K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 16. 05. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 16. 05. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1660
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 11:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 007:
ano, je to tak. Nedělní provoz hyper - supermarketů je novodobý MOR.

A jinak, komu není lhostejný plac po kulturáku, má možnost přispět svým podpisem do petice:

petice proti obchoďáku

Dále vidíte, jak naši oslové na radnici pracují. V sobotní příloze MF dnes je článek, že pokud by díky referendu nebyl realizován obchoďák Amádeus, tak se bude po městu Plzeň požadovat náhrada za výstavbu a ušlý zisk. Je to vůbec možné?

(Příspěvek byl editován uživatelem libor hh.)

(Příspěvek byl editován uživatelem libor hh.)
Tak víš kam jeď? jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. další.......
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7153
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 11:45:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libor_hh: Možné to je, v Liberci takhle vybagrovali v centru celý kopec, že tam postaví přímo naproti dvěma obchodním centrům ještě jedno další, ministerstvo pro místní rozvoj to zatrhlo a je z toho arbitráž, která bude ČR v případě prohry stát dvě miliardy korun...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7787
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 12:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spousta nabízí minimální mzdu. Třeba neziskovky, administrativní práce....Co z toho je ofic. plat a kolik jde bokem, to nevím. Avšak jedno je jisté: Produktivita na úrovni 70 procent té Německé. Mzda 30 procent. Rozdíl jde kam? Do kapes zaměstnavatelů.

Podle této teorie by platilo, že čeští zaměstnavatelé jsou nesmírně bohatí a němečtí relativně chudí. Je tomu skutečně tak?

Jinak, to, že české mzdy dosahují údajně jen 30 % těch německých, je pravděpodobně jen přepočtem podle měnového kurzu a nikoliv přepočtem podle tzv. parity kupní síly.

Aneb: sice může platit, že průměrný Čech bere 30 % toho co průměrný Němec (např. průměrný Čech 24 000 Kč, tedy asi 1 000 EUR, zatímco průměrný Němec by bral za této situace 3 333 EUR), ale jestliže jsou v Německu ceny průměrně (resp. podle spotřebitelského koše) 2 x vyšší (při zohlednění např. cen veřejné dopravy, bydlení, potravin nebo restauračních služeb bych se tomuto číslu moc nedivil), tak reálný poměr mezd by byl dokonce 60 %. A to už by se od těch 70 % (pokud tedy jsou údaje o těch 30 a 70 procentech pravdivé) moc nelišilo.

A opět to jsou spojené nádoby - jestliže jsou v Německu v některých oborech třeba i 2 x vyšší ceny než u nás, tak je to důsledek (nebo naopak příčina?) toho, že producent tohoto zboží či služeb má vyšší náklady (mj. mzdové). Ostatně, kdyby tomu tak nebylo, tak by to znamenalo, že "rozdíl jde do kapes německých zaměstnavatelů".

V Německu v neděli nebo ve svátek není otevřen skoro žádný supermarket, u nás prodavačky dělají svátek nesvátek.
Mají u nás ty prodavačky delší týdenní pracovní dobu než např. v Německu? Pokud ano, pak platí, že ty německé jsou reálně placeny vlastně ještě o něco lépe - dostávají-li A-krát větší mzdu za B-krát nižší počet hodin, poměr mezd ve srovnatelných veličinách je roven násobku A x B.
Pokud ne, pak platí, že oč déle pracují v neděli, o to více mají volna v některých dalších dnech v týdnu.

Otázkou je, že kdyby bylo v českých supermarketech v neděli zavřeno, jestli by ty "markety" tolik prodavaček (ev. prodavačů) potřebovaly? Nepřišla by část z nich (logicky se nabízí číslo okolo 1/7) o práci?

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7462
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 12:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedělní provoz hyper - supermarketů je novodobý MOR.
To jo, těm prodavačkám není vůbec co závidět. Na druhou stranu, stačí se podívat na parkoviště, která jsou přeplněná. Lidé mají nakupování v hyper-super-mega-extra marketech mnohdy jako hobby a obchoďáky jim slouží jako modla. Jsou to prostě novodobé chrámy. Kdyby se zavřeli, tak buď by se lidi zbláznili, nebo by vzali útokem vietnamské večerky
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3277
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 13:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

parkoviště, která jsou přeplněná. Lidé mají nakupování v hyper-super-mega-extra marketech mnohdy jako hobby a obchoďáky jim slouží jako modla. Jsou to prostě novodobé chrámy.

Takže na tom je vlastně vidět že na tom tak katastrofálně nejsme.Obchoďáky praskaj ve švech a kupujou se blbosti a hory žrádla.To má MMM pravdu.Nechápu co ty lidi na tom tak baví..
AV 15-30
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14677
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 14:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin J: Spousta nabízí minimální mzdu. Třeba neziskovky, administrativní práce....

Dobře. Pak se zeptám:

A povede se těmhle firmám sehnat nějaké zaměstnance? Pokud ne, pak by asi firmy měly přehodnotit, co dokážou nabídnout. Pokud ano, pak se zeptám, co toho zaměstnance vede k tomu, aby šel dělat za minimální mzdu - i kdyby šel dělat k pásu do panasonicu, má víc. A když občas vidím některé!!! zaměstnance těchhle firem, říkám si, jestli vůbec existuje člověk, kterého by tamhle firma odmítla.

ano, je to tak. Nedělní provoz hyper - supermarketů je novodobý MOR.

Já zas vzpomínám, jak jsem byl někdy kolem roku 95-96 s rodiči na dovolené v Kutné Hoře, bylo to někdy kolem červencových svátků a málem jsme tam umřeli hlady, protože v celém okrese nebyl jediný otevřený obchod s potravinami.

To jo, těm prodavačkám není vůbec co závidět.

Opět jednostranný pohled. Mezi prodavačkami sice známé nemám, ale co tak znám poměry v různých dopravních firmách, je tam dost a dost řidičů, kteří by nejradši jezdili jen samé víkendy, protože víkend je líp placený - a místo toho se půjdou radši ve středu rejpat v hlíně na chatě a ve čtvrtek půjdou na ryby, protože jahodám je jedno, jestli budou zasazené v pracovní den nebo o víkendu a ryby taky kalendář nějak neřeší.

Stejně tak - spousta lidí si neumí předstvit silvestra jinak, než ve společnosti, já si zase na silvestry už několik let celkem pravidelně a beru noční směny, protože mi to přijde smyslupnější trávení večera, než sedět někde s ožralými kamarády, sám nechutně střízlivý, a hrát s nimi flašku. A toho posledního silvestra jsem dokonce prospal a nevzbudila mě ani ta půlnoční dělostřelba. (Chtěl jsem jezdit, ale někdo jiný mě předběhl )
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 14:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K těm obchoďákům, že na tom jsme dobře že lidi nakupujou že jim žrádlo padá z košíků a žijeme si jako prasata v žitě je samozřejmě kec jednoho nejmenovanýho politika, a vy to tady jako ovečky papouškujete.
Lidi jíst musej takže v těch obchodech lidi budou tak jako tak, a někteří nakupují na celý měsíc proto mají plný koše, přece z vesnice nebudou jezdit do megamarketu každý den.
Proč teda když se máme tak dobře, jsou prázdná kina a divadla, o tom se raději už nemluví, to se totiž nehodí do tý obecný propagandy.
Tady už to nemá cenu číst, tak si tady dál papouškujte ty kydy z médií.
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést
Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání...
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4823
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 15:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Philip: Proč teda když se máme tak dobře, jsou prázdná kina a divadla, o tom se raději už nemluví

Za prvé: Máme se dobře, ale ne tak dobře jako třeba před pěti lety. Takže se logicky jako první omezují zbytné věci, jako je právě to kino. Nicméně dobrý (resp. dobře propagovaný) film stále kino vyprodá.

Za druhé: Je snaha tu vytvářet dojem, že se lidé u nás mají tak špatně a jsou tak chudí, že musejí málem lovit v popelnicích. Místo toho vykupují superkmarkety. Pokud jediným důsledkem chudoby je to, že rodina nejde pětkrát za rok do kina, ale jen jednou, tak si asi budeme vždycky myslet, že jsme chudí.

Lidi jíst musej takže v těch obchodech lidi budou tak jako tak, a někteří nakupují na celý měsíc proto mají plný koše, přece z vesnice nebudou jezdit do megamarketu každý den.

A teď si představte, že jsou země, kde lidé také musejí jíst, ale prostě na to nemají... A těch lidí jsou stamiliony. Opravdu se tady máme tak špatně, nebo nás pálí dobré bydlo? (Ano, to jsem si vypůjčil od jednoho nejmenovaného politika.)

Mimochodem, o tom, že ty plné koše jsou nákup na celý měsíc (nebo snad celý rok?) jsme nedávno debatovali s kolegou Trollinem_15. A oběma se nám zdálo zvláštní, že těch lidí s plnými koši je každý den tolik, že by celý plzeňský region musel mít alespoň tři miliony obyvatel, aby na každého vyšla řada jen jednou za měsíc...

David, č.7787: Lépe bych to nenapsal.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7154
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 17:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A oběma se nám zdálo zvláštní, že těch lidí s plnými koši je každý den tolik, že by celý plzeňský region musel mít alespoň tři miliony obyvatel, aby na každého vyšla řada jen jednou za měsíc...

To jsou čistě jenom dojmy. Dokud nemáte nějaká alespoň přibližná čísla, tak bych na těchto spekulacích moc nezakládal. A opravdu nechápu, proč se tu vede takový džihád vůči obchodům otevřených o víkendech. Vás tam někdo nutí v řečeném období chodit?
A to raději nebudu zmiňovat, že pár minut pěšky od domu mám největší hypermarket nejmenovaného řetězce v ČR, otevřený denně 7-24, a když v neděli večer zjistím, že mi doma něco schází, tak si tam pro to bez nějakých morálních zábran klidně skočím. Na hranici s ním, s kacířem!
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1479
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 17:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad David: Je to tak. Navíc údaj o průměrné mzdě v tom kterém státě neříká vůbec nic jednak o skutečných nákladech na život, jednak neuvádí, kolik z hrubé mzdy zaměstnanec zaplatí na daních.
Třeba ve Skandinávských zemích činí daně až polovinu hrubé mzdy.
Tam by člověk z naší průměrné mzdy nevyžil ani týden.
Ad Philip: Nikdo tady nepapouškuje zprávy z médií a řeči o nějaké obecné propagandě jsou nesmysl. Nic takového neexistuje. Dneska si každý může založit vlatní web či facebookový profil a tam si psát klidně, že je země placatá a nikdo ho za to nezavře.
Lidé se naučili v hypermarketech trávit víkendy. Jedou nakoupit, zajdou do kina a pak na "levný" oběd do KFC.
Že nám tady rostou hypermarkety jako houby po dešti je logický důsledek dnešního životního stylu.
Ad Pavel2: Na co jsi vlastně naštvanej. Nadáváš na politiky, ale když Tě někdo napíše "Pojď to změnit", tak nejdeš.
Nechci se třeba zastupitelů zastávat, ani chválit jejich rozhodnutí, ale na každém zastupitelstvu se rozhoduje o desítkách bodů.
Ty třeba rozumíš dopravě, počítačům, ale představ si, že Tě na stole přistane materiál, který má řešit sociální politiku města.
Ty nějak rozhodneš, ale pak Tě na nějakém k-reportu nikoliv dopravním, ale k-reportu, kde se diskutuje o sociálních službách začne nadávat jiný Pavel2, jaké si udělal špatné rozhodnutí a jaký jsi gauner.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4043
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 18:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Reichenberg: Jediné, co jsem na toto téma našel na internetu, je reklamní prezentace OC Nová Karolina v Ostravě.

Píšou zde, že denní návštěvnost hypermarketu Albert je 20 000 lidí. Číslo může být nadsazené za účelem vyššího zisku z reklamy, nicméně * 30 dní = 600 000 lidí. Ostrava má 320 000. Skoro každý obyvatel města by tam musel jít 2x do měsíce, aby se splnila norma 20 000/den. I kdyby číslo bylo výrazně nadsazené, já na oplátku nepočítám s dalšími hypermarkety v oblasti (např. naproti je Kaufland, dvě zastávky tramvají Tesco, plus každá čtvrť nějaký ten hypermarket má.)

Takže dojmy to jsou...ale evidentně stojí na reálných základech.

A k pracovní době: Já (a nejen já) jezdím všechny soboty a nejlépe i státní svátky, které v rámci mého časového programu stíhám...tedy nejlépe všechny. A proč? Vydělám si hned 2x. Jednak nejdu v pátek chlastat, bo volant, a jednak si za pár hodin práce vydělám to, co jindy za den.

6120: Obchoďáky praskaj ve švech a kupujou se blbosti
V kupování blbostí bych hledal příčinu toho, proč lidi neustále tvrdí, že nemají peníze. Někdo kupuje blbosti, někdo šetří na dovolenou...život je jen otázka priorit.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 18:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrá zpráva:
http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=9758&secid=7
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3278
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 18:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: ale pokuď je někdo na tom špatně tak je jedinná jeho prijorita vyjít s příjmem nikoliv jezdit na dovolenou k moři nabo vymetat kina.

Lidi jíst musej takže v těch obchodech lidi budou tak jako tak

Lidi jíst musej ale ne nezřízeně žrát!Každoroční obsazování předních příčkek obezity v naší zemi to jen jasně dokazuje.
AV 15-30
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14679
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 19:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty třeba rozumíš dopravě, počítačům, ale představ si, že Tě na stole přistane materiál, který má řešit sociální politiku města.
Ty nějak rozhodneš, ale pak Tě na nějakém k-reportu nikoliv dopravním, ale k-reportu, kde se diskutuje o sociálních službách začne nadávat jiný Pavel2, jaké si udělal špatné rozhodnutí a jaký jsi gauner.


... a tady bych rád zmínil, že třeba v parlamentu jsou tři lidi, které jsem měl někdy možnost poznat osobně. Všichni mají vzdělání a/nebo praxi v dopravě - a když někdy zahlédnu v novinách nebo na internetu jejich jméno, je to obvykle v nějaké souvislosti s dopravou. Kupodivu tam nikdo z nich nekomentuje sociální politiku a státní rozpočet. To zas dělají jiní. Ale když se má o něčem hlasovat, hlasují o tom všichni z celého parlamentu, ať už o té problematice něco vědí a nebo ne.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 19:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin J:
Ano, PANASONIC je krásný příklad šílených pracovních podmínek za směšné peníze. Proto tam taky naváželi a už zase naváží cizince, kterým to sice vadí - nevadí, ale vydělají si na jejich poměry slušné peníze. Tato a spousta dalších firem na B.P. je typický příklad vykořisťování dnešní doby, kdy tady dřou v nelidských podmínkách za 9000,- (článek odkaz výše) až 13000,- v Panasonicu 10 hodin denně, dříve i v noci na nohou, za takovéhle směšné peníze. TADY je něco špatně, co je to za společenský systém, když je tohle možné, přitom ty firmy jsou v x-milionových ziscích! Ono by těm nahoře ubylo, kdyby řádně ohodnotili své dělníky. Podle ´pravice´ jsou ti nahoře víc, ale tak to není, bez těch dole by nebyli a i opačně. Pravice a spol. umí jen strašit Řeckem a komunisty, když se jim ukáže konkrétní příklad špatného jednání.

Souhlasím také s ´nákupními košíky´. Jíst se musí a za 2) co já vídám po městě luxusních vozů, velkých SUV a také budu tvrdit, že to má každý?! Vždyť to není pravda, většina aut v ČR je starých, tak že vidíte nějaké lidi s narvanými vozíky přece není skutečný obraz úrovně!

Martin L: Máme se dobře, to si můžou říkat i v Řecku, Makedonii, Moldávii, Albánii a spol. To se každý může odkazovat na Afriku. A chybou dnešní společnosti je i ta Afrika a vůbec stav zemí, kde si západ těží pouze nerostné bohatství a nic víc ho nezajímá. Války USA o ropu jsou jasným příkladem.

Ano, řečmi tady se nic nezmění, a ekonomické teorie jsou jedna věc. Že by bylo normální odměňovat zaměstnance například podle zisků firmy, to už asi není ekonomické co.
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 19:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hledáme spolehlivé, pracovité a zručné zaměstnance pro výrobní firmy v Plzni. Pracoviště na Borských polích. Výroba klimatizací. Pracovní doba: 3 směny / 8 hod.

Nástup 22.května. Školení 17. a 18.května 2012. Registrujte se ihned!

Požadujeme:
- spolehlivost
- zručnost
- praxi ve výrobě
- vzdělání: min. vyučení

Nabízíme:
- čistá mzda 70,- až 82,- Kč/hod (podle ohodnocení mistra)
= až 13 100,- Kč čistá mzda za měsíc bez bonusů


KDE to jsme, při současných cenách za všechno zde vypichují mzdu 13 100 Kč jako super plat! A to ještě AŽ, takže reálně to bude těch 10 - 11 tisíc .....

Pro srovnání:

Společnost Daikin Industries Czech Republic s.r.o. vykázala podle lokálních účetních standardů v roce 2009 nekonsolidovaný zisk ve výši 547,51 mil. Kč. V porovnání s předchozím obdobím, kdy zisk dosáhl 612,21 mil. Kč, došlo k poklesu o 10,57 %. Tržby společnosti dosáhly ve sledovaném období 6,04 mld. Kč, v předchozím roce 6,05 mld. Kč, což je o 0,12 % méně. atdatd.

Je to smutné a je mi těch lidí líto.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slušný_cestující.)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14680
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 20:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nabízíme:
- čistá mzda 70,- až 82,- Kč/hod (podle ohodnocení mistra)
= až 13 100,- Kč čistá mzda za měsíc bez bonusů


a) Čistá mzda 13 tisíc je pořád ještě víc, než minimální mzda.
b) Řidiči bílých třínápravových Seter měli před 5 lety hrubou hodinovou mzdu 60 Kč. Nevím, kolik mají teď, ale že by jim pan šéf nějak zásadně přidal, to nemyslím.
c) Je jedno zaměstnání, kde mám 65 Kč čistého na hodinu. Ano, tuhle práci nedělám pro peníze, ale protože mě to baví (a v podstatě tam beru peníze za činnosti, které bych se jinak věnoval zadarmo, či za ní dokonce ještě platil) - ale jsou lidi, kteří mají tuhle práci jako hlavní zaměstnání. A co jsem tak viděl výkazy jejich pracovních hodin, je to pořád výrazně víc, než desetihodinovky v Panasonicu.

Ano, PANASONIC je krásný příklad šílených pracovních podmínek za směšné peníze.

A proč by Panasonic měl přidat, když se najde dost lidí ochotných za ty směšné peníze dělat?
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 20:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už jsme u těch Borských polích. Stavěl se tu trolejbus z centra města na Borská pole, vykousala se autobusová linka 41, omezila se 30 mezi zastávkami Západ.univerzita - Borská pole, Teslova , časem se některé spoje do tohoto úseku vrátily, tak proč se ve špičkách neposílí nová trolejbusová trať z Borských polích do města??? Po 16h je to opravdu masakr jet z Borských polí do města. Opravdu by v tu kritickou dobu nemohl jet 1 kloub. linky 17???
PLZEŇ město kultury 2015 - Cirkus Berousek, Plzeň, Košutka 2012 - 50.000 kč za den stání!!! Aneb někde se ty peníze pro město kultury sehnat musí.

www.kolotoce-cz.webnode.cz
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3279
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 20:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to já vim o dopravní firmě kde maj zaměstnanci mzdu 48,- hrubého na hodinu a taky jim nepřidaj když jejich zaměstnanci mimo remcání neudělaj vubec nic - na víc se tam nikdo nezmůže a to bude asi ten kámen urázu

až 13 100,- Kč čistá mzda za měsíc bez bonusů

jak někdo muže udávát v dnešní době "čistou mzdu" to je u každého jiné..a to slovíčko AŽ nemá chybu stejně jako "min.vzdělání:vyučen" a maximu je asi dis nebo mudr.. kreténi kapitalistický

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14681
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 20:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak proč se ve špičkách neposílí nová trolejbusová trať z Borských polích do města??? Po 16h je to opravdu masakr jet z Borských polí do města. Opravdu by v tu kritickou dobu nemohl jet 1 kloub. linky 17???

Mohl, pokud by se v tu dobu sebral z linky číslo 16.

Tak to já vim o dopravní firmě kde maj zaměstnanci mzdu 48,- hrubého na hodinu

A já vím o dopravní firmě, kde má známý asi 12 čistého a v práci tráví asi 200 hodin měsíčně. AETR je tam věcí neznámou.

stejně jako "min.vzdělání:vyučen" a maximu je asi dis nebo mudr..

A proč ne? Na řidiče autobusu máš jako požadavek taky základní vzdělání nebo učňák - a přitom znám řidiče, který je Ing. a předtím dělal pilota stíhačky, znám řidičku, která je vystudovaná psycholožka a má za sebou účast na vojenských misích v Kosovu, znám řidiče, který je vystudovaný hudebník s titulem "promovaný umělec", znám řidiče, který jen tak cvičně při práci vystudoval bakaláře na filosofické fakultě, ... A taky znám řidičku, které patří půlka baráků na náměstí v sousedním městě, dotyčná má pět let do důchodu, mohla by si hrát na rentiérku, ne, ona radši jezdí s trolejbusem.

Mimochodem, táta je Ing. a jeden čas dělal pár měsíců na směny skladníka v Daikinu, protože nemohl najít práci a jako skladník si vydělal víc, než kdyby byl doma na podpoře. V Daikinu ho brali s vědomím, že je to pro něj jen přestupní stanice a nedělali mu problémy, když potřeboval volno, aby mohl obcházet pohovory a konkurzy.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 20:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No právě že dost lidí ochotných to dělat není, tak sem musí, před krizí zcela výhradně, dnes je to v menším ,dovážet cizince. Tady je třeba ta chyba - měli by nabídnout podmínky pro české zaměstnance, když jsou tady, a ne si zde udělat pobočku a dovážet sem cizince. Při těch ziskách, určitě by nikomu neublížilo, kdyby dali aspoň 15 000 Kč čistého, zisk by byl o pár milionů nižší, ale to by asi nepřekousli...}
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 21:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slušný cestující - před dvěma lety jsem tolik měl jako aprobovaný učitel na ZŠ hrubého. A pracovní dobu podobnou.

Během pár minut ti za stejné peníze najdu i inzerát, kde budou chtít VŠ technického oboru se dvěma jazyky na dobré úrovni.}
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4824
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 21:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Reichenberger: To jsou čistě jenom dojmy. Dokud nemáte nějaká alespoň přibližná čísla, tak bych na těchto spekulacích moc nezakládal.

Ano, jsou to jen dojmy, ale celá tahle debata začala na dojmech. Na dojmech, že naše současné společenské zřízení je nespravedlivé a že nevytváří důstojné životní podmínky...

A opravdu nechápu, proč se tu vede takový džihád vůči obchodům otevřených o víkendech.

Občasné výkřiky několika jednotlivců bych asi nenazýval džihádem. Mně obchody otevřené o víkendech nevadí a myslím si, že je na každé společnosti, aby sama zvážila, jakou má mít otevírací dobu.

6120: ale pokuď je někdo na tom špatně tak je jedinná jeho prijorita vyjít s příjmem nikoliv jezdit na dovolenou k moři nabo vymetat kina.

Jistě a teď se stačí podívat, kolik Češi každý rok utratí za dovolené a za kina (a další zbytné statky) a uvidíme hned, jak se máme špatně...

Lidi jíst musej ale ne nezřízeně žrát! Každoroční obsazování předních příčkek obezity v naší zemi to jen jasně dokazuje.

A není to trochu zvláštní? Chudí lidé, kteří málem nemají na jídlo tloustnou vlivem přežírání? Dává to smysl?

jak někdo muže udávát v dnešní době "čistou mzdu" to je u každého jiné..a to slovíčko AŽ nemá chybu

Právě proto, že je to u každého jiné, je tam to slovo "až". Co je na tom k nepochopení?

Slušný_cestující: Máme se dobře, to si můžou říkat i v Řecku, Makedonii, Moldávii, Albánii a spol. To se každý může odkazovat na Afriku.

Ano, Řekové si mohou říci, že jsou ve srovnání s některými africkými zeměmi na tom dobře. Jenže my jsme na tom podstatně lépe i než ti Řekové. Včera či předevčírem byla v pořadu Před půlnocí ČT24 paní redaktorka Scharffová a vyprávěla o tom, jak to vypadá v ulicích řeckých měst. Až se tu bude dít to, co u nich, pak si můžeme na co stěžovat. Zatím nám tu jen odbory spouštějí kampaň k senátním a krajským volbám a trvají na tom, že si ten řecký způsob máme vyzkoušet taky.

Že by bylo normální odměňovat zaměstnance například podle zisků firmy, to už asi není ekonomické co.

Proč by to mělo být normální? Podle zisků firmy jsou odměňováni podílníci, akcionáři. Zaměstnanec má mzdu, která odpovídá jeho ceně na trhu práce.

Tady je třeba ta chyba - měli by nabídnout podmínky pro české zaměstnance

A bude pak jejich zboží vůbec konkurenceschopné?
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4044
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 21:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slušný_cestující: Ne, Panasonic je názorný příklad toho, jak se čechům nechce makat.

Mnou výše zmiňovaná výše mateřský byla odvozena od platu 12 000 čistého u nás na pozici skladníka. A nikdo u nás v práci netrpí hlady, ani nevybírá popelnice, občas se hromadně ztřískáme, občas zajdeme do kina či na bowling. Na platy se nadává, jako všude, ale dokud k nám lidi chodí...je to ok.
Za další, jak zmiňuje Martin, je to dost podstatně výš, než je minimální mzda.

Firmy jsou v ziscích, ale z toho se platí mj. vývoj a výzkum. A kromě toho. V plzeňském závodě, podle stránek Panasonicu, pracuje 5000 lidí. Přidej měsíčně každému stovku a je to půl mega měsíčně, šest miliónů ročně. Jak by to dopadlo, kdyby to udělali ve všech závodech, si spočítá student II. stupně základní školy.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3280
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 21:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Daikin a je mu podobní "otrokáři" - ne zaměstnavatelé odtáhnou raději z ČR než aby zaplatili víc.Odtáhnou dál na východ Evropy nebo do Asie kde je levnější pracovní síla.

AETR je tam věcí neznámou

AETR nebo nařízení EU 561/2006 je tam asi věcí známou, ale na co vyžadovat po zaměstnateli jeho dodržování když si můžu vyjezdit takovej bálík 12 000,- jen za 200 hodin měsíčně..

u každého jiné, je tam to slovo "až". Co je na tom k nepochopení

Čístá mzda se neuvádí - nikdy! A pokuď někde jo, nejspíš vás dotyčná firma tahá za fusekli.

Slovíčko AŽ je zvláštně kontrastní ve spojení s cifrou 13 000,- Kolik je u MIN. se raději neptám, zřejmě bych probrečel zbytek večera..

Ale chyba neni u těch zaměstnavatelů, je totiž u zaměstnanců!

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14682
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 21:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No právě že dost lidí ochotných to dělat není, tak sem musí, před krizí zcela výhradně, dnes je to v menším ,dovážet cizince.

A proč by tam šel dělat Čech za tak malou mzdu, když si jinde vydělá víc? To si snad má říct "Já půjdu dělat za pár korun do Panasonicu, aby sem ti chudáci nemuseli vozit cizince - a odmítnu kvůli tomu jinou lukrativní práci." ???

Tady je třeba ta chyba - měli by nabídnout podmínky pro české zaměstnance, když jsou tady, a ne si zde udělat pobočku a dovážet sem cizince.

A proč by nabízeli podmínky pro české zaměstnance, když je pro ně levnější dovézt sem cizince?

Při těch ziskách, určitě by nikomu neublížilo, kdyby dali aspoň 15 000 Kč čistého, zisk by byl o pár milionů nižší, ale to by asi nepřekousli...

Půjdu do obchodu. Tam budou mít džus za 20 korun a džus za 60 korun. Oba mají stejný objem, oba mají stejné složení, který koupím? Ten levnější? Vždyť by mi neublížilo dát šedesát korun a podpořit radši toho druhého výrobce... Měl bych sice v peněžence o 40 korun míň, ale to určitě překousnu, aspoň nebudu vyhazovat peníze za blbosti a podpořím radši předraženého výrobce džusů, který tu mojí podporu určitě potřebuje, jinak by chudáček zkrachoval...
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 21:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino15: opět doporučuji přečíst si http://ekrize.wordpress.com/2009/06/26/zde-nejsi-clovek/ Jestli je to ve firmách na B.P. o tom, že lidé nechtějí makat, tak jsem to z toho nepochopil. Pokud opravdu nechtějí za těchto podmínek, pak jim to schvaluju, protože lidi jsou lidi a ne aby s nima takhle někdo zacházel.
Panasonic: zisky těchto firem jsou tak velké, že by si zvýšení platů jistě mohli dovolit, ale využívají současného magického slůvka ´krize´ k tomu, aby to dělat nemuseli a zisk zůstal jinde.

Martin L: a takhle je to správně? Jak se píše v článku a je to všeobecně známé, vietnamci a spol. vychrlí spousta výrobků, ale kde je ta kvalita? Tady v těch montovnách jde o množství, ne o kvalitu.
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 21:42:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč by nabízeli podmínky pro české zaměstnance, když je pro ně levnější dovézt sem cizince? .... Tak co tady dělají? Je to pro ně daňový ráj za podpory ČR nebo co, když to nemá pro nás žádný prospěch?
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7463
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 21:52:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A opravdu nechápu, proč se tu vede takový džihád vůči obchodům otevřených o víkendech. Vás tam někdo nutí v řečeném období chodit?
Mě to přijde spíš vtipný, ale ono to je typický chování konzumerský společnosti. Je hezky vidět, jak společnost přijala západní styl života. Ostatně, i ti, kteří s láskou vzpomínají na období komunismu chodí nakupovat do Billy, Tesca, Kauflandu a další hyper-super a do Jednoty zavítají zcela výjimečně, pokud vůbec. A ono to je tak i s tou televizí, s celkovou McDonaldiazcí společnosti.

až 13 100,- Kč čistá mzda za měsíc bez bonusů
Mě to přijde jako fajn mzda, na severu Čech by se mnohde na tohle místo stáli fronty.

Vždyť to není pravda, většina aut v ČR je starých, tak že vidíte nějaké lidi s narvanými vozíky přece není skutečný obraz úrovně!
Kde? Já teda v Plzni nevidím příliš starej aut. Když vemu, co parkuje před barákem: Audi A6 Allroad, Subaru Forester, Peugeot 106, Škoda Fabia, VW Touran, Felicie, jež používají vietnamci jako dodávku. Favorita nebo stodvacítku jsem dneska neviděl. Když to vemu u nás na severu na vesnici, tak nejhorší auto je vedle Peugeot 106 a pak ojetá Octavia. Jinak většina aut není starších 3-4 let. Když jsem makal v Lounech ve fabrice, tak nejhorší auta tam byli ojetý Felicie nebo západní auta let devadesátých.

To se každý může odkazovat na Afriku. A chybou dnešní společnosti je i ta Afrika a vůbec stav zemí, kde si západ těží pouze nerostné bohatství a nic víc ho nezajímá. Války USA o ropu jsou jasným příkladem.
To není jen dnes, vzpomeňme na kolonialismus, který Afriku přived (a nejen Afriku) k dnešku. Bylo to i v minulosti, akorát, že dnes se kolonizování státu děje spíše ekonomickou než vojenskou silou. Ale Západ v tom není sám, Čína je rovněž celkem úspěšná. A její podmínka, aby stát uznával politiku jedné Číny, se řadě států výrazně hodí, protože Čína nežádá dodržování lidských práv.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3572
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 21:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možné to je, v Liberci takhle vybagrovali v centru celý kopec, že tam postaví přímo naproti dvěma obchodním centrům ještě jedno další, ministerstvo pro místní rozvoj to zatrhlo a je z toho arbitráž, která bude ČR v případě prohry stát dvě miliardy korun...

V případě projektu obchodního domu Corso tohle nehrozí. Arbitráž se týká firem se zahraniční majetkovou účastí a to Amadeus real není.

Teoreticky by samozřejmě Amadeus real mohl soudně zkoušet vymoci po městě Plzeň způsobenou škodu/ušlý zisk, pokud by mu nevydáním stavebního povolení či změnou územních plánů zablokovalo stavbu obchoďáku. Ale podle názoru několika právníků, se kterými se tohle konzultovalo, není pravděpodobné, že by se Amádeusu tohle povedlo. Město má totiž právo měnit svůj územní plán bez ohledu na investora do termínu kladného UKONČENÍ územního řízení ke stavbě (které ještě nebylo ani ZAHÁJENO).
Bezdružická lokálka
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 11-2010

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 21:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Firmy jsou v ziscích, ale z toho se platí mj. vývoj a výzkum. Tak ono je spousta firem co mají velké zisky, vzhledem ke svému oboru nemusí řešit výzkum a vývoj a přesto zaměstnancům dávají absoultní základ a to myslím naprosto a bez legrace!
S.K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.121.214
Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 22:00:18    Odkaz na tento příspěvek  

Mám radost z toho kolik cestujících využívá linku č.14 k obsluze Petrohradu a Mikulášského náměstí.
Na druhou stranu je bohužel linka číslo 10 výlukový propadák a dubluje pouze linku č.13.

Škoda, že se po výstavbě koridoru vrátí všechno do původních kolejí=trolejí.
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 22:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do velkých obchodů lidi chodí, protože ty malý jsou řízeně likvidovaný, úplně stejný to je s těma kinama, nakonec tu budou jen multiplexy protože klasická jednosálová kina jsou likvidována, a daří se jim to proto že člověk nemá sílu bojovat proti větrným mlýnům.
A jeden článek na dobrou noc...
http://nwoo.org/view.php?nazevclanku=procpak-hori-ma-panenko&cisl oclanku=2011100019
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést
Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14683
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 22:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak co tady dělají? Je to pro ně daňový ráj za podpory ČR nebo co, když to nemá pro nás žádný prospěch?

Ano, nemá to pro nás žádný prospěch. Ti cizinci tu nebydlí, nenakupují, do práce chodí pěšky a když už jedou trolejbusem, tak za svezení neplatí a jen tam zabírají místo, ...
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2663
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 22:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si trochu změnit téma, který tady nakousl S.K.
S nevyužitím 10 a dokonce jejím dublováním 13 prudce nesouhlasím, protože díky tomu, že 10 jede k Tesku a do Goethovky, tak má aspoň nějaký smysl a lidi jí poměrně hojně využívají, zatímco 13 naprosto dokonale míjí centrum.
S linkou 14 souhlasím a přiznám se, že bych jí jako kompromis nechal i po výluce v trase přes most Milénia, k Tesku a pak přes Prokopovu na Bory. Dokonce by se s tím ušetřil i nějaký km a lidem by to pomohlo.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7464
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 22:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na druhou stranu je bohužel linka číslo 10 výlukový propadák a dubluje pouze linku č.13.
To si nemyslím. Propadák jsou obě linky. Včetně 14. Tu vidím prakticky plnou, jen když lidi jedou do/z fabriky v Doudlevcích. Linka 13 jede v úseku Náměstí Horákové - Šumavská prázdná, protože lidi z Černic mnohdy jedou raději na Náměstí Horákový a tady přesednou na tramvaj, protože to maj lepší do centra. Lidi z Doubravky zas mnohde vystupují na Stav. Strojích a přestoupí na jinou linku, která je doveze do centra. Linka 10 na tom také není slavně, hlavně ve špičce záleží na tom, jestli jede před ní např. zpožděná 13. Zrovna dnes od Ježíška jela ve 12:00 desítka s asi sedmi lidma, třináctka ve 12:07 měla na palubě čtyři. A tři díky tomu, že přijeli rychlíky na hlavák. Ostatně, napočítat v úseku U trati - Hl. nádraží (Americká/Šumavská) víc jak 10-12 lidí se rovná zázraku. Jak se přestupuje na Mikulášské, netuším, spíš lidi ze 13 přestupují na 12, aby nemuseli přebíhat od Šumavský na Americkou, ale většinou to je okolo dvou lidí.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 23:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak má aspoň nějaký smysl a lidi jí poměrně hojně využívají
Nesouhlasím. Vždy, když s ní jedu z Goethovky na Nám. M. Horákové tak tam v ní vidím tak maximálně 3-4 lidi a až U trati se začne trochu plnit... Jinak jezdím touto linkou pravidelně kolem 2-4 hodiny odpolední, tedy v době nejvyšší špičky.
přehled provozovaných v Plzni
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 23:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdysi jsem se bavil s personálním ředitelem Panasonicu a ten mi na otázku, jak hledají kvalitní zaměstnance odpověděl mávnutím ruky.
Uvědomme si, že mzda 13 tisíc čistého (ano, většinou se uvádí mzda hrubá, protože čistá je závislá na odvodech zaměstnance a ty každý máme jiné), není zlá.
Protože jaký je požadavek na takového zaměstnance? V zásadě nijak velký, práce je sice otročina, ale její ohodnocení docela odpovídá požadavkům.
Troufnu si tvrdit, že mnoho vysokoškoláků by bylo rádo, pokud by měli nástupní plat dělníka v Panasonicu.
Ad Philip: Zapomeňte pane kolego na vaše teorie o řízené likvidaci čehokoliv. Moji rodiče mají poměrně slušně prosperující obchod s potravinami. Funguje už od roku 1994 a nikdo ho řízeně nelikviduje. Samozřejmě, podmínky se změnily, je třeba fungovat trochu jinak, než v začátku podnikání, ale dá se přežít.
Nikdo nikoho cíleně nelikviduje, nemáme ve státě ministerstvo na likvidaci malých obchodů.
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2480
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 23:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Unikátní plzeňský trolejbus by se mohl jmenovat Hurvajs nebo Pivídek
:: Můj web o hradeckých trolejbusech :: Můj YouTube kanál o dopravě ::
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4718
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 07:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad http://ekrize.wordpress.com/2009/06/26/zde-nejsi-clovek/ -

na mě to působí tak, že si, pán, zřejmě talent, vybral nejhorší firmu na BP, a ještě čekal že to tam bude v šatně vonět, pracovní tempo si určí sám a všichni si ho tam budou velice vážit - protože přišel motat drátky... To je potom těžký, no.
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 13:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mzda 13 tisíc čistého by byla fajn, kdyby nájem v 2+1 nestál na neregulovaném trhu 8 - 10 tisíc, ale jako na Krymu (Martin J jistě řekne kolik kam stojí nájem). ČR má z EU deváté nejnižší náklady na pracovní sílu.
HK: Tobě by se taky nelíbilo, kdyby ses na směně nemohl napít. Člověk není robot. Stačí pár let v takové práci, a poroučí se ti ledviny. A pak jejich léčbu po hegerovsku zacáluješ, protože ti řekne, že to je tvoje vina, když se o ně nestaráš.
Kamarád každý rok jezdí do Dánska na jahodové brigády, ročně mu plat zvyšují o 10 procent. Za hodinu si vydělá víc tady než v panasonicu za den. A dánská majitelka jahodové farmy nikterak nebrečí, že by byl drahou pracovní silou.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4720
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 13:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžou se napít každý 2 hodiny (velká pauza a dvě malý mezi), to by většina lidí měla přežít. Jinak si může najít tisíc jiných prací s podobnou kvalifikací (=žádnou), kde může pít dle libosti... A to včetně 90% ostatních fabrik na BP.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9814
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 15:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

h_k:
nerozumím tomu, proč takovýhle práce pro cvičený opice (doslova) už dávno nedělají roboti. to je ta investice pro nadnárodního giganta panasonic opravdu tak veliká, že se jim vyplatí řešit všechny ty problémy s nespolehlivýma (zahraničníma), prachmizerně placenýma dělníkama?
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4721
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 16:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dělaj tam kde se to vyplatí, a tam kde to obecně třeba je součást firemní politiky. Třeba v Japonsku mají přezaměstnanost jako prase, je to součástí jejich národní kultury, a holt to trochu přenáší i sem. No, a pokud maj na výstupu stále konkurenceschopný produkt, tak proč ne. V reichu člověk kouká na výrobu převodovek, kde v hale jako kráva dělá pár lidí dozor (a ještě se tam projížděj na kole, českýho bezpečáka by švihlo :-) ), v Japonský to hučí jako v úle, ale, zase nemaj zástup inženýrů co to programuje, kontroluje a udržuje v chodu - holt všechno má svoje, no.

Vemte si analogii z MHD, je třeba metro bez řidičů, dá se to. Ale ty dodatečný náklady na zapezpečení, dozor, dohled, to taky neni zadarmo.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14686
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 16:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale jako na Krymu (Martin J jistě řekne kolik kam stojí nájem).

Úřednice v DP v Sevastopolu říkala, že platí 800 Kč měsíčně. Tady bych ovšem rád dodal, že tamní řidiči trolejbusu měli v té době plat asi 20 Kč na hodinu, jízdenka na MHD stála 2,50 Kč a když jsem jim říkal, že coby řidič brigádník mám nimnógo, přestože beru třikrát víc, než oni, koukali na mě jak na cvoka. Když jsem jim vysvětlil, že za pokoj na koleji platím dva, dva a půl tisíce, a že jízdenka na MHD u nás stojí 12 korun, začali chápat.
Jo, a pokuta za jízdu načerno ve Lvově je asi za 50 korun. Neodolal jsem a když jsem potkal revizora, jednu jsem si koupil na památku Ale pozor, nemám černý svědomí! Lístek jsem měl!

Kamarád každý rok jezdí do Dánska na jahodové brigády, ročně mu plat zvyšují o 10 procent. Za hodinu si vydělá víc tady než v panasonicu za den. A dánská majitelka jahodové farmy nikterak nebrečí, že by byl drahou pracovní silou.

A proč tu práci nedělají Dánové? Že by jim přišla málo placená, takže majitelka plantáže je ráda, že sežene nějakého východoevropana, který jí tam ochodně bude pracovat za peníze, za které by Dán nezvedl zadek z postele?
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7157
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 16:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a ještě se tam projížděj na kole, českýho bezpečáka by švihlo
To dělají i v mladoboleslavské Škodovce, spatřeno na vlastní oči :-)
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 16:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine, vysvětlení je prosté. Dánům se prostě nechce celý den být na čerstvém vzduchu v zabahněných montérkách a hrabat se v záhoně.
Ukrajinec si tady vydělá dejme tomu 10 - 13 tisíc. Za nájem na ubytovně dá 3 tisíce, v igelitce z billy si odnese na šichtu láhev levné limonády, chléb, rohlík a paštiku. Co mu zbyde, pošle domů, včetně 800 Kč na nájem v Sevastopolu.
A teď našinci: Vydělají to samé. Ale za neregulovaný nájem dají 10 tisíc. Manželka na mateřské a 2 děti k tomu....Ukrajinci 10 tisíc stačí, nám ale ne.
Analogicky náš dělník kdekoliv na západě. O pokoj se dělí s ostatními dělníky. Na nájmu zaplatí míň než domorodec (Němec, Francouz, Angličan....) mající hypotéku a živící manželku s dětma.
Staré vozy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.247.126
Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 17:30:29    Odkaz na tento příspěvek  

Z Domu kultury na Americké zbyla jen hromada sutě.

Aneb najdi 5 rozdílů:
Oba snímky foceny ze stejného místa.
První fotka únor 2011, druhá dnes, 15.5.2012.



A kdo má rád autobusy, ten se v těchto dnech vyřádí u hlavního nádraží.
Plejáda busů ČSAD Plzeň (včetně ex PMDP), Karlovy Vary a několika soukromníků byla opravdu zajímavá.


Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7466
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 17:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějaký fotky z výluky jsou i v diskuzi Doprava v Plzeňském kraji
Mmch. teď 14 od U trati směr Bory jela opravdu plná - seděl v ní jeden člověk...

(Příspěvek byl editován uživatelem martinmarilynmanson.)
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14688
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 19:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine, vysvětlení je prosté. Dánům se prostě nechce celý den být na čerstvém vzduchu v zabahněných montérkách a hrabat se v záhoně.
Ukrajinec si tady vydělá dejme tomu 10 - 13 tisíc.


Ano. Tak proto Ukrajinec jede k nám motat do Panasonicu dráty a Čech jede do Dánska sklízet jahody. Oba nejsou doma spokojeni se svým příjmem a proto se vydají vydělávat na západ. Oba byli nespokojeni se situací u nich ve státě, oba odjeli na západ, oba si pomohli, oba jsou spokojení. Kde je problém?
<EDIT>
Ach ano, rozdíl je v tom ten, že pro Ukrajince komplikuje cestu sem zlá Evropská unie, takže potřebuje víza, pracovní povolení a cojávím - ale Čech, který chce pracovat v jiné evropské zemi, níc takového nepotřebuje. Tím se může cítit diskriminován a má právo Evropskou unii nenávidět za to, jak se k němu zachovala.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_j.)
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4045
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 19:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předně pokud má člověk k dispozici jen svoji výplatu a je tedy sám, NEPOTŘEBUJE platit nájem v 2+1. Stačí mu jako samotnému garsonka. A pokud bydlí dva a více, 2+1 s přehledem utáhnou ze dvou výplat nebo i jedné a mateřské, jak jsem tady nedávno počítal.

A pokud i přes mizernou práci platí člověk 2+1, nemůže se divit, že peníze nemá a nejezdí na dovolené, nechodí na pivo atd. Je to opět jen otázka priorit.

Strejcekms: Pokud se ti plat nebo chování firmy nelíbí, jdi jinam. Jinak se firmy chování k zaměstnancům nenaučí.

A na námitky, že "není práce" oznamuju, že za poslední DVA DNY mě dva plzenští zaměstnavatelé přesvědčovali, abych šel pracovat pro ně. První neměl s ničím problém a po mé 10. denní dovolené se stačí jen ozvat, počká na mě. A druhý mi nabídl takové podmínky, že jen láska k řízení mě udržela před úvahou změnit pozici. Zas tak dobré ty podmínky zase nebyly :-) Takže kdyby měl někdo zájem o pozici dispečera příjmu (což je něco jiného, než dispečer PMDP), milerád mu práci dohodím. A požadavky? Citují šéfovou "aby byl ku*va zodpovědný a uměl trochu myslet." Nic víc....takový je problém sehnat kvalitní lidi.

James Bond: Češi v Dánsku trhají Jahody, Rumuni v čechách staví televize...všichni mají víc, než by měli v rodné zemi, což vychází z toho, jak na tom která země je. Že mají v Dánsku víc není argument proto, aby se přidalo i v česku pracujícím.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
politique
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.44.226
Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 19:38:47    Odkaz na tento příspěvek  

Teda, s tím RATHEM, to je pravicová mediální masáž! Jde o 10 milionů, ale že nevyšetří kauzu PROMOPRO za 700 milionů a další miliardové tunely. Tato mediální masáž je typický příklad jak ovlivnit lidi, aby nevolili ČSSD, zato pan Vondra, Drobil a spol. jsou teď ještě čistší než dříve. A to vše pod dohledem pana Kubice...
Dráth
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.232.60
Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 19:52:07    Odkaz na tento příspěvek  

Hmm, jsem zvědavej, kdy vyjde najevo, ze Rath nenesl úplatek, ale šel na několik vyšetření s hospitalizací a nesl si drobný na poplatky...
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2482
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 23:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

politique: taky mi to tak přijde.

Dráth: Rath promluvil: Na návštěvě mi dali krabici s vínem, k mému úžasu tam byly peníze
:: Můj web o hradeckých trolejbusech :: Můj YouTube kanál o dopravě ::
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. května 2012 - 08:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jděte prosím s Rathem do.... diskuze pod novinky.cz....
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7467
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 16. května 2012 - 08:47:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Politique: Máme to chápat tak, že když přijímá úplatky politik z levicového spektra, tak je to v pořádku?
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3812
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 16. května 2012 - 08:51:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: ne, ale že se vždy jde po "malých" rybách. Ty zpronevěříš 1 000 000 a budeš ho muset zacálovat, ovšem, když už to uděláš s takovými 10 mil, či více, tak už podplatíš tolik lidí, že ti nikdo nic nedokáže... A co teprve 700...
Makrelu neumeješ.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7468
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 16. května 2012 - 08:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokuty z MHD už neskončí v Karibiku, Plzeň chce změnit jejich vymáhání
9tr: Evidentně Rath neuplatil všechny...
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3814
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 16. května 2012 - 10:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: Ne, někomu šlápl na kuří oko, proto se ho zbavují. Myslíš, že politikové jen tak půjdou proti sobě? Každý něco na někoho ví.
Makrelu neumeješ.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3284
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 16. května 2012 - 11:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš bylo potřeba převést centrum politického děnní od průseru ODS,TOP 09 a VV, na ČSSD. Ráth jakož to nejméně oblíbený politik ČSSD byl vhodný adept aby ČSSD nestoupali tolik preference.Kauza Janoušek je zřejmě taky ukončena a řeší se někdo jiný-hurá.Jsem zvědavej kdy se vytáhne ještě něco na KSČM.Příští měsíc by se mohl zas přihlásit nějaký ex chartista s půlkou hlavy který si vzpomene že mu jí ukopnul bachař Vondruška a rozjedou nový monstr proces i proti KSČM.
AV 15-30