K-report
 

Archiv do 12. února 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Mladějov na Moravě » Archiv do 12. února 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.225.160.116
Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 09:14:20    Odkaz na tento příspěvek  

Do fotogalerie byly vloženy snímky posledních dní uplynulého roku.
http://www.mladejov.cz/galer/2007posledni.php?fold er=./2007posledni
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 16:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Silvestrovská jízda zde byla jedním z nezapomenutelných zážitků roku 2007 , ještě jednou díky všem . A zde se můžete podívat, jak to vlastně vypadalo. Omluvte sníženou qalitu , tyto sady jsou z mého mobilu. Fotky z "dospělého" foťáku budou, až dojedu film.
http://www.fotomysak.bloudil.cz/?lang=cz&page=foto galerie&fs=zeleznice&fg=silvestr_07_mladejov_I
http://www.fotomysak.bloudil.cz/?lang=cz&page=foto galerie&fs=zeleznice&fg=silvestr_07_mladejov_II
motorová myš
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2008 - 10:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dlužno poznamenat, že jízda po úbočí Hřebečovského hřbetu zasněženého nočním sněhem je kouzlo konce toho minulého roku.Bylo tam velmi příjemně a krátké posezení u kamen v místnosti se stromečkem vánočním u kafe a cukroví z nás pak vyhnalo veškerou zmrzlotu z vyjížďky.Přesvědčil jsem se že současná parta provozní kolem úzkokolejky dělá dobře a dělá víc rukama než psaním na net.Muzejničina je zde taková třešnička na dortu, který se ještě peče.Prioritou je pro místní partu udržení provozu a kdo se kolem provozu železniček pohybuje, ví co to obnáší.Tři parní mašiny, to je práce hromada.Nově stavěný bržděný dvouosák - klobouk dolů,brzda velmi dobře řešená a poctivě udělaná.Tož přeju mladějovákům do toho nového roku hodně zdaru při budování a udržování loko a vozového parku a dalších plánovaných opravách trati.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.225.160.116
Odesláno Pátek, 04. ledna 2008 - 13:46:21    Odkaz na tento příspěvek  

Jsme rádi,že se kolegům z řepařky na Mladějově líbilo,kdyby tak bylo ještě trochu toho sluníčka.
Ať vám v Kolíně jde vše podle představ,přeji úspěšnou sezonu 2008.
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 11. ledna 2008 - 08:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Kovářmirek: Nevím, co Vás přesvědčilo o tom, že současná "parta" dělá dobře. Ono se to u stromečku s cukrovím těžko pozná. Představa současného personálního obsazení muzea mě vždy naplní smutkem a beznadějí nad osudy technických památek v ČR. Ta současná "parta" vztah k památkám nemá, nanejvýš se jej snaží předstírat. O tom jsem bytostně přesvědčen, mimo jiné i proto, že mám možnost porovnávat kdo v Mladějově působil dříve a kdo nyní, což evidentně není Váš případ. Muzejničina v Mladějově skončila, o tom není pochyb (alespoň pro ty, kteří se v tomto oboru skutečně pohybují).

No a co se týče těch tří paních lokomotiv, tak to je opravdu práce hromada. Celá situace je o to horší, že je v Mladějově jen jeden jediný člověk, který jim opravdu rozumí. A úplně nejhorší je to, jaký přístup má muzeum k tomuto člověku. Já osobně k němu mám úctu od té doby, co jsem se dozvěděl o jeho rozsáhlých vědomostech z oblasti techniky. Publikoval dokonce některé články a sepsal i několik monografií o historických lokomotivách (40-tá až 50-tá léta 19. stol.), což je téma velmi náročné. Znalci jistě potvrdí. A k tomu člověku se současné vedení chová jako k nějakému zametači ulic. Asi proto, že má vlastní fundované názory.....
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 11. ledna 2008 - 09:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Krauss usw.:Já jsem se samozřejmě byl podívat především u všech tří parních mašin a u stavěných vagonků v prostorách kde se nacházejí.Prohlédl, prohmatal, proměřil, a u toho stromku jsme se byli ohřát akorát tak na 20 minut až když se venku začalo tmít.Pana Kolomého jsem tam nezastihl, což mne docela mrzí.Psal jsem svůj názor na lidi kteří se starají o provoz a údržbu a opravy mašin a tratě, ne na lidi zabývající se muzejničením.Snažím se popsat a chápat Mladějov jaký je, ne jaký byl.Jako v rámci možností fungující úzkokolejku, ne jako muzeum všemožných lokomotiv v neprovozním stavu.Tak už jednou pochopme že má mladějovská drážka svého majitele a ten si tam rozhoduje dle svého uvážení a do toho mu nemůžeme moc mluvit.A kdyby jste pořádně četl můj příspěvek na který reagujete, nemusel psát ani jeden z nás.Rozebranými autobusy se opravdu nezabývám ale také nejsem šotouš.
Fantomas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 11. ledna 2008 - 10:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Kovářmirek: "...ale také nejsem šotouš." a co tedy jsi když píšeš na Kreport pomalu každej druhej den????
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 11. ledna 2008 - 11:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ale Fantomasi, to bych od Tebe nečekal... To, že někdo píše na K-rep, nemusí vůbec být šotouš, předpokládám, že definice šotouše Ti jest známa... Je tu spousta diskuzí o vozidlech, tratích, atd., kde si lidi vyměňujou informace a zkušenosti, jako Kovářmirek, a taky spousta šotoušů, jako třeba já. Rozeznávej lidi podle toho, co a jak píšou, ne jen kam píšou... motorová myš
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 11. ledna 2008 - 11:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Fantomas: to jsi mně pobavil.Ale nepostávám kolem tratí a na tratích s foťákem a nefotím co se kde hýbe a nehýbe.Mám práce na úzkokolejce a kolem čoudy víc než dost takže na "pravé šotouše" fakt nemám.
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 11. ledna 2008 - 13:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážený pane kolego, na Váš příspěvek jsem reagoval proto, že zatímco jiní (kteří situaci znají lépe) začínají mít vážné obavy o osud historicky cenných lokomotiv, tak Vy tady vychvalujete jejich devastátory. Co si můžu myslet o skupině lidí, s jejichž přičiněním bylo zneprovozněno několik lokomotiv. Nemám aktuální informace, ale v poslední době to byla BNE-50, předtím DH-30 a BN30. Možná už je jich víc V prvních dvou případech se jednalo o absolutní neznalost funkce lokomotivy, ve třetím případě o lajdáctví, když se nevypustila voda z motoru. Jak píšete, snažíte se chápat Mladějov jako úzkokolejku a ne jako muzeum všemožných neprovozních lokomotiv. Připadá mi to však, že se MPD či PMM úspěšně přibližuje atrakci všemožně zdevastovaných neprovozních strojů. Vy se možná snažíte Mladějov pochopit jako provozní dráhu, ale mnohý návštěvník od Mladějova čeká i muzeum. Už z toho prostého důvodu, že to mají uvedeno v názvu.
Ještě k těm autobusům. Já se jimi nezabývám, všechno to syslení vraků aut je pouze dílem pana Doležela. Do Mladějova auta ani motocykly tématicky moc nezapadají, je (spíš byl) to totiž průmyslový objekt. Proto bych tyhle věci raději viděl u nějakého slušného veteránisty, který ví, jak se k takovým věcem chovat. A to, že jsem se některých zubožených traktorů nebo autobusů zastal bylo jen proto, že mám vztah a úctu ke starým věcem obecně.
Jinak já chápu, že dráha má svého majitele, ale na druhé straně pan majitel pobírá nemalé dotace, na které musím i já odpracovat svůj podíl, takže z principu mám právo do toho rejpat a budu tak činit zřejmě i nadále.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 17:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, a je tu další slíbená sada fotek z Mladějovské Silvestrovské jízdy
http://www.fotomysak.bloudil.cz/?lang=cz&page=foto galerie&fs=zeleznice&fg=silvestr_07_mladejov_III .
Račte na návštěvu . motorová myš
gmfrp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.120.123
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 17:28:24    Odkaz na tento příspěvek  

Další krádež v Mladějově.
http://svitavsky.denik.cz/cerna_kronika/nenavist_z lodeji_opet_zautocili_na_paru20080123.html
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 20:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pekne, 3. kradez, jestli dobe pocitam. Sakra, ty Koprivovy/Dolezelovy nekdo ale hodne nema rad, cim to? Nepritel za kazdym stromem, nektere stromy jsou snad i dvousedadlove.

,,V sobotu dne 19.1.2008 zjistili pracovníci muzea,že během posledního týdne se neznámý pachtel vloupal do dílen a odcizil část z pojezdu historické parní lokomotivy Krauss - Linz č.5 z roku 1929.,,

To ,,pracovnici muzea,, v tydnu nedelaji a o vikendu ano, ze to zjistili ,,v sobotu,,? Ti vinici jsou skutecni, nebo fiktivni? Jestli budete kamerovy system budovat stejnym zpusobem jako ostatni, tak je to zbytecne investice. Staci, ze ta dotovana hura-akce s mrizema byla evidentne na nic. By me zajimalo, jestli ty mega-mrize jeste fungujou, nebo jestli je to uz zkrivene a rezave. Navic by se nekdo z Koprivovych s tim systemem musel naucit zachacet a venovat se tomu.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 07:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tamtamy, které běží v okolí měly pravdu. Další krádež v Mladějově, to už není náhoda, ale záměr, ale zároveň velký šlendrián. Lokomotivu rozeberou na opravu a dají ji do nezabezpečené dílny. Přitom výtopna s přilehlou dílnou mají zabezpečení proti zlodějům.
Neschopnost současného vedení v mladějově, jejich neodbornost je do nebe volající. Dosud jsem se snažil být v debatě o jejich schopnosti, či neschopnosti nestranný, nad věcí. Teď se ale přikláním k tomu že tato parta zde likviduje co se dá. A jediného schopného odborníka, kterého mají (píše o něm KraussLinz v příspěvku č.42) kopají do . Ten je nyní dlouhodobě nemocný a oni mu nebyli schopni ani doručit výplatu, natož jej kolegiálne navštívit. Sám si musel v nemoci a po léčbě v nemocnici dojet, aby vůbec mohl existovat dál.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 17:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já třeba nechápu proč by obyčejný zloděj kovu se snažil vloupat do nějaké kůlny když v arealu a oklí je dost kovu ktery mohou pomalu naložit přímo do auta..... Takto jí musely vláčet buď mnoho metrů před vrátnici nebo přehodit plot u dílny a podstupovat ryziko že si zlodějlů někdo všimne. Zkrátka pokud by cílem byl kov, tak ta akce nebyla zrovna nejefektivnější
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 17:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zase to odnesou stroje. Koukám jak nám jedny z nejcennějších lokomotiv pomalu mizí před očima.
http://npz.purs.cz - 600mm, TT a jn. -- http://npz.wz.cz - Jen 600mm
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 2-2007
Odesláno Sobota, 26. ledna 2008 - 15:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krádež dílů z pětky, to už je opravdu vrchol všeho!!!! Podle toho, co jsem si přečetl v článku, na který je uveden odkaz v jednom z předchozích příspěvků, je jasné, že se evidentně nejednalo o krádež zlodějů kovů. Moc by si nevydělali a navíc, pro takové lidi by bylo mnohem jednodušší a výnosnější vzít nějaké předměty z "mladějovské expozice pod širým nebem", tedy z místního kovošrotu autobusů, náklaďáků a nejrůznějších strojů.

Je jasné, že cílem takové akce bylo znemožnění provozu. Velice zajímavá je na tom však skutečnost, že nedošlo k poškození zámku, někdo tedy musel mít klíč a údajně jsou dva podezřelí. Dá se tedy logicky předpokládat, že tito podezřelí budou pocházet ze skupiny Mladějov Dilettant Boys či Mladějov Pool of Dilettants (MPD).

Pane Kopřivo, co si o Vás mohu myslet, když se obklopujete takovými lidmi? A co si mohu myslet o tom, že jedinou provozuschopnou páru vytáhnete ze zabezpečené výtopny, přesunete ji do dřevěné kůlny a ještě to zveřejníte na K-reportu? Dal jsem si tu práci, že jsem si našel váš příspěvek z 24.11. 2007 i s fotografií dřevěné výtopny. Vnitřek výtopny je sice dost tmavý, ale po úpravě jasu a kontrastu mi z toho vyšel tento obrázek



Na něm je jasně vidět, že se pětka nacházela už 24.11. 2007 ve výtopně a nejinak tomu bylo i na Silvestra (tato fotka je převzata ze stránek
http://www.fotomysak.bloudil.cz/?lang=cz&page=foto galerie&fs=zeleznice&fg=silvestr_07_mladejov_III ).




Ba co víc, z fotografií je zřejmé, že výtopna nemá žádná vrata!!! Takže po celou tu dobu si kdokoliv mohl odmontovat cokoliv. To už je opravdu zločinecké jednání, zvláště když uvážím, že na zabezpečení zděné výtopny mřížemi jste dostali příspěvek. Vaší povinností bylo tohoto zabezpečení využívat. Z toho všeho je také krásně vidět, jakým způsobem hospodaříte s přidělenými financemi.
Je obrovskou škodou, že Kraussky stále nejsou prohlášeny za kulturní památku. V opačném případě už bych na vás asi podal trestní oznámení.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 10-2006

Odesláno Sobota, 26. ledna 2008 - 16:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proboha Ona byla takhle jo? Tak to nemá chybu. Myslel jsem si že byla v nějaké kůlně kterou "zloději" museli vypáčit nebo tak něco, ale tohle přímo nahrálo na krádež.

Ještě že jsem kdysi měl tu možnost se na nich povozit. Teď už si myslím že se mě to nepoštěstí. Nechápu jak někdo může udělat něco takového (jestli to byl ještě někdo od fochu, tak to už vubec).

Proč musela ta pára stát takhle venku?
http://npz.purs.cz - 600mm, TT a jn. -- http://npz.wz.cz - Jen 600mm
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 26. ledna 2008 - 18:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to teda zíram kde stála. Co se nachazí ve výtopně , v kovárně a v dílně že jednička je tam kde je. Vždiť mnoho lokomotiv již opustilo Mladějov. Pokud tam stojí nějaké osobní vozy tak To opravdu nechápu. Tolik let byla jednička, pětka, trojika a ještě něco byla odstavována ve výtopně.

Jaký byl důvod odtavovat jedničku do nezabezpečené kůlny v odlehlé části arealu. Proto aby to měl zloděj blízko k zadní bráně a ryziko že jej někdo nčapá bylo minimální?
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 26. ledna 2008 - 18:28:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Začínám mít pocit ža následujicí generace muzejníků co budou v Mladějově působit nenaleznou pro podstatnou část nynější skupiny mnoho slušných slov. Jestli to bude pokračovat dál, tak se obávám že vlastně ani žádná další generace nebude ......
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Bedřich_doležel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2008
Odesláno Sobota, 26. ledna 2008 - 18:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musím se k něčemu přiznat. Lokomotivy jsem si rozkradl sám, abych ostatním dokázal svoji neschopnost.
Martin_pedain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 26. ledna 2008 - 19:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...pro opravu uvedu, že na uvedených fotkách jest tendr, zbytek loko by měl být v "dřevěné dílně" naproti výtopně...
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 26. ledna 2008 - 19:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krauska opravdu stojí ve zmíněné dílně pod zámkem, na Silvestra jsme měli možnost se na ni podívat. Pokud ji chtěl očesat někdo, kdo měl klíče, nezabránilo by tomu asi ani to, že by byla umístěna v jiném prostoru. Doufám, že se pachatele a hlavně ukradené díly podaří co nejdřív vypátrat. motorová myš
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 2-2007
Odesláno Sobota, 26. ledna 2008 - 20:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skutečnost, že se v dřevěné výtopně nachází jen tendr nemění nic na tom, že se jedná o sprostou a trestuhodnou lehkomyslnost současného vedení muzea. Tendr je nedílnou součástí historicky cenné (a z hlediska provozu i strategické) lokomotivy a tudíž by měl mít náležitou ochranu. Z tendru se dají ukrást narážedla a po nepříliš složitém vývazu (je relativně lehký a sehraná dvojice s heverem na to ani nespotřebuje mnoho času) i takové díly, jako dvojkolí, ložiska, součásti vypružení.....
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 26. ledna 2008 - 22:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neřikám, že jste si to ukrad sám. Jenomže tu je několik podezřelích okolností.
Proč někdo kradl díly z lokomotivy, které je třeba odmontovat, když se okolo nachazí tolik lákavějšího kovového materyalu, který stačí jen vzít, naložit a odvézt. Z toho mi vychazí, že zlodějovy něšlo přímo o kov, ale o díl z lokomotivy. Kdyby opravdu tam řádila parta zlodějů kovu, tak to by spíše rozebíraly trať, která je vede pustinou a tudiš tam moho krádst nerušeně.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 26. ledna 2008 - 22:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vysvětlete mi, proč je jednička odstavená tam, kde je. Cele roky se parní lokomotivy odstavují do výtopny a motorové poslednéch pět let do nového katru. Vhledem, že došlo kezmenšení množství lokomotiv, tak tyto prostory musí být bohatě Dostačujicí.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4703
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 27. ledna 2008 - 21:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poručík pihrt: To je fakt strašný...
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Majra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2008
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2008 - 10:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

By mně zajmalo, jestli má někdo vyloženě zájem na tom, aby se nejezdilo (čehož nedocílí), nebo zda to dělá pro svoje vlastní potěšení. Jinak vás tu všecky zdravím ;-)
Dv.R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.150.153
Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 02:10:06    Odkaz na tento příspěvek  

V době prvního rozkradení byly č.1 a č.5 ve výtopně,uzamčené tak jak se to dělalo přinejmenším od konce provozu šamotky.Ten,kdo to provedl,znal perfektně slabá místa,věděl,které dveře vedou k lokomotivám a jak se dostat dovnitř,aniž by musel překonávat velká vrata výtopny.
Při nynější krádeži byla lok.č.5 zamčená v dřevěné dílně a kvůli opravám byla demontována většina dílů parního stroje a ty byly uloženy jinde.Zloději museli vzít zavděk tím,co se jim narychlo podařilo s nejmenší námahou sundat a s drobnostmi,ležícími na zemi.
Měli patrně méně času a možná i odvahy nežli při minulých krádežích.
Zámek ani dveře nebyly poškozeny.
Domnívám se,že pracovníky muzea nelze vinit z nedbalosti,vše bylo v uzamčených prostorách,nic se jen tak nepovalovalo povenku,jak někteří diskutující naznačovali.
V žádném případě nešlo o akci"sběračů kovů",protože přímo přede dveřmi dílny a výtopny je vždy nachystán různý materiál,odřezky profilů,kusy kolejí apod,stačilo by je jen naložit a odvézt.
Ukradené díly jsou natolik atypické,že je nelze použít na jakýkoli u nás provozovaný stroj,takže patrně mohou plnit pouze funkci trofeje nebo suvenýru.
Zbývá jediné nejpravděpodobnější vysvětlení těchto krádeží-sabotáž,poškození muzea jako instituce,neboť zloději vědí,že parní stroje jsou hlavní atrakcí a nejvíce přitahují turisty a turisté přinášejí peníze.Někdo má asi zájem na tom,aby se muzeum dostalo do stavu insolventního,aby se změnil jeho majitel a třeba se pak díly zázračně objeví...
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 09:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten tender vypadal tak že tam je i s lokomotivou, to mě zmátlo. Jakému zlodějovy záleží natom aby neby nezanechal stopy po násilném vniknutí? Zpravidla se jedná o vyšší zlodějinu kde jde o víc něž jen o kovový odpad.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 11:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad DvR. Naprosto souhlasím s tím, že se jedná o sabotáž s cílem poškodit provoz. Pokud si dobře pamatuji, byly provedeny celkem 4 sabotáže.

První někdy v zimě 2006 - byly zcizeny křižákové kluznice z č. 5, vymývací šrouby a ještě nějaké drobnosti. Tehdy s krádeží nikdo nemohl počítat, protože nikdy předtím k ničemu podobnému nedošlo. Do sezony se podařilo zprovoznit č.1.

Druhá sabotáž se odehrála v roce 2006 po zahájení sezony. Někdo tenkrát namazal koleje na Mladějovem.

Třetí sabotáží bylo rozkradení lokomotivy č. 1 – jednalo se o díly rozvodu. Zda byla nějak poznamenána i lokomotiva č. 5 nevím - snad někdo doplní. Jednička od té doby nevyjela. Už si přesně nevzpomínám, ale mám za to, že už tehdy byla výtopna zabezpečena mřížemi. Kluci mi totiž během mé návštěvy ukazovali, že jsou ty mříže k ničemu, protože se tam dá lézt přes půdu a přesto, že na to upozorňovali Doležela, k žádnému dalšímu opatření nedošlo. Teprve po této krádeži došlo k zazdění půdy a v souvislosti s tím i ke zničení jedné kovářské výhně v dílně . Opakuji, že si nejsem zcela jist tím, že v té době byly instalovány mříže. Pokud tam ovšem byly a pan Doležel nepodnikl žádné kroky k zabezpečení půdy, pak se jednalo o první vážné pochybení, i když snad ještě omluvitelné.

Čtvrtá - letošní – sabotáž už je z hlediska vedení muzea trestuhodným a neomluvitelným pochybením. Bylo naprosto jasné, že se někdo systematicky pokouší narušit provoz a s tím mělo vedení muzea počítat. Pokud ještě uvážím, že firma Keramspal dostala od Pardubického kraje 60 000 Kč na mříže a "muzeum" lokomotivu umístí do nezabezpečené dřevené kůlny a tendr nechá dokonce volně přístupný, to mě rozčiluje i jako daňového poplatníka. No a to, že se do zamčené kůlny dostal někdo bez poškození zámku a dveří, to nechám raději bez komentáře.....

Nemohu však souhlasit s tvrzením, že cílem akcí je poškození muzea. Domnívám se, že cílem je poškození firmy Keramspal, které patří obě Kraussky a zřejmě i všechna ostatní kolejová vozidla. Firma Keramspal a s ní spojené osoby Doležel, Bartovský (ten oficiálně nikde nefiguruje, ale má velké, ne-li rozhodující slovo) a Rýdvalová mají totiž největší zásluhu na tom, že v Mladějově muzeum asi nikdy nevznikne, ačkoliv tam působí něco, co má v názvu slovo muzeum. Veškeré mladějovské aktivity jsou vyvíjeny jen pro zisk firmy Keramspal. Je to sprostá a vyděračská politika a PMM a MPD jsou pouze jakousi zástěrkou muzejnictví – aby získali přísun financí a pracovních sil (brigádníků). V tom mě utvrzuje i to, že všechny dotace jsou adresovány Keramspalu, viz třeba

http://www.zpravodaj.ceskatrebova.cz/2006/6_06web/ gRANTY_MUZEA2006.htm

http://64.233.183.104/search?q=cache:lS9o1cMnhusJ: www.pardubickykraj.cz/viewDocument.asp%3Fdocument% 3D8455+keramspal&hl=cs&ct=clnk&cd=18&gl=cz

A přitom se lze na stránkách "muzea" dočíst, že Pardubický kraj poskytl muzeu finance na dostavbu nádraží a opravu tratě, nebo že "je možno umístit logo Vaší firmy na náš vozový park" – to je doslovná citace určená pro sponzory. Na jaký náš park? Na náš, tedy muzea? To je dost matoucí. Správně by mělo být "na vozový park firmy Keramspal".
A tak by se dalo pokračovat dál......

Důvody pomsty zlodějů do jisté míry chápu. Mrzí mě jen, že to odnáší lokomotivy. Tímto bych rád vyzval zloděje, aby se při příští akci zaměřili spíš na konkrétní osoby. Zapalte jim třeba auto nebo barák, ale lokomotivy, prosím, nechte na pokoji.
Marek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 12:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krauss_linz: Promiňte, ale asi jsem vůbec nepochopil Váš příspěvek. Jaké důvody? Pomsty za co? Že je muzeum podle Vašeho názoru málo muzejní? Možná mi uchází nějaká logická souvislost, ale opravdu si myslíte, že se to poškozováním unikátních lokomotiv nebo zapalováním aut může zlepšit? Proboha. Respektuji svobodu názoru, některé stavy je však lepší zavčasu léčit.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 13:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celé dění je podezřelé. Vychazí z toho několik možností kdo se chce pomstít a jaké důvody ktomu mají.


- lidé co musely opustit Mladějov. Důvod, ne,mohou se smířit stím že Mladějov je proně již jen vzpomínka.

Tyto lidi znám a tato možnost je kolosální nesmysl ale uvedl jsem ji aby výčet možností byl úplný

- Vše je akcí skupiny Doležal band kteří tak činí aby všem ukázaly jak jim pořád někdo ubližuje a aby případně mohly buď přímo nebo nepřímo obvinit ze sabotaží ty co musely odejít.
Důvod proč tak by měly činit by mohla být obyčejná lidská zloba a zášť.
Tato možnost až tak nesmyslná není. Třeba německou radiostanici napadly něměčtí vojací převlečeni za členy polské armady aby měly důvod přepadnou Polsko. Ta ojnice z Brna bude nově vyrobena nebo se bude jednat o reinkarnovanou ukradenou?

- Vypadá to že pan Doležal je člověk který si mohl znepřátelit dost lidí a z tohoto okruhu lidí pachatele pochazí.

- Před nedavnem tady se probirala činost nějaké skupinky lidí která prohledavala stará dulní díla. Co když je pro jejich činost nežadoucí existence fungujicí hojně navštěvované muzejní železnice která vede až příliš blísko zájmové oblasti.

Ať platí jakákoliv možnost, tak se musí jednat o činost lidí kteří velmi dobře vědí co dělají a jejich činost má zatím ne zcela jasný cíl.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 15:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Marek: Některé důvody sahají do období divokých privatizací. Tohle téma tady otevírat nehodlám. Jsem proti jakémukoliv poškozování historických lokomotiv a pokud si někteří jedinci nedokážou vyřídit své účty po dobrém, tak ať si ta auta klidně zapálí, pokud budou jejich a pokud tím nikoho neohrozí. Je to pořád lepší, než nějaké rozkrádačky lokomotiv. To je snad jasné, ne? Jinak muzeum není málo muzejní, muzeum prostě není muzeem.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 15:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov byl na nejlepší cestě stát se skutečným muzeem. Byla tam parta lidí kteří jsou velcí odborníci co se týče průmyslových železnic, stavebních strojů, parních strojů atd. Pan Doležal působil dojmem že ačkoliv jeho doménou jsou veteráni, zemědělská a stavební technika tak má v úmyslu vytvořit komplexní muzeum a že je rád že tento záměr mu pomohou vytvořit lidé jejíž odbornost postrádá. Je pravda že o odbornosti pana Doležala příliš nevím ale tak jak jsem tohoto pána poznal tak kromě šlapací drezíny pro svého příbuzného v železniční otázce nevyvyjel žádnou aktivitu, stejně tak to platí i u parních strojů nebo důlní techniky. A tak se stavělo nádraží uvnitř areálu které nahradilo nádraží které je poněkud odlehlé. vzniklo kulturní zázemí pro návštěvníky, shromažďovaly se zajímavé exponáty, práce na elektrárně nabraly slušné tempo. Když jsem naposledy navštívil Mladějov tak to vypadalo pomalu jako pohádka. Bohužel ve skutečném světě není pro pohádky místo protože pan Doležal a lidé kolem něj začali mít poněkud jiné priority.......
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Marek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 17:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krauss_linz: Tak to mi moc jasné není. Opravdu se domníváte, že je žhářství dobrý způsob, jak kdekoliv něco zlepšit? Já ne. Mimochodem, vy osobně řešíte běžně svoje spory zapalováním aut?

Víte, ono je vždycky snažší něco rozbít, rozebrat nebo zapálit než něco postavit, opravit nebo zachránit.
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2008 - 10:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Marek: Zřejmě jste mě úplně nepochopil. Firmě Keramspal někdo systematicky a profesionálně škodí a pachatele nezastavila ani hrozba trestního stíhání. Proto se dá předpokládat, že se útoky budou opakovat. Z tohoto důvodu jsem se snažil požádat pachatele, aby při příštím útoku neničil lokomotivy, ale třeba auto, patřící panu Doleželovi nebo Bartovskému.

Jinak co se týče mé osoby, tak já se sporům snažím v první řadě předcházet a pokud už k nějakému dojde, tak se pokouším vyvolat nějaké konstruktivní jednání. To znamená vyslechnout si argumenty druhé strany, ale zároveň se nechat vyslechnout druhou stranou. Pokud mi druhá strana nějakými logickými argumenty vyvrátí mé názory, pak jsem ochoten prohlásit ty mé názory za mylné.

Bohužel panu Doleželovi schází schopnost naslouchat jiným názorům než těm jeho, takže nějaké rozumné jednání si v jeho případě nedovedu představit. Pokoušelo se o to už mnoho lidí (i obce, spolky a sponzoři) a výsledkem bylo jen stěhování lokomotiv, vagonů, parních strojů a dalších exponátů z Mladějova do jiných lokalit. Pan Doležel mnoha lidem ublížil a znehodnotil jejich práci, některé otrávil natolik, že už s muzejnictvím nechtějí mít nic společného...... a právě proto do jisté míry chápu pachatelovu zlobu.
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 07:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a právě proto do jisté míry chápu pachatelovu zlobu.

Nezlobte se, ale krádeže nebo vandalismus nejsou ničím ospravedlnitelné. Člověk kterej natírá koleje olejem musí být naprostý duševní mrzák.

Nevím čemu se tady divíte, kolem Mladějova se motala celá řada všelijakých vyšinutých individuí. Někteří se vyskytovali i tady - přímo studijní exempláře.

Třeba nějaký Pedajn se tady přiznal že fetuje a do Mladějova dotáhl nějakou partu Paintballistů a ještě z toho měl na nějakém jiném DF , jak z toho byli "muzejníci"vyplesklí.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 08:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pochopit důvody proč někdo spáchal trestný čin nebo tyto důvody ospravedlňovat jsou dvě různé věci. To jako psichatr si musíte uvědomovat. Já jsem si vždy myslel že psichatr musí u zkoumaných osob pochopit jejich činy aby pak na základě tohoto pochopení mohl případně určit jejich diagnozu.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 09:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Chocholoušek: nezlozte se na mne, ale asi jste si pořádně nepřečetl můj příspěvek. Vandalismus ani krádeže jsem tady nikdy neospravedlňoval!!! V mém posledním příspěvku jsem jasně uvedl, že do jisté míry chápu pachatelovu zlobu. Vy jste se nikdy v životě na nikoho nezlobil? V dřívějším příspěvku jsem zase psal, že do jisté míry chápu důvody pomsty. Navíc jsem vždy zdůrazňoval "do jisté míry". Stačí pořádně číst příspěvky.
Martin_pedain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 09:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...ó Bóže, to se nám tu zas vyrojily chujoviny...

Ničím podložené informace si nechte pro sebe, pane Chocholoušek, také se o Vás nezmiňuji, že jste idiot.
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 09:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ničím podložené informace si nechte pro sebe, pane Chocholoušek

- To že fetujete nějaký uvařený Lysohlávky by bylo archívu krepu - kdyby z té doby byl. Pravda - tvrdil jste že jste už přestal.

- Datum: 03.02.2007 11:25
Autor: Pedain Martin
Titulek: Mladějov na Moravě
Ještě dodám. Jde o industriální prostředí, tudíž objekt nabízí spoustu rostlinné havěti všeho druhu, šrot, semtam nějaký traktor, náklaďák nebo lokomotiva a další. Je možné hrát v budovách třídírny a pecí. Vhodné prostory pro snipery. Mohu zaslat nějaké foto. Max je tak 100 lidí.
Doprava vlakem, trať 262 nebo autem, parkování zajištěno. Co se jednotek a zbraní týče, tak žádná omezení nejsou. http://www.airsoftguns.cz/koment.php?&page=2&thmid =149

- http://apophispaul.blog.cz/0703/mladejov-2007

- Vzpomínáte na Mladějov? To byli neinformovaní muzejníci. Teď jsou to... http://blueboard.cz/kniha_0.php?hid=i4ti49x0uuunvp r2jr3u3f1arf4ord&id=0&sub02=true&pozice=100


----------------------------------------------
Dál ať si udělá každý obrázek sám.
Martin_pedain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 09:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...šmarjá...

A co jsem udělal špatného?

OT
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2559
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 10:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dřívějším příspěvku jsem zase psal, že do jisté míry chápu důvody pomsty

A já Vám zase říkám, že potřebu se někomu mstít má toliko psychicky nevyrovnaný jedinec. A takových se jenom v téhle debatě vyskytovalo evidentně několik.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2560
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 10:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co jsem udělal špatného?

Ty odkazy na typické držitele modrých knížek lítajících po vagónkách jsou fakt dobrý...
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 10:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to RadekŠ: Naposledy opakuji, abyste si Vy i ostatní řádně četli text příspěvků. Když do jisté míry chápu důvody pomsty, tak to neznamená, že bych ospravedlňoval, schvaloval nebo nedej Bože podporoval páchání msty. Když už jsme u těch psychicky nevyrovnaných jedinců - mám za to, že jsme svědky vyřizování účtů dvou psychicky nevyrovnaných jedinců - jedním z nich je i pan Doležel.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 11:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Panove, dusevne nevyrovnany je ten, kdo ma potrebu se vykecavat a napadat jine za kazdou cenu i kdyby mel hovno co rict. Z toho, co tu rada lidi pise, je znat, ze o Ml. vedi kulovy nebo temer kulovy a jen si tu honite vlastni ego. Viz ten, co tu uz zase oteviral famu tykajici se kopacu, tyhle kraviny snad nevezmou nikdy konce, dav si to proste preje a musi to mit. A nekteri by se tu zjevne meli naucit cesky, preklep je jedna vec, ale neschopnost zformulovat vetu druha. Kdyz uz si nectete historii, kde jsou fakta jasne popsana a v dusledku toho tady melete naproste nesmysly, aspon si prectete soucasne Kraussovy prispevky poradne, pri vasi neznalosti by pro vas mely byt svate. Krauss jako jeden z mala evidentne dobre vi, o cem Mladejov byl a o cem je. Jeho zkusenosti jsou v 100 % souladu s mymi. A ze je stejne jako ja se soucasnymi vladci hrube nespokojen, to mu zadny rozumny a logicky uvazujici clovek nemuze mit za zle, tak mu nemusite do alejuja omlacovat o hlavu to jeho vyjdadreni ohledne horicich aut, ktere tu snad uz dostatecne vysvetlil. Kraussi, diky za prispevky a za tvou sysifovskou praci, faktem bohuzel je, ze s nekterymi lidmi se proste nejde domluvit.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 12:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavelxyz:
Omlouvám se za mizerný pravopis, přiznavám se že jsem Mladějov nevštěvoval sice často ale ne tak často abych mohl sledovat a zapamatovat si přesný vývoj vztahu skupiny Pana Doležala a těch co v mladějově nejsou. Ti Kopači byla jen jedná zmožností.

Tato skupina Sabotéru Buď takto řeší své spory s Panem Doležalem. a nebo tato skupina se snaží o likvidaci muzejní železnice. Vzhledem k tomu že to je dlouhodobá a cílevědomá čínost tak to jako obyčejná pomsta nevypadá.

Nikdy mě nenapadlo mími příspěvky nějak napadat. Snažím se aby mé příspěvky byly nestrané a nezaujaté. I když můžou ulítnout protože v osobě pana Doležala vidím příčinu že zkončila jedna epocha v dějinách mladějovbské dráhy kterou jsem měl rád.

(Příspěvek byl editován uživatelem poručík Pihrt.)
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 18:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli jsem nesprávnou formulací mích příspěvku vzbudil dojem že těmito příspěvky někoho napadám a obviňuji tak se mu omlouvám.

V mích příspěvcích jsem řešil jen to kdo má motiv k sabotážní činnosti. Je dost podstatný rozdíl mezi tím zdali o někom řeknu že má k nějakému činu motiv a nebo jej obviním že to byl ten nebo onen.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
larouss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.218.32
Odesláno Pondělí, 04. února 2008 - 13:09:34    Odkaz na tento příspěvek  

Me by napriklad zajimalo jestli jde nejak dokazat to jestli si ty veci majitele neschovali treba napriklad sami, z duvodu zakryti ostudy ze kraussku nedaji dohromady. je to prece stoj kteremu nekdo rozumi a tito lide kteri pomalu nevi na kterou strany se toci motor,svym nerozvazenym rozhodnutim nechali stroj rozebrat a ted si jiste nevedeli rady,je to preci jemna hodinarska prace tak to jednoduse nekde schovali,vymlouvaji se na buh vi koho a ze jsou oni vlastne chudacci a basta fidli. jestli ono to tak nahodou neni,co?
-VVV-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.104.87
Odesláno Sobota, 09. února 2008 - 23:43:42    Odkaz na tento příspěvek  

Tímto žádám pana Miloše Kopřivu, aby se veřejně vyjádřil, kdo jsou utajovaní dva pracovníci MPD, kteří údajně jako jediní měli v době rozkradení loko. č5 klíče od dřevěné dílny.Pane Kopřivo, braňte svoji čest a jméno MPD!!!
Děkuji -V-
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 11. února 2008 - 13:18:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VVVtipalku
Zenon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.230.42
Odesláno Pondělí, 11. února 2008 - 13:37:49    Odkaz na tento příspěvek  

Ad larouss:proč bychom schovávali věci,které nebylo potřeba rozebírat ale pouze vyčistit a promazat? Kdyby jsme si nebyli jisti že kraussku dáme dohromady,určitě by jsme ji nerozebírali ale dali k opravě renomované firmě.Jinak jste mne velice urazil výrokem o lidech kteří neví na kterou stranu se točí motor.Já konkrétně jsem už na parních lokomotivách dělal,když vy jste za sebou ještě tahal kačenku.Takže pokud nevíte odkud vítr fouká,nepište takové bláboly.
Zenon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.230.42
Odesláno Pondělí, 11. února 2008 - 13:52:11    Odkaz na tento příspěvek  

Ad =VVV= to vám není známo,že po dobu vyšetřování není možno nic sdělovat?Co když jste jejich spojenec a nebo přímo pachatel?Nemyslíte ,že útoků proti MPD a jejim příznivcům ze strany neznalců a závistivců a v neposlední řadě těch co chtěli nebo museli odejít bylo víc než je zdrávo? My chceme mít už klid od všech těch sprostých pomlouvačů,zlodějů a podobných individuí.Pokud se to někomu nelíbí ať nás nechá na pokoji,my se do nikoho taky nenavážime.Bráníme se jenom nehorázným a noprávněným útokům.
-VVV-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.240.30
Odesláno Pondělí, 11. února 2008 - 19:14:02    Odkaz na tento příspěvek  

Zenon Toho spojence a pachatele si odpusťte! MPD mi je ukradené. Ale nejsou mi lhostejné vzácné exponáty jako je např. lokomotiva č.5
-V-
___Petas___
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Úterý, 12. února 2008 - 09:04:22    Odkaz na tento příspěvek  

dali k opravě renomované firmě
Kde by jste na to vzali! Nemate ani na naftu, natoz na opravu parni lokomotivy. To totiz neni oprava typu ocelak, stetka za pet padesat, ktera se u vas bezne provadi.
Zenon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.230.42
Odesláno Úterý, 12. února 2008 - 09:35:44    Odkaz na tento příspěvek  

To Petas: to mluvíš o sobě? Nikdy jste nepřiložili ruku k pořádné práci,leda tak vymyslet jak s tím vydrbat.Tak laskavě zanech taových hloupých řečí.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 12. února 2008 - 09:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Zenon: Mily kolego, mate tradicne chovani reznickeho psa, ale co od vas muzu cekat, k agresivite jste nikdy nemel daleko. Jestli jsem o vas mel aspon nejake zbytkove dobre mineni, tak ted jsem ho ztratil docela. To skutecne verite tomu slovnimu prujmu, co jste sem napsal? Kdyz uz nemate rad z jakychsi iracionalnich a emocialnich duvodu me, cert to vem (ted aspon ten duvod mit budete), ale vy jste se jako mistopredseda a clovek s pravem hlasovat nepostavil za jine sve kamarady a tak jste napomohl jejich vyhozeni/vystvani z Mladejova a jeste mate tu drzost sem psat, ze ,,museli odejit,, nebo ,,sami odesli,,. Cili kdyz si sectu 1+1, tak vychazi, ze jste bud podrazak a lhar a nebo musite byt opravdu velmi naivni a snadno manipulovatelny, pricemz nelze vyloucit platnost obojiho. Jsem mozna taky ten neznalec, ale moc si nefrkejte, nerad bych tu uvadel priklady neznalosti vasi.
Zenon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.230.42
Odesláno Úterý, 12. února 2008 - 14:38:45    Odkaz na tento příspěvek  

To Pavelxyz: život se se mnou nikdy nemazlil,ale v podstatě jsem mírumilovný člověk.A co řeknu nebo napíšu,za tím si stojím.Co se týká znalostí,určitě jsi slyšel něco o tom že i mistr tesař se utne.A nikdo nejsme 100%.Na rozdíl od jiných dokážu přiznat chybu.
600
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.134.168
Odesláno Úterý, 12. února 2008 - 17:32:48    Odkaz na tento příspěvek  

to zírám!!...