K-report
 

Archiv do 10. září 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Archiv do 10. září 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11736
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 01:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty pruhy by nevidomého či slabozrakého měly evidentně navést na ty schody a do pokladny(čekárny), jenže jsou zcela mimo, takže navedou akorát tak do zdi nebo do zábradlí. Vzadu u třetích schodů je to taky špatně.

Jo, kolem půl páté jsem akorát fotil zastávku, cyklistu jsem viděl a zaujal mne tím, že se vynořil z toho dlouhého schodiště - to muselo dát fušku ze zdola až nahoru.

Mimochodem, mám dojem, že na zastávce je další možný problém (neříkám, že chyba) a to vzdálenost mezi hranou nástupiště a hranou nástupního prostoru ve vlaku (ešus). Těch cca 28 cm (viz druhá fotka) mi připadá přespříliš:

Sice to asi odpovídá přibližně těm normovým 1680 mm od osy koleje, ale prostě mi ta díra připadá příliš velká.

(Příspěvek byl editován uživatelem poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 1-2004

Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 08:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OC: Vy by jste se báječně hodil do padesátých let a hnutí tzv "petistovkařů" apod...
Zavolal byste kámoše ministra a on by tohle určitě všechno vyřešil...
Některé Vaše výroky jsou opravdu perly.
Jednou Vám vadí, že se nic nedělá, pak zase že se dělá moc. Když se nedělá údržba je to špatně, když jí jedna složka provádí tak zase kritizujete že přijde koridor. A zrovna se trefujete do Budějickýho SDC, které se snaží údržbu dělat opravdu svědomitě. Že Vám nevadí ty propustky u Mezna, na které se kašle ve stejném duchu "přijde koridor" už asi 15 let.
Už sem to tu psal, neházejte všechny lidi do jednoho pytle, samotnému by se Vám to také nelíbilo...
Existují na SŽDC lidé, a není jich zase tak málo, kterým jde i o něco více než pohodlnost a peníze a bojují za věci o nichž se leckdy zmiňujete...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6101
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 12:42:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbyněk, Oldcerry:
Ale no tak ... snad byste se nám tu ještě nepoprali.
Oba jste rozumní lidé, co takhle zajít někam do hosůdky a vyříkat si to?!
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 14:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OC 3005 trošku soudnosti a nadhledu by to chtělo. V rámci akce čekání na koridor máme pěkné tři padesátky. Opraš svoji paměť a vzpomeň si v jakém stavu byla trolej mezi Prahou a Benešovem před rekonstrukcí a jaké s ní byly problémy a to taky v rámci politiky čekání na koridor. Náhodou, podle mne je naprosto správné, že se na tu trolej šáhlo, to že to nedokáže využít traťovka je věcí smutnou. Kdy se do toho úseku půjde? Nejdříve za dva roky a to je stále ve hvězdách, protože je krize. Za pět let bys byl první, kdo by řval, kdyby tam začaly problémy
Jinak v noci probíhaly noční výluky na 194 do Krumlova, navařovaly se srdcovky a pak že to nejde. I na lokálce to jde.
Martin
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3007
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 15:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbyněk:Vážený pane, abyste byl v obraze doplním větu:buďte rádi, že se tak s vámi nejedná..by vám už někdo rozbil hubu! ..a protože nejsme v 4 cenové, tak všechny tyto stížnosti jsou zasílány kompetentním lidem. A kupodivu dochází sem tam i k nápravě.
Především si dovolím kritizovat koordinaci těchto prací. Že je neprůjezdná trať téměř už tři týdny v časech od 11 do 18, to se na mne nezlobte, ale to je docela dost (a bude to pokračovat). Nezdá se mi počet hodin vyloučené koleje a výsledná práce. Laický názor...To se nedají stavět patky z pole? To pro všechno to vyřezání musí být trať vyloučená? (Bys-Ben)
A jestliže se udělá výluka a je napsáno "Opravné a údržbové práce" a neuřízne se jediná větvička (tady nejde použít magické zaklínadlo o nedostatku financí), tak by mě docela zajímalo co tím bylo vlastně myšleno...
trefujete do Budějickýho SDC, které se snaží údržbu dělat opravdu svědomitě Trefuji se do SŽDC a "stavitelů" jako takových. Výsledky jejich činnosti si "velmi" užívám. Když mi někdo kazí práci a zhoršuje pro ní podmínky, tak bojovat proti budu ze všech sil. Ne vždy mám pravdu, samozřejmě, tak občas dostanu za uši.
Vaše rozdělení jen tuším a celkem je mi ukradené. Možná i děláte (na to jsem laik), jen to prořezávání a odstraňování vegetace se vám moc nedaří.
ty propustky u Mezna Tak zrovna ty už jsem propíral několikrát = nejsou prostředky (za těch 15 let a promrhané energie, by mohli být ze zlata)
Existují na SŽDC lidé, a není jich zase tak málo, kterým jde i o něco více než pohodlnost a peníze a bojují za věci o nichž se leckdy zmiňujete... Tomu bych rád věřil, ale buď jich je hodně málo anebo je jejich hlas velmi velmi slabý.
A tak závěrem mi vysvětlete:
Proč se za 24h výluky neuřízla jediná větévka?
Proč se upadlý rychlostník (několik měsíců) upevní až po písemné urgenci?
Proč je rychlostník tak zarostlý, že není vidět?
Vše je dokladováno, traťmistr nevidí ???
Jak je možné, že z výlukové a stavitelské činnosti už jsou na mrtvici všichni od šéfů až po nás dole? Chudáci cestující kteří nemají jinou možnost než cestovat vlakem. No zase ušetří za fitcentra.. a jak už mají zocelené nervy Je smutné, když slyšíte cestující, jak říkají:" Je v Praze na přestup 20 min, ale raději jedem o hodinu dříve (výhoda takt), kdyby zas byla nějaká výluka." Dříve jsme za tu dobu dali dvě pivka a klobásku na peroně. Obojí už je nemožné.
Hroch: co takhle zajít někam do hosůdky a vyříkat si to?! V hospodě se řeší 3 v bílém,či černém, zda byla pucka v pletivu, eventuelně či je hezčí Barča nebo Čtyřka. V osvěžovně řešit nebudu zarostlou trať a koordinaci výluk a prací. Na to mi stačí práce..
A jen tak mezi řečí..polohu "na blbečka" znáte?
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3008
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 15:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin2: Kluku, už před dávnem jsem psal když se to musí udělat tak prostě musí.(Čemu nerozumíte na větě ..je docela na zamyšlení Buď jsou už tak špatné, že nevydrží déle, anebo neví pravá co dělá levá. Netvrdím ani jedno!
Ale že se neudělá nic víc, je prostě na mrtvici. To se na mě nezlob.
A že místo aby když už, vyloučily celou kolej Tá -Ben na týden a udělalo se kus práce, tak se to rozmělní do několika týdnů. A výsledek je docela tristní...
Martine, dobře, já jsem ten škarohlíd a věčný kritik. Takže si dáme souboj, jen tak schválně.
Dávej jsem věci kladné a já budu vytěžovat těmi zápornými. Budu rád když prohraji, fakt...
Za pět let bys byl první, kdo by řval, kdyby tam začaly problémy Jéé.. já jsem si nevšiml, že je to bezproblémová trať.
že se na tu trolej šáhlo, to že to nedokáže využít traťovka je věcí smutnou Přesně takto jsem svůj příspěvek myslel. To píši tak nečitelně blbě?
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 16270
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 16:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem se dnes po delším čase svezl vláčkem z Prahy do Tábora a zpět (resp. zpět taky kus autobusem po I/3) a musím říct, že úsek Uhříněves - Benešov začíná už koridor dost připomínat. Myslím koridor v původnějším slova smyslu - dloooouhou úzkou betonovou chodbu...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 16:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OC to nemá cenu řešit. Máš trošku jiný postoj, vidíš hlavně ty špatné věci a hned je musíš na potkání ventilovat. O nich vím taky a prostě je sepíšu a pošlu někomu o kom vím, že s tím může něco udělat. Výsledky vidím, zrovna dnes jsem o cca čtyřech podával zpětnou vazbu.
Ano jsou věci, které se snadno vyřešit nedají a ty je pak třeba takhle ventilovat. Třeba jako souběh výluk, i když se zase dělají různé koordinační porady a nevím, zda to funguje tak, že zástupce Carga řekne, je potřeba aby do Budějic byla jedna trať bez omezení a SŽDC mu řekne, že to nejde a má smůlu. Nikoho, kdo se takových porad za nás účastní neznám, takže těžko babo raď, kde je pravda. Možná se ty porady dělají i bez účastni Carga, i to je možnost.
Věř tomu, že ty padesátky leží v žaludku hodně lidem, ale na druhou stranu, když se s tím nepodařilo udělat nic za společných drah, kdy jeden ředitel byl společný pro všechny, tak teď už asi opravdu musejí mostky padnout.

Jako případ zbytečné nebo předčasné ventilace uvedu podchody v Táboře. Využil jsi jako cestujicí obálky na stránkách ČD, že tam při děšti vzniká bazén a že by to bylo třeba opravit? Jasně, pokud by ti odpověděli, že je to nezajímá a je to SŽDC, tak prosím TV NOHA to jistí, když má být sranda, tak ať je pořádná.
Martin
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3010
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 16:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin2: Já a podchody ? Tak nevím, ale nejsem si jist že bych zrovna o tomhle psal. Ty jsou mi celkem ukradené, když to nevadí kompetentním tak mě už celkem vůbec.
Špatné věci vidím, ale jen ty do očí bijící, já nejsem prolézač a hledač kdejaké chybičky.
A už jsem i chválil..svršek je krásná práce, jen to sviští, radost jezdit. Že se některé věci neuskutečnily je škoda (např.obchvat Čerčan, vynechání Hosti). Bohužel, ne vše je možné udělat a myslím že i dost lidí je z výsledku nešťastných. Navrhovali to prostě jinak a i lépe. Jenže z různých důvodů to nešlo. Blbé, ale prostě je to tak.
Když však vidím, jak si každý hrabe na svém písečku a poslední na co se myslí je vlastní provoz (jen můj názor), tak je mi smutno.
A tohle je veřejné diskuzní fórum o železnici a myslím, že svůj názor tady může vyjádřit každý. I když mám zcestný názor a doufám že většinou, tak se málokdy najde někdo kdo mi ho vyvrátí. (Většinou mě setře a oprávněně "Hajnej" )
Možná se budeš divit, ale jsem rád, když pravdu nemám.
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 18:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo máš pravdu, podchody tu řešil někdo jiný, už jsem to našel v archivu. Omlouvám se.
V žádném případě tě nechci omezovat, bych si to ani nedovolil. Jen bych to holt nepsal, tak jak to píšeš, ale to je naprosto normální. Hajnej, když chce, tak dokáže uzemnit každého.
Každý hájí svojí profesi a to i Zbyněk. Ty i já bys nás taky hájil, kdyby se do nás jako rušnovodičů někdo navážel.
Martin
P.S. koukni na mail
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2689
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 19:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copak se teď děje na jih od Benešova při denních výlukách? - v Olbramovicích včera stála podbiječka a štěrkový pluh. Že by drobné posuny koleje u Bystřice?

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...

http://www.brnosim.wz.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51065
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 19:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OC:
Tenhle tejden jsou aspoň výluky už od Heřmaniček (NAD za R ze Sudoměřic) což lze brát jako docela úspěch. Samozřejmě netuším, co všechno se tam udělá, ale aspoň se to dělá najednou a ne jak v srpnu, kdy jeden tejden byla výluka u Benešova a druhej u Tábora.
Jen tak dál, třeba se konečně dočkáme stavu, kdy se podaří ty výluky překrýt dokonale.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


LK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.37.26
Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 19:42:42    Odkaz na tento příspěvek  

Já Oldcerrymu docela rozumím - chce se po něm bezchybný výkon služby (kdyby nebyl, byl by asi problém) na straně jedné, ale na straně druhé je to často více než holý amatérismus.
Připomeňme reko Tábora
- proč nebyly zprovozněny Čekanice, které by v té době podstatnou měrou zlepšily (resp.udržely v rozumné míře) dopravu v okolí
- proč došlo k paskvilům mezi Táborem a Planou ve vztahu vzdálenosti stožárů a staveb od osy koleje, domek PZZ zabraňující ve výhledu řidiči i strojvedoucímu čeká na svůj první smrťák dodnes.
- mám pokračovat??

Přesto budu, i když se připravím o malou zábavu.
Někde by se tu dalo dohledat, kdy bylo ofiko předáno se slávou nádraží v Táboře. Cca měsíc poté se na třetím nástupišti objevila dvě plastová vědra plná střepů z okna vagonu, před týdnem tam ještě byla, fotím si to vždy s novinami, aby si někdo nemyslel, že kecám - a mám asi tímto zveřejněním po srandě.
V tomto případě u mne propadají všichni - šéfy počínaje a místními dělníky konče - prostě na to kašlou, nezaslouží si žádnou obhajobu. A to se jedná o kravinu - vynést střepy do kontejneru.

Nekamenujte proto člověka (byť svérázného) za to, že chce aby se to hnulo o kousek dál.
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 1-2004

Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 20:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

All:
objektivní kritiku systému beru, v tom není problém, ale nestrefujte se prosím obecně do všech lidí na SŽDC. Na to jsem opravdu alergický. Sloužil jsem v údržbě a ti lidé v údržbě si takové ostré hodnocení rozhodně nezaslouží.
LK: je spoustu lidí, kteří chtějí a dělají něco pro to aby se "to" hnulo kosek dál, ale jsou narozdíl od OC z Vašeho pohledu trochu "neviditelní"...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51070
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 20:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jistě, jenže vidět je výsledek. Co je pak platné, že někde něco funguje perfektně a většina dostatečně, když jedna část zcela propadne?
A nemusím Ti snad psát, jak na to kouká veřejnost. Příspěvky Olcerryho jsou nic proti tomu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 21:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže je tu druhé hledisko, že člověk ví (Zbyněk)o ještě větších zrůdnostech, kterým se naštěstí podařilo zabránit.
Já, OC, LK i MZ může mít naprosto oprávněnou kritiku, ale už si neuvědomujeme, že to mohlo být mnohem horší.
Nechci nic obhajovat, jen se snažím na ty samé věci poukázat i z jiného úhlu pohledu.
Martin
vladas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.44.44
Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 21:53:59    Odkaz na tento příspěvek  

Nejsem se železnicí nijak profesionalně spjat. Spiš jsem takový umirněný fanda, který se o skutečnou železnici začal zajímat skrze modelařství a protože u ní bydlím.
Tuhle diskuzi tedy spíše sleduji z povzdálí, ale musim konstatovat, že nad připomínkami OC jsem vždy nechápavě kroutil hlavou (protože mi jeho pohled připadal logický a to co popisoval jako opravdu podivné až absurdní) a nechtěl jsem se do odborných diskuzí míchat.
Ale poslední příspěvek Martina2 mně fakt dostal svým kouzlem nechtěného (doufám, že to nemyslel úplně doslova, protože jinak jeho příspěvky nejsou mimo mísu..).
Nad vzkazem "Přimhuřte oči nad vyhazovanými penězi a organizačním a stavebním šlendriánem, protože to mohlo být daleko horší" (volně přeloženo) jsem se musel usmát.
Říkal jsem si, že se prostě zanedbala nějaká kontrola a diskuse nad plány, ale jestli to co vyrůstá jako 4.koridor je výsledek urputného boje statečných a rozumných, tak potěš pánbůh...
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 22:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano napsal jsem ho tak akorát na hraně, aby to některé trklo. Volný výklad je naprosto správný. Přesně takhle jsem ho chtěl napsat, ale podstata byla trošku jiná. Píše se tu, že SŽDC je šlendrián, stavby stojí za starou bačkoru a spousta dalších věcí. Na jednu stranu to je svatá pravda, ale na druhou je velká část lidí co se snaží práci dělat dobře, aby se za ní nemusely stydět. Stejně to je třeba i u ČD, většina lidí je ochotná, ale pak se najde nějakej nerudnej výpravčí a hned to kazí jméno celé dráze.
Problém staveb je v přístupu nejvyšího vedení, že prostě asi není nikdo, kdo by měl vždy poslední slovo, ale taky odpovědnost a finanční ohodnocení, ke každé stavbě. A né, že na MD někdo rozhodne bude to tak a SŽDC či přesněji stavební správa musí sklapnout uši a poslechnout. Mne osobně překvapilo, že do všech staveb krafá MD, nemohu si pomoci, ale nevidím k tomu žádný reálný důvod. Pokud znám cílový stav, čeho chci dosáhnout, tak jsou to akorát další duplicitní místa navíc.
Tohle je na hodně dlouhé povídání a hlavně, stejně se to nevyřeší. Dokud se bude SŽDC tvářit jako správce, který si všechno zadá, ale už ani pořádně nezkontroluje. Nebo ještě lépe i na tu kontrolu by nejraději někoho najal. Bohužel, pak nezbývá nic jiného, než měřit takové věci jako lampy od kolejnice, kde to je naprosto dané normou
Martin
P.S. docela mne překvapilo, že i projektant si troufne říct, že to nedá do projektu podle přání zadavatele bez zjevného argumentu.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin2.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51073
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 22:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aby tu bylo zase něco pozitivního - při vkládání MP by se už neměla opakovat situace, kdy se vyloučí u Budějc osobáky na Hlubokou a Zámostí, a chvíli poté bude výluka Nemanice - Zámsotí opět s NAD.
V zákrytu s výlukou z Nemanic do Budějc má být tentokrát jak výluka na Zámostí, tak poté i Dynín - Veselí. Takže ono to jde, když se chce a když to není něčím zmařeno (snad to opravdu nakonec vyjde...).
Na 190 by tentokrát NAD být neměla (ono by se po jedný koleji možná i osobáky na 220 provezly, ale rezerva se hodí, i pro nákladní dopravu by mělo něco zbýt...), ta bude až při výluce Nemanice - Hluboká - Zliv (až v listopadu).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


LK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.37.26
Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 22:36:56    Odkaz na tento příspěvek  

Zbyněk: samozřejmě nevidím až na kamna v kuchyni, ale... - je až tak od věci názor OC na výluky?
To co je předváděno a jaká je produktivita odvedeného díla je na trestní oznámení za plýtvání penězi.
Řekněme, že zahájení výluky se povede dle plánu a začne se. Nějaký čas trvá, než budou zahájeny vlastní práce, průměr hodím tak na 20 minut.
Následuje čas výluky a zde záleží na organizaci práce.

Blíží se konec, kde se musí počítat s nepředvídatelnými okolnostmi,a tak pokud se nic nepřihodí, končí se práce nejpozději 30 minut (nebo i dříve, rozpracovanost, betonáže apod.), pokud se něco po.., tak se s průšvihem přetáhne.

Pokud udělám nepřetržitou výluku a dobře zorganizuji sled prací, zákonitě v součtu dob udělám nesrovnatelně více práce.
Navíc zavedete-li NAD s takovým koncertem, jaký byl mezi Táborem a Veselím, sklidíte potlesk na otevřené scéně, za současnost však obvykle jen oprávněné nadávky.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51074
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 22:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin2:
Ale jistě, to víme v nějaké oblasti každý. Ale to mě má utěšovat?
U GVD vytvořeného na 190 jsi sám napsal, že je to cesta do pekel. Taky mohlo být mnohem hůře (to víme asi oba) a nezdá se mi, že by to situaci nějak zachránilo, když už tak se lidi nedostanou už ani do práce (příjezd dvě hodiny před pracovní dobou a odjezd dvě hodiny po pracovní době je vskutku lákavá vize - zejména pro lidi bez ŘP).
Nedá se to takto srovnávat, ale jeden krok kupředu dva vzad nevynahradí.

Když se tu probíraly ty padesátky na Sibiři. Dejme tomu. Co ale ty PJ na koridoru? Opravdu jich musí být tolik a tak dlouho?
Vím, že systém (ne)údržby komusi vyhovuje, ale takový systém, kdy se odstraňují až havarijní stavy a ještě za pěkně dlouho, je prostě špatný a už mi je jedno, zda veřejnými penězmi za propálenou elektriku/naftu (a naštvané cestující kvůli zpoždění a ujetým přípojům) mrhá SŽDC/MD/někdo jiný. Klidně věřím, že za daných podmínek funguje SŽDC ještě skvěle a bude hůř. Pak jsou špatně nastaveny podmínky (jsou).
A pokud se jasně neukáže, že je to špatně (bohužel k tomu dochází až po nějakém průšvihu, kdy to někdo odnese životem, a to ještě možná ani pak ne), změny se nedočkáme.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 23:10:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak je to o těch pravidlech. Kdo dělá výluku? SŽDC. Já mám zaplacenou trasu na celý rok dopředu, tak vcelku logicky by případnou plánovanou NAD měla platit SŽDC. U nákladních dopravců by měla platit minimálně navýšení ohledně delší vozby (spotřeba nafty, více strojvedoucích atd). V tomto okamžiku někoho teprv začne zajímat, zda ta výluka byla nutná a zda toho nešlo udělat více.
Mne se docela líbí způsob na Jihlavské trati, kde se dvakrát do roka dělá nepřetržitá výluka a těch jednodeních už tolik není.
Jako případ opačný byla asi 4 denní výluka Protivín - Číčenice, kdy se opravil přejezd na zastávce plus trošku kolejí na obě strany. Za několik měsíců v tom samém úseku další výluka.
U výluk je ještě jeden problém, jak jsem tak pochopil, tak se výluky z větší části dělají podle volných kapacit stavebních firem. Možná to zní šíleně, ale i tohle má na to svůj vliv a opět důsledek toho, že máme správcovskou firmu. Jako čerstvý příklad uvedu úsek Babiny-Nepomuk, už rok zde probíhá výměna trakčního vedení. Když má EŽ volnou kapacitu, tak se naplánuje výluka, v jednom kotevním úseku se vymění sloupy, možná i trolej. Takhle se to tam kutí už rok a stále je tam ještě hodně původních sloupů ze začátku elektrifikace. Jediné štěstí je, že to je dvoukolejka a omezení provozu se tam moc nepozná.

V žádném případě nás to nemůže utěšovat, ale na druhou stranu co s tím? Mne nic nenapadá. Je potřeba změnit přístup, mít nějakou vizi či prostě cíl.
Martin
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 23:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jeden smutný příklad, kdy PRÝ snaha byla, ale nebyla přijata.
Obecně známo velkým problémem jsou přejezdy. Proto snad před časem u SŽDC padnul návrh zainteresovat projektanty na rušení přejezdů. Máme nějakou vysoutěženou cenu za projekt, ÚR, SP a prostě všechno co k tomu patří. Pokud by se podařilo projekční firmě z vlastní aktivity zrušit přejezd, tak by dostala jistou mimořádnou prémii, která by byla jednotná pro celou republiku. Například (částky mne teď napadly a měly by zohledňovat starosti s tím spojené, SŽDC ušetřené náklady a aby projektant měl dostatečnou motivaci) 100tis za přejezd bez výstražné signalizace, 200tis za přejezd s výstražnou signalizací. Čistě teoreticky by byla možná nějaká rozumná úprava silniční komunikace (propojení dvou silnic v řádech stovek metrů atd.) a i tak by se prémie mohla poskytnout.
Bohužel se tento návrh nezalíbil a padnul do koše.
Představte si, že by se takto přistupovalo k racionalizačním akcím. Ano dám v součtu projektantům cca milion navíc, ale s tím, že mi ušetří 6 přejezdů jen s křížem a dva s PZS na 80km trati, tedy stavbařům dám cca o 10-20 mil méně. A jako bonus mám o 10 přejezdů méně na údržbě.
Martin
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 1-2004

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 09:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná se někdo pousměje, možná zapřemýšlí...
Před více jak třemi lety jsem napsal článek, za který jsem byl tehdy kamenován. Posuďte sami, nakolik se jeho poselství naplnilo či ne...

http://www.osz.org/index.php?option=com_content&view=article&id=4 92&catid=67:cl%C3%A1nky&Itemid=55

Souvisí to s tím, co tu probíráme...
K těm výlukám Vám povím následující: je to samozřejmě nešťastné je takto kumulovat, ale zase z pohledu SDC není jiná možnost. Peníze, které má na celý rok prostě nemůže hned utratit v první půlce roku. Musí si dát vatu na bouřky, povodně, krádeže, atd....jsou to spojité náboby a jedno je vždy na úkor druhého, to jinak nejde...
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1524
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 09:31:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, ten článek znám a dosud si stále myslím, že třeba zabezpečovací technika je tak specifická a nákladná, že bych si to u ní byl schopen představit. Kdežto, u TO nebo EÚ mi to přijde jako přitažené za vlasy.
Martin
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2824
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 10:14:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbyněk: s některými úvahami v onom článku se souhlasit dá, ale údržba tratí ani ZZ pod ČD (= dopravce) rozhodně nepatří. Ta jednoznačně patří po SŽDC.
To, zda mají být příslušní lidé převedeni k SŽDC tak jak jsou nebo zda má být údržba outsourcována, nelze posoudit jen tak bez důkladnější znalosti. Jakkoliv určitě existují případy, kdy se za outsourcingem skrývá malá domů, nelze ho zatracovat en bloc.
Kupříkladu u vozidel se servis kvalitně nasmlouvaný s výrobcem projevuje kladně, například zjednodušením logistiky náhradních dílů (odpadají překupníci typu centrální sklad či hospodářská ústředna). Ta je totiž v dnešní době častým kamenem úrazu, protože se zpravidla nedaří přechod ze záruční údržby na pozáruční a pak kvůli chybějící kravině za pár fufníků stojí a nejezdí mnohonásobně dražší vozidlo.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2690
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 16:00:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jednou k propustkům u Mezna - on už se kdosi kvůli stále odkládanému zahájení příslušných staveb začal zabývat myšlenkou připravit rekonstrukci/opravu zmíněných mostních objektů...

LK: Čekanice neobnovili snad kvůli penězům.... Jj, peníze až v první řadě...

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...

http://www.brnosim.wz.cz
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 18:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudy: No, ty u Mezna (50 vs. 85) bych ještě přežil (zejména ten spodní, kde navazuje 75), ale sejří mě Arnoštovice (50 přesně uprostřed kratší 100, která je tak zcela znehodnocena).

Možná by pomohlo dostat pod cca 30 minut úsek Tábor - Olbramovice (posun křižování z Heřmaniček do dvojkolejky u Votic), pak by se dalo jezdit celkem stabilně na SJD 1:30 Praha - Tábor a 1:00 Tábor - České Budějovice (v obou úsecích s dostatkem vaty), a kromě dílčích úseků jako Tábor - Chotoviny či Soběslav - Veselí (budou zde vůbec ve větší míře úplné výluky, když jde prakticky o přístavbu 2.TK bez podstatných zásahů do směrování stávající koleje?) už by pak případné kutání nemuselo překážet - s výjimkou nějakých krátkých "napojovacích období".

Čili je prostě ještě potřeba "nějak přežít" Budějovice - Nemanice, Ševětín/Horusice - Veselí, Votice - Benešov (takže tak 3 roky?) a pak se vrátíme na JD rychlíku někde kolem 2:20, pomalu se začnou vracet odehnaní cestující, a další pokrok ve výstavbě bude znamenat kromě krátkých výluk už jen podstatné zkracování.

Plus, bohužel, Hostivař. Zde plány na "1. etapu" v samotné stanici zcela usnuly, nebo se jen odložily (ale méně, než zbytek do Nuslí)?
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 19:14:24    Odkaz na tento příspěvek  

TZ
- výluky: nikde na 4. tžk severně od Budějic není uvažovaná nepřetržitá výluka přes dva týdny, ale 3N-14N na napojování, denní výluky na patky TV a zapínání ZZ jsou prakticky ve všech stavbách.
- Hostivař: nepodařilo se projednat všechny zábory, bude se upravovat technické řešení (ale koncepce stanice zhruba zůstane). A určitá komplikace s hlukem a hygieniky.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3011
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 21:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuwa a že dokáži rozjitřit vášně..
Zbyněk: Kdybych znal konkrétní jména tak klidně píši, že Franta Lempl je flink a zasloužil by si padáka. Pro mě jste všichni dohromady SŽDC a opravdu je mi celkem jedno kdo co má na starosti a eventuelně za co odpovídá. Pro mě je výsledek a ten je, to se na mne nezlobte, více než tristní. Uznávám že mi občas "bouchnou saze", ale nedivte se, když 2000t stojí 9 h za výlukou a pak se dovíte, že stejně nic nedělali (stavitelé) a sami přiznají, že výluky nebylo třeba (JPP).
A že ta trať vypadá dost otřesně..Mě by bylo i celkem jedno že jsou větve v průřezu. Já moc se z okna nevykláním, ale spad lupení a slehnutí trávy, dělá z mého řemesla boj. Trápí se mašiny a v úseku kde s normou běžně jedu 70/90 (dle vlaku) se plácám 20/30 protože to klouže. Osobně vás neznám a chápu, že hájíte svoje ovečky. Nic proti, taky bych to dělal.
Takže protože nemohu napsat konkrétní jméno (nevím ho a ani nechci znát) tak píši SŽDC. Tak jako cestující nadávají na dráhu, taky vůbec netuší že ČD a.s. z 90 % za zpoždění a výluky nemohou..
Koudy : Ta výhybna nikdy nebyla zrušena (jen výluka dopravní služby), takže konkrétní lidé mohli tento stav kolejiště dostat k náhradě.
Aktivace Čekanic byla jen přepnutím nějaký spínačů. Argument o penězích je opět jen výmluva a to jěště velmi ubohá...
A jedno se mi muší přiznat..diskuzi rozpoutat dovedu
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1525
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 21:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hajnej 2824:

S první částí, je otázkou, zda je lepší uspořádní ala ČR nebo SR, či třeba rakouské, kde to funguje jako holding. Mne osobně se druhá varianta líbí víc, ale v našich podmínkách, by to mohl být docela problém, aby se skrytě nefinancovala jiná divize. Normální podnikatel dá zisk především zpět do firmy, u nás by to mohlo dopadnout, že vzhledem k vyším zájmům se zisk jedné divize převede do jiné

S druhou částí naprostý souhlas a právě díky technické náročnosti ZZ, bych si to u něj také dovedl docela představit. Kór, když to bude brát výrobce ZZ i jako jednu z nejlepších zpětných vazeb, tedy pokud o ni stojí. Nevím jak moc to funguje, zda je úzká spolupráce vývoj-výroba-montáž-servis nebo si každý jede na svém písečku.
Martin
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2692
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 22:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aktivace Čekanic byla jen přepnutím nějaký spínačů. Argument o penězích je opět jen výmluva a to ještě velmi ubohá...
Předpokládám, že nějaká úprava na současnou funkci řekněme automatického hradla z původního stavu byla provedena a nejsem si zcela jist, jestli z výhledem pozdější obnovy. A někteří lidé se tamějšího zařízení "bojí", jak čert kříže a ani se jim nedivím. Takže tak to jednoduché to opravdu nebude.

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...

http://www.brnosim.wz.cz
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2160
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 23:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudy: Se Zavedením AHr Čekanice by bylo zrušeno Hr Stoklasná Lhota?
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3013
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 23:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudy : Pokud jsem to pochopil, myšleno bylo aktivaci po dobu stavby Tá. Teď už je to passé, ale tenkráte nemusely být ty dardy zpožděné tak velké.
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Křemík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 23:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak tu již dříve několikrát zaznělo, Čekanice byly při zavedení trvalé VSDZ upraveny na možnost dálkového/místního ovládání. V současnosti se na místní obsluhu předávají pouze posunové četě při obsluze vlečka Tagrea, ale je možné obsadit je též výpravčím. Při dálkovém ovládání ale Čekanice nemají z hlediska řízení provozu prakticky žádný význam a rozhodně neplní funkci AH či něčeho podobného. Vlaky je možné v tomto případě vypravovat pouze v traťových oddílech Tábor - Stoklasná Lhota a Stoklasná Lhota - Chotoviny.

Naposledy byla výh. Čekanice obsazena výpravčím při zapínaní def. SZZ v Táboře, ovšem v té době měla z provozního hlediska spíše funci hradla, protože bylo možné jezdit pouze po 1.SK. Pro plnohotnotné zprovoznění výh. Čekanice by muselo být obsazeno ještě St. 2 na chotovinském zhlaví a "usjízdněna" 2.SK.

Nedostatek peněz na zprovoznění během stavby nelze chápat jinak než jako výmluvu. Služba výpravčího byla v Táboře po dobu "nejtěžších" výluk tak jako tak posilována a signalistů bylo ve stanici k dispozici taky dost a zbytek už byl pouze o "usjízdnění" té 2.SK. Teď už je to stejně jedno, ale snad aspoň poučení pro další stavby.

(Příspěvek byl editován uživatelem Křemík.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Křemík.)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11745
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 00:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve středu odpoledne Skanska do Strančic přivezla 14 balíků nových kolejových polí, parkují na vlečce.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 16281
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 09:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve středu odpoledne Skanska do Strančic přivezla 14 balíků nových kolejových polí, parkují na vlečce.

To byla druhá polovina (7 kusů), prvních 7 přijelo už v úterý.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 09:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZAHRADNICE - včera, dnes a zítra


Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11746
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 09:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: jo, vlastně jo, na ty jsem zapomněl, byť to mám u sebe poznamenáno
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 09:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BYSTŘICE u Benešova - 9.9.2009

Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 09:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MARIÁNOVICE - též včera.

Džungle, kam se podíváš.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 09:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a BENEŠOV u Prahy

Nechodí, stále nechodí, co je s ním, co je s ním, je mu bídně
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 1-2004

Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 09:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křemík: náklady na znovuzprozvonění Čekanic byly odhadnuty na cca 60-80 milionů.
Opravdu to není o jednoduchém přepnutí nějakých spínačů...
Na býv. St.2 je výhybka opatřena pouze výměnovým a odtlačným zámkem. Když pominu že to zařízení co tam je dnes je jakási splácanina a funguje pouze tak, že se rozsvěcí povolující návěst v závislosti na uděleném traťovém souhlasu (rozhodně to tedy není AH)...tak nelze pominout technický stav toho zařízení a nutnost minimálně 2 dopravních zaměstnanců ve směně pro obsazení a aktivaci Čekanic.
Arument o tom proč se neudržovala 2SK v Čekanicích je zase trochu na vodě a nefér. Ty peníze se raději použily na opravy přejezdů, PJ, výměny izolátorů v celém úseku 220 ve správě SDC ČB, atd...
Závěrem opět důrazná připomínka, že peníze hrají velkou roli, zvláště když se s požadavkem na spuštění Čekanic přišlo až v době realizace stavby. Zástupci ČD a ostatních složek jsou zváni na veškeré rozhodující porady a projednání dokumentací staveb, kde mohou uplatňovat své připomínky. V tomto případě se ČD probralo příliš pozdě a náklady stavby nejsou zase tolik nafukovací...
OC: jsem na dráze kratší dobu nežli vy, ale stále to beru jaksi postaru: jako jeden podnik, kde chyba jedné profese znamená průšvich pro všechny ostatní.
Trefovat se do všech ostatních jako to dělají leckdy naštvaní cestující, nebo naši inteligentní novináři je samozřejmě možné, ale myslím že to není vhodné pro kolegy z dráhy a už vůbec ne pro tento server.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11747
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 10:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba: včera na výtahu ve Strančicích byla obdobná cedule - většinou poruchy postihují ten nejfrekventovanější výtah u staniční budovy, a jinak - nějakýmu debilovi se podařilo nahoře na lávce prokopnout sklo vedle výtahu.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3014
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 10:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbyněk:cca 60-80 milionů No to čumím, vyčistit jednu kolej cca 800m??? 2 zaměstnanci ve směně na cca půl roku? To by mě zajímalo cože tam dělalo takový balík? Neříkám že je to nemožné, ale fakt mi to připadá přemrštěné...Nic, už je to passé.
Zástupci ČD a ostatních složek No tak schválně si zjistěte u čeho a k čemu byl přizván zástupce Carga. Asi budete nemile překvapen.
V tomto případě se ČD probralo příliš pozdě Naskýtá se otázka jestli je někdo dříve pozval a pokud ano, tak někdo konkrétní silně pochybil = byl přeřazen do pom. provozu a poslán na přezkoušky, včetně finanční újmy ????
jsem na dráze kratší dobu nežli vy, to bych neřešil,to je nepodstatné ale stále to beru jaksi postaru: jako jeden podnik, jenže to už není kde chyba jedné profese znamená průšvich pro všechny ostatní. Jenže naše chyba je víc vidět. A hlavně se nemůžeme schovávat za :"nejsou peníze, není období vegetačního klidu, nejsou pracovníci atd..."
vhodné pro kolegy z dráhy a už vůbec ne pro tento server. dal jsem vám (SŽDC) šanci. Letělo už ofiko hlášení cca 10dní (bez zveřejnění). Tak si počkám na výsledek. Zatím pranýř "K" funguje rychleji. Pokud se to změní, nic zveřejňovat nebudu. (nebude důvod)
Jestli si myslíte, že mě to baví očerňovat práci jiných, tak se pletete, spíš je to výraz zoufalství a bezmoci nad tím co se děje. A jestliže mi dávají zapravdu lidi, kteřích si velice vážím a mají mnohem větší vzdělání a přehled než já, tak by se nad tím už kuwa měl někdo zamyslet.
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 10:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: Držím palce.

A jen tak mimochodem, v Senohrabech nefunguje výtah u prvního nástupiště zhruba někdy od června .
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 11:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskiii, Mirko : no, právě proto ty ironické popisky. V Bene u toho 2.peronu už to taky nějakej ten pátek nechodí.
Navíc tyhle výtahy alá Thyssen jsou hrozný, to že někdo rozflákal ty zrcadla v nich (dneska už jsou pryč), to je vandalismus, ale že se do nich s bídou vejde kolo, to je asi někde něco špatně.
Ať se jede Thyssen podívat např. do Zábřehu na Moravě jak má vypadat výtah (výrobce si nevzpomenu). Zlatá Transporta.
Navíc včera bylo ve výtahu 3.nást. i nachc...,no však víte.

Kamerový systém i do výtahů a bude ! Jenže to chce taky někoho, kdo ten kamerák bude sledovat a policii v blízkosti, že?
Chybí něco jako drážní policie, chjo.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
Čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 11:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirko: v těch Senohrabech asi hned tak chodit nebude. Prý do toho uhodil blesk (podle dodavatele snad 2 x) a RSM se spolu s výrobcem hádají, kdo to zaplatí. Přitom maminky s kočárky nemají náhradní cestu.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3035
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 11:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ 1072:
Tak to vidíme celkem shodně. Jen si osobně ještě pohrávám s myšlenkou, zda by v okamžiku SJD Tábor - Wilson 1:30 (tj. reálná JD cca 1:20(?)) neměly rychlíky Praha - ČB mít v úseku Praha - Tábor charakter EC (staví jen Benešov), mezi Táborem a Veselím pak charakter Sp (tj. jako dnes + navíc Sezimák a Planá, přičemž osobák jede jen ve špičce a to o 30 minut vedle) a dále na jih stavět jako dnešní rychlíky. Tunely u Ševajzu jsou stejně v nedohlednu a při výhledu množství peněz na regionálku a s ohledem na potřebné kapacity souprav bych to viděl jako rozumné řešení za předpokladu doplnění Sp Praha - (průjezd) - Čerčany - Benešov - staví všude - Tábor cca ve dvouhodině (s zahuštěnými špičkami vůči Praze), které by řešily zbytek severně od Tábora. Až se to jednou dostaví a bude dost peněz na provoz, tak s tím teprve znovu qedlat.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1527
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 11:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad OC 3014:
Podle mne to pasé není. Dokud se nebude vědět proč je to tolik peněz, tak stále budou dloubalové a když se jim to bude hodit, tak na Čekanice poukáží.
I když původně jsem slyšel jen o 20mil. Kč...

Zrovna ty jsi tu kdysi mluvil o tom krátkém šturcu kam se vejde motůrek a vlek, ale fíra už nevidí na klacek no a někdo jinej ti odpověděl, že o ten šturc žádal provoz, tedy ČD. Z toho jasně plyne, že zástupce ČD tam byl včas a když měl tolik energie na šturc, proč ho neměl na Čekanice? Takže věta Naskýtá se otázka jestli je někdo dříve pozval je zbytečná a akorát bude třeba Zbyňka či KAFa dráždit, zbytečně.
Martin
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 11:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čert - šmarjá, panno, to snad není pravda. Dva se hádají a třetí trpí.
Koukám, že výtahy v době bouřky jen na vlastní nebezpečí - co kdyby zrovna uhodilo.
A co nějaká ochrana ? Aha - gum. boty a rukavice vyfasuje každý, kdo navštíví náš výtah.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
Čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 11:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, za pár měsíců bude situace v Senohrabech ještě horší. Ze Senohrab odejdou výpravčí a signalisté a tak těm maminkám s kočárkem nebude mít kdo pomoci. A pochybuji,že výtah bude jezdit.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1528
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 11:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad OC 3014: no a jedna věc na doplnění. Mohu ti na 100%, že k Táboru Cargo zástupce pozván nebyl. V té době žádné Cargo ještě nebylo, když vzniklo, tak Tábor a okolí již byl rozkopán. Takže v té době byl veškerý provoz pod ČD a opět se dostáváme k tomu šturcu, který byl udělán na přání ČD, ten samý člověk mohl a měl vznést požadavky i pro nákladní dopravu.
Dál mohu říct, že na jednání ČB-Nemanice byli pozvání zástupci Cagra dokonce i SOKV. To kdo tam bude chodit, jak je fundovaný a jaké má cíle a priority není problém SŽDC, ale Carga. Tohle nemá být jakákoliv narážka, ale prostě holý fakt. Konkrétně, pokud si ČD poslalo k Táboru člověka co něco velmi málo ví o osobce (ale má funkci) a prd o nákladce je problém ČD a né SŽDC.
Martin
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3016
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 11:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin2: Má věta byla myšlena jestli mohli mluvit do projektu od začátku. Jestli ano, tak výsledek je podivný. Nevím, ptám se.
Možná té komis nedocházelo jak dalece to ovlivní dopravu. Ono od zeleného stolu to vypadalo možná dobře. Nevím. Chyba se stala, stane se, je jen třeba se z ní poučit. Jen hlupák opakuje stejnou chybu dvakrát.
A ten šturc. Dostanem se do stadia úvah. Pravděpodobně myšlenka byla, aby mohl solo motor na další vlak dobrat kasu, s minimálním posunem. Jenže pak došlo ke změnám (814) a nebyl tak podstatný. Dokonce jsem někde viděl, že ta kolej měla mít nástupiště. Asi v rámci úspor a nepotřebnosti došlo k odstřelení. To bych i pochopil, ale ty chybějící 2m jsou hloupé...
Já nechci nikoho dráždit, jen jsem položil otázku/úvahu.
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 11:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čert : Mno, tak ti nevím, signalisti ztěží, ale dozorci výhybek možná jó
Nic ve zlém

A nebude to jen tam, ale časem všude - prý je to takhle ve světě běžné, že nikde nikdo není.
Já nevím, ale co vím, že jestli všude ve světě takhle funguje technika tak jako v Čechách, tak to nebude zrovna ten správný příklad kapital.výdobytku
Čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 11:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba: Kaju se, nějak se mi jejich bývalá funkce vnutila do klávesnice :-) Ale jistě, odejdou ve více stanicích. O tom jsem nechtěl hovořit. Ale bohužel potom už nikdo mamince s tím kočárkem nepomůže. Bohužel jinou cestu pro kočárky v Senohrabech nemáme.

Jinak, jsem známý nepřítel dálkařiny a její největší bolest vidím v její zranitelnosti. Tam by byla potřeba lepší dosažitenosti zabezpečováka po celý den. A nejsem si jistý, zda to někdo řeší
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 12:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čert : Řeší ? Si děláš srandu.
Výpravčí : Nejde přejezd.
AŽD : Tak za 2dny, to víte,
máme víkend.

Jo, a k tomu kočárku - snad nějaký ochotný spolucestující pomůže, no ne?
A jsme zase u toho - ty mezilidské vztahy.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 1-2004

Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 12:26:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OC: jen na závěr: opravdu nemám problém, že upozorňujete na mnohé problémy, závady a nedostatky. To je naopak dobře. Akorát jak sem říkal mi kolikrát vadí, že se to mnohdy neprávem dotýká lidí v údržbě. To je vše.
ČD navrhovalo (opožděně už když běžela stavba) v rámci stavby Tábora elektronické stavědlo Čekanice + nové přejezdy a zrušení Stoklasné Lhoty...proto se to zvrhlo tochu více a spadlo pod stůl.
K projednání jsou zváni opravdu všichni, kdyby se mi to chtělo hledat, tak bych to našel zápis z projednání připomínek...
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 12:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud komis nedocházelo jaký budou mít vliv její připomínky na dopravu, tak ale byla na dvě věci. Problém SŽDC to až tolik není, ale spíš ČD, protože ta řídí provoz na naší železnici.

Ano já šturc chápu, přijde mi rozumný, kór v době, když se dělal projekt. Jenže to si nikdo v Táboře z vedení ve stanici nevšimnul, že je krátký? Či ten, kdo o něj žádal a dával ho do připomínek... Nemluvě o tom, že se zvou i zástupci depa.

No a je to tady. Takže Čekanice doplatily na to, že se někdo v provozu chtěl rozmáchnout a mít vlastně fungl novou stanici s traťovinou možná i s dálkovým ovládáním z Tábora. Takže čistě teoreticky po dobu výluk mohly být Čekanice obsazené výpravčím a signalistou a při nejhorším ve stanici mohlo být ZZ 1. kategorie, sice za cenu, že přes celou stanici bude 40km/h.

Myslím Zbyňku, že dokud nějaký zápis nevyštracháš, tak to bude stále, že jsou zástupci pozdě zváni nebo nejsou zváni vůbec. Zajímavej by byl třeba ten k Táboru. Třeba ty lidi OC zná a mohl by si to s nima v hospodě vyříkat.
Martin
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 14:39:02    Odkaz na tento příspěvek  

OC, M2, Z.: bývalý ČD O21 (nákladní přeprava) byl při projednávání převážně pasivní, v "souhrnných vyjádřeních" ČD a. s. dost často nebylo jejich stanovisko vůbec. Někdy zájmy nákladní dopravy hájili zástupci O11(+RCP), někdy nikdo. Dnes zástupci ČD Cargo (i někteří zde diskutující) na projednání dokumentací chodí a možnost připomínkovat využívají, což je dobře - byť samozřejmě nemají vůči SŽDC právo veta.

Čekanice: při zpracování přípravných dokumentací (tj. asi před šesti lety) mi zástupce ST SDC potvrzoval, že výhybnu aktivovat lze, PD s tím počítaly...

Mibl 3035: model s ("dočasným") zastavením R v Plané a SÚ se mi líbí, teď ještě, zda se nebude šetřit až tak, že R přejdou na dvouhodinu . Pásmové Sp/Os Pha - Tábor by měly výrazný problém v přebytku kapacity jižně od Benešova, většina vlaků je tam zralá na motor - čili bych ta ramena spíš nechal samostatná.