K-report
 

Archiv do 20.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Plzni » Archiv do 20.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4620
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 12:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Olomouc schovává tramvaje do jiných měst. Liberec - 129, Praha 117, Brno 121 ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754, bart5(zavináč)centrum.cz
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3664
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 12:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

midar, slimman & spol.:
je třeba si uvědomit, s kým vedete dialog. pakliže je někomu okolo 16 - 18 let, těžko může vnímat ty souvislosti, že... :-)

jazykový koutek martina_l:
ano, velmi správně, pane kolego. prohřešky proti naší gramatice nebudeme tolerovat, nechceme přece, aby se spousta chyb stala normou :-)
to už bysme mezi vyjmenovaná slova mohli rovnou zařadit i vydět, vyset atakvšelijakpodobně
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 12:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l: Ja vím kua, jenom jsem trochu rýpal do midara, který tu míru často překračuje.
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 12:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l: Já tady snad píšu diktát, abych byl oznámkován??

Nebylo mi tady cca před 2 dny natlučeno do hlavy, že se to jmenuje ''Tramvaje v Plzni'' a né ''Český pravopis''?? Neřikám že píšu bezchybně, ale myslim si, že ty taky děláš chyby, neříkám že tady.

Tady zase nastává problém, že z z Vekry se nemůžou brát ND, protože neni Dopravních podniků

Mayg: Jo, tak to maj v Olomouci smůlu, když maj malou vozovnu, neschovaj nic, no jo, proto se do všeho musí cpát prachy. ale ona už tich zdravých dílu taky nemá, pantograf to nemá, plošinu možná a 2 trakčáky sou už taky pryč, takže není co řešit.

HŠ: Asi tak, stejně už se do tich Aster dali neuvěřitelný prachy, to se měnila celé výzbroj u tich Aster, tolik poruch co to mělo, do toho se taky museli cpát prachy.}
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 12:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: Tady Pavlík si nemohl nechat ujít příležitost rýpnout si, viď
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 13:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je vidět, tak situace s Astrami připomíná situaci s motorovými vozy 843. Taky se kvůli nedostatku náhradních dílů odstavovaly a rozebíraly. Dnes už jsou na tom 843 podstatně lépe - dlouhodobě neprovozní již není žádná 843.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 15:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani 016, nebo kolik to bylo, řadu let v Chomutově na nákladních podvozcích? Taky mě to napadlo. Tenhle kanibalistickej přístup je typickej pro podniky, kde není normální cena peněz, tzn. někdo z venku jim koupí drahou hračku a oni s ní levně nakládají. V případě ČD stát, v případě PMDP město.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2544
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 17:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tenhle kanibalistickej přístup je typickej pro podniky, kde není normální cena peněz, tzn. někdo z venku jim koupí drahou hračku a oni s ní levně nakládají.

Naprosto přesné.

Co se týká ND a jejich dostupnosti - svou hromádku másla na hlavě mají oba - záklazník i dodavatel. Zákazník by se měl sám zajímat, jaká je dostupnost ND a smluvně si to ošetřit. Výrobce by pak měl sledovat které ND jsou obtížně dostupné a těmi se zásobit v dostatečném objemu.

Bohužel v současné situaci v ČR je to tak, že obě strany zajímá jenom uzavřený kšeft a první jízda s papaláši a novináři. Co se děje dál už není v TV vidět, negeneruje to politické body a proto to nikoho netrápí.

Pro srovnání - jako první vybavení Trií do USA se dodává 40 stopý kontejner (takový ten velký námořní kdo to nezná) narvaný ND až po střechu. Podobný kontejner dodala Škodovka do Portlandu a Tacomy, takže je vidět, že když se chce, tak to jde. U nás se prostě nechce.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 17:48:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnes konečně zase všechny NP kačeny v provozu na lince č.1.Na negarantovaném pořadí 3/1 jela gambrinuská 293 /které je určeno pro Astru a kde se teď vyskytoval i sóláč 239/,další dvě na šejdrech.Dále tam jely tři Astry.Odpočívají teď vozy 301 a 310 a K3R-NT č.312.Ta 293 budí velkou pozornost u cestujících /v dobrém slova smyslu/ a i já jsem měl s ní po dnešním prvním svezení dobrý pocit.Před ní jedoucí souprava T3 187+188 po VP na 23/1 je teď opravdu pěkná,jen se leskne a voní novotou.Pokud si vzpomínám,tak tato souprava v ninulosti dosti škubala,měla snad nejhlučnější stykače /společně se soupravou 278+279/. Dnes už zesílila informační kampaň k zítřejšímu spuštění SOD.V Sadech 35 kolportérka rozdávala lidem letáčky s textem NOVINKY v PMDP.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 18:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karelpl, č.1474: Já jsem tady nikomu nic o názvu diskuze nevtloukal, nevím, proč to píšeš mně a ještě tučně.
Ano, každý dělá chyby, to zkrátka patří k lidské přirozenosti a občas i já nějaké to i/y přehlídnu. Ovšem tvé příspěvky mají dlouhodobě mizernou pravopisnou úroveň a to neplyne z nepozornosti nebo roztržitosti, ale neznalosti. Přirovnám to k situaci v silničním provozu: Přehlídnout červenou se může stát každému, na silnici ale nepatří někdo, kdo neví, co červená a zelená znamenají.
A kromě toho bych od tebe očekával reakci ve stylu "díky za upozornění" a ne prskání, že předmětem diskuze jsou tramvaje v Plzni. Jistě, že jsou, ale mně šlo o formu, jakou se o nich diskutuje. Bohužel internet přinesl mj. i možnost písemně se vyjadřovat komukoli a zde je názorně vidět, že to úplně dobře není. Možná by to chtělo více číst a méně psát.

A teď zpátky na koleje: Cestující z linky 2 tu nedávno psal, že byla oživena výhybka na Malesické. Dnes jsem si povšimnul, že svítí i modré šipky v Palackého ulici (toho času nepojížděná trať bývalé dvojky), které byly (pokud mě pamět neklame) taky zhasnuté. Takže možná jde o nějaký systémový krok.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1740
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 22:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem jel před chvíli z města a posledních několik zastávek ve Skvrňanech řidič používal už poptávkové otevírání dveří. A lidi to bez problémů chápali.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2104
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 22:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám podobnou zkušenost. U nádraží také řidič použil, ale lidé co vystupovali zmáčkli, jedna STŘÍZLIVÁ holka stála jako trubka u dveří tak jsem tak potichu zesiloval slovo tlačítko, už skoro zmatečně běžela k jinejm dveřim, ale nakonec zmáčkla. Ono večer se to pozná OK, ty diody svítí pěkně, ale zejtra ráno se i já obávám, že zazmatkuju :-)

Další na co bych se chtěl zeptat odborníků je: Z mostu (delšího) nad nádražím padaly jiskry, jako když se piluje brusným kotoučem. Nevim jestli se to mu říká flexa, nebo jak se to jmenuje, to je fuk. Prostě padal zlatej déšť chvilkama. Mohlo to být způsobeno mrazem, elektřinou, nebo možnost mohla být jediná a to ta, že tam nahoru vylezl nějakej dežo?
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3668
Registrován: 8-2002


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 01:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m_f >>
na podjezdech u nádraží, přesněji řečeno na prvním ve směru od pivovaru/tesca jsem nedávno taky viděl déšť zlatých jisker. tak nějak pro sebe jsem usoudil, že se tam asi něco opravuje a ne že si tam jakejsi romák vylepšuje svůj rozpočet :-)
od silový elektřiny většinou bývá déšť stříbrno-modrozelenej, tuto bylo stopro od flexy :-) mrazem teda určitě ne-e

karelpl #1475 >>
pakliže si myslíš, že mě nasereš, taxi na omylu. tuten tejden už jsem totiž potkal dost vocasů na to, aby mě rozhodil někdo, komu ještě teče mlíko po bradě. takže se zaměř na gramatiku a snaž se, ať tě tady nemusíme známkovat z pravopisu ani ze slohu

souhlasím s martinem_l, že tvé příspěvky mají dlouhodobě mizernou pravopisnou úroveň, což plyne z neznalosti. prskání místo děkuju za upozornění taky znám velice dobře - většinou se tak projevujou ukřivděný jedinci, kteří si o sobě myslí, že jsou mistři světa. a konečně pod větu možná by to chtělo více číst a méně psát se taky podepíšu, protože to na tebe sedí jak na hrnec. pakliže se domníváš, že do tebe někdo rejpe často, možná by nebylo od věci zamyslet se nad tím, proč to vlastně dělá. jestli to třeba nebude tím, že když už nahraješ na smeč, tak protistrana jí akorát s chutí odpálí

jenki >>
...jako první vybavení Trií do USA se dodává 40 stopý kontejner narvaný ND až po střechu.
tak to teda , ale souhlasím s tím, že ohyzdná bedna velikosti 13metrovýho návěsu není politicky tak přitažlivá jako nová naleštěná tramvaj. bohužel. dost možná amíci taky vnímají geografickou vzdálenost a/nebo mají obavy i ze spolehlivosti dodavatele/ů odkudsi z eastern europe. otázka je, jestli by na ten narvanej kontejner v cz podmínkách byly finance, zvlášť když někdo kouká akorát na to, aby jinej subjekt co možná nejvíc oškubal na dotacích. a náhradní díly do vozu lze asi dotovat velice těžko...
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 06:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akce "POD" vypukla. Docela zajímavý zážitky. Roztrhávání dveří opilci vracející se domů,když se otevřeli alespoň jedny dveře, dav čekající se na stanici nastupoval pouze těmi které byli otevřené. Ale pokaždý je to jiný. Jde jen o zvyk. Jsem zvědav jaké poznatky se tu dočtu.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2545
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 06:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

otázka je, jestli by na ten narvanej kontejner v cz podmínkách byly finance, zvlášť když někdo kouká akorát na to, aby jinej subjekt co možná nejvíc oškubal na dotacích. a náhradní díly do vozu lze asi dotovat velice těžko...

V tom je právě ten fór - na tramvaje se dá dotace vytřískat, na ND těžko. Kdo je chytrý objedná sí "tramvaje s prvotním vybavením" (což je naprosto košer) a do prvotního vybavení si klidně nadefinuje celou tramvaj rozsypanou na součástky.

Kdo je blb objedná si tramvaje "jen tak" (maximálně dostane jako bonus pár mažoretek) a pak se diví.

Více v diskuzi Nové tramvaje.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jenki.)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7632
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 09:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100, hodně zpětně:Problém je v tom že v momentě kdy je někdo zbije a dovede za polišema je on sám prohrávající.

No, já jsem měl podobný incident včera večer a musím říct, že policie byla velmi vstřícná, ochotná a spolupracující, všechno bylo vyřešeno za 50 minut od okamžiku, kdy došlo k incidentu, a to včetně dojetí do vozovny, odhadu škody na autobusu a návratu zpět na linku. Takže bych to zas tak černě neviděl.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1741
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 19:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak bych po dnešku řekl, že plzeňáci dnes prošli testem inteligence na chvalitebnou. Sice se občas objevují cestující, kteří zmateně přebíhají k jiným otevřeným dveří, ale většina těch, před kterými se dveře neotevřou si rychle uvědomí že už je sedmnáctého a tlačítko zmáčknou. Teď o víkendu to funguje pěkně, na mnohých zastávkách se skutečně dveře neotevírají, někdy i vůbec. Uvidíme jak to bude v týdnu ....
Z protijedoucí tramvaje jsem viděl na Dobrovského na zastávce skupinku asi šesti pražských špiónů (dva z nich měli bundu s logem DP Praha), kteří se možná přijely (nejen) na dnešní spuštění POD podívat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2106
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 21:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já potkal bábu, která si zašla za řidičem, že si na něj bude stěžovat, že neotevírá, že jsou to strašný prasata. Ten na ní jenom tak kejval hlavou, řekl ano a zavřel. Samozřejmě byl v právu a čekal nemálo vteřin jestli někdo tlačítko nezmáčkne. Jinak Plzeňáci si pomáhali a bylo to moc hezké, mám z toho dobrý pocit!

A na lince 1 dneska jezdilo 3x sólo s celým pantografem. To tu ještě nebylo :-) Jo a když zejtra vyjede 205 tak můžou bejt takový vozy 4.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1745
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 22:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z všeobecné diskuze jsem se doklikal a musím sem dát odkaz na tuhle pěknou fotku: odkaz
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 23:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem ten levitující pán je na tý fotce obvzláště povedenej
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1794
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 01:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_Š, č.1745: Velmi pohledná a obzvlášť poučná fotografie. Někteří levicoví nostalgici se tu můžou podívat, jak bylo tenkrát centrum západočeské metropole barevné a opravené.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2107
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 11:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l: Ale také se mohou podívat, že v centru nebylo přeautíčkováno!
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 6-2007


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 11:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže si zase v 232 nějakej kokot hrál??? Nebo je to nechtěná záležitost?
 
http://plzen-tramvaje-videa.estranky.cz - Tramvajová videa z Plzně a Prahy
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 12:01:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera opět všechny NP kačeny v provozu,samozřejmě na lince č.2.Souhlasím s H.Š.,lidé si vedli s prvním používáním SOD poměrně dobře.
Pilsnerurquell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 6-2007


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 13:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono těch zajímavých fotek z Plzně je tam daleko více. Namátkově například: odkaz, nebo odkaz.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1746
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 14:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No "daleko více" zrovna ne, kromě těchto a dalších dvou od radnice už tam z Plzně nic není. Zajímavé jsou ale i snímky z Prahy a to nejen ty tramvajové viz. odkazy ve všeobecné tramvajové diskuzi, nebo celý tento set
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1747
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 17:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pivní kachně 297 se dnes otevíraly jedny dveře (předposlední) i pokud je nikdo nenavolil (i když ne úplně pořád, ale docela často). Řidička ale poptávku používala (ostatní dveře zůstávaly zavřené pokud je nikdo nenavolil). Takže buď tam některé z tlačítek zůstávalo zaseklé (zmáčklé), nebo je tam v ovládání dveří nemocné nějaké relátko.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 19:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

se tu můžou podívat, jak bylo tenkrát centrum západočeské metropole barevné a opravené.
Vypadá naprosto normálně
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Pilsnerurquell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 6-2007


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 20:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HŠ: Kdo hledá najde ...
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 20:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z mostu (delšího) nad nádražím padaly jiskry, jako když se piluje brusným kotoučem.

Na mostě se opravuje odvodnění. Místo starých plechových se dávají nové plastové okapy
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3685
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 01:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

martin_100 + martin_l:
jo, náměstí vypadá vcelku normálně, ani ta T2 kupodivu není otřískaná. šedivý oprýskaný baráky, křivý dlažební kostky, koleje do vrtule, fronty na všechno od pomerančů po jeden druh hajzlpapíru a tak všelijak podobně, to není vidět na první pohled.

socialismus se nedá nevěřícím tomášům popisovat, ten je potřeba zažít

podělím se jen o jeden link:
http://mix.sk/socializmus/index.htm

popis k fotce masny s prázdnýma regálama:
babka zákaznice: "máte zmrzlý dršťky?"
žena za pultem: "ne, my si tady topíme..."
(aneb hodně fousatej vtip)

bkv:
aha, díky za info :-)
dědkovo A.Á.čko + S + J rekordi :-)
stav k 27.10.2007
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 10:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sobotní rozjezd POD jsem v Plzni nezažil (byl jsem ve Zwickau a tam bez problému funguje i na hist. voze Gotha ). A z neděle (POD) mám dobrý pocit, zejména v zadních vozech souprav T3 je úspora tepla a namáhání dveří značná. Poptávka bohužel nefungovala např. v tykadláku 503. V neděli se kromě sóla 183 a 200 na jedničce objevily také 4 kačeny na cvičných jízdách (288,293,296 a 298). Také chválím DPO za VP 187+188!}
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1748
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 15:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U pošty se srazily tramvaje. Snad prý čtyřka jedoucí na Košutku začala odbočovat do Skvrňan a střetla se s tramvají jedoucí z Košutky. Chaoz je vidět i na kameře http://info.plzen-city.cz/atd/kamery/pic.php?k=2

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 15:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dneska na 4/22 v zadním voze T3 jaksi POD fungoval jen na Borech (kde sem nastupoval), na Dobrovským lidi přešli vedle (sem si myslel že nikoho nenapadlo zmáčknot tlačítko) a ono přijedem na Mírák, tam hafo lidu - jasně bylo vidět že to mačkaj (dokonce i vevnitř se někdo zved a šel to zmáčknout aniž by chtěl vystupovat) a nic, netrvalo dlouho a někdo poslední dveře roztrh, další 2 za nim nastupující ty dveře (jež se po roztržení začli zavírat) nakopli takovym způsobem, že se totálně zasekli. Po jejich vzoru někdo roztrhul i ty prostřední.

Tomu se řiká šetření mechanizmů dveří
njn, kdo chce kam, pomožme mu tam.
TATRA-page
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1798
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 15:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: Vypadá naprosto normálně

Jistě, v polovině sedmdesátých let to bylo bezesporu zcela normální.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3688
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 16:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kamera už nefrčí. mumraj v sadech a potažmo v celým městě solidní, ale SNAD se nikomu nic vážnýho nestalo...

fotky už má celá plzeň. ještě se bude T3 dostávat z5 na všechny kola a uklízet smetí okolo, to bude taky zajímavý.
dědkovo A.Á.čko + S + J rekordi :-)
stav k 27.10.2007
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 17:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2:
Nejen Plzeň - už to ví celá ČR - je to na iDnesu (a ostatní servery určitě nebudou dlouho pozadu): odkaz

k tomu článku:
1) Ta fotka pražské KT8D5N v barvách Prahy trkne asi každého (plzeňáka)
2) "zastávce Sady pětatřicátníků, jedné z největších ve městě" - kterou jinou zastávkou projíždí 3 linky (či je frakventovanější)?


Edit:
tady jsou ty další servery:
http://www.novinky.cz/krimi/v-plzni-se-srazily-dve-tramvajove-soupravy_127160_kdq4g.html
http://www.ct24.cz/zpravy/index_view.php?id=240448

(Příspěvek byl editován uživatelem Tom120.)
TATRA-page
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1527
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 17:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaje jezdí dál, přes Synagogu a U Zvonu.

Přijel jsem tam v době kdy nebylo napětí a všechny tramvaje stály, teď už to jezdí ale oklikou.
http://vrbam.ic.cz/ web s modely pro MsTS a Trainz
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1528
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 19:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přes Sady35 se už normálně jezdí.
http://vrbam.ic.cz/ web s modely pro MsTS a Trainz
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 19:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotka pražské tramvaje k nehodě v Plzni vypadá sice hloupě, ale musíte si uvědomit, jak fungují zpravodajské servery. Webeditor je schopen dodat text, který mu někdo zavolá. Jenomže fotograf většinou musí do redakce dorazit, což je většinou se zpožděním, protože dělá ještě fotky pro tištěné noviny a po nehodě mu následuje třeba další akce na kterou musí jet.
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 19:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom120:
Hlavně to panorama Pražského hradu je pro Plzeň typické
Vlastimil l: No,ale mít v archivu alespoň jednu fotku plzeňské tramvaje asi taky neni k zahození
Cca v 19 hod již normální provoz přes Sady, na inkriminované křižovatce je jen pár střepů a laku...
to se dá zase očekávat kritický stav vozů, aneb ať žijou sóla na čtyřce!

(Příspěvek byl editován uživatelem Vektra.)
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 19:28:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže to je v prdeli...
To si zase dlouho nezajezdí 204+194 a 241+242?
http://plzen-tramvaje-videa.estranky.cz - Tramvajová videa z Plzně a Prahy
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 21:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to sou ale patlalové, když si neumí ani přenastavit vejhybku.

Už to bylo i na TV Noha.

Jak je na tom Pívovarská tramway, už tam má nějakej wandalskej odznáček?
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor B10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz)
Internet má dneska každej magor, co má do díru, ale umět s ním opravdu pracovat, to už je moc těžký... (Petr_k)
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 21:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nějaké fotky a info už je na webu, zítra ještě možná nějaké fotky přibudou.

Ta reportáž z novy je ZDE
Jinak zítra ase asi objeví skutečně dost sóláčů, už dnes jezdily dva, takže vozy nejsou.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Tramvajak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 9-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 23:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já taky přináším pár fotek ZDE.
Moje stránky o trolejbusech:
http://www.trolejbusy1936.ic.cz
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 23:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvajak14: to je ale opravdu blbý nick...
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Poslední aktualizace: nová galerie ostravských tramvají - ucelený tématický přehled, celkem 301 fotografií.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1660
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 00:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvajak14, HŠ:
Díky za report.

btw: všude je uvedeno, že na vině je chybně přestavěná výhybka (a nepozornost řidiče). Ale proč nedal přednost protijedoucí tramvaji "na protihrotu", ikdyby si byl sebejistější, že výhybka je postavena rovně?
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2548
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 00:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale proč nedal přednost protijedoucí tramvaji "na protihrotu", i kdyby si byl sebejistější, že výhybka je postavena rovně?

Protože to asi Plzeň nemá v předpisech. Pokud vím toto má pouze Brno a Bratislava. Z obecné legislativy to nijak nevyplývá.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 02:07:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten střet tramvají 204 a 241 v Sadech 35 se musel stát pravděpodobně tak v 15.10 hod.Jel jsem z konečné Bory tou gambrinuskou kačenou č.293 (poř.9/4) v 15.20 a už objížděl přes nám.Republiky a Zvon směrem na Košutku jako čtvrtá souprava v pořadí.Doprava vázla mezi Pražskou a Solní-poštou,takže jsme dorazili k Plzeňce až v 16.15.Zpět jsem se svezl opět tou 293 v 16.35 a po pomalých posunech přes most generála Pattona,obchvatem přes Palackého nám., Palackého ulicí /tam u Synagogy nastupovali cestující/ a nezvykle obloukem směr Bory, dospěl až v 17.50 na nám.Míru.Cesta z Košutky na Bory trvala tedy přes 70 minut,cesta z Bor na Košutku necelých 60 minut.Navíc v Palackého ulici se asi 10 minut stálo kvůli vypnuté síti.Bylo to navíc v největší dopravní odpolední špičce,kdy byly komunikace zahlceny spousty aut.Chtělo by to bývalo vypnout semafory a řídit policií křižovatky kolem Sadů 35,aby tramvaje mohly plynuleji projíždět.Lidé byli samozřejmě naštvaní,vystupovali z konvojí tramvají na náměstí a na mostě Pattona a divili se,že to PMDP nezvládli,nenasadili žádné autobusy.Mimořádná situace v dopravě v centru města trvala prakticky celé tři hodiny.
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 08:33:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včerejší nehoda už se samozřejmě projevila na dnešní vypravenosti - 183 na čtyřce a 239 na dvojce!
 
 
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7642
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 08:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No,ale mít v archivu alespoň jednu fotku plzeňské tramvaje asi taky neni k zahození

Myslím, že tenhle problém může zajímat jen takové cvoky, jako jsme my. Normální člověk je rád, že rozezná tramvaj od trolejbusu.

No to sou ale patlalové, když si neumí ani přenastavit vejhybku.

Ty zas všemu rozumíš, co? Tahle výhybka je běžně přestavená do polohy "rovně", do odbočky se v pravidelném provozu nejezdí. A v tom případě je úplně normální, že pozornost řidičů časem poleví.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1884
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 09:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slušnou dobu asi taky nejezdila dvojka, DP by mohl na výpadky dvojky vypravit aspoň extra trolejbusy mezi Sladkovského - Skvrňany, normální spoje jezdily narvaný, že se do toho nešlo dostat. A pro odbočení z Košutky do Skvrňan by taky měla fungovat kvalitní preference. (v případě, že si tramvaj navolí ten směr) Současný stav při odklonech zoufale nestačí.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 09:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vektra, takže s čím asi dočasně spojí 194, že by s 200? Ta také jezdila poslední dny sólo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Tramvajak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 9-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 09:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvajak: to je ale opravdu blbý nick...
Možná, ale já už ho používám od října 2006.
Na K-Report jsem začal chodit od září 2007 a o tobě jsem se dozvěděl až v říjnu 2007...
Doufám, že to dobře vysvětluje proč mám tento nick.
Moje stránky o trolejbusech:
http://www.trolejbusy1936.ic.cz
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 09:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza:
Taky mi to napadlo, tak uvidíme.
vh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.190.254
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 09:51:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odpoledne vyhlížejte 183/194.
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 13:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska vyšlo v deníku, že si s POD hrajou už i ty malý z**di! Měli by dostat od toho tramvajáka pořádně přes držku! - http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/tlacitka_mhd_dvere_20071120.html

A vyšlo v novinách o tom včerejším vykolejení -http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/nehoda_tramvaje_kolaps_2007112.html
http://plzen-tramvaje-videa.estranky.cz - Tramvajová videa z Plzně a Prahy
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1661
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 15:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki:
Protože to asi Plzeň nemá v předpisech. Pokud vím toto má pouze Brno a Bratislava. Z obecné legislativy to nijak nevyplývá.

Možná by nebylo špatné to do ní zavést. Jak vidíme, má to svůj účel.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 16:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pěkná kravina, v Praze bys kvůli tomu musel zrušit polovinu tramvajových spojů
takhle se potkávám na určitě nadpolovičním počtu výhybek - navíc jsem většinou v křižovatce, takže pokud nepojedeš uteče ti volno a můžeš zase 1-2 minuty čekat (nemluvě o tom, že pokud tam je preference a ty si necháš utéct volno někde ještě musíš ven z tramvaje a přebíhat jízdní pruhy aby ses mohl navolit)

jednou za pár let se něco stane a je z toho pár lehkých zranění, nic nebezpečného - v autech se každý rok zabijou jen v Praze desítky lidí a nikdo to neřeší
Ross95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 16:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jely (resp. nejely) dnes ve čytři odpoledne tramvaje, jsem vám nahrál tady:

http://ross.f3design.cz/pod_zahorskem.jpg
http://ross.f3design.cz/pod_zahorskem.mp4

(za sebou sedm souprav a jedna astra, likvidace rychlá, brzo se to rozjelo, nějaká závada na první soupravě)
P: [PM] U: [MO]

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace