K-report
 

Archiv do 28. března 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Archiv do 28. března 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 14:45:05    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Oldcerry" = 3611:
No, já jsem bytostně přesvědčen, že naprosto největším nedostatkem současného řešení žst. Praha-Libeň je chybějící perón u 3. koleje: pak by totiž mnohé případy jízd "křížem" (zejména ty vznikající prodloužením "tangenty" někam za Malešice) mohly být zcela nebo zčásti vyřešeny na "balabenském" zhlaví, a obsazení kolizních bodů na východním zhlaví by to výrazně prospělo ...
Když se "za bolševika" (kdy byla osobní doprava podstatně slabší, než je teď) prosazovala dostavba třetí koleje mezi Libní a Běchovicemi, shodli jsme se mezi "pracovně zúčastněnými" na tom, že je to zbytečné, a že důležitější je vybudovat druhou kolej mezi Libní a Malešicemi, třeba i bez "přesmyku" - to tehdy neprošlo, m.j. možná i proto, že postavit ji bez "přesmyku" by jeho pozdější realizaci výrazně ztížilo (a nakonec stejně nebyly peníze na nic). Teď je situace jiná: už neexistuje vršovický "ranžír", žižkovské nákladové nádraží zachází na úbytě, pošta už také železnici využívá jen minimálně, a tak už by i ta malešická jednokolejka mohla asi stačit i pro osobní dopravu bez velkých potíží - je to ale především problém konfigurace a vybavení obou stanic (Libně i Malešic) = m.j. třeba i "štíhlosti" a pořadí výhybek, atd.; v nějaké jiné sekci tohoto DF jsem psal něco v tom smyslu, že podstata problému současné české železniční dopravy je v tom, že místo toho, aby byl nejdříve zpracován GVD pro nějaký požadovaný "cílový" stav, podle toho byla upravena infrastruktura a rekonstruována či nakoupena vozidla, a ten GVD byl postupně podle vývoje rekonstrukčních a "modernizačních" prací uplatňován, postupují české železnice úplně opačně a "stavějí domy od střech" - ale já proti tomu, bohužel, mnoho nezmohu (nebo spíše teď už vůbec nic): jednak už pro to nemám "platformu", jednak jiní ze svých "kompetentních" pozic snadno vnucují své (podle nich chytřejší) vize, názory a stanoviska - to samo o sobě mně sice nevadí, ale je mi líto, když vidím, za jaké hovadiny se vyhazují peníze, a věci potenciálně skutečně prospěšné jsou přitom povýšenecky zatracovány jako zbytečné a hloupé ...
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 14:51:26    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Tomáš_záruba" = 1446:
No, pokud by se to skutečně podařilo takhle (ale nejen přestup mezi "benešovskou" tratí a MHD, ale i s tou "radotínskou" variantou "tangenty"), pak vůbec "není o čem hovořit" a máte (= zároveň i "má to") mé naprosté "symfónie" - ale dokud to neuvidím aspoň jako "úvodní projekt", tak tomu věřit nebudu (a samozřejmě bych to i docela rád včas "připomínkoval" = rozuměj: podrobil kritice ...) ...
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 15:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_Z: Uzel Zahradní Město... Taky se tam přesune zastavování rychlíků z Vršovic. Naopak Hostivař mít logiku přestane, protože tam už kromě autobusů nebude skoro nic.

Zajímalo by mě, jestli už je jasnější, jestli prodloužení metra A bude do ZM, do Hostivaře, obojí nebo nikam? (Totiž jak si podepřít dojem, že ZM lze a je to priorita, když v ÚP není vůbec?)
Už je rozhodnuto, jestli VRT od Brna bude jednou (včera pozdě) zaústěná do ZM nebo Hostivaře?
Samozřejmě to souvisí s tím, kde se snažit o uzel.

(Příspěvek byl editován uživatelem tommasel.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1780
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 17:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dvě úplně čerstvé fotky z votického St.2 těsně před ukončením služby. Poslal mi je Honza Trpaslík

Neoficiální stránky o výstavbě IV.tranzitního železničního koridoru aktualizace 17.03.2010
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 17:16:44    Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel
V konceptu nového ÚP se "áčko" na východě nevětví ani nepokračuje (tj. ani Hostivař, ani ZM). Stopa "rychlé trati" (VRT dle ÚP stále přes Běchovice) tamtéž směřuje na Zahradní Město, do Hostivaře by mohla být pomalejší spojka.

Pražan
Na Zahradní Město je DÚR. Urbanistické řešení bylo veřejně vystaveno na výstavce pořádané Prahou 10
http://www.praha10.cz/uzemi-prahy-10/rozvoj-prahy-10/stredisko-uz emniho-rozvoje-prahy-10/predchozi-vystavy.aspx

Mibl
Na Veselí - Soběslav - Doubí je platné ÚR, ale formulace chybějí jen peníze je nemístně optimistická. Chybí projekt, vykoupit pozemky, vysoutěžit zhotovitele... CIN 7,1 mld. Kč.

Bkp
Tunelová přeložka Ústí n. O. - Choceň vyšla na neuvěřitelných 20 mld. Kč, v pokračování její přípravy nevěřím. A co by se mohlo dělat v letech 2016 - 2022, kdyby bylo jako nyní ročně 20 mld.? Do roku 2015 bude jen to, co je v OPD, takže třeba:
Brno-Přerov ca 45 mld.
Brno ca 25 mld.
elektrizace Olomouc-Uničov, Zastávka-Náměšť(vč.2.tk), Hulín-Kojetín ca 20 mld.
Praha: Hostivař (bez ZM-hl.n.), hl.n.-Smíchov, přesmyk Libeň (pro Cargo), Veleslavín-Ostrovec (bez Letiště), Lysá-Vysočany ca 27 mld.
I.tžk: optimalizace ÚnO-Brandýs, Pce(vč. 2. koleje do Rosic), Úvaly-Běchovice ca 10 mld.
zab.zař. Brno-HB-Kolín-Nymburk-Děčín pro ETCS (závazek do roku 2020), včetně peronizací 5 stanic ca 10 mld. (bez vlastního ETCS)
zdvoukolejnění Nezvěstice-Blovice, peronizace K.Vary ca 3 mld.
Celkem 140 mld. v dnešních cenách. Nevešlo se mi nic na Královéhradecku (dvoukolejky u Smiřic, Blešna), nic na Liberecku, žádné pokračování 4. tžk (SuVo), nadále by nebyl GC v Nelahozeveských tunelech...


Oldcerry
Hostivař dle PD průjezdy Malešice - Uhříněves 80kou nakreslené má. Ještě to postavit...
Ve Veselí nečekám, že by se letos stihlo něco před zimou vytrhat. Ale nějaké patky TV by vyrašit ze země mohly, už kvůli mému grepu

Ohledně tangent souhlasím s Bkp.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1781
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 17:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Padla tady zmínka o H.Měcholupech. Dnes jsem tam byl a viděl. SŽDC natírá přístřešky na modro. Hezká barva. Ale: včera natřeli základovkou a dnes je to posprejované. Zítra to má být hotové, ovšem, ti dva co to natírali mi řekli, že nevědí, jak dílo vlastně mají předat, když to, co dnes natřou, je zítra zničené. To aby tam chudáci snad spali.
No a aby fotek nebylo málo, prošel jsem celou Uhříněves a další pavýtvory blbečků jsem dal do fotogalerie . Dlouho jsem váhal, jestli to mám udělat, jestli je tím vlastně nepovzbudím k větší aktivitě, když se "to" objeví na webu, ale je to tam



(Příspěvek byl editován uživatelem Plešoun.)
Neoficiální stránky o výstavbě IV.tranzitního železničního koridoru aktualizace 17.03.2010
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3612
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 18:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.:Bkp:Fakt, to poslední, co pražská doprava potřebuje, jsou nějaké železniční tangenty. Tak s tímto souhlasí pan K.A.F.? Fíha, i to to.
přesmyk Libeň (pro Cargo), snad raději ne, nebo tam ti joudové nacpou ty "tangenty" a bude to k vzteku.
elektrizace Jestli se potvrdí pesimistické předpovědi ohledně těžby ropy (ne o množství), ale o nákladnosti těžby, tak by možná ty dráty byly přínosem. S dostavbou dalších bloků JETE by se to mohlo ukázat jako dobrá věc.
Tak Hostík bude nejdříve za 8 let. Docela se divím, že není větší tlak, docela brzda dopravy. A náklady na personál taky nejsou malé.
Ale nějaké patky TV by vyrašit ze země mohly, už kvůli mému grepu Do háje to jsem nedomyslel, vždyť vy můžete vykopat nějakou jámu a máte grepík doma.
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6528
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 18:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan 11:11:
Jezdíte ve špatný čas, já si zrovna včera dopoledne cestou do Pardubic říkal, že Cargo rozjelo "vlakodrom", snad během pěti minut jsme potkali za Přeloučí 3 nákladní vlaky směr Praha(čas kolem 10:30).
A někdy tento týden (už mi to nějak splývá) večer jsem zase z okna dvakrát poslouchal nějaký motor K 6 S ... DR (alespoň si to myslím, na trať nevidím). (Trať 221.)

ML: Ta jedna linka po kompletním zdvoukolejnění a přesmyku bych viděl asi jako dobrou věc. Jen si říkám, zda by nebylo lepší to trasovat spíš na Smíchov než do Radotína.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Martin_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 20:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ty tři zbylé páry nákladních vlaků po 220 mohly jezdit taky přes Jihlavu - Musím podotknout, že tyto vlaky většinou manipulují v uzlech, nejdou tedy vozit jinudy. (alespoň ne snadno)
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 21:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.: minimálně to Brno a uvedené elektrizace jsou peníze, které by bylo vhodné utratit někde jinde. Nejlépe tedy jinde na železnici ... ale i kdyby se to mělo rozdat důchodcům, bylo by to lepší, než za to zprznit Brno a zadrátovat lokálky ...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12626
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 21:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle ČT24 schválila Evropská komise příspěvek cca 2 mld. na stavbu Doubí - Tábor.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5418
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 21:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V dnešní době souhlas, že prodloužená ML by vedla oblastmi nikoho, to se ale mění. V Libni rostou byty jako houby po dešti, v Malešicích taky, Skalka je hned u trati

Ponechám-li stranou, že Skalka "hned u trati" není ani náhodou, tak mi pořád uniká, proč by bytová výstavba na Harfě měla nějak (zásadněji) zvýšit atraktivitu tangenty. Proč by třeba někdo z Holešovic jezdil vlakem na Skalku "hned u trati"? Anebo z Libně, kolik tamních (budoucích) obyvatel potřebuje vazbu na Říčany? Jediné, co by té tangentě mohlo pomoc je masová atraktivita okolí Libně pro pravidelné (pravidelnější) dojíždění za prací, do škol, nemocnic či úřadů. Ale vidím-li šílený propadák v podobě prodloužení vlaků z 221 do Vysočan (jasně, to má hlavně provozn význam), tak to je hudba příliš vzdálenné budoucnosti, pokud teda vůbec.

RockBottom!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5419
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 21:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K. A. F.:
Do roku 2015 bude jen to, co je v OPD, takže třeba

Nic ve zlém, ale vidím-li ten seznam a vím-li jak daleko je příprava některých těch staveb a jaké je jejich prosaditelnost, tak bych nad (alesoň zahájením) Su-Vo do roku 2015 hůl rozhodně nelámal.

RockBottom!
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 23:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldecrry: Jako že budete raději bez osobky (ted mimo Sv) a dvojkolejky jezdit v Libni křížem, než po mimoúrovňové dvojkolejce s pár procenty vlaků navíc (ML)??? No nezlobte se, ale to už je dost křečovitá ideologie a nebojím se říci hloupost.

Hroch: Ze ZM do Vršovic by šlo o ryzí souběh. Ze Smíchova na P2 jezdí TRAM 7 lépe než vlak, a pokud bude diametr, tak Albertov bude mít vlastní zastávku na radiále místo na tangentě. Samotné Nusle ve vztahu k Albertovu i P5 jsou spíš na tramvaj... A taky to vidím dost černě s tříkolejkou přes Vltavu. Naopak v Radotíně by se hodilo trochu odlehčit S7 (přestupy od Černošic na P4, resp. P10, P9 a další spíše okrajové věci). Pásmování S7 v Radotíně je hloupost, když jsou těsně potom velké a silné Černošice.
Takže mně vedení do Radotína přijde jako velmi dobrý nápad - nota bene pokud je to politicky schopné pošťouchnout i tak velmi potřebné věci jako dvojkolejku MAL-LIB a jižní spojku.

Bpk: Tangenta na ZM podle mě může mít zajímavý přínos i v napojení 091 a východní Prahy na jižní rychlíky, neboť Wilson je a bude tímto směrem napojen dost pitomě. Zvlášť pokud IV. koridor dopadne jak naznačuje KAF, přestupy jih-východ se v Praze nebudou stíhat, a pak se tato zkratka bude možná ještě hodit. Samozřejmě vztahy typu Říčany - Holešovice (apod) nepovažuju za nulové, jen holt dnes nemohou jinak než přes centrum.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 06:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Záruba: Když si myslíš, že účel světí prostředky, budiž. Ale jinak je osobní doprava bez dalších nemalých investic (krom zdvojkolejnění) jako je výstavba nových zastávek zcela zbytečná. Zeptám se tě jinak: Je mezi Radotínem a dosud nepostavenou zastávkou Kačerov (zástávku Velká Chuchle a žst. Krč mezi ně nepočítám) nějaké vhodné místo na zastávku, která by měla alespoň trochu smysl? Vidím jediné: Zhruba v místě předvěsti žst. Krč ve směru od Radotína, kde by mohl být vytvořen slušný přestup mezi linkami 19X jedoucími po ulici Vrbova. Braník Horní koleje (či jak se ta uvažovaná zastávka na či před Branickým mostem pracovně nazývá) je nesmyslný šotosen.

Nemohu si pomoci, celé tyto nápady s tangentami mi akorát připadají jako potřeba některých prodražit akce jako druhá kolej mezi odbočkou Tunel a čekacími kolejemi ve Vršovicích. A že předražené akce nemají šanci na realizaci (rychlodráha do Kladna), jsme už viděli.

Dále: Železnice by si v Praze neměla hrát na něco, na co si na rozdíl kupříkladu od Vídně nemá šanci hrát, tj. na nějaké převzetí role městské dopravy. Její úloha má být prioritně zajištění příměstské dopravy s vedlejším efektem městské dopravy tam, kde k tomu jsou vhodné podmínky (částečně Radotín, Klánovice atd.).

Suma sumárum: Pro železniční osobní dopravu v Praze bych v nedělal více než: Nové železniční zastávky Kačerov, Rajská Zahrada a zastávka na Ostrčilově náměstí (v ovodu žst. Vyšehrad). To jsou záležitosti, které je v podstatě možno realizovat bez ohledu na jiné investiční akce. Pak jsou tu záležitosti typu nádraží Bubny, se kterými asi nikdo v dohledné budoucnosti nic neudělá..........
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 06:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Záruba: Jak moc vadí, že kupříkladu vztah Říčany - Holešovice je realizovatelný pouze přes centrum a přitom jen s jedním přestupem? Nechcete náhodou vylepšovat slušné spojení, přičemž je tu dost relací, které jsou na tom mnohem hůře, kdy je potřeba třeba dvou a více přestupů, nebo je VHD kupříkladu téměř nepoužitelná?
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 08:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskiii:
Mám tomu rozumět, že se jedná o novostavbu Doubí - Soběslav, resp. Veselí?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5421
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 08:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doubí - Soběslav bude (třeba jednou) novostavba trasovaná zásadně jinudy, než vede dostavadní trať. (viz. mapy na www.4koridor.cz)

RockBottom!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5422
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 08:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda vlastně www.4-koridor.cz

RockBottom!
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2888
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 09:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Soběslav-Doubí: Jednoduše řečeno "trošku" narovnaná zhruba do osy sever-jih v souběhu s D3.

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1450
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 09:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Tak zastávky jako Spořilov apod. beru jako naprostou samozřejmost, pokud jde o tangenty. Jestli si někdo myslí, že bych prosazoval Os zde na stávající infrastruktuře, tak sorry - ale takový zabedněnec nejsem. A o tom "nesmyslném prodražení" mi chvíli povídejte... Jako by těch 5-7 perónních hran navíc mělo v tom zdvojkolejnění nějakou váhu. A naopak zavedení osobky může ekonomické vyhodnocení podstatně zlepšit (nebo si snad vážně myslíte, že tam tu druhou kolej někdo udělá jen proto, aby náklad občas nemusel postát na křižování? - dovolte abych se zasmál).

Stručně řečeno: Nechápu o co vám jako jde.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 10:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Záruba: Tak pro nechápavce zcela polopatě: Přijde mi zbytečné vyhazovat prachy na osobní vlaky, jejichž vytíženost by byla taková, že kloubový autobus ve čtvrthodinovém intervalu by byl dostačující. Pokud by byl zájem větší, není takovým problémem interval snížit.

K infrastruktuře: Nákladní doprava si se současným stavem v podstatě vystačí. Takže bych infrastrukturu spíše udržoval ve slušném stavu.

Suma sumárum: Proč má být provozována linka (ve výhledovém stavu s el. vozidlem alespoň za 100 mil. kč), když frekvenci v podstatě zvládne autobusová linka se zhruba desetkrát levnějším vozidlem. Na elefanta zapomeňte, ten byl po právu stažen z ML.

A nedělám si iluze, že veškerá infrastruktura výhradně pro osobní dopravu by stála méně než miliardu korun, spíš díky situování zastávek daleko více.

Takže snad je to pro nechápavce postačující vysvětlení.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 10:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro chápavce: Kapacita je jedna věc, ale jízdní doby druhá. Dobře vím jaký je opruz jet někam třeba právě 177 nebo 136...

No nic, každý má holt nějaký názor.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 11:05:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "K.A.F." = 25.03.2010 - 17:16:44:
Díky za informace zajímavé i pro mne - zejména o tom, že je nyní sledováno zaústění "VRT východ" do Prahy přes Vršovice: v posledních letech jsem se o vývoj této problematiky téměř nezajímal, takže mi zjevně leccos uniklo.
A ještě k "satalické přeložce": zatím jsem hodil první udičky ve věci získání nějakých podkladů - časem snad seženu aspoň kontakty zpřístupňující jejich "úložiště" ...

Ad různí = osobní železniční doprava po Praze:
Mělo by to patřit spíše do sekcí "ŽUP" či "Tratě a lokálky v okolí Prahy", ale když už se to dostalo sem, tak budiž: opakuji, že dublovat železničním spojením relativně rychlou MHD (= metro) je naprostý nesmysl - proto kromě příměstské "docentrické" nebo "přescentrické" dopravy mají smysl právě a jedině "tangenty". Prodloužení osobních vlaků ze Strančic do Prahy-Vysočan byla pošetilost už dávno předtím, než ten návrh někdo vůbec vyslovil (je to jako "škrábání se pravou rukou za levým uchem"), takže od toho nikdo žádný úspěch čekat nemohl: když už bylo třeba s těmi vlaky něco udělat (a nejezdí-li zatím "tangenta" až do Hostivaře, resp. Prahy 10), mělo by smysl ty vlaky prodloužit přes Holešovice do Bubenče - pak by snad nějakou malou frekvenci mít mohly = asi o 100 % větší, než nyní, tedy místo cca 10 asi 20 osob.
Zapojení železnice do pražské MHD samozřejmě MÁ VELKÝ VÝZNAM už nyní a mělo by mít ještě ŘÁDOVÉ VĚTŠÍ VÝZNAM v budoucnu právě díky tomu, že železnice může rychle přepravit i (ale nejen nutně jenom) velkou frekvenci v relacích, kde MHD je buď výrazně pomalejší, nebo nestačí kapacitně. Úvaha, že všichni uživatelé MHD potřebují a chtějí cestovat do centra či z centra, je hloupá, ale ještě hloupější je představa, že cestující (obecně) chtějí cestovat jedině přes centrum - a největší pitomost je násilím jim produkty této choromyslné vize vnucovat, což má navíc za následek nutnost zvyšovat zbytečně kapacity zařízení v centrální oblasti na dimenze pojímající i tu frekvenci, která do a přes centrum cestovat nemusí a nechce: to ostatně prokázal už před více než 30 roky Kapek, když nařídil zlikvidovat tramvajovou dopravu v centru, aby násilím donutil cestující používat metro i v případech, kdy to pro ně nebylo výhodnější. Chraň nás Bůh od podobných novodobých (současných) "inženýrů lidských duší" ...
V této sousvislosti si nemohu odpustit jedno zarytí: myslel jsem si naivně, že "TZ" je nejstrašnější hrozba, která železnici v ČR může potkat, ale vidím, že mnohem horší bude velké stádo ambiciózních "konzumentů Šalamounova trusu", jejichž nástup ze škol do "pracovních pozicí" teprve přijde - zaslepených pohledy přes hledáčky fotoaparátů a vyhlašujících za "svaté" své rádoby jedině správné teorie (příkladů je právě v DF K-reportu požehnaně). Brrr - strašná představa ...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 11:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skalka "hned u trati" není ani náhodou Zas tak zlé to není.
Proč by třeba někdo z Holešovic jezdil vlakem na Skalku "hned u trati"? Anebo z Libně, kolik tamních (budoucích) obyvatel potřebuje vazbu na Říčany? Kolik z obyvatel Benešova potřebuje vazbu do Kobylis? Kromě mě jich moc nebude. Přesto jezdím celou cestu obstojně vytíženou dopravou. Pokud bude v okolí trati dost míst, která budou cílem nebo zdrojem cestujících a doprava bude dostatečně atraktivní, tak se to využívat bude.
Nákladní doprava si se současným stavem v podstatě vystačí. Takže bych infrastrukturu spíše udržoval ve slušném stavu. Dokud někdo nepřijde na to, že taková čistě nákladní trať obyvatele města obtěžuje, ale nepřináší jim žádný užitek a nevyvine tlak na její zrušení. Už jsem viděl stížnosti na hluk od nákladních vlaků v Malešicích. Můžeme pak prskat, že "vlaky tam byly dřív" a "kdo si koupil byt u kolejí, ať se nediví", ale bude to málo platné.
zastávky Kačerov Tak stavět zastávku Kačerov bez tangenty, tj. jen pro pacifik, zas připadá jako plýtvání mě.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 11:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: Ale vidím-li šílený propadák v podobě prodloužení vlaků z 221 do Vysočan
No a jak to asi mělo dopadnout, když ve špičce je tam interval i přes půl hodiny, a na Hlaváku si to musí 5 - 8 minut postát?

Bram: Přijde mi zbytečné vyhazovat prachy na osobní vlaky, jejichž vytíženost by byla taková, že kloubový autobus ve čtvrthodinovém intervalu by byl dostačující.
Jenomže tady nejsme někde na mezi. Uvnitř Prahy jděte s kloubákama k šípku. I normální smrdící a překážející busy jsou poblíž centra spíš výrazem zoufalství.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12627
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 11:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jardadr: ne, ten příspěvek je na již dokončenou stavbu v úseku Odb.Doubí - Tábor
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 11:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

další pavýtvory blbečků jsem dal do fotogalerie Doufá, že tam dáte i pavýtvory blbečků, kterým je zatěžko vzít klíč od schránky s magnetickou tabulí a radši všelijaké vývěsky na zastávkách lepí po skle. No vždyť se to tak vždycky dělalo, že. A pak taky si většinou už nenajdou energii na odlepení. Tohle jsou ještě větší než sprejeři, odstranit (opravdu dokonale, ne jen to nějak servat a nechat přilepené rohy papíru) zaschlé lepidlo nebo jen izolepu je dost fuška. Proč asi nejsou různými plakátky omatlané zastávky v Německu nebo Rakousku? (Posledně jsem na zastávkách ve Čtyřkolech a v Mrači viděl plakátek, zřejmě na nějaké Velikonoce s parním vlakem. Jestli je tomu tak, doufám, že si to po sobě organizátoři očistí bezprostředně po termínu konání, ne jako před pár lety, kdy v mnoha žabotlamech visely ještě v polovině července plakáty zvoucí na akci "Vlakem na Dobříš s Vlakem na Dobříš" konané 1. května.)
Že se nové zastávky stanou terčem řádění přiblblých pubošů se sprejem, to se dalo čekat. Ale že si ani sami železničáři neváží toho, že se do této trati investovaly obrovské peníze, to mi hlava nebere.
Taky do fotogalerie dejte třeba fotky nového odvodnění, pokud se pod vrstvou hlíny a plevele najde, nebo nikdy nevysychající jezírko u druhé koleje u měcholupské zastávky. Nebo třeba, jak uklidili rozřezaný strom, co před nějakou dobou spadl na trať u Mrače - hodili kusy dřeva do odvodnění.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 14:19:47    Odkaz na tento příspěvek  

Racek
Ten přehled jsem sepsal tak, že jsem (si) oddělil třetinu peněz pro SSPha; pro těchto ca 45 mld. jsem se snažil najít stavby relativně užitečné a prioritní. Stanovovat přednostní stavby pro Moravu a Slezsko si netroufám (a Brno na Zvonařce bude v každém oficiálním seznamu bez ohledu na to, že ho za užitečné nepovažuje téměř nikdo :-/ ).

Ve skutečnosti bude asi více staveb na západě Čech (elektrizace Ž. Ruda, dvoukolejka Plzeň - Stod), na dobu po r. 2015 sklouzne i Otrokovice - Zlín, zdvoukolejnění do Frýdku-Místku...

Bkp
OPD musí být dočerpáno k 6.2015, k tomuto datu musí všechny spolufinancované stavby skončit.

Bram
Zastávku Vyšehrad na Ostrčilově n. zásadně odmítá P2. Náhradou má/měla být zastávka na Výtoni, ale MK odmítlo žádost SŽDC o upuštění od památkové ochrany železničních mostů na pravém břehu.

TZ
Kolik myslíš, že lidí jede S1-177(195)-S9? Což je asi jediný příprad, kdy tangenta nahrazuje 177.
Autobusové tangenty mají úspěch, protože jedou přes sídliště, přes metro, kolem nákupních středisek a škol... Vlak pouze spojí pár (blbě položených) přestupních bodů: vazba na m-B příšerná, na m-A jen pásmované Depo Hostivař, v Libni míjí obě nákupní centra (Vysočanskou a budovanou Českomoravskou). I ten Kačerov klesne po stavbě m-D na významu. Kdo v autobusové tangentě přijede do Libně od severu, ten v ní i zůstane, i když pojede za ZM.
Prostě si myslím, že tangenty sice mohou pár ne zrovna zásadních vazeb zlepšit, ale náklady na jejich zavedení tomu nejsou úměrné. Pro nejbližších dvacet let bych se věnoval zavedení spolehlivé čtvrthodiny na radiálách. :-)
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 15:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KAF - V životě by mě nenapadlo zpochybňovat prioitu radiál. Myslel jsem, že je to o mně dostatečně známo. :-) Jenže tady byla debata v tom smyslu, nedělat tangenty (já říkám: tangentu) nikdy, ani až bude ostatní hotovo. A to mi přijde jako blbost, zvlášť pokud část té "tangentí" infrastruktury je potřeba stejně (LiBě-3).
Že to není pro město prioritou je logické a chápu to, ale zase si myslím, že za nějakých 10 let k těm tratím město doroste - trend přesouvání se z vnitřního města těsně na hranice Velké Prahy je snad už za námi. Já sázím v následujících letech spíš na jakési "zcelování" kompaktního města přes dříve průmyslové nebo nevyužité oblasti.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5423
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 19:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ:
na ZM podle mě může mít zajímavý přínos i v napojení 091 a východní Prahy na jižní rychlíky... Samozřejmě vztahy typu Říčany - Holešovice (apod) nepovažuju za nulové, jen holt dnes nemohou jinak než přes centrum.

Je ten přínos dostatečný na to, aby ospravedlnil výstavbu nákladné infrastuktury a drahého provozu, tj. dá se představovat, že třeba v raní špičce ho využije cca 500 cestujících za hodinu v každém směru a zároveň tím neutrpí obsazennost vlaků Hostivař - hlavní, kde už nyní (v ranní špičce směrem do centra) výstup v Hostivaři převažuje nad nástupem a nějaký příliv cestujících v relacích typu Hostivař - hlavní se nedá čekat?

Jako by těch 5-7 perónních hran navíc mělo v tom zdvojkolejnění nějakou váhu.

Vidím, že po Káemově zapichování sloupů tu máme Zárubových 5-7 perónních hran navíc.

Bram:
Železnice by si v Praze neměla hrát na něco, na co si na rozdíl kupříkladu od Vídně nemá šanci hrát, tj. na nějaké převzetí role městské dopravy. Její úloha má být prioritně zajištění příměstské dopravy s vedlejším efektem městské dopravy tam, kde k tomu jsou vhodné podmínky

Naprosto přesně.

Pražan:
Úvaha, že všichni uživatelé MHD potřebují a chtějí cestovat do centra či z centra, je hloupá, ale ještě hloupější je představa, že cestující (obecně) chtějí cestovat jedině přes centrum - a největší pitomost je násilím jim produkty této choromyslné vize vnucovat

Souhlas, ale tvrdím, že ty tangenty prostě nebudou železniční. Ale třeba pro tramvajovou trať Opatov - Spořilov - Dvorce, Zlíchov/Slavia, Želivského bylo včera pozdě.

Brr:
Zas tak zlé to není.

Je to zlé, o dálkové pochody ve VHD nikdo nestojí, ani na té Skalce, ale třeba ani na wilsonu, proto vlak z Hostivaře jede nějakých 10 minut, ale potom ta štreka ze sedmého nástupiště cestující dost odrazuje a i proto jedou raději autobusem a metrem, byť je to o deset minut delší.

Pokud bude v okolí trati dost míst, která budou cílem nebo zdrojem cestujících a doprava bude dostatečně atraktivní, tak se to využívat bude.

To ano, ale v okolí roztockohostivařské tangenty takové cíle a cíle pro tento směr nejsou a v dohledné době ani nebudou.

Dokud někdo nepřijde na to, že taková čistě nákladní trať obyvatele města obtěžuje, ale nepřináší jim žádný užitek a nevyvine tlak na její zrušení.

Ano, to je problém, ale opět, Malešicím tangenta zas tak moc nepřinese, proto většina tamních obyvatel ji nebude považovat za užitečnou.

RockBottom!
Libcha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 20:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Tak stavět zastávku Kačerov bez tangenty, tj. jen pro pacifik, zas připadá jako plýtvání mě.
a to mě zas né. Představ si regiošuk (Vysočany-)Hlavní-Vršovice-Kačerov-Braník-Modřany(-Komořany(-Vran é)) ve čtvrthodině nebo třeba i v 10 min. Minimálně do výstavby m-D by to jisté zlepšení bylo.
242_216__0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 20:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Evropská komise schválila dotaci stavby modernizace trati Veselí nad Lužnicí – Tábor, I. část, Doubí u T. - Tábor.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 21:31:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libcha:
Já tomu sice moc nerozumím, ale tohle zaPlevelování je teda dost hrůzná představa.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3615
Registrován: 7-2007

Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 21:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_záruba : Tomáši vy jste vizionář. Nic proti, bez snílků by se lidstvo kupředu nehlo. Je ale škoda, že plýtváte svoje znalosti na VRT. To nebude v nejbližších 20 letech.
A tyhle "tangenty", koho by kam vozily? Jo z Hostíku do Libně, když ještě bývala Kolbenka, tak možná, ale teď? Už vidím jak se udělá přesmyk s vexlí před tunelem. Zaplevelí se to 15 min taktem vzduchovozičů a protože by to v Libni jezdilo do kříže tak tam i zpět horem. A pak se tam ty náklady zase nevejdou. Ono do 12 prm z místa zrovna nevystřelíme...
A že hloupě prskám... když někdo nesmyslně znesnadňuje nákladní dopravu. No to budu do poslední kapky krve. Blbá, nesmyslná osobka se roztahuje a vozí vzduch. Jízdní doby snad horší jak za naftožroutů, panty taky "lámou" rychlostní rekordy a o bednosráčích a jejich klonech...škoda mluvit.
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2890
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 22:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tom článku o dotaci tohle trochu nesedí(klasiky až do Sezimáku mají taky 160):

Modernizací bylo dosaženo traťové rychlosti pro klasické soupravy až 110, pro soupravy s naklápěcími skříněmi až 160 km/h, prostorové průchodnosti UIC GC a traťové třídy zatížení D4 UIC.

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1453
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 23:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Už vidím jak se udělá přesmyk s vexlí před tunelem. Zaplevelí se to 15 min taktem vzduchovozičů a protože by to v Libni jezdilo do kříže tak tam i zpět horem."

No, asi ano. Byť počítám že poměrně dlouhou dobu to bude 30 minut.

"A pak se tam ty náklady zase nevejdou."

A právě tohle podle mě není pravda, a to tak že ani náhodou, a to ani když budou mít všichni tzv. "pracky volšový". Tohle není o VRT a podobně, co bud za dlouho. Dobrá organizace provozu může být při troše snahy "zítra".
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3617
Registrován: 7-2007

Odesláno Sobota, 27. března 2010 - 00:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_záruba : Nu dobrá, zasunuji prak do pouzdra. Ale běda, běda jak ty klonosráče se vzduchem budou překážet. Ešus tam třeba určo nebude...
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 27. března 2010 - 13:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Záruba: Připomínám, že půlhodinový interval po Praze není pro naprostou většinu cestujících akceptovatelný. Připomenu také to, co už tady nakousl Oldcerry: Neexistence arálu ČKD s fungujícími továrnami, které pro svůj chod potřebovaly ohromná kvanta lidí. Pokud by ČKD existovalo v podobě jako do roku 1989, tak by prodloužená i neprodloužená linka ML smysl minimálně ve špičkách dávala, ale bohužel postupem času se z areálu ČKD stala oblast s jiným druhem využití. Místo lokomotivky máme Sazka Arenu, která potřebu pravidelného dojíždění a tedy i potřebu linky ML negeneruje. Zbylý areál je buď nevyužit, nebo je postupně zastavován obytnými domy. A spojení Roztok a Libně je tedy spojení obytné zóny(Roztoky) s obytnou a zábavní zónou (Libeň) přes dnes už opět převážně obytnou zónu (Holešovice a Bubeneč). Jelikož se dá lehce odhadnout, že ani v jedné oblasti nepřevažuje typ lidí, kteří by jezdily za prací do průmyslové oblasti Hostivaře, tak i využití prodloužené ML tímto směrem bych obdobně jako Bkp považoval za velmi slabé............
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 27. března 2010 - 14:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zprávy z Votic (k 26.3.2010) :

Obě stavědla (za dramatického spěchu) vyklizena již 25.3., aparáty demontovány, mechanická návěstidla též, vč. odjezdového směr Votice v žst.Heřmaničky. S některými se bude možno setkat v blízké budoucnosti u opravované býv.vodárny (nyní ve vlastnictví Posáz.Pacifiku) v Čerčanech.
Vložena nová výhybka, 3. a 5.SK provizorně opraveny, osazeny 4-světelnými odj.náv., na vjezdech do žst.Votice tuším 5-ti světlo., v Heřmaničkách mělo být osazeno společné 3-světlo - potvrdit to zatím nemohu.
V noci z 26/27.3. byl ve stanici klid - pouze v lomu se pracovalo. Stavědla dnes ráno ještě stála.
Snímky se připravují.


(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
IV.KORIDOR - kandidát na kapitalistickou blbost desetiletí.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1455
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 27. března 2010 - 14:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: ML z Libně na jih by především fungovala jako napaječ pro další dopravu. Že se počet cílů zde snížil vím velmi dobře, v bývalé Lokomotivce nyní bydlím. :-) Jsem názoru, že zde je - pokud se to vhodně prodá - možnost získat asi toto:
- přestupy z východu (S1, ale i dálkovka) směr Roztoky, což zesílí zejména vznikne-li zastávka Podbaba nebo někde kolem Palmovky
- přestupy z východu i z centra (TGM), resp. průvoz od Roztok, na jih. Relace typu Spořilov - Masaryčka bych nepodceňoval. Zde to také nahrazuje (podle mě) větev tangenty do Běchovic, která nemá moc smysl a akorát vede k silným dopravním problémům (křížení v Malešicích). Taky z Proseka by tím směrem mohl chtít někdo jet. Autobusové linky by pak dostaly charakter obslužný (mnoho zastávek, aniž by to někomu moc vadilo) a rychlé spojení bylo řešeno vlakem.
- obecně mi přijde zajímavá vazba na autobusy z DH směr Říčansko, resp. v případě zastávky Hrdlořezy potom z linky 109 apod na jih i na sever (Újezd n.Lesy - Holešovice na 1 přestup).

Ano, cílový interval musí být 15 minut, jinak nezájem. Ale jak jsem psal výše, při přesmyku v Libni a dvojkolejné jižní spojce no problem, i kdyby třeba tunel Tábor zůstal jednokolejný.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 27. března 2010 - 15:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Záruba: Nechci ti brát vítr z plachet, ale já budu neskutečně spokojený, když se v Praze během následujích dvaceti let podaří postavit následující zastávky: Kačerov, něco místo bývalé žst. Vyšehrad a Rajská zahrada. Dále zrekonstruovat a přeložit úsek Hostivař - Vršovice a zrekonstruovat obě stanice. Dokončit 1.koridor v úseku Běchovice - Úvaly.
Zrekonstruovat a zatrolejovat trať 120, včetně alespoň částečného zdvojkolejnění v úseku Kladno - Praha Ruzyně. Rekonstrukce žst. Bubny včetně výstavby druhého vestibulu stanice metra C Vltavská. Alespoň prostá oprava trati 171, atd..

Pokud se vše tohle stihne během následujících dvaceti let a zbytek železniční sítě v Praze a okolí se podaří udržet ve slušném stavu, tak pak ať se pro mne za mne někdo zabývá tangentami. Třeba se i za tu dobu promění trochu i jejich okolí. Dříve opravdu ne, protože (a pořád na to nejen já poukazuji) je to příliš málo muziky za velké množství peněz. Osobně budu radši, když se místo železničních tangent postaví tangenty tramvajové. Jak zmínil Bkp, již včera bylo pozdě..............
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 27. března 2010 - 16:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZAHRADNICE - tunel - vjezdový portál :




(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
IV.KORIDOR - kandidát na kapitalistickou blbost desetiletí.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 27. března 2010 - 16:26:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár předvýlukových :


Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
IV.KORIDOR - kandidát na kapitalistickou blbost desetiletí.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17582
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 03:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych dotaz:

koukám na ty kilometry: 120,3, 120,7 - to je odkud, od Velenic?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 08:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč od Velenic? Olbramovice, kraj středočeský, bývalý okres Benešov, podrobnosti třeba zde
Neoficiální stránky o výstavbě IV.tranzitního železničního koridoru aktualizace 17.03.2010
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17583
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 09:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejdřív jsem čekal, že to bude odtud, ale na to mi 120 km připadalo nějak málo...

Takže tedy z Budějovic, díky.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
NADka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.26.150
Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 09:44:55    Odkaz na tento příspěvek  

Ano od Velenic.
Veselí - Budějovice je jiná trať. Na wiki je správně uvedeno u Veselí nad/pod Lužnicí údaj pro trať Velenice - Praha a ČB - Veselí...
NADka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.26.150
Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 09:49:53    Odkaz na tento příspěvek  

55,232
37,716
Veselí nad Lužnicí

55,232 = trať ČV - Praha
37,716 = trať ČB - Veselí

dokonce, pokud si dobře pamatuju, do Budějovic se od Veselí odjíždí 40 a snad do odbočky
Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 10:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NADka:
Jojo, většinou se do ČB odjíždí 40. Blíž to osvětlí tenhle plánek ŽST: http://pvoltr.sweb.cz/mapy/2/veselinluz.gif
fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.vypravci.com
242_216__0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 10:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Veselí do Horusic se jede vždy na návěst 40 a volno a to i z 3. sk. Navíc je tam i rychlostník 40.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17584
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 12:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak je to teda Plešoune je? S těmi Velenicemi jsem měl jaxe zdá pravdu...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3618
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 12:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: Trať začíná ve Vídni. Takže Vídeň- Č. Velenice- Veselí n/L - Praha. P. Kunt potvrdí, že kilometrovníky byl od Vídně a mám ten pocit že ještě donedávna ta kilometráž na "kamenech" byla značená od Vídně. Myslím, že překilometrování proběhlo až někdy v 80 letech. ale to je jen taková myšlenka/vzpomínka z dětství.
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12629
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 12:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta staré rozdělení tratí se používá nadále, např. i přejezdy, jak dostaly to nové jednotné značení, jsou číslovány v jedné sérii vzestupně P5582-P5675 od Č.Velenic do Prahy (čili podle odbočné trati KFJB) a ne od Č.Budějovic. Z Č.Budějovic do Veselí jsou dokonce dvě série, z ČB do Nemanic P1125-P1129 podle trati od Č.Velenic do Plzně (série P1085-P1205) čili dle hlavní větve KFJB a od Nemanic po Veselí P6093-P6106 podle spojovací trati KFJB.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12630
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 12:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: ano, trať KFJB začíná ve Vídni, ale z Č.Velenic pokračuje na Č.Budějovice a Plzeň. V Č.Velenicích začíná odbočná trať KFJB do Prahy (přes Veselí, Tábor). Třetí tratí KFJB je spojovací trať Nemanice - Veselí. A takto je počítána i kilometráž.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12631
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 13:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gmünd 161,861
Č.Velenice 164,064 (= 0,365 směr Veselí), jinde se píše 164,061
Č.Budějovice 213,388 (= 0,000 směr Veselí)
Plzeň hl.n. 349,094
Cheb 455,030

Č.Velenice 0,365 (0,000 vychází zhruba ke staré výhybce č.15, nově nevím)
Veselí 55,232

Č.Budějovice 0,000
Veselí 37,716 (= 55,232 směr Praha)

Přesněji z toho tedy plyne, že ne spojovací trať Nemanice - Veselí, ale ČB - Veselí, každá kolej v úseku ČB- Nemanice má jakoby dvojí kilometráž, to je následkem přeložky plzeňské trati.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1783
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 14:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: sorry, špatně jsem pochopil otázku. Já ti starej blb odpovídal na něco úplně jinýho.
Neoficiální stránky o výstavbě IV.tranzitního železničního koridoru aktualizace 17.03.2010
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2825
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 15:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Budějcích je zajímavost ta, že mezi km 1,700 a 2,000 ve směru na Prahu (do Nemanic 1 - 2. TK) není vzdálenost 300 m, ale pouze 46 m. Někde se uvádí dokonce jen 33 m, tedy co by kamenem dohodil.
ví, co je správně.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3619
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 15:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskiii: nehádám se, máš asi pravdu. Ale já mám furt dojem, že před Táborem býval šutr s Km 220 +/-. To by spíše ukazovalo na tu mojí myšlenku. Wien-Č.V-Ves-Pha. Ale fakt se nehádám.
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2826
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 16:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k Budějcům. Stavební délka je kratší proto, že původní kilometrování tratě do Veselí začínalo uprostřed staré staniční budovy budějckého nádraží, která stála dál od Veselí. Nové kilometrování je z roku 1908, kdy byla oteřena nová budova budějckéko nádraží postavená právě o ten rozdíl blíž k Veselí.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!