K-report
 

Archiv do 11. září 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv do 11. září 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2280
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. září 2008 - 23:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože, když si vezmu, kolik jsem přispěl státu pořízením a provozováním auta (ať už služebního či vlastního), tak tady nevidím rovnítko mezi zaplacenými daněmi a investicemi do dopravní infrastruktury. Vždycky si vzpomenu na spotřební daň z benzinu, když vlítnu do nějakého pěkného výmolu.

Nic proti, ale v Plzni se neinvestuje především do infrastruktury MHD. Pro IGK se dělají všechny silniční novostavby, všechno rozšiřování silnic, dlážděná parkovací stání, SZZ, průtahy, kapacitní křižovatky - všechno jenom proto, že jsou ráno ve městě štrůdly aut po jednom - dvou borcích, jedoucích "svobodně" do práce. Nebýt na silnicích ohromné kvantum čistě individuální dopravy v IGK, máme většinu tahů jednoproudých, tři světelné křižovatky v celém městě, čistší vzduch a hromadu zeleně k tomu. (Nikoliv za cenu lezení po stromech, ale za cenu vyššího využití méně prostorově náročných způsobů dopravy) Zvláště tady v Plzni mi přijdou investice do silnic a MHD infrastruktury extrémně nesouměrné.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 00:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastíku, ono to tak jednoduché není. Jednak tady není a snad nebyla řeč o záchraně elektrické dopravy třeba v Archangelsku, ale spíše se podívat na příčiny. Co jsem měl možnost posoudit, vyslechnout a přečíst, tak prakticky nikde se nejednalo o zcela vyžitou infrastrukturu, ale o zcela jiné vlivy, zpravidla politické. Také argument o tom, že jsem někde byl před 5 léty je velmi zavádějící, protože tyto státy také velmi intenzivně pracují, vyvíjí se, stejně jako tomu bylo u nás.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.122.24
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 00:34:09    Odkaz na tento příspěvek  

Zaslechl jsem,že někteří řidiči trolejbusů si stěžují na kruhový objezd u Mrakodrapu.Byl jsem se tam včera podívat a hned prvnímu kloubáku na trolejové výhybce proti Mac Donaldu vypadly sběrače,takže asi na tom něco ještě úplně v pořádku není.Od kdy jsou natrolejovací korýtka na Anglickém nábřeží,všiml jsem si jich teprve asi před týdnem? Jinak ta nová chodníková dlažba u Mrakodrapu /poblíž WC/ z malých žulových kostiček se mi nezdá příliš ideální,lepší by asi byla zámková dlažba.Ty kostičky se už začínají propadat,při deštích se tam bude držet voda,povrch bude nerovný.Vzpomínám si na dlažbu před Masarykovým nádražím v Praze,jak je tam povrch zvlněný.Také asfalt na provizorní zastávce Muzeum,před bývalým pomníkem,je v hrozném stavu.Chtělo by to vyfrézovat.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2598
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 09:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: stačí se podívat jaxe staví silnice u nás a jak to jede v německu.

Prosím, nepodléhej novinářským klišé a oblíbeným stereotypům. Hubená devadesátá léta už naštěstí pominula, v tuto chvíli je rozestavěno přes 160 kilometrů komunikací dálničního typu, dalších víc než čtyřicet se ještě do konce roku stavět začne. Na silnicích I. třídy se každý měsíc zahájí kolem deseti větších či menších staveb, vesměs obchvatů měst a obcí a přeložek nevyhovujících úseků. Stačí sledovat oficiální zdroje (ŘSD) a nenechat se oblbnout mnohdy senzacechtivými médii, které šíří jen nesmysly, která ale bohužel lidé chtějí slyšet (např. že D1 je nebezpečná).

Jirka Breník: Jinak ta nová chodníková dlažba u Mrakodrapu /poblíž WC/ z malých žulových kostiček se mi nezdá příliš ideální,lepší by asi byla zámková dlažba.Ty kostičky se už začínají propadat,při deštích se tam bude držet voda,povrch bude nerovný

Zámková dlažba by byla nesporně levnější a méně náročná na provedení, ale je taky výrazně méně reprezentativní, proto se s ní do center měst už příliš nepočítá, její místo je na sídlištích či v obytných zónách. Pokud se žulová dlažba vlní, pak je chyba spíše v řemeslném provedení než ve zvolené technologii a zhotovitel to bude muset řešit.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje - první v HTML podobě
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2281
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 10:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, na to místo by měly fláknout tzv. Plzeňskou dlažbu, takový ty velký rovný bloky, je to třeba na S35 u býv. elektrofakulty. Chodí se po tom perfektně a zároveň to vypadá dobře. Původní touto dlažbou nebyl problém dláždit periferie, že se teď dává zámková do centra je děs, není nad to se prezentovat jako sockoměsto...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4662
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 11:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k dlažbě:
a bomba nakonec, zámková dlažba je prej levnější než asfalt. asi je to i jeden z hlavních důvodů, proč se všude tak intenzívně prosazuje. obyčejná zámkovka do centra určitě nepatří.

ty bloky jak říká h_k jsou ale taky pěkný.

k porovnávání mhd vs. iad:
ono když člověk má občas možnost dostat do ruky volant, přestože se vozí hlavně emhádou, chtě nechtě se srovnání nevyhne.

někomu to vadí víc, někomu míň a když holt na to někdo má, tak jezdí autem, protože si řekne že má dost peněz a je mu dost let na to, aby stále jako študák jezdil mhd (teď proboha vůbec nemluvím o sobě;-), já tak starej snad ještě nejsem)

prostě je rozdíl když mi auto stojí před barákem anebo čekám na trolejbus 10 minut, večer i daleko víc. a taky je rozdíl když si sednu do čistýho auta anebo si v trolejbusu přisednu k 50letýmu houmlessovi-ožralovi, kterej sice spořádaně sedí na svým místě, ale smrdí na sto honů.

k tomu trolejbus drnčí, skřípe, vrže, protože buď je letitej a léta se na jeho údržbu kašle anebo je to skvělej italsko-škodováckej (skoro)monopolní výrobek 24 Tr, kterej vrže od tý doby kdy ho prasata italové sestavili dohromady a nikdo z pmdp/města se z bůhvíjakých důvodů nemíní dohadovat s jeho dodavatelem/výrobcem, že takhle by to tedy nešlo.
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4663
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 11:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin_l #2598:
Prosím, nepodléhej novinářským klišé a oblíbeným stereotypům.

média sleduju minimálně, nejvíc tedy onlajnový idnesy a podobný. tv zprávy cca 1x za týden nebo 14 dní, noviny 3x do měsíce.

z čehož plyne, že jsem nakouknul do němec i do čech osobně. rozdíly jsou viditelný na první pohled.

a k tý D1: nebezpečná není hopsastrasse D1 sama, nebezpečný jsou prasata, který se tam zřejmě vyskytujou v nejhojnější míře.

tuhle jsem jel z PM po nějaký silnici první třídy, docela provoz, já jedu 80 - 100 a najednou proti mě profičel motorkář rychlostí světla. leknout jsem se stačil až když byl fuč. kdyby to do mě napálil ve svých 160 nebo 250, tak jsme mrtví oba dva. a mě pak třeba cajti změří u prvního baráku za cedulí, že jsem do obce nevjel 50, ale 70 km/h...
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 13:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad H_k: Nerad bych, aby se tady rozjela další debata IAD vs. MHD, ale přesto si dovolím zareagovat.
Ten tvůj příspěvek mi trochu připomíná zvolání "zachraňte koně". Ano krásná přestava, jak jsme všichni uvědomnělí a nesobecky využíváme tu hromadnou dopravu, aby se ve městě nemusely stavět nové silnice, křižovatky atd.
Jenomže nechápu, jak většinu sobců (včetně mě) chceš k tomu donutit?
Že ty průtahy, křižovatky nebudeme stavět? Tak ty auta neubydou, ale budou stát v ještě větších kolonách a smrdět víc pod okny.
A možná se stačí na ty "borce" v autech podívat.
Jezdím do práce autem proto, že když večer skončím, tak poslední věc po které toužím je "nesobecky" čekat na tramvaj a jet domů.
Můžeme vytýkat "borkyni" se dvěma dětma, že poté co je odveze do školy, jede IAD do práce a po práci jede pro děti do družiny.
Ano motoristé jsou asi ve vztahu k uživatelům VHD sobci, ale za tuhle sobeckost draze platíme.
Zrovna jsem tuhle počítal, kolik mě za pět let provozu stálo auto. Raději jsem tu cifru zaplaceno mj. na daních nedopočítal do konce.
Motorismus je barometrem životní úrovně. Při první návštěvě západního Německa mi fascinovalo, jak v takovém Chamu jsou dopravní zácpy a v takových Přešticích ne. Zkrátka ti Němci na to měli, Češi v té době leštili škodovku v garáži a vyjížděli pouze o víkendech k babičce.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2282
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 13:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten tvůj příspěvek mi trochu připomíná zvolání "zachraňte koně". Ano krásná přestava, jak jsme všichni uvědomnělí a nesobecky využíváme tu hromadnou dopravu, aby se ve městě nemusely stavět nové silnice, křižovatky atd.
Jenomže nechápu, jak většinu sobců (včetně mě) chceš k tomu donutit?


Já nutit nechci nikoho k ničemu. Ten výčet jsem psal proto, abych ukázal, že výrok:

Protože, když si vezmu, kolik jsem přispěl státu pořízením a provozováním auta (ať už služebního či vlastního), tak tady nevidím rovnítko mezi zaplacenými daněmi a investicemi do dopravní infrastruktury. Vždycky si vzpomenu na spotřební daň z benzinu, když vlítnu do nějakého pěkného výmolu.

Je minimálně silně zavádějící. Tak to prostě není a jen kvůli indivindi dopravě je tady šílený hafo staveb a nové se dělají. Přitom proti IGK nebrojím, jenom prostě ukazuju, že jestli se do něčeho vůbec neinvestuje, tak je to právě MHD. Ta se pouze udržuje při životě. Nové investice nejsou, plán cíleného rozvoje není. (Pomíjím teď plány na tramvajovou trať, která bude kličkovat po poli, aby skončila na poli a nahradila turnus dvou autobusů, pří zvýšení docházkových vzdáleností.)
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 14:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad H_k: Já bych to s tím neinvestováním do MHD neviděl tak černě. Ano je pravda, v tom, stavba nových tratí stagnuje, ale vidím slušné investice do vozového parku.
A je třeba si uvědomit, že nová trolejbusová trať ve Plzni se právě teď staví. Která?
Přeci Americká třída. I když to na první pohled nevypadá, celé vedení bude nové a spočítejme si, kolik bude Pmdp stát jenom zadrátování kruhového objezdu.
Takže městská doprava v Plzni by mohla být lepší, ale v žádném případě ji nevidím jako nějak výrazně podinvestovanou.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2283
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 14:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale vidím slušné investice do vozového parku.

Pouze udržovací, aby se nerozpadal ještě více.

Jestliže se staví na Americké nová trať, tak to se tam staví, touto optikou, i nová silnice a autíčkáři můžou být nadšení. :-) Budou mít novou silnici, super. :-)
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 16:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad H_k: Ty jsi takovej věčně nespokojenej brbla.
Úplně upřímně, většina vozového parku autobusů a trolejbusů je nízkopodlažní. A garanci nízkopodlažních spojů v celém systému MHD máme na úrovni jako málokteré město v ČR.
Ad Americká: Já si taky nestěžuji. Ale kromě těch ošklivých a zlých autíček, tam také budou jezdit ty milé a hodné trolejbusíky, které se tam budou méně ničit.
TuČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 18:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ode dneška má KAROSA B 931 ev.č. 442 novou reklamu na CHRIST - http://mhd-plzen.wgz.cz/aktualne/nova-reklama-na-karose-b-931-ev. html
Stránky o MHD v Plzni
FOTOGALERIE všech tramvajových zastávek v Plzni ( jsou tam i nějaké autobusové )
WEB hledá adminy tak se ozvěte
4ewer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 5-2008
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 18:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsme u těch reklam, nevím, jestli zde zaznělo, bus 450 mám také novou reklamu. Foto bohužel není... Možná někdo doplní
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 20:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad T_m: Ano já beru Tvé argumenty. Jenom jsem ve svých příspěvcích chtěl říci, že se na věci nemůžeme dívat černobíle. Snažím se mít na jakkýkoliv problém více úhlů pohledu a snažím se pochopit argumenty protistrany. Na článek se těším.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4665
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 22:10:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4ewer:
že by to tedy byla CVR VO s elektromateriálem Elfetex? dneska jsem nějakej takovej citybus zahlídnul u vodárny.

a cca okolo 14. hodiny taky u škoda sport parku stála nějaká 14 tr se staženýma bidlama a řidič byl venku. pravděpodobně mu to cestou z kopečka vyletělo a než si toho všimnul, přetrhl (imho) jeden příčňák a lano viselo dolů.

vzápětí jsem potkal horňáky s hnissanem, jaxe pod majákama řitili na místo :-)

krom toho jsem zaznamenal, že kb solárka se hojně vyskytujou mimo třicítku, např. na lajně 33.

na bílý hoře jaxe odbočuje k boleváku dnes byli dva cajti s jedničkovou koktáffkou a jeden z nich si tam hrál na semafor. v důsledku toho byla po půlhodině fronta od křižovatky až ke kovošrotu.

do founu mi bylo ústama někoho na městským ředitelství sděleno, že prej si lidi stěžujou, když tam muži zákona nejsou. taxem jim přednesl i opačnej názor - kdyby tam nebyli, nenabíraly by např. 30ky 5minutový zpoždění, který si pak odvezou s sebou až na košutku.

dodnes nechápu, proč už tam 10 let nejsou semafory - to zamrzlo na penězích nebo na přípravě průtahu (kterej pojede trochu jinou trasou) anebo na nějakým důležitým potentátovi typu policejní dopravní ing. Machulda?

že je ta křižovatka napikaču se ví asi tak 20 let, ale proč s tím někdo něco sakra nedělá? zaplaťpánbu že se aspoň staví ten provizorní most u čističky, jsem na to zvědavej.
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4666
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 22:21:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

h_k:
nevím podle čeho usuzuješ, že se do mhd v pm neinvestuje. jak řekl vlastík, máme hodně vysoký procento NP vozů (technická kvalita ovšem různá), čas od času se někde něco zrekonstruuje a když naprší eura z bruselu, taxe prej snad i něco úplně novýho postaví.

ono je asi třeba si uvědomit, že stavba nový trolejbusový nebo tramvajový trati o dýlce x.xxx metrů je řádově jiná investice než nákup několika kb autobusů. imho v důsledku toho se to pak víc zvažuje a i odkládá.

nová vozovna je stejně obtížná kapitola, bavíme se řádově o miliardě (a půl) kč. jen by bylo dobře, kdyby už konečně se něco schválilo, rozhodlo, postavilo.
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2284
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 22:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad H_k: Ty jsi takovej věčně nespokojenej brbla.

Já nezačal s tím, že si při každým drcnutí na silnici vzpomenu na své daně. :-) Jen jsem to drze komentoval. :-) Dělit investice do IGK insfrastruktury / MHD infrastruktury v poměru přepravních výkonů, to by byla jiná káva... :-)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2285
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 22:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: No tak, MHD dostává provozní dotace, aby vůbec vyjela, a probíhá obnova vozového parku - aby bylo jezdit s čím. Investice do nových staveb IGK / MHD jsou naprosto nesouměřitelné. I s případným započtením vozovny, byť mě zrovna jako cestujícího nenadchne... (Ale chápu, že v záplavový zóně jsou lepší byty - viz Ježíšek, Malostranská, viz youtube, ukazující vodu tamtéž... Stejně se najdou blbci, co to koupí.:-) )
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 22:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastíku, článek samozřejmě bude, ale ne hned zítra, právě proto, že je třeba si věci ověřit z více stran. Jen lehce napovím - vypadá to na špatnou privatizaci a následné šprajcy z principu. Čili asi něco jako v Banské Bystrici.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2286
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 22:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdybyste někdo neměl co dělat... Zajímavý fotky : http://www.ecn.cz/pen/zmizela/index.stm - dá se to rozkliknout na jednotlivý stránky o každý lokalitě.

A pro zasmání článek z roku 2001:

Kdy a kde se mají stavět silnice

Č. Lokalita Cena termín
Vnitřní okruh

1 propojení Lobezská - U Prazdroje 530 mil. Kč 2001-2002
3 rekonstrukce Borské ulice 240 mil. Kč 2002-2003
4 obchvat Roudné 150 mil. Kč 2003-2004
2 úsek Borská - Přemyslova 1 mld. Kč 2008-2009

Jižní cesta

6 přeložka Nová Hospoda-I. stavba okružní křižovatky Domažlická
151 mil. Kč dostaveno
6 Folmavská, úsek Domažlická - U Panasonicu 20 mil. Kč 2001
25 západní část městského okruhu, úsek Domažlická - Vejprnická
105 mil. Kč 2002-2003
22 přeložka Nová Hospoda - II. stavba (dálniční přivaděč)
170 mil. Kč 2003-2004
23 rekonstrukce nám. Milady Horákové 120 mil. Kč 2005-2006
10 obchvat Božkova 150 mil. Kč 2005-2006
9 úsek Sládkova - Na Růžku 50 mil. Kč 2006
7 propojení Klatovská - Zborovská 232 mil. Kč 2006-2007
8 propojení Zborovská - Motýlí - Slovanská 150 mil. Kč 2006-2007

Propojení sever - jihovýchod

13 úsek D5 - K Dráze, napojení Koterova 448 mil. Kč 2002-2003

17 Alej Svobody - Na Roudné 93 mil. Kč 2003-2004
11 rampa Lobezská, úsek Částkova - most v Lobzích
50 mil. Kč 2004-2005
16 úsek Na Roudné - Plaská 290 mil. Kč 2005-2006
14 úsek K Dráze - Jasmínová 150 mil. Kč 2006-2007
15 úsek Jasmínová - Sušická 250 mil. Kč 2006-2007
12 úsek Lobezská - Rokycanská 120 mil. Kč 2007-2008
24 úsek Sušická Lobezská 300 mil. Kč 2008-2009

Propojení sever - jih

18 Tyršův sad - Sukova, I. stavba 483 mil. Kč 2002-2003
19 Tyršův sad - Sukova, II. stavba 381 mil. Kč 2003-2004
20 úsek Sukova - Borská 200 mil. Kč 2004-2005
26 průtah Škoda, Karlov - Vejprnická 611 mil. Kč 2006-2007
21 úsek Přemyslova - Karlovarská 1,2 mld. Kč 2008-2009
25 severozáp. části městského okruhu 677 mil. Kč 2008-2009
Pramen: Magistrát města Plzně

KOLIK PROJEDE PLZNÍ AUT ZA 24 HODIN

Sady Pětatřicátníků-Peklo : 40 900
Most generála Pattona: 40 200
Karlovarská-benz. pumpa: 39 800
Rokycanská-ústřední hřbitov: 39 500
Rokycanská-Gambrinus: 36 800
Jízdecká-výstaviště: 34 000
Sady Pětatřicátníků-synagoga: 31 700
Skvrňanská-autobus. nádraží: 28 400

JAK HOUSTLA DOPRAVA V PLZNI

* v letech 1990-95 se zvýšila intenzita dopravy o 36 %
* v letech 1995-2000 narostla doprava o dalších 18 %
* v roce 1989 připadalo na 1000 obyvatel Plzně 249 osobních automobilů, v roce 2000 už 427
Spanihelf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 23:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle pochází z autobusu Citybus Renault
vyfotil sem to dnes na lince 30

kdyby ten co to tam nalepil se radši postaral o zprovoznění...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9005
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 06:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


krom toho jsem zaznamenal, že kb solárka se hojně vyskytujou mimo třicítku, např. na lajně 33.


V srpnu jsem to potkával tuším na 33/2, střídaly se tam Solárka 15 a 18.

na bílý hoře jaxe odbočuje k boleváku dnes byli dva cajti s jedničkovou koktáffkou a jeden z nich si tam hrál na semafor. v důsledku toho byla po půlhodině fronta od křižovatky až ke kovošrotu.

To tam bývá častěji, tak mezi sedmou a osmou, ne?

kdyby ten co to tam nalepil se radši postaral o zprovoznění...

Jéje, tahle nálepka je stará odhadem tak 20 let. Ono se to ještě používá? Neviděl jsem to, ani nepamatuju.
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4674
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 08:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MJ:
cajti na bílý hoře byli asi tak okolo 15. hodiny odpolední. v 16 to prej měli zabalit.
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1267
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 09:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novou CVR Elfetex má Citybus ev.č. 450, včera odpoledne na 30/16.
Solarisy se pravidelně vyskytují od sprna na 33/2, protože 12m busy jezdily do Touškova přeplněné.

No a ještě k tomu tematu IAD vs. VHD...je demokracie, tak je svobodné rozhodnutí každého podle jeho možností, jaký způsob dopravy a kdy bude využívat. Pravdou je, že do silniční infrastruktury se poslední dobou investují velké částky, což je na jednu stranu dobře, avšak neměli bychom zapomínat, že ropa jednou dojde a že zatím automobily na alternativní zdroje energie jsou normálnímu člověku téměř nedostupné...i když, lidstvo si zatím vždycky nějak poradilo. Takže aby potom v krajině nezůstala jen betonová monstra jako vzpomínka na Homo automobilis.
Prostě by měla fungovat zdravá soutěž tak, aby VHD neslužila jen lidem bez řidičáku a nebo s nižším společenským postavením, ale aby byla vhodným způsobem dopravy pro široké vrstvy obyvatel.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 09:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je demokracie, tak je svobodné rozhodnutí každého podle jeho možností, jaký způsob dopravy a kdy bude využívat

Je to sice ohraný, ale svoboda jedince končí tam, kde začíná svoboda jiného. Pokud je tedy VHD nefunkční, protože vozy stojí v kolonách tvořených převážně IAD, v pořádku to není.
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 09:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta nová žlutočerná CVR Elfetex na Citybusu č. 450 jezdí dnes na a-24
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2287
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 09:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jj. Stejně tak, pokud se mohutně investuje jen do jednoho druhu dopravy, a druhý se pouze drží při životě a občas se ještě trochu dusí...
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 10:25:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už třetí den je jízdní řád na lince 41 jen kusem papíru. Díky uzavření jednoho jízdního pruhu u divadla a dopravním zácpám jezdí autobusy značně opožděny někdy i o 20 minut, takže se stává že v době kdy má BUS jet na Borská pole jede opožděný BUS jen na CAN a opačně. V opačném směru, na Vinice jezdí také mimo jízdní řád často dva za sebou a pak dlouho žádný. Zajímalo by mě jestli bude tuto situci někdo nějak řešit nebo to tak bude vypadat po celou dobu uzavírky.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 12:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Wlasta: Ano v pořádku to jistě není, ale co s tím uděláme? Vyhrazené pruhy pro MHD půjdou v Plzni udělat těžko.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2288
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 12:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale co s tím uděláme? Vyhrazené pruhy pro MHD půjdou v Plzni udělat těžko.

No jak říkám, investice do druhů doprav podle podílu na přepravním výkonu, a do 10 let je po starostech.


Ad Kritik: Přitom by šel pravý pruh pod Divadlem vyhradit pro odbočení do Husovky, levý by byl rovně, pak by přešel do pravého. Jenže místní dopravní policii asi šéfuje absolutní dement, jinak si tam současnou úpravu neumím vysvětlit. Stejně tak současný signální plán křiž. u Práce. Stačilo by tam tak 20 sek. volno napříč, pro všechny, místo toho si to hraje na vánoční stromeček a všichni stojí a čumí...
Agi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.79.55.130
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 13:16:36    Odkaz na tento příspěvek  

chystám článek pro MF DNES - řekněte 5 důvodů proč by na borská pole měl jezdit trolejbus a tramvaj }... díky moc
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2289
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 13:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No - při současné podobě projektu tramvaje bych hledal spíš důvody, proč ne. V plánech je, že to bude kličkovat v polích, končit v polích, a zastávky i konečná budou daleko od všeho. Tuto úchylárnu jako daňový poplatník odmítám platit.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2602
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 14:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milanm: neměli bychom zapomínat, že ropa jednou dojde a že zatím automobily na alternativní zdroje energie jsou normálnímu člověku téměř nedostupné...i když, lidstvo si zatím vždycky nějak poradilo. Takže aby potom v krajině nezůstala jen betonová monstra jako vzpomínka na Homo automobilis.

Ropu bych do toho vůbec netahal. Až jednou dojde, tak se zkrátka přejde na něco jiného. Ony už jsou všechny alternativy dávno vymyšlené, ale zatím lidi nic moc nenutí, aby je využívali a je to taky spojeno s určitým nepohodlím. Ovšem ať budou auta jezdit na cokoli, infrastrukturu budou potřebovat vždycky, takže osiřelých betonových monster (resp. někdy docela elegantních krajinotvorných prvků) bych se nebál. Ona totiž železnice nemůže vést do každé ulice ke každému baráku, zatímco silnice tam vést musí.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje - první v HTML podobě
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 14:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad H_k: Nějak mi přijde, že to nějak nechceš pochopit. Tím, že nebudeš investovat do potřebných komunikací. Ano potřebných, protože budované dopravní stavby nejsou nějaká rozmařilost pro autíčkáře, ale nutnost, tak nedonutíš řidiče přejít do MHD.
Protože každý druh dopravy má svoji specifickou klientelu
Řekni mi prosím Tě, které dopravní stavby v Plzni se neměly realizovat a peníze na ně nalít do VHD.
Mimochodem oddělování VHD od IAD mi přijde trochu zcestné, nevšiml jsem si, že by trolejbusy nebo autobusy jezdily po jiných silnicích než auta.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4676
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 16:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

samozřejmě že mhd jezdí po jiných cestách než auta - třeba taková révová v doudlevcích, tam auta nesměj
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.103
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 12:13:59    Odkaz na tento příspěvek  

Křižovatka Karlovarská x Lidická: Bylo by záhodno trochu poštelovat semafory. Díky té vyfrézované díře těsně před křižovatkou auta jedoucí z Lidické zpomalí na krok. Ačkoliv jedou na zelenou, přejet křižovatku nestihnou a z Karlovarské již auta taky vyjíždí na zelenou. Jestli se stane bouračka, jsem zvědav jak to policajti vyřeší, když oba dva jeli na zelenou. Co na to autobusáci (linky 33, 39, 40, 41)?
TuČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 18:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opožděně fotky Karosy CITYBUS ev.č. 450 s reklamou na ELFETEX http://mhd-plzen.wgz.cz/novinky/karosa-citybus-ev-c-450-s-novou.h tml
Stránky o MHD v Plzni
FOTOGALERIE všech tramvajových zastávek v Plzni ( jsou tam i nějaké autobusové )
WEB hledá adminy tak se ozvěte
1618
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 16:14:10    Odkaz na tento příspěvek  

Včera na t-16 vyjela 15TrM č. 472 po prohlídce. Oproti zuboženému stavu v červnu po sloupání reklamy na filmák je na její nový lak nádherný pohled
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4689
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 20:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1618:
zaplaťpánbu. díky za tu informaci.
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4697
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 09. září 2008 - 11:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v provozu teď bývají qidění dokonce dvě modrobílý Rigy a podle tamtamů z osmýho kolene prej už se hýbe i solaris. tudíž si připravte foťáky :-)
dědkovo Á.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 09. září 2008 - 13:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odpoledne bude asi jezdit solaris-byl viděn v Černické
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4698
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 09. září 2008 - 13:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

solárko už jezdí, je celý bílý, 15metrový a na boku má modrej nápis Škoda 28 Tr :-)

teďka jelo po anglickým nábřeží buď do vozovny nebo do škodovky, případně bude pokračovat dál na bory, can nebo až na novou hospodu.
dědkovo Á.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Torf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 8-2008

Odesláno Úterý, 09. září 2008 - 17:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Foťák mám připravený pořád. Tak tohle je z minulýho týdne. To ještě Škoda 28 Tr nejezdil.





(Příspěvek byl editován uživatelem Torf.)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4703
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 10. září 2008 - 12:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

policejní debilové se ráno vydali do ulic zdržovat dopravu a buzerovat cyklisty kvůli nesmyslný značce... ... píše idnes

taky jsem se dnes v 9h divil k čemu takovej roj policajtů a oni si chlapci potřebujou udělat čárku za nepřehlídnutelnou aktivitu. způsobujou nehody a uměle zahušťujou dopravu.

jen tak dál, chlapci, je to snažší než chytat kretény co předjíždí před horizontem přes dvojitou plnou
dědkovo Á.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4704
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 10. září 2008 - 15:56:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asi si tady zavedu privátní diskuzi a budu debatit jen sám se sebou :-)

dnes se frézuje asfalt na americký v úseku klatovská - v šipce. náklaďáky se střídají jak na běžícím pásu pod vcelku normální frézou, která ale zabírá pro mě neuvěřitelných snad 30 nebo 40 cm do hloubky.

tipnul bych si že fréza bude do tmy hotová a přes noc se převeze na podválu na další kšeft.
dědkovo Á.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Citybus_464
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 10. září 2008 - 16:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

řidič 485 (dnes na 41)měl dnes asi nervy,protože na Rondelu začal hlasitě nadávat na dveře,které mu nešli zavřít
www.vbuspmdp.wgz.cz
www.mhd-plzen.wgz.cz
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3979
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 10. září 2008 - 16:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaká to skvělá novinka z provozu!

Pavel2: Příspěvek nade mnou mě uvádí v pocit, že být tohle pouze Vaše privátní diskuze, možná by se tu člověk dozvěděl víc...
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4705
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 10. září 2008 - 16:31:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

user citybus_464 dnes zuřivě mlátil klávesnicí o monitor, protože mu nešel odeslat příspěvek na káčko. v tom se v bedně odporoučel větrák na procesoru a osobně odešel zmlátit adsl modem od kyslíku, protože uživateli zdechlo připojení k internetu. vzápětí po větráku odešel i procesor, protože se přehřál a navždy se odebral z tohoto světa. co udělal user se agentuře JPP (Jedno Pentium Povídalo) nepodařilo zjistit
dědkovo Á.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Citybus_464
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 10. září 2008 - 17:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ha ha ha
www.vbuspmdp.wgz.cz
www.mhd-plzen.wgz.cz
Hansslaby
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 10. září 2008 - 17:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U severky řidičovy 513 praskli kšandy. Začal neslušně nadávat! Co to máte za řidiče?
- Vy jste pan Mykl?
- My všichni jsme Mykl!
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 10. září 2008 - 18:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: Aby sis tu nepsal sám se sebou, tak na něco odpovim :
Pavel2:
policejní debilové se ráno vydali do ulic zdržovat dopravu a buzerovat cyklisty kvůli nesmyslný značce...
A teď si vem, že by to dělali celej rok. Svatej klid, když jsou zalezlý ...
Ty cyklostezsky celý jsou ostatně jedna velká provokace.

dnes se frézuje asfalt na americký v úseku klatovská - v šipce
Také jsem si všimnul. Tolik TerrNo sklopek pohromadě jsem dlouho neviděl.

Hansslaby:
Jako vždy jsem se zasmál.



(Příspěvek byl editován uživatelem Tom120.)
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2613
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 10. září 2008 - 23:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: policejní debilové se ráno vydali do ulic zdržovat dopravu a buzerovat cyklisty kvůli nesmyslný značce...

Řešení vedení cyklostezky přes zastávku Gambrinus je naprosto nesmyslné a tudíž by měly být příslušní orgánové trochu tolerantnější. "Buzerovat" cyklisty ovšem není úplně od věci. Včera jsem opět potkal jednoho idiota, který jel po silnici podél cyklostezky a ani několikanásobné zvukové upozornění ho v jeho úsilí neznejistilo. Stejně tak nedávno jeden kolař, který jel jednosměrkou v opačném směru a následně odbočil na chodník. Toho by si policie měla všímat víc.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje - první v HTML podobě
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9046
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 10. září 2008 - 23:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máš cyklisty a cyklisty. Od doby, co mám řidičák, se jako cyklista chovám poněkud jinak...
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 6-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 07:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: Ty cyklostezsky celý jsou ostatně jedna velká provokace.
Nesouhlasím, tato stezka jako celek smysl má. Ačkoliv dávám přednost cyklotrasám po vedlejších ulicích před cyklostezkami v chodníku u rušných ulic, v tomto případě nenacházím jinou alternativu kvalitního rychlého spojení Doubravky s centrem/spodní částí Slovan (Petrohradem), zejména pokud jde o každodenní dojížďku do zaměstnání/školy. Dílčí nedostatky, jako zmíněná zastávka, samozřejmě vnímám a přiznám se, že i já tady neslézám z kola (spíš dodržuju "Cyklisto, zpomal na rychlost chůze chodce", ale takovou značku ještě nevynalezli). Trochu jiná věc je mezinárodní cyklotrasa č. 3. která tudy vede. Docela se mi zamlouvá nápad kolegy Ondry F. na její budoucí přetrasování z Doubravky na Bílou Horu a odtud po lukách Zadní Roudné (kde se plánuje zkulturnění břehu Mže a nějaká doplňková sportovně-rekreační infrastruktura) směrem ke Štruncovým Sadům, kde je východiště dalších tras. Tato varianta vedení klidovou oblastí je pro dálkové cyklisty určitě lákavější, než vedle silnice s hustým provozem.

Martin_j: Od doby, co mám řidičák, se jako cyklista chovám poněkud jinak...
Divíš se při jízdě z kopce, že to nebrzdí motorovkou? Hledáš při rozjezdu z křižovatky jedničku?
Oduševnělou diskuzi s vnitřním nepřítelem si budeme hýčkat! Leštěním silnic za Plzeň krásnější a modřejší!
Hobbysty a lobbysty ZABIJU mezi všema cestujícíma! Já se jmenuju ..... ....

Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4707
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 09:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tím že se na hrbatej chodník namalujou čáry a občas na sloupy osadí nějaká ta značka včetně těch jmenovaných nesmyslných "cyklisto, sesedni z kola", se plnohodnotná stezka nevytvoří.

jako cyklostezku ve městě si přestavuju asfaltovou komunikaci (vydlážděnou zámkovou dlažbou ne!) s rovným povrchem oddělenou od chodníku buď výškově (chodník je aspoň o 5 cm výš než cyklostezka) nebo pásem zeleně (tráva, popř. křoví, stromy).

partu blbců který to místo u brány prazdroje s nesmyslnou cedulí vymysleli a schválili bych tam nechal namalovat na nepoužívaný pivovarský vrata a policajtům bych odpověděl ať se obrátí na tyhlety osly.

zcela otevřeně se přiznám, že jsem tam z kola nikdy neslezl. zase na druhou stranu nejezdím na kole jako prase, abych srážel chodce na chodníku/zastávce, tak jak to dělá dnešní mládež, cikáni atp.
dědkovo Á.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.151
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 09:31:25    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/clanek/149302-video-nehoda-plosiny-v-plzni- si-vyzadala-dva-zranene.html
Pepa 107
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.59.236
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 11:29:27    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové...vraťte se k diskuzi o trolejbusech a autobusech, zase se diskuze stáčí ke kravinám o cyklistech a o tom, že nějakému řidiči praskly kšandy s pravopisnou chybou (Hans-slabý a 464) atd. ---Nedá se to tu číst...
Tramvajak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 18:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes cvičné jízdy: 14TrM č. 430 a 459 odstaveny okolo 10:00 v zastávce Hlavní nádraží ČD, Šumavská
(směr centrum).

P.S. Zapomněl jsem dodat odpoledne už 430 na lince 10.

(Příspěvek byl editován uživatelem tramvajak14.)
Nejen pražské trolejbusy - Web nejen o pražských trolejbusech
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 21:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka_Š: Hledáš při rozjezdu z křižovatky jedničku?

Netřeba bicyklu, stačí přesednout z manuálu na automat. To pak člověka po ránu na první křižovatce poleje studenej pot, když místo na spojku šlápne do prázdna :-D