K-report
 

Archiv do 31. října 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Mladějov na Moravě » Archiv do 31. října 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 07:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samochvala smrdi a obvykle je za ni neco schovane. Nebo-li (ted teda trochu opisuju, ale sedi to sem): "Obecne vzato pravda neexistuje, jsou pouze ruzne uhly pohledu na lez..."
baks4c
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.190.127
Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 17:04:58    Odkaz na tento příspěvek  

Sestavovat nějaký žebříček provozovatelů úzkorozchodek, a vyhodnocovat kdo je nejlepší, je nesmysl. Určitě existuje daleko víc dobrých part, ikdyž o nich není tolik slyšet (viz Solvayovci, Kolíňáci a další). Nicméně srovnávat MPŽ s dnešní mladějovskou garniturou je pro MPŽ urážka.
krahulík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.32.254
Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 20:54:34    Odkaz na tento příspěvek  

Už mne unavuje stále číst MPŽ jsou nejlepší,vím že toho dokázali hodně nikdo ji to nebere, nebýt jich tak by dneska Mladějovka neexistovala ,ono kritizovat to dokáže kde kdo,ostatní mají to štěstí,že si je kdejaký ..... nebere stále do huby,už jednou pochopte, že starý časy jsou pryč, udělejme za vším tlustou čáru, každý má svoje místo kde si staví svoje.Největší problém mezi dnešními Mladějováky a MPŽ je vlastnictví jedničky a pětky o ničem jiném to není.Ale všichni mají jednoho velkého nepřítele a tím jsou zloději železa ničí vám to co jste vybudovali, věnovali tomu volný čas a určitě i peníze.Zamyslete se nad tím, jestli má smysl pomlouvat jeden druhého tím si nikdo nepomůže.
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 22:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové vězte, že drtivá většina členů MPŽ nad tímto slušně řečeno kidáním hnoje nevěřícně kroutí hlavou a nehodlá se této zvrácené párty bez úrovně nijak účastnit. Bohužel v každém spolku se najdou jedinci pracující převážně hubou, kteří úspěšně a mám z toho pocit, že snad i s rozkoší, či brutální naivitou vrhají špatné světlo na ostatní. Donekonečna kopou jámu a vzápětí do ní po hlavě padají a tak pořád dokola. Připomínají mi velice děti na pískovišti, kterým vzal někdo lopatičku a nikdo jim nevysvětlí, že si ji měli hlídat a řevem rozhodně čas nevrátí. Tlustá kompromisní čára za minulostí byla uzavřena v polovině roku 2005, což je podle mě dost dlouho na to, aby to i opožděnější jedinec pochopil a vstřebal. Realita je však zjevně jiná.
Hřebík koleják naposled
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 14:51:58    Odkaz na tento příspěvek  

Prvotní myšlenka nebyla pořád vytahovat "hnůj", ale upřesnit něco, co se tu již přehrabovalo - a to spíš ve prospěch toho Fíry. Ty, kterým to nedocvaklo, lituji.
Ale líbí se mi, že stačí trochu zašťourat a bulvár šumí naplno!
Krahulík: omyl pane, jednička s pětkou nebyly předmětem sváru a co se týká jejich poškozování, jsou ti, o kterých píšeš, s Mladějováky na "stejné lodi". A pokud vím, tak MPŽ s Mladějovem proti sobě nijak nezbrojí.
Bobši, předchozí sérii příspěvků si přečti pečlivěji, aby jsi rozpoznal, kdo na koho vrhá špatné světlo a oprosti se od těch alibistických keců!
Blecho: už mizím
p.s.: velice rád si v této sekci přečtu něco hezkého.
krahulik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.32.254
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 16:49:53    Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím s tebou že kritizovat Fíru je blbost,znám ho,nikdo přesně neví co se stalo a hlavně nejvíc kritizují Ti kteří by utekli jako první.Nikdy jsem netvrdil že MPŽ poškodily 5 nebo 1, na to jsou jíní,jen jsem napsal že byly důvodem dohadů.Nejsem zastáncem věčných dohadů a urážení ale jen reaguji na to co tady čtu každý se snaží dělat to co umí,a ti co nejvíce kritizují nakonec neumí vůbec ni.
2222
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 09. října 2008 - 09:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plně souhlasím
Rumun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.6.44
Odesláno Středa, 15. října 2008 - 22:01:01    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jednou malá vzpomínka na čtyřnohého přítele...
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 08:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení kolegové,
jsem nucen Vás informovat, že pan Bedřich Doležel zpochybnil vlastnické právo k lokomotivě č. 32 TLD 6,5. Upozorňuji, že jediným vlastníkem tohoto stroje je občanské sdružení MPŽ.
Pan Jaroslav Wagner, který se za vlastníka - dle sdělení pana Kopřivy - vydává, nikdy lokomotivu nezaplatil, čímž nesplnil podmínku kupní smlouvy. Lokomotivu ani nikdy neměl v držení, ani o ni nepečoval. Před odvezením do Mladějova byla uložena nejprve u Jiřího Macha, následně u mne.
Obrázek si udělejte každý sám.

Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Pkhv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 11:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan Doležel sám o sobě ne... To mu spíš nakukal odborník který to tam všechno obhospodařuje "Pan" Valášek...
a taky to zastávání strojvedoucího se mi nezdá je to sice fajn člověk ale mimo lokomotivu... Jsem si jist že by to udělal i podruhé lépe řečeno já jsem ten co ten vlak zastavil poté co opustil stroj. Vím to proto že mi řekl že kdyby se to opakovalo automaticky přecházím na pravou stranu já... Jenže to se nestane neboť jsem se mimo jiné znelibil právě panu valáškovi svými názory na jeho organizaci, neboť se chová jako "nejvyší pan železničář" přitom na velké dráze by neuspěl ani jako přidržtaška
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 17:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Pkhv: Je vidět, že je to Mladějově pořád dokola jak u blbejch na dvorku. Každý nově příchozí odborník se dříve nebo později dostane do křížku s lidmi, kteří mají pro mne z nepochopitelných důvodů velkou moc a přitom ničemu nerozumí. Tentokrát je tím "velkým pánem" Valášek. Kdo dráze alespoň trochu rozumí a poznal někdy tohoto člověka, tak jistě ví o čem je řeč.
Jinak k velkému panu fírovi (mám na mysli toho přespalubního kapitána - skokana) bych osobně neměl už žádnou důvěru. Být na jeho místě, tak bych se asi nikdy nedokázal zpříma podívat do očí komukoliv z mladějováků nebo cestujících. Cítil bych se jako zbabělá krysa a raději bych chodil kanálem. Hlavně už bych ale neměl odvahu vylézt na mašinu a postavit se za regulátor. Ukázalo se však, že právě tuto "odvahu" pan velký fíra má. Obrázek o jeho charakteru nechť si udělá každý sám. A pokud Pkhv bude nucen, stejně jako řada jiných před ním, odejít, tak je jen otázkou času, kdy se na dráze přihodí první smrťák s cestujícími. Letos k tomu díky Pkhv naštěstí nedošlo, příští rok tomu může být jinak.....
Pkhv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 17:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Krauss linz: Já už sem byl odejit... ale na druhou stranu diky tomu mam jine plany a poučení pro příště.
Pkhv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 17:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co ci neodpustim je to že když sem už odmital jezdit i ja kvuli valáškovi tak pustili za lopatu kluka co delal pruvodciho nebo vypravciho a rikali jak je zodpovedny a jde mu to ale ja nikdy nejel na veksl na 4.5 atmosféry. prostě kabrňáci a nejlepší je jak tam všichni pomlouvaj nahodou sem poslouchal jak o mě hovořili a to sem opravdu myslel že vyskočím z kůže! Pan Damek například aplikuje to že při zátopu, kde má být strojvedoucí přítomen ( o tom že si ji má před jízdou zkontrolovat ani nemluvim to nedela nikdy) takze si prijede hodinku před odjezdem a to stihne ještě kafíčko. pak se zepta jestli je voda namazano a jde za kopyto neni to vymysl je to bohužel fakt! můj kamarad z lokomotivy ze ctyrkolaka se divil kdyz se dival do pece a ja mu ukazoval olovník ze kterého kapala voda!a v tom prisel valasek a s inteligentnim usmevem rikal ze se nic nedeje... načež jsme hledali olovníky všichni říkali že tam jsou ale nikdo nevedel kde =D takze jsme si museli poradit sami opravili jsme ho... a kdyz jsme meli jet na zkusebku? masina na tlaku a kdo se neukazal... takze takove me zkusenosti s MPD doufam ze na dalsi experty jako jsou ekteri z MPD uz nenarazim! opravdu dvojice damek-valasek = Pat a mat
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 18:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To PKHV: když někdo pořádně nebyl na mašině za jízdy a byl strčen k lopatě, nikdo mu třeba nevysvětlil ani bů - a teď se snaž, tak než si to okouká a zjistí co a jak, než se topit naučí, tak se stane třeba že i budou dělat u hájovny páru...Učenej z nebe nespadl.Něco jinýho je zatápět, předtápět, a něco jinýho topit na štrece.Když jsi odešel od mašiny aniž bys zaučil dalšího, tak ho aspoň nepomlouvej.
Pkhv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 19:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já mu to nabízel a odmitl nevim komu tykáte!
Pkhv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 19:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a za 2 nepomlouvam ale říkam fakta to je rozdil ! A to tykání neberte osobně ale nezname se tudiž nevidim důvod abychom si tykali! A toto bych řekl každému
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 19:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud skutečně odmítl, tak je to opravdu jen jeho boj.Pardon.Většinou si s lidmi , které znám osobně tykám, je-li však přání přejít k vykání, není problém.
krahulík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.32.254
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 20:26:22    Odkaz na tento příspěvek  

To Pkhv: Zapomínáš na to že na vlaku jsou brzdaři a ti udělali také svoji práci,normální člověk by řekl zabránil jsem nehodě ,dobrá jdeme dál ale ty očekáváš chvalospěvy na tvou osobu.a co se týká p.Valáška znám ho hodně dlouho a vím že dokázal mnohem víc udělat pro Mladějov než ty. Přestaň pomlouvat a pochlub se cos dokázal
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 20:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a jinak jak je to s tou lokomotivou ex Spolchemie je popsáno v sekci úzkorozchodných - je tam vyjádření pána o němž zde výše píše T.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 22:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Pkhv: Zajimavy posun ve vasich nazorech. Uz zadny "nejlepsi parar" (Damek). Nedavno jsem psal kriticka fakta o Ml. a nadaval jste mi, ted jini nadavaji vam za totez. Prohledl jste, jako rada dalsich pred vami. Co jste zde napsal znaci, ze to tam je (a musi byt) porad stejne, kdyz to tam vedou ti sami "kadrove". Zpochybnovani majetku? Jo, to delavali i za me. Neochota vyslechnout zkuseneho, jak obluhovat stroj? To same, tam se s detaily nikdy moc neparali, 3 x rez a pak mozna jednou mer prece, ne? A pridam: Pomluvy navzajem, neduvera, vytvareni vnitrnich nepratel, proti kterym se musi bojovat a shazovat na ne vina za vlastni neschopnost a moralni zkazenost - to je tam taky evergreen. Vyhazovani clenu bez duvodu (rozumej za to, ze jim nechteli nechat rozdrbat svuj majetek). Jo, to jsou oni. Osobni zkusenosti, taky jsem tam ztratil par iluzi. Stejne tak "dulezity pan vypravci" Mr. Valasek - nectete mi myslenky? Smat bych se musel, kdyby to nebylo spis k placi. Po odborne strance nemuzu 2 x soudit, ale jako topicovi v kratkem zacviku se mi klesnout na !4,5! baru nepodarilo, to snad meli zavadu, ne? Nebo jsou tam az takovi ignoranti?
Pkhv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 18. října 2008 - 00:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to krahulik: brzdaři brzdili na posledni chvili kdyz vedeli ze jde do tuheho jinak jak sami rekli mysleli ze chceme byt rychle dole... a sorry ale vic nez valasek udelal snad kazdej! a chvalozpevy necekam !
To pawelxyz: jedina zavada je ze tam na tu masinu pousti kazdeho....
Marek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. října 2008 - 01:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milý Pkhv, nevím, co tím sleduješ, a dost dobře nerozumím, o co ti jde. Učený jsem z nebe nespadnul a nikdy jsem to o sobě nehlásal, oproti Tvé je moje topičská kariéra docela krátká, nicméně opravdu není pravda, že bych na Veksl dojel na 4,5 atmosféry, a je lež, že jsem kdy odmítnul vyslechnout jakoukoliv Tvojí radu. Pokud jsi měl nějaké vážně myšlené výhrady, trochu mě mrzí, že Ti nestálo za to dát mi o tom vědět, zatímco času na publikační činnost na k-reportu sis našel evidentně dost. Osobně mi to nepřijde moc fér. Buď zdráv.
krahulík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.32.254
Odesláno Sobota, 18. října 2008 - 09:48:12    Odkaz na tento příspěvek  

pan Pkhv je neomylný!!! Ale my co ho známe víme o něm své , píše zdá se rozumě ale pravda je opak, je to frajírek který si nenechá nic vysvětlit a nespolupracuje s ostatními. rady by mohl předávat jen v případě pokud by měl co, zapomíná že každý začíná s nulovými znalostmi ale on asi ne. Ty chvalospěvy nečekáš Ty je vyžaduješ dle toho co tu píšeš. Je to samé Já Já a ti ostatní nic. A když urážíš jmenovitě tak se také představ kdo jsi ať to také ostatní vědí.Je zajímavé že pomlouvají nejvíc ti co nejméně udělali a zě bys byl takový odborník no nevím.
Hřebík koleják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Sobota, 18. října 2008 - 13:35:19    Odkaz na tento příspěvek  

Slíbil jsem bleše, že už sem psát nebudu, tak sorry. To že někdo sympatizuje s tím a jiný zase s tím, je normální a je to tak všude. Problém Mladějova je v tom, že ryba smrdí od hlavy. Ve všech spolcích, co znám, jakžtakž funguje nějaký odborný profesní postup - průvodčí, brzdař, (topič), fíra. Je to mmj. tím, že vedocí nějakým způsobem stáli u zrodu, rozvoje, nebo záchrany železničky a mají samozřejmě zájem na jejím bezpečném a bezporuchovém provozu. Vyhozeni byli pouze ti co provedli vůči spolku nějakou křivárnu, nebo jednoduše - škodili.
V Mladějově žel platí jiná pŕavidla. Chtěl bych věřit, že s Kopřivou a Kopřivovou by byla řeč, se "starým pánem" ale rozhodně NE! Zní to možná cinicky, ale dokud bude naživu, nic se nezmění (myšleno k lepšímu). Nejlepší místa budou obsazovat vždy největší patolízalové, neboť "starému pánovi" vůbec nejde o to, jak dráha funguje, ale jak mu kdo pochlebuje a případně co o něm píšou v novinách. Je tomu tak od podzimu 2003, kdy se dostal k moci a od té doby se to jen zhoršuje.
K té TLD 6,5 jen toliko, že ještě před převozem do Mladějova byla řádně uzavřena smlouva, kterou se snažili nejprve zpochybnit Bednáři, no a nyní i sám "starý pán". Přestože se na lidi z MPŽ usmívá, ve skutečnosti nedokáže překousnout, že si odváží co jim patří. (všechno mi tu berou, darebáci, všechno mi tu berou...)
Jako ateista prohlašuji: Bůh s tebou Mladějove...
krahulík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.32.254
Odesláno Sobota, 18. října 2008 - 14:43:26    Odkaz na tento příspěvek  

Jsi nějak moc informovaný, každý to dělá podle svého ,co se týká pana Pkhv jde o jeho zhrzeného ego, měl jsem tu čest ho vidět v Mladějově při jízdách jak se předvádí, takoví jako je on a jemu podobní dokážou akorád pomlouvat. Ti co to myslí s takovými drážkami vážně tak pro ně něco dělají a nepomlouvají kde se dá.Stále se někdo otírá o p.Doležala nechte ho laskavě na pokoji!!!!!Nejvíce se mi líbí jak mají všichni skvělé a stoprocentní informace ale pravda může být jiná.Nikdo z vás neviděl smlouvu tak nemůžete vědět jak to opravdu je .
baks4c
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.104.62
Odesláno Sobota, 18. října 2008 - 18:57:14    Odkaz na tento příspěvek  

to krahulík: Právě že viděl. Někteří diskutující jsou do problematiky zasvěceni daleko víc, než si myslíš. Popisují svoje osobní zkušenosti a ne úsudky, získané četbou na internetu.
krahulík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.32.254
Odesláno Sobota, 18. října 2008 - 22:40:57    Odkaz na tento příspěvek  

Já tu smlouvu také neviděl a proto nechci říkat jak to je a není,Jenom jsem chtěl říct že ne všichni kdo kritizují o problematice vědí,tohle si musej vyřešit Ti kterých se to týká a ne kde kdo na netu
baks4c
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.104.62
Odesláno Neděle, 19. října 2008 - 08:20:16    Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak. Příspěvky typu "Já jsem byl v Mladějově všehovšudy jen jednou jako návštěvník, ale myslím si, že ti by měli dělat to a oni ono ..." jsou k ničemu. Od těchto grafomanů potom lze nalézt stejně "fundované" příspěvky např. v sekci o autobusech nebo letadlech. Mluví do všeho, aniž by s tím měli jakoukoliv osobní zkušenost.
krahulík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.32.254
Odesláno Neděle, 19. října 2008 - 08:41:28    Odkaz na tento příspěvek  

Plně s tebou souhlasím.Ti, co to myslí s Mladějovem v dobrém, tak nepomlouvají, ale dělají vše pro to, aby tato vzácná památka zůstala zachovaná dalším generacím. Já se těchto"žabomyších válek" odmítám účastnit, jezdím tam, protože železnice je mým celoživotním koníčkem, nemůžu nečině přihlížet tomu, jak házejí špínu ti, kteří se tam jen předváděli(všeuměl topič)
Pkhv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 19. října 2008 - 13:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neříkám já já jsou tam skvělý lidi, někteři a že sem frajírek? Občas to tak může vypadat a když něco nevim tak si dam poradit a rozdavat zkušenosti které mám můžu a rozdaval jsem je samozřejmě nevím všechno to netvrdím! ale asi takhle když nerozumíš páře (možná víš že se tam kdesi vaří voda) ale mě je to fuk řikej si co chces mě může naštvat jen inteligent =)takže si piš piš taky by jsi mohl říct něco o sobě ne? O svem arogantním chování...
krahulík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.32.254
Odesláno Neděle, 19. října 2008 - 18:17:45    Odkaz na tento příspěvek  

Zatím jsem od tebe nečetl nic pozitivního,a o párách vím dost, motal jsem se kolem nich ještě když byly v běžném provozu, ale o tom tě přesvědčovat nebudu a jak vidíš inteligent tě naštval, co se týče mne, dělám práci co mě baví, mám z ní radost a hlavně se nemusím chlubit tím co jsem udělal Pá Pá
Hřebík koleják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 06:14:58    Odkaz na tento příspěvek  

Na světlo se dostávají informace o zamotaném osudu TLD 6,5 a zdá se, že nic není jednoznačné a "starý pán" s MPŽ tam hrají až 3. housle. Nenáleží mi to soudit.
Krahulič: to si opravdu myslíš, že pod vedením Doležela bude tato poničená vzácná památka zachována dalším generacím? A kromě toho tyto výroky patří politikům slibovačům. Všichni seriózní lidé, které znám otevřeně říkají, že to dělají pro sebe, příp. pro svoje děti - ale pro příští generace... žvást. Mimo to, pokud máš tak bohaté zkušenosti s parním provozem, tak jsi si už mohl všimnout, že mladou generaci zajímá něco jiného, jsou zkrátka z jiné doby a dnešní provozovatelé parních lokomotiv by ti potvrdili, že mládež se do parních zkoušek nijak nehrne a parních fírů začíná být nedostatek. Zřejmě ti vyhovuje "volný" režim panující v Mladějově, jehož následky se tady donedávna přetřásaly a prakticky stejně (viz i články z archívu) obhajovali Mladějov ti co později psali opak. A co se Doležela týče, píšu o něm tak, jak ho znám a věř že ho znám mnohem déle než ty. Jakákoliv snaha s ním vést dialog nebyla k ničemu, přes opatrně vybíraná slova ve vší slušnosti nikdy neuznal jediný argument i když ho navenek odkýval... Jsem zvědav, jak dlouho ti ten optimismus vydrží - dávám ti rok, maximálně...
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 08:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan majitel hraje dosti význačné housle, nebo se nechává balamutit. Nepamatuju, že by někdo s alespoň minimálním charakterem dostal dopisy, se kterými tři roky zjevně soulasí a neodepsal ani v případě, že nově s částí nesouhlasí. Tři roky mi přijde dost dlouhá doba. Buď ho někdo dovedně manipuluje, nebo mě jeho přístupy nenaplňují důvěrou. Nakonec, není to nic tajného, že. Každej si to může přečíst. To ale netvrdím, že on je nutně viník.

Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
krahulík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.32.254
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 18:24:05    Odkaz na tento příspěvek  

Hřebík koleják:musím vše uvést na pravou míru, máš pravdu že mladou generaci takovéto věci moc nezajímají, pokud to nemohou dobře zpeněžit, ale jsou také vyjímky to musíš uznat.A opravdu to dělám pro sebe, protože mi to není jedno co by se s Mladějovem ale i s ostatními podobnými památkami stalo.Volný režim mi nevyhovuje protože to nevede k ničemu dobrému, každý si dělá co chce a to není dobré. Páry mne očarovali už jako malého kluka a to mi zůstalo dodnes, protože nemůžu mít doma velkou páru tak si stavím modely těchto krasavců.
dv.r
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.253.86
Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 10:20:28    Odkaz na tento příspěvek  

Dotázal jsem se "starého pána",Evy K.,Valáška,jak to bylo s údajným vyloučením Pkhv a obdržel vždy tutéž odpověď:Pkhv nikdy nebyl z mladějovských aktivit ani oficiálně vyloučen,ani neoficiálně "odejit".Nikdo mu nebrání ve vstupu do areálu.Takže to spíše vypadá na uraženou ješitnost,ale kdo z nás se tak občas necítí,že?
Kde kdo se někdy s někým nepohodne a pak se třeba někde v koutku užírá,ale nemělo by se to přehánět.Lepší bývá osobní setkání a pokud možno upřímný rozhovor než okázalé poloanonymní nářky a pálení mostů.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 22. října 2008 - 06:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy jste taky v Mladejove take novy, ze? Chcete rict, ze zminovane osoby lze presvedcit argumenty? Od kdy?
Kiki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.84.6
Odesláno Čtvrtek, 23. října 2008 - 22:31:11    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý večer pánové,

mohu Vám nabídnout skoro čerstvou reportážičku o Mladějovu z pohledu úplně obyčejného návštěvníka:
http://www.vlacky.com/foto_akce/2008/mladejov

Protože fotky nemám ještě zpracované, prozatím přikládám malou ukázku:

Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 4025
Registrován: 6-2002

Odesláno Pátek, 24. října 2008 - 06:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové držte tu debatu trochu na uzdě.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 24. října 2008 - 08:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kiki: Pochvala za info z provozu . Na té třetí fotce je za párou BNE50?
MWM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.4.236
Odesláno Pátek, 24. října 2008 - 15:12:03    Odkaz na tento příspěvek  

Člověk sem chvili nevleze a co tu nevidí ....
Rád bych následující směřoval k těm, co tu zmiňují onu nepříjemnost se školkou z roku 2005: nepište tu o něčem, o čem přímo nevíte. Jestli někdo z vás byl přímo na tom vlaku, nebo viděl to vlastní vykolejení a převrácení přímo, dobře. Pokud ne, tak do toho nerejte, protože ty zprávy nemůžete mít z první ruky. Osobně jsem byl na posledním voze co zustal stát na kolejích (nebo aspoń na jedné kolejnici), byť trochu nakolněn. Takže ty z vás, co to slyšeli několikrát převyprávěné a nebyli u toho, prosím aby se k tomu nevyjadřovali ... Toto sice je diskuse sloužící k vyjádření názoru, ale né k zaměňování názoru na pravdu. Děkuji.
Kiki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.84.6
Odesláno Pátek, 24. října 2008 - 22:50:50    Odkaz na tento příspěvek  

Honza_o: Ano, viz


nebo viz třeba klipy

http://www.vlacky.com/video_akce/2008/mladejov/mladejov_09.wmv
http://www.vlacky.com/video_akce/2008/mladejov/mladejov_12.wmv
Arnošt z Čelechovic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.75.30
Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 22:01:36    Odkaz na tento příspěvek  

Ten rozvod na pravé straně má docela pěkný zvuk, ale vzhledem k tomu že se lokomotivní četa tváří spokojeně tak by se nikdo neměl ničeho obávat. Hlavně že to jede a když nedojede tak se nic neděje je to přece výletní vlak.
Osožák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.50.244
Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 22:15:14    Odkaz na tento příspěvek  

Taky mi to přišlo, že to není úplně vono. podle mě je trošku vymlácená kulisa, ale nechci se pouštět do spekulací, kvůli kterejm bych moh´ dostat přes hubu
Pkhv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 10:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

máte pravdu na pravé straně klepe kulisa a nelevé straně S1 nevím jestli už se to obtěžoval někdo opravit pač Mistr párář by to mohl zvladnout i když jsem ho to nevidel delat vzdy mi s tim pomahal někdo jiný... já se přes huby nebojim pač je to pravda a když si nechtej pripustit pravdu tak jsou.... az se jim to rozsype pod nohama tak to poznaj...
krahulík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.32.254
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 17:57:59    Odkaz na tento příspěvek  

Zase se ozíváš a opět se chvástáš, myslel jsem ses žes konečně dal pokoj ale je vidět zě opravdu bys potřeboval přes tu hubu dostat, přestaň se montovat do Mladějova za vše si můzěš sám.
Pkhv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 18:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ha vidš ja řek svuj názor a potrefená husa nejvíc kejhá... a zkontroluj si hrubky pako pá a nepruď
krahulík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.32.254
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 20:20:32    Odkaz na tento příspěvek  

Opět urážíš a tím ukazuješ své IQ, a když mluvíš o hrubkách, přečti si, cos napsal ty,prudíš akorát ty,stále se navážíš do Mladějova, ale pokud vím odešel si sám, nikdo tě nenutil, jenom si nesnesl, když o tobě někdo řekl pravdu, lidé co tě znají, vědí, že nikde dlouho nevydržíš, ale s tím se chlubit nechceš co? A můžeš zase kejhat, ať se lidi mohou bavit! páček
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 29. října 2008 - 11:12:29    Odkaz na tento příspěvek  

Ach jo, zase ta zdejší debata má úroveň hnojiště. Kolíňáci, Zbýšováci nebo Solvayáci se pyšní dalšími úspěšnými renovacemi, novými traťovými úseky a vydařenými akcemi. A tady: odborná úroveň veškerá žádná.
Gangster_košulovy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 9-2008

Odesláno Středa, 29. října 2008 - 11:46:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: A jestlipak víte proč?

Je to jen další člověk neumějící komunikovat a řešit své problémy jinak než přes internet a zdejší diskusi.
Dotyčný odešel zcela sám a dobrovolně,bez jakéhokoliv vyhoštění,tudíž nechápu proč si zde vylévá srdíčko,ale jak zde bylo již zmíněno,on nikde nevydrží dlouho.Jako většina lidí nesnese pravdu o své osobě

Někdy mám chuť požádat o zrušení tohohle vlákna,stejně to nikam nevede
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 29. října 2008 - 12:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Cog. a Blecha : No, ono by se myslím našlo čím by se mohli mladějovští taky pochlubit, potíž je v tom, že dost lidí sem také píšících jim vždy spoustu věcí znectí a nebo na nich hledají nejrůznější chyby a hnidy.Proto sem taky skoro nic nedávají ba téměř nepíšou.A ani se jim nedivím.
Pkhv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 29. října 2008 - 16:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vidite řekl jsem jen svůj názor a vy zase melete hovadiny! Lháři lháři! nemám slov už se s vámi nehodlám dohadovat nebot debilové jako vy ani nazory neschvalujou ale takový svině tu byli 40 let pánové! Pá i když podle Vás čest práci
čtenář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 29. října 2008 - 18:45:17    Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že hlavním důvodem, proč se tu mele tolik špíny je prostor k tomu vyhrazený, tedy samostatná sekce Mladějov. Vznikla v dobách, kdy se tam opravdu něco dělo pozitivního. Zkuste v sousední sekci přemýlat, proč ještě není to, či ono na Solvajích, v Kolíně, ve Zbýšově, na Katarince, v Rajnochovicích, na Balogu, v Nitře, v Pribilině, na Vychylovce, v Osoblaze, v Zásmukách nebo v J.H.! Tamní příznivci by vás "sežrali" nebo umlátili argumenty! Samostatnou sekci by si zasloužily jiné dráhy. Přesunutím Mladějova mezi ostatní (neboli zrušením) se o něm budou oběvovat spíše informační příspěvky a ne osobní výměny názorů.


Mašinko, co ty na to?
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 29. října 2008 - 19:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, hřebíčku, uhodils to na hlavičku.Nemyslím tím samozřejmě že by ostatní spolky a drážky chtěly také nějakou svoji samostatnou sekci na "káčku" to myslím ani náhodou.Ale zase mi přijde hloupé to tady zamykat pokud se debaty budou týkat věci a ne žabomyších válek a ješitností praných ve špíně.Pitomé je že to tu ke špíně vždy čas od času sklouzne.Pisatelé sami si to tady takhle zaneřádí.Mladějovské mašinky skutečné sem psát nemůžou, moderátor Mašinka o pár příspěvků výše zřejmé varování nadhodil.Pořád si ale myslím že mladějovská úzká si pro svoji výjimečnost a krásu vlastní sekci zaslouží.Párkrát jsem tu vybízel a nejen já sám ke slušnému chování a věcné diskuzi.Zkusme to ještě bez emocí a hádanic (no jo, lehko se to říká s padesátkou lezoucí na hrb, vím že jsem byl taky mladej blbej a asi i hádavej) dovolil bych si tímto apelovat na ostatní sem píšící, nechme emoce, narážky a urážky mimo monitor.Ostatně svět kolem úzkejch kolejí není tak velkej abychom se víceméně vzájemně většinou neznali.A tak se to dá vyříkat i jinde ne?? z .
krahulík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.32.254
Odesláno Středa, 29. října 2008 - 19:16:38    Odkaz na tento příspěvek  

Pkhv:hovadiny tady meleš akorát Ty,už to konečně pochop že tě tady nikdo nechce, stejný názor na tebe má hodně lidí jak sis mohl všimnout. Na každou svini se vaří voda tak se připrav už je horká.
krahulík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.32.254
Odesláno Středa, 29. října 2008 - 19:30:02    Odkaz na tento příspěvek  

Kovářmirek:Souhlasím s tebou,obrázek o člověku který jen uráží si každý udělá sám, doufá že se budou psát jen slušní lidé. Omlouvám se všem slušným lidem a poťme zde psát jen rozumné věci
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 29. října 2008 - 19:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krahulík : koukám, že první krok byl učiněn, doufám, že se i další přidají, jinak poprosím moderátory o vytvoření fóra "Hnus a špína na kolejích" a tam budou házet veškeré příspěvky, jakých je (bohužel nejen) na téhle stránce neúrekom . motorová myš
Obecně vzato pravda neexistuje, jsou pouze různé úhly pohledu na lež...

http://fotomysak.bloudil.cz
http://zeleznicka.bloudil.cz
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 29. října 2008 - 23:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad čtenář:
Proboha hlavně ať zůstane tato samostatná Mladějovská diskuze !
To by chybělo aby se nám ta žumpa nesmyslů a neustálých osobních útoků rozlila na vedlejším poklidném úzkorozchodném fóru.
Uf.....ještě to tak........... .
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 29. října 2008 - 23:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problémem tohoto vlákna je to, že už nad sebou má takový pomyslný mrak. Vesměs se zde vyjadřují právě ti, kteří (ač nechtěně, nemůžou za to) tu chtějí jen a jen odrbávat špatnosti jiných. Ti rozumní a inteligentí lidé, co místo handrkování radši přispějou objektivním příspěvkem o tom co třeba několik měsíců dávali dohromady radši vlezou jinam, nebo nepublikují vůbec. Bohužel ač by zde toto rádi udělali i Mladějovští, bojí se a nebo jsou předem znechuceni z toho co jim kdo zas řekne. Aspoň se tu najdou lidé, kteří to s tímto vláknem mýslí dobře, ale domnívám se že už je zde moc těch "škodičů", kteří se vždy ukáží jací jsou borci a snimi i ti co se brání, byť by bylo lepší je ignorovat. Tak to tu bude stále a stále dokola, bohužel. A to jsem přátelé věčný optimista.
Mladějov jako takový mám rád a doufám, ikdyž jsem mu velice vzdálen, že neupadne do zapomnění a že ikdyž se málo mluví o jeho provozu či nových úspěších dopadne to tam dobře.
Proto stojím na straně těch, kteří to s tímto vláknem myslí dobře a vybízím Mladějovské ať přispějí něčím pozitivním a pomohou tomuto tématu, aby lidé zdaleka věděli že Mladějov žije.
----
(prosím omluvte slohovou i pravopisnou část příspěvku, ikdyž sem si to po sobě dvakrát přečetl, nenabývám dojmu že je to nejlepší a že jsem se vyjádřil tak jak jsem to přesně myslel)
A plácám a plácám
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 09:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, místo praní špíny v posledních příspěvcích se pokusím přispět myslím zajímavou a zároveň poněkud drsnou informací. Je sice ze světa velké dráhy, ale protože se bytostně týká jednoho nádraží nedaleko od Mladějova, tak považuji za důležité Vás o tom informovat. Právě před chvílí mi totiž došla zpráva, že v souvislosti s modernizací koridoru je plánována na dnešní dobu jen těžko pochopitelná barbarská demolice cenné historické nádražní budovy v Ústí nad Orlicí. Aby tento čin příliš nedráždil veřejnost, byla celá akce připravována v tichosti, takže se o ní nedozvěděla ani média. Více informací se dozvíte na www.stop-demolici.wz.cz
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.52.63
Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 21:03:20    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Krauss: ano, jedná se o neuvěřitelnou a barbarství, komentáře SŽDC jsou hodny zaznamenání. Tu petici už podepsalo docelo dost lidí, kteří rozhodně nejsou jenom "šotouši", odkaz se objevil v několika diskusích.
Diskutuje se o tom na webu architektů atd. Je docela zajímavé, jak tady byla petice v příslušném threadu téměř odsouzena ("bránění pokroku"). To mě uklidnilo, zdejší diskutující (myslím na K-reportu obecně) naštěstí nejsou reprezentativní vzorek...