K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 01. 06. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 01. 06. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 26. května 2012 - 11:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strejcekms,MMM: No buď se s tím smířit a nenadávat , nebo to alespoň oznámit řidiči a pak strpět případné zpoždění.Je i možnost, že se do to eliminace nežádoucího cestujícího zapojí ostatní fyzicky zdatní jedinci a po vhodné výzvě se ten nežádoucí radši odporoučí z vozu sám.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 11-2010

Odesláno Sobota, 26. května 2012 - 11:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Abrum: Já nenadávám, nejsem naučenej furt si na něco stěžovat, začal jsem tu řešit to co asi odrazuje lidi od cestování MHD, to že jsem jel s houmlesákem v tramvaji zrovna včera jsem tu jen zmínil. Fyzicky zdatnej jedinec nejsem a asi ani tak bych se do toho radši nepouštěl , ale nosím u sebe teleskopickej obušek, tak mu asi tímto domlouvátkem začnu šermovat před xichtem , no zkrátka to ukončim - co odrazuje lidi od cestování MHD, o ničem jiném se tu nebavím ani si nestěžuji, já se s tím smířil..

(Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.)
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 26. května 2012 - 11:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strejcekms: Nemyslel jsem hned fyzické násilí, ale je pravděpodobné, že poté, co se do takového jedince slovně pustí několik lidí to tento vzdá a radši vystoupí. V případě upozornění řidiče na takového cestujícího by to chtělo, aby mu ostatní cestující neházeli klacky pod nohy řečmi typu sedni si a jeď, neotravuj, pospícháme atd. a vhodně mu byli nápomocni-takové několikahlasé pobízení dělá své.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 11-2010

Odesláno Sobota, 26. května 2012 - 11:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Abrum, to je pravda, v N1 jsem to zažil, na konečné před odjezdem obtěžoval houmles a opravdu řidič s cestujícími tu situaci bezvadně zvládl, ale to je ten problém, že čsši se neumí sjednotit..
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 26. května 2012 - 12:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strejcekms: začal jsem tu řešit to co asi odrazuje lidi od cestování MHD

To jó, jen by to chtělo ještě i nabídnout nějaké řešení.

Mmch, když mi někdo přijde říct, že tam cestou nastoupil bezdomovec a že jim tam smrdí, tak nepotřebuji být fyzicky zdatnej. Stačí tam dojít a milému smrďochovi oznámit, že tady je pro něj konečná. Vystupuje pak už sám, problém s tím většinou není, vše je tak na plus mínus dvě minutky.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 11-2010

Odesláno Sobota, 26. května 2012 - 14:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jó, od toho jsou ale jiní, já jsem jen cestující, co já mam furt něco vymejšlet, já si nestěžuji jen diskutuji o tom co odrazuje lidi od MHD, já se nesnažím nic vymejšlet.

Upřímně řečeno, nic konkrétního mě nenapadá, snad větší dohled MP, především v ranních, večerních a nočních hodinách.
No a ze strany PMDP asi to že když kur*a vidím špinavou sedačku, tak jí nechám vyčistit, myslím že k pocitu bezpečnosti a čistoty to může přispět.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9834
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 01:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

strejcekms:
kurva chlape neser mě, kdyby lidi nebyli tupý ofce tak ty smraďochy vyprovoděj ven sami a nemusí k tomu být fyzicky zdatný (=rozuměj o hlavu větší a o 50 kg těžší než houmless) a ani nepotřebujou řidiče nebo eMPíka

ale my češi jsme na tohleto moc pitomí, tady se lidi neumí postavit jednoznačně na jednu stranu barikády a furt se spoléhají, že přijede nějakej imaginární rytíř z Blaníku a toho problému je sám a rád bezbolestně zbaví, proč by si taky někdo z nás s bezďákem špinil vlastní ručičky, že?

proto to tady v tom státě je furt všechno hnědým nahoru, nikdo tady nemá odvahu praštit do stolu a říct bude to TAKHLE jak chci já. a ten zástup za ním se automaticky nevytvoří, spíš mu lidi naházej klacky pod nohy

vždycky nejdřív panstvo zpytujte vlastní svědomí než začnete kvákat nějaký žvásty

EDIT: když mi něco vadí, je především na mě, abych s tím něco SÁM dělal. uvědomte si to konečně

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3604
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 08:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to je ten problém, že čsši se neumí sjednotit..

Svatá Pravda. Když jde o ochranu černého pasažra před revizorem, tak to se sjednotit umí. Když ale jde o společné vyhození homeles či pablba s čoklem bez náhubku, tak to všichni drží pusu...
Bezdružická lokálka
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 11-2010

Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 09:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: Nóó, tak hlavně že vy to všecko víte nejlíp
Jsem vskutku rád že se v lidu najdou i tací jako jste právě Vy. Ou já, taková sračka že

(Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9835
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 10:04:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

strejcekms:
nechci abys mě blbě pochopil, ale když tady čtu ty vaše juniorský názory

(viz MMM 7538:
A co by mě osazenstvo dělat? Složit se mu na deodorant? Pozvat ho k sobě domů, aby se umyl? Nedávno jsem jel jedničkou na Slovany a za mnou seděl tři zastávky chlápek, kterej taky šíleně páchnul, přičemž ten pach tam byl až na konečnou. Ale co s tím?),

tak mi z toho není právě dobře... ty slova abruma #230 si zapiš za uši a vzpomeň si na ně, až zase nějakýho smraďocha nebo nepřizpůsobivýho potkáš, jedno kde.

mě se jednou dopoledne stalo, že jsem z práce vyběhl pro svačinku do small_tesca na Americký. u vchodu do Sirkovky se nějaký namol ožralý smradlavý prase přetahovalo s chlapíkem o desetikorunu z vozejku nebo tak něco. lidi byli nevšímavý, maximálně chodili okolo a politovali chlapíka. mě přišel ožrala relativně neškodnej, taxem se do toho vložil. což jsem ovšem neměl dělat, jakmile se pozornost toho paka obrátila na mě, chlap se potichu bleskurychle vytratil a problém jsem měl já, pako najednou ožilo. (ti, kdo mě znají, by se asi divili, že si se svojí postavou takhle troufám...) nakonec se mi podařilo zavolat 156, přijela rychlá rota v bílý kombíkový oktávce a prasete mě zbavila. uvolil jsem se k tomu, že jsme odjeli na služebnu (asi PČR) do Perlovky, tam se sepsalo napadení mě jakýmsi Gustavem Kurincem a já byl cca za hodinu volnej. měl jsem štěstí, že mi prase neublížilo, lidem co chodili okolo to bylo úplně egál, že ten ksindl napadá normálního člověka!

od tý doby vím, že v Česku se lidi pouze snaží, aby tyhle problémy nemuseli řešit přímo oni sami, ať si to vyřeší kdo chce. a je mi jasný, že se i tady vyrojí několik anonymních chytrolínů, který řeknou "dobře ti tak, vole, měls nechat prase prasetem". s tímhle přístupem, pánové, ale dojdeme akorát k tomu, že se bílý budou bát vylézt na ulici, aby jim smradlavej póvl nezmaloval ciferník anebo cigáni nevrazili kudlu do zad.

VŽDYCKY bude záležet hlavně na nás samých jak si to zařídíme, naše malý problémy s póvlem za nás nikdo řešit nebude, dokud skutečně někomu neublíží

pokaždý, když je něco státní, veřejný, prostě nedotýkajícího se konkrétních jedinců, tak na to češi kašlou. bordel v mhd, korupce na radnicích, nikdy se nikdo nezvedne a neudělá ten první krok, všichni do jednoho na to doslova serou

přemýšlejte o tom, hlavně vy mladí... a neplkejte laskavě kraviny co lidi odrazuje od cestování emhádou a že budete bezďákovi kupovat deodorant
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7540
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 10:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ty slova abruma #230 si zapiš za uši a vzpomeň si na ně, až zase nějakýho smraďocha nebo nepřizpůsobivýho potkáš, jedno kde.
Jo jasně. A až se ten dotyčný nasere a jednu mi natáhne, protože co si na něj bude nějakej študent vyskakovat, tak si můžu v duchu říkat, jakej jsem hrdina, ale ve finále já budu mít rozbitej nos. Čili junior si, seniore, nic za uši nezapíše. Hlavně proto, že nemá s pomocí lidí dobré zkušenosti.
Stojím si takhle ve Varech na Tržnici (centrální přestupní stanice MHD, pro neznalé), u výstupní zastávky meziměst. linek, kolem jedný odpoledne a přijdou ke mě dva týpci (bílej a tmavej), oba o hlavu vyšší. Že potřebujou dvacku na bus do Chodova. Když jsem jim několikrát zopakoval, že nemám (měl jsem, ovšem x tisíc v peněžence), tak do mě začali kolektivně kopat, načež nikdo, kdo se koukal, mi nepomoh (a lidí tam bylo dost, začínala špička). Mě se podařilo z jejich sevření nakonec utéct do autobusu. Takže ne, děkuji. Nehledě na to, že když jsem jel v Lounech po osmičce z fabriky hezky spocenej a špinavej emhádéčkem, tak jsem ostatním taky nevoněl a v duchu je litoval, ale nějak jsem se do bytu dostat musel. Proto mi přijde absurdní přijít k někomu, ne zrovna vonícímu v autobuse a požádat ho, aby si vystoupil, protože mi jaksi nevoní. Tuším, kam by mě asi dotyčný poslal. Pokud by dělal nějaké problémy, tak je to samozřejmě něco jinýho.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 19:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedávno v tramvaji řidič vyhodil značně opilou fyzicky se bránící bezdomovkyni, která ve voze chlastala krabicové víno. A pak byl klid.
MMM: Je smutné, že ti nikdo nepomohl. Holt většina lidí ze sebe Ramba udělá akorát, když načape manželku s milencem. Jednou v jedné zimě stála zablokovaná tramvaj za křižovatkou s Částkovou ulicí, protože v ledu uvízlo parkující auto na letních pneumatikách a nemohlo se hnout. Já zrovna šel na tramvaj, ale pomoci jsem nemohl (po úrazu kolene mám berle). Řidička otevřela, tak jsem přítomné vyzval, že kdo pospíchá, tak ať pomůže zatlačit, nebo se bude čekat na odtahovku. Svalnatá Ramba všichni 2 metry výšky a tak 100 kg váhy blekotala cosi o tom, že ikdyby šli všichni, tak zaručeně dostanou housera a že to je nebezpečný a že to nikdo nezvládne. Zvedl se tak 16 letý kluk o přibližně 50 kg váhy, zatlačil auto, a tím ho vyprostil ze sevření. Ramba vejrala jak péra z gauče.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14727
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 19:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak... Já měl kdysi nějaký incident spočívající v tom, že cestující bez jízdenky napadl revizorku u mě ve voze, takže jsem jí šel bránit. Bylo to na konečné u nádraží v pracovní den ve čtyři odpoledne (tedy - kdo to tam znáte, víte, že je tam plno vozů, plno řidičů, ...) Výsledek byl ten, že mi nikdo nepomohl, ani z kolemjdoucích, ani z řidičů (!!!) Naopak se ke mě doneslo, že nad tím všichni "kolegové" kroutili hlavou, co se do toho proboha montuju, když se mě to netýká. Radši nechci vědět, co by teprv říkali, kdyby zjistili, že revizorka na mě napsala pochvalu a vedoucí mi napsal mimořádné prémie zhruba ve výši jednodenní mzdy.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Beny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2012
Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 13:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě se vrátím k názvům zastávek.Bude trvat několik generací než se přestanou používat staré názvy a možná to nevymizí vůbec, jako třeba U Jána,U Chaloupků,U Racků atd...Pokud budou mít zastávky nějaké logické názvy tak nejsem proti, snad vymizí takové podle mě debility jako "Ul.U školky" když ta ulice je úplně někde jinde a původně se to jmenovalo U školky,protože byla přímo na zastávce."Tylova" v Koperníkové ulici,"Can Tylova" kdýž to vždy byla 1.Brána.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7546
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 13:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ona ulice U školky není až tak daleko od zastávky Ul. U školky. Zastávka Tylova v Koperníkově ulici je nejspíš z důvodu sjednocení s blízkými zastávkami Tylova v Tylově ulici. Ostatně, tam staví jen linka 18, takže to až tak nevadí. A CAN, Tylova je z důvodu blízkosti CANu, což má pro návštěvníka mnohem větší význam, než kdyby se to jmenovalo I. brána. Ze stejného důvodu nechápu, proč Hl. nádr. ČD, U Ježíška by mělo být jen U Ježíška. Místním to bude jedno, ale turisté budou zmatení.

Ještě co se týče těch vyhánění z trolejbusu - co se týče fyzického násilí, jde o něco jiného než když mi někdo nevoní. Až ten bezďák, co smrtí, začne napadat cestující nebo něco ničit, bude to důvod ho vyhodit z přepravy. Ale když smrdí, tak sice si můžu povzdechnout, ale kvůli tomu bych ho nevyhazoval. Nedávno jsem jel z Bolevce jedničkou a v průběhu cesty si za mě sedl nevonící pán, přede mě nevonící pán a vedle nějakej dělník, co jel evidentně ze šichty a taky nevoněl. Měl jsem snad jít za řidičem, aby je vyrazil, páč mi nevoní? Ne. Pokud by tam začali dělat bordel, napadat ostatní, něco ničit, tak je to samozřejmě něco jiného.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 13:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: A k čemu je tedy ve SPP uvedeno toto:
(5) Cestující mohou být z přepravy vyloučeni pověřenou osobou zejména v případech, kdy:
a) přes upozornění pověřenou osobou porušují její pokyny a příkazy a dále porušují ustanovení přepravního řádu;
b) ruší klidnou přepravu cestujících nebo ostatní cestující jinak obtěžují;
c) nemají platný jízdní doklad, nesplní-li povinnost zaplatit jízdné a přirážku;
d) ohrožují bezpečnost provozu, svou vlastní bezpečnost nebo bezpečnost ostatních cestujících;
e) znečišťují nebo poškozují vozidlo;
f) pokud jsou oblečeni ve znečištěném, či zapáchajícím oděvu.
Beny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2012
Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 14:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Martinmarilynmanson" V tom případě jsem pro sjednotit jedním názvem všechny zastávky v Plzni.Ono totiž bývá zvykem ,že zastávka se jmenuje podle něčeho co je blízko a ne za rohem.A zda tam staví jen jedna linka je úplně jedno.A prosím Vás, návštěvníkovi je šumák, jak se to jmenuje ,on sem přijede jen jednou a musí respektovat místní zvyklosti.Naopak sám jsem byl několikrát svědkem když V Tylovce hledali Can.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14728
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 15:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud budou mít zastávky nějaké logické názvy tak nejsem proti, snad vymizí takové podle mě debility jako "Ul.U školky" když ta ulice je úplně někde jinde a původně se to jmenovalo U školky

Správně, tohle by měla být jedna ze změn, z názvů zmizí zkratky "Ul."

Ul. B. Němcové = Boženy Němcové
Ul. U školky = U Školky
Ul. K. Steinera = Karla Steinera
Ul. T. Brzkové = Terezie Brzkové

apod. Takže i takováto přejmenování jsou zahrnuta do onoho seznamu několika set změn zastávek - ono to číslo vypadá děsivě, ale takovéhle drobnosti přitom téměř nikdo ani nezaregistruje. Pro zajímavost - zastávka "Divadlo J.K.Tyla" se přejmenuje na "Divadlo J. K. Tyla", rozdíl je v těch mezerách za tečkami, protože jak jistě každý ví, za tečkami bývá obvyklé psát mezery.

"Tylova" v Koperníkové ulici,

Tam by se to zas mělo sjednotit - kolem jedné křižovatky jsou čtyři různé zastávky, tři z nich se jmenují Tylova, čtvrtá je Koperníkova. Nově budou všechny Tylova.

"Can Tylova" kdýž to vždy byla 1.Brána.

První brána tam sice je, ale přeci jen je v tomhle případě důležitější, že je to zastávka u autobusového nádraží. Takže tam název zastávky zůstává v tom smyslu, že z "CAN, Tylova" zmizí čárka (ano, i to je přejmenování zastávky). Pokud se ptáte, co má tohle za smysl, odpovídám, že to nějak souvisí s "čárkovými konvencemi" u názvů zastávek, které platí jednotně pro celou republiku.

Ze stejného důvodu nechápu, proč Hl. nádr. ČD, U Ježíška by mělo být jen U Ježíška.

1) Tahle zastávka je využívaná minimálně.
2) Autobus předtím projíždí přes zastávku Hlavní nádraží a je tu požadavek od DP, aby na žádné lince nebyly za sebou dvě různé zastávky téhož jména
3) Soukromě myslím, že až se vybuduje autobusový terminál v Šumavské, linka 35 se tam přesměruje a přes Most Milénia vůbec nepojede.

MMM: A k čemu je tedy ve SPP uvedeno toto:

Chlapci, tohle je docela problém. Jestli někdo smrdí nebo nesmrdí je docela individuální záležitost a přijít za někým se slovy "Pane, smrdíte, vystupte si!" chce docela odvahu...
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 16:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V případě, že se s páchnoucími cestujícími nedá nic moc dělat, dávám návrh na vybavení prostředků MHD interierem z odolného plastu, prostého čalounění a okrasných prvků. Tím se dle mého názoru ušetří prostředky na úklid a údržbu interierů vozidel.Po vhodných opatřeních se takový interier dá klidně vyčistit pomocí vody a hadice, sedačky otřít po očistě do sucha a je hotovo.
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 17:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K zastávkám: Ono název CAN taky žádná sláva, jak má přespolní poznat, že jde o Autobusové nádraží??? To by se to nemohlo zase zpátky jmenovat Autobusové nádraží??? A to se nebudeme bavit jak to kdo čte a vyslovuje, málokdo z té zkratky pozná Centrální Autobusové Nádraží.
PLZEŇ město kultury 2015 - Cirkus Berousek, Plzeň, Košutka 2012 - 50.000 kč za den stání!!! Aneb někde se ty peníze pro město kultury sehnat musí.

www.kolotoce-cz.webnode.cz
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 17:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapci, tohle je docela problém. Jestli někdo smrdí nebo nesmrdí je docela individuální záležitost a přijít za někým se slovy "Pane, smrdíte, vystupte si!" chce docela odvahu...
No zase kdyby řidič chtěl po "bezďákovi" aby mu ukázal jízdní doklad a on ho neměl, na tomhle základě by měl dotyčný vystoupit. Bez lupenu tam nemá co dělat.
PLZEŇ město kultury 2015 - Cirkus Berousek, Plzeň, Košutka 2012 - 50.000 kč za den stání!!! Aneb někde se ty peníze pro město kultury sehnat musí.

www.kolotoce-cz.webnode.cz
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7547
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 18:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A prosím Vás, návštěvníkovi je šumák, jak se to jmenuje ,on sem přijede jen jednou a musí respektovat místní zvyklosti.
Opravdu? Oni totiž místní vědí, kde vystupují a nastupují, čili když se zastávka Hl. nádr. ČD, U Ježíška přejmenuje na U ježíška nebo klidně na zastávku "Zastávka XVI", tak jim to bude fuk. Ale pro turisty, bude U ježíška nic neříkající název, zatímco Hlavní nádraží budou spíše vědět. Nehledě na to, že na předním panelu autobusu bude svíti místo Hl. nádr. U ježíška jen U ježíška.

"Pane, smrdíte, vystupte si!" chce docela odvahu...
Přesně tak. Docela bych chtěl vidět toho odvážlivce, kterej bude chtít někoho vyhodit jen na základě pachu, což je také věc dost individuální. A dělník, kterej v létě dělá ve výkopu, taky vonět zrovna nebude. Ale měl by jít pěšky, protože někomu prostě vonět nebude? To už by stálo za to zavést nějaké pachové normy
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7920
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 18:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neboj, v rámci EUSSR budou již v první pětiletce zavedeny...
Eure Freiheit ist unser Sieg!
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1499
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 20:17:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

málokdo z té zkratky pozná Centrální Autobusové Nádraží.

Na toto téma dvě momentky z autobusu:
- Jednou KAN
- Myslíte Kentrální autobusové nádraží?
- COŽE???

A druhá:
- Jednou KHEN
- Osmnáct. Mimochodem, víte, co ta zkratka znamená?
- Vím, ale tohle zní líp...

A když už jsme na CANu, tak jedna historická fotomomentka z dneška...

Uznávám, že kompozičně je to bída, ale měl jsem právě jenom tenhle průhled, tak to berte jen jako dokumentační snímek
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 20:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Vlasta: další historický vůz ČSAD Plzeň???
PLZEŇ město kultury 2015 - Cirkus Berousek, Plzeň, Košutka 2012 - 50.000 kč za den stání!!! Aneb někde se ty peníze pro město kultury sehnat musí.

www.kolotoce-cz.webnode.cz
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7922
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 21:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bundespolizeikorpskommando Stahlich

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
Eure Freiheit ist unser Sieg!
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 21:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta_v: Přesně tak, CAN je jednoznačně největší kandidát na přejmenování.

Zrovna nedávno jsem na tram zastávce u vlakového nádraží musel nějaké slečně vysvětlit, že u nás se autobusovému nádraží říká CAN. (Předtím studovala jízdní řády na sloupku a tupě zrovna nepůsobila. Prý už si myslela, že ten, kdo jí poslal na dvojku, si z ní udělal .)

úán
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.233.235
Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 22:03:37    Odkaz na tento příspěvek  

T4783363: No Ono ÚÁN Florenc je stejná blbost..
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1688
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 22:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad MM:
"Pane, smrdíte, vystupte si!" chce docela odvahu...
Přesně tak. Docela bych chtěl vidět toho odvážlivce, kterej bude chtít někoho vyhodit jen na základě pachu, což je také věc dost individuální. A dělník, kterej v létě dělá ve výkopu, taky vonět zrovna nebude. Ale měl by jít pěšky, protože někomu prostě vonět nebude? To už by stálo za to zavést nějaké pachové normy


Na to jakou máš přezdívku jsi v reálu docela hnědá kašička
Tak víš kam jeď? jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. další.......
k_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 12-2011
Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 22:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V pátek se po Plzni proháněl další bílý kloubový Citelis pro Budějice bez pomocného agregátu. Zajímavostí je absence zadní mlhovky, místo ní má druhé bílé světlo (couvání)...
Pozor! Neřízená kopie!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7550
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 22:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"CAN, Tylova" zmizí čárka (ano, i to je přejmenování zastávky)
A tohle je naprostá hovadina, protože neexistuje žádný Centrální autobusový nádraží Tylova. Pak by totiž muselo existova i Centrální autobusové nádraží Husova a Centrální autobusové nádraží Skvrňanská. Čili tři různé CANy. Čárkové konvence neznám, ale když to doteď nebyl problém, proč to je najednou problém? Takhle v Žatci je zastávka Nákladní Autobusové nádraží, což je hovadina, protože tam existuje jen Autobusové nádraží a kousek dále je Nákladní ulice. Bez čárky ta zastávka nedává smysl, protože žádný nákladní autobusový nádraží neexistuje.

Co se týče názvů ÚAN, CAN, tak na nich nevidím nic špatného. Jde o místní název autobusáku. Ve Varech taky není podle názvu AN, ale Terminál, případně Dolní nádraží.

Na to jakou máš přezdívku jsi v reálu docela hnědá kašička


(Příspěvek byl editován uživatelem martinmarilynmanson.)
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4747
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 06:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_J, BP: Po 15? Tam jsem si nějak nevšiml, že by byl problém... S tím kloubem navíc po 14. a po 16. by se dalo i souhlasit.

Jinak nevím, jestli se to ví, ale první spoje na BP jsou našvihlý jako kráva a nejde se tam dostat, a nadcházející změna s tím nic neudělá. Jinde najíždí spoje už od 4:15, tady až 4:58 první z Doubravky, našvihlý už Doubravky, druhý to samé...

Otázka - je vůle s tím něco dělat? (Třeba zavést předtím 17ku, naopak zrušit třeba tu poslední ranní?)

Jinak pokud se někdy cestující přestanou odrazovat nepobírajícíma spojema, tak se dá očekávat nárůst i odpoledne, jinak by se nám hromadili horníci v dole...:-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14729
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 10:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak nevím, jestli se to ví, ale první spoje na BP jsou našvihlý jako kráva a nejde se tam dostat, a nadcházející změna s tím nic neudělá. Jinde najíždí spoje už od 4:15, tady až 4:58 první z Doubravky, našvihlý už Doubravky, druhý to samé...

Ví... Teď se přidají ty dvě další patnáctky, na 11/5 a 11/6 přijdou ráno klouby a pak se uvidí. Ta poslední sedmnáctka - proč by se měla rušit? Prázdná rozhodně není...
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4748
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 10:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, poloprázdná bývá, to už jsem jí viděl x-krát, neříkám že vím proč, ale je to tak - a teď se kolem ní posílá 15ky.

Teď se přidají ty dvě další patnáctky, na 11/5 a 11/6 přijdou ráno klouby a pak se uvidí.

No to s prvníma spojema neudělá nic, to je asi jasný už teď, když se přidá kapacita až později... :-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14730
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 10:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to s prvníma spojema neudělá nic, to je asi jasný už teď, když se přidá kapacita až později... :-)

11/5 a 11/6 jedou na prvních dvou ranních spojích z CANu a ty jsou dneska přeplněné, tak nechápu, proč tady píšeš, že se přidá kapacita až později...
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4749
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 13:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já psal o prvních 15kách, které jedou dříve než první spoje posilových linek. Není to úplně jasné z mého textu, to uznávám, ale nakonci píšu 4:58 od Mraku, to ještě nic jiného nejede...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14732
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 14:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobře. Proč jedou lidé těmi prvními ranními spoji? Protože tam potřebují být takhle brzy a nebo proto, že do pozdějších spojů už by se nevešli? Pokud jimi budou jezdit i nadále po navýšení kapacity na lince 18 a přidání spojů na lince 15, je to jasné a bude se to řešit. Pokud se ty spoje uvolní, je to vyřešeno už teď.

Jinak, koukám tady do papírů a když jsem se byl u Jižního podívat naposledy, byly přeplněné tyto spoje:
červeně jsou vyznačeny přeplněné spoje, modře spoje bez volmých míst k sezení, černě spoje s volnými místy k sezení)

15: 5:02 5:12 5:20 5:28 5:36 5:44 5:54 6:04 6:14 6:25 6:35 6:45 6:55 7:05 7:15 7:25 7:35 7:45 7:57
17: 5:16 5:20 5:24 5:32 5:36 5:40
18: 5:14 5:20 5:26 5:38 5:48 6:02 6:22 6:42 7:02 7:43

Podtrženo, sečteno: Na prvních dvou spojích linky 18 (a bohužel pak i na některých dalších) pojede kloubák.
Na lince 15 přibydou nové spoje v 5:15 a v 5:23.
V době od 6:14 do 7:35 se zkracuje interval z deseti na osm minut, odpovídá to těm modrým časům.

Vidíš tam ještě někde nějaký problém?
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4750
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 14:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobře. Proč jedou lidé těmi prvními ranními spoji? Protože tam potřebují být takhle brzy a nebo proto, že do pozdějších spojů už by se nevešli?

No, sám vidíš, že na to odpověď neznáš. :-) Dost lidí potřebuje být ráno v práci dřív, proto tím jedou. Vešli by se přece v pohodě později, jak jsi sám správně viděl, ale přesto se naplácnou na dveře v 5.02.

Samo že spoje v 5.15 a v 5.23 budou využité, o tom není sporu, ale přece jenom už jsou v časech kdy jedou všechny možné posily. Jeden spoj v 4:52 by tomu červenému začátku pomohl výrazně... Ale sám uvidíš / sami uvidíme, jak to po tom posílení bude.

Každopádně jsem ochotný se vsadit, že ty první dvě rána budou našvihlá furt. Nejedou posily, je před tím 10 minut, resp. celá noc, jsou to krátké vozy...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14733
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 14:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale přece jenom už jsou v časech kdy jedou všechny možné posily
Nicméně povšimni si, že mezi 5:02 a 5:32 jedou prakticky všechny spoje (krom 18 v 5:26) našlapané až po dveře, takže přidat v tomto čase další spoje prostě NEMŮŽE být špatně. A to ráno... uvidíme, ty máš svůj názor a trváš na něm, já mám svoji domněnku a moc se těším, až si jí v červnu ověřím v praxi, pak nebudu mít problém uznat, že domněnka byla špatná.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 19:49:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

naplácnou na dveře v 5.02

No to máte pravdu, ale když většina těch lidí dělá od 6 hodin (někteří i dříve), tak prostě přece nepojedou do práce v 5:44, 5:40, nebo 5:38, to dorazí do práce za pět šest a spoléhat na to že ten trolejbus pojede načas je sebevražda..
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7553
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 20:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska odpoledne jsem na lince 12 viděl 27 Tr. A jedna fotka jen tak:

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4752
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 20:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takže přidat v tomto čase další spoje prostě NEMŮŽE být špatně.

Naprostý souhlas, to je jedině dobře. Akorát si myslím že našvihlý začátek zůstane, ale tomu období potom to jednoznačně pomůže, o tom žádná.
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 20:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pro Škodováky v 5:38, 40 ještě ideální spojení, za 5 minut je to u 5.brány ...(tj. 5:43, 45).
No když se může kloub prohánět na 12 a od 4.6. na lince 18, pak nechápu proč by nemohl být kloub i na 15
PLZEŇ město kultury 2015 - Cirkus Berousek, Plzeň, Košutka 2012 - 50.000 kč za den stání!!! Aneb někde se ty peníze pro město kultury sehnat musí.

www.kolotoce-cz.webnode.cz
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 20:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta v, no jo, ale spousta jich jede k 8. bráně + počítat čas než projdou areálem do své haly + příprava (převlečení do pracovního atp.) + případné zpoždění trolejbusu a to nemluvím o lidech jedoucích až na BP, tak už to moc vhodné spoje nejsou. Budiž ta 5 brána..
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 22:58:09    Odkaz na tento příspěvek  

Hybridní autobus ŠKODA H12 dnes odpoledne na zkušební jízdě, měl by se snad už brzo objevit s cestujícími.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9840
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 22:59:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: Dneska odpoledne jsem na lince 12 viděl 27 Tr.
to by sedělo, okolo 15:30 jsem v Božkově na konečný v davu asi 4 trolejbusů viděl #537 :-)

MJ:
jízdní doby znáš. představ si, že ti začíná pracovní doba v 6:00, kdy musíš stát před mistrem v pracovním oděvu na dílně. tudíž si umíš propočítat v kolik musíš jet od CANu, abys nejdýl v 5:40 - 5:45 (a to už je skutečně už) vylejzal z vozu před fabrikou. a jestliže je byť jen ze 30% pravda to, co tu nedávno bylo psáno v tom nalinkovaným článku, nedivím se, že šikmý voči chtějí být v práci dřív. viz reakce strejckams.
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9841
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 23:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bílá budějovická 25 Tr jezdila včera, to už jste tu psali. potkal jsem jí na Domažlický. dneska i včera jsem zahlídl ten zelenej travnatej hybridní bus. asi rád jezdí od Koterovský k Doudlevecký (horem) a pak přes most Milénia :-)
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7556
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 23:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bude ten hybridní Solaris. Já zas dnes večer zahlíd´ v Doudlevecký zkušební Sor TNB 12. Ten čas by tak nějak seděl...
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9842
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 23:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k zastávkám:
pokud by Plzeň byla dejme tomu do velikosti Rokycan, mohly by se některý zastávky pojmenovat jednoduše:

Vlakáč
Autobusák
Tesco Borská pole, Folmavská
Tesco Borská pole, U letiště
Tesco, Rokycanská
atp.

ale když to promítnete do townu velikosti plzně a prošpikujete na první pohled logicky znějícíma konvencema typu pojmenovávat dle blízký příčný ulice, nedávat do názvu jména firem a obchodních řetězců, máte hned rébus a námět k přemýšlení na několik večerů :-)

tudíž přejmenovat CAN na jen na
Autobusové nádraží, Tylova
Autobusové nádraží, Husova
Autobusové nádraží, Přemyslova
dost dobře nejde. jednou už je to CAN, takže název musí být buď Centrální autobusové nádraží, Tylova anebo CAN, Tylova. přestože tu debilní zkratku lidi komolí na KAN nebo po anglicku na khen :-)
přičemž moc nezáleží na věku nebo době pobývání v Plzni, i moje máti ve věku 60+ umí říct, že byla u KANu

dál si myslím, že ne úplně všude lze zavést stejnej metr a z názvů ve 100% případů vyházet ono ul.. protože např. máme zastávku na lince 4 U Družby, na lince 33 U Družby BUS, pro kterou bych navrhoval U Družby, alej Svobody. pak ale nastává dilema zda nepřizpůsobit tu tramvajovou zastávku na U Družby, Karlovarská.

naproti tomu je v Doubravce na linkách 16, 29 a 30 zastávka ul. Družby, která je zřejmě horkým kandidátem na přejmenování: Družby. čímž ve výsledku máme zastávky U Družby a Družby. což může zmást i plzeňáka a může si myslet, že obě ty zastávky nejsou vzdálený víc než 300 metrů

tudíž kdyby se zastávka ul. Družby měla na něco přejmenovávat, pak bych navrhoval Masarykova, pošta. za rohem na lince 13 by se pak zastávka Na dlouhých mohla přejmenovat na Na dlouhých, pošta :-)

na 30 je taky jedna chuťovka, kdosi kdysi vymyslel pojmenování Husův park, přestože se tam odjakživa říká Na Lopatárně podle přilehlýho sportovního areálu SKP Rapid. takže podle mě nonsens. další varianta by byla třeba Mohylová, sídliště U Sv. Jiří. existenci Husova parku nepopírám, ale je třeba si uvědomit, že to je marginální záležitost a nikdo tam to místo takhle netituluje.

měnit léty zaběhlý názvy není sranda a u každý zastávky lze vyvolat takovou diskuzi, že z toho za tejden zešedivíte. a to už při pouhých třech účastnících diskuze :-)
vyjadřuje-li se pak k tomu SVS, PMDP, krajskej úřad, ÚMO, magistrát atd. atp., je to na palici, každej bude mít jinej názor.

hodně štěstí chlapci, sami na sebe si pletete parádní bič

edit: překlep

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 7-2002

Odesláno Středa, 30. května 2012 - 10:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Den otevřených dveří ČSAD v Doubravce, 9. června 2012, od 12 do 17 hodin. Bude opět jezdit i RTO.
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 30. května 2012 - 19:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nebo po anglicku na khen

Angličtina mě občas vykolejí...
Přišel postarší pán, ukázal na můj autobus a otázal se:
"Stoud?"
Marně jsem si prošel svou chabou slovní zásobu...
"Sorry?"
"Stoud! Es Tý Ou Dý"
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9844
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 30. května 2012 - 23:02:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

wlasta:
cože? moje slovní zásoba je zřejmě ještě mizernější
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7560
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 30. května 2012 - 23:18:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jazykové nedorozumnění je zrádné. Dneska jsem měl možnost pozorvat opačný stav. Asi 6 anglicky mluvících výletníků se dneska ocitlo na parkovišti u hlavního nádraží, načež se zoufale rozhlíželi kolem, protože jim zřejmě paní pokladní dokázala vysvětlit, že jenom vlakem se do cíle cesty nedostanou. Načež těch 6 postav opravdu zoufale zíralo na tom parkovišti, neb ani jeden autobus (a že jich tam tou dobou stálo) neměl na cedulce České Budějovice, kam měli namířeno. Jejich zoufalství nakonec ukončila paní dispečerka, která jim ukázala k přistavené LC736, přičemž jim bylo na obličejích vidět, že by to šli raději u pěšky než tímhle jeli
Možná by nebylo od věci, kdyby rozhlas na nádraží hlásil cizojazyčně i výluky, než jen expresy z Norimberku a v sobotu Pendolino. Ale je mi jasné, že jen kecáním na Káčku se to nevyřeší
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 31. května 2012 - 11:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borská pole: Zajímavé poslední 3 příspěvky v diskusi - http://plzensky.denik.cz/diskuse/zmeny-v-mhd-navrat-listku-na-24- hodin-i-nove-terminaly.html
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9846
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 00:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnes jsem chvilku pozoroval displej (pardon, ynteligntní zastávku) U Práce směr Bory, Nová Hospoda. funguje to - slušně řečeno zajímavě

zajímalo by mě, odkud to sosá ty data, protože reálnej stav to zřejmě ukazuje jen když chce...

displej měl dvě obrazovky po 4 spojích, takže ukazoval např. 16ku za 6 minut i 12ku za 17 minut (k čemu taková informace je? kdo tam bude 17 minut čekat? to jsme na vesnici?). naproti tomu navíc přijela krátká sorka linky asi 27, kterou panel vůbec nevypisoval a pak snad ještě jeden trolejbus.

každopádně displej ukazoval 15ku za 2 minuty a ona nejdřív přijela kb 16ka

pak 12ka vůbec v seznamu neuvedená (ta za 17 minut byl zřejmě až další spoj) a následně myslím 15ka nebo 11ka.

zaplaťpánbu ta krásná věc zobrazuje dvě magický slůvka ZKUŠEBNÍ PROVOZ, jinak bych si musel jako cestující myslet, že si ze mě někdo střílí

nepamatuju si přesně jak ty pořadí a minuty byly, mým cílem nebylo posuzovat soulad informací na displeji s reálem, ale zaujalo mě jak na to lidi na zastávce vejrají

jestli bude takovýmhle stylem škodiffka servisovat vozy v krásným novým depu, tak můžeme slavnou plzeňskou mhd zavřít rovnou

ano, vím, objektivně vzato míchám záměrně jabka s hruškama dohromady, ale ono to všechno spolu tak nějak vzájemně souvisí...
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 00:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2:
Es Tý Ou Dý
STOD
Kanix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 2-2011

Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 08:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: Jo ja tudle cekal pod zahorskem na 1, ukazovalo to <1 a prijela po trech minutach...
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1752
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 08:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kanix > dneska pod Záhorskem, krátce po osmé to přijíždějící čtyřku zcela ignorovalo...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9848
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 11:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to jsem teda zvědavej, kdy budou ty inteligentní zastávky skutečně inteligentní a jejich informace přesný...

wlasta:
aha, no dobrý
holt angličan nebo američan zvyklej spelovat :-)
jak by se asi tvářil na nápis 100d?
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Thr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 9-2010
Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 22:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U mrakodrapu i-zastávky fungují líp, tam svítí ikonka autobusu, když je ve stanici a bliká, když odjíždí :-) Tak asi testujou různé verze softwaru...