ta rumburská parta lemplů dělá výluky co mezistanice každej rok několikrát do roka a tam to nejde. Kdo za to může? Přece když to jde v Liberci, musí to jít v Rumburku!
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 12:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednodušše se shodneme, že železnice je těžce podfinancovaná a už fakt, že se ve všech vláknech řeší která trať je důležitější a kterou musíme nechat "přírodě" svědčí o tragickém přístupu našich hlavounů k železniční dopravě
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4106
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 12:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče těch 890 mega na reko tratě do Tanvaldu, tak bych byl velmi opatrný. Jednak ta suma byla podle mě "ukradena" z plánů na revitalizaci tratě 227, která se v těchto investičních plánech nacházela několik let (byla neustále odsouvána) a najednou zmizla úplně. Následně se objevil záměr v obdobné hodnotě na rekonstrukci Liberec- Tanvald. Takže nejásejte předčasně.... Ono to totiž vůbec nic neznamená....
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 3-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 12:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jimram:
Svým způsobem máte pravdu. Na 071 mezi Nymburkem a Mladou Boleslaví byla x desítek let rychlost 80 km/h. Pak najednou se na prvních 10 km trati objevily rychlostníky na 100 Km/h. Bez žádné opravy ani rekonstrukce.
Podobné to bylo před cca 10 lety na trati Bakov-Česká Lípa. Nevím o žádné rekonstrukci (zvýšení rychlosti bylo realizováno již před dálkovinou) a také se tam v několika místech zvyšovala rychlost.
Před dvaceti lety byla traťová rychlost na trati Poříčany-Nymburk město 80 km/h.... dnes je 100 km/h. Zda tam nějaká rekonstrukce proběhla ví bůh.
Nepochybuji o tom , že kdyby se provedla revize rychlostních parametrů na celé síti , že někde bychom mohli narazit na případy , kdy vzhledem ke stávajícímu stavu by bylo možné rychlost zvýšit bez jakýchkoliv úprav. Je otázka , zda třeba i k ostatním faktorům by to bylo smysluplnné. Pokud máte trať se zastávkami každé dva kilometry , stejně se ten motor nerozjede na 100 km/h. Dělal jsem si pokusy s GPS na trati , kde je traťovka 100 km/h . Na dvou kilometrové vzdálenosti mezi zastávkami se jsem nikdy nezaznamenal rychlost větší než 70-80 km/h.
Je otázka jak by to všechno vypadalo z energetického hlediska.
Na druhou stranu , kdybyste mezi Bakovem nad Jizerou a Turnovem zavedl traťovku 110 km/h místo 100 km/h na jízdní doby by to nemělo absolutně žádný vliv. 854 se dvěma ve dvou top úsecích dosáhne stejně max. kolem 95 km/h.
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 13:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takové krásné dřevo...Kdo jej zpeněží a kde skončí peníze z prodeje? :-) Mohu se zeptat, kde to je focené? díky moc!
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 1-2011
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 14:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tak já nejásám, na to jsem moc realista, jenom zjišťuji co to je, nejsou to malé peníze
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2542
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 15:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Happy: 400 a 890 milionů mi moc obdobná hodnota nepřijde. To bych spíš tvrdil, že to je z 750 milionů sebraných z revitalizace 194.
@Naroznej: Hlavně by bylo terno budovat kvůli tomu AB.
Porovnávat pravobřežní, která je v TEN-T Core, s Lovosice-Litoměřice je za situace, kdy se staví a ještě nějakou dobu budou stavět jenom stavby kofinancované EU poněkud mimo mísu. Navíc u ní nejspíš nehrozí, že by byla po 10 letech kvůli neúdržbě ve stejně špatném stavu jako před rekonstrukcí, což se o nejhorším úseku pravobřežní bohužel říct nedá.

(Příspěvek byl editován uživatelem bugear.)
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4109
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 15:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

400 a 890 milionů mi moc obdobná hodnota nepřijde

Já taky nemluvím o 400 mil., o kterých nic nevím, ale mluvím o 850 mil., které to mělo stát: http://stavebniserver.com/clanky/detail/modernizace_trati_kostele c_slavonice_ma_zacit_koncem_roku_2011-1240/ nebo http://m.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/doprava/112357-na-vysocine- pujdou-investice-do-zeleznice-jen-na-havlickobrodsku/
Dre
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 10-2010
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 16:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_1463Úpa-pokad je myšlena fotka od Malého Bobeše tak je to focené před Frýdlantem od Raspenavy trat 037.))
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 17:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dre: hmm, tak tam se mi nevyplatí jezdit pro dřívo.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Jimram
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 20:22:57    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Naroznej:
Pokud máte trať se zastávkami každé dva kilometry , stejně se ten motor nerozjede na 100 km/h. Dělal jsem si pokusy s GPS na trati , kde je traťovka 100 km/h . Na dvou kilometrové vzdálenosti mezi zastávkami se jsem nikdy nezaznamenal rychlost větší než 70-80 km/h.

854 se dvěma ve dvou top úsecích dosáhne stejně max. kolem 95 km/h.


Bohužel evidentně žijete v jiné části republiky. Myslím, že Liberecký kraj dokazuje skutky, že o soupravách typu 854 se dvěma v regionální dopravě neuvažuje ani ve snu!

Neberte to osobně, ale to, co jste napsal, představuje právě typický způsob "modrého" myšlení tak, jak jsme byli léta na naší dráze zvyklí.
Jenže to už v Libereckém kraji neplatí! Můžete si být jistý, že Liberecký kraj má ve smlouvách na všech tratích, kde je to možné a účelné, pro regionální dopravu zajištěny soupravy, které při dvoukilometrové vzdálenosti zastávek rychlosti 100 km dosáhnout dokáží.

Jenže právě z důvodu, že před např. 10-ti lety probíhala oprava příkladně zmiňovaného úseku Mníšek - Raspenava (kde je mimochodem vzálenost zastávek významně vyšší) nikoho s modrým mozkem ani ve snu nenapadlo, že by zde do 10-30 let (životnost té opravy v našich podmínkách) mohlo jezdit něco jiného, než 830+3Bix+830. A vidíte, objednateli došla s dráhou trpělivost a stalo se!

Je otázka , zda třeba i k ostatním faktorům by to bylo smysluplnné.

Opět. Dnes názorně vidíme, že k úspěšnému zavedení - z pohledu proběhů vozidel (ekonomiky) - velmi efektivního dopravního modelu chybí v úseku Mníšek - Raspenava u osobních vlaků cca 30-60 vteřin v jízdní době, což právě odpovídá zvýšení traťové rychlosti o těch +5 km/h, které ta trať při stejných nákladech na opravy a údržbu umožňuje. Myslím, že v tomto případě to rozhodně smysluplné je. Nebo se raději chcete vrátit ke starému modelu, kdy se s větším počtem náležitostí odjezdilo méně spojů?
Janek_lemoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1719
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 20:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé z Liberce, pokud se někomu podaří odchytit Bdtn757 213, prosím o původní číslo.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7849
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 21:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naroznej:
Podobné to bylo před cca 10 lety na trati Bakov-Česká Lípa. Nevím o žádné rekonstrukci (zvýšení rychlosti bylo realizováno již před dálkovinou) a také se tam v několika místech zvyšovala rychlost.
Rekonstrukce dílčích úseků probíhala - byť ne klasická "koridorová".
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 21:43:12    Odkaz na tento příspěvek  

Jimram: "nikoho s modrým mozkem ani ve snu nenapadlo, že by zde do 10-30 let (životnost té opravy v našich podmínkách) mohlo jezdit něco jiného, než 830+3Bix+830."

Vy to nechápete, nebo NECHCETE POCHOPIT????

NAPADLO to ledaskoho, ZAPLATIT to nechtěl nikdo...

pokud to mám říci jinými slovy: MAJITEL trati = Česká republika zkrátka rozhodl, že své peníze investuje JINDE... Nevím, co je vám na tom nejasné (dříve se hezky česky říkalo: kdo platí, poroučí!)
MAJITEL TRATÍ (všimněte si množného čísla!) prostě své peníze nasměroval na jinou část sítě
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 21:47:58    Odkaz na tento příspěvek  

a Jimram ještě jednou. "Dnes názorně vidíme, že k úspěšnému zavedení - z pohledu proběhů vozidel (ekonomiky) - velmi efektivního dopravního modelu chybí v úseku Mníšek - Raspenava u osobních vlaků cca 30-60 vteřin v jízdní době"

Jak je možné, že to VIDÍTE TEPRVE DNES?????

JAK JE MOŽNÉ, ŽE SYSTÉM OPTIMALIZACE DOPRAVY BYL PŘESTO SPUŠTĚN NA TRATI, KDE (podle vašeho správného postřehu) U KAŽDÉHO VLAKU CHYBÍ 30-60 vteřin (= 5 - 10% jízdní doby )
Jimram
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 22:04:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ad malý bobeš:
Jako odpověď si dovolím použít citaci jednoho staršího příspěvku, ale mám pocit, že už se tu trochu opakujeme...:

Předpokládám, že když ČD potvrdily koncepční představu objednatele tím, že podaly závaznou nabídku (a ani nic dál neřešily), měly do této nabídky potvrzen plánovaný koncept od SŽDC.

Dále předpokládám, že když SŽDC opakovaně (leden, květen, srpen, září 2011) sestavilo GVD, neidentifikovalo žadný problém a nic neřešilo, byla těmito kroky POTVRZENA REALIZOVATELNOST OBJEDNÁVKY VÝKONŮ jak pro dopravce, tak pro objednatele.
Jimram
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 22:11:31    Odkaz na tento příspěvek  

Ad malý bobeš:
Vy to nechápete, nebo NECHCETE POCHOPIT????

Co nechápu a nedovedu pochopit je, jaký je rozdíl v nákladech na opravu tratě, pro příklad úseku Rynoltice - Křižany (nebo Mníšek - Raspenava v rozsahu provedeném v roce 2002), aby výsledná rychlost po opravě nebyla 60 (70) km/h, ale byla v rámci možností z jiného důvodu dělané opravy vyšší, tzn. 70 (75) km/h?
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 22:12:44    Odkaz na tento příspěvek  

takže na dobrou noc ještě jednou citace z příspěvku uživatele Jimram 20.22:
"Dnes názorně vidíme, že k úspěšnému zavedení - z pohledu proběhů vozidel (ekonomiky) - velmi efektivního dopravního modelu chybí v úseku Mníšek - Raspenava u osobních vlaků cca 30-60 vteřin v jízdní době"

Dovolím si zdůraznit slovo DNES - a otázka zněla PROČ AŽ DNES???
Jimram
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 22:22:10    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. malý bobeš:

Nemyslíte, že je Vaše otázka určena kolegům odborníkům, kteří na SŽDC sestavují GVD?
Mají k tomu vzdělání, výpočetní techniku, specializovaný software, interní informace a teoreticky by také měla fungovat vnitropodniková vazba na investiční plány.
A další specializovaný odbor strategie na SŽDC snad není?
A SDC se nazajímá, jaký bude provoz na jím spravovaných tratích v příštím GVD?

Zeptejte se tam!
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 22:24:21    Odkaz na tento příspěvek  

a poslední pokus o osvětu (příspěvek Jimram z 22.11):

jak už jsem zmiňoval výše, mezi podmínkami pro zavedení horních rychlostníků je (mimo jiné) nutnost výměny pražců s rozponovými podkladnicemi...
- pražců je 1520 ks/km; kilometrů k výměně je zhruba osm...
- kolejnice k výměně počítejte na kilometry
- odstranění nevyhovujících svarů (myšleno uvažované vyšší rychlosti nevyhovujících) řádově stovky

nebudu vám hledat ceny, ale než to opravovat po kouskách, vyšla by levněji rekonstrukce typu Letohrad - Lichkov = několikatýdenní výluka a vše nové

akorát že MAJITEL ROZHODL, že se neopraví 037, ale 024 (nebo co to je)
Jimram
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 22:43:45    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. malý bobeš:
Ale pokud mluvím o rozdílu:

úsek Rynoltice - Zdislava 60 km/h => 70 km/h
úsek Oldřichov - Raspenava 70 km/h => 75 km/h
úsek Hajniště - Nové Město 50 km/h => 60 km/h

pak nic z toho, co sem píšete o rozdílu v nákladech není pravda, protože se bavíme o I=100mm => stejné rychlostní pásmo (mimo Rynoltice - Zdislava), stejné nároky na údržbu svršku, žádné nové pražce, žádné svary navíc!

Už si rozumíme alespoň v tomto?
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2543
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 00:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Happy: V rozpočtu SFDI 2009, 2010 a 2011 je plánovaná cena 401 milionů. Kde se vzalo těch 850 milionů netuším, ale to je v zásadě jedno, alokovány na to v rozpočtu nebyly.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 3-2009
Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 10:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jimram:
velmi efektivní dopravní model..... co to prosím je ? To je takový model, kde nasadím vozidla se solidním zrychlením,jízdní doby budou bez žádné vaty a když vypadnou dvě PZZ a přes přejezdy pojedu 10 km/h tak se celý systém rozsype jako domeček z karet ?

Liberecký kraj má ve smlouvách na všech tratích, kde je to možné a účelné, pro regionální dopravu zajištěny soupravy, které při dvoukilometrové vzdálenosti zastávek rychlosti 100 km dosáhnout dokáží
Kolik takových tratí (v %) v rámci Libereckého kraje je ? Minimum.

Nebo se raději chcete vrátit ke starému modelu, kdy se s větším počtem náležitostí odjezdilo méně spojů?
Moje měřítko efektivity je někde jinde , než kolika soupravami odjezdím kolik spojů. Pro mě je nejdůležitější obsazenost těchto spojů.
3527
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 16:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://liberec.idnes.cz/clanek.aspx?c=A120113_083422_liberec-zpra vy_alh
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4111
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 16:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z článku: Sesuv souvisí s tím, jak v zimě vždy někam nateče voda a zmrzne," informoval mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla.

No kdyby nám to neřekl, tak to nevíme! Spíš by mě zajímalo, jaktože nebyla skála kontrolována a sanována. Tohle je prostě obecné ohrožení a nedbalost. Když mně z baráku odpadne kus omítky a někoho zraní, tak mě zavřou.... Tady za to může "voda"
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 17:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To samé se nám stalo někdy v dubnu nebo tak nějak a ještě byla v září 30 dní výluka, běheme které se to taky řešilo. Takže by si jeden myslel, že už to nespadne.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 20:08:12    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Čsad_zastávka" = 1408:
Máte velký kladný bod – udělejte si do sešitku červený puntík a vyžadujte nejméně udělení pochvaly před houkajícím nastartovaným "sergejem"!
Váš dotaz inicioval prověření situace a následné "rozhýbání molocha": díky intenzivní vyčerpávající dvoudenní snaze se nakonec podařilo správci (zahraničních železničních) dat pro IDOS přimět tradičně laxní a špatně fungující (ale jako obvykle "bohorovný") CHAPS, aby konečně nahradil neplatné údaje v IDOSu údaji aktuálně správnými (jejichž valnou část měl CHAPS k dispozici už od odpoledne dne 5. ledna 2012, ale nezapracoval je), takže po dnešní aktualizaci už by IDOS konečně měl poskytovat správné informace.
Mezitím i dopravce (GWTR = dříve VIAMONT REGIO), který prý také od Poláků žádnou oficiální informaci o změnách (platných mimochodem ve skutečnosti už od 21.12.2011) nedostal a reagoval až na základě toho, co zjistil jeho jízdní personál v Polsku, vypracoval upravenou tabulku jízdního řádu a nahradil jí (včera odpoledne) na svých www stránkách tu původní neplatnou (= nový stav viz: http://www.viamontregio.cz/files/files/1326372200_lnPch9M7.pdf ).
Aktualizované tabulky jízdního řádu zpracované dopravcem GWTR využil i zmíněný správce dat a zajistil její zveřejnění i na www stránkách ČD jako jakýsi "výlukový jízdní řád" (= viz: http://gvd.cd.cz/gvd/k036vyluka01.pdf ).
Jediným "oficiálním" železničním internetovým informačním zdrojem, který v současnosti presentuje nesprávné informace o železničním spojení mezi Kořenovem a Jelení Górou, tak zůstávají www stránky SŽDC, kde je prostřednictvím www stránky s adresou
http://www.szdc.cz/provozovani-drahy/knizni-jizdni-rady-111211.ht ml
dostupná pouze původní traťová tabulka jízdního řádu pro trať č. 036, v níž jsou uvedeny i přeshraniční vlaky, které ve skutečnosti nejezdí (časně ráno a pozdě večer) a u většiny přeshraničních vlaků je uveden nesprávný údaj o tom, že jedou přímo až do / z Jelení Góry.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 20:08:27    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Adam-1" = 11.01.2012 - 15:16:50:
Dziękuję bardzo wiele dla wyjaśnienia ...
V Jakuszycích ovšem bohužel na přestup na autobus do Jelení Góry s odjezdem v 11:05 hodin (resp. v 11:06 hodin ze zastávky "Polana") nelze spoléhat, protože vlak z Harrachova tam v tu dobu i podle jízdního řádu teprve přijíždí a autobus nezastavuje přímo u zastávky vlaků - jedinou spolehlivou možností je proto až použití autobusu s odjezdem ve 12:35 hodin z autobusové stanice Szklarska Poręba Górna, ale ani to není ideální: ten autobus sice jede v Jelení Góře zajíždí dokonce k vlakovému nádraží, ale jeho příjezd tam ve 13:15 hodin nezajišťuje přípoj na vlak odjíždějící ve 13:18 hodin směr Lwówek Śląski vůbec a přípoj na vlak odjíždějící ve 13:24 hodin směr Lubań Śląski, Zgorzelec a Węgliniec vychází jen se značným rizikem. Optimálním řešením by proto bylo, kdyby autobus jedoucí po 11. hodině z Jakuszyc jezdil až o cca 15 minut později proti stávajícímu stavu a "systémově" čekal na vlak z ČR - vzniklo by tak (minimálně do doby dokončení rekonstrukce železniční trati) výhodné spojení za příznivou cenu nejen do Jelení Góry samotné, ale i pro tranzit do dalších lokalit (v Jelení Góře by i tak zůstal zachován například přípoj na autobus do Wroclawi).
Je škoda, že "Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego" není schopen zajistit, aby se dopravci dohodli a zajistili řádné a fungující přípoje jak mezi vlaky samotnými, tak i mezi vlaky a autobusy - i v Polsku je to zjevně podobný problém, jako v ČR ...
Asi strojvůdce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.243.108.113
Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 21:48:56    Odkaz na tento příspěvek  

Vlaku, který se řítil z Kořenova, brzdy neselhaly. Chyboval asi strojvůdce
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.9.14
Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 21:53:21    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes poprvé byly na trati 036 nasazeny již dvě dvojčata MV řady 840, konkrétně 840.006+008 a 840.009+840.010. Dále se zde vyskytovaly "rakví dvojčata" 843.013+943.007 a 843.004+943.010.


V Tanvaldě byla taky odpoledne k vidění Děčínská regionova 814.126+914.126 (to zřejmě souviselo s neprůjezdou tratí mezi Rychnovem a Jeřmanicemi a tak souprava jela odklonem přes Tanvald).
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 5-2010
Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 22:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty dvojčata se na víkend budou trhat nebo dle oběhu na dvou párech na zubačce pojedou?
743010
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 12-2011

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 18:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes Sp5252 v úseku Tanvald - Liberec jel ve složení
3x840 a z Jablonce n.N. o 25 min. opožděn.
Z Liberce do Drážďan jela již řada 642 DB
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 19:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Info od Poláků - v Jakuszycích se objevil zajímavý kousek, PSE-A. Původně měl dojet až ke státní hranici, nicméně se jim v nejvyšším bodě polské železniční sítě zepsul.

Vozidlo vypadá takto

http://www.garnek.pl/darek60/12285817/kombajn-pse-53

http://www.garnek.pl/darek60/12285843/sm42-557-kombajn-pse-53

Ráno by měl jet z JG na státní hranici pluh s SM42.
29,844 – 43,138 na 311? Jednou Vám to budu všechno vyprávět...
Režimy se mění, Zubačka zůstává.
kapitán NEMO
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.12.32
Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 22:41:41    Odkaz na tento příspěvek  

Pochopitelně to v tom článku na iDnes novnáři zvojtili - použití brzdy bylo obráceně, než v začátku článku píší!!! Koza nebo kůň, ono je to jedno, že?!!!
Adam-1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.27.46.101
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 03:44:20    Odkaz na tento příspěvek  

@projížděč NAD: Jeśli pociąg przyjedzie do Szklarskiej Poręby Górnej punktualnie, jest duża szansa złapania wcześniejszego autobusu do Jeleniej Góry (o 11:30) - trzeba jednak znać drogę. Do odjazdu jest 9 minut i niecały 1 kilometr drogi (można trochę podbiec). W razie spóźnienia pociągu rzeczywiście pozostaje tylko autobus o godz. 12:35. Może więc lepiej pojechać wcześniejszym pociągiem (odjazd z Kořenova o godz. 7:59, przyjazd do Jeleniej Góry o 9:46, 5 minut na przesiadkę w Szklarskiej Porębie Górnej)?

Skomunikowanie pociągów z autobusami rzeczywiście nie wygląda w Polsce dobrze (w Czechach jest pod tym względem dużo lepiej). Przewoźnikom autobusowym nie zależy na skomunikowaniach, częściowo dlatego, że pociągi bardzo często się spóźniają, co powodowałoby nawarstwianie się opóźnień. Nie ma też instytucji, która zajęłaby się tworzeniem rozkładu jazdy wszystkich przewoźników dla całego regionu. Pomysł z przesunięciem odjazdu autobusu z Jakuszyc o 15 minut później jest jak najbardziej dobry, ale w polskich realiach raczej nierealny. Moim zdaniem jeszcze lepszym rozwiązaniem byłoby, gdyby autobusy z Jeleniej Góry do Jakuszyc dojeżdżały aż do Harrachova (z możliwością korzystania na całej linii z biletu Libnet+/Euro-Nysa), co jeszcze bardziej ułatwiłoby komunikację pomiędzy naszymi krajami.

Jeśli chodzi o Kolej Izerską, u nas sporym problemem jest brak w dni robocze porannego pociągu do Harrachova, który został zlikwidowany wraz z nowym rozkładem jazdy (obecnie pierwszy pociąg odjeżdża ze Szklarskiej Poręby Górnej dopiero o 11:50). Także ostatni pociąg jest dużo za wcześnie (odjazd z Harrachova do Szklarskiej Poręby już o 16:54). Powoduje to, że w dni robocze (np. w okresie świąteczno-noworocznym, na ferie zimowe itp.) jakiekolwiek dalsze wypady na czeską stronę (np. do Liberca) są nieopłacalne.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 18:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adam-1:
Może więc lepiej pojechać wcześniejszym pociągiem
Pro cestující z Prahy a středních Čech není možné dřívější vlak stihnout.

trzeba jednak znać drogę ... można trochę podbiec
Ne, ono je to možná takhle lepší. Díky vám a kolegovi projížděči NAD vím, že se to rozumně stíhat nedá, zvlášť při první návštěvě toho místa. Mám tedy hodinu času na kilometrovou procházku, žádné nervy, odjezd ve 12:35 je vyhovující.
Adam-1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.27.47.192
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 20:04:26    Odkaz na tento příspěvek  

@Čsad_zastávka: pod tym linkiem znajdziesz zaznaczoną na mapie Google dokładną drogę ze stacji Szklarska Poręba Górna do dworca PKS w Szklarskiej Porębie:

http://img845.imageshack.us/img845/5033/szklarskaporba.jpg

Od stacji trzeba iść stromo w dół drogą dla pieszych (którą prowadzi także czerwony szlak turystyczny na Szrenicę) do głównego skrzyżowania szos w Szklarskiej Porębie (nr E65 Jelenia Góra - Jakuszyce i nr 404 do Świeradowa-Zdroju), a następnie dalej w dół główną drogą E65. Jeśli pociąg przyjedzie punktualnie, zawsze możesz spróbować
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.9.14
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 20:58:43    Odkaz na tento příspěvek  

Pár obrázků z tratě Kořenov - Harrachov - Szklarska Poreba z dnešního dne

PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.9.14
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 21:02:18    Odkaz na tento příspěvek  

A ještě nějaké další fotky z českého úseku

Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 21:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeM: máš to krásný. Já jsem musel být v práci a docela mi ta zima na zubech chybí. Minulou neděli to byl dobrý relax. Zubačce zdar.

PS: dvoucestný bagr v Kořenově právě v akci.

(Příspěvek byl editován uživatelem Michal Ř.)
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 5-2010
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 21:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeM:A já jsem si řikal,že dnes budeš operovat na polský straně no těsně jsme se museli minout.
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.8.14
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 21:40:23    Odkaz na tento příspěvek  

Byl jsem v Polsku jen na otočku - v 10:55 z Harrachova a hned v 11:50 h zase zpátky.
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1387
Registrován: 5-2010
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 01:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já přidám včerejší RS1:


Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6343
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 12:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěkné. Koukám, o sníh nahoře není nouze .
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 19:30:16    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Adam-1" = 15.01.2012 - 03:44:20:
I když já "znam drogę", tak se "złapaniem wcześniejszego autobusu do Jeleniej Góry (o 11:30)" bych rozhodně a priori nepočítal (a ani bych se o ně nepokoušel) - a už vůbec ne v zimě, kdy se do cesty staví mnohem více překážek, než v létě. navíc jde o to, že by ten přípoj měl fungovat třeba i pro cestující s (i jen lehčími) zavazadly (třeba batohy či lyžemi - je to přece turistická a lyžařská oblast), a na to už je zmíněná doba skutečně příliš krátká: jsem přesvědčen, že kdyby ten autobus jezdil o cca 15 minut později, vyhovovalo by to všem - a divím se, že autobusový dopravce (PKS) ještě nepochopil, že pozdějším vedením toho spoje by mohl získat tržby i od cestujících z ČR. Domnívám se, že když ve vlaku platí česká jízdenka až do Jakuszyc, jistě by se našli i zájemci, kteří by do Jakuszyc přijeli z ČR vlakem a dál pokračovali autobusem (především přímo až do Cieplic či Jelení Góry, ale možná i jen do Szklazske Poręby, protože rozdíl v ceně jízdného je minimální). A navíc se i domnívám, že i dopravce VIAMONT REGIO (resp. pod novým názvem GWTR) by byl schopen a ochoten takové kombinované spojení na české straně hranice propagovat.
Chybějící spojení ráno z Polska do ČR a večer z ČR do Polska je třeba řešit především ve Wrocławi (na UMWD): délka trasy přeshraničních vlaků mezi státní hranicí a Harrachovem je jen asi 1 km, takže náklady na provoz dalších vlaků po českém území nejsou příliš velké, a proto by jejich financování v ČR asi nebyl nepřekonatelný problém - podstatně větší finanční prostředky by ale musela najít polská strana na úhradu provozu na polském území.
Pro pokrytí potřeb cestujících z ČR i z Polska by bylo třeba vést místo tří dvojic vlaků pět dvojic vlaků, tedy navíc ještě i vlaky Os 25460 / Os 25463 a Os 25470 / Os 25471 (nejspíše celoročně o víkendech a v prodloužených sezónách denně) - vedení odpolední dvojice vlaků (Os 25462 / Os 25465) podle mě po větší část roku velký smysl nemá (= stačilo by, kdyby jezdily jen v době dovolených). Aby byla dopolední dvojice vlaků skutečně smysluplně použitelná i pro cestující z ČR, musela by ovšem firma PKS Jelenia Góra spolehlivě zajišťovat zmíněný dopolední autobusový přípoj (z Jakuszyc do Jelení Góry) - pro cestu zpět do ČR v podvečer autobusový spoj s odjezdem v 16:50 hodin z Jelení Góry vyhovuje, protože ve Szklarske Porębě Górne 40 minut na přesun na vlak stačí (i když je to do kopce). A Poláci by tak získali dobré spojení jak ráno do ČR, tak i večer zpět (od vlaku Os 25471 lze stíhat i autobus s odjezdem ze Szklarske Poręby Górne v 19:40 hodin do Jelení Góry).
(dokončení v dalším příspěvku)
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 19:30:32    Odkaz na tento příspěvek  

dokončení:
O problematice autobusového spojení přes státní hranici bylo vedeno mnoho debat už v době, kdy železnice ještě nejezdila. Protože zavádění mezistátních linek je komplikované a jízdné musí být vysoké, protože je obvykle nelze dotovat (jinak by asi už dávno nějaké "regionální" mezistátní autobusové linky jezdily), byla zvažována i možnost vytvořit přípoje mezi vnitrostátními autobusovými linkami obou států přímo na státní hranici - po definitivním rozhodnutí o obnově železnice bylo však i od těchto úvah upuštěno.
Je smutné, že ačkoli současné přeshraniční spojení veřejnou dopravou přes Jakuszyce není ani zdaleka dokonalé, je přesto vlastně "nadstandardní", protože na jiných hraničních přechodech je spojení ještě horší (pokud je vůbec nějaké): chyba je na obou stranách, přičemž na polské straně je použitelnost veřejné dopravy navíc ještě negativně ovlivňována i velmi často špatně navazujícími vnitrostátními spoji. Má-li se tedy změnit něco k lepšímu, musejí se starat především Poláci, protože kdyby nebylo vytížení vlaků obousměrné, neměli by politici ani dopravce žádný důvod je posilovat.

Ad "Čsad_zastávka" = 1418 + "Adam-1" = "15.01.2012 - 20:04:26":
Sám za sebe tvrdím, že bych o možnosti přesunu z vlakového na autobusové nádraží ve Szklarske Porębě Górne za cca 8 minut (byť je to dolů s kopce) rozhodně ani neuvažoval, neřku-li na ni spoléhal, a to ani v létě - natož v zimě ...
U křižovatky s hlavní silnicí z Jakuszyc ve Szklarske Porębě Górne je informační centrum, kde se při dostatku času lze zastavit (třeba kvůli mapám, apod.), v dolní části města cca 300 metrů za mostem po ulici "1. maja" (jižním směrem = pod hory) je velká samoobsluha s možností nákupu potravin (vozit s sebou do Polska i jen jídlo a pití na cestu je při dostatku času naprostá hloupost = je lépe ochutnat místní zboží); obecně je ve Szklarske Porębě Górne i poměrně dost občerstvovacích možností (je to lokalita charakterem podobná přibližně třeba Špindlerovu Mlýnu, Peci pod Sněžkou, apod.).

Ad "PeM" = 15.01.2012 večer + "Drak_ze_skalky" = 1387:
Hezké obrázky = díky za ně: mně už by se pronikat do toho sněhu kvůli fotografování příliš nechtělo ...
Ale domníval jsem se (podle informací o počasí z rozhlasu a z televize), že je tam už sněhu (mnohem) víc.
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 5-2010
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 22:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapi snad jste nám tam nezapadali pod tím přívalem sněhu,že je tady takový klid.
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.9.14
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 15:46:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jsme úplně nezapadli, ale do akce už musel být nasazen pluh i fréza


A tady přidám nějaké fotky včerejšího nočního nákladního vlaku ve stanici Velké Hamry s 742.377
743010
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 17:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes Os 26274 úsek Železný Brod - Velké Hamry =
810.597
0s 26274 úsek Velké Hamry - Tanvald = 814.161
Os 16232 úsek Tanvald - Smržovka = 814.161
0s 16232 úsek Smržovka - Liberec = 843.018 +
943.009
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 22:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zubačka i Zackenbahn se topí ve sněhu, ráno (ok. 7.15) by měl jet ze SPG ke státní hranici pluh. Pokud se zadaří, tak to zkusím někde vyfotit a večer sem hodím výsledek snažení.

(Příspěvek byl editován uživatelem Wool.)
29,844 – 43,138 na 311? Jednou Vám to budu všechno vyprávět...
Režimy se mění, Zubačka zůstává.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 21. ledna 2012 - 09:47:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wool:

A co sněhožrout, stále nic?
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 21. ledna 2012 - 11:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snehozrout jezdi v noci, momentalne ma ale poruchu, takze smula. Podle stavu trate (hlavne zarezy) se tu ale asi bude muset objevit. Pluh mam, fotky s komentarem vlozim vecer. Jinak z prubehu poslednich dnu lze usoudit, ze moderni nemecka plastovo-polovodicova technika spatne snasi zdejsi podminky. Zlaty kadibudky!
29,844 – 43,138 na 311? Jednou Vám to budu všechno vyprávět...
Režimy se mění, Zubačka zůstává.
Trs2004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 2-2010
Odesláno Sobota, 21. ledna 2012 - 11:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, nevíte co je s vlakem 16213? Od 10:50 do teď (11:18) stojí v Kořenově.
Aktualizováno: 11:30 Vlaky 16213 a 16222 zrušeny v úseku Kořenov-Harrachov.

(Příspěvek byl editován uživatelem trs2004.)
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 21. ledna 2012 - 13:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden obrázek z pravěku...
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1967
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2012 - 13:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přednosta: tryskáč jsem zažil v letech 1975-78 v činnosti v Kořenově, kdy jsem studoval tamní železniční učiliště, které dnes neexistuje. Když tryskáč oroštovali, létalo kamení ze svršku až do oken učiliště. Tryskáče měli také v České Třebové namontovaného na pojezdu M 131.1 a také na T 211.0. Taky jsem toto zažil několikrát v činnosti. Ale to byly ještě zimy.
Internetové stránky o železnici v České Třebové:
www.klubfoticu.estranky.cz