K-report
 

Dopravní stavby ve městech  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Automobily, lodě a letadla » Dopravní stavby ve městech « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4209
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 17:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R1

Praha chce dýchat. Hodlá poslat tisíce aut do Suchdola
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4255
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 20. ledna 2010 - 15:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praha (Praha)
Tunel pod Dejvicemi uleví „kulaťáku“, lidé se ho bojí

Dejvice - Kruhový objezd na Vítězném náměstí v Dejvicích policisté považují za jednu z nejnebezpečnějších křižovatek v Česku. Je přetížená auty, do toho tramvaje a chodci - policie tu vyšetřuje zhruba stovku nehod každý rok.

Přetíženému náměstí má pomoci obchvat. Počítá s ním návrh územního plánu, který nyní mají na stole pražští zastupitelé a schválit by jej měli možná ještě letos. Urbanisté nakreslili do mapy silnici, která odkloní auta jedoucí po Podbabské ulici u Vltavy až k právě budovanému silničnímu tunelu Blanka. Dopravní zatížení tak výrazně poklesne v ulici Jugoslávských partyzánů i na samotném Vítězném náměstí.

A kudy má obchvat vést, když je prakticky každý metr Dejvic zastavěný? Tunelem. Ten by začínal u železničního podjezdu v Podbabské ulici u zastávky autobusu Hydrologický ústav a dostal by se na povrch v parku v Šárecké ulici kousek před křižovatkou s ulicí Evropskou.

Za ní by vozidla pokračovala po nové silnici kopírující železniční trať až k Prašnému mostu.

Plánovaná výstavba se však nelíbí obyvatelům, kteří v okolí bydlí. A nikdo se jim nemůže divit. Tam, kde je dnes park a nedůležitá křižovatka, najednou povede hlavní tah, po němž budou jezdit všechna auta, která se budou chtít dostat z celého severozápadního okraje metropole do centra.

Co lidem vadí? „Nešetrné zaústění u Evropské ulice, písčité podloží s prameny v okolí Kotlářky, problematický výduch na Hanspaulce,“ vyjmenovávají členové občanské iniciativy „Praha 6 ztrácí tvář“.

Magistrát se ale obává, že bez obchvatu by se situace na Vítězném náměstí po dokončení tunelu Blanka a dostavbě okruhu přes Suchdol ještě zhoršila.
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4256
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 20. ledna 2010 - 15:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praha (Praha)
Čtvrtím pomohou obchvaty

Nový územní plán počítá s přeložkami hlavních silnic - Vídeňské nebo kutnohorské výpadovky

Dolní Měcholupy - Kutnohorskou ulicí v Dolních Měcholupech projíždí denně dvacet tisíc aut. Je to záplava, která začne dusit obyvatele vilové čtvrti, jíž silnice prochází, časně ráno a přestane až v nočních hodinách. Nelze tu bezpečně ani přejít ulici, pokud se člověk nevydá na jeden ze dvou světelných přechodů.

Dolním Měcholupům, ale i sousední Uhříněvsi se však má možná již brzy ulevit. Návrh nového územního plánu, který má začít letos nebo příští rok platit, totiž počítá s přeložením kutnohorské výpadovky tak, aby se auta vyhnula obytné zástavbě.

Přeložení silnice žádají 20 let „O výstavbu obchvatu tady usilujeme už dvacet let. Silnice je celý den ucpaná, navíc se plánuje další výstavba domů v okolí, takže to naše martyrium by bylo ještě horší. V roce 2008 se nám podařilo obchvat prosadit, nyní se posuzuje, jaký bude mít silnice vliv na životní prostředí,“ řekl starosta Dolních Měcholup Karel Hagel.

Až bude Kutnohorská přeložena, Dolnoměcholupští si oddechnou i proto, že se do jejich čtvrti budou moci vrátit autobusy městské hromadné dopravy. Ty totiž Dopravní podnik kvůli nesnesitelným kolonám a velkým zpožděním odklonil přes sousední Horní Měcholupy. „Spojení je tu nyní špatné. Lidé se nedostanou na polikliniku, na poštu,“ přitakal starosta.

Od krčské nemocnice tunelem Na obchvat čekají i obyvatelé Kunratic na jižním okraji metropole. Návrh územního plánu s ním počítá.

Přetížená Vídeňská ulice, která je hlavní spojnicí Jižní spojky se satelitními městečky v okolí středočeské Jesenice, nyní vede mezi vilkami. „Silnice se dostane mimo obytnou zástavbu a povede průmyslovou zónou až na Kunratickou spojku. Uleví se nám,“ popisuje starostka obce Ivana Kabelová.

Auta mají ve směru od krčské nemocnice vybočit ze stávající výpadovky u Zelených domků, zanoří se do nového tunelu a pak pojedou kolem skladů a výrobních hal.

Nová silnice by mohla pomoci i sousední Libuši, která je také přetížená auty.

Územní plánovači však nehodlají zasáhnout do stereotypu motoristů jen na okraji hlavního města. Nové silnice se plánují i přímo v centru Prahy. Ve většině případů půjde o podzemní cesty. Tunel má procházet například pod Holešovicemi.

Auta do něj budou vjíždět přímo z magistrály za Hlávkovým mostem a vyjedou u nynějšího železničního mostu přes ulici U Výstaviště, kousek od bývalé holešovické elektrárny. Odtud budou moci řidiči projet přímo na nový Trojský most přes Vltavu a do právě budovaného tunelu Blanka.

Tunel má ulevit obyvatelům také Zenklovy ulice a ulice V Holešovičkách v Libni.

Výstavba silnic nyní závisí na penězích. Nicméně magistrát plánuje, že tyto projekty by měly být hotovy v následujících deseti až patnácti letech.

* Další cesty

návrh územního plánu

Spojení Zbraslavi a Radotína Od křižovatky strakonické dálnice s ulicí Ke Krňovu mají auta jet po nové silnici směrem k Vltavě, tu překonat po mostě a napojit se na Karlickou ulici za Radotínem u nynějšího železničního přejezdu. Obchvat Kunratic Vídeňská ulice má obkroužit vilovou zástavbu Kunratic skrz průmyslovou zónu. Plánuje se i propojení Libušské a Vídeňské prodloužením Chýnovské ulice na Kamýku a zcela nová kapacitní silnice mezi Písnicí a dálnicí D1.

* Nové silnice Tunel pod Dejvicemi Od Vltavy z Podbabské ulice má silnice zmizet v tunelu a znovu se dostat na povrch až na křižovatce Šárecké a Evropské ulice. Naváže na obchvat Vítězného náměstí.

Tunel pod Holešovicemi Z Hlávkova mostu pojedou řidiči rovnou do tunelu, který se vynoří u bývalé holešovické elektrárny.

Zde silnice naváže na nový Trojský most přes Vltavu. Za ním bude nájezd do tunelu Blanka.

* Nové silnice Tunely pod Libní Až bude dostavěn městský okruh mezi Pelc-Tyrolkou a Strašnicemi, plánuje se tunel k Liberecké ulici zhruba pod Zenklovou ulicí. Pod zem má jít i ulice V Holešovičkách. Obchvat Dolních Měcholup Územní plán počítá s přeložkou Kutnohorské ulice. Ta se vyhne Dolním Měcholupům i Uhříněvsi. Navíc se plánuje přeložení Hornoměcholupské silnice a prodloužení ulice Ke Kablu.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4298
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 19:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pardubický (Kraj Pardubický)
Chrudim věří, že stavba obchvatu začne letos

Chrudim - Horší doba na shánění peněz na stavbu obchvatu snad ani být nemůže. Obchvat Chrudimi se měl začít budovat letos, ale nakonec se peníze na stavbu i kvůli hospodářské krizi nenašly. Chrudimští radní v sobě živí naději, že by letos mohl začít archeologický průzkum a příští rok bymohli přijít stavbaři. Zatím to je ale nejisté.

Náměstek ministra dopravy Tomáš Kaas sice v pondělí na schůzce s vedením města slíbil, že se pokusí pro obchvat zajistit na letošek peníze na zahájení archeologického průzkumu, to je ovšem jen první krok. Ve Státním fondu dopravní infrastruktury peníze na archeologický průzkum na trase chrudimského obchvatu loni už byly, přesto lidé z města vyhlíželi archeology marně. Stát totiž neměl peníze na samotnou stavbu.

„V roce 2009 byly provedeny přeložky ČEZu a hlavně proběhlo a bylo uzavřeno výběrové řízení na realizátora stavby obchvatu. To je samozřejmě významný posun, ale to nejdůležitější, totiž peníze, stále chybí,“ uvedl místostarosta Chrudimi Petr Řezníček. Nejsou sice ještě vykoupeny všechny pozemky, to by ale podle Řezníčka stavbu zastavit nemělo.

Vedení města si dává dva cíle. První - do jara zajistit, aby stát byl připraven dát letos peníze na archeologický průzkum. A druhý - pokusit se do konce léta či září prosadit, aby se v rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2011 našly stamiliony na samotnou stavbu.

I když ministerstvo dopravy opakovaně tvrdí, že chrudimský obchvat patří mezi akce, které mají prioritu, je veliké nebezpočí, že zůstane zase jen u slov. Chrudim doufá v pomoc poslanců z Pardubického kraje. Někteří ostatně v pondělí o obchvatu s radními jednali.

„Dalším krokem by mělo být jednání našich zástupců v parlamentu se zástupci Ministerstva dopravy a Státního fondu dopravní infrastruktury v první polovině února v Praze. Věřím tomu, že se finance potřebné k zahájení obchvatu najdou a první práce na obchvatu začnou skutečně ještě v roce 2010,“ dodává starosta města Jan Čechlovský.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - pardubický kraj
Autor:* (dp)
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53526
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 22:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rána pro okruh Prahy. Odvede z centra jen minimum aut

Kdo by to čekal... I když okruh samozřejmě na sebe nabalí i část těch, co sice končí v Praze, ale na druhé straně.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4317
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 01. února 2010 - 07:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vůbec dobrá doba na to dělat dopravní průzkumy, když okruh už skoro stojí.
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2248
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 01. února 2010 - 10:45:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud ten průzkum byl zaměřený jen na skutečný tranzit přes Prahu, to znamená opravdu z jedné výpadovky na jinou, tak věřím, že jim vyšly maximálně jednotky procent. To je jasné, že po magistrále jedzí hlavně vnitroměstské relace, jinak by měla Praha vyřešeno už "jen" postavením expresního okruhu na okrajích. Blanka je určená na odlehčení Letné (kde je situace příšerostrašná už mnoho let) a odvede i některé vnitroměstské směry, které dnes jedou třeba Ječnou/Žitnou a po magistrále.

Pracuju teď v oblasti Michle a znám velkou spoustu lidí, kteří různým způsobem dojíždějí do práce na Pankrác a spol. z různých částí Prahy nebo z okolí. Spousta z nich magistrálu při cestě autem využívá, a to jak ze směrů severních a severovýchodních, tak i třeba z Prahy 6. Přitom už dnes existuje pro spoustu z nich alternativa v podobě Jižní spojky (na obě strany), která je ale často přetížená, a to právě tranzitní dopravou.

Takže takový nejoptimističtější scénář, když už se staví všechny ty tunely, by bylo:

- kamiony a ostatní tranzit na vnější okruh
- vnitroměstské cesty typu Dejvice-Malešice nebo Pankrác-Prosek na Městský okruh (tunely a spojky) a komunikace typu Průmyslová nebo radiály
- magistrálu výrazně omezit, aby se vyplatila opravdu jen těm, kdo jedou do centra, na Vinohrady apod. (což je otázka, jak se omezení může podařit, když má Praha 4 sérii hysterických záchvatů už ze zůžení části Legerovy o jediný pruh).

To není nic nového a není to oním výzkumem nijak zpochybněno. Já jsem sice jinak spíš kritikem masívní výstavby silniční infrastruktury, která to autům v Praze možná až moc usnadní, ale kdyby se opravdu podařilo (a byla k tomu politická vůle) po dostavbě okruhů zklidnit komunikace typu Legerova nebo Žitná a nenechat je zaplnit dalšími motoristy, kteří se jim dnes vyhýbají kvůli chronickým zácpám, nebylo by to špatné.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2305
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 01. března 2010 - 18:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem tady psal, že vedení Prahy 4 považuju teď ve vztahu k dopravním stavbám za dost paranoidní těleso. Zúžení Legerky ze čtyř pruhů na tři, resp. vlastně jen prodloužení trojpruhu z Nuseláku až jeden blok před Rumunskou, vydávají za to největší možné peklo pro celý jejich obvod a taky na Praze 4 se snad nejvíc omezovalo na padesátku - paradoxně se teď po magistrále v samém centru města u Florence, hlaváku a Opery sviští 70, kdežto na dálniční komunikaci od Pankráce ven z Prahy se hlídá 50...

Teď se mi opět dostal do ruky jejich magazín "TUČŇÁK" (nevím, proč se jmenuje zrovna tak, resp. proč si takhle svůj obvodní plátek nepojmenoval třeba spíš Jančík...) a kromě pokračujícího hořekování nad zúžením části Legerky, kvůli kterému údajně přibyly stovky aut na všech odbočkách z magistrály před Nuselákem, se tam objevila další pro mě podivuhodná myšlenka - zprovoznění expresního okruhu mezi Lochkovem a D1 prý způsobí, že "přes Spořilov" (zřejmě tedy Spořilovskou spojkou) bude jezdit spousta tranzitní dopravy "od Plzně na hradeckou dálnici". Když pominu sám fakt, že tranzit D5-D11 nebude z těch v současnosti nejsilnějších, tak mi přijde jako pěkná blbost i to, že by se tranzit hnal od D5 po okruhu až někam za Jesenici, tam otočil zpátky na Prahu a šup kolem Chodova na Spořilov a pak teprve na Jižní spojku. Předpokládal jsem, že doprava směrem od D5 na východní stranu Prahy a tamní výpadovky by jezdila prostě dál po odlehčené Jižní spojce (?) Nebo je nějaký tlak (např. ze sídliště Barrandov), aby pokud možno všechny kamiony povinně jezdily přes Vltavu po expresním okruhu namísto Barranďáku? A poslední věc - taky prý chtějí překopat křížení 5. května s Jižní spojkou, aby se dalo přímo odbočovat od jihu na východ - tuto investici taky nechápu, když právě od toho je tam Spořilovská spojka jako zkratka, a tu přece nikdo bourat nebude. Možná tedy mají plán Spořilovskou zklidnit a zbavit náklaďáků, když víc odhlučnit pro přilehlé paneláky asi už nejde?
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 01. března 2010 - 19:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo je nějaký tlak (např. ze sídliště Barrandov), aby pokud možno všechny kamiony povinně jezdily přes Vltavu po expresním okruhu namísto Barranďáku?

Jo. Tlačí na to spíš asi město, ono před volbama bude taková Jižní spojka bez kamionů moc pěkný heslo. Hodně se o tom napsalo u dálničářů.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2306
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 01. března 2010 - 19:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, díky. Takže budeme mít baranďák i tu silnici od něj do kopce volné pro spousty osobáků, ale nákladní doprava najede spoustu kilometrů navíc přes Jesenici, Dobřejovice a Průhonice. To mi přijde absurdní, to bych se radši spokojil s částí kamionů přes Barrandov ještě aspoň do dostavění východní části okruhu.

Navíc se obávám, že strážci zákona budou před kamiony bděle strážit Barrandovský most, ale zkušenému truckerovi nebude nic bránit zkrátit si to třeba kolem Kunratic... no uvidíme.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3505
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 02. března 2010 - 20:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: To mi přijde absurdní, to bych se radši spokojil s částí kamionů přes Barrandov ještě aspoň do dostavění východní části okruhu.

Ono se to dá řešit i bez Barrandova, tedy směřováním tranzitu z Pražského okruhu na Městský po Strakonické. Je to sice zajížďka, ale šetrnější jak k obyvatelům Barrandova, tak Spořilova. Ale jak už bylo napsáno, "Jižní spojka bez kamionů" je lákavé heslo...

A poslední věc - taky prý chtějí překopat křížení 5. května s Jižní spojkou, aby se dalo přímo odbočovat od jihu na východ - tuto investici taky nechápu, když právě od toho je tam Spořilovská spojka jako zkratka, a tu přece nikdo bourat nebude. Možná tedy mají plán Spořilovskou zklidnit a zbavit náklaďáků, když víc odhlučnit pro přilehlé paneláky asi už nejde?

Naopak tato investice mi přijde jako smysluplná. Spořilovská spojka je diletantská improvizace, plynoucí z toho, že bylo zprzněno křížení Jižní spojky a II. severojižní magistrály (údajně proto, aby existovalo přímé rychlé spojení do vilové čtvrti na Spořilově jako poplachová trasa členů ÚV KSČ). Pokud tedy dojde k rekonstrukci této křižovatky na tvar umožňující plné odbočení odevšud všude a následně zklidnění Spořilovské spojky, tak to bude dobře.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2310
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 03. března 2010 - 11:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, po okruhu k Vltavě, pak po Strakonické a na Jižní spojku by mi dávalo větší smysl, přičemž Barrandov by byl "vysvobozen", ale asi by to neprošlo přes Lahovice, Chuchli... už slyším, jak by nadávali, že mají už bez tranzitních kamionů dopravy pod okny až dost. A vsadím se, že by nadávala i Praha 4 (které teď vadí ten Spořilov), že Barrandov má pokoj, ale Jižní spojka duní dál, tak co je to za pořádky...
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1720
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 10. března 2010 - 12:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.silnice-zeleznice.cz/clanek/prazska-magistrala-zustane -v-legerove-ulici-i-po-roce-zuzena/
parodie na moderní nízkopodlažní tramvaje

Trojčata a housenky: optimální využití tramvají se skříní VarCB3
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4476
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 20. března 2010 - 21:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praha (Praha)
Sešlápněte plyn, v Praze se opět pojede rychleji

V lednu se snížila na některých silnicích rychlost. Primátor Bém nařízení zrušil

Praha - „Šoféři, vadí vám padesátka? Mně taky, tak pojedeme rychleji.“ Zhruba takto se dá ve zkratce interpretovat včerejší prohlášení primátora Pavla Béma (ODS), který v České televizi podpořil nespokojence, kterým vadilo novoroční snížení rychlosti na několikamístech metropole. Primátor MF DNES potvrdil, že se rychlost vrátí do původního stavu na třech místech. „Spořilovská, Pražský okruh u letiště, Jižní spojka před Barrandovským mostem,“ vyjmenoval Bém. Zde čtvrt roku platí padesátka. „Vracíme se na 70, respektive 80 kilometrů v hodině,“ doplnil Bém.

Magistrála zůstane pomalá Město snížilo rychlost na začátku roku na pěti úsecích: na magistrále, Jižní spojce, Pražském okruhu a v Cínovecké a Spořilovské ulici. To proto, že Evropská unie požadovala po české metropoli, aby snížila hluk z dopravy.

Jenže brzdový pedál nemají pražští šoféři v oblibě - dávají přednost plynovému, a tak se město dostalo do silné palby kritiky.

Nenávistným pohledům musí čelit zejména cedule s číslicí 50 na magistrále, kde se jí musí jezdit místo sedmdesátky již od Kačerova. Kdyby měl zrak člověka sílu bořit, pak by cedule zmizela ve vesmíru už někdy v lednu.

Zde se ale s rychlostí hýbat nebude. Změny čekají jen úseky, které vedou mimo zástavbu. A nutno přiznat, že laik nad lednovým opatřením města v těchto případech musí nechápavě kroutit hlavou. Spořilovská ulice je dálničním propojením mezi Jižní spojkou a brněnskou dálnicí a vede v hlubokém zářezu, podél Pražského okruhu u letiště je z jedné strany pole a z druhé chatová osada s několika rodinnými domy. V blízkosti Jižní spojky u Barrandovského mostu zas stojí pouze branický pivovar.

Proti vůli úředníků?

Primátor Bém se postavil proti svým kolegům i úředníkům zodpovědným za dopravu a prosazuje návrat značek s vyššími číslicemi přes jejich názor.

„Podle zákona se má v obci jezdit rychlostí padesát kilometrů v hodině. My razíme tezi, že zákon má platit všude a bez výjimek. Naší prioritou je bezpečnost provozu,“ řekl ještě před jednáním s primátorem šéf silničního správního úřadu Miroslav Rajchart.

Pokračování na str. B3

Sešlápněte plyn, v Praze se zase pojede rychleji

Pokračování ze str. B1

Odbor dopravy se však nakonec primátorovu „přání“ podřídil.

Policie nemá námitky Snížení rychlosti prý mělo pozitivní vliv i na délku kolon na silnicích. Odborníci poukazují na fakt, že se zkrátila kolona, která se tradičně tvoří na magistrále v Legerově ulici a na Nuselském mostě.

„Pokud jedou vozidla v harmonickém proudu a jedou nižší rychlostí, je úplně nejvyšší propustnost ulic,“ zdůvodnil v televizním zpravodajství Pavel Přibyl z dopravní fakulty ČVUT.

Rozhodnutí primátora vrátit značky na tři zpomalené úseky nevadí ani pražské dopravní policii. Podle šéfa dopravky Pavla Švrčuly se má vyjádřit, ale námitky mít nebude.

Primátor ohlásil i začátek „akce“, a to na středu 24. března. „Nejedná se o žádné autoritativní rozhodnutí, spíše o zdravý selský rozum. „Je to výsledek analýz rozumného posouzení mezi dvěma zly. Tím prvním jsou hlukové zátěže, tím druhým emise a otázka plynulosti dopravy,“ vysvětlil Bém.

Jeho rozhodnutí jistě přivítají šoféři, kteří tři měsíce proti pomalé jízdě protestovali. Protestovali paradoxně pomalou jízdou ulicemi města. V pořadí již třetí protestní jízda je naplánována zrovna na dnešek. „Většina řidičů je s šikanou na silnicích smířena a nemá vůli cokoliv měnit. Ukažme, že tomu nehodláme nečinně přihlížet,“ hlásil ještě na začátku tohoto týdne pořadatel akce Elmer Chmel.

V plánu byl pohřební průvod. „Černá stužka od masky k zrcátkům stačí, ale opravdová rakev na střeše vadit určitě nebude. V čele kolony pojede alegorický vůz,“ lákal pořadatel. Že zpomalení například magistrálu stejně neztišilo, potvrzují i místní obyvatelé. „Není to účinné opatření, opodstatnění má jen v noci,“ krčila rameny Alžběta Rejchrtová.

* Kde se zrychlí

Nyní 50 km/h, pak 70-80 km/h

Spořilovská

v úseku Brněnská-Jižní spojka

Pražský okruh

v úseku

Evropská-letiště

Jižní spojka

v úseku

Barrandovský

most-Vrbova

* Kde se nezrychlí

5. května

(Kačerov-Vinohrady)

Cínovecká

(Kbelská-Kostelecká)

Jižní spojka

v noci je 80 km/h

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha
Autor: * PETR ŠVEC
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4163
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 11:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stavba nového mostu v Očihově:


web o Mansonovi Moje fotogalerie 20.3.2010 nové fotky ČSAD PLZEŇ!
Demokracie v této republice nemůže být nazývána demokracií!
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 29. března 2010 - 18:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tý jo já zírám.V sobotu tam patrně hodím čučku.
Konečně bude autobus zase zastavovat na kraji vesnice.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4168
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 31. března 2010 - 10:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

George: Most by ale měl být hotov´ až někdy na podzim.
web o Mansonovi Moje fotogalerie 28.3.2010 nové fotky DPKV a PID!
Demokracie v této republice nemůže být nazývána demokracií!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Čtvrtek, 08. dubna 2010 - 19:48:09    Odkaz na tento příspěvek  

To musela být pakárna pro amerického prezidenta Baracka Obamu (a ostatní prezidenty), přemisťovat se mezi Pražským hradem, hotelem Hilton a rezidencí US velvyslance (a zpět) okolo všech těch rozkopávek kvůli tunelům Blanka na Praze 6. Že tam raději nezašli z Hradu pěšky.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4252
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 17. dubna 2010 - 18:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dělání nového mostu v Plasích:

web o Mansonovi Moje fotogalerie 28.3.2010 nové fotky DPKV a PID!
Každej má řečí jak Palackej, ale skutek utek, že?
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 7-2005

Odesláno Úterý, 27. dubna 2010 - 23:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stavba "propojeni okruhu v Ceskych Budejovicich" pokrocila:








Mnohdy je důležitější vědět o čem se mlčí, než to o čem se mluví (Roman Kozel)
fotogalerie 4. koridor
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4583
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 19:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I/50

Jihomoravský + Brno (Jižní Morava)
V Bučovicích počítají chytré křižovatky auta

BUČOVICE Nové křižovatky v Bučovicích na silnici I/50 jsou tak chytré, že umí samy spočítat, kolik aut jimi projede. Třeba v pátek křižovatkou na náměstí projede přes 18 tisíc automobilů. Tak vysoký počet už město trochu děsí.

„Jsou v nich zabudované smyčky, zaznamenají každé auto, které tudy projede. Máme přehled o tom, kolik aut do této křižovatky vjíždí směrem od Vyškova, Brna nebo od Uherského Hradiště,“ vysvětlil vedoucí odboru dopravy bučovické radnice Zdeněk Kolaja. A dodal, že auta počítají nejen proto, aby věděli, jak na tom nyní jsou, ale měli v ruce i pádné argumenty při jednáních o budování komunikace, která by dopravní zátěž přenesla mimo centrum města. „A obáváme se, že to bude v létě ještě horší, že počet aut se vyšplhá až na dvacet tisíc. A jak pomine krize a začne se zase převážet více zboží a surovin, bude Bučovicemi navíc jezdit ještě více kamionů. Z jejich poznávacích značek je patrné, že tudy jezdí i do Ruska a na Ukrajinu,“ uvedl Kolaja.

Vyjádřete se! Vaše názory nás zajímají Co se děje na Vyškovsku, co je nového ve vašem městě či obci? Co vás trápí či rozčiluje? Pište redaktorce Heleně Vaculové na helena.vaculova@mfdnes.cz.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Morava
Autor: * (vha)
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4588
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 05. května 2010 - 19:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Královéhradecký (Kraj Hradecký)
Jak na dopravní kolaps? Nasadit zelenou vlnu

Hradec Králové čelí stále většímu náporu kamionů přijíždějících od Pardubic, město vymýšlí způsob, jak předejít chaosu

HRADEC KRÁLOVÉ Ten úsek silnice má okolo 700 metrů, je na absolutní rovině, dost široký i pro tři vozy vedle sebe a bez jediné zatáčky, přesto ho někdy řidiči zdolávají i déle než deset minut.

Dlouhá fronta kamionů se skoro každý den odpoledne táhne od křižovatky u Fakultní nemocnice v Hradci Králové až po kruhový objezd u vysokoškolských kolejí Na Kotli.

Emoce pracují: polský šofér kamionu se zařazuje do špatného pruhu a nyní se zoufale pokouší protlačit zpět vlevo, někteří hradečtí řidiči rezignovaně vypínají motor, další vše zhoršují, když po „saigonském“ vzoru s klapkami na očích ignorují jízdní pruhy i ostatní šoféry. Když pak přestanou fungovat semafory, dopravní kolaps v centru krajského města je na světě. „V posledních týdnech registrujeme větší počet kamionů přijíždějících od Pardubic,“ řekl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.

Důvod? Může jím být odstranění dálničního ukazatele u Chlumce nad Cidlinou navádějícího řidiče kamionů na starou silnici od Prahy. Od té doby tranzitní doprava většinou pokračuje až do Opatovic, odkud se valí na Hradec.

Řešení? Přestože některé projekty jsou nerealizovatelné, uvažovalo se hned o pěti možných variantách. 1. Zelená vlna ve směru od Pardubic.

Zřejmě nejjednodušší a nejlevnější řešení problému. Diskuse na téma Zelená vlna v Hradci vypukla spolu s podzimním otevřením obří křižovatky u Opatovic. „Dříve nebo později k tomu dojde. Je to jen otázka času,“ uvedl Malíř. Souhlasí i dopravní expert a bývalý komisař hradeckého dopravního inspektorátu Lubomír Šitina: „Zelená vlna by skutečně pomohla, ale musí to být na vteřinu propočítané, aby pak kolaps nenastal třeba o kousek dál.“ 2. Prodloužení odbočovacího pruhu u kolejí Na Kotli.

Toto je další snadnější pomoc, stejnou úpravou vloni prošla například křižovatka u fakultní nemocnice. „Hlavně by to nebylo kdovíjak drahé,“ upozornil Šitina. „Netuším, zda by to pomohlo. Největším problémem ale určitě je, že všechny křižovatky následují velmi brzo za sebou,“ dodal náměstek primátora. 3. Stop kamionům ještě před Hradcem.

Přetaktování semaforů a „stopka“ tranzitní dopravě ještě před branami města by přicházely v úvahu jen při dopravním kolapsu. Řidičům by pak nezbývalo nic jiného než hledat jinou trasu. „Dopravní zácpu bychom tímto krokem přesunuli už na výjezd,“ řekl Malíř.

4. Přestavba křižovatky Mileta na obrovský kruhový objezd. Projekt za 480 milionů korun dostal velkou ránu: stát pro stavbu neuvolnil žádné peníze, není hotova kompletní dokumentace projektu, proto se letos určitě stavět nezačne. A ani vyhlídky pro rok 2011 nejsou nejlepší: „Obávám se, že příští rok bude situace stejná. Zkrátka prostředky na realizaci nebudou,“ uvedl pesimisticky Malíř. „Uvidíme, třeba ale získáme nějaké peníze přesunem z jiné stavby,“ kontroval Marek Novotný, šéf hradecké pobočky Ředitelství silnic a dálnic. 5. Kamiony se přesunou na severní stranu okruhu.

Tuto variantu smetl ze stolu stát. „Prý je to nepřijatelné,“ řekl Malíř, podle něhož severní trasu město podporovalo: „Domnívali jsme se, že místo navrhovaného průjezdu kolem fakultní nemocnice by bylo nejlepší pokračovat po stávající severní trase,“ uvedl Malíř. Podle něj to má logické důvody, protože na severní trase okruhu stát nechal za několik milionů korun vybudovat protihluková zařízení.

Jediným trvalým řešením, kterak předejít dopravnímu chaosu, se tak jeví urychlená výstavba rychlostní komunikace R35 z východních Čech na Moravu a dostavba dálnice D11 směrem k hranici s Polskem.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - východní Čechy (hradec králové)
Autor:

* Petr Záleský
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4589
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 05. května 2010 - 19:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Olomoucký (Kraj Olomoucký)
Kolem nádraží brzy projedou auta

Řidiči v Olomouci od příštího týdne nebudou muset objíždět prostor před vlakovým nádražím OLOMOUC S téměř dvouměsíčním předstihem skončí některé stavební práce před olomouckým hlavním nádražím. Ačkoli podle původního plánu měla být poslední, čtvrtá etapa rekonstrukce přednádraží hotová v polovině července, stavební dělníci opustí prostor už 15. června. Ještě o měsíc dříve ale zmizí z přednádraží první uzavírky. „Se stavební firmou jsme uzavřeli gentlemanskou dohodu, podle které se měla snažit stavbu co nejvíce urychlit bez nároků na finanční zvýhodnění za dřívější dokončení. To se podařilo splnit s náskokem asi sedmi týdnů - kromě okružní křižovatky v ulici Jeremenkova a několika zastávek, které byly do rekonstrukce zařazeny až dodatečně letos v březnu,“ uvedl primátor Martin Novotný.

Všechny původně naplánované úpravy skončí v polovině června, kdy by také měla vrcholit rekonstrukce nádražního vestibulu. Už příští týden však budou moci vjet před nádraží první motoristé a autobusy. Nejpozději 10. května se totiž pro individuální dopravu otevře propojovací komunikace mezi třídou Kosmonautů a Jeremenkovou ulicí. O den později tady dopravní podnik obnoví autobusový provoz.

„Od kruhového objezdu u Regionálního centra Olomouc se bude dát plynule projet na třídu Kosmonautů. Platí to i o provozu v opačném směru,“ řekl Vojtěch Holý z oddělení dopravních opatření magistrátu.

O tom, které další křižovatky před nádražím město zprůjezdní s předstihem, se rozhoduje v těchto dnech. I otevření samotné spojnice mezi třídou Kosmonautů a Jeremenkovou ulicí ale přinese velkou úlevu. „Řidiči museli místo objíždět po estakádě. Olomoučané si to ale často zkracovali přes Fibichovu a Smetanovu ulici, které tak byly dopravou přetížené,“ popsal Holý.

Poslední etapa rekonstrukce olomouckého přednádraží stála 260 milionů korun, z toho 100 milionů pokryly dotace z evropských fondů. Předchozí tři etapy vyšly na celkových 400 milionů korun.

***

„Od objezdu u Regionálního centra Olomouc se bude dát plynule projet na třídu Kosmonautů.“

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - střední Morava
Autor:

* Petra Klimková
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4592
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 05. května 2010 - 19:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jihočeský (Jižní Čechy)
1,5 kilometru dlouhá silnice odvrátí v Budějovicích dopravní kolaps

Propojení dopravních okruhů za tři čtvrtě miliardy korun začnou řidiči využívat už letos na konci října. Městu významně pomůže při modernizaci železnice, která si vyžádá uzavírky důležitých viaduktů.

ČESKĚ BUDĚJOVICE Je dlouhá jen jeden a půl kilometru, přitom bude stát zhruba tři čtvrtě miliardy korun. Jak moc je pro České Budějovice důležitá, se ukáže už za necelý rok. V té době se totiž v krajském městě uzavřou kvůli modernizaci železnice všechny důležité viadukty.

Bez propojení okruhů, jak se právě budované spojnici mezi kruhovým objezdem na Okružní ke křižovatce Nádražní a Jírovcovy ulice říká, by doprava v Budějovicích zkolabovala. Ještě vloni přitom hrozilo, že se stavba kvůli úsporám zastaví a zakonzervuje.

„V tom případě bychom byli nuceni modernizaci železnice znemožnit. Od Tábora a Hradce by totiž autům zbyla do města jen jediná a to ještě nevyhovující přístupová cesta,“ upozornil náměstek budějovického primátora František Jelen.

Investorem nového úseku silnice za 715 milionů korun je Ředitelství silnic a dálnic. Budějovice se na něm podílejí 28 miliony korun, dalších 82 milionů město vložilo do staveb, jež se silnicí souvisejí.

„Termín dokončení máme sice až v březnu příštího roku, auta tudy ale budou jezdit už na konci října. Pak už budeme dělat jen dokončovací práce, které dopravu nijak výrazně neohrozí,“ slíbil včera František Fryš ze sdružení společností Swietelsky - Eurovia, které komunikaci buduje.

Podle něj nyní například zbývá dokončit podklady vozovky, položit asfalt a namontovat dopravní značení. Naopak prakticky hotové už jsou všechny mosty i křižovatka s Nádražní a Jírovcovou ulicí.

„Tento úsek je daleko významnější, než jsme původně předpokládali. Navíc budeme mít čas, abychom zde dopravu vyhodnotili ještě předtím, než se drážní viadukty uzavřou,“ podotkl Jelen.

Výrazně se totiž komplikuje výstavba části Zanádražní komunikace, která měla dopravě pomoci zejména v momentě, kdy bude nepřístupný viadukt na Rudolfovské ulici. Kraj na ni získal stovky milionů z regionálního operačního programu. Jenže dotace nebyla kvůli policejnímu vyšetřování 5. výzvy vyplacena. Především úsek mezi Rudolfovskou a Pekárenskou třídou měl být původně hotový ještě letos.

„Minulý týden jsme byli na ministerstvu dopravy žádat, zda by nám nepomohlo stavbu Zanádražky financovat, ale neuspěli jsme. Přitom nejzazší termín dokončení je duben 2011, jinak se ocitneme v problémech,“ upozornil Jelen.

Právě za necelý rok mají být poprvé uzavřeny viadukty na Rudolfovské a Pražské třídě, kudy denně projedou desetitisíce aut. Už nyní se zde přitom při sebemenším problému tvoří kolony.

Ještě dříve plánuje Správa železniční dopravní cesty uzavřít podjezd na Pekárenské. Tříkilometrový úsek 4. železničního koridoru mezi Budějovicemi a Nemanicemi za zhruba miliardu začne budovat ve druhé polovině letošního roku. Už vypsala veřejnou soutěž na dodavatele.

FAKTA Propojení okruhů

Čtyřproudá silnice bude dlouhá 1 543 metrů. Jsou na ní čtyři mosty, jedna mimoúrovňová křižovatka a kruhový objezd s napojením na plánovanou Zanádražní komunikaci.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy
Autor:

* Lenka Zimmelová
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4600
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 06. května 2010 - 22:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jihomoravský + Brno (Jižní Morava)
Jižní Moravu zachrání R43 a brněnský velký městský okruh

Odborníci se shodují, že pro dopravu v Brně a na jižní Moravě je důležitá severojižní spojka. Problém s parkováním v Brně bude řešen pomocí parkovacích domů a systémem Park and Ride - zaparkuj a jdi.

JIŽNÍ MORAVA Výstavba rychlostních silnic číslo 43 a 52 by v budoucnu měla ulehčit dopravě na jižní Moravě a neméně i jejímu hlavnímu městu. Myslí si to alespoň oslovení odborníci. „Podporujeme výstavbu silnic R43 a R52, protože víme, že je potřeba dopravu na jižní Moravě někam převést. Chybí tady severo-jižní propojení,“ říká Jiří Juza, vedoucí odboru předinvestiční přípravy Ředitelství silnic a dálnic.

Podle něj má smysl uskutečnit oba projekty i samostatně. Juza si myslí, že v případě R43 by ale bylo užitečnější, kdyby se severojižní spojka za Brnem napojovala na mezinárodní silniční síť do Rakouska v podobě silnice R52.

Podle vedoucího odboru dopravy Magistrátu města Brna Vladimíra Bielka je tento projekt zásadní i pro jihomoravskou metropoli. „Pro zlepšení dopravní situace v Brně jsou zásadní dva projekty. Těmi jsou výstavba velkého městského okruhu a vybudování R43, díky její neexistenci proudí řidiči ze všech směrů i ze zahraničí přes Brno, na což pak zácpami doplácí především Židenice,“ vysvětluje Bielko. V kolonách stojí řidiči aut především v ulicích Heršpická, Vídeňská nebo Hybešova. V poslední době se ale zácpy ve městě tvoří i díky uzavírkám.

„Brno nebylo nikdy tak rozbité jako teď. Jeden den se dá projet všude a druhý den skoro nikde. Když sem přijede řidič, který město nezná, musí být absolutně vytočený. Je tady tolik objížděk, že to nemůžou zvládat ani navigace,“ popisuje taxikář Miroslav Novák.

Co nevyřeší velký městský okruh, by měly řešit další projekty. Ucpanou dálnici D1 v blízkosti Brna by v budoucnu mělo uvolnit její rozšíření. „Dálnice se v úseku mezi Brnem a Holubicemi bude muset rozšířit na šest pruhů. K hustotě dopravy tam přispívá i výskyt nákupních center,“ míní Juza.

Řidiče v Brně trápí ale i problém s parkováním. Zaparkovat auto v centru města je často oříšek.

„Ulice se prostě rozšířit nedají, takže musíme hledat řešení jinde. Jedním z řešení je výstavba parkovacích domů v centru města, tam už máme i vytipované lokality,“ říká Bielko.

Další z kroků souvisí s taktikou Park and Go, kdy by řidiči měli svá auta nechávat na záchytných parkovištích mimo centrum města a dále jít pěšky nebo využívat městskou hromadnou dopravu.

Řidiči by navíc byli motivováni k takovému jednání díky existenci rezidentních a jiných parkovacích zón, ve kterých bude možno v určité části dne parkovat pouze za poplatek. Takto už to funguje například v Praze a ve Vídni. Peníze, které se takto vyberou, by měly být následně využity na dobudování nových parkovacích míst. „Takže si řidiči vlastně zaplatí něco, co bude následně sloužit právě jim. Za RakouskaUherska každý, kdo si chtěl koupit koně, musel mít nejprve stáj. Dnes si lidé kupují auta jak na běžícím páse a myslí si, že parkování by za ně měla řešit města,“ dodává Bielko.

„Řidiči by měli auta nechávat na záchytných parkovištích a jít pěšky nebo jet hromadnou dopravou.“

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Morava
Autor: * Václav Prak
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4610
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 10. května 2010 - 22:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Liberecký (Kraj Liberecký)
Na stavbu nové silnice Liberecký kraj nemá

TURNOV Ulehčení dopravně přetížený Turnov hned tak nečeká. Liberecký kraj nemá podle svého náměstka pro dopravu Martina Seppa (na snímku) peníze na stavbu nové silnice vedoucí na Semily a Lomnici.

* Podle aktuálních informací od vládního zmocněnce pro R35 Ivo Tomana by se úsek Turnov - Úlibice měl stavět zhruba za 15 let. Pro Turnov vzhledem k zatížení centra to je poměrně pozdní termín. Zda by se mohlo začít stavět dřív, prý záleží na přístupu samosprávy. Uvažuje kraj o nějakém řešení?

Poraďte mi, z jakých peněz.

* Existují přeci evropské dotace.

Teď jsme podali třetí výzvu do rozvojového operačního programu, zbývá ještě čtvrtá, kde je nějakých 150 milionů korun, které bychom mohli teoreticky proinvestovat. Uvažovat o nějakém obchvatu, který by stál 300-400 milionů, je finančně nereálné. Že je Turnov přesycen dopravou, je jasné a bylo to zřejmé i osm let před námi.

* Já bych řekl, že nejde jen o samotný průtah Turnovem, tam není takový velký problém, ale o napojení na Semily.

V rámci R35 mají být řešená i napojovací místa. Dřívější řešení by bylo věcí samosprávy, ale ta na to musí najít finanční prostředky. Já ale řeším, zda opravím dříve úsek na Českolipsku, nebo Jilemnicku, kde jde o pět až deset milionů a kde jezdí autobusy. Já přitom peníze na oba úseky nemám.

* Chápu, že nyní nemáte peníze. A co nějaká vize, třeba do šesti let?

Údržba a výstavba silnic druhých a třetích tříd je téma v rámci asociace krajů, kde musíme jednat s vládou, se státem. Aby se stav nezhoršoval, tak budou kraje potřebovat pomoc od státu.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 55783
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 21:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jižní část pražského okruhu změní průjezd kamionů městem
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


huh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.207.97
Odesláno Úterý, 06. července 2010 - 02:43:01    Odkaz na tento příspěvek  

V Praze se zřítila část tunelu Blanka, zavalila nejméně jednoho člověka
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.148.209
Odesláno Úterý, 06. července 2010 - 08:25:32    Odkaz na tento příspěvek  

Upřesněná zpráva: http://www.novinky.cz/krimi/205209-tunel-blanka-se-propadl-zemina -zavalila-bagristu.html
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 07. července 2010 - 14:04:41    Odkaz na tento příspěvek  

Ražba Blanky bude pozastavena: http://www.novinky.cz/domaci/205304-razba-tunelu-blanka-bude-podl e-metrostavu-nekolik-tydnu-stat.html Lze očekávat, že termín otevření se tím pádem opět odloží.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6039
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 07. července 2010 - 22:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo, co se to teď staví na rozhraní Jižní spojky a Štěrboholské radiály? Při pohledu od "lanového" mostu to vypadá, že se bude jezdit přímo (mimo to dnešní zúžení).
Podle plánů by v tomto místě (0. km Městského okruhu) měla stát v budoucnu MÚK V Rybníčkách, ale měl jsem za to, že je to ještě hudba budoucnosti, protože navazující trasa přes Malešice na Pelc-Tyrolku je leda tak na papíře.
Ví někdo víc?
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4823
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 07. července 2010 - 23:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iDNES.cz: Stavba okruhu v Brně pokračuje, od středy čekají řidiče nové uzavírky
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. července 2010 - 14:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quex: MÚK Rybníčky (zkapacitnění Štěrboholské radiály)
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6040
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 09. července 2010 - 00:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za odkaz!
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 7-2005

Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 17:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trochu se zpozdenim - propojeni okruhu Ceske Budejovice 14. cervence:



Mnohdy je důležitější vědět o čem se mlčí, než to o čem se mluví (Roman Kozel)
fotogalerie 4. koridor
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4874
Registrován: 9-2004

Odesláno Neděle, 22. srpna 2010 - 21:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radnice nechala postavit silnici. Vede odnikud nikam a stála tři miliony
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 56965
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 22. srpna 2010 - 22:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Českobudějovický pedagog a volební kandidát Cepák zemřel při výstupu na Mont Blanc :-(:-(:-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mašinfíra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 17. září 2010 - 10:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dopravní terminál Sokolov 16.9.2010




Tab50
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 6-2010
Odesláno Středa, 22. září 2010 - 16:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budování nového přednádraží v České Třebové

3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6456
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 24. září 2010 - 14:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych dotaz. Pojedu příští týden po dlouhé době do Prahy: Z Brna na Smíchov. Vyplatí se využít nový okruh nebo je to rychlejší jinak. Předem díky za rady
Registrační značky Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!

Od 1.9.2010 web v novém hávu
Mihyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 8-2008

Odesláno Pátek, 24. září 2010 - 22:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: záleží kam přesně jedeš. Osobně si myslím, že můžeš jet jako doposud po D1 pak Jižní spojka a jsi u Smíchova.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2608
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 27. září 2010 - 10:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Smíchov asi po novém okruhu ani ne (teda pokud si ho nechceš projet - třeba já se chystám nějakou cestu tím směrem "vygenerovat" jen co se trochu umoudří počasí). Z D1 na Smíchov je to skutečně typický kandidát na jízdu "postaru" po JS a Barrandovském mostě, akorát bez kolony kamionů v pravém pruhu...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.209.111
Odesláno Pondělí, 27. září 2010 - 10:25:57    Odkaz na tento příspěvek  

Ad 3260: Myslím, že by to měla být Vaše morální povinnost, novou jižní část Pražského okruhu si projet - aspoň jen tak pro radost či ze zvědavosti, i kdyby to tamtudy trvalo déle. Jakmile je někde zřízeno nové rejdiště pro , tak je třeba ho využít. Takto to působí dojmem, že šoférování pro Vás není potěšením, nýbrž ho berete jen jako nutné zlo.
Také jsem někde četl, že jižně od Písnice je sice stavebně dokončený, avšak neotevřený nájezd na okruh (R1). Obyvatelé Písnice si prý vyřvali jeho nezprovoznění. Prý má být otevřen až po postavení obchvatu Písnice (v návaznosti na trasu D metra). Co je na tom pravdy?
(Rovněž zatím chybí potřebný nájezd u Komořan.)
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 27. září 2010 - 10:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: S Písnicí i Komořany je to pravda. U Písnice to skutečně závisí na obchvatu, ale ten snad zase nezávisí na metru, ale jen na tom, až se magistrát rozhoupe. V Komořanech se rozhoupal, že na poslední chvíli postaví alespoň most pro plánovanou KOMOKO (Komořansko-Modřanskou komunikaci), mimochodem už dlouhodobě sporným a problémy opředeným projektem, protože později za provozu okruhu by to šlo asi dost těžko. A problémy pokračují...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.209.111
Odesláno Pondělí, 27. září 2010 - 11:11:21    Odkaz na tento příspěvek  

Dle hlášení v pražském metru se zítra 28.9. také uskuteční Den otevřených dveří na stavbě tunelů Blanka. Vstup bude poblíž stadionu Sparty na Letné. Pro návštěvníky jsou připraveny 3 různě náročné prohlídkové trasy. (Z toho se dá vydedukovat, že stavba patrně poněkud stagnuje.)
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.209.111
Odesláno Pondělí, 27. září 2010 - 11:35:30    Odkaz na tento příspěvek  

Ty prohlídkové trasy jsou znázorněny na plakátku: http://www.tunelblanka.cz/_files/actualinfo/2010DOD.pdf
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6463
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 28. září 2010 - 19:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vezmu to tam klasicky a zpět po okruhu, ať to zkusím oboje. Zpátky pojedu pozdě v noci.
Registrační značky Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!

Od 1.9.2010 web v novém hávu
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6490
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 06. října 2010 - 06:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem ten okruh cestou zpět nenašel. Místo abych jel kolem Vltavy, tak jsem vyrazil po Plzeňské. Holt Vidlák v Praze. Že jedu blbě jsem zjistil při přejíždění železničního přejezdu kdesi v kačí řiti (Zličín nebo kýho šlaka). To sem si řikal, že úrovňový přejezd asi na okruhu nebude. Tak jsem zapl navigaci a jel zpět do města.

Ale cesta tam klasicky, to byla do poslední chvíle pohádka. Navigaci jsem pouštěl až na Jiráskově mostě.

Tak to só zkušenosti vidláka s Prahou.
Registrační značky Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!

Od 1.9.2010 web v novém hávu
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2625
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 06. října 2010 - 09:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli jsi byl až ve Zličíně u přejezdu, tak jsi od expresního okruhu (jeho tamní části, dokončené už před lety) byl vlastně jen krůček

Jinak "klasicky" teda nemyslíš přes JS a Barrandovský most, ale přes centrum (Źitná-Resslova)? Protože po Spojce bys nepotřeboval Jiráskův most, ale hodilo by tě to na druhý břeh, kde by stačilo už jen včas sjet z Městského okruhu do správné části Smíchova...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6491
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 06. října 2010 - 14:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak jsi od expresního okruhu (jeho tamní části, dokončené už před lety) byl vlastně jen krůček

to jsem byl, ale navigace neměla aktuální software... Ano, klasicky myslím jet přes jižní spojku a neklasicky omylem sjet do Bráníka (na druhý břeh řeky), pak se mě ten Jiráskův most šikl. Byl jsem v Praze autem po dvou letech a celkově teprve asi po třetí.

To třeba takový úsek D1 Lipník nad Bečvou - Bohumín znám poslepu včetně všech staveb a úseků...
Registrační značky Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!

Od 1.9.2010 web v novém hávu
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5018
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 08. října 2010 - 18:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nová podoba pražské magistrály počítá se čtyřmi pruhy a jedním střídavým
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5139
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 29. října 2010 - 18:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stavba nového mostu v Očihově pokračuje a brzy to má být hotovo:


A jedna Tatra, co stála poblíž:

fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5088
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 02. listopadu 2010 - 20:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úsek silnice I/20 K Dráze – Jasmínová k dálnici D5 slavnostně uveden do provozu
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 14:52:48    Odkaz na tento příspěvek  

"Oběť" tunelu Blanka: http://www.euro.cz/id/xzaq4dxvdy/detail.jsp?id=3709
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5205
Registrován: 9-2004

Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 22:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ŘSD.cz: První etapa napojení Místecké na dálnici D1 v Ostravě je dokončena
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5223
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 18. prosince 2010 - 18:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iDNES.cz: Radní Náchoda chtějí řešit dopravu. Pomůže expertní skupina?

Jestli by Náchodu nepomohl obchvat pomocí rychlostnice ve směru od Hradce na Klodzko a dál na Wroclaw. Plánovaná D11 na Jaroměř je v pořádku, ale je otázka, jestli další úsek (jako R33) není lepší vést na Náchod, Klodzko a Wroclav, než přes Trutnov a Královecké sedlo.
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5238
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 21. prosince 2010 - 00:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další parkovací dům v centru Brna otevřou za dva roky. Míst k stání ubývá
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.