K-report
 

Archiv do 10. listopadu 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 » Archiv do 10. listopadu 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 05. listopadu 2010 - 21:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:

A kolik lidí od 1146 jede dál jak do Desné? Prakticky nikdo!
Pokud není přípoj od posledního poláka k nám, tak nebudou českými cestujícími využity ani vlaky odpolední vlaky do polska. Takový provoz je cestou k zániku. Polák reagovat určitě nebude.

Pro potřeby čechů ty vazby do Polska nedopadly zas tak zle

To je pěkná blbost. Pro čechy je jediná možnost odjet ráno a brzy odpoledne se vrátit. Tzn. jen jedna možnost odjezdu. To je v pohodě????

Připomínky byly možné do 30. září, s prodlouženou lhůtou dokonce i v říjnu!
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pátek, 05. listopadu 2010 - 22:42:38    Odkaz na tento příspěvek  

zachování přípojů v Tanvaldě, které fakticky denně využívají místní za cestami do práce, kam lidi spěchají. Zrušení přípoje od 1146
Jakože někdo jezdí od 1146 do práce? Na noční "U krbu" nebo kam?
Pro potřeby čechů ty vazby do Polska nedopadly zas tak zle
To by mě fakt zajímalo, jak by to muselo vypadat, aby to ultrašotouši / zaměstnanci Koridu považovali za "zle"...
MB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.170.49
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 00:11:57    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Také si myslím, že návrat posledním spojem (25456) bude mít význam leda pro turisty ubytované v Harrachově a okolí, pro lidi z českého vnitrozemí je to už pozdě i v létě. O to zajímavější je letní víkendový podvečerní 25462, který přípoj dál na Liberec má a který by mohl jezdit denně. Je to spoj Kořenov-Poreba a zpět, ne Poreba-Harrachov a zpět, asi jiná souprava a tudíž asi zatím sonda - viz http://www.zubacka.cz/aktualne/20101102_pripravovany_jizdni_rad_h arrachov_szklarska_poreba/index.htm
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 05:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MB:

bude mít význam leda pro turisty ubytované v Harrachově a okolí, pro lidi z českého vnitrozemí je to už pozdě i v létě

Co lidi z Tanvaldu, Smržovky, Jablonce, Liberce, Železného Brodu apod., proč by to bylo pozdě? Víš, kolik lidí se vrací v tuto dobu v létě z výletu?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3805
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 08:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já neříkám, že to dopadlo skvěle, ale mohlo to dopadnout mnohem hůř.
Neházejte vinu jenom na KORID, ten měl svůj JŘ v červnu, proč tak neučinil polák? V době, kdy změny trasování vlaků jinak než řádově o minuty může být problematické. Hlavní viník je polský objednavatel ne ten český.
Vlak v 19 hodin s Polska, je šíleně pozdě. Pro rodiny s dětmi nepochybně a pro většinu ostatních taky. A to mluvím jen o místních. Pro lidi ubytovaných někde na penzionech s večeří kolem sedmé na nic. Vlaky 25456/7 jsou pozdě pro obě strany. I kdyby ta vazba byla, zřejmě by ten vztah byl velmi slabý. Vlak 25462 měl jezdit denně a vlak 25457 měl jezdit o 1,5 hodiny dříve a klidně mohlo jít o vlaky poslední nebo ty kolem osmé nechat jen o letních prázdninách (v zimě už je stejně 3 hodiny tma).
Počkal bych si na autobusové JŘ, třeba může být vazba na ty poslední vlaky pro noční turisty linkou 747.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
MB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.170.49
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 09:26:31    Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
Souhlasím. Myslím, že v sedm večer už moc lidí nepojede. Doma v Liberci by za přepokladu existence chybějícího spoje Kořenov-Tanvald byli i s cestou z libereckého nádraží po desáté večer, zatímco pomocí 25462 po osmé večer. Uživatelé posledního spoje si mohou nechat před nádražím v Kořenově auto, místa je tam dost, doma budou dřív, účel to splní. Navrhovaný stav, kdy jediný pravidelný spoj pro návrat je bez přípoje do vnitrozemí, není dobrý. Ale spíš bych byl pro zpravidelnění 25462. Když dřív na trase Harrachov-Poreba jezdily autobusy, ten druhý spoj jel zpátky v pět hodin, ne v sedm. Naštěstí.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 13:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky a MB:

Kurňa chlapi!
To že by měl poslední letní víkendový spoj raději jezdit každý den vám nikdo nebere. Ale jak jsem psal, to nikdo neudělá. V tom má chybu polská strana a už jsme to tu s T.H. psali.
Ale že česká strana nedokáže udělat vazbu na namalované vlaky je holé neštěstí, zvláště když v návrhu ten vlak je!!! A za tohle nemůže nikdo jiný, než KORID!!!

Myslím, že v sedm večer už moc lidí nepojede

Když tento vlak nemá přípojnou vazbu, tak těch lidí pojede ještě míň, vlastně asi nikdo!

Neházejte vinu jenom na KORID, ten měl svůj JŘ v červnu, proč tak neučinil polák

A k čemu jsou poslední termíny úprav JŘ? To už v červnu nemůže nikdo udělat změnu, protože KORID má JŘ hotový a nezvládá reagovat?

Orky a MB, nejste zaměstnanci KORIDu? Nebo tam máte příbuzné? Nebo jen nedokážete pochopit souvislosti? Stále obhajujete šlendriánství některých zaměstnanců KORIDu zaštítěných ředitelkou.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3806
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 13:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto:
Třeba ta vazba na ten poslední vlak (z toho posledního vlaku) bude autobusem. Pak bych si počkal na výsledné hodnocení.
Kdybych já pracoval na KORIDu, tak bych polského partnera minimálně seřval, protože dodat JŘ takhle pozdě se zkrátka nedělá.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 14:23:11    Odkaz na tento příspěvek  

MB:
pro lidi z českého vnitrozemí
Co je podle vás "vnitrozemí"?
v sedm večer už moc lidí nepojede
Tak to nepochybně, když to skončí "v lese" bez přípoje, tak to bude použitelné leda tak pro místní lišky.
Uživatelé posledního spoje si mohou nechat před nádražím v Kořenově auto, místa je tam dost, doma budou dřív, účel to splní
Jen extra tupý šotouš nebo nádražák si může myslet, že když pojedu (třeba) na výlet do Dinoparku, tak pojedu autem do Kořenova a pak dál vlakem. Tak to samozřejmě nefunguje - buď celé vlakem (jako atrakce pro děti, dovolené pivo pro tatínka) anebo holt pojedu autem až do Poreby. Zkuste chvíli přemýšlet "nenádražnicky", zkuste chvíli zapomenout na to, že lidé záměrně vyhledávají takové kombinace, které spojují nevýhody obou řešení při současném potlačení výhod...

Orky:
mohlo to dopadnout mnohem hůř
Co konkrétně si představujete pod pojmem hůř? Jako že místo jediného přípoje nebude žádný? To ještě nezavdává důvod tvrdit, že tohle je "líp".
KORID, ten měl svůj JŘ v červnu
A od června tam dělají co? Já chápu, že díky paní Jakešové celá oblast železniční dopravy skáče podle ČD (z čehož plyne např. i stále nedokončená integrace těchto do IDOLu), ale nebýt schopen vlak, který v prvním návrhu jede v osm a který je odkvedlán na dřív zase odkvedlat zpět? Na to potřebují přes půl roku? Pak je tamní stav tristnější, než jsem si myslel (a že iluze nemám). Termín uzávěrky je dle prohlášení o dráze do 10. září, jednoduché úpravy se dají udělat během týdne, chyby odstranit i "za tisku" a definitivní "deadline" je 30.listopadu, takže ještě i teď by se něco udělat dalo, KDYBY SE CHTĚLO (jenže se nechce, popř. kvůli ČD nemůže?)... Kdybychom byli tak přibrždění všichni, tak ještě jezdíme v parní trakci.
Třeba ta vazba na ten poslední vlak (z toho posledního vlaku) bude autobusem
Bylo slibováno, nebylo (zatím?) u ČSAD Semily objednáno. Asi na to v Balónu potřebují dalších šest měsíců?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3808
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 15:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: A od června tam dělají co?
A kdopak mi tady tvrdil, že "Definitivní polský návrh byl stabilizován k polovině září 2010" a "Termín uzávěrky je dle prohlášení o dráze do 10. září". Tzn., že poláci poslali konečný návrh pravděpodobně po uzávěrce. Pak odpověď KORIDu byla pochopitelná. Už jsem několikrát slyšel, že po uzávěrce je možné tak maximálně měnit omezení vlaku.
Pokud byl slíben autobus, jak píšete ("Bylo slibováno, nebylo (zatím?) u ČSAD Semily objednáno"), a pokud bude objednán, tak nevidím problém, do civilizace se dostanete. No a k 1. změně se dá udělat úprava i ve vlakovém JŘ. Vlakem v 19 hodin v zimě z Polska nepojede skoro nikdo, i kdyby byl přímý až do Liberce. Co by kdo dělal 3 hodiny tmy v horách uprostřed lesů?
Podstatně větší chyba je omezení vlaku 25462, který měl jet denně a dost možná ještě lépe tak o 45 minut dříve a vázat k vlaku 16240. I když tady lze pochopit, že je to obrat od 25463, který pro zimní období jede pro poláky v celkem dobrém čase.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 16:34:57    Odkaz na tento příspěvek  

"Termín uzávěrky je dle prohlášení o dráze do 10. září". Tzn., že poláci poslali konečný návrh pravděpodobně po uzávěrce. Pak odpověď KORIDu byla pochopitelná
Heleďte, já opravdu nevím, jak to bylo přesně ve datumech. Ano, jako odpověď někoho, kdo to chce sabotovat a hlavně "dokázat", jak to "nejde", je to určitě ideální stav. Věřím tomu, že lidi na Koridu možná i měli snahu s tím něco udělat, ale odbor dopravy KÚLK prostě ovládají ČD a ty potřebují ukázat, jak to tam je s Viamontem nemožné a bez nich to "nejde". Proto to "nejde" posunout dřív než v první změně, i když se změna dá udělat prakticky okamžitě (a také se v jiných případech dělají). Samozřejmě že komunikace s Poláky je obtížná (a seřvat je opravdu nepomůže, maximálně si ulevíte), ale to přece všichni vědí a dokáží se na to připravit - kde je vůle, tam je cesta. Jenže tady se prostě nechtělo.
MB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.170.49
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 16:37:06    Odkaz na tento příspěvek  

T.H. Zdravím. Já bych tedy s dětmi do Poreby autem raději nejel. Když mi auto mají ukrást, tak raději v Kořenově. I v tom je částečná výhoda železnice.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3809
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 17:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Nevím, kdo má co s kým v Liberci. Ve středních Čechách se podstrkuje některým autobusovým dopravcům, kvůli čemuž nevznikly spěšňáky Praha-Benešov, tady je to třeba ČD. Ale třeba se ty nedostatky ještě vyřeší (buď teď nebo od změny). Jó, politika je svinstvo. A osobní zájmy v politice dvojnásobné. :-)
MB: Už jsem slyšel hromadu důvodů, proč preferovat (i nejnesmyslnější) železniční vztahy. Ale tohle je originální. :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 17:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tedy jak to tak z povzdálí sleduju, mírně řečeno se mi to jeví být poněkud nešťastným. Na druhou stranu, snad se po určitých rošádách na KORID LK situace stabilizuje a za rok (při změnách?) to bude lepší... (tzv. nenapravitelný optimismus).

Ovšem stále se mi nedaří zbavit, pocitu, že v tom obnovování do Polska je od začátku něco nějak divně. Například:
- proč je tam dopravcem Viamont? Aby měl za těch 400 nebo kolik metrů v CZ + něco z Kořenova "vejvar" od objednatele? Od začátku přece muselo být jasné, že tři různí dopravci a ještě státní hranice zrovna do Polska je smrtící kombinace pro přímé vlaky (aspoň z Tanvaldu)! Jak je vidět, tak i pro návaznosti.
- proč se od začátku preferuje směr Liberec, když ta dráha má spíše turistický charakter a nejde v klasickém smyslu o ZDO? Nebo to tam od Prahy jezdí (jezdilo by) opravdu méně turistů, než z LB?
- podotázka: To opravdu nešlo prodloužit R z Prahy (aspoň 1-2 rozhodující páry v sezóně) alespoň do Harrachova, čímž by se jen tak mimochodem centrum-centrum jelo lépe, než busem, resp. nebyla tahle akce ideální příležitostí (a v Harr. přestup směr PL, když už), jak to celé marketingově prodat?

Jinak řečeno: Jaké vlastně byly cílové relace a cílové skupiny cestujících, a opravdu pro ně bylo odpovídající řešení to z výběrovky (neřkuli tento výsledek) a jaký by měl být nějaký výhledový stav?

Já fakt nevím a neříkám, že to musely (navždy) vozit za každou cenu ČD, ale tohle...?
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 18:44:07    Odkaz na tento příspěvek  

MB:
Já bych tedy s dětmi do Poreby autem raději nejel. Když mi auto mají ukrást
Problém je, že vy s 99% pravděpodobností nemáte ani auto, ani děti, takže si své hraběcí rady nechte od cesty...
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 19:11:01    Odkaz na tento příspěvek  

na KORID LK situace stabilizuje a za rok (při změnách?) to bude lepší
Zatím teda spíš to lepší z Koridu uteklo, než aby se tam hrnulo (není se co divit, když i osoba jednatele a ředitelky není postavená na odbornosti, ale je předmětem politického handlu), ale věřit se dá všemu :-) Ovšem problém není na Koridu, problém je hlavně ve věžáku u Nisy. Stačí se podívat, jak ČD poroučejí a ignorují systém v případě IDOLu a jak je to tam všem jedno (anebo se na tom v horším případě přímo podílejí).
proč je tam dopravcem Viamont?
Protože s ČD nebyla dlouhodobě a fatálně možná domluva. Paradoxně přitom možná byli (z nějaké obavy, jestli stíhají sledovat aktuální vývoj?) papežštější u místního KCOD než na pobřeží Vltavy.
je smrtící kombinace pro přímé vlaky (aspoň z Tanvaldu)
Opět - šlo o zásadní nikoli snad neschopnost, ale apriorní odmítání managementu ČD se tu (stejně jako v Lubawce) jakkoli angažovat. Poněkud se to začalo měnit v okamžiku, kdy bylo jasné, že se to zprovozní, pak se ČD tlačily do pozice "zachránce a obnovitele provozu", ale to už zas asi vyvolalo odpor i v rámci toho jinak velice vstřícného kraje. No a přímé vlaky z/do Tanvaldu mají samozřejmě tím pádem problém s vozidly, protože SA134 není na sklon 58 promile (zatím?) průchozí.
proč se od začátku preferuje směr Liberec, když ta dráha má spíše turistický charakter
Směr Liberec se preferuje proto, že má dráha spíše turistický charakter (jakkoli to z pohledu "středobodu světa" a "výspy civilizace" Prahy vypadá divně, viď). Od Prahy jezdí výrazně méně turistů (a tím spíš jednodenních "šototuristů"), než je místních "regioturistů", ono tady nežijeme v džungli a neskáčeme po stromech, jakkoli to tak Pražákům připadá.
nešlo prodloužit R z Prahy (aspoň 1-2 rozhodující páry v sezóně) alespoň do Harrachova
Asi šlo (muselo by si to ministerstvo dopravy "objednat", rozumějme musely by ČD mít potřebu něco takového jezdit a to nemají). Ale daleko rychlejší a jednodušší než objíždění a sunutí katrem (a hlídání Vršovičáků, aby neposlali "nulkového", nebo nedejbože náhradní zamračenou) je prostě přestup. A nevím, o jakém centru je v případě železniční zastávky "Harrachov" řeč.
Jaké vlastně byly cílové relace a cílové skupiny cestujících
Cílová relace je linka Liberec - Jelenia Góra, ale to je běh na dlouhou trať. Cílové skupiny jsou především turisti z obou stran vzájemně plus nahoru na kopec. Jinak samozřejmě s tím, jak funguje Polsko (to není problém jen železnice, ale obecně), tak tu asi nikdy nebudou jezdit desira v dvouhodinovém taktu, spíš je dnešek maximum a budoucnost bude každoroční bitvou o udržení tohoto rozsahu.
MB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.170.49
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 19:43:13    Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Záruba: Jsem také optimista - když se na trať díváme s časovým odstupem, tak je to skoro zázrak, co se zatím za poslední 3-4 roky podařilo, i s těmi problémy. Nevím, jestli ti, co se o to zasloužili čtou tuto diskusi, ale klobouk dolů. Situace se dále stabilizuje s novými vozidly.
T.H. 18:44:07 To máte pravdu - mám dvě auta.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 20:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Termín uzávěrky je dle prohlášení o dráze do 10. září

Již několikrát zde byla řeč o prodlouženém termínu uzávěrky! Kupuješ si někdy jízdní řád? Na konci tam bývají také nějaké změny.... Přijde mi, že se pouze chytáš jen drobného zaváhání u mě nebo T.H., abys obhájil KORID.

Podstatně větší chyba je omezení vlaku 25462

Je to ohromná chyba. Ovšem najdi mi jednotku, která tento vlak odveze. Tato chyba však neomlouvá KORID za neskutečný zmetek v podobě přípojů na základě jeho objednávky!

Třeba ta vazba na ten poslední vlak (z toho posledního vlaku) bude autobusem. Pak bych si počkal na výsledné hodnocení.

V životě zde cestující nevyužívali přípojů mezy vlaky a autobusy PAD. To prostě nefunguje! Tento autobus by musel být v JŘ uveden a musel by zaručovat čekání v Kořenově na vlak z Polska.

proč je tam dopravcem Viamont?

Protože ČD odmítali vozbu na této trati. Nakonec požadovali o 70% vyšší cenu za km.

proč se od začátku preferuje směr Liberec

Protože ze směru Liberec jezdí nejvíce turistů. Nezapomeň, že se zde jedná o aglomeraci s téměř 200tis. lidí v krátkém dosahu.

Já bych tedy s dětmi do Poreby autem raději nejel. Když mi auto mají ukrást, tak raději v Kořenově

Úplně jsem ohromen myšlenkami dne. V dopravě se pohybuji sice jen 12 let, ale nikdy jsem si nevšiml přívalů aut k nádraží, aby někdo dojel už jen kousek do cíle....
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 20:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: OK, vždyť říkám že to sleduju jen zpovzdálí, a nemůžu říct, že to nedává určitý (byť smutný) smysl. Nicméně:

Směr Liberec se preferuje proto, že má dráha spíše turistický charakter (jakkoli to z pohledu "středobodu světa" a "výspy civilizace" Prahy vypadá divně, viď). Od Prahy jezdí výrazně méně turistů (a tím spíš jednodenních "šototuristů"), než je místních "regioturistů", ono tady nežijeme v džungli a neskáčeme po stromech, jakkoli to tak Pražákům připadá.

Tak tohle asi nebylo nutný, že. Neříkám, že by se místo směru Liberec muselo jezdit ze 100% z Prahy, ale zrovna tímto směrem (byť nyní převážně "jen" do Českého ráje) z Prahy jezdí nadprůměrně turistů. A vzhledem k tomu mi přišlo, jako by se snad cíleně s tímhle nepočítalo (byť je pravda, že právě tady bych obstrukce ČD celkem čekal, viz tvé "vršovické zdůvodnění").
Právě proto, že je od LB převaha jednodenních, tak mi přijde že by nebylo nic proti ničemu jezdit nahoru ráno (do cca 9. hodiny) od Liberce, pak spíš od Prahy, přes (od)poledne tak nějak podle oběhů, v podvečer z Prahy a večer z LB. Dolů tak nějak zhruba symetricky. Pokud by se ještě k tomu podařilo (nebo aspoň byla snaha) jezdit tak, aby z Tanvaldu nahoru šlo o proklady, řekl bych že by to místním vazbám nemuselo být na překážku.

Asi šlo (muselo by si to ministerstvo dopravy "objednat", rozumějme musely by ČD mít potřebu něco takového jezdit a to nemají).

Proč (jen) MD? Na větší atraktivitě pro "cizí" turisty by přece měl mít zájem primárně kraj, ne? A i kdyby náhodou z nějakých úchylných důvodů nikoli, z Turnova resp. Železnobrodska by někdo chtít jet mohl, i kdyby jen tam ubytovaní turisti. Třeba Plzeňský kraj objednává Železnou Rudu z Klatov, pokud vím.

A nevím, o jakém centru je v případě železniční zastávky "Harrachov" řeč.

On už tam nejezdí ten místní autobus ke sjezdovkám apod.? Kdyby to takto bylo Praha hl.n. - Harrachov centrum na 1 přestup (Mýtiny), tak je to i třeba na lyže zajímavější než bus, resp. visí to už jen na nalezení vhodné trasy od Tanvaldu do Boleslavi (dnes se toho dost prostojí). Myslím oproti kombinaci metro ČM - bus do Harrachova.

Cílová relace je linka Liberec - Jelenia Góra, ale to je běh na dlouhou trať.

Nic proti tomu, ale rozhicujme tu troubu ještě trošičku více...
U nás dříve či později proběhne něco takového, jako Turnov - Malá Skála, i dále do Tanvaldu. Zdětín u Chotětova se kupodivu napravil už v létě, nějaké podbíjení apod. z Bakova do Prahy taky nelze v horizontu 10 let zcela vyloučit. Že by se i na zubačce stejně jako 035 mohly/měly zabezpečit ty tuším 2+2 (3?) přejezdy, omezující rychlost (a vůbec udělat ZZ), se zřejmě taky shodneme. Nasazení něčeho lepšího než 854 se dožít budeme muset, protože ony se 10 let asi už nedožijou...
Pak jsme z Prahy na Mýtinách za méně než 3 hodiny a může se stát, že zejména v určitých obdobích to bude silnější směr než Liberec (který ma za humnama Jizerky i Ještěd, koneckonců taky v Lužických horách je hezky). Jenže přestup v Tanvaldu to spolehlivě zabije. Proto moje úvaha o rychlíku pražsko-harrachovském; díky požadavku na průjezd Tanvald - JG možná tedy pražsko-polském.

Ovšem nazíráno optikou pravděpodobné četnosti spojení z Polska, jeví se mi případná kombinace jakýchsi čtyřhodin Liberec - Polsko a Praha - Harrachov jako řešení zcela možné a zcela v duchu preference lokálních vztahů přes čáru, i odpovídající pravděpodobnému vytížení.
MB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.170.49
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 21:01:12    Odkaz na tento příspěvek  

Inkognito: Úplně jsem ohromen myšlenkami dne ...
Hezky řečeno. Zajeďte se podívat na JHMD, tam ta auta uvidíte. Možná řeknete - to je něco jiného, to je atrakce. Možná ano, možná ne, nevím. Ale nic ve zlém, rád čtu Vaše příspěvky. To s tím ukradeným autem, to jsem myslel vážně. Jsou nebo nedávno byla místa v Krkonoších a v Jizerkách, kde člověk musí počítat, že když tam na den zaparkuje, pojede zpátky taxíkem. Jenže v Polsku by to navíc zahrnovalo jednání s polskou policií.
K tomu vlaku 25462 - nerozumím. Pokud to může jezdit v sobotu a v neděli, proč by to nemohlo jezdit i ve všední den?
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 3-2009

Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 21:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já když to tak sleduju,tak by bylo nejlepší nechat 3.páry vlaků v časech v jakých jezdí ted až do jara,to by na lyže i zpět bylo optimální a nějaké úpravy udělat až od jara.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3810
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 21:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: A ty zase děláš z komára velblouda kvůli vlaku, který je v zimě stejně nepoužitelný. A navíc, jak říkáš, třeba bude ještě změna za tisku. A nebo se to změní od 1. změny třeba pro letní sezonu, kde ten vlak určitý malý význam být bude, ale rozhodně nebude rozhodující pro kvalitu turistické dopravy.
Oproti jiným krajům je to jedna okrajová chyba, která rozhodně nerozloží systém krajské dopravy. Podívej se do některých jiných krajů, které svůj systém úspěšně rozkládají jako celek. Na Liberecku většina uzlů funguje dost slušně. Ano, 036 má pro GVD 2011 určité mouchy způsobené zřejmě špatnou komunikaci mezi jednotlivými subjekty. Co se týče vlakové dopravy a její koncepce, tak je, i přes určité nedostatky pro příští rok, Liberecký kraj v mém mínění pořád celkově vysoko, rozhodně výš, než sousední OREDO, které se zatím snaží vlaky a celkem slušně rozjetý systém po zavedení taktu na Královehradecku likvidovat. Ale ma Karlovarsko, Jihočesko a Vysočinu nemá nikdo.
Já na KORDISu nikoho neznám a nevím o žádných vztazích a zájmech jeho představitelů. Ale rozhodně nevidím důvod je nazývat ožraly kvůli jedné trati.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 21:36:02    Odkaz na tento příspěvek  

by bylo nejlepší nechat 3.páry vlaků v časech v jakých jezdí ted až do jara
Jenže Polák si v "těch časech" chce udělat s SA134 obrat SPG - JG (16:45 - 17:15) - SPG. Tak co s tím uděláte?
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 21:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MB

K tomu vlaku 25462 - nerozumím. Pokud to může jezdit v sobotu a v neděli, proč by to nemohlo jezdit i ve všední den?

Tento vlak by měl být veden 810, která je využívána na jiné trati jako školní zesila (nebo něco v tom významu). O prázdninách je volná, tudíž může odjezdit víkendové spoje. Nechme se však překvapit, jestli vůbec dojde ke schválení tohoto vozidla polskou stranou.
Proto nemůže vlak 25462, protože není čím odvézt.

Bohuš:

Určitě je nynější jízdní řád smysluplnější, ačkoliv nabídka spojů je dosti slabá. Zajímavé však je, že novější nabídka čítající 4 párů vlaků je využitelná pouze jedním vlakem směr ČR - PL a dvěmi vlaky PL - ČR. Stávající nabídka (platná do prosince) je využitelná dvěmi vlaky tam a dvěmi zpět. Vše s přípoji.
Myslím tím využití cestujícími z ČR.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 21:42:48    Odkaz na tento příspěvek  

Tak tohle asi nebylo nutný
Bylo to nutný - nejsi tady první, kdo za středobod zdejšího ježdění považuje obsloužit pár "naotočku" šotoušů ve směru od Prahy. Ale tak to opravdu není. Ostatně nerežisti mají vazbu přes Liberec na Student Agency :-)
Na větší atraktivitě pro "cizí" turisty by přece měl mít zájem primárně kraj
Nějak mi chybí ta správná optika pro vidění "nezájmu kraje" o turisty kvůli tomu, že jako přímý upřednostní silnější směr, i když nejede z Prahy. A jinak mi tam těch vlaků jezdí systémově dost, samozřejmě není to rumunský systém "odkudkoli kamkoli jednou dvakrát denně"...
On už tam nejezdí ten místní autobus ke sjezdovkám apod.?
To je jen nouzová záležitost, nedovedu si představit, jak se případní zájemci do toho Varia nacpou (a v zimě tam ani nic většího neprojede). Z železničního myšlení opravdu doporučuji pojem Harrachov škrtnout :-) (Ale přestup vlak - bus se přece dá udělat i v Tanvaldě.)
rozhicujme tu troubu ještě trošičku více
No ten oheň bych zase rychle stáhnul. Chápu, že tam šotouši už skoro vidí rychlíky Praha - Warszawa, ale podle mě jsme dnes na této trati na maximu možného, co bylo získáno především díky úžasné "šotokonstelaci" bývalého vedení Dolnoslezského vojvodství, která se už nejspíš nebude opakovat. Užívejme si to, lepší už to nebude (a o to víc mrzí neschopnost/všehoschopnost krajských úředníků s tím nepřípojem z Polska, i když samozřejmě Polákovi taky nic nebránilo jet o třičtvrtě hodiny dřív)...
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 22:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Bylo to nutný - nejsi tady první, kdo za středobod zdejšího ježdění považuje obsloužit pár "naotočku" šotoušů ve směru od Prahy.

To myslíš vážně, že zrovna mně jde o pár šotoušů? No tak to holt nechme tak a debatu uzavřeme, ostatně hlavní otázka "proč Viamont a tedy přestupy" již byla zodpovězena.

Orky: rozhodně výš, než sousední OREDO, které se zatím snaží vlaky a celkem slušně rozjetý systém po zavedení taktu na Královehradecku likvidovat

Cože?! Tedy já za hradecké kolegy primárně mluvit nechci, to by jistě zvládli sami (kdyby to tu četli), ale... můžete to nějak upřesnit? Pokud já vím, tak poslední změny v KHK byly charakteru "jak krajem nařízené omezení udělat co nejméně bolestivě" a nemám pocit, že by se to nějak zásadně nepodařilo.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3812
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 23:07:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_záruba: Teď nehodnotím s ohledem na finance, ale s ohledem, co z toho vzniklo. Nejde mi tak o to, že někde v sedle vypadly vlaky, což mnohde bylo taky řešeno necitlivě, třeba vazba o víkendu v Ostroměři pouze každé 4 hodiny mi přijde nepřijatelná. Ale jde spíš o bordel, který udělali na tratích kolem Hradce a Týniště nad Orlicí. Hodně se mi nelíbí trať 020. Rozbít tohle byla škoda. A to, co vzniká na trati 032 se taky začíná vymykat kontrole a spíš začíná připomínat doby, kdy každý vlak jel odněkud jinam a ne moderní pojetí provázaných linek v pravidelném intervalu.
Ale nechme to být, to sem nepatří.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2339
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 07:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Á pan vševěd a neomylný v jedné osobě se zas projevil. Zejména v sobotu přijede do Tanvaldu minimálně stejně cestujících ve směru od Prahy vlakem R 1138 jako od Liberce vlakem Sp 17241. No ale když je to jen pár šotoušů, budiž. Asi jsem fakt slepý.

Pro spojení Prahy a Harrachova by stačilo zavést v 6 a + vlak, který by vyjížděl zhruba o hodinu dříve, než R1138. Jet musel zároveň mimo takt, aby se dalo dosáhnout jízdní doby mezi Prahou hlavním nádražím a Turnovem 1 hodina a 30 minut, což lze. Takový vlak již existoval, jezdil před existencí Nového spojení s jízdní dobou 1 hod 35 minut. Zastavoval v Neratovicích, Mladé Boleslavi, Bakově n.J. město a v Mnichově Hradišti. Jezdil ve složení 749 a max 6 vozů, což samozřejmě pro uvažovaný vlak je nepoužitelné, ale v případě vlaku ve složení 854 + 054 + 054 + 854 by to šlo. Ale z Tanvaldu na kopec by to asi chtělo postrk. Nedělám si iluze, že za horšího počasí, než je sucho a slunečno by taková souprava dojela bez problémů z Tanvaldu do Harrachova. Ostatně minulou neděli, když jsem jel vlakem 1138 z Prahy do Tanvaldu, měla 854 se dvěmi 054 mezi Železným Brodem a Tanvaldem problémy, neustále klouzala, pískovalo se, ale dojelo se.

Takže suma sumárum: Do Tanvaldu lze z Prahy hlavního nádraží dojet za 2 a čtvrt hodiny a do Harrachova za zhruba 2 a tři čtvrtě hodiny. Což je proti současnému stavu 3 a půl hodiny za prvé pro cestující přijatelné a za druhé konkurenceschopné autobusům, které z Černého Mostu jedou v rozmezí 2:15 (bez zastávky mezi Prahou a Malou Skálou, těchto spojů je ale minimum) až 2:45 (zastávky mezi Prahou a Turnovem), obojí dopravci ČSAD Semily, nebo ČSAD Střední Čechy. Pravda, je tu ještě několik spojů s jízdní dobou rovné dvě hodiny, ale když jsem se podíval, že dopravce je Jan Kukla, tak mi je jasné nejen z tohoto důvodu, že jde o spoje s vylhanou jízdní dobou. Zejména, jede li se přes Jablonec nad Nisou.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 10:02:58    Odkaz na tento příspěvek  

Á, pan Bram to nedokáže řešit jinak, než personifikací diskuze :-). Ano, můžeme mluvit o výjimce jednoho vlaku jednou týdně (když se teda Pražákům zrovna chce a udělá se hezky), ale furt to nevidím jako důvod nemít jako přímý směr ten každodenně co 40 minut silnější, i když vede z Liberce místo z Prahy. Je to podle všech současných trendů - systémově se opakující linky s pravidelným přestupem ve slabším směru, nevím proč Tomáš Záruba najednou propaguje rumunský systém "jednou denně odkudkoli kamkoli", asi že jde o jeho osobní potřebu.
Je mi úplně jedno, jak (nesystémově) rychle a za jakého kácení ostatních vlaků se dá dojet z Prahy do Tanvaldu, je mi jedno, jestli si přes ministerstvo vyběháte rychlík až do Harrachova (samozřejmě se opět nerozpakujte pokácet nějaké to nepohodlné regio), je mi jedno že si zařídíte postrk na kopec (mimochodem záloha 743 není v Tanvaldě už hodně dlouho). Ale nechtějte to po Liberečácích jen proto, že je Pražák línej v Tanvaldě přestoupit.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 11:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klidně bych 1138 v 6 a + vyhnal na kopec s obratem zpět pro 1143. Docela se to i nabízí, když z Liberce přijede na 17241 jednotka 612 DB. Nedokáži si však představit, že depo uvolní v sezónách další 854 pro pk do Harrachova. 854 má totiž celkem problém se sunutím vozu na 56ti promilích (adhezně). A sólo 854 je nesmysl. Viděl bych to na 854+056+854. Ale jak říkám, někdo by musel uvolnit další 854 a platit dalšího strojvůdceho. To je moc drahé. S dálkovým řízením by to bylo levnější, ale nevím, jestli to jde s 056.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3813
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 11:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Provést nesystémový vlak na jendokolejných tratích založených na taktu může být docela problém. Je dost pravděpodobné, že buď dojde k prodloužení nejkratší jízdní doby nebo k podstatnmu narušení jízdy protijedoucích vlaků, což může způsobit nemalé komlipkace.
T.H.: Kolega Záruba se rychle učí od hradeckých kolegů. :-) Možná se mu líbí systém 032, kdy jinak funguje PD, jinak pátek, jinak víkend, jinak sedla, špičky a večery... Já bych v zásadě nebyl proti, ale za podmínky, že to nenaruší systém přímých vlaků Liberec-Harrachov, tj. pojede zcela navíc oproti základnímu schematu.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3814
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 11:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: Myslím si, že pokud by se 1138 v sobotu vrátila do motorů, taky jela ve stejném řazení jako 1140. Pak by tam dvě 854 asi byly.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 11:35:35    Odkaz na tento příspěvek  

Já bych si zas uměl spíš představit na kopec tu 612. Umí to, je odzkoušená na Rennsteigbahn, zkoušky na zubačce jsou záležitostí jednoho dne, obratový čas na to má (jinak prostojí hodinu a půl v Tanvaldě), jen by se muselo chtít.
(Ale 612 v Žitavě stejně zpívají labutí píseň.)
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 12:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to podle všech současných trendů - systémově se opakující linky s pravidelným přestupem ve slabším směru, nevím proč Tomáš Záruba najednou propaguje rumunský systém "jednou denně odkudkoli kamkoli", asi že jde o jeho osobní potřebu.

Hehe, a pak kdo tu nevidí důvod k personifikaci diskuse. :-) Osobně tam budu mít potřebu /hezky řečeno :-)/ tak dvakrát-třikrát do roka a klidně si přestoupím. Jen si prostě nejsem jistý, je-li zde objektivně správný ten systém "vždy z jednoho směru." A promiň, nazývat to pejorativně rumunským systémem je na přesdržku. Vždyť i ti Švýcaři (Gotthard, nebo u nás zde nenáviděná dálkovka, viz Olomouc) jezdí občas na proklady dvou směrů, je-li poptávka cca vyrovnaná. A jak jsem výše popsal, mohlo by to i perfektně sedět do "nedotknutelných místních potřeb." Pominu-li, že na echt turistických tratích jsem si vždy uměl představit jinak SONE a jinak (nebo vůbec?) X, tak systém "takt nahoru, takt do Liberce, takt do Brodu a v Tanvaldě občas prostřídat" je furt ještě vysoce pokrokový. Podobně jako (snad) nikdo nebojuje proti špičkovým nesystémovým posilám v X, tohle se třeba taky může brát jako "posila v době turistické špičky" v SONE.
Nebo je základním problémem, že ten vlak jede z Prahy a ne třeba z Hradce nebo Ústí? :-))

Orky: No tak 032 je, uznejme, taková lehce podivná, ale bohužel do značné míry trpí kvůli zoufalé snaze zahustit interval aspoň občas aspoň nějak. Doufejme, že se to do budoucna podaří zlepšit, i když zatím není moc jasno kdy a jak. :-(
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 12:12:34    Odkaz na tento příspěvek  

je-li zde objektivně správný ten systém "vždy z jednoho směru."
Ano, v Tanvaldě je objektivně správný systém "vždy z jednoho směru". Kvůli jedné výjimce týdně (která navíc přijede se zamračenou, takže nějak není co by s tím jelo na kopec) objektivně není správně to rozbourat.
jezdí občas na proklady dvou směrů, je-li poptávka cca vyrovnaná
Což ovšem není případ Tanvaldu.
Nebo je základním problémem, že ten vlak jede z Prahy a ne třeba z Hradce nebo Ústí
Očividně je v této diskuzi problémem, že ten vlak NEJEDE z Prahy.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 12:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jezdí občas na proklady dvou směrů, je-li poptávka cca vyrovnaná
Což ovšem není případ Tanvaldu


OK, a u toho debata mohla skončit. Že je (potenciální) poptávka od Prahy o tolik nižší mě sice překvapuje, ale to je tak asi všechno.

Očividně je v této diskuzi problémem, že ten vlak NEJEDE z Prahy.
Tak to je tedy zajímavé oko. Na mě to spíš působí tak, že je pro někoho problém, že si v "místní" diskusi někdo dovolil napsat slovo Praha. ;-)
Je to opravdu tak nepochopitelné, že i Pražák může mít na něco objektivní pohled a nemít motivaci "chtít pro sebe přímý vlak"? A kdybych stejnou otázku položil, a přitom bydlel třeba v Ostravě (nebo dokonce Jablonci n.N.), byla by reakce stejná?
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 12:57:15    Odkaz na tento příspěvek  

Že je (potenciální) poptávka od Prahy o tolik nižší
Ono se stačí podívat na obsazenost rychlíků z Prahy za Turnovem (k čemuž přispívá, že ani po roce a půl nejdou použít pro regionální dopravní systém kvůli nezaintegrování do IDOLu) a není třeba rozvíjet spekulace o libereckém spiknutí proti cestujícím ze středobodu světa.
Na mě to spíš působí tak, že je pro někoho problém, že si v "místní" diskusi někdo dovolil napsat slovo Praha
No žádný Ústečák nebo Hradečák se tu opakovaně přímého spojení do Harrachova nedožadoval, že bych mu napsal totéž :-) Promiň, ale tzv. "objektivní" pohled Pražáka je obvykle ten, že je to všechno zanedbaný venkov (což opravdu platí pro střední Čechy, tam je ta gravitace Prahy moc silná) a tam kam nejede přímý vlak z Prahy nejspíš ještě lezou po stromech, tak ať jsou rádi, že jim tam přináší tímto způsobem pokrok...
Vandr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 8-2010
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 13:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=Orky,T.H.,Tomáš Zaruba=,to by chtěl každý přímé vlaky do Kořenova-Harrachova. Souhlasím přímý směr vlaků ve směru Liberec-Tanvald-Kořenov-Harrachov. Jezdím zase ze směru od náchodska-Jaroměře-Žel.Brod na akce zubačky a okolí Jizerských hor, a i si neodpustím projížďku vlakem do Polska a zpět. Příště si udělám výlet vlakem ve směru Trutnov-Královec-Lubawka-Jelenie Gora-SP-Harrachov-Kořenov Tanvald-(Liberec)-
Žel.Brod-Jaroměř-náchodsko.Uvažuji výlet přes SP-nahoru lanovkou na přechod Vosekou b. a pěšky přes vodopády Mumlavy do Harrachova a dále na vlak.Chce to více propagace. Nevadí mi přestupy,
jen že jsou zachované přípojovévazby, kde
vlaky na sebe navuzují a neujíďdějí.
Při dálkové cestě si při přestupech protáhnu tělo, koupím si něco ke snědku, a při čekání v Kořenově si zajdu prohlédnout MUZEUM, a dám si dobré PIVO Svijany,i chutná mi to burůvkové.
Chutná mi borůvkové knedlíky a borůvkový koláč. Celý výlet se vždy vydaří ke spokojenosti.
Vandr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 8-2010
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 13:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pročítám tu v příspěvcích, jaký problém je při
tvorbě JŘ 2010/2011 návaznosti do/z Polska.
Mohlo by jezdit více vlaků, kdyby bylo možné se vlaky vykřižovat v JAKUSZYCH, nebo v některých spojích se dájí vlaky polské a české(pokud budou schváleny provozu v Polsku) SPOJIT = jaký je problém(jsou závěsné spřáhla, nárazníky u obou)? Problém je, že se jabka,hrušky a švestky, se nemohou mezisebou vůbec dohodnout. Důležité je, aby jezdili vlaky ke spokojenosti cestujících, turistů, kolařů i lyžařů.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3815
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 13:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vandr: A já bych uvítal, aby už konečně SŽDC hejblo kostrou a udělalo z 036 trať, kde se dá zavést normální základní hodinový takt s možností posílení ve špičkách na půlku, třeba zrychlenými vlaky.
Základní linka by měla být zcela určitě Liberec-Harrachov minimálně ve dvouhodině, v časech s větší poptávkou po hodině. Zatím to spíš spěje k tomu, že RS1 budou schopné odjezdit interval tak 35 minut, tedy pokud vůbec do prosince 2011 přijdou. A pokud se 60 minutový základ skutečně povede, tak zase vlaky budou hnít 15 minut v Tanvaldu, protože bude chybět výhybna v Dolním Polubném. To vychází z logického uzlu v 00 či 30 ve Smržovce, tedy alespoň doufám, že se nezavede varianta SUDOPu, která předpokládá Tavald o půl a ve Smržovce pouze jednosměrné vazby v sedlech a ve špičkách fakticky nevyjezditelnou půlhodinu na Josefův Důl.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 15:00:23    Odkaz na tento příspěvek  

z 036 trať, kde se dá zavést normální základní hodinový takt
Zajímavý je, jak se všichni hrnou do hodinového taktu, což by přitom znamenalo zhoršení dnešního stavu...
pokud vůbec do prosince 2011 přijdou
Proč by nepřišly? Vždyť by to byl důvod k výpovědi smlouvy s vítězem VŘ.
Vandr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 8-2010
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 15:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ORKY:Zrychlenými vlaky souhlasím, zvýší se počet cestujících, a zatraktivní se železniční doprava, a jejich provázanost.Vzít si příklady zrychlených vlaků 031+032 z Hradce Kr.(Prahy)na Trutnov a přestupy na návazné zrychlené vlaky ve Starkoči 033+026 do Náchoda, Hronova, Meziměstí a Broumova. V Jaroměři jsou výhodné přestupy z 026+033+032 na rychlíky do/z 030 Liberce a v Žel.Brodě na vlaky do 035 Tanvaldu až Harrachova. Proto cestuje více cestujících a je spokojenost, díky OREDU/jízdné IREDO. Je škoda, že byly vytrhány výhybky v Dolním Polubném, dříve jak pamatuji, se vlaky vykřižovávaly. Bylo by dobré vyhybky tam zpět vrátit.
To můžou dělat hoši ze zubačky, kde na vykřižování vlaků, zajedou na bývalé nákl.nádraží a cestujícím to vůbec nevadí a jsou nadšeni z té akraktivity.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3818
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 15:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Zajímavý je, jak se všichni hrnou do hodinového taktu, což by přitom znamenalo zhoršení dnešního stavu...
Hodina o víkendech bude dostatečná, JŘ bude snadno zapamatovatelný, a jisté úspory o víkendech a sedle PD umožní posílení ve špičkách PD na 30 minut za stejné peníze.
Vandr: To můžou dělat hoši ze zubačky, kde na vykřižování vlaků, zajedou na bývalé nákl.nádraží a cestujícím to vůbec nevadí a jsou nadšeni z té akraktivity.
To je atraktivní pro šotouše v mimořádných (nostalgických) vlacích, ale pro pravidlený provoz to vhodné není, neboť to neúměrně prodlužuje jízdní doby.
Unikátní (snad i památkově chráněné) výhybky s Polubného nechal nějakej blbec sešrotovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 10:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:

Myslím si, že pokud by se 1138 v sobotu vrátila do motorů, taky jela ve stejném řazení jako 1140. Pak by tam dvě 854 asi byly

Asi ne. 1140 jede dvoumotorově pouze z důvodu toho, že se v Tanvaldě dělí na 1145 a 1147.

T.H.

Já bych si zas uměl spíš představit na kopec tu 612

Já bych si to uměl taky představit. Bohužel se plánuje jako náhrada nasazení za 612 jednotka 642 (pouze při neschopnosti 612). Desiro má nízkou světlost.

Zajímavý je, jak se všichni hrnou do hodinového taktu

Podle mě je to rozumnější takt, než 40 minut. Zhuštění vlaků ve špičkách tato trať potřebuje. Ráno jezdí vlaky až 160 cestujících a kapacitně to nezvládají soupravy. Osobně bych viděl takt 30 minut od 4:30 do 8:00 a od 12:00 do 17:30. Sedla klasicky na 60 minut. Tímto zůstane zachován dnešní vzor, protože večery v taktu 60ti minut jezdí a počet vlaků přes den bude slušně zachován, akorát budou v efektivnějších časech.

Jen taky nadhodím, že do tohoto taktu bych šel až po předělání všech tratí (myslím tím JŘ). Nedokáži si u tohoto taktu představit přípoje v Tanvaldě, následně v Železném Brodě a Liberci. Když vidím, jak to KORID dokázal zku*vit v návaznostech na Polsko, mám obavu nad naprostým amatérismem celého KOURIDu a následném selhání při návaznostech v celém kraji.

Vandr:

Mohlo by jezdit více vlaků, kdyby bylo možné se vlaky vykřižovat v JAKUSZYCH, nebo v některých spojích se dájí vlaky polské a české SPOJIT

To není nutné. Zase tolik ta trať atraktivní není. Podle mě stačí mimo sezonu 4 páry vlaků, v sezónách 5 párů. Musí však být vytvořena kloubná nabídka, ne jako od prosince.
Spoje prostě ráno (na / od 26203, naprosto ideální), dopoledne (nejlépe od / na 16211), odpoledne (od / na 16221) a k večeru (od / na 16240). V letní sezóně ještě jeden vlak večer. Ovšem s přípoji v Kořenově!

Orky:

Hodina o víkendech bude dostatečná

Myslím si, že i o víkendech by byla potřeba sedla zkrátit. Zde vidím špičku od 8:00 do 10:00 a od 14:30 do 17:30.

Základní linka by měla být zcela určitě Liberec-Harrachov minimálně ve dvouhodině, v časech s větší poptávkou po hodině. Zatím to spíš spěje k tomu, že RS1 budou schopné odjezdit interval tak 35 minut, tedy pokud vůbec do prosince 2011 přijdou.

Základní linka je takto malovaná v taktu 2 hodiny už asi 2 roky. Takt 30 minut je možný až po úpravách, které jsem v této diskuzi nedávno uváděl. RS1 určitě přijdou. Pokud by nepřišly, došlo by k rozvázání smlouvy sepsané na 15 let (jak psal T.H.), což by byly ČD sami proti sobě (ale asi bych se možná ani moc nedivil).

Unikátní (snad i památkově chráněné) výhybky s Polubného nechal nějakej blbec sešrotovat.

Pravděpodobně SDC, protože údržba je náročnější, což se moc nehodí. Druhá kolej v DP opravdu chybí. A to docela dost.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3826
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 13:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: U 1138 je mi to celkem jedno, já přímý spoj z Prahy do Harrachova nepotřebuju. Já toho času spíš zastávám názor, že by to spíš způsobilo komplikace.
Základ hodina je jasná, posily dle potřeby, klidně v sobotu či neděli v turistických špičkách. Za stejné vlakokm by se mělo dát odjezdit asi 20 párů o víkendu a 27 párů v PD, zbytek znamená navýšení výkonů. Rozhodující stejně bude stav infrastruktury a nasmlouvané výkony ve výběrku. Obávám se, že k nějakému výraznějšímu navýšení nedojde.
Druhá kolej v DP by asi nebyla problém obnovit, předpokládám, že došlo jen ke snesení, takže zemních prací minimum. Samozřejmě by se musela najít vůle a peníze.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 13:41:19    Odkaz na tento příspěvek  

Je to opravdu tak nepochopitelné, že i Pražák může mít na něco objektivní pohled
Jo? A jak tu objektivitu budeme posuzovat? Proč by zrovna pan Záruba měl bejt objektivní?

ždyť i ti Švýcaři jezdí občas na proklady dvou směrů,
Agrumentovat Švýcarskem v diskuzi o regionální dopravě v Sudetech je těžce mimo.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1636
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 15:02:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W: a) Třeba tak, že vůbec nebudete řešit kdo to píše a kde bydlí, ale zabývat se pouze ve věcné rovině tím, co se píše.

b) Hezký pokus mě usadit, ale já to myslel právě obráceně - cosi jako "i kdybychom chtěli argumentovat Švýcarskem, tak přesto..." :-))
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 19:29:27    Odkaz na tento příspěvek  

Třeba tak, že vůbec nebudete řešit kdo to píše a kde bydlí, ale zabývat se pouze ve věcné rovině tím, co se píše
Ale já jsem neřešil, kde bydlíš (ostatně s ohledem na nové pracoviště počítám, že se budeš stejně stěhovat?), ale řešil jsem to, co jsi psal - typický "pražácký" požadavek na přímé spojení, protože Praha je středobod světa a jediná výspa civilizace.
Lee
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 11:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poinformujte mě někdo jak to jezdí na kopec? Nejsou nebo nebyl nějaký malér u Riedlovky nebo na Pustinský? Jak to rakve zvládají s rozjezdama? Ptám se protože jsem zaznamenal snahy o napsání nějakého "odborného" pseudočlánku do tisku. Pochvalně to nevypadalo.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 12:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lee:

Jezdí to. Malér? Riedlovka je krátká a Pustinská v kopci....
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 13:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A už je to v novinách, kdo pak byl asi ten nejmenovaný... Malér!

Nevystupujte! Nová zastávka je krátká, skončíte v kolejích
Datum: 10.11.2010 Autor: Lenka Brabencová Zdroj: Mladá fronta DNES Rubrika: Kraj Liberecký Strana: 02

Nová zastávka v Desné měří 39 metrů, několikrát denně tudy projíždí vlak, který měří 45 metrů. Průvodčí proto musí upozorňovat cestující, aby nevystupovali zadními dveřmi. Jinak by skončili v kolejišti.

DESNÁ V JIZERSKÝCH HORÁCH Chcete vystoupit na nové vlakové zastávce Desná - Riedlova vila. Docela běžná situace se však mění v problém. Průvodčí cestujícím oznamuje, že výstup zadními dveřmi není možný. Je totiž mimo zastávku. „Stavba proběhla podle dokumentace, která je odsouhlasená. Nicméně kvůli délce vlakové zastávky Desná - Riedlova vila máme příští týden schůzi,“ přiznal starosta města Desná Marek Pieter.

Podle starosty Pietera tuto zastávku ocení zejména žáci, kteří dojíždějí do desenské základky. Jenže právě pro žáky může být nebezpečná, protože budou vystupovat na kolejiště. „A ne jen pro ně. Například o víkendu zde projíždí i šedesát lidí. Průvodčí nemusí stihnout všechny informovat o tom, že nemohou vystupovat zadními dveřmi, které jsou navíc určené pro vozíčkáře a kočárky,“ uvedl zdroj blízký redakci, který si nepřál být jmenován. Několikrát denně totiž touto zastávkou projíždí pětačtyřiceti metrová souprava z Liberce na Harrachov a zpět. Zastávka, která prošla kolaudací 27. října, měří třicet devět metrů. „O problému víme. Požadavek z naší strany bude, aby zastávka byla upravená do normového stavu. Tedy aby odpovídala délce vlakových souprav,“ informoval mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

České dráhy však železniční zastávky nestaví. Stavbumá na starosti Správa železničních dopravních cest. „Jednání při přípravě realizace nových zastávek se účastní i dopravce. Není to tak, že si řekneme tady postavíme zastávku o osmdesáti metrech a tady o třiceti,“ zmínil mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla s tím, že pro tuto situaci se musí najít vysvětlení. Zatím však průvodčí obíhá cestující a upozorňuje je, aby nevystupovali zadními dveřmi. „Tuto praxi aplikujeme, ale jen v mimořádných situacích nebo u zastávek, které byly postavené před sto lety. Rozhodně by se nemělo jednat o novou stavbu,“ konstatuje mluvčí Českých drah.

Navíc pro tuto trať v Jizerských horách mají České dráhy připravené nové speciální soupravy o délce padesátimetrů.
Celou stavbu schvaluje Drážní úřad. Šťáhlavský upozornil, že chyba mohla vzniknout tak, že se o těchto zastávkách začalo uvažovat před mnoha lety, kdy Desnou projížděly kratší soupravy.

Desná - Riedlova vila není jediná nová zastávka, kde se vyskytly problémy. Mezi Dolním Polubným a Kořenovem uvedli do provozu novu železniční zastávku Pustinská, která je svým způsobem unikátní. Je totiž v nejstrmějším úseku železnice na běžné neozubnicové trati. Vlak se rozjíždí do nejstrmějšího kopce v rámci České republiky. I v této části by měly začít jezdit v příštím roce nové motorové soupravy, které jsou již ve výrobě. „Zatím jsme museli zvýšit tlak brzdy, aby souprava vydržela stát ve sklonu a zároveň se dokázala rozjet,“ doplnilmluvčí Českých drah.

Neobvyklý je také způsob, jakým zastávky vůbec vznikly. Na jejich výstavbě se podílí samotné obce a města. „Využili jsme částečně návrhy na někdejší projekt RegioTram Nisa a za Mikroregion Tanvaldsko jsme požádali o dotace z evropských fondů,“ vysvětluje desenský starosta Pieter.

Podle předsedy mikroregionu a tanvaldského starosty Petra Poláka je to dosud zdaleka nejobjemnější investice, za kterou tento svazek obcí a měst stojí. Celkem za dvacet devět milionů korun, z toho příspěvek EU dvacet pět milionů vznikly celkem čtyř nové vlakové zastávky a osmnáct autobusových čekáren vyměnili za nové.

zhor: Je důležité aby měla "pod sebou" celá zmiňovaná souprava peron? Nestačí že od dveří ke dveřím to vyjde ještě s 5 metrovou rezervou? Vzdálenost vnějších stran dveří je jen 33,1m.
Je třeba, při zde nasazovaných vozidlech mít místo zastavení (tabulku Konec nástupiště) čela vlaku (kde nejsou dveře) na konci nástupiště? Všiměte si na síti různých doplňkových tabulek kde staví ta a kde ona souprava, nejblíže do nedávna byla k vidění v Chrastavě! Není náhodou "krátká" kvůli jiným normám které musely být dodrženy aby vůbec mohla vzniknout?

A vůbec, furt se tak chceme přiblížit našemu vzoru, ale bojíme se udělat krátký peron, znám zastávku kde je poron čistě na 1 (jedny) dvoukřídlé dveře! Ale po vlaku neběhá střeštěný průvodčí ale cestující jsou informovani funkčním IS, a ktomu je zabráněno otevření jiných dveří.

Když ale půjdu do důsledku, je mi též líto že nebylo možné udělat výjimku ze stavebně technických norem a peron prodloužit, nyní se samo nabízí jednoduše "povytáhnout" 5ks L rofilů které sousedí s peronem a tvoří již jen část chodníku a dodláždit 5 m*m nástupiště. Kéž by se to jednoduše a bez dalších ostud povedlo, ostudu si zaslouží spíše Hamry město a tamní stavební odbor radnice!
I "výborně" je známka na VŠ, nyní již mám sbírku úplnou

Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1640
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 14:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to bylo (je) Plesné? Perón na 810+010, po začátku provozu Desir tabulky Konec nástupiště posnuty o kus před/za kvůli dlouhým čumákům. Ale to je asi ten rozdíl mezi "stoletou" a novou zastávkou, navíc jak to je s těmi dveřmi u RS?

A nebo je i tohle "nechtěno" a mediální cirkus na nedostatečnou délku je jen nějaká strategie, jak někoho donutit aspoň k posunutí těch cedulí...
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 16:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zhor:

Je důležité aby měla "pod sebou" celá zmiňovaná souprava peron? Nestačí že od dveří ke dveřím to vyjde ještě s 5 metrovou rezervou? Vzdálenost vnějších stran dveří je jen 33,1m.

Peron je dlouhý 36 metrů. Regionova je dlouhá 42 metrů. Zde nikdy nedokážeš soupravu nacpat k peronu všemi dveřmi.

Není náhodou "krátká" kvůli jiným normám které musely být dodrženy aby vůbec mohla vzniknout?

A nešlo udělat nástavbu na most, která vyjde levněji než terénní úpravy?

znám zastávku kde je poron čistě na 1 (jedny) dvoukřídlé dveře!

To žádné vozidlo provozované na trati 036 neumí.
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 17:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto : nejezdí náhodou (opravdu nevím) Regionova jen pro nástup? Tedy na ranních výchozích vlacích, tedy 1 vlaku? Nová vozidla RS "to" také nebudou umět..?
"A nešlo udělat nástavbu na most, která vyjde levněji než terénní úpravy?" - co jimi myslíš? uvažovanou změnu GPK, nebo jednoduché prodloužení peronu? Během řízení ke stavbě nebyla zaznamenána výtka na délku nástupiště, (teď je pozdě, ale ještě umístění Konců nástupiště 27.10 to mohlo řešit), všichni věděli proč je to dlouhé tak jak to je krátké (tedy byli odkazováni na ČSN 4959; ČSN 73 6320 a Vyhlášku č177/95sb), ale to že se nástupiště bude prodlužovat bylo (je) zřejmé...
I "výborně" je známka na VŠ, nyní již mám sbírku úplnou

Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 17:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Záruba: Souhlas, fíra kadibudky ví že nástupiště sice končí oficiálně (černé na bílém) 10 metrů před ním, ale zastaví na místě obvyklém... prostě u peronu:-D

"Předpisáři" mohou namítat, "a co když tam potáhne 010 bangle..., tedy 1.dveře až u cedule". Tak to v té mašině taky pojede strojvedoucí, taky s poznáním a taky zastaví u nástupiště.
I "výborně" je známka na VŠ, nyní již mám sbírku úplnou

K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 17:46:03    Odkaz na tento příspěvek  

Nástupiště na Riedlově Vile je mezi dvěma oblouky poloměru cca 200 m. Prodloužit nelze, protože by buď zasahovalo do průjezdného průřezu, nebo by byla nepřípustná mezera mezi vozidlem a hranou nástupiště. O tom, že bude kratší než provozované soupravy, věděli všichni (obec Desná jako plátce, Ii jako investor, ČD) od samého počátku. Mohla by být delší leda v případě, pokud by se sáhlo do předchozího oblouku, ten se "přesměroval" (na složený oblouk, příčné posuny v řádu metrů ve skalním zářezu), což by bylo pochopitelně dražší.

"Lepší" situace je ve Velkých Hamrech, kde si zhotovitel zkrátil nástupiště proti projektu ze 140 m na 90 m, takže se tam nevejde víkendový rychlík. A obec jako investor k tomu napsala, že stejně preferuje zastavování rychlíků ve stanici..
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 18:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zhor - u těch Hamrů bude asi problém v tom (jak jsem koupil, tak prodávám), že stavebník nezážádal o vydání rozhodnutí o změně stavby a rovnou vyšvihl oněch 90 m hrany - tady obec jednala jakožto "investor", tj. právnická osoba, a nikoli svými orgány moci veřejné při výkonu přenesené působnosti stavebního úřadu. Prostě s tím souhlasila jakožto subjekt smluvního závazkového vztahu - chlapi se dohodli, že to udělají takhle, přičemž názor orgánu neřešili.
Projektová dokumentace, schválená ve stavebním řízení Drážním úřadem jakožto speciálním stavebním úřadem, údajně zněla na oněch 140 m... V opačném případě by nebyl problém vydat kolaudační souhlas, který údajně zatím nebyl vydán.

Možná to je jinak, opravte mě, ale tohle jsem zaslechl já. Nic to nemění na tom, že je to řádná ostuda.
29,844 – 43,138 na 311? Jednou Vám to budu všechno vyprávět...
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 19:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wool:

Co jsem slyšel já, zprovoznění Hamrů z. by mohlo proběhnout 22. nebo 23.11.

Zhor:

nejezdí náhodou (opravdu nevím) Regionova jen pro nástup?

Od nového GVD jezdí i pro výstup!
RS1 to snad budou umět, alespoň doufám.

co jimi myslíš? uvažovanou změnu GPK, nebo jednoduché prodloužení peronu?

Myslím tím prodloužení peronu třeba nástavbou na mostě. Představ si lávku přes řeku v Antonínově. Takto by šla udělat nástavba, akorát je potřeba uděla ve stejné výšce, jako je peron. A je tam ještě rovina.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 19:59:31    Odkaz na tento příspěvek  

Wool 624
Mám stejné informace. Územní rozhodnutí je na 145,5 m, shodně myslím i stavební povolení. Postavili to krátké nejen bez změny stavby před jejím dokončením, ale i bez projednání s objednateli (ostatně MD nesouhlasilo ani dodatečně).

Inkognito 795
Na mostě je poloměr 200 metrů, před zastávkou 170 m. Nástupiště s hranou 1680 mm od osy by tam dost zasahovalo do průjezdného průřezu.
Leda rozšířit předchozí zářez (až o 2,5 metru), ostatně to byla jedna z variant pro DÚR na jaře 2007 (kterou ale město nechtělo, protože byla dražší).
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 20:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K. A. F. - no, tak to je ještě větší sranda, ani jsem nepředpokládal, že by si to vzal zhotovitel na triko Neříkejte mi, že to neprojednal s investorem
29,844 – 43,138 na 311? Jednou Vám to budu všechno vyprávět...