K-report
 

Archiv do 25. září 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Archiv do 25. září 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 12:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čert: ale v Říčanech se jízdenky prodávají, takže pro průvodčí se snad nic nezměnilo, ne?

Zatím se tam prodávají jízdenky. Pokud vím,cesta vede k uzavření pokladny. Konečně proč by měl být prodej ve dvou místech,z toho v jednom prováděný méně kvalifikovanými pracovníky a s podstatně menší nabídkou. (Kolik % lidí jezdí na obyčejné jízdné?. Takže cílový stav je prodej jízdenek jen v Pontu

Ostatně ČD měly dávno využít své účasti v četných IDS k tomu, aby za obsazené prohlásily všechny tarifní body, kde je funkční označovač jízdenek, s povinností dále jedoucího cestujícího vyhledat průvodčího a přihlásit se o návaznou jízdenku v době platnosti toho prvního lupenu. To by řešilo nejen tento případ.

Pleteš do sebe dva způsoby tarifního odbavení. Cestující z Říčan může být odbaven dle tarifu ČD (dle TR 10),nebo dle tarifu PID (pro osobní vlaky přes Prahu nebo do Čerčan). To jsou dva samostatné tarify a nelze je spojovat. Určitý problém už vzniká při poruše označovače,kdy je cestující povinen si zakoupit jízdenku dle tarifu ČD. Takže v Říčanech by bylo rozumnější ponechat pokladnu ČD,která by měla kompletní nabídku (jízdenky dle všech ceníků ČD,nabídka nejvýhodnějšího jízdného,ověřování a prodej průkazek). To jsou služby,které Pont poskytovat nebude. Dovedu si představit doplňkový prodej v pokladně ČD,méně už prodej jízdenek v trafice. Tarif osobní přepravy ČD je dost složitý a myslím, že srovnávat to s prodejem jídenek DP nelze
Asdfenter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 12:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Racek - jízdenky se budou prodávat do konce září ve vestibulu osobní pokladny. Pak se mají prodávat v tom krámečku s bagetama. Prodavačky však netuší, co je čeká a ani nemají příslušné zkoušky. Navíc jim jejich vedení (JLV) lže, že "ten malý doplňkový prodej jízdenek" je pouze dočasný do doby, než opraví budovu nádraží. Což je další megalež. Ostatně - za milion tržeb měsíčně je nečeká žádná procházka růžovým sadem. Jen fronta nasraných lidí, kteří jim tam ve finále budou krást zboží. Takže včerejší "oslava" byla slušná Potěmkinova vesnice. Pokud to do Vánoc nezkrachuje, jsou v tom ulité (ne)slušné úplatky....
Čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 12:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdfenter: Tady bohužel musím souhlasit s tebou. Prodával jsem jízdenky dost dlouho a ještě nyní občas sloužím ve stanicích,kde je prodávám a tak vím,že to není žádná sranda. Proto podle mých informací má být prodej v trafice omezen jen na prodej obyčejných a zpátečních jízdenek. Kolik procent lidí na ně jezdí ? Po poslední změně tarifu si mnoho lidí opatřilo inkartu. Vzhledem k tomu,že prodavačky nemají patřičné zkoušky,neumí poradit cestujícímu pro něho nejlepší jízdné,což je na této trati zvykem. Takže cestující zakoupí obyčejnou jízdenku pro 5 osob do Ostravy hl.n. a zaplatí 2300 ( 5x obyčejné jízdné). Přitom skupinová jízdenka by ho vyšla na 1380 a ČD net na 880. Ten bude mít železnici rád. A to dělá dopravce ve chvíli,kdy by měl mít snahu si udržet zákazníky a získat nové
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 12:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh: Ty pokuty nejsou zas až tak dražší, prostě standartní německá sazba 40€. Když jedete načerno místo lístku za 15€, tak to tak strašný není, zvlášt pro Němce s jeho životní úrovní. (tím nechci říct, že já cestuju s DB načerno,to fakt ne )
Mimo jiné aniNěmci moc načerno nejezdí. Za ty tisíce kilomerů v regionálce bez průvodčího(což je nejen RB, ale i RE/IRE/S, prostě všechny motoráky) jsem zažil jednou, že by namátková kontrola někoho pokutovala.

Čert: Docela nechápu tu logiku, proč musí platit najednou 2 tarify (PID + ČD). Logické by bylo v úsecích, kde je IDS s plnou integrací prodávat pouze lístky IDS. To znamená, že když pojedete z Prahy do Senohrab, tak Vám prodají i na pokladně ČD lístek za cenu tarifu PID, ale když pojedete do Benešova, tak dostanete lístek za tarif ČD. Holt, jak to tak na českých železnicích chodí: proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.

(Příspěvek byl editován uživatelem louis_de_mydlaque.)
Čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 12:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis_de_mydlaque: Protože každý tarif má své výhody a nevýhody. Jsou to dva samostatné tarify a například v případě,že by rychlík stavěl pravidelně (ne pro výluku)v Říčanech či Čerčanech,vznikl by problém,protože PIDí jízdenka na rychlíku (až na vyjímky) neplatí
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 13:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čert: tyhle problémy by šlo vyřešit tím, že jízdenky PID by nešlo koupit u průvodčího = koupit si v prodejních místech PID (automaty, trafiky, atd.). Bez platné a označené jízdnky by byl:

a)brán jako černý pasažér,což by bylo pasi složité, neboť někdo kdo jede dále než po PID a jízdenku by neměl, tak by se řídil tarifem ČD, tudíž by pokutu neplatil, maximálně manipulák

b) musel by si uprůvodčího koupit lístek s manipulákem dál než do stanic plné integraci.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 13:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

„... nabídnou stejný servis, jako bychom zde měli vlastní pokladnu a zároveň zajišťují další služby." (Hnulíková)
Vidíte tam něco o omezení nabídky na obyčejné a zpáteční? Já tedy ne.
Čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 13:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nevím,mně připadá současný systém dobrý. Cestující má možnost použít oba tarify a zvolit si ten dobrý. Pokud chci dokonalý servis,nebudu se zbavovat prosperujících pokladen (pokladny s minimálním obratem už byly rušeny). A jsou služby,které by chyběly. Například v mém bydlišti potvrzují žákovské či studenské průkazy i pro cestující,kteří jezdí autobusem firmy Veolia či ICOM.

A pak ? Pokud budu kombinovat tarif PID a ČD,kolik z toho dostane dopravce jako náhradu za využívání (tržby z jízdenek PID má DPP). Prostě byl by to ještě větší guláš.

Čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 13:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Racek: Tak si tam jdi koupit ČD net a nebo se jdi zeptat,jak nejlevněji dojedeš do Ostravy,když vás pojede 5. Nabídnou ti pět obyčejných jízdenek. Ani skupinovku,ani ČD net a v sobotu 27. ani SONE+ za 440,ačkoliv bude platit pro pět osob bez ohledu na věk. Umět poradit,to je důležitá činnost pokladních. A ve všech stanicích,kde jsem s nimi sloužil (nebylo jich tak málo),se o to pokladní snažily.

Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 13:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čert: ale na druhou stranu by ČD mohlo prodávat lístky, které platí ve vozidlech DPP a dalších dopravců a ty peníze by přišly do kapsy ČD (=automaty na jízdenky PID by provozovaly ČD, ne DPP).

Mě přijdou 2 tarify jako docela chaotické pro cestujícího, navíc když by byl jen tarif PID, musel by ROPID cpát víc peněz do provozu Eska, což by mohlo vést ke zvýšení kvality cestování.
Čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 13:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis_de_mydlaque: To je přesně to,co ROPID asi nechce. Proto je prodej PIDích jízdenek soustředěn u DPP. U busníků,kteří jezdí jen na PIDích linkách je to jednoduché,nepoužívají vlastní tarif. Tam kde přechází linka z PIDu dál,jsou dvě možnosti. Použít PID-tarif do hraniční stanice a BUS-tarif dál,nebo jet BUS-tarif celou cestu. Nevím co je výhodnější, asi je to podle jednotlivé situace. Sloužím přes rok na stanici,kde je plná integrace a nemyslím,že by s tím měli cestující problémy. Pro některé je výhodnější PID,pro jiné ČDtarif. A obě naše pokladní zákazníkům poradí lepší variantu. Tedy u nás poradí,dokud je tam máme. V Říčanech jen do zavření pokladny. Nevěřím,že trafikantky budou schopné poradit. A v tom bude ten háček

Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 13:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čert: moje zkušenosti s pokladními ČD jsou spíše tristní (když to řeknu slušně), ale v principu mi hlavně není jasné, proč by měla ochota pokladníka poradit cestujícímu nějak významně záviset na tom, jestli má či nemá v kapse režijku ... možná spíš opačně - vlastník PJD nemá s tarifem "uživatelskou zkušenost".
Louis: Dvěma (a více) tarifům se nelze vyhnout, pokud budou různé IDS (+ území nepokrytá IDS).
Čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 13:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmmm,nevím. Sloužil jsem s pokladními různě a sám jsem prodával jízdenky v mnoha stanicích. Pokladní hned vedle dopravy jsem měl v Nelahozevsi,Straškově, Praze Horní Počernicích, Praze Hostivaři,Praze Uhřiněvsi,Stříbře,v Senohrabech a v Týnci nad Sázavou a ve všech těchto stanicích jsem se setkal s ochotou poradit cestujícím. A to i formou konzultace u kolegyně. Konečně to je způsob,který používám i já nyní (prodávám jen ve stanicích,kde jsem na vložáku, ale i dříve ve složitějších případech. Pravda, ve chvíli kdy cestující příjde dvě minuty před odjezdem vlaku a bez ohledu na to,že za ním stojí deset lidí,kteří chtějí tímto vlakem odjet, požaduje informace na úrovni odborné zkoušky O 05 (zkouška osobního pokladníka - vnitro),má smůlu. Ne pro neochotu,ale protože těch 10 lidí chce odjet s platnou jízdenkou.

A proč je to rozdílné ? Ne proto,že pokladní má režijku v kapse a trafikantka ne,ale proto,že má komerční vzdělání,pravidelné zkoušky a je seznamována s novinkami v osobní přepravě. A těch je hodně. A proto mám pocit,že s vyjímkou jedno ústeckého rosničkáře (Pavle promiň) je profesionální příprava pokladních na vyšší úrovni, než příprava,kterou poskytne Pont svým trafikantám. Ono jezdit třeba celý život na platnou jízdenku ze Světic do Říčan a jednou za měsíc do Prahy,ještě neposyktne člověku znalosti o TR 10
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 15:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Racek: Nelze se jim vyhnout a jde se jim vyhnout. Já jsem pro to, aby pro vnitro jízdy v IDS platil 1 tarif a to ten, který stanoví koordinátor. No a pro jízdy ze stanice v IDS do stanice mimo IDS (nebo v jiné IDS) platil tarif dopravce. V té druhé IDS taky klidně odlišný tarif než v té první, to je fuk, ale hlavně aby v 1 úseku neplatilo 2 a více tarifů. (samozřejmě mluvím o jednotlivém jízdném, např. síťovky ČD by měly být uznány i pro jízdu Říčany-Stránčice a "lítačky" PID zase po celém IDS nejen v místech s plnou integrací = Hlavák-Čerčany)

čert: jsou ochotní pokladní a jsou také pokladní, kteří jsou pěkně neochotní. Záleží to člověk od člověka. Někteří zaměstnanci Českých Drah berou KC1 jenom jako pohádku na dobrou noc a někteří jsou naopak ochotní člověku pomoci, jak jen to jde.

(Příspěvek byl editován uživatelem Louis_de_Mydlaque.)
Čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 15:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis_de_mydlaque: Tím by koordinátor musel platit 100 % nákladů na dopravu ve svém IDS a příjmy by získával on. A do toho si vezmeme kombinace,kdy cestující bude doplácet dál.Vznikl by z toho takový guláš,že by správce IDS měl pocit,že doplácí na dopravce a naopak. Takže jsou jen dvě elegantní možnosti:
1) cestující v rámci pásma platí výhradně tarif IDS, pokud přejíždí pásmo - platí až ze stanice, kde IDS končí (tuším ČSAD Kutná Hora)

2) Existují dva tarify a je na cestujícím,aby si zvolil ten pro něj výhodnější. (ČD)

Obě varianty mají své výhody a nevýhody. Takže to bych nechal.

K druhé části: Nevím,zda jsem měl kliku,že jsem sloužil (nebo sledoval i v cizích stanicích, např. Čerčany,Nymburk,Poděbrady) jen ty ochotné, ale potkal jsem jich rozhodně víc. U většiny mojich pokladních je brána snaha dobře poradit zákazníkovi jako profesionální čest a skutečně hledají nejlepší možnost.

Jak už jsem řekl,má to jeden problém. Čas. Pokud příjde zákazník dvě minuty před odjezdem vlaku ve špičce,pokladník nestíhá podat složitější informace (mnohdy hledá výhodnější variantu na UNIPOKu),protože máte za sebou frontu. Ale pokud jste ochotný počkat,nebo přijít v dobně klidu, v 90 % vám každý rád poradí. Alespoň u nás v obvodu OS Benešov určitě.

Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 16:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v 90 % vám každý rád poradí. Alespoň u nás v obvodu OS Benešov určitě.
Měl bych asi být loajální, ale moje zkušenost s několika pokladními v nejmenované stanici s mezinárodkou je bohužel, jiná. Arogance, zvláště jedné, je do nebevolající. Cestující jsou obtížní.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 28.6.2008
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 44693
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 16:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čert:
Plány jsou asi určité, ale prezentovány byly zatím neurčitě. Nicméně pokud opravdu by byl prodej jízdenek omezený a klasická pokladna zrušena, tak bude muset být zastávka považována za neobsazenou, stejně jako kdyby byl někde automat, který by neuměl prodat plný sortiment jízdenek (a ani v takovém případě doklad p.c.).
Možná to ale jde tarifně obejít tak, že stanice bude prohlášena za obsazenou a pokladní/prodavačka bude místo veškerých jízdenek, které nebude schopna prodat, vydávat doklad p.c., bez něhož se ve vlaku bude platit pisné. I toto může skončit tak, že nebude stíhat odbavovat a po pár takových případech bude vynuceno odbavování bez přirážky (cestující nemá povinnost chodit pro jízdenku hodinu předem).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1156
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 16:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Změníme téma: v Senohrabech je poslední možnost pořídit fotky vjezdu "1L", takže jsem je dnes udělal a také jednu strančického zhlaví. Připomínám, že 25.9. začíná dlouhodobá výluka 1.TK Odb.Mirošovice-Seno.

IV.koridor-2.etapa aktualizace 28.6.2008
Lamin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 16:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se tu tak rozhořela ta diskuze o jízdenkách tak tedy:
Zkázou dráhy je dle mého hlavně naprosto nekoncepční tvoření tarifů a nabídek! Když jedu např. se dvěma dětma na střední vzdálenost (20-30km) tak pokladní (respektive průvodčí) stráví cca 2-5 minut tím, že počítá, jaký druh jízdného je pro mě v tu chvíli nejvýhodnější! Většinou s úsměvem , což už se ale nedá říct o lidech za mnou ve frontě stojících. To je ale jedna z věcí, co řadu lidí odrazuje od cestování vlakem! Připadá mi, že tuhle tarifní politiku ČD vytváří buď úplný debilové (řada nabídek se vzájemně kříží) a nebo lidi, kteří na tom mají svůj zájem! Co si budem namlouvat, ale poslední dobou mi připadá, že pár obeznámenejch už čeká, až půjdou ČD do sra-cz-ek a oni si z tý mrtvoly urvou, co se jim bude hodit...
Každopádně jsou Říčany dalším z vrcholů toho debilismu a těžko někdo něco takovýho obhájí. Holt demagogie vítězí na všech frontách...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2711
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 17:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak pokladní (respektive průvodčí) stráví cca 2-5 minut tím, že počítá, jaký druh jízdného je pro mě v tu chvíli nejvýhodnější!

Přesně - což stojí docela velké peníze, o frontě naštvaných lidí nemluvě.

Ale pokud jste ochotný počkat,nebo přijít v dobně klidu, v 90 % vám každý rád poradí. Alespoň u nás v obvodu OS Benešov určitě.

Když on vyspělý svět funguje jinak (bohužel) a začíná to přes sklo kopladny, kde není svévolně nalepeno 20 ušmudlaných papírů, přes upravenost pokladníka (žddný účes vz. rorejs a omačkaná uniforma kombinovaná s civilem) a jeho vystupování až přes schopnost rychle vydat požadovaný doklad.
Lenny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.198.147.235
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 19:36:29    Odkaz na tento příspěvek  

Je věcí ČD jakou politiku prodeje si zvolí, že na ní třeba budou tratit je jejich věc, nikdo z nás tady s tím nic moc nenadělá
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9470
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 19:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lenny: jenže jde taky o to, aby si případnou ztrátu nenechaly uhradit objednateli dopravy čili ve výsledku daňovými poplatníky. Jinými slovy, zisk se přelije k soukromému subjektu, zatímco ztrátu zaplatíme všichni.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Lamin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 20:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskii: Přesně! Naprostý souhlas!
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9471
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 20:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Práce na zatrolejování spojek na odb. Mirošovice při polední výluce + sanace skalní stěny u 1.TK:

Krom stavby odvodnění směrem k Senohrabům, stavby sloupů TV, tak Mirošovicích u dálničního mostu už také několik dní probíhají práce na stavbě PHS.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 21:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskiii zisk se přelije k soukromému subjektu, zatímco ztrátu zaplatíme všichni: smlouvu mezi ČD a JLV jsem neviděl, ale předpokládám rozdíl mezi Pontem a kasírkou v tom, že Pont prodává za procenta z tržby, která v absolutním vyjádření dělají v tomto konkrétním případě méně, než kolik stojí ta pokladna.
Jediný problém (ale nevím jak vážný, protože nejsem místní) vidím v tom, že bagetu a kolu si člověk obvykle kupuje cestou na vlak stejně jako jízdenku, neboli obě špičky se překrývají a jde to o to pomaleji ... ale jestli je to jako u nás (= většina lidí s IDS doklady a víc lidí je akorát na začátku měsíce, kdy si všichni kupují kupony), tak by to neměl být problém.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 09:04:11    Odkaz na tento příspěvek  

SŽDC Stavební správa Praha zprovoznila své internetové stránky k přípravě a stavbě IV. koridoru na adrese
www.4-koridor.cz
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 24. září 2008 - 10:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malá poznámka k automatům: Ty Pro ČD stojí 850 000 Kč za kus, cena pro nečédé zákazníka při +- stejných požadavcích neměla přesáhnout půl milionu...
Pan F
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.120.33
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 10:34:07    Odkaz na tento příspěvek  

Pár koridorových fotek z letu balonem nad Benešovem z 23.9.2008:
Čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 12:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: tak pokladní (respektive průvodčí) stráví cca 2-5 minut tím, že počítá, jaký druh jízdného je pro mě v tu chvíli nejvýhodnější!

Přesně - což stojí docela velké peníze, o frontě naštvaných lidí nemluvě.


Jistě. Takže je lepší,když ti trafikantka monopolní trafiky Relay nebo hokynářka Pointu na požadavek 5 jízdenek z Říčan do Ostravy prodá 5 x obyčejné jízdné (cca 2300 Kč),než aby nabídla levnější skupinovou slevu,či ještě lépe ČDNet za 880 a pokud pojedeš 27 či 28.9. SONE+ za 440. Já to beru opačně a prodej u komerčně neznalých lidí beru za protizákaznický přístup. A ty fronty nejsou u pokladen zase o tolik větší než v hokynářstvích JLV.

Když on vyspělý svět funguje jinak (bohužel) a začíná to přes sklo kopladny, kde není svévolně nalepeno 20 ušmudlaných papírů, přes upravenost pokladníka (žddný účes vz. rorejs a omačkaná uniforma kombinovaná s civilem) a jeho vystupování až přes schopnost rychle vydat požadovaný doklad.

Hochu,asi vidíme každý jiné pokladní. Neznám pokladnu,kde je nalepeno 20 ušmudlaných papírků a vystupování,vzhled a oblečení našich pokladníků je na stejné nebo lepší úrovni než bankovní úřednice. A rychlost je slušná,pokud však zákazník potřebuje poradit,poradí mu a nevrazí mu první (nejdražší) produkt,který má. Máš kliku,že mé pokladní nečtou K-report,asi bys je těmito větami urazil a myslím,že by měly chuť si ro vyřídit s tebou ručně. Tohle co říkáš by je urazilo. Nevypadají tak,nechovají se tak a jejich zákazníci se k nim rádi vracejí. Joo,kdyby to mohli říct bankéři

Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2346
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 24. září 2008 - 14:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stráví cca 2-5 minut tím, že počítá, jaký druh jízdného je pro mě v tu chvíli nejvýhodnější!
A co kalkulátor, který vyplyvne přehled cen v jednotlivých variantách? Uvažoval někdo pověřený o něčem takovém? Myslím, že v UNIPOKu je jakýsi optimalizátor ceny...

A z jiného soudku:
V Uhří mezi kolejovými spojkami a odbočením do 3.koleje na jižním zhlaví "se objevila" pomalá jízda.

Přes Kozský potok se již jezdí plnou rychlostí, takže nic trvalého.

(Příspěvek byl editován uživatelem koudy.)

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...

http://www.brnosim.wz.cz
Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 15:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudy: Zapomnel jsem to napsat. Na tom moste parta 10 delniku v cervenych monterkach (asi Metrostav) tam neco delalo.
Vcera se natiral portal propustku u Noveho hrbitova v Tabore.

Na Sezimaku se provozu novych svetelnych ceduli na nastupistich asi jen tak nedockame. Kabely konci u zdi zastavky, tam ale je pokladni jen pres den. V noci by nemel kdo informace zobrazovat. Uvidime, co bude dal
fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.vypravci.com
Pan Rejjha
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.66.238
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 15:08:02    Odkaz na tento příspěvek  

Koudy: To už se sype i 4.koridor?jestli ano tak je to k smichu...
Vechtr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.136.253
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 15:32:00    Odkaz na tento příspěvek  

Ten most v Uhříněvsi si údajně sedá. A že se koridor sype? Stačí se v Uhří dobře rozhlédnout. Podchod nedodlážděn a špinavý, výtahy nejezdí téměř od začátku, dveře do nich zabedněné, ze zámkové dlažby roste tráva. Všechno vypadá celkově dost zchátrale. Informační systěm je poruchový. Jak to bude vypadat za pár let?
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 16:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čert: Myslím, že se pohybujete v uzavřeném světě několika stanic na jedné trati. Těch pokladen, kde nevidíte na pokladní přes několik otrhaných a ušmudlaných papírků je dost. Ono asi záleží zase jak říkám na lidech. Někdo má pokladnu čistou a někdo ne. To je stejný jako s přístupem pokladních k cestujícím, ale to už jsem zde psal.

Jen mě ale napadá, jestli jste někdy viděl, jak takováhle banalita jako prodej jízdenek chodí na západě (DB, SBB, ÖBB, SNCF,...), tak poznáte, že by to šlo líp: pokladny sloužící hlavně jako prodejní a informační centra, kam jdete pro jízdenku, když nevíte, jaký druh jízdného chcete využít, ale i když jízdenku máte a potřebujete prostě jen poradit s cestovní trasou, nebo i s návazností na MHD. A jsou pouze ve frekventovanějších stanicích. Prostě pokladny jsou spíš něco jako ČD Centrum, k běžnému prodeji jízdenek slouží automaty, které jsou ve většině zastávek.

Pokladny mohou být spojeny i s prodejem občerstvení (a to právě v takových stanicích jako jsou Říčany), kdy pokladní musí být školeni o tarifu a znát ho stejně jako pokladní (což si myslím, že bude i v případě Pontu) = jsou to pořád pokladní, akorát k tomu prodávají bagety a cíga, takže nemají tolik času luštit ve službě křížovky.
Giovanni
Neregistrovaný host
Odeslán z: 135.196.229.64
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 17:54:50    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si hned otevrel ty nove stranky Stavebni spravy Praha a zaujalo me toto.

Takze uz byla s konecnou platnosti vybrana trasa Nemanice-Sevetin?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9473
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 17:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.: skvělé, po obsahové stránce jsou to velmi pěkné stránky (ekonomika, technické popisy, teorie, fotky, mapky a schémata, včetně těch z PD, atd.). A pokud se časem doplní rovnocenně i informace ke všem dílčím stavbám, budou ještě lepší.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Giovanni
Neregistrovaný host
Odeslán z: 135.196.229.64
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 18:29:55    Odkaz na tento příspěvek  

Musim se priznat, ze nevim, ktera trasa je C2, vybrana zastupitelstvem kraje, ale v usneseni jsem nasel tyto zajimave informace:

Zastupitelstvo Jihočeského kraje
III. vyhovuje
1. námitkám obce Hrdějovice požadující:
a) zahloubení IV. TŽK v oblasti křížení koridoru a silnice Hrdějovice – Makro, snížit na co nejnižší
úroveň (nyní – 2 m),
b) řešit na to navazující nadjezd přes koridor na této trase (ulice Luční),
c) posun hranice prostoru koridoru co nejvíce od hranic soukromých pozemků v oblasti Těšína a
keramičky (ulice Luční).
2. námitce města České Budějovice požadující zachování stávajícího propojení obcí Hrdějovice –
Borek po nezpevněné cestě, kudy je vedena regionální cyklotrasa č. 122 České Budějovice – Třeboň;
Giovanni
Neregistrovaný host
Odeslán z: 135.196.229.64
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 18:43:56    Odkaz na tento příspěvek  

Vykres schvalene varianty C2.
Asdfenter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 20:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V říčanském vestibulu se objevilo parte tohoto znění:
OZNÁMENÍ PRO CESTUJÍCÍ
S účinností od 1.10.2008 si nelze v osobní pokladně žst Říčany vyzvednout IN KATRU (pravděbodobně míněna IN KARTA)
Osobní pokladna bude dne 30.9.2008 zrušena.
Cestující si mohou objednané In Karty vyzvednout v osobní pokladně žst Strančice. S žádostmi o vydání In karet se prosím obraťte na kteroukoliv výdejnu jízdních dokladů ČD, a.s.
Děkujeme za pochopení.
podepsán Alois Kašpar, ředitel OJ KCOD Praha

Nabízí se otázka - proč se nemůže cestující obrátit na plnohodnotnou výdejnu v bagetárně Pont, kde to všichni papaláši s úsměvem na rtech deklarovali? Proč se má cestující trmácet do Strančic, když bydlí v Říčanech? Proč neumí obsluha Pontu vydat ani obyčejný jízdní doklad do Kolovrat? Proč se cestující senior na dotaz, zda si může prolongovat Senior Pass v bagetárně dozví, že obsluha neví o čem je řeč a že takové věci rozhodně dělat nebudou? Stala se snad někde chybička? Něco snad v té dokonalé symbioze ČD-JLV zaskřípalo? Že by malý tunýleček?
....chlebíčky sežrány, plky vysloveny..takto to funguje ve Skandinávii?
Asdfenter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 20:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis-Pokladny mohou být spojeny i s prodejem občerstvení (a to právě v takových stanicích jako jsou Říčany), kdy pokladní musí být školeni o tarifu a znát ho stejně jako pokladní (což si myslím, že bude i v případě Pontu) = jsou to pořád pokladní, akorát k tomu prodávají bagety a cíga, takže nemají tolik času luštit ve službě křížovky.

za 80 Kč/hod. budou možná luštit výplatní pásku. Cestujícím však neporadí. Udělejte si výlet do Říčan a nechte se pak "odborně" v Pontu odbavit. Ty vaše cíga snad zvládnout, jízdenku nikoliv. Křížovku si pak ve frontě můžete luštit sám, od nového GVD tam snad mají ve špičce jezdit vlaky i po deseti minutách, tak snad přijde nějaká ta prošlá bagetka za páďo vhod, co?
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2347
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 24. září 2008 - 21:09:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SimyV: S těmi info tabulemi v SU se nejspíše počítá s dálkovou obsluhou, zřejmě z Tábora.

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...

http://www.brnosim.wz.cz
Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 22:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudy: Nechtel jsem to psat "naplno". Vsichni s tim pocitaji. Chybi pry jenom drobnost - ty kabely. Proste projektanta pry nenapadlo, ze to bude nutno dalkove. A blize je to do Plany,tak se to asi bude tahat z Plany. Kazdy krouti hlavou, Plana se casem muze zrusit a co pak?
Ze ty cedule byly puvodne instalovany prohozene, je uz pouze detail
fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.vypravci.com
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9475
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 23:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simyv: na zastávce Mrač je prý rozhlas ovládaný dálkově přes mobilní telefon, tak proč by nešly bezdrátově ovládat i ty tabule v SU...

Mimochodem, ve Strančicích na 1. nástupišti je už jedna tabule tak trochu nefunkční, neb ukazuje furt to samé, tuším: "Os S9 Praha hl.n.".
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 00:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis de Mydlaque, Úterý, 23. září 2008 - 12:46:15
Za ty tisíce kilomerů v regionálce bez průvodčího(což je nejen RB, ale i RE/IRE/S, prostě všechny motoráky)...

Já jsem jel loni vlaky RB v úsecích Zwickau - Chemnitz a Chemnitz - Freiberg a pak vlaky RE v úsecích Freiberg - Dresden a Dresden - Zittau a všude průvodčí chodil...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 00:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jedna věc k těm Říčanům - sice si nedokážu pořádně představit, jak v PONTu budou prodávat jízdenky, ale není ta prodejna v podchodu daleko více "při ruce" při cestě na vlak, než jít nahoru do vestibulu a pak zase dolů do podchodu? To by pak stíralo i mírné zdržení při nákupu v PONTu...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 44772
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 00:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už to tady ukončeme, případné pokračování bude asi lepší např. v tarifu.
I když taky snad ani radši nechci vědět, proč stírací losy se na plnohodnotné pokladně prodávat dají, zatímco např. bagety a noviny ne.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 09:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pobo: Take mne to uz napadlo, v nejhorsim by nemel byt zasadni problem s ovladanim pres intranet. Prodavam, jak jsem koupil
fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.vypravci.com
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 10:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: a byly to motoráky, nebo soupravy? V soupravách (Doppelstocky, Ex-Silberlingy) jezdí průvodčí i na RB, v motorácích nejezdí normálně ani na IRE.
Ale taky je možný, že to každá spolková země má řešený jinak. Já v Sasku vlakem nejel, vím že to takhle chodí v Regio-Bayern a Bádensko-Würtemberských regionálkách (RAB, Regio Würtemberg,...)
Libcha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 10:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem jel loni vlaky RB v úsecích Zwickau - Chemnitz a Chemnitz - Freiberg a pak vlaky RE v úsecích Freiberg - Dresden a Dresden - Zittau a všude průvodčí chodil...

ja byl nekoloikrat v bavorsku a ani nevim jestli tam nejake revizory maji. nejen na DB, ale i Waldbahn.


jedno jsem v tehle diskuzi nepochopil: jestli pokladni z pontu budou jen neznale tarifu a tak prodaji blbou (drahou) jizdenku, nebo jestli odmitnou vydat, i kdyz cestujici vi co chce...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 13:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis de Mydlaque:

na obou RB jela souprava el. lokomotiva + 3 patrové vagóny,
na obou RE jela motorová jednotka RegioSwinger (jednotka s naklápěcí skříní).
Trochu jsem měl strach, jestli budou ti průvodčí vědět, o co jde, když jim budu předkládat SONE DB, ale všichni věděli.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9476
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 13:33:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hrdějovice vlak objede
25. září 2008 0:00
Lidem se podařilo po 4 letech odporu přesunout trasu mezinárodní železnice
Hrdějovice - Čtyři roky se bránili obyvatelé Hrdějovic na Českobudějovicku plánované trase železničního koridoru. Měl jim rozetnout obec napůl nebo minimálně vést pod okny domů. Ve hře byly čtyři varianty, teď zvítězila pátá.
Krajští zastupitelé před několika dny zanesli do územního plánu trasu, kterou si Hrdějovičtí tolik přáli. Bude obtáčet obec východním směrem a částečně zmizí pod zemí.
„Nová varianta označená jako C mi připadá ze všech nejlepší. Na trať jsme si tady zvykli, ale teď koleje povedou dál od obce,“ míní obyvatel Hrdějovic Bohumil Fořt.
Jeden tunel bude ústit mezi Hrdějovicemi a Makrem Na trase se počítá se dvěma tunely. Jeden bude ústit mezi rodinnými domy na začátku uvedené obce a obchodním domem MAKRO u Borku. „Tyto plány vítáme. Nikdo ale neví, co přinese samotná stavba. Chápeme ji jako nutnost,“ uvedla starostka Hrdějovic Jana Lepičová.
Řešení kolem Hrdějovic uvolnilo trasu pro velkou část celého IV. železničního koridoru, který povede z Děčína na rakouské hranice v Horním Dvořišti. Navíc vláda v pondělí schválila přednostní podporu stavbám dvou úseků mezinárodní železniční trasy v Jihočeském kraji. Na prvních místech zájmu je vybudování úseku z Budějovic do Nemanic a z Tábora do Sudoměřic u Tábora.
Peníze navíc na tyto úseky by měl podle vládního doporučení Státní fond dopravní infrastruktury zajistit z letošního přebytku v jeho rozpočtu. Ten má dosahovat až deseti miliard korun.
„Je to vlastně příslib, že výstavba železničního koridoru bude pokračovat v původním harmonogramu s termínem dokončení v roce 2016,“ komentoval zmocněnec Jihočeského kraje pro dopravu Ivan Študlar.
Podle Jiřího Gutha ze Strany zelených díky tomu Jihočeši nebudou tolik trpět výstavbou a zároveň se dříve a pohodlně dostanou vlakem do Prahy bez stresu na zacpaných silnicích.
Projekt předpokládá, že po roce 2016 pojedou vlaky až do Horního Dvořiště k rakouským hranicím rychlostí 160, místy 120 kilometrů v hodině. Koridor má stát kolem 40 miliard korun. Vytoužená železniční magistrála ale zatím přináší okolním obyvatelům i řidičům spíše obrovská omezení. Její stavba pokračuje kolem táborského nádraží, kde bude brzdit dopravu až do poloviny příštího roku.
Nádraží, včetně nového podchodu, nástupiště, výtahů a cest pro invalidy, má být podle projektu hotové do konce listopadu 2008. V červenci příštího roku jej také překlene nový silniční most.
Českobudějovická radnice má ze stavby koridoru strach Ještě složitější je situace v Českých Budějovicích, kde začne stavba moderní trati severním směrem k Nemanicím a Ševětínu koncem příštího roku. Úsek z Budějovic do Ševětína se má stavět až do roku 2012.
Jak tento problém zvládnou nejenom investoři, ale i obce a jejich obyvatelé, se lze jen dohadovat. Českobudějovická radnice nezakrývá, že má obavy.
„Nemáme žádný přesný termín, kdy by se mělo s pracemi začít. Chybí nám informace od investora, kdy by měla začít první koordinační porada k uzavírkám,“ posteskl si náměstek českobudějovického primátora František Jelen, který má na starost spolupráci mezi Budějovicemi a staviteli.
Pokračování na str. C3
Hrdějovice vlak objede. IV. koridor obcí nepovede
Pokračování ze str. C1
Podle Jelena nastanou zřejmě při stavbě koridoru největší problémy na Rudolfovské třídě a na přejezdech. Kvůli uzavření této důležité komunikace se bude doprava zahušťovat na jiných místech.
Jedním z řešení je převést dopravu do lokality vMladém na nově postavený most. „Uvažujeme také o využití starého mostu v Husově kolonii, který je na staré plzeňské trati. Musela by se ale k němu přivést cesta,“ nastínil Jelen.
Zároveň připomněl, že o stavbě železničního koridoru se ví už dlouhé roky. Stejnou dobu už město chystá postavit zanádražní komunikaci, která by procházela pod tratí v místech českobudějovického nákladového nádraží. Zatím ale jen vykupuje pozemky.
Takzvaný IV. železniční koridor je součástí plánované dvoukolejné tratě spojující Balt se Středomořím. Součástí projektu je i přestavba nádraží a železničních zastávek podle moderních technických norem. Protože je tato cesta mezinárodní, zařadil ji Brusel na takzvaný Van Miertův seznam priorit.
Spolufinancovat ji bude i Unie, která počítá s příspěvkem také pro českou část trasy. Ten se může pohybovat ve výši několika miliard korun.
Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy
Autor:
ANTONÍN PELÍŠEK LENKA ZIMMELOVÁ

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 14:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dálkově ovládaný rozhlas na zastávkách bude časem ve všech zastávkách. U nás již brzy.
Lamin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 16:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskiii: zajímavý článek a ještě zajímavější bude ta realizace kolem Hrdějovic... Tak trochu se toho týká i toto:

"V této části odůvodnění uvádíme pouze zdůvodnění stanovených podmínek ochrany hodnoty H6, kterou je přírodní památka Orty, neboť tato koncepce ochrany vyžadovala složitější postup...
...Je naprosto nevyhnutelné tuto hodnotu ochránit před případným negativním vlivem stavby a provozu IV. tranzitního železničního koridoru. Doplňující posudky a podklady směřovaly k zodpovězení zásadní otázky - zda existuje možnost účinné ochrany přírodní památky Orty v případě vedení trasy v koridoru varianty „C“, resp. „C2“. Proto byl mimo jiné proveden podrobný zákres bývalého důlního díla do ortofotomapy. Bylo zjištěno, že vymezení hranic přírodní památky zhruba odpovídá známému půdorysnému rozsahu důlního díla. Stanovené ochranné pásmo PP, které činí 50m od její hranice, však naprosto nezaručuje ochranu památky před negativním vlivem stavby a provozu dvoukolejného železničního tunelu. Tuto ochranu by bylo možné zajistit ve vzdálenosti minimálně 150m mezi železničním tunelem a důlním dílem. Koridor pro trasu IV. TŽK ve vybrané variantě „C2“ je proto ve směru od přírodní památky Orty omezen tak, že jeho východní hranice je vedena 160m od vymezené hranice přírodní památky (110m od jejího ochranného pásma). Ve prospěch ochrany přírodní památky dále svědčí skutečnost, že byla vybrána varianta hlubšího uložení železničního tunelu varianta „C2“)."

Zdroj: OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY – ZMĚNA Č. 2 ÚPVÚC ČESKOBUJĚJOVICKÉ SÍDELNÍ REGIONÁLNÍ AGLOMERACE
Natix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 5-2008

Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 16:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z webu 4. koridoru: http://www.4-koridor.cz/index.php?t=builds&n=stavba-clanky-popis- stavby-50&ofr=15

Násep „plzeňské“ trati bude rozšířen pro dvoukolejnou trať a pro ochranu před hlukem na něm bude zbudována protihluková stěna. Všechny mostní objekty (ul. Pekárenská, ul. Skuherského, vlečka Ferona) budou nahrazeny novými konstrukcemi. Na „pražské“ trati bude zrušena 1 kolej, úrovňové přejezdy budou rekonstruovány.

Bože né!
nerw
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.37.110
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 17:35:34    Odkaz na tento příspěvek  

Trosku se nechytam u toho prodlouzeni klaricovky. Kudy jako to tam soudruzi chcou protahnout, vzdyt je tam nadrazni... :-( a za 2. nejak jsem z textu nevytusil krizeni trati s budouci spojkou na kruhac na okruzni. Nebo tim prodlouzenim klaricovky mysleli soudruzi prave toto?
nerw
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.37.110
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 17:40:59    Odkaz na tento příspěvek  

Pro jistotu jeste misto o kterem mluvim
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9480
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 19:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nerw: Nemělo by tam být spíš prodloužení té sousední ul. Jírovcova. Když si na tom webu nahoře klikneš na Dokumenty a Přehledná situace, tak tam je vše vidět, sice je taky tam psáno Klaricova, ale evidentně to prodloužení navazuje na ulici Jírovcova.
Ha, tak už vím, v té mapce tam je nový most Klaricova ul., jenže ta na tu starou část ulice nenavazuje, ten kus tam zatím chybí. Je to vlastně spojka mezi ulicemi Blahoslavova a Klaricova. A Nádražní zřejmě překoná podjezdem.

(Příspěvek byl editován uživatelem poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2741
Registrován: 11-2003

Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 20:30:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Natix: pražská jde "dolem", plzeňská "horem" - takže: horní těleso se rozšíří na dvoukolejku, zatímco dolní bude mít jen jednu kolej (myslím, že z ranžíru), aby se před severní zastávkou spojily v jednu dvoukolejku; i když smysluplnější by bylo, kdyby vedla až do Nemanic trojkolejka...

nerw: je jedno jak se to bude jmenovat - bude to spojka k Zanádražní komunikaci...

(Příspěvek byl editován uživatelem zdeněk.)
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Natix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 5-2008

Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 20:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdeněk:
Mně je to jasné, já to sem psal kvůli té plánované PHS, proto ta tučná věta. Je otázka, na které straně náspu tu hrůzu postaví, ale tipoval bych, že na západní, což bude vypadat naprosto šíleně.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2742
Registrován: 11-2003

Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 21:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Natix: ahá , já bych ale spíš řek, že PHS postaví po obou stranách...
Edite bibite post mortem nulla voluptas