K-report
 

Rakousko Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rakousko « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 15.ledna 2007Jameszl10  15-1-07  18:30
Archiv do 25.července 2007Wlabmz60  25-7-07  19:18
Archiv do 14.října 2007Qěcy60  14-10-07  18:54
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 18:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: nemůže být důvodem existence pouhých dvou sedaček na Trosce způsobena tím, že ten vlak jezdí vypakovaný na normu, a tedy by zařazení dalšího vozu znamenalo buď sundat jeden speciál, nebo přidat další loko?
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 01:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další návštěva železničního ráje - rozuměj Rakouska - mě opět utvrdila v tom, že si tento přívlastek plně zaslouží. První příjemnou změnou, které si člověk musel všimnout po příjezdu z ČD, bylo nepřetápění vozů. Nevím, kdo a jak vymýšlí tyto systémy vytápění u ÖBB, ale bez problémů se ve vozech dalo sedět s rozepnutou bundou nebo bez ní, oba typy cestujících se vyskytovaly.
 
 
Někteří mají samozřejmě tyhle tratě dávno projeté, ale pro mě bylo všechno nové. Vnitřek vozů City Shuttle působil po cestě ve voze ČD řady B jako výjev z jiného světa. Nasazování těchto vozů jako posil vlaků IC je myslím zcela adekvátní. Vůz byl vybaven klimatizací.
 
Přestup do S-Bahnu znamenal jen nepatrné zhoršení pohodlí.
 
Vlaky v Rakousku se vyznačují mj. tím, že jsou hojně využívány. Ačkoliv vlak jede směrem od Vídně, cestujících paradoxně přibývá.
 
Na rozkopaném nádraží St. Pölten jsem nastoupil do IC směr Linec a užil si místy jízdu rychlostí až 200 km/h. Je to zážitek sám pro sebe, jízda je naprosto tichá, bez škubání apod. Akorát z té trati a jejího okolí člověk nic nemá. Bohužel ale spojení mezi ČR a Rakouskem není natolik rychlé, aby se v jednom dni daly vymýšlet větší akce, ono i vymyslet tento výlet chvíli trvalo. Pokud máte tip nebo vlastní zkušenost na zajímavý výlet, určitě nejen já si jej rád přečtu.
Poslední fotografie není nijak zvlášť objevná, spíš symbolická. Takže zatím Auf Wiedersehen, Österreich.
 
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 11:18:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkuste si projet třeba trať Kleinreifling - Selzthal (skrzevá nádherný národní park) někdy o víkendu a ony Vás ty výlevy o železničním ráji a o častém, cestujícími hojně využívaném spojení přejdou
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 11:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oproti CR to raj je. Coz musim uznat, i kdyz jinak Rakousko moc nemusim.
Nechapu, ze se stale jezdi pustinou skrz Gesaeuse, je to asi tim, ze v zeleznicnim raji nechteji zrusit osobni dopravu ani na trati takovouhle neobydlenou pustinou.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 12:21:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noo, když to srovnám s pokřikem kolem zavíraných tratí v UL kraji, které se nemůžou s Gesäusebahnem srovnávat ani co do přírodních krás a turistických cílů v okolí, ani co do hustoty osídlení (v té "pustině" např. Admont, Hieflau), tak mi to nějak nepasuje. Podle toho už by v UL kraji neměla existovat jediná lokálka
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 12:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokrik sotousu neposlouchejte, na at.verkehr.bahn se taky kricelo kvuli kdejake lokalce. Ja kvuli 132 nekricim a kvuli Gesaeusebahn bych taky nekricel. To spis se mi libi intenzivni nakladni doprava - jiste, maji vetsi tranzit, ale pritom se mi zda, ze OeBB dokazi byt atraktivni i pro domaci zakazniky.
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 13:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rakouský průvodčí místenku za 5 Eur nekompromisně vyžadoval po všech.Ve vedlejším kupé někoho zkasíroval.Italové také požadují po všech místenku,navíc se za cestu do Říma vystřídají 4 čety,takže nemáte šanci,ikdyž jednoho uhádáte.Pokud mohu doporučit,tak se dle mého názoru vyplatí místo 5 Eur za místenku dát 12 za lehátko.Protože plné kupé v šesti neskýtá moc pohodlí.Navíc italský průvodčí evidentně neovládá základní věci,jako třeba číst,takže si nenechal vysvětlit,že políčko na FIP platí 48 hodin

Aha, takže ostuda s chováním českých FIPkařů v zahraničí evidentně pokračuje.

Opravdu stojí za to se hádat kvůli pitomým 5 EUR a dělat si tak neskutečnou ostudu ?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 15:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSADZastávka:
Vozy Cityshuttle (jednopodlažní), klimatizaci NEMAJÍ.

Chocholoušku, měl by ses vyšetřit sám, protože dotyčný pisatel - FIPkař nepsal, že zkasírovali jeho, ale někojho jiného. Já jel Troscou minulý měsíc, místenky jsme měli, ze čtyřech čet to chtěla vidět vždy jen jedna. Zato asi deset rakouských dvacetiletých sráčů a sraček (nedají se nazvat slušněji) místenky nemělo, pořád se přesouvali z kupé do kupé, protože je vždycky vyhodili majitelé místenek, dělali ve vlaku bordel, chlastali, řvali až je pak průvodčí musel seřvat. Pak zkusili ještě párkrát, jenže to už po nich šli i ostatní cestující. No a pak přišel průvodčí, co chtěl vidět ty místenky a zkasíroval je o místenky (na stojáka) a přirážky s jasným nekompromisním dodatkem, že ještě jedna stížnost na ně bude od ostatních cestujících, že zastaví vlak na širé trati a je vyhodí z vlaku. Takový vyhazov spratků zažil před cca deseti lety můj strýc ve Švédsku.
Takže, psychiatře, tohle se ti nepovedlo. Že někteří FIPkaři se chovají neskutečně drze, vím, ale ty neumíš číst.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 21:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants:
ony Vás ty výlevy o železničním ráji a o častém, cestujícími hojně využívaném spojení přejdou

Musím říct, že do Rakouska jsem přijížděl s velmi vysokými očekáváními ohledně pohodlí, čistoty, přesnosti, chování personálu a vzhledu stanic. ÖBB je dokázaly beze zbytku naplnit. Zatím je to pro mě železniční ráj, případné zklamání v budoucnosti bude samozřejmě o to větší. Za tip na výlet děkuji.

Ještě jsem zapomněl napsat, že na Franz-Josefs-Bahn jel proti nám Blauer Blitz. Ano, opravdu proti nám, na jednokolejné trati, nevím, jak to tam dělají, ale když jeden vlak přijíždí k nástupišti, protijedoucí už od něj odjíždí. V ČR jsem něco podobného za mnoho let zažil jednou.

Qěcy:
Vozy Cityshuttle (jednopodlažní), klimatizaci NEMAJÍ.

Na dolním rámu okna byly malé otvory, z nichž foukal nepřetržitě studený vzduch. Předpokládal jsem, že se jedná o klimatizaci. Taky proto, že když se podíváte na ta stahovací okna, tak je vlastně ani není za co stáhnout, což asi nebylo jejich původní technické řešení.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1554
Registrován: 7-2004


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 22:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěcy:JJ,řekl bych že tito FIPkaři byli vyjímkou,ostatní všici místenky měli,spíš sem pozoroval,že místenky neměli ve větší míře běžní cestující,kteří se dohadovali s průvodčíma na chdbičce,zejména v Itálii to bylo místo dosti vyhrocené,nakonec stejně místní domorodci zacálovat museli a váleli se pak na chodbičce.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 23:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsadzastávka:
Jde o letmé křižování. To se nejlépe praktikuje na dálkovinách. Lze zažít i v ČR, právě zejména na dálkovinách (tedy trať 196, 316, 170 a další) dobří výpravčí to zvládnou i na elektromechanice. Jednou se mi povedlo letmé křižování v Karlštejně (výluka do Berouna i Třebaně, krátký náklad s rychlíkem).

U jednopodlažních vozů CityShuttle se mi vždy povedlo okno otevřít. Z mřížky fičí větrání, nikoli klimatizace (podobně jako v Bp ČD, kde ale je vzdušný kanál jinde). Jinač OeBB mne vždy nepříjemně překvapily zasraností všech, opakuji úplně všech osobních vozů v zimě a to včetně oken. Proti nim Plečnik ČD zářil čistotou.

No a na závěr - pár fotek z té Itálie jsem dal sem:
http://jpb.rajce.idnes.cz/Italia07/
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 08:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: ale jo, máte vesměs pravdu, to já jenom abyste si to Rakousko moc neidealizoval.
Podobné pocity, jako při příjezdu do Břeclavi od jihu, lze (i když s menší intenzitou) zažívat při příjezdu do Feldkirchu či Bregenzu od západu...
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 20:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka:Taky jsem byl při své první jízdě do Rakouska jako v jiříkovém vidění.Ale jen do Vídně.Cesta dále do italie přes Udine už vypadala úplně jinak.Průvodčího,mimo jiné a slušně řečeno,nevrlého,jsme viděli jen po odjezdu z Vídně a celou cestu nepřišel.Klimatizace nastavená na 17,což hlavně v noci je trochu málo,ono venku bylo tepleji a pak naši severní sousedé.Půl vozů poláků,spali v uličce a dělali bordel jak doma.Byl jsem sklamaný.Až italský průvodčí udělal pořádek a v Udine toho půlku vyházel.Mohu říci,že tenkrát se v Italii cestovalo daleko lépe jako v "železničním ráji" Rakousku.
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 21:07:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ono i já tu idealizaci Rakouska už přežil. Pokud neustále platíte, je to v pořádku, jak přestanete a chcete peníze vrátit, jsou horší jak ČD, vratku za neprojeté jízdné nám poukázali na účet po vypsání sáhodlouhého dotazníku směrovaného do Vídně :-)
Co máte proti Selzhthal Kleinreifling :-) Super trať, pravda obsazenost nic extra, ale krajina luxus. Doporučuju projet si v rakousku nějaký ten Erlebnis zug, osobáček i s hospodou, pohodlný vozy (starý Bp v různých variantách, někdy i Ap jako dvojka). Super byl ten z Kremsu do Linze, rychlost místy závratných 20km/h, jo i to v Rakousku lze :-)
Wlabmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 5-2007


Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 22:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 

Tak jedna už taky skoro historická jednotka.
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 22:40:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlabmz: Má nejoblíbenější
Wlabmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 5-2007


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 10:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

michawel: Tak ano, ony ty jednotky jsou poměrně komfortní a jízdní vlastnosti se mi zdály taky dobré. Jen nevím, jaký je rozdíl mezi řadou 4010 a 6010. Tohle je IC Innsbruck - Graz na trati ÖBB 250 těsně za zastávkou Mautern. Celkem mě ale překvapilo, že i v této relaci Graz - Innsbruck (Salzburg, Linz) jsou už nahrazovány klasickými soupravami, resp. Cityshuttly a jedním ABmz
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 12:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4010 je vlastně elektrická lokomotiva (+ služební oddíl pro vlakovou četu) a 6010 je řídící vůz.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 01:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po menší pauze opět pár foteček z železničního ráje.
Osobní vlak Břeclav - Wiener Neustadt byl sestaven z patrových vozů. Na sobotu ráno je vlak kapacitně naddimenzován, to platí pro cestu až do Vídně.
 
 
Sedačky mi přišly méně pohodlné než v jednopodlažních City Shuttlech.
 
Průjezd Vídní je zajímavý, chvíli se jede po povrchu, chvíli v tunelech, kde jsou i některé zastávky vč. Südbahnhof, nást. 21 - 22. Jenom pro připomenutí - dálkové vlaky do/z České republiky jezdí oklikou přes Simmering.
Malá odbočka, už vzhledem k mé přezdívce. Neodolal jsem projížďce městským autobusem STEYR. Cestující nečekali na zastávce "Nástupní", ale autobus jim byl k dispozici dlouho předtím. Kdo znáte z ČR kloubové nízkopodlažní autobusy IVECO a téměř nemožnost si sednout na vyvýšené sedačky, zažijete ve Vídni šok - jízda na nich je velmi pohodlná, o otlačených kolenech nemůže být řeči.
 
Na nádraží Wien Heiligenstadt ležícím na trase z Vídně do Gmündu NÖ a Českých Budějovic jsem vyfotografoval osobní vlak mířící do Vídně na terminál Franz-Josefs-Bahnhof.
 
Na stanici Wien Hütteldorf neušla mému fotoaparátu jednotka S-Bahnu linky 4 do Krems an der Donau, kam ovšem zamíří až po průjezdu Vídní.
 
Další fotografie dokládá, že staré budovy na nádraží mohou velmi působivě dotvářet jeho atmosféru - pokud se ovšem nenechají zchátrat.
 
Pro cestu na Westbahnhof bylo přistaveno toto krásné Desiro.
 
Mou pozornost zde upoutal IC 403 do Košic. Pokud mě paměť neklame, tyto lokomotivy dříve jezdívaly i do Břeclavi, protože jsou dvousystémové.
 
Zatím se Rakousko i nadále drží v mých očích velmi vysoko, opět nebylo co vytknout.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 09:13:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CSAD: Ta 1014 by dle jejich logiky znaceni mela byt jednosystemova 15kV masina. To, co jezdilo do Breclavi vypada sice stejne, ale ma to znaceni 1114. Teda doufam, ze si to dobre pamatuju. Rakousko mam moc rad, vlacky tam maji dobre. Mmch Wiesel (patrak) ma, pokud neni obutej, velmi klidny chod a pusobi i jinak celkove velmi luxusne. Rozhodne proti nemeckym patrum s tvrdymi modrymi sedackami je Wiesel vrchol luxusu.
Country
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 7-2007


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 10:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna ilustrační :
 
Rakousko je nádherná země,do které se budu vždy rád vracet.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1787
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 11:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michawel, ČSADz:
Lasičky-patráky mají identické sedačky s městskými raketami.

"Toto krásné Desiro" není žádné desiro, ale Talent od Talbotu (nyní od Bombardieru). A zrovna v nich jsou neskutečné prkenné sedačky - prkno potažené plyšem, horší, než nové sedačky z ešusu.

Wien Hütteldorf bude celá přestavěna, takžo historické části brzy zmizí ve prospěch betonu a skla. Moderní nádraží OeBB jsou často otřesně hnusná, nějaké betonové krychle i s obtisklými prkny. Nejotřesnější je Svatý Antonín pod Arlbergem.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 12:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedalo mi to a našel jsem v googlu 2 fotky naádraží Sv. Antonína. Zlatý oldřichov u Duchcova!
 
 
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 13:27:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten St.Anton je opravdu běsnej. Neví náhodou někdo (už dlouho jsem tam nebyl) co je dnes ve staré nádražní budově? Zůstala stát osamocená a když jsem ji naposled viděl, před ní byl zaválcovaný štěrk. Připravovalo se to tam na nějakou stavbu, zřejmě zaplnění prostoru po nádraží hotely a obchodním centrem. Díky za info.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 15:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten St.Anton je opravdu běsnej Vzdyt mu taky rakousti sotousi rikaji Sankt Beton.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2925
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 15:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nový bahnhof St. Anton taky prakticky okamžitě od místních vyfasoval přezdívku St. Beton...

1014 jsou opravdu dvousystémový, rakouský značení má trochu jinou logiku - nula na druhým místě znamená "výchozí typ" (viz taurusy). Od 1014 byla odvozená jenom 1114, která je technicky úplně stejná, jen asi o 6 tun lehčí (chybí jí balast).
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Wlabmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 5-2007


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 18:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak taky jedna ilustrační z jara. Jeden z Railjet-Taurusů v prvních dnech provozu na EC 162 Transalpin.

 
Wlabmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 5-2007


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 18:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a jeden příspěvek z února k St. Betonu.

 
Wlabmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 5-2007


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 19:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak a na tohohle krasavce bych chtěl narazit na širé trati.
 
 
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 23:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
"Toto krásné Desiro" není žádné desiro, ale Talent

Velice se omlouvám za tuto hloupou chybu.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Filip_stožecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 11-2007


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 19:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chocholoušek:Rakouský průvodčí místenku za 5 Eur nekompromisně vyžadoval po všech.
Rád bych přispěl též k "oblíbenému" tématu příplatky v EN+EC vlacích v Rakousích-via FS (a zpět).Rakušák může požadovat co chce,ale určitě ne po "Fipkaři" na území Rakouska příplatek 5Eur! Ten je pouze a jedině při mezistátní přepravě.Tzn.při jízdě těmito zugy např.z Vídně do Leobenu po Vás žádný příplatek nemůže chtít.A dle mého poměrně rozsáhlého pátrání v kruhu "fipkařů" jsem ani toto nezaznamenal.To samé platí i v případě Innsbruck-Brennero,kde navíc vlaky na rakouské straně doprovází personál DB.Teď jsem tímto vláčkem popojížděl jen na Brennero a OK. Samozřejmě přijde Ital a už se sápe po supplementu za hranicemi.
Ale možné samozřejmě je vše,a pokud někdo na takového průvodčího narazí,tak záleží na jeho jak s ním pořídí.To je podobné,jako začli nyní údajně blbnout s tím,že na kup.sešítek FIP je ještě nutno předkládat průkazku na 50 %.Při použití Fipky může průvodčí chtít průkaz totožnosti opravňující překročení hranic,ale 50 % průkazku? Prosím jestli se něco podobného někomu již přihodilo,ať se podělí o zážitek.Děkuji.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 08:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Použití 50% průkazky FIP bude k jízdence FIP povinné, máme to již ve vyhlášce. Příští rok snad nepůjde vydat jízdenku FIP bez této průkazky. Samozřejmě, když ji už jednou na příslušný rok budu mít, už o ní dále nebudu žádat a asi to povede v evidenci příslušný personalista.Bylo mi vysvětleno, že je to kvůli Schengenu (omluvte jestli jsem Schengen napsal špatně, neprověřoval jsem správnost), ale ani Schengen nezrušil povinnost mít u sebe doklad totožnosti při překročení hranic. Je to spíše zjednodušení pro průvodčí, protože kdyby se ještě měli vyznat v dokladech totožnosti jednotlivých států EU tak je opravdu lituji.Problém s průkazkou na FIP jsem měl už asi před 10 roky ve Švýcarsku, kde to po nás průvodčí vyžadoval. Naštěstí si ji každý rok pořizuji jako sichr, takže problém byl vyřešen. Mě je to dohromady fuk, 20 Kč za rok mě nezabije.
Filip_stožecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 11-2007


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 09:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Past: dík,,tak jsem si to myslel.
ŠUMAVA-drsnej kraj,krásnej život
Filip_stožecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 11-2007


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 13:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych nebyl nařčen z neobjektivních či klamavých info,tak jsem objevil kolegu,který byl tlačen k tomu,aby při jízdě v EN z Vídně do Nového M. předložil "zuschlag!" Ale kde nic není,tak ani smrt nebere...
Takže asi by měl být,ale holt to všichni nechtějí,to je jak před lety v Itálii(1990-tak1998),kdy šlo poměrně dobře(roz.bez příplatku )občas projet IC po FS.Dneska je již situace trochu jiná.I když jsem teď zrovna vyslechl ve vlaku příběh dvou "fipkařů",jak za pár plechovek Budvárků je "Capotreno" posadil do jedničky a bez příplatku vesele z Říma až dolů na jih..Ale to už je trochu jiná kapitola.
ŠUMAVA-drsnej kraj,krásnej život
duty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.158.105
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 15:43:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, o tom, jakou dělají FIPkaři v Itálii českému národu ostudu (blokování celých kupé na vlacích z Rakouska kvůli spaní, snahy "nějak to ukecat" bez příplatku nebo "dělat že nerozumí" v Eurostaru) se už vyprávějí celé legendy (a co hůř, někteří si své "finty" předávají na internetu nebo dokonce v odborářském tisku)...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 17:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Duty:
že mnozí Češi dělají ostatním ostudu v cizině, to nerozporuji. Ale již pár let nelze do Itálie cestovat bez povinné místenky. Pouze přes hranice, ale nelze. V letos v říjnu jsem tam na FIPku byl, samozřejmě s místenkama a největší ostudu tam dělaly ožralé mladé Rakušanky. Neměly místenky a dělaly tam bordel až na ně museli dorazit policajti. Sedačkové vozy jely přes hranice jen dva a oba plně vymístenkované a obsazené. A nebylo to o víkendech.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
duty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.158.105
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 22:41:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Místenky na Allegrech jsou právě důsledkem chování českých FIPkařů (neříkám, že všech), kteří přišli na Südbhf. ve Vídni do EN REMUS nebo SAN MARCO, zabrali v Bmz kupé (šest sedaček v Bmz se dá složit na "letiště"), popř. i vyházeli rezervační lístečky a dělali, že "nerozumí". Ostatní cestující raději ustoupili, průvodčí jen krčil rameny. Na webech můžete i dnes číst doporučení, co a jak se dá "ukecat", přitom jde o částky v řádech jednotek eur (jenže někteří FIPkaři prostě považují za povinnost všech vlaků vozit je zadarmo)... Nevím jestli se v tom poznáváte, ale tohle bylo (a bohužel asi i je) dost časté.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1901
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 23:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se v tom nepoznávám. I v době bez povinných místenek jsem těmi Euronighty párkrát jel, ale vždy v neomístenkovaném kupé a vozy naplněné nebyly, jezdilo totiž víc sedačkových, než dva. A není pravda, že je to kvůli českým drzým FIPkařům. Je to kvůli délce vlaků a zvýšení počtu nesedačkových vozů. Jezdím i lehátkama a do Itálie příště kupuju jednoznačně lehátko. Protože celou noc sedět, nebo se mačkat vleže a především poslouchat řev ožralých cucáků z Rakouska teda nebudu.
Jinač FIPkaři jsou průměrným vzorkem průměrných Čecháčků, tedy jejich vychcanost včetně webů je stejná, jako u Čechů neFIPkařů. Akorát ti neFIPkaři nemají takové možnosti a zpravidla i znalosti.
A k těm plechovkám Budvaru: no když je průvodčí úplatnej, tak co jako? To by udělal nenádražákům za pravý Budvar taky.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Caf_c3k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 11:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je to s platností jízdenky FIP ÖBB na Rakouské peáži přes Itálii (SanCandido-Brenner via Brunico/Bruneck)?Jezdí tam dva nebo tři páry přímých REX Innsbruck-Lienz jestli na ně FIP platí.
Děkuji.
Filip_stožecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 11-2007


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 17:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Caf c3k: Ano,rakouská Fipka platí po peáži přes Itálii(Jižní Tyroly spíše,že)ale pouze právě v těch rakouských "rexech". Já třeba s oblibou jezdím na lyže do jednoho dobrého místečka nad Sterzingem (it.Vipiteno!),což je stanice na italském území.A pokud se mě nechce kupovat polovičku Itálie,tak to tam prubuji právě s rakušákem.Jediná nevýhoda ,že jezdí asi než 3 vlaky denně.
ŠUMAVA-drsnej kraj,krásnej život
ÖBB SPEZIELLE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.254.92
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 23:52:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemusíte nikam chodit a můžete si v pohodlí vychutnat jízdu po celé WESTBAHN (hlavní trati ÖBB) Trať je postupně splétána ze dvou dvojkolejek. Zajímavým řešením je např. Kalvarienberg tunel v obvodu žst. Lambach či nový druh dopravny tzv. Knoten a mnoho dalšího.WESTBAHN
Taurus4you
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 3-2007


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 14:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je trošku starší článek z rakouských novin Oberosterreich. Chtěl bych se zeptat jak to vypadá s tou tratí do toho Summerau. Vůbec newím v jakém je to stavu tak by mě to zajímalo resp. i to co tam přesně brání...bohužel se mi to nechce sem překládat pač nějak nemám momentálně čas.
 
>>>ÖBB SPEZIELLE<<<
To jsou tvoje snímky???

(Příspěvek byl editován uživatelem taurus4you.)
ÖBB SPEZIELLE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.254.92
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 16:19:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, moje snímky, už v tom mám nějakou praxi, jen mně štve, jakým způsobem si to YouTubka zkonvertuje do FLVčka. Video Summerau - Č. Budějovice je tady (jsou to díly 26-32)odkaz
Taurus4you
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 3-2007


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 20:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>>ÖBB SPEZIELLE<<<
Už jsem myslel, že jsi fíra.
ÖBB SPEZIELLE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.254.92
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 21:35:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na mašinkách jsem už jel několikrát i když ne jako "oficiální fíra", ale věř mi nebo ne z mašinky nebo motoráčku bys tohle ztěží natočil a já děkuju za tuhle zajímavou zkušenost, protože si řekneš proč to nenatočit z mašiny, jenže...z mašiny to nenatočíš tak, abys měl pojížděnou kolej tak nějak uprostřed, vždy máš víc či míň zkosený sklo a tak o různý odrazy není nouze, v tmavých prostorách (tunely atp.) ani nemluvě. Nutně se ti to musí třást, protože jak s tou kamerou na mašině manipulovat, a když ji položíš, tak s každým přejezdem výhybky pěkně skáče nehledě na to, že ji často musíš něčím podkládat. Taky musím říct, že skla přes který točím jsou 10x čistější než sklenice na pití a přesto se může nečistota vyskytnout. A ještě jednu zvláštní zkušenost mám. Myslel jsem, že třeba v tunelech jsou patrná světla lokomotivy na který jedeš, zjistil jsem, že tomu tak není, je to tak minimální, že to kamera nezabere.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 01:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další text je slovensky (kopie z internetové stránky slovenských novin), popisovaná událost se nestala v Rakousku, no ale snad se to sem hodí:

BUDAPEŠŤ 15. decembra (TASR) - Vlak EuroCity s názvom Liszt Ferenc premávajúci na trase Budapešť - Viedeň nechal dnes zastaviť rakúsky sprievodca s tým, že vagóny sú preplnené. Pri maďarskom Hegyeshalome prikázal stojacim cestujúcim vystúpiť z vlaku a ten sa potom pohol až o 40 minút. Maďarskú agentúru MTI o tom informovali očití svedkovia.

Hovorca maďarskej železničnej spoločnosti MÁV Tibor Sigulinszki pre MTI uviedol, že sprievodca bezdôvodne zdržal vlak, pretože ani jeden predpis neurčuje počet cestujúcich vo vlaku. V zastavenej súprave boli ešte miesta na státie, aj keď na sedenie už nie. Rakúske železnice nechceli zatiaľ EuroCity vlak prijať, kým nevystúpili všetci stojaci pasažieri. Tých potom nasadili na iný vlak, ktorý tiež smeroval do Viedne. Maďari dajú podľa slov hovorcu železníc túto záležitosť vyšetriť a neskôr budú verejnosť informovať o výsledku.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 19:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spezielle: Jestli to točíš ze zadní polšiny, tak by se mi víc líbilo, kdybys to neobracel. Jinak fajn.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2470
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 07:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trošku starší článek z rakouských novin Oberosterreich.

Kde je fotka z Lipenky a vydává se to za koridor.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 11:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ myslíte tu fotku vpravo dole? Já tedy neumím německy, ale "Keine Gleise für schnelle Züge" bych řekl, že spíš znamená, že je tam psáno, že "žádné koleje pro rychlé vlaky"...
Ex141detvan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 14:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k FIPkám..Když jsem byl ještě taky FIPkař,tak při mé jedné cestě vlakem EN z Bregenzu do Attnangu, kde byl řazen jediný vůz Bmz k sezení,mi průvodčí sama doporučila si roztáhnout sedačky a udělat si z toho letiště..A ještě se mě ptala kde vystupuji,že mě příjde vzbudit...Tehda jsem vůbec nepochopil co se děje...
Magyal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.59.37
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 13:57:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ahoj,
nemam zadne zkusenosti s OEBB, nedovedl by mi zde prosim nekdo poradit, jak zjistim cenu jizdenky na BUS v trase trati Gmund-Weitra-Karlstift, popr. jestli existuje nejaka sleva, kterou bychom mohli vyuzit v cca 7 lidech (1x<15let,>26)? Jedeme 26.12.

Jestli to spravne chapu, jedna se o autobus v rezii OEBB, ktery na te uzkokolejce ted zastava dopravu. Jak je to vlastne se zeleznicnim provozem? Existuje alespon v sezone?

diky!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 17:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magyal:
Pro jednu osobu 5,90 EUR, pro osobu mladší 15 let 3,00 EUR. Autobus provozuje společnost Postbus, která sice patří do koncernu ÖBB, ale nejsou to přímo ÖBB.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
EP09-ÖBB SPEZIELLE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.254.92
Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 13:13:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, už je "v cajku" i projekt PYHRN-SCHOBER(GRAZ-PRAHA). Kdo neviděl, může se kouknout. Tuhle Evropskou důležitou osu (nejvyšší rychlosti je dosahováno mezi žst Rybník a Omlenice )zatím využívá ovšem stále jen EC Jože Plečnik. Je to důležitá spojnice, ale rychlost na ní je přímo závratná...Kromě těch nejběžnějších šotoušských, mne zaujala skála nedaleko žst Mixnitz-Bärenschützklamm (=něco jako soutězka pod medvědí ochranou) vytesaná do tvaru hlavy medvěda a hradlo Arnoštovice osazené nefunkčními mechanikami, které běžný cestující nemá šanci spatřit, stojí tam nahoře, jak v pohádce o mašinkách, mám dojem, že málokdo ví, že tam je. Dokonce ještě stojí torzo předvěsti od Tábora. Osa zahrnuje známou Pyhrnbahn (Linz-Selzthal) a Summerauer Bahn (Linz-Summerau), kde jsou tunely již dávno postaveny pro dvoukolejku. Četl jsem, někde, že žst Omlenice je rájem houbařů, že tam občas zavane vzduch z Alp. Tady si můžete ty Alpy rovnou projet než dojedete do Omlenice. Názor na to jestli je tahle osa "evropskej průšvih" nebo "vychytaná magistrála" si lehce můžete udělat sami.Pyhrn-Schober Achse

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace