K-report
 

Archiv do 21. dubna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv do 21. dubna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 17:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: V rozvojových zemích chodníky třeba vůbec nemaj a taky žijou - evidentně to tedy jde i bez nich, úplně. Je jenom otázka, kam chceme patřit.

všichni:
S Americkou už se nehne - toto se teprv kreslí. http://www.svsmp.cz/view.php?cisloclanku=2008040901
Ale moc podrobný info tam zatim neni.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.185
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 17:37:07    Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě budou jezdit kloubáky na 16 a 15, ale tak každý druhý vůz, víc jich nemají. Už teď jezdí na 16 sóla, a objízdná trasa je asi delší, navíc budou třeba z Bor na Novou Hospodu.
4. května nám PMDP přichystal překvapení: http://www.pmdp.cz/index.php?menu=4&sub=1&layout=common&a_id=1629 &lang=cz
Po dobu tří hodin nebude zajišťována doprava v úseku CAN - vlakové nádraží, Zvon - CAN na dvojce, ZVON - Rondel na jednotce a Rondel - Bory na čtyřce. Uzavřou Klatovskou třídu, Náměstí Republiky a Sady 35. Takže po městě pěšky jako za časů Rakouska Uherska. Zdravý člověk to ujde pěšky (jen ho to utvrdí, aby příště jel autem), chudáci imobilní a se zlomenou nohou. 3 hodiny je dost dlouhá doba, proč nejedou náhradní autobusy trasou Rondel - Rooseveltův most - Rychtářka - Zvon? (pro linku 1)
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 17:57:53    Odkaz na tento příspěvek  

Včera i dnes jezdil na zkušebních jízdách 24Tr pro Rigu.Taktéž včera i dnes na cvičných jízdách "trejsina".U dolního konce Koperníkovy /před křižovatkou s Husovou/je už zřízena provizorní zastávka linky č.15 TYLOVA ve směru Nová Hospoda.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2055
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 18:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, linka 2 by se taky zvládla busama až na nádraží - po průtahu, se zastávkou u Plazy a na Rychtářce. Přijde mi to už jako hodně silná drzost dopravního podniku, na tři hodiny se vymrsknout na celý centrum, Rondel - Bory a podobně...
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 20:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano ev.č. 491 na cvičné jízdě.


H_k: Drobnej hnidopich - bývalá právnická fakulta.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::jihlavskymhd.ic.cz/11...nejen 9 Tr e.č. 11
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 22:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:Kruháky u Olympie: Jde o oblast, ve které dochází k velkému křížení dopravy z mnoha směrů. Pokud chceme docílit toho, že se nám tam všechna ta auta neposrážejí, tak je takové množství kruhových objezdů nutné.

Ten počet celkem chápu, i když si myslím, že i to by se dalo vyřešit elegantněji, když se stavělo na zelené louce. Ale právě proto, že to bylo na zelené louce, tak nechápu proč jsou zvlášť ty dva u dálnice tak malé?
Naprosto dokonale to vylíčil Wlasta. Osobákem v pohodě, ale zkus se tam svézt autobusem (a to ne nějakým 9.5 ) a nejlíp za volantem.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2195
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 23:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veverka, č.209: Jenže když budeme všechno navrhovat na pohodlný průjezd autobusů, tak to bude pro osobáky tak velkorysé, že nám tam budou jezdit jako prasata a například efekt kolmého nájezdu na kruhák (popsáno výše) se zcela vytratí.

Dva kruháky u výjezdů z dálnice (resp. z kolektorových pásů) mi jako obzvlášť malé nepřijdou - jeden je vybaven i bypassem pro nejzatíženější směr (první a jediný v Plzni) a u toho tříramenného mám dokonce pocit, že má vozovku na kruhu tak širokou, že to právě dost ruší ten efekt kolmého vjezdu. Každopádně se mi zdá, že tyto jsou k velkým vozidlům dostatečně přívětivé, existují v tomto směru i horší případy.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje (první v HTML podobě)
534.0454
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.56.182
Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 00:50:42    Odkaz na tento příspěvek  

"...Pokud mám rozhodnout, zda-li bude kvůli úpravě ulice "trpět" pár žlučovitých autobusáků tím, že budou muset o trochu víc točit volantem (za což jsou mimochodem placeni).." řidiči mohou být rádi, že nejezdí na RO a RTO. Chápu, že nejezdíte MHD (jako substrát), proto nevíte že autobusy řídí i ženy (dokonce i SU 18)...
Označníky stanic l.č. 14 jsou přečíslované na l.č.16.
Taky si představte uspořádání trolejového vedení u Mráčku v kruháči. Budou tam výhybky relativně blízko za sebou a při každém průjezdu prubnete alespoň 2. Problém je v tom jak nastavit signalizační "bedýnku" tak, aby byla vidět současně např. z Americký a z Prokopovky. No to moc dobře nejde. Když už si to nalinkujete dopředu tak vám do toho zrovna vlítne kolega z boční ... Takže stavění na poslední chvíli. Docela si to dokážu představit: řidič musí vytáčet kruháček, sledovat provoz, hlídat chodce aby mu neskončili pod koly a ještě mít prst na tlačítku výhybky. A když mu spadnou klacky tak zastaví provoz v "půlce" Plzně, ten kruháč je přeci jednopruhový.
16 bude pravděpodobně obsazena dvouzdrojovými trolejbusy - nechápu jak by "15" lítali přes to oraniště. A pokud dojdou tak máme přeci "železnou" zálohu 409, 392 a spol. (po zrušení 14 budou stejně nadbytečný).
Takže bude dost "15" na "15". To bude krásný slalom z Koperníkovky k CANu s kloubem.
Olympie a kruháče: jsou tam 4+1 u cihelny-jen tak mimochodem. A víte jaké to tam bylo krásné bez té zas***é nákupní zóny (nechápu jak můžou někteří dělat sobotní "celodenní" výlety za nákupy místo výletu do přírody ), dálnice a zkratky do Dobřan? Který tam jen stahujou dopravu.
A ty úžasné (povedené) dopravní stavby nejsou jen kruháče a zku*vené točky. Docela rád bych dostal do rukou inžinýra co udělal příčný prách z prefabrikátu tak vysoký, že si o něj utrhnete výfuk. Nebo v místě, kde je jediné místo k parkování 8 kolmých stání tak z nich udělá 4 podélná. Hlavně, že mají chodci "dálnici". A kam mají zaparkovat s autem to už ho nezajímá. To v tabulkách asi neni. Asi si myslel že individuálové přesedlají na tříkolky a začnou využívat tu krásnou dálnici...
Další věc, stavěli se "nové" bytovky. Nejkratší cesta k hlavní je 150m. To majitel cesty samozřejmě nepovolil (tatry mu neva, ale individuálové ano) tak musí najíždět až 3x takovou vzdálenost přes půl čtvrtě a myslíte, že nová ulice dostala nové jméno? NE! Dostala označení 4a, 4b, 4c, 4d, 4e no jo todle, ale nikdo nechápe. Všichni (taxi, pizza...) otravují v čísle 4. Ono je to taky řádně schované. Potěmkinovu vesnici jsme dotáhli k dokonalosti - DOHNAT-PŘEDEHNAT! Proč dělat něco co by lidem mohlo ulehčit život...
Jdu radši spát...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41461
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 04:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musíte si už konečně uvědomit, že při navrhování komunikací v zástavbě je silniční motorová doprava vždy až na druhém místě za těmi maminkami s kočárkem, jejichž pohodlí, ba dokoce přežití je prvořadým cílem. Pryč jsou naštěstí doby, kdy se města rozetínala průtahy a chodci zaháněli do potupných nor. Auta a autobusy samozřejmě do měst patří, ale až po lidech.

Proč mi stále více připadá, že ty lidi na tom jsou často i přes uvedené proklamace ještě hůř než u starých staveb (ve skutečnosti, ne tabulkově)? Co třeba taková zeleň? Proč staré fotky působí mnohem zeleněji a vzdušněji jak v současnosti vytvářené parodie na „uliční životní prostor”? Že by to s tím člověkem na prvním místě před autobusy a auty až tak žhavé nebylo? (=Splnění nějaké normy nebo standardu kvality může sice úžasně buzerovat řidiče, ale prospěch „člověku” nepřinášet.)

PS:
Ten nový chodník u budějckýho nádraží možná nemá na šířku ani metr, jak se postupně zužuje. Velmi příjemná záležitost, když si vezmu, kolik tam je skoro celodenně lidí a že tam do zastávky zajíždí kloubové vobludy se zrcátkem významně zasahujícím za obrubník i normálně...
Hlavně že na druhé straně před Mercury Centrem je zlidštěného místa na manifestace, když tam kupodivu skoro nikdo nechodí (v porovnání s druhou stranou), ono ani nemá proč a kam. Že by chyba v Matrixu? :-O
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


6346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 09:23:40    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes ráno na l. 16 spatřen kloub č. 478 po GO ve Zlíně. Provedení zhruba stejné jako předešlé vozy, na přední čelo mu dokonce dali originál hliníkový obdélníkový štítek s černým nápisem ŠKODA. To měla jako poslední "Máňa" 422 (dosud v Deponě), jinak se to při VP/GO ze všech vozů odstranilo. Ale to je jen detail...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4322
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 10:28:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na tom kruháku u mraku mě zaujala ještě jedna věc: ve směru od nádraží k práci je možný tu šikanu osobákem proletět téměř v přímým směru, tedy vysokou rychlostí.

předpokládám, že páni projektanti by na to odpověděli, že z důvodu nedostatku místa to jinak namalovati nelze...

k soustavě nájezdů + sjezdů z dálnice u olympie a několika tamních kruháků se váže jedna z plzeňských legend, která praví, že i tehdejší koordinátor výstavby obchvatu, pan otásek tam se svým osobákem zabloudil

na točce bílá hora je vidět, že ing. projektantům by jedině prospělo, kdyby alespoň jedenkrát do roka dostali do ruky volant od něčeho většího, třeba autobusu nebo tahače s návěsem a měli by za úkol projet si všechny ty stavby, na kterých se za uplynulý období podíleli. mám dojem, že by se alespoň ty nejkřiklavější průsery nestávaly.
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7250
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 10:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

může mi někdo vysvětlit, jak se na kruháči dělá preference MHD?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4323
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 10:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ:
Proč mi stále více připadá, že ty lidi na tom jsou často i přes uvedené proklamace ještě hůř než u starých staveb (ve skutečnosti, ne tabulkově)? ...atd...

moje řeč, mám bohužel úplně stejnej pocit.

martin_l:
Jenže když budeme všechno navrhovat na pohodlný průjezd autobusů, tak to bude pro osobáky tak velkorysé, že nám tam budou jezdit jako prasata a například efekt kolmého nájezdu na kruhák (popsáno výše) se zcela vytratí.

ehm... páni inženýři by si měli uvědomit i tu skutečnost, že v celý západní evropě už min. 15 let stále poměrně raketovým tempem roste počet tzv. užitkových vozidel. samozřejmě že nejvíc je aut typu felicia pickup nebo citroen berlingo, ale i počty vozidel nad 3,5 a 7,5 tuny rapidně rostou.

navrhuješ tedy pro vozidla nad 7,5 tuny stavět speciální, pro tuhle kategorii "optimalizovaný" komunikace, kam by naopak nesměly vozidla menší?

a btw neměla by spíš společnost ty silniční vychovávat jiným způsobem než stavět uzoučký silničky a pidikruháčky? kde jsou cajti? kde zákonodárci?
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4324
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 10:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bobo:
viz kruhák na nám. generála píky na slovanech
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 11:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_J.: Dělat fontánu uprostřed silničního kruháče je zvrhlost. Vodní prvky mají být v těsné blízkosti lidí.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 11:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l: Jenže když budeme všechno navrhovat na pohodlný průjezd autobusů, tak to bude pro osobáky tak velkorysé, že nám tam budou jezdit jako prasata
Proto je 3. kruháč u Olympie udělán tak, aby tam auta mohla lítat jak prasata a autobus tam měl problém. Mohl bys mi vysvětlit výhodu současného stavu (kdy může osobák projet 3 ze 4 nejvytíženějších směrů vysokou rychlostí) proti klasickému téčku osazenému stopkou ve směru od dálnice?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 12:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_K: Mě teda vodotrysk uprostřed kruháče ve Varech nepřijde nějak špatnej... Nebo další různě v Teplý...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2408
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 12:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě je tohle hodně o vkusu. Ale myslím si, že vodotrysk (chcete-li fontána) je záležitost klidové zóny, kde plní nejen účel okrasný a proto se ho uprostřed kruhového objezdu, kde krom toho, že nesplní ostatní účely ještě bude dělat problémy opravdu nevyplatí budovat.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2198
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 19:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta: Proto je 3. kruháč u Olympie udělán tak, aby tam auta mohla lítat jak prasata a autobus tam měl problém

Jak už jsem napsal v příspěvku č.2195, tak tento kruhák mi přijde nejspornější a na tomto místě by ta styková křižovatka nevadila. Ale autobusem jsem tam jel, a nemám pocit, že by měl nějaké problémy.

Pavel2: navrhuješ tedy pro vozidla nad 7,5 tuny stavět speciální, pro tuhle kategorii "optimalizovaný" komunikace, kam by naopak nesměly vozidla menší?

Já hlavně navrhuju, aby se rozměry nákladních vozidel neustále nezvětšovaly. Provoz oblud, jaký povolily některé německé spolkové země je v evropských poměrech nepředstavitelný (snad kromě Ruska). Kamionové soupravy prostě do města nepatří, závozy obchodů musí zajišťovat malé a střední náklaďáky a pokud mají ty (třeba na kruhácích) problémy, tak je to otázka profesionality jejich řidičů.

neměla by spíš společnost ty silniční vychovávat jiným způsobem než stavět uzoučký silničky a pidikruháčky? kde jsou cajti? kde zákonodárci?

To by nesporně měla, ale ani policajt nemůže stát všude, takže se rychlá a bezohledná jízda musí znemožnit stavebními prostředky.

M_z: Co třeba taková zeleň? Proč staré fotky působí mnohem zeleněji a vzdušněji jak v současnosti vytvářené parodie na „uliční životní prostor”?

Souhlasím, například fotografie z období 1. republiky nebo počátku padesátých let působí mnohem zeleněji než současnost. Jenže tehdejší úroveň provozu tu dnes nemáme, takže nemůžeme chtít, aby i ulice vypadaly jako tenkrát. Pokud ale budeme srovnávat třeba s obrázky ze sedmdesátých let, tak jsem přesvědčen, že dnes jsou ulice mnohem příjemnějším prostorem. Zločiny typu pražské II. severojižní magistrály se už dnes nedějí.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje (první v HTML podobě)
534.0454
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.56.182
Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 21:50:46    Odkaz na tento příspěvek  

Nejprve pár upřesnění. Přeznačené zast. 14 jsou u komorního, U Trati a u plynárny. V révovce dnes položen asfalt - provoz klasických t-busů možný.

Vylukové označníky vypadají jako vánoční stromky (jak jsou ověšeny). Dokonce se objevil typ který má ve spol. rámečku a-bus a t-bus.

Nové jezevčíky pro 19 stále nepřišli, proto se nebudou vystavovat SU na 41. Tím pádem se tam zkrátí intervaly (= nová práce pro 409, 392 a spol.)
Dnes 300 - 21, 393 - 30, 425 - 14, 445 - 20.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 22:43:26    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes spatřen pravděpodobně vůz 21TrACI č.492 po VP s automatickými stahováky LEKOV na zkušební jízdě,viděl jsem ho zezadu,kde neměl ještě nalepeno evidenční číslo.Taktéž na zkušebce opět i Riga.Na sloupu v Tylově poblíž vjezdu do tržnice U Práce je už také uchycen nový provizorní společný označník pro trolejbusové a autobusové linky č.12,17,19,20,33,N1,N2,O a T.Když se bude kolem Mrakodrapu o tomto víkendu předělávat trolejové vedení,předpokládám,že kromě linek 10,11 a 16 /na kterých bude jezdit NAD/,budou na linky č.12 a 13 vypraveny pouze NP trolejbusy s alternativním pohonem 21TrACI a 24Tr.Tudíž v úseku Hlavní nádraží ČD - U Práce (nebo jen Mrakodrap),resp.Hl.n.ČD - Prokopova pojedou na dieselagregát.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1976
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 22:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobo- může mi někdo vysvětlit, jak se na kruháči dělá preference MHD?
Noto je jednoduchý ... doprostřed kruháče se postaví policajt jako tam v křižovatce kdysi stával a ten bude zastavovat provoz uvidí-li přijiždějící MHD

Ad fontána v kruháči-
Já bych jí tam taky nestavěl. Místo ní dych tam každej den na 2 hodiny postavil skupinu ing. projektantů co to namalovali aby si na ně mohli řidiči velkých vozidel plivnout nebo jim "hlasitě tykat".

Ad M_l a jeho zkreslený představy o provozu-
U tebe je krásně vidět postoj b*ba obecného s fabií, co nikdy neřídil nic většího a fabku bere jako normativ vozidla.


Já hlavně navrhuju, aby se rozměry nákladních vozidel neustále nezvětšovaly. Provoz oblud, jaký povolily některé německé spolkové země je v evropských poměrech nepředstavitelný

Uvědom si že spouprava tahače a dvou návěsů ušetří spoustu paliva a času, páč odveze téměř tolik co 2 soupravy tahač + návěs. Takže je rozhodně lepší když městem projede 10 maxi souprav než 20 dnes normálních ... na ovzduší by se to jistě kladně projevilo.
Jejich provoz je nepředstavitelnej ale pouze díky k*eténům (jako kupříkladu ty) co by nejradši viděli jízdní pruh maximálně metr širokej.
Komu se to nelíbí, ať mi ... ... vleze na záda.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8240
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 23:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chápu, že nejezdíte MHD (jako substrát), proto nevíte že autobusy řídí i ženy (dokonce i SU 18)...

Jen tak cvičně, kolik jich je? Dvě, tuším....?
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
534.0454
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.56.182
Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 23:14:41    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: u dp 2-3, u ČSAD asi stejný počet.
Ale mě šlo o něco jiného. Blbě jsem to jen napsal. Nejde přece všechny řidiče autobusů házet do jednoho pytle ("žlučovitých autobusáků"). Existují také cholerici ... To je stejný nesmysl jako kdybych řekl, že všichni ****** (doplňte menšinu-jinak se to neodvažuji napsat) kradou... Dál bych se v tom nepitval.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1979
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 23:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

všichni ****** (doplňte menšinu-jinak se to neodvažuji napsat) kradou.
POLITICI ?
Komu se to nelíbí, ať mi ... ... vleze na záda.
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 00:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak kdy tipujete že se toho někdo chytí v Plzni?
http://zpravy.idnes.cz/neujedes-a-usmejes-se-trenuje-ridice-mhd-r editel-dvorak-pg7-/praha.asp?c=A080417_141940_praha_pei
http://zpravy.idnes.cz/dokument-desatero-slusneho-ridice-d57-/pra ha.asp?c=A080417_154601_praha_pei
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41490
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 02:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím, například fotografie z období 1. republiky nebo počátku padesátých let působí mnohem zeleněji než současnost. Jenže tehdejší úroveň provozu tu dnes nemáme, takže nemůžeme chtít, aby i ulice vypadaly jako tenkrát. Pokud ale budeme srovnávat třeba s obrázky ze sedmdesátých let, tak jsem přesvědčen, že dnes jsou ulice mnohem příjemnějším prostorem. Zločiny typu pražské II. severojižní magistrály se už dnes nedějí.

Když ono to většinou vypadá tak, že ulice se zúží, chodník rozšíří a zelený pás zmizí (a ne vždy kvůli zřízení míst pro parkování). A to v místech, kde projde pár lidí, takže stávající chodník by bohatě stačilo opravit a jako ochranu před provozem nechat ten zelený pás (tráva, záhonky, stromy, když se o to bude někdo starat...). Beru to jako mnohem lepší řešení, než když se chodník akorát rozšíří a jediný předěl od silnice tvoří obrubník, takže ve výsledku lidi (a tím spíš děti) polezou mnohem blíže k projíždějícím vozidlům.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2063
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 10:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_L: Zločiny typu pražské II. severojižní magistrály se už dnes nedějí.

Plzeňský nový SJ průtah se aktivně připravuje - betonový estakády, protihlukový stěny...

Šílenost u Trati se dodělala nedávno... Hromady betonu, nepraktický a nefunkční podzemní garáže...

Na nové Folmavské, postavené podle všech "správných" norem, zařvalo už několik chodců, celá vyrobena fuknčně - nebezpečně... (Aby člověk viděl přes protihlukovou stěnu, musí skoro na silnici, kde ho těsně mine rozjetej kamion... )
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1907
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 12:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem očekával, že bude u mrakodrapu už částečně odstříháno, ale nic moc se tam neděje. Ale je možné že jsem tam byl v době, kdy byla přestávka na oběd. Oblouky od nádraží vpravo jsou zadrátované, jen ještě chybí vyhybka vlevo k muzeu. Předpokládm, že použíjí některou od mrakodrapu. Označníky jako vánoční stromečky jsou již i na náměstí a jinde v centru na objízdných trasách.
Uvidíme co bude zítra, ale myslel jsem, že během víkendu odstříhají od mrakodrapu veškeré trolejové vedení a natáhnou jen přímou stopu z Gothovky do Doudlevec.


(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7261
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 12:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mě se nelíbí, že se každej ohání bezpečností a bezpečnost má bejt v tom, že se bude popojíždět. asi někdo jezdí za firemní benzín, ke svačině rád prach ze spojkového a brzdového obložení a různobarevné čmoudíky má místo vonavky.......
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1981
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 12:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

někdo jezdí za firemní benzín, ke svačině rád prach ze spojkového a brzdového obložení a různobarevné čmoudíky má místo vonavky.......

Odkud mě tak dobře znáš?
Komu se to nelíbí, ať mi ... ... vleze na záda.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2201
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 13:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: Uvědom si že spouprava tahače a dvou návěsů ušetří spoustu paliva a času, páč odveze téměř tolik co 2 soupravy tahač + návěs. Takže je rozhodně lepší když městem projede 10 maxi souprav než 20 dnes normálních ... na ovzduší by se to jistě kladně projevilo.

Městem nemají jezdit žádné soupravy. Ty mají sloužit k tomu, aby mezi sebou spojovaly velké továrny a logistická centra. Až budou všechny důležité směry nahrazeny dálnicí nebo přinejmenším modernizovanou silnicí I. třídy vedenou výhradně extravilánem, tak se o maxi soupravách dá možná uvažovat. Stejně mám ale z podobného řešení pocit, že se na silnice snažíme nacpat zbytečnost, jejíž dopravní výkon je schopna zvládnout železnice (ovšem kdyby chtěla, ale to je na jinou debatu).

Jízdní pruh metr širokej se běžně staví, ovšem pro cyklisty.

H_k: Plzeňský nový SJ průtah se aktivně připravuje - betonový estakády, protihlukový stěny...

Na tom je právě vidět ten nesmírný rozdíl. Proti plzeňskému průtahu se zvedla taková vlna odporu, že jeho realizace v původním návrhu je dnes nemyslitelná a hledají se nová, přijatelná řešení. Před třiceti lety by se nikdo nikoho na nic neptal.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje (první v HTML podobě)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41515
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 13:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tejně mám ale z podobného řešení pocit, že se na silnice snažíme nacpat zbytečnost, jejíž dopravní výkon je schopna zvládnout železnice (ovšem kdyby chtěla, ale to je na jinou debatu).

Myšlenka správná, ale realita je trochu jinde. A kupodivu ani soukromí dopravci na tom nic nemění, současná státní správa železničních tratí bohužel spíš vyžene i ty poslední přepravy, co se ještě drží. Ono skutečně přepravce nezajímá, že půlka tratí je zavřená, musí jezdit šílenými odklony, vlaky nejezdí ve svých trasách, atd., takže železničního dopravce to stojí peníze navíc, které pak musí požadovat po přepravci, aby negeneroval dluhy.
V takovém prostředí se spíš dočkáme spíš těch „silničních vlaků”. Rád bych byl optimistou, ale to by to napřed muselo někoho zajímat, nyní to nikdo moc neřeší, dyť doprava je tak levná, a především ta silniční.

(Když už se to tu nakouslo...)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Plebs
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.35.162
Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 15:03:42    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l: Tedy ty jsi fakt boží. Opravdu zírám co ze sebe tady sypeš.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1908
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 15:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ačkoliv ne vždy úplně s MartinemL souhlasím (i když v mnohých věcech ano), vážím si jeho příspěvků proto, že vysvětlují uvažování stavebních plánovačů a dají se lépe pochopit důvody jejich konání.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1983
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 15:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Městem nemají jezdit žádné soupravy. Ty mají sloužit k tomu, aby mezi sebou spojovaly velké továrny a logistická centra
Pokud by to tak platilo tak si v tescu u nádraží nekoupíš ani rohlík když ho tam souprava nepřiveze
Komu se to nelíbí, ať mi ... ... vleze na záda.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2203
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 15:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: Pokud by to tak platilo tak si v tescu u nádraží nekoupíš ani rohlík když ho tam souprava nepřiveze

To je něco jiného, tady jde o dopravní obsluhu, která je samozřejmě nezbytná. Já jsem mluvil o kamionech, které na jednom konci do Plzně vjedou, aby z ní na druhém zase vyjely a jejichž provoz je potřeba vymístit mimo zástavbu.

H_Š, č.1908: Děkuju za podporu.

Plebs: Prosím, konkrétně. Rozporujte nějaký můj jednotlivý názor, takhle obecně je to k ničemu.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje (první v HTML podobě)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41518
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 15:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem mluvil o kamionech, které na jednom konci do Plzně vjedou, aby z ní na druhém zase vyjely a jejichž provoz je potřeba vymístit mimo zástavbu.

A ono jde především o kamiony, která naloží v Plzni hajzlpapír, odvezou ho na zabalení někam za Paříž a nakonec ho přivezou zpátky do Prahy. Ale (ne)zbytnost někteých přeprav už se tu řešila, a možná to bylo právě zde... Bohužel, doprava je příliš levná, když se tohle vyplatí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Plebs
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.35.162
Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 18:15:04    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l: snižování plynulosti silniční dopravy. Zářný příklad je paskvil jménem Klatovská. Podobně smýšlející dopravní inženýrink je opravdu krok vedle. Tím hůře, chybí-li dostatek sebereflexe. Stačí číst a člověk si vyrobí obrázek sám.
534.0454
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.56.182
Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 18:59:25    Odkaz na tento příspěvek  

Kritik: jak docílit toho, aby se řidiči celou směnu usmívali na substrát? To by si museli leda zahulit!
Docela mě překvapilo, že stačili předrátovat už v noci/ráno. U mráčku se stávající křížení měnit asi nebude (=práce navíc ).
DP nezklamalo - na NAD vystavilo skuetečné perly :
10: 419, 426 (šejdr), 473
11: 381, 404, 472, 474
16: 387, 401, 407, 409, 425, 470, 486
FKÚ pátrá: neznáte tohoto pána? Informace zdělte neprodleně na nejbližší služebně (K-REPORTU) nebo na telefonním čísle...

Ještě k zásobování. Nejen velké obchody využívají velká vozidla

Plebs: k té Klatovské, pokud by koleje zůstali při chodníku (jako na Slovanské) tak by tam mohli být klidně 4 pruhy pro individuáli. (Za tutu větu mě asi ukamenujete co? )
Pmdp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 20:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

534.0454:toho pána už jsem jednou viděl na Vinicích,když si fotil Tedoma

(Příspěvek byl editován uživatelem pmdp.)
Karosa B732 Ev.č.416
!!!Pozor na lovce sedadel!!!
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 23:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Městem nemají jezdit žádné soupravy.

A co třeba takový 15m Solaris? Není to sice souprava, jenže o to neohrabanější je. Asi by bylo nejlepší autobusům a trolejbusům zakázat vjezd do města, tam by smělo jen IAD a všechny ulice by mohly být mnohem užší nebo mít víc pruhů, ne?
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2204
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 01:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plebs: Zářný příklad je paskvil jménem Klatovská

Klatovská je jen zářným příkladem nesmyslně tendenční argumentace kritiků moderních dopravních řešení. Každý, kdo o tom rozumně přemýšlí, tak ví, že ve všech místech, kde byla Klatovská zůžena ze dvou pruhů na jeden, tak se stejně v jednom pruhu jezdilo už předtím a to díky konfiguraci jízdních pruhů, kde levý je určen výhradně pro levé odbočení (u Práce) anebo pokud byl určen i pro jízdu přímo, tak byl stejně někým odbočujícím "přehrazen" a rovně se mohlo jen v pravém pruhu. Argumentovat Klatovskou rovná se (z vašeho pohledu) šlápnout vedle.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje (první v HTML podobě)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4326
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 02:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

534:
přijď jednou do autoškoly DP v Cukrovarský na schůzku tram-bus-clubu, nebudeš se zbytečně ptát na obličeje. příští setkání máme ve čtvrtek 15.05.2008 od 17 hodin.

co se zásobování toho mekáče týče, ta Scanie (stále fa Česlog?) je k vidění cca 1x za 1 - 2 měsíce. z hlediska toho jak jsou náklaďáky v centru škodlivý je to imho špatnej příklad, jednak je to auto s motorem Euro4 (viz kruh se zelenou 4 na čumáku) a druhak kdyby to vozili např. Transitama tak jedou 2x do tejdne, čili by byl provoz zase o kapku hustější

martin_l:
zužování silnic, zmenšování oblouků a kruháků atp. mi nepřijde jako optimální řešení. říkám to stále a i zde už poněkolikátý, že brát jako etalon pro posouzení průjezdnosti koktáffku f kombyku je zvrácenost.

nevím proč se tomu někteří tak bráníte, stačí říct a domluvím ti tejdenní svezení kamionem po evropě, stravování z vlastních zdrojů, spotřeba eur minimální.
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 09:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_l:
Navážu na Pavla 2: A uděláš si papíry na bus a půjdeš na brigádu do DP a ČSAD, viděl bych to tak na na dva roky + nějaký kamionek v kombinaci s popelářským vozem, než by tě pustili po škole do normální práce.Docela jsi mne pobavil, když píšeš, jel jsem autobusem, autobus projel a nevypadalo to, že by měl řidič problémy, no tě péro....
a že ti stačila jízda v dodávce?? No, tak tomu jsi nasadil korunu.

Například by mne zajímalo, proč není nájezd na kruháč v částkovce z francouzký třeba o 30 cm širší, víš, vono když tam táhnu solaris, tak většinou hobluju levou přední a pravý zadní pneu. Zlatý komunisti když si vezmu jak postavili kruháč v částkovce, pěkně širokej a nebyl žádnej problém.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 10:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel, doprava je příliš levná, když se tohle vyplatí.
V současné době to tak je, ale zásoby ropy nejsou bezedné a nebýt slabého dolaru, tak by benzin a nafta taky nebyly za 30 korun jako dnes.
Myslím si, že za pár let nastane čas, kdy se budou omezovat nesmyslné silniční transporty a doprava se začně vracet na železnici...v opačném případu by se musela najít stoprocentně adekvátní náhrada za benzin a naftu.

DP nezklamalo - na NAD vystavilo skuetečné perly
Mě se teda nezdá, podle mě jsou to vše normální busy v celkem dobrém stavu. A potom je to NÁHRADNÍ autobusová doprava. Podívejte někdy třeba na ČD, co tam kolikrát jezdí za busy na NAD.
ICQ: 475-013-204

Od 1.1. 2008 naježděno vlakem celkem: 3090 km.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8246
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 11:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podívejte někdy třeba na ČD, co tam kolikrát jezdí za busy na NAD.

A to ještě na Plzeňsku jezdí ČSAD... Na Hradubicku jezdí obvykle firmy Mrázek a Bartoš. K druhé jmenované firmě uvádím, že provozuje různé ojetiny od ČSAD z Liberce, Hodonína, Blanska a Prostějova a další vozy s nejasným původem. Rok výroby tak 1987 - 1993.
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 11:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DP nezklamalo - na NAD vystavilo skutečné perly
Dnes asi v 11 odtahovali 426 do vozovny (asi z Košutky).
Velký bratr tě vidí!
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2411
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 12:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Může mi někdo říct, proč jsou barvy na výlukovejch pláncích americký tak nepřehledný!? To snad mohl dělat jenom šotouš! Zelená, zelená, zelená, zelená, zelená, žlutá, žlutá, žlutá, oranžová... V tom se vyznej! Plánky jsou přehledě řešený, jenom stačilo tu linku v tom Corelu vybarvit jinak, konstrastně!
Já se v tom prostě neorientuju mluvím hlavně o okolí Muzea, nebo CAN a linky 35, 20 a 28... Fakt sorry, ale ta volba barev mi přijde nedomyšlená, přitom je to to nejpodstatnější, jinak mi ten plánek totiž přijde bezchybnej...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1486
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 16:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ani se nedivím, že Karosu č.426 odtahovali do vozovny - je to dost poruchový autobus.
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz, josef.kulaviak@centrum.cz
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 18:56:06    Odkaz na tento příspěvek  

Nejprve opravuji chybu z mého posledního příspěvku.Posilová trolejbusová linka č.17 /bude jezdit pouze ve špičkách pracovních dnů/ nejede kolem Práce a Tylovou,nýbrž jede z Doubravky,Zábělské /částečně jako 16./ a dále s linkami 10 a 11 točí kolem Muzea zpět na Doubravku.Ten zmiňovaný autobus č.426 jel včera na NAD.Dnes odpoledne odtahoval tahač porouchaný vůz č.449.Včera to montéři vedení u Mrakodrapu neměli jednoduché,celý den propršel.Dnes tam byl už klid,to nové trolejové vedení odbočkou z Anglického nábřeží na Americkou k Wilsonovu mostu si dnes za pěkného počasí několik lidí fotilo.Montéři vlastně odpojili část trolejí od křižovatky před Mrakodrapem,jinak ostatní vedení budou sundávat pravděpodobně až po vyloučení provozu později v klidu.Na linky č.12 a 13 byly vypraveny téměř jen vozy 24Tr,dnes dokonce na lince č.12 výhradně.Trejsiny se vystřídaly pouze tři 486,491 /dnes/,493 /včera/.Ze 24Tr jsem během víkendu neviděl pouze vůz č.506.Včera časně ráno projížděla kolem Mrakodrapu Trejsina č. 479 jako zkušební jízda.Na NAD byly nasazeny převážně starší Karosy,např.: 381,387,392,401,403,404,407,409,410,419,pak 425 a 426.Z NP vozů pak 466,468,470,472,473,474,486 a dokonce i Citelis 520.Včera jsem jel na lince č.16 vozem č.401 a bylo to utrpení,vůz neskutečně škubal,člověk se za jízdy musel řádně držet,dnes jsem ho už v provozu neviděl.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4327
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 20:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co to včera kopala fa suptel na anglickým na křižovatce s americkou? víte někdo? dnes navečer už to bylo uklizený.

a speciálně na pepu_103:
víš kdy mají dorazit ty nový kb solarisy? a budou dva nebo čtyři?
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4328
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 20:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milanm #1196:
upřímně řečeno taky bych radši viděl kdyby se po kolejích tahalo několikrát víc nákladů než dnes a aby to množství bylo alespoň srovnatelný se silnicí, ale MZ ti vysvětlí že to se při dnešních podmínkách asi nikdy nestane.

dráha je drahá, pomalá, nepružná a v cz hnusná a špinavá. kamiony jsou pravej opak. dráhy to skoro ani nemají (prej) kdy a kudy vozit. MZ nám jistě rád připodobní cestu nákladu dejme tomu z hamburku do prahy - trasu, kilometry a čas, jestli bude cca znát cenu nevím.
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 21:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako obvykle: dva dny před začátkem výluky, v sobotu dopoledne, objel dispečer zastávky a vyvěsil jízdní řády ... takže celý víkend čekali lidi v dešti na zastávkách a divili se, proč to nejede :-/
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2064
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 22:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, neuvěřitelný, přenosný označníky tam mrskli snad už v pátek odpoledne - hlavně že trolejový vedení můžou montovat v noci a v dešti. Kdyby aspoň přesto dali hadr, nebo ceduli s poznámkou platí od...



Pavel2: Hlavně na dráze jsou stále naprosto nepředstavitelý byrokratický překážky, proč nejde tohleto, támhleto... Dráha se většinou smete ze stolu stupidní frází o tom, jak rohlík do makra stejně vlakem nedojede - ale že se vozí denně dvacet kamionů písku 100 kilometrů z vlečky na vlečku po okresních silnicích, to je v pohodě... Protože silniční dopravce se při současné legislativě nemůže stát železničním, protože se nikdy normálně nedopracuje k osobě odborně způsobilé, natož aby se vyrovnal s tou byrokratickou ránou potom, kdyby se mu tohle náhodou povedlo...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41582
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 22:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějaký čtivo i o této problematice rozptýlím do silničních diskusí.

Jinak škoda, že jste včera nebyli v ČB na pivu, s Felixem a HP jsme řešili městské komunikace a leccos kolem. :-) A taky např. budějckou oficiální vizi dopravu "rozptylovat" do všech ulic, změstotvornění levobřežky (větší hovadinu jsem snad v životě neslyšel...) atp.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 01:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k: to víš, troleje montujou dráteníci, zatímco JŘ vylepuje PAN dispečer
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4330
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 06:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ty zastávkový JŘ platný od dnešního rána vylepený už během víkendu potvrzuju. jel jsem v sobotu pozdě večer z Božkova. stály tam odjezdy 21:40, 21:55 a mě trolejbus naložil 21:50. platnost JŘ byla uvedená samozřejmě od 21.04., takže v tu chvíli to pro mě byl cár papíru.

PMDP je tu pro vás, vážená cestující veřejnosti

btw zajímavý je, že vždycky, když jedu odněkad kde se normálně nevyskytuju každej den, bývá to v podobně MHD-nevhodnou hodinu a JŘ se mění a častokrát je přelepenej tím, kterej ještě neplatí.

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 07:28:37    Odkaz na tento příspěvek  

Od dnešního dne,21.dubna 2008,jsou už na levé straně zastávkových jízdních řádů všech linek MHD v Plzni,uvedeny doby jízdy,tj.konečně i na trolejbusových linkách.Je to důležité kvůli přestupům,které přibydou vzhledem k prodloužení jízdních dob a stanovení platnosti přestupních jízdenek.Zamyslel jsem se i na případném trasování některých trolejbusových linek v budoucnosti,tj.po vybudování linek na Borská pole a výstavbě sídliště Na Švábinách.Z tohoto sídliště by mohla jezdit např.linka č.15 k nádraží a dále Tylovou,Domažlickou tř.ke kruháku před Novou Hospodou a Folmavskou na Borská pole.Linka č.17 by jela z Doubravky,Zábělské po šestnáctce a z Jižního předměstí pak pokračovala kolem Karlova na Borská pole.
Ta současná linka č.14 by mohla už jezdit jako posilová z Bor až k Muzeu a dále okruhem přes Anglické nábřeží,Sirkovou k hlavnímu nádraží a zpět na Bory.
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 10:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechapu co porad Martin_l obhajuje, kdyz tady vidi tu "armadu" nespokojencu pochazejici z REAL provozu.
Zelenomozci, probudte se uz, nebo vas ceka spatny konec!