K-report
 

Archiv do 13. června 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Mladějov na Moravě » Archiv do 13. června 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Delimon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.56.128
Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 13:45:43    Odkaz na tento příspěvek  

ad Pavul : I muzeum v Mladějově OBSAHOVALO urcité procento vypatlanych mozku,ale jak jsi odešel tak se o hodně dost to procento přiblížilo k nule.Pěkný víkend
hřebík koleják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.12.16
Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 16:52:07    Odkaz na tento příspěvek  

Vidím, že jsem trošku rozvířil hladinu a o to taky šlo.

Mixmouses: s tím rozchodem jsi mě dostal, protože jsem přesvědčen že byl 600mm, no musím se trochu prohrabat archívem. Já jsem spíš konzervativní a tak cirkusovou atrakci nerad nazývám obnovenou řepnou dráhou (to neplatí jen o Kolíně, ale o všech revitalizovaných úzkorozchodkách u nás a vlastně všude v Evropě), jedná se jen o slovíčkaření, protože je jasné, že pracovní úloha úzkokolejek již skončila (těch pár ještě fungujících je jen výjimkou) a turistika je jedinou možností, jak docílit toho aby si ty vláčky ještě zajezdily - bohužel…
Víc by se mi líbilo „Kolínská výletní dráha“ to vystihuje realitu
Ohledně tvého nicku - opravdu mi do toho nic není, jen mě to pobavilo (ještě by ses mohl nazvat Elektrickýmixmouses a je to dokonalé :-) )
Zvěčňovat se nebudu, není těžké zjistit mou totožnost (luštíš sudoku?). Jo a nemusíš mi vykat, nepotrpím si na to.
Phkv: u jízdy jsem opravdu nebyl, ale dostal jsem tyto informace - jeli jen 1 a půl kola, protože se jim kouřilo z ložisek, cestou z Nové Vsi museli pořád chladit a zbytek dne odjezdili s dízlem.
Rada ohledně náhr. dílů nebyla plodná, protože neřeší váš problém. Pochybuji, že z nich něco dostanete…
Náhr. díly jsou všeobecný problém - nevyrábí se, snad někde na západě, zkus internet. U nás velmi těžko a tu trochu co je, si každý hlídá. V této choulostivé věci musíš pátrat sám, já neporadím. Sorry.
Opomineme-li skutečnost, že celý K-report je vlastně bulvár, tak moje poznámka o ložiscích nemá bulvární podtext, protože na rozdíl od bulváru já z cizího neštěstí neprofituji, jen se mi nelíbí nazývat se odborníkem a přitom tak trápit tu mašinu (ty ložiska horký byly - ne?). Kdyby uměla kopat, nakope vás všechny!
Nyplzet: nečo za bod? co takhle fotečku pěkného ložiska. Toto není vtip - jedná se o lok. v denní pravidelné službě, kdy najezdila 30 - 80 km denně (dnes už není pravidelně provozována a i to ložisko je snad opravené).
V budoucnu zkusím připravit něco z historie porevolučního Mladějova, protože k současnosti nemám co říct, jen si občas do vás zavrtat… :-)
Kovářmirek: sychráky snad, ale s napaječema je to špatný. Sychrák je ventil s pružinou (zjednodušeně), krerý zručný obráběč lehce vyrobí, ale napáječ - soustava na sebe navazujících hubic přesně vyrobených a hlavně vyladěných… no toho kdo to jen tak vyrobí bych chtěl potkat!
Pavelxindl: když někdo něco koupí, je to OK, ale když jim to pak někdo jiný (muzeum rezavejch strojů) ukradne, to je přinejmenším sprostý!! A nejedná se jen o MPŽ, ale i o samotného Doležela, Agrokomplex v Nitře, výtopnu Jaroměř atd… ti všichni mají ve Zbrojovce část svých věcí!
Delimon: přesně!
hřebík koleják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.12.16
Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 17:05:18    Odkaz na tento příspěvek  

kousek chybí, ne?
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 17:46:04    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hřebík koleják: ale ta dráha v Kolíně měla opravdu 700 mm (a kolejnice váhy 8,75-12,20 kg/m, minimální poloměr 25 m, max. sklon 10,6 promile a maximální vzdálenost pražců 70 cm).
Ad Mixmouse: Existuje prosím možnost někde nahlédnout do vaší studie proveditelnosti pro SROP (nechci nic opsat nebo ukrást, jsem po školení na psaní pro IOP a tak mě to zajímá)?
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 17:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hřebík : no, ono stačí kouknout na IP adresu a nemusíme luštit sudoku.Ale k věci.Ne vše co je na kolínské béesce je od J. respektive B.Mimochodem ani jeden injektor neměl parní hubici, mašina neměla ejektor a dalo by se pokračovat vykuchanými výronky,dost věcí se dělalo nově.S injektory je to sice složité ale ne neřešitelné.Jak už jsem před časem napsal jistější než koupit strašně předražený nekompletní vysloužilý exemplář, je jistější i když také nákladné udělat nový.Juranovy závody bohužel už neexistují, ale slévárny a šikovní soustružníci a frézaři ještě naštěstí nevymřeli.Jen podotýkám že i ta hloupá pružina v sichráku musí mít také určité parametry...A kolíská původní řepařka měla opravdu 700mm, stačí nakouknout do knihy od pana Bauera o úzkorozchodkách v průmyslu a zemědělství.Monografie věnovaná speciálně původní kolínské řepné bohužel zatím ještě nevyšla i když je již pár let napsaná. Ve svém výčtu míst kde se zničehonic něco vypařilo jsi zapomněl na pražskou čističku lidově zvanou "sračkárnu". Na tu fotku ložiska jsem zvědav, snad se nejedná o mašinku z PLŽky??
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 18:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hřebík: No tak fotka už je tady...pěkný kus chybí.Ještě klika pro osádku že to je kluzný, být to válečkový ložisko, už by asi nedojeli.
Ad M.Kunt:ozvěte se mi na mail pod nickem pokud na to pospícháte, Mixmouses nyní mimo net.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 10-2006

Odesláno Sobota, 10. května 2008 - 08:36:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hřebík koleják: Předpokládám že je to fungující průmysl. Tak tam mě toto nepřekvapuje. Příklad za všechny je naše mašinka z Dubu. Tam (a vlastně všude) k tomu přistupovali se slovy "jen aby to jelo" nebo "dokud to jezdí tak dobrý, až se něco po, tak se tam něco navaří". Nikdo přece nebude udržovat pracovní nástroj ve stavu muzejního exponátu (ikyž pár takových lidí existuje (existovalo).)
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 10. května 2008 - 16:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To (PORADNE REZAVY) hrebikkolejak: Ja nevim, kdyby mi nekdo neco ukradl, vedel bych kdo a vedel bych, kde to ma, tak bych asi zavolal policii a vsechny informace jim sdelil, at zjednaji napravu, ne? A pokud to koupil legalne, pak je asi vsechno vporadku. Tak pokud jsi si tak jisty, proc misto kecani zde nekonas v realnem svete? Nebo jsi jen sprosty pomlouvac?
To deliRon: Potrefena husa se vzdycky ozve, ze? Neni jediny smysl tve ucasti v tomto diskuznim foru napadat a urazet moji osobu? Nic jine v tvych prispevcich neni.
hřebík koleják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.12.16
Odesláno Sobota, 10. května 2008 - 20:20:33    Odkaz na tento příspěvek  

Kovářmirek: ta mašinka jezdila v Rumunsku na LŽ Višeu de Sus. Mmj průvodce uvádí: poslední lesní železnice v Karpatech s provozem parních lokomotiv….vtáhne návštěvníka romantikou….lze zde prožít atmosféru dřevařských železnic, které ještě před čtvrt stoletím svážely dřevo ve slovenských horách…. Již jsem se zde zmínil o svém postoji k cirkusovým drahám. Višeu de Sus prostě zklamání. Několik roků tahají vlaky s dřevem dízly, protože parní lok., které jsou ještě schopny pohybovat se vlastní silou, odkoupilo nějaké sdružení Hilfe für Wasserthalbahn a to nasazuje páru jen na speciály pro turisty. Tedy opět profláknutá turistická atrakce. Ale pokud si člověk odmyslí modré a žluté vagóny (pro fotografy tedy nicmoc) stojí jízda do hor za to! Hluboká údolí, sevřené soutěsky, tři tunely, jen ty louky jsou příliš rozježděné lesními traktory.
Co se týče zlodějin, tak na sračkárnu jsem nezapomněl, ale nevím o ní a ani pan Říha se nezmínil.
Přikládám fotečku lokomotivy z PLŽky, ale ta měla všechna ložiska v pořádku.
Nyplzet: prakticky s tebou souhlasím, taky jsem u nás už pár takových prasáren viděl. Kdyby ty lokomotivy uměly kopat…
Pavelxindl: tvé reakce prozrazují, že nemáš úplně čisté svědomí.Můžeš mému zveřejňování nedokazatelných faktů říkat klidně pomlouvání. Já tvrdím varování! Varování všem, kteří přijdou s těmi podfukáři do kontaktu, aby si dávali veliký pozor! Ten rodinný klan včetně mazaného právníka oklamal, okradl, nebo finančně zneužil nejen pana Říhu, Bartovského, Doležela, ale třeba i zakladatele Kolínské dráhy atd…..ale to určitě dobře víš.
A proč se to nehlásilo policii? Krádeže byly provedeny velmi chytře a bez přímých důkazů!
Je šance dohledat ukradenou lokomotivu (ale i tu lze prodat do zahraničí rozloženou na součástky), ale určité díly a součásti (rozvod, napáječe, regulátor, sychráky, vodoznaky…mám pokračovat?) lze schovat kdekoliv. Připadá mi, že to vysvětluji malému děcku, nebo se snažíš vydolovat ze mě co nejvíc informací.
Krom toho náš právní systém spíš nahrává xindlům, než slušným lidem. Stačí kouknout např. na Obč. judo!
hřebík koleják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.12.16
Odesláno Sobota, 10. května 2008 - 20:22:28    Odkaz na tento příspěvek  

lok. z PLŽ
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 10. května 2008 - 21:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To HrebikKolejak:
1) Jsi lhar: Me svedomi je ciste, v zeleznicnich spolcich jsem nekradl, nekradu a nemam to ani v budoucnu planu, vinu mi nedokazes a nevinu prokazovat nemusim a z logiky veci to ani nejde. Jak snad sam uznas, nikdo nemuze zdokumentovat a dolozit na 100 %, co delal jeden kazdy den celych 24 hod denne od sveho narozeni az doposud, takze se spokojim s pouhou presumpci neviny, pokud tedy u nas nehodlas zavadet zakonodarstvi vlastni nekterym zemim z blizkeho vychodu. V jednani s lidmi uprednostnuju poctivost a slusnost, bohuzel nekteri hajzlove oplaceji dobro zlem. K tvym obvinenim jinych lidi se nemuzu vyjadrit, protoze je 24 hod denne nekontroluju, kazdopadne jsem nikoho z nich krast nevidel a nemam duvod je z takoveho pocinani obvinovat. Od obvinovani jsi tu ty - viz tve obvineni Stonera ze 7.5. - ty holt asi musis napadnou kazdeho kdyby na chleba nebylo.
2) Jsi paranoik: Zadnou spionazni cinost nevyvijim, zadne chytre kradeze-nekradeze neprovadim, zdmi neprochazim a dotaz na chybejici fakta dle meho nejlepsiho vedomi a svedomi neni zlocinem - muzu se zeptat, na co budu chtit, ty, na co budes chtit, nemusis odpovidat. Mozna u nekterych osob je naznak jen mirneho nesouhlasu nebo mirne pochybnosti zlocinem, nesouhlasim, ale znam to, s blbci se domluvit neda.
3) Pravni system: V tom jedinem s tebou pres tvou aroganci souhlasim, vzdy vitezily svine a vitezit asi budou i nadale. Otazkou je, kdybys misto tech svini vyhral napr. ty, nebylo by to jeste vetsi svinstvo? Mozna mene zlou variantou bude zachovani stavu stavajiciho, dokud lidi nevynaleznou neco lepsiho.
hřebík koleják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.12.16
Odesláno Sobota, 10. května 2008 - 23:22:50    Odkaz na tento příspěvek  

PavelX: Nejdřív si pořádně přečti, co jsem napsal a pak teprve vyskakuj - nechci se opakovat.
To, jestli Xindlové kradli, lhali apod., nebo ne, ví bohužel pouze obě zůčastněné strany a nelze to naneštěstí dokázat. Víme co víme a to stačí. Pokud jsem obvinil Stonera a tebe, tak proto, že buď jste jedněmi z nich a nebo s jejich činy souhlasíte (nebo máte na očích a uších klapky). Opakuji - pouze varuji ostatní, aby se nestali dalšími obětmi Xindlů!
Souhlasím s tebou, že někteří hajzlové oplácí dobro zlem a že s blbci se dohodnout nedá.
Nejsem paranoik a ty nejsi špión, jsi jen zvědavej a kromě toho patrně další obalamutěná oběť. Xindli to s lidmi umí (znám dost lidí, které si omotali kolem prstů) a je naprosto logické, že si nedovolí křivárny ke všem. Některé lidi ke své činosti potřebují nebo je využívají. K těm se chovají úlisně. Fotečka tentokrát nebude!
600mm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.134.168
Odesláno Neděle, 11. května 2008 - 11:25:51    Odkaz na tento příspěvek  

Plně souhlasím s Hřebíkem kolejákem SMRT XINDLŮM

Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.35
Odesláno Neděle, 11. května 2008 - 13:01:12    Odkaz na tento příspěvek  

Jak jen divně se jde mladějovským krajem, když není slyšet dechu parní lokomotivy a skřípání vozíků. Jsem rád, že se jezdí i s párou. Vzpomínky zůstanou a šum lesa utlumí smutek. Ať Vám to pánové všem jezdí... Všem z celé republiky, jak a s kým to děláte je mi u prdele...

Zdař Bůh!
Karol Šmehil
600mm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.100.5
Odesláno Neděle, 11. května 2008 - 13:56:32    Odkaz na tento příspěvek  

Kurva že to píšeš zrovna ty,kterej má pracky v těch mladějovských sabotážích,seš jeden s těch KSINDLŮ
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 3-2006

Odesláno Neděle, 11. května 2008 - 15:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hřebík: řekl bych že ta fotka mašinky z PLŽky je focená na jedné úvraťové železničce.Tedy soudím podle okolí,okolních kopců a vagonku.Jinak jistý klan těžko mohl ošulit ZAKLADATELE kolínské úzkokolejky, neboť ten je již drahná desetiletí mrtvý.A pokud vím tak kolejivo i drobné kolejivo a první vagony nakupoval tenkrát z vojenského CK výprodeje.To jen pro odlehčení poněkud silné debaty historický exkurs.
kolejový vrut
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.90.11
Odesláno Neděle, 11. května 2008 - 18:07:40    Odkaz na tento příspěvek  

hřebík koleják tady sice píše traktáty, ale možná by se hodilo říct, minimálně co vlastně ksindlové ukradli jen z parního skladu I.aII. v Mladějově těsně před svým vyhazovem roku 2005: armaturní hlavu na BS80 ex Bohumín, 2x mazací lis ex tamtéž, 2x kompletní sací injektor ABY 8 ex JHMD, z elektrárny stabilní benzinový motor Lorenz 1930 - vše v majetku MPŽ Brno,několik dalších injektorů ABY 4 a 5 v různém stadiu kompletnosti, zvlášť asi 20 sacích a 10 směšovacích + výtlačných hubic a několik mazacích lisů a různé jiné drobotisko (potrubí, převlečné matky)+ píst a kroužky z BS 80 ex sračkárna Bubeneč - vše v majetku p Doležela=PMM,MPDnebo jak se ti exoti ted jmenují...a to nemluvim o dílech(obruče)záhadně zmizelých z Nitry hned po návštěvě rodiny Bednářů a Šmehila a vzápětí se stejně záhadně objevivších při opravě BS80 na Zlíchově pro kolínské řepné motorové myšáky.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 3-2006

Odesláno Neděle, 11. května 2008 - 21:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Vrut:Kolínská béeska nemá nový obruče.Soukolí byla jen nepatrně stočena při přelisování na nové osy (ve Velenicích).Poslední část poslední věty je tudíž z rádia Jerevan.
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 11. května 2008 - 21:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doporučuji čestnému hŕebíku kolejáku aby aby
nevěšel na net cizí fotky bez svolení autora.
Viz Maďarka ještě na svém Vychylovském působišti.
Mimo to je ta fotka v téhle rozhádané rubrice
úplně od věci.
600mm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.100.5
Odesláno Neděle, 11. května 2008 - 21:48:25    Odkaz na tento příspěvek  

Hrabě ta fotka určitě není tvoje,leda že byste stáli vedle sebe!!!
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 11. května 2008 - 21:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja netvrdím že je moje....
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 11. května 2008 - 22:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Kolejovy vrut: V roce 2005 byla z Mladejova vyhozena MPZ, kdo jsou tedy vlastne ti "ksindlove,", ktere zde zminujes? Pokud vim, MPZku nekteri byvali (ale i stavajici) mladejovaci nazyvali jinym nelichotivym nazvem, ktery zde zamerne nepouzivam, abych neurazel jednim vrzem celou organizaci obsahujici jiste i radu slusnych lidi. Co kdybyste i s Hrebikemkolejakem aspon trochu zkulturnili svuj projev a nazyvali jednotlive party nejakym neutralnim jmenem a svoji nelibost na ne vyjadrili vhodnejsim zpusobem? Pripominate mi jisteho recnika, co v 50. letech plamennym jazykem po vsech strankach ocernoval dr. Horakovou a jine, i zivotopisy jim prepsali, aby na nich nezustalo nic cistyho. Vase info ohledne konkretnich veci nemuzu komentovat, protoze nevim, co a ci tam bylo, behem let 2005-2006, co jsem v Ml. byl, jsem videl/slysel/cetl hromady "zarucenych informaci" od rvoucich lidi o tom, co ci je a kdo komu co ukradl a kdo si co vzal pravem, co kdo komu dluzil a nevratil. Soucasne vedeni Mladejova v papirech ma bordel nebo jej aspon v roce 2006 melo, kdyz uz nejaky car papiru sepsali, byl velmi casto v rozporu s logikou nebo pravnim radem (o cestine a stavbe vet ani nemluve). By me zajimalo, jak tomu bylo v Ml. za panovani MPZ, kdyz jsem na tema vzajemnych pohledavek slysel tolik chaotickych informaci ze vsech (tj. minimalne 3) stran.
KS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.35
Odesláno Pondělí, 12. května 2008 - 10:38:57    Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem jel okolo Zbýšova a nemohl jsem minout přejezd úzké. Je mi jasné, že někteří z MPŽ by se do Mladějova vrátili (za jiného postavení hvězd), ale jsem rád, že vzniká pěkná štrečka v pěkné krajině s profi opravenýma mašinama. A tak už zapomeňte na průsery dávno minulé a budujte, opravujte a jezděte. Jednou to někdo ocení, a to, že jste se takhle hádali...
To už nikoho zajímat nebude...

Ať zní parní píšťaly na Vašich strojích!
Karol Šmehil
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 12. května 2008 - 10:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to jsem si "pěkně" početl a dozvěděl spoustu užitečných věcí...
A to jsem si na minulé stránce tohoto fóra libovali, jak je tu diskuze věcná.
Ale opět jen samý neužitečný a smradlavý bahno. Jako byste nevěděli, že většina zde "neregistrovaných hostů" neumí nic jiného, než blbě pindat. Já vím, že je těžký nenaletět na vysílání rádia Jerevan, když se vás to osobně dotkne, ale individua, která se stydí za svoji identitu, doporučuji zde ignorovat. Ať si najdou jiné místečko pro léčení svých zakomplexovaných ukřivděných dušiček. Je to jen škoda místa pro takové žvásty.

A tak k věci:
Věděl by někdo, kde by byly k mání dvě zbytné kuple pro právě zprovozňovanou vychylovskou DH120? Z Balogu už přišla bez nich.
Dohoda jistá...

Z obrázku patrno, že se jedná o standardní typ (zde je namontována na BNE50)
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 12. května 2008 - 12:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máš pravdu Martine, je to bahno, myslím si ale že alespoň uvedením některých faktů do konkrétní skutečnosti se snad zmenší počet fám které jak vidět kolují.Sám jsi viděl že kupříkladu náš ejektor je úplně nově vyrobený, tudíž to není nic co by někde někomu někdy zmizelo, bylo ukradeno a pak se to nějak jinde vylouplo z podsvětí.A že snad i to může pak vést k tomu že zmizí neopodstatněné podezřívání a škarohlídství.Je samozřejmě složitější i tuhle celkem jednoduchou záležitost proměřit, propočítat, vymodelovat, udělat formu, odlít a opracovat dočista ale za ten pocit vyrobit něco co se nevyrábí už leta a smetení sem tam nějaký fámy ze stolu to stojí.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 12. května 2008 - 13:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, v tomto konkrétním případě má smysl se proti utonutí v bahně bránit. Ale pouze věcným argumentem - což ostatně pekelníci vždycky skvěle uměli
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 12. května 2008 - 14:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad:Martin(Kysucký)a pekelník ,doporučuji opustit
tento prostor a posunout se o řádek nahoru.
Nemá cenu se bavit s anonymem i když všichni
víme kdo to je.......
Pkhv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 12. května 2008 - 14:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych se přikláněl k tomu co zde pravil Kovářskej a to to že bychom se něměli hadat a urážet dyt deláme všichni společnou věc co nás baví a proto že se semtam vyskytne člověk co něco štípne nebo zneužije.... Proto není nutné odsuzovat celek. Dyť jaké by to bylo nehádat se a případně si předávat zkušenosti a rady? já si myslím že by to byl nejlepší krok.. Ale je to můj názor
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 15. května 2008 - 19:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sakryš, chvíli tady člověk není a zase takovej průvan... Co se týče obutí naší Kačky, žádný obruče (jak píše už Kovářskej) jsme od nikoho ani nedostali, ani nekoupili, to bych si jich musel všimnout, jelikož jsme s Kovářským nakládali všechny věci, co byly odstrojené z mašinky, do auta. Pátrat po totožnosti HřebíkaKolejáka fakt nebudu, na to mám dost práce s tratí. No a nakonec vzkaz pro kolegu z okolí Brna - nikdy se o Vás nikdo z řepařky zde na K-repu neotřel ni slůvkem, a ani to nemáme v úmyslu, prosím lépe čtěte příspěvky . motorová myš
hřebík koleják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.12.16
Odesláno Pondělí, 19. května 2008 - 12:05:32    Odkaz na tento příspěvek  

1/2
kolejový vrut: podle pana Říhy máš v tom výčtu chybu. Obruče jsou asi jediná věc kterou Xindli opravdu vyšmelili, nebo koupili. Nejsou v Kolíně, ale maj být v budoucnu na Ottovi. Možná píšu traktáty, nechci dělat výčty špinavostí Xindlů ostatní mají pravdu, že se to sem nehodí, chtěl jsem pouze objasnit některé mýlky v nedávné historii Mladějova, a hlavně varovat před těma Xindlama, protože mě SERE (!!!) jak ze sebe dělají neviňátka utlačovaný, ale že za odchod MPŽ a později i dalších brigošů (i lidí z MPŽ, kteří v Mlaď. zůstali) můžou ONI, k tomu se nehlásí! (upřesním později)
Kovářmirek: Jo, ta U 45.903 je focená na Vychylovce. Mafiánský klan je stále „živý“ i po vyhazovu z Mladějova. Ejektor ve výčtu vruta nebyl, ale zato by jsi se měl zeptat vašeho šéfa „pana V“, kde vzal regulátor, když v 10 (Kače) nebyl už v Rumburku!?!? a v Mladějově se takový ztratil. Pokud vím, jediní kdo z Mladějova s „panem V“ obchodovali byli Xindli. Pokud máš ale jiné informace, tak mě pooprav. Nevím, proč se rozčiluješ, Kolíňáky nikdo z ničeho neobviňuje! Z tvých příspěvků dostávám pocit, že pro tebe není problém vyrobit sací napáječ. Udělej jich aspoň 20 (pětkových), rozhodně o ně bude zájem. (to není výsměch, myslím to vážně).
hřebík koleják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.12.16
Odesláno Pondělí, 19. května 2008 - 12:26:53    Odkaz na tento příspěvek  

2/3
Hrábě: Když víš kdo jsem, tak netvrď, že kradu fotky. Toto je jedna z mála věcí, která se dá v tomto médiu dokázat. Fotka není od věci, je to doplněk dialogu s Kovářmirkem, viz výše.
V sekci úzk. železnice mám na tebe dotaz.
KS: když není brzda, tak to jede…
Pavelxindl: MPŽ nebyla vyhozena, jak tady barvitě líčíš, ale odešla, protože musela. Majitelé šamotky žili v té době v iluzích vytvořených Xindlama (rodinné trio ze Zbrojovky), a tak, když vypršela stará smlouva, byla MPŽ předložena smlouva nová. Měl jsem možnost do ní nahlédnout, nebylo to tajné, a hned na první pohled bylo jasné, kdo to koncipoval a kdo se pod tím podepsal. Podepsání předložené smlouvy ze strany MPŽ (ze strany Keramspalu již byla podepsána) by mělo mnohem horší následky než „jen vyhazov“. Popravdě nevím, jestli šlo o to MPŽ rovnou vyhodit - to lze přece udělat jednoduchým způsobem, např: „z důvodů našich podnikatelských záměrů vám nebude smlouva dále prodloužena…“, nebo snaha MPŽ zotročit a dostat pod svůj vliv, jak organizačně, tak finančně. Podle mě (píšu pouze za svou osobu, ne za MPŽ ani nikoho dalšího!) majitelé ani pořádně netušili co MPŽ předkládají a jaké to může mít následky. (jó, ty růžové brýle…).
„Xindli“ jsou pro vás velmi, opravdu velmi slušný název! Odhalil jsi mě, přiznávám, jsem Gottwald a úmrtí jsem fingoval jen proto abych vám teď mohl škodit! Nemám čas vyjadřovat se ke každé tvé větě, ale bude - li to nutné, udělám to. (pokr.)
hřebík koleják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.12.16
Odesláno Pondělí, 19. května 2008 - 12:31:23    Odkaz na tento příspěvek  

3/3
Martink: Nevím, jak si představuješ „věcnou“ diskuzi, ale na veřejném plátku, který může číst i Ussáma bin…., těžko někdo bude prozrazovat strategické informace, viz náhr. díly. Něco prozradíš a Xindli to okamžitě vykšeftujou (v tom lepším případě). Díky bahnu dnes víme jak vypadal trilobit! Ano, smradlavá vrstva bahna v Mladějově byla překryta zámkovou dlažbou současnosti - a najednou ji někdo vytrhává a ono to smrdí! Já se šťourám v historii a tak to bude smrdět. Nikdo tě nenutí, abys to čuchal, prostě mě ignoruj.
Jsi mimo obraz, tak buď opatrný v těch zakomplexovaných dušičkách. Asi píšu příliš složitě, že některým ani na podruhé nedochází, proč sem píšu.
Mixmouses: kolejový vrut s těmi nápravami trochu ustřelil (viz výš), tak sorry. Od toho je toto diskuze, aby se věci ujasňovaly.
pro ty ostatní: pořád tu historii kouskuji, jak bude čas, udělám chronologický přehled.

Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 19. května 2008 - 14:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hřebík : Na regulátor ses neptal, na mašině fakt nebyl a je to jedno z mála co se kupovalo od B.v době kdy se začínalo na mašině dělat.A říkám popravdě že i M. mi řekl o tom že to je spíš torzo než regulátor a pochybuje že se to podaří dát dohromady.Když jsme si nad tím jak to opravit s klukama lámali hlavy bylo by jednodušší vyrobit to celý nový.Takhle jsme si přidělali všichni na půl roku práce.Než z toho vznikl funkční díl.Sací napaječe na kšeft vyrábět nehodlám Budeme-li je však potřebovat protože ty naše starý nás nemusí přežít, myslím že se dokážeme s klukama pustit i do tohohle.Dědkové, kteří mne před mnoha lety zasvěcovali do tajů páry (pravidelný provoz i když končící) si dovedli poradit s lecčím a i když jsem jen kovář, doufám že jsem jim nebyl špatným žákem.Koneckonců oni také nebyli konstruktéry a inženýry a parní řemeslo znali.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 19. května 2008 - 18:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hřebík koleják : v pohodě, taky mám rád ve věcech jasno . Docela mě Tvé informace zajímají, člověk si alespoň může doplnit obrázek o úzkokolejném muzejnictví... motorová myš

Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.35
Odesláno Pondělí, 19. května 2008 - 18:25:03    Odkaz na tento příspěvek  

to: Hřebík koleják

Vím že i mně určitě nenávidíš, věř, že já se za své pubertální výtržnosti k MPŽ stydím. Mě MPŽ vychovala a tak i Bedny, ale já už nerozlišuju. Bylo to tam prima a děkuju všem co tam semnou byli. Nicméně vidím super fotky, nemáš tu e-mail, takže píšu prostřednictvím tohoto. Pokud by jsi měl zájem o nějakou výměnu fotek, tak velmi rád nabídnu věci ze svého archivu. Zajímá mne především Hřebeč a cokoli důlního.

Všem přeju hodně úspěchů.
Karol Šmehil

smehilkarol@centrum.cz
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 19. května 2008 - 21:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To hrebik kolejak: By me zajimalo, co by clovek u primitivu jako ty musel udelat aspon za kousek slusnyho jednani, aby jsi hned mou prezdivku nemenil v urazku, pres to aspon nutno ucenit, ze od tvyho jeste primitivnejsiho kamose deliRona aspon zcasti nejake vecne informace uvadis. Kazdopadne jedno vim jiste - jsem kurevsky rad, ze s lidmi jako jste vy dva a vam podobni nemam a doufam ze nikdy mit nebudu nic do cineni. Jelikoz jsem tobe ani jinym, kterych se tu zastavas, nic neukradl, a to malo co mam, jsem si poctive vydelanyma penezma zaplatil a vydelal jsem na tom leda tak kulovy s prehazovackou a mozna jeste kaviarovy tousty, tak me tve jednani urazi a jakkoliv si muzu rikat, ze primitiv tveho razeni me urazit nemuze nebo ze mi to muze byt uz skoro vsechno jedno, stejne jsem s timto pristupem z principu hrube nespokojen. Takze te mily zlaty zadam, bys laskave sel do prdele a je mi jedno, jestli to nekomu tady, kdo uprednostnuje formu pred obsahem, bude vadit (pokud to teda driv nesmazou), ty pako jedno vylizany, nebo slovy jednoho byvaleho ministerskeho predsedy: Ty spino, ty hnuse, ty ksindle jeden nevycvalanej.
Delimon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 5-2008
Odesláno Pondělí, 19. května 2008 - 21:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavlíkovi ruply nervy
Martin_pedain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 20. května 2008 - 12:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hustýý, že by se blížila další válka šotoušů....

P.S.: Přeci jen by se dalo upustit od vulgarismů.
Stoner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 20. května 2008 - 13:43:05    Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj hřebíčku kolejáčku. Rád bych znal významový rozdíl mezi termínem "být vyhozen" a "muset odejít". Až dodnes jsem v tom nějaý podstatný rozdíl neviděl. Dále mě uvádí v úžas tvzení že třeba takový protřelý nomenklaturní kádr Bartovský byl natolik naivní, že nevěděl co nová smlouva znamená. Nebo je spíše blíže skutečnosti to, že v té době prostě Keramspal chtěl převzít kontrolu nad provozováním dráhy a bylo úplně jedno jestli se do toho nějací Bednáři míchají nebo ne? (Což potvrzuje skutečnost že se těchto "pozůstatků MPŽ" zbavili o rok později). Dále pořád dokola ty tvoje "obruče z Nitry" teď pro změnu určené pro Ottu. Kde jsi na to přišel? Obruče by totiž byly trochu málo když Ottovi chybí celé nápravy. Další veselá historka z Mladějova - hubice do injektorů. Byla jich kdysi plná deska, sice různě pomačkaných ale lepší než nic. A tato deska skutečně "kapku" prořídla, jenže o trochu dřív než z Mladějova vypadli Bednáři. O kolik dřív? Asi o rok. Jestli holt není těch xindlů trochu víc.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 21. května 2008 - 13:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin Pedain: mám takové tušení že před flejmy a válkami šotoválkami zde varoval před časem (loni nebo už předloni?) Chocholoušek i Bláha.Nejraději si nacpu do fajfky něco dobrého a jdu dělat, namísto hloupého "válčení" raději spíš něco stvořím na kovadlině.A ať jsme trochu OT, copak máš nyní v dýmce? Balkan sobranie?Tak ti přeju krásně hustý, chladný latakiovitý kouř
Martin_pedain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2008 - 11:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kovářskej: ...balkanek, balkanek...ikdyž některá tvrzení tu mají něco do sebe
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 23. května 2008 - 09:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin Pedain: Samozřejmě, ale je třeba používat skutečná fakta a ne domněnky.A to se dá také napsat bez zbytečných vulgarit i když dá se pochopit když někomu už otevře sichrák.Myslím ale že s věcností se dokáže daleko více než házením hromad hnoje a bahna.Takže kupříkladu je podle mého užitečnější napsat že podle výfuku a pozorování stroje XY za jízdy je potřeba pravé šoupátko seřídit (kam posunout, jak vyměřit) než napsat že stroj někdo ničí protože kulhají výfuky.A tak podobně.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 25. května 2008 - 21:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nechci se s nikým o něco přít. prostě já na mladějov vzpomínám, tak jak chci já..... 1999, 2001
hřebík koleják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.12.16
Odesláno Čtvrtek, 29. května 2008 - 00:47:18    Odkaz na tento příspěvek  

ad. Stoner: muset odejít znamená možnost se vrátit, ale být vyhozen znamená ze Zbrojovky nevylézt! Bartovský byl ovlivněn, později to sám přiznal (upřesním později) a podle faktů o vývoji (a pádech) jeho podnikatelských aktivit v Mladějově lze soudit, že opravdu nedomyslel důsledky navrhované smlouvy - což ale nepopírá tvé tvrzení, že Keramspal chtěl převzít kontrolu …
Napsal jsem obruče, ale myslel jsem nápravy - sorry - a vím jen že byly ze Slovenska a na Ottu. Jestli byly ve hře ještě nějaké obruče nevím, šlo o vaše soukromé kšefty.
ad. Pavelxxxxx: definoval jsi mě jako pako vylýzaný, OK, ale proč se tedy rozčiluješ? Mě paka vylýzaný nemůžou vytočit, protože jsou to paka vylízaný… Neznám tě a myslel jsem že jsi jeden z Xindlů, ale pokud jsi si opravdu na vše poctivě vydělal, pak se divím že se těch h…. zastáváš!?, protože oni mají k poctivosti móóóc daleko! Asi pro ně makáš ve Zbrojovce a oni dobře platí…? K životu mě nechybíš, tak se asi nepotkáme.
ad M. pedain: válka nebude, toto je diskůzní fórum a tak jen diskutujem…
ad Kovářmirek: nechci se dotknout tvých schopností, ale jestli vyrobíš funkční napáječ, veřejně před tebou pokleknu! Pokud jsi vyrobil ejektor, který nasaje vodu z 3 metrů, jseš dobrej, ale vyrobit zařízení, které vytlačí vodu ze dna Macochy na horní můstek (138m, tj asi 14 barů) vyžaduje víc, než fortel starých mistrů. Pokud bys podle výfuků parního stroje uměl seřídit šoupátka na pětce - udělej to pro Mladějováky! Její zvuk nelze nazvat zdravým…
ad Zdepa: hezké vzpomínky tonou v bahně
Pkhv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. května 2008 - 20:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

milý hřebíčku... pětká má již zdravý zvuk od sobotní jízdy (druhe) kdy se dohahlo ložisko a od té doby jede nádherně! Takže to rytí si prosím nech od cesty přeji hezký den
hřebík koleják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.12.16
Odesláno Čtvrtek, 29. května 2008 - 22:27:53    Odkaz na tento příspěvek  

je li to tak, budíž vám přáno
Alkorie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.9.253
Odesláno Pondělí, 02. června 2008 - 17:35:41    Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, můžu jen potvrdit, že má nádherný zvuk. Je to PARNÍ DÁMA MPD ...
Děkuju kluci za svezení
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 04. června 2008 - 09:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hřebík: ejektor táhne z pěti metrů.Hladinu vody hlouběji od ejektoru nemám k dispozici.
Hodný pán
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.121.144.78
Odesláno Čtvrtek, 05. června 2008 - 13:39:30    Odkaz na tento příspěvek  

Kdo šrotí trať na Hřebči?
600 mm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.100.5
Odesláno Pátek, 06. června 2008 - 12:20:12    Odkaz na tento příspěvek  

Chtělo by to,se o štreku více starat,pak by se třeba nic nestrácelo,né jenom těžit z toho co před váma vybudovli jiní!!!!!!!
Ukradená_lašna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 6-2008
Odesláno Sobota, 07. června 2008 - 08:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

600mm mi výjimečně mluví z duše:pokud dobře počítám dobře, bylo v těch letech v dobách toho ,,zlého a špatného provozovatele" (MPŽ) v Mladějově provozuschopných 9 lokomotiv: dle snímků kolegy Zdepa BND15 (není na snímku-táhne ty 2 vozy pro přepravu horníků, co na snímklu už jsou),DH30,BN15R,BN30,BN30R,BN60H,BN60,Krauss Linz č.1, Krauss Linz č.5. O počtu a pestrosti vozového parku nemluvě. Kdopak je asi všechny spravil? Asi ne ti, kteří dnes dokáží natřít Faura na oranžovo, BN560H na žluto a pětku na zeleno a odškrtnout si tak generální opravu dalšího exponátu, případně přerozchodovat BN30 na 610mm a pak se divit, že se jí moc nechce jezdit...

(Příspěvek byl editován uživatelem ukradená lašna.)
pamětník nejen 1999-2001
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.203.153
Odesláno Pondělí, 09. června 2008 - 00:01:38    Odkaz na tento příspěvek  

předchozí hodnotitel fotografií zapomněl uvést, že čirou náhodou na levé fotografii zcela vlevo - na pravé pak zcela vpravo(vedle DH30 a p. Kaifoše)je zachycen rezavý rypák toho času ještě bez parního válce (=nejmladší z rodinné firmy Bednář & ksindlové ze Zbrojovky)- nějaký pan Michal Bednář, bytem Dřevařská 20, 602 00 Brno, v přízemí vlevo.(Až jim budete chtít třeba prohodit jejich ukradený nefunkční předražený regulátor oknem, tak to jsou ty 2 nejšpinavější co je 20 let nikdo nemyl ani neotevřel.)Právě tento pán má lví podíl na zničení a rozkradení všeho, na co tady Zdepa a jemu podobní můžou akorát tak vzpomínat. Netvrdím, že Mladějov 1999-2001 byl extraliga,ale dotyční se o něco (přes 10 let) aspoň snažili a dokonce i bezkaždoročních půl mega Kč dotací od impotentního pardubického kraje přihráli poměrně neznámé dráze 10 000 platíícch cestujících ročně. Tunelovací firma Bednostav dokázala během jediného roku (2005) všechny rozeštvat, půlku lidí vyhodit a půlku věcí rozkrást a nakonec se nechat vyhodit sama, protože jednání s dědečky alzheimříky (Bartovský, Doležel) nemohla dopadnout jinak. Peníze, peníze, oslíčku otřep se a řezníků bylo příliš mnoho a nešlo oslíka na tři poloviny naporcovat. Osel nakonec pošel a ti mistři světa a okolí nakonec nechají tu dráhu napospas panu majiteli s chromou polovinou těla (včetně mozku), který řídí ,,muzeum" tak že chodí po place, nohu tahá za sebou a všem okolo hrozí hůlkou že ho okrádají a ,,nejlepšímu parnímu strojvedoucímu na světě" který nepozná, že se mu přestaly motat kola a tudíž jede smykem...
Stoner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 09. června 2008 - 09:01:35    Odkaz na tento příspěvek  

ad Pamětník nejen 1999-2001: Měl bys užívat Gingko bilobu, prej je dobrá na paměť protože tobě moc nefunguje. Nějak ti totiž z těch tvých "vzpomínek" vypadly roky 2002-2004. Ty roky se nedají nazvat jinak než jako stagnace (někdo by řekl i úpadek) a to přes to že provoz stále zajišťovala MPŽ. Stále nižší zájem členstva na provozu nebo vůbec fungování Mladějova (polovina členů se v Mladějově ukázala tak třikrát do roka), snižující se počet provozních lokomotiv (ta zdepova fotka je ilustrující - kolik z těch lokomotiv bylo provozních o pět let později? dvě?), stále obtížnější zajišťování provozu kdy se běžně na pravidelnou jízdu dostavili dva - tři členové a bez brigádníků by to nešlo (a i tak to bylo s jedním průvodčím na vlaku o hubu), občas potřeba někoho ukecat nějakým tím pivem v hospodě aby šel ráno zatopit mašinu protože se nikomu nechtělo o půl páté ráno vstávat a do toho chytrý kecy zasloužilých členů o tom že ježdění na mašině je za odměnu (ale ke konci už málokdo o tu odměnu stál) A jako perlička na vrch alkoholizmus jednoho zasloužilého člena (kdo nemá rád rum nemá rád práci) což dokázalo bezpečně odehnat ty méně odolné. A poučení z krizového vývoje MPŽ? Za všechno může Bednář, my nic, my jsme skvělí a dokonalí!
brigádník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.208.181
Odesláno Pondělí, 09. června 2008 - 20:54:45    Odkaz na tento příspěvek  

2002-2004 se odvezlo víc vlaků a a lidí než 1995-2002, jezdily 3 páry (což v té době nebylo nikde ani na JHMD)což nevypadá zrovna jako stagnace-úpadek.ze zmíněných motorových lokotiv byly v provozu všechny kromě mechanické BN60 a navíc byla hotová BNE50 kterou MPŽ opravila Keramspalu nákladem asi 200 000 (navaření a soustružení náprav, výměna spalovacího motoru Š 3 S 110 za zcela nový, převinutí generátoru a trakčních motorů...)

P.S.bez brigádníků to nejde nikde (JHMD,ČHŽ,Waldeisenbahn Muskau...)a o ježdění všude nejvíc stojí ti co to nejmíň umí a pokud možno jsou ještě věkově pod zákonem...jó až člověk zjistí že je to riskantní práce kterou mu nikdo nezaplatí tak obvykle trochu vychladne (a ty bys měl vychladnout taky...)
Stoner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 10. června 2008 - 10:30:25    Odkaz na tento příspěvek  

Hm, tak to máme fakt jiné vidění. Provozní byly sice tři páry, ale na providelné jízdy se na rozdíl od let 1999-2001 zatápěla jen jedna (a uvažovalo se že by se s párou jezdilo jen jednou za čtrnáct dní). A k provozuschopnosti - pětka byla spíš slepená než opravená s trvalými problémy - podcházející regulátor, problémy s napaječi, problémy s pojezdem - ten brutálně těžce jdoucí reverz nebyl úplně normální. O provozuschopnosti lokomotiv na fotce se dá taky diskutovat - je lokomotiva provozuschopná, jestliže se dá nastartovat, popojet s ní, ale nikdo si není jistý jestli ujede dalších 5 km pro špatný stav ložisek, převodovek, hydraulických náplní? V letech 2002-2004 se skutečně odvezlo nejvíc lidí, ale už nezbývaly síly na nic jiného, celá činnost se smrskla do kruhu obsahujícího zajišťování pravidelného provozu - údržba vozidel nutných pro pravidelný provoz - údržba tratě v rozsahu nutném pro pravidelný provoz a tak pořád dokola. Žádné přírůstky ve sbírce, žádná nově opravená muzejní vozidla. To samozřejmě hodně lidí přestalo bavit a navíc každý stárne (jiné starosti, rodina a tak). A tak problém MPŽ v Mladějově se podle mě nejmenoval Doležel, Bartovský nebo Bednář, ten problém byly velké voči. Dnes jsem naprosto přesvědčen o tom, že spolek 15-20 hobbystů bez koruny v kapse (a bez velkých šancí na dotace)je schopen postavit a provozovat víceméně pro radost pár set metrů trati a když někdo přijde a je chuť, tak ho teda svést, ale udržovat 11km trati s několika parními lokomotivami a rozsáhlým zázemím a provozovat skutečně pravidelnou dopravu s řádově několika tisíci cestujícími ročně je daleko nad schopnosti takového spolku. Pohled na fungování JHMD, SZD, ČHŽ, Kolíňáků, Solvayáků nebo i současné působení MPŽ v Zastávce mě v tomto názoru pouze utvrzuje.
PS: A nevím proč bych vychládal, vždy jen reaguju na výpady různých hřebíků a pamětníků a nikomu nedoporučuju prohazovat regulátory oknem.
Stoner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 10. června 2008 - 10:34:34    Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se: Dvě páry se pravidelně zatápěly v letech 2001-02, už taky blbnu. Předtím jich tolik v provozu nebylo, pak už nebyly síly.
Stoner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 10. června 2008 - 11:56:26    Odkaz na tento příspěvek  

A ještě trochu srovnání - co do délky tratí, rozsahu zázemí a nízkých šancí na nějaké financování z veřejných zdrojů má nejblíž působení MPŽ v Mladějově ČHŽ. Jenže ČHŽ leží v podstatně turisticky atraktivnější oblasti, což přináší mnohem víc cestujících a tím i větší výnos z kilometru. ČHŽ vede člověk, který tomu obětoval vše, věnuje se dráze prakticky stále a ne jako bokovce vedle zaměstnání a navíc je schopný manager. Nezbytné bylo vytvoření týmu spolehlivých kmenových zaměstnanců, protože brigádníci jsou fajn, je to s nima lepší, ale základní věci musí být firma schopna zajistit vlastními silami (schválně píšu firma, protože to opravdu není spolkařská záležitost) I tak ale hlavní prioritou je pravidelná doprava, muzejnictví je jen doplněk, třešinka na dortu (obojí se za takových podmínek na 100% asi fakt dělat nedá - ale tuto prostou skutečnost si v Mladějově nikdy nikdo nepřiznal, i když to nakonec tak dopadlo). Navíc i na ČHŽ se za nějakých 10-15 let možná objeví problém - a to bude stav trati. Od rekonstrukce uplynulo 15let a trať je možná v polovině své životnosti, možná už za ní. A i když na ČHŽ je řádově víc cestujících než v Mladějově a tím i mnohem vyšší tržba, stačí to na zajištění provozu, úržbu a rekonstrukce pro provoz potřebných vozidel, na výplaty několika zaměstnanců (i když v zimě je to problém), ale nejsem si jistý, jestli to stačí na vytvoření dostatečných odpisů na budoucí rekonstrukci tratě - to bude nutné pokrýt z veřejných peněz.
A co za to nakonec dostanete? Asi jako Aleš Bílek nenávist některých šotoušů, kteří ví nejlíp jak to dělat. Když jsem slyšel Kelovo vyjádření do televize, řekl jsem si, chlape ty seš úpně mimo, protože jako hračku to opravdu vést nejde, leda by se našel nějaký blázen, který by ti to platil. A vo tom to je - buď muzejnictví na 100%, ale pak je nutné vydyndat nejaké peníze (a s nějakou zárukou pravidelnosti) a nebo na 100% provoz a hitorie jen jako ozdoba. Bohužel.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 10. června 2008 - 13:02:03    Odkaz na tento příspěvek  

Kelo byl ještě nedávno těžký alkoholik. Nyní je snad už vyléčený, ale ten chlast mu vrazil na mozek. S údajnou "křivdou" (vyhazov z ČHŽ kvůli chlastání) se nesmířil a spojil se s tou partou "samozvaných ochránců slovenských národních technických památek", která se pokouší pomlouváním v médiích a udavačstvím na všemožných úřadech systematicky škodit ČHŽ (viz zmínka o těchto problémech v březnové či dubnové Dráze). Pokud by se jim podařilo odstranit stávajícího ředitele (Bílka), o což již několik let usilují s tím záměrem, že někdo z nich (Paulíny?, Kelo?) by se prodral na jeho místo - pak ČHŽ pomož Pánbůh. Nastala by asi obdobná situace jako v Mladějově.
Stoner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 11. června 2008 - 09:04:31    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Cogwheel: Plně s Vámi souhlasím.
A ještě k tomu co jsem napsal včera. Asi jsem málo zdůraznil skutečnost, že to co v Mladějově dokázala MPŽ bylo mimořádné na spolek dobrovolníků kterých nikdy nebylo víc jak 20 a dráhu dělali jako koníček vedle zaměstnání. Ale pro trať rozsahu Mladějovské dráhy to bylo málo. Bez určité profesionalizace základní činnosti (zajišťování protřeb pravidelného provozu) nebyl možný další rozvoj, možné bylo jen přežívání. Ale v mladějovských podmínkách je takový stupeň profesionalizace vyloučen bez pravidelných dotací z různých veřejných zdrojů. Jenže jak je získat, když majitel (Keramspal) a nájemce (MPŽ) byli spíš nepřátelé než partneři, když základní pohled MPŽ na Keramspal byl typu bez nás by tu bylo hovno a teď nám tady bude něco rozkazovat nějaký Doležel a obrácený pohled byl my jsme tady majitelé a máme právo rozhodovat (a klidně vymýšlet neuvěřitelné blbosti) a komu se to nelíbí, tak může jít. A obě strany měly bohužel pravdu.
A tak dnes se sice daří získat pro Mladějov nějaké peníze, ale ztratila se schopnost rozumně vést dráhu. Výsledek je stejný - pouze přežívání a ke všemu na nižší úrovni než na MPŽ.
Mixoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.143.206
Odesláno Pátek, 13. června 2008 - 20:18:43    Odkaz na tento příspěvek  

Minulý týden jsem měl nějakou práci v okolí bývalých dolů na Hřebči a když jsem šel v místě, kde končí areál (je tam na trati závora), tak jsem měl pocit, že něco není v pořádku. A taky nebylo - v úseku několika desítek metrů totiž zmizely koleje! Ještě tam byla podupaná tráva, takže k tomu muselo dojít nedávno. V každém případě tam někdo krade kolejnice! Doufám, že tuto diskusi čte i někdo, kdo se o to bude zajímat a pokusí se sjednat nápravu. Já pracuji ve zcela jiném oboru a nemám s dráhou nic společného, avšak není mně jedno, co se na trati děje.