K-report
 

Archiv do 31.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Mladějov na Moravě » Archiv do 31.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 16:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta vase tzv. vlada nebyla vlada, ale bordel, a vase udajne stanovena pravidla lze charakterizovat timtez slovem. A to tzv. bezvladi trvalo proto, ze prave ze strany majitelu bylo jakemukoliv usporadani brzdeno. Ted vladu mate - hlasovani doma v rodine s vyloucenim ucasti dokonce i clenu s pravem hlasovat. Legalni mozna, ale prinejmensim neslusne. Ale o slusnost tu nikdy neslo
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 17:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Blaho
Je nezbytně nutné pro posouzení situace lecos vysvětlit. Po dlouhý čas Pan Doležal aktivity MPŽ podporoval a umožňoval působení MPŽ. Nějaký čas to vypadalo jakoby byl pán Doležal téměř členem MPŽ.

Ja to vidim takto. Pan Doležal a spol si začal uvědomovat jak je tato železnice naštěvovaná a tudíš by mohla byt zdrojem docela slušného příjmu. Napřed se pokusil k těmto penězům dostat zkrze neúměrný najem za použivaní Tratě, arealu a původnich mladějovských lokomotiv. Pak se rozhodl přetáhnout perspektivní kádry z původní MPŽ do MPM. Ale za nějaký čas pochopil že to nejsou až tak snadno ovladatelné loutky a tak se je rozhodnul vyloučit ze svích řad.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 7-2004


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 17:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tudíš ze svích řad.


Pan Doležal a spol si začal uvědomovat jak je tato železnice naštěvovaná a tudíš by mohla byt zdrojem docela slušného příjmu.

No a co? Areál i trať je jeho, získal je legálně, tak proč by se neměl chtít dostat k penězům? Spíš by byl blbec, kdyby se k nim nechtěl dostat. Pochopte, že časy, kdy všechno tak nějak patřilo všem a vlastnictví nehrálo žádnou roli, už dávno skončily. Podle mínění některých šotoušů by byl ideální stav asi takový: Pan D. je sice vlastník, ale o ničem nerozhoduje, o všem naopak rozhodují šotouši podle váhy svého "exponátu" a nedejbože, kdyby pan D. se pokoušel na svém majetku vydělávat. Fakt nejsem jeho příbuzný, ale toto se Vám opravdu povedlo.
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 19:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak jste to nepochopil. Tak tedy zkráceně. Pochopte jednu důležitou věc. Nějaký čas Byly nastavené podmínky nějakým způsobem. Vypadalo to že to takto bude fungovat pořad a pan Doležal nějak nenaznačoval změnu. Nastal okamžik kdy již nepotřeboval přítomnost MPŽ v Mladějova a rozhodnul se je vyhodit. Kdyby MPŽ nevyvyjelo v Mladějově aktivitu tak dnes trať by nešla ani projít a obě parní lokomotivy by dnes byly v hrozném stavu. Jak by dnes vypadal Mladějov kdyby tam nazačalo působit MPŽ? Myslím si že Pán Doležal není mašikář a vlastně jej průmyslová železnice neoslovuje. Sice by střádal nějaké traktory, nákladní auta, bagr a jeřáb ale trať by provozoval maximalne po Veksel protože by se to dalo docela jednoduše zprovoznit. Stejné by to bylo i vozidly zniž by provozoval maximalně Faura nebo BN 60 H za které by zapřáhnul hunty se sedačkama. Nevěřím že by se pustil do zprovoznění jedničky nebo pětky které by byly zhruba 10 let mimo provoz. Tak jak vypadá trať z Nové Vsi do Hřebče tak by vypadala trať od km 5.5 po Novou Ves. Dal by nasledoval úsek který by byl nejen totálně zarostlí ale hlavně úplně zchatralý a poškozeny od traktorů lesáků které by nikdo nepřesvědčoval otom aby neničily trať. Hlavně by o Mladějovu věděla jenom hrstka místních a Šotoušů, Protože MPŽ zajistilo že se dnes jedná o Významný turistický cíl. Jednoduše to bylo nefer jednaní ze strany Pana Doležala které mělo zacíl zneužít nadšení mnoha lidí které pak poté co už je nepotřeboval vyhodil. Promne zamě ať si Mladějovskou dráhu pan Doležal s celou rodinou nabouchá do hlavy jenom je velká škoda že to bude znamenat znehodnocení mnoha zajimavích technický památek.

(Příspěvek byl editován uživatelem poručík Pihrt.)

(Příspěvek byl editován uživatelem poručík Pihrt.)
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2356
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 19:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednoduše to bylo nefer jednaní ze strany Pana Doležala které mělo zacíl zneužít nadšení mnoha lidí

Já se v žádném případě nemíním zastávat pana Doležala a ani jiné strany, nicméně celé toto je pro mě opakovaným, poučením, že někteří lidé jsou prostě nepoučitelní. Stejně jako v případě pyramidových her, skořápek a podobně.

Jinak by mě docela zajímalo, jak někdo může zpochybňovat něčí vlastnictví k movité věci jako je lokomotiva - to se snad nikde nerozdává coby reklamní těžítko, takže ten majitel na ní musí mít doklad o vlastnictví (například kupní smlouva, rozhodnutí soudu ap.).
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 20:01:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je otázka jak lokomotivu dotičný získal. Mohl to třeba získat od někoho bez smlouvy ve věku zlatokopů (1990-1998) .
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 08:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Blaho, majitele exponátů bych za šotouše rozhodně nepovažoval. Pokud je mi známo, tak jejich představou bylo vytvoření muzejní expozice v sousedství dráhy, samozřejmě na základě nějaké smlouvy, která by stanovila podmínky působení. Ti „šotouši“ byli ochotni třeba platit za pronájem budovy elektrárny, byli schopni si na pronajatém nebo odkoupeném pozemku postavit depozitní halu atd. To vše na základě dlouhodobé smlouvy (50 let a více). Doležel jakožto majitel měl samozřejmě právo nepřistoupit na žádnou smlouvu a tak se také stalo (to jen dokládá jeho duševní pochody). Mohl si v klidu provozovat dráhu, v jejímž sousedství mohlo být muzeum, o které se nemusel vůbec starat a které mu mohlo leda tak zvyšovat návštěvnost. Ať si o panu Doleželovi udělá každý svůj úsudek, já už ho hodnotit nehodlám.
Šance na zlepšení situace v Mladějově je minimální, v zásadě mě napadají jen 3 varianty:

- majitel zemře a někdo rozumný odkoupí celou dráhu (to může být za hodně dlouho)

- majitel dostane rozum a začne spolupracovat (pravděpodobnost této varianty je prakticky nulová)

- provoz dráhy se z technických důvodů zastaví a majitel bude nucen dříve nebo později dráhu někomu prodat. Tato varianta je rovněž málo pravděpodobná, hlavně díky těm, kteří nepochopili současnou situaci a všemožnými způsoby se snaží "zachránit" dráhu. Ve skutečnosti jen prodlužují celou tuto nechutnou agónii.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 09:07:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krauss:a co třeba čtvrtá možnost?
Majitel vybuduje zázemí pro návštěvníky(sociálky,čekárnu),zprovozní trať na Hřebeč,postaví nové haly,zrenovuje budovu bývalé parní elektrárny atd.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 09:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krauss_linz:
Ten poslední bod je teda fakt hodně nefér výčitka. Co když je to trochu jinak? Ať se spíše ozvou ti, kteří do Mladějova jezdí, ale protože jsem si přesně tyto věci musel kdysi sám promýšlet v kauze Vychylovka, tak si dovoluji se ozvat.
Je dobře, že se diskutující shodují v tom, že je to situace, se kterou momentálně nic zásadního nejde dělat. Je tu nějaký vlastník, který má (nebo i nemá) představy o dalším využití areálu a tratě. Tudíž třeba může to celé i sešrotovat (vyjma toho, co je zapsáno jako technická památka - tedy zlikvidovat to může taky, ale to by měl oplétačky s úřady).
Mimochodem - je nespočetně vlastníků různých památek (a to včetně státu), kteří z liknavosti, či nedostatku peněz, nechávají tyto památky zmizet nenávratě v propadlišti dějin. Mladějovská dráha je jen jednou z mnoha. Momentálně prožívá pouze jednu z etap vývoje. Třeba skončí jako pouťová atrakce. Není žádná jistota, že jiný majitel bude třeba více "rozumný", pokud ji nekoupí někdo se železničním srdcem.
Ale: Dokud tam budou koleje a další artefakty, byť vzdáleně připomínající zašlou slávu, bude vždy důvod pro někoho, aby přiložil ruku k dílu. Jasně že musí počítat s tím, že jej majitel může kdykoli (smlouva - neslmouva (i takoví jsou lidi)) kopnout do a nezbude mu nic, než ten pocit, že alespoň na chvíli se pokusil dle svých možností, protože jiné nejsou, přelstít čas. Byť by jediný pražec vyměnil, tak to má smysl, a my bychom mu měli být vděční.
Ne jej osočovat, že pomáhá k záhubě, či osobnímu prospěchu kohosi - to je krátkozraké vidění, kde chybí základní lidský rozměr - pokora.
Jak jednoduché je makat na svým, zvelebovat si svoji zahrádku, či zahradní . O mnoho težší je přijmout věci tak, jak jsou, a přitom nerezignovat.
Proto trvám na tom, že pokud nějaká úzká v českomoravském prostoru si zaslouží naši zvýšenou pozornost a tisknutí palců, když už nic jiného, tak je to momentálně právě ta mladějovská.
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 10:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Kopřivo, čtvrtá možnost jen demonstruje váš naivní přístup k pojmu muzeum. Zrenovujete budovu elektrárny a uvnitř bude co? Jedna lokomobila, kterou nebudete schopni ani zprovoznit. Měly tam být další stroje, transmisní pohony atd... Ale to tam nikdy nebude, protože nejste schopni si to obstarat. A co bude v těch nových halách? Předpokládám, že RIIIc č. 3, Henschel, nějaká orenštajna nebo krausska, spousta motorových lokomotiv a vozíků nejrůznější konstrukce. A nebo že by tam byla Doleželova sbírka aut a motocyklů? Proboha, vraťte se na zem, víte vůbec, jak muzea s takovou tématikou vypadají? Podívejte se na následující odkazy a dobře si prohlédněte především stav zrenovovaných vozidel. To abyste věděli, jaký rozdíl je mezi kurvením exponátů a jejich renovací. Podívejte se dobře na muzeum Pragovek, to abyste věděli, jak vypadá třeba archiv takového muzea. Vy máte místo archivu leda tak hromadu papírů pochcanejch a okousanejch od myší. Některé nenahraditelné dokumenty už stejně prošly komínem.....

http://www.veteran.cz/pragamuseum/interier.htm
http://www.sweb.cz/veteranmuzeum/galerie.htm
http://www.sumava.net/khory/motomuzeum/
http://www.automotomuseum.eu/auto.htm
http://www.eltsen.cz/jawa/netvorice/
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 9-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 10:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Miloš Kopřiva
Tak já už se v tom špatně orientuji. Buď je R.B. stále u Vás, nebo u Vás už není lokomotiva Siemens, případně R.B. před Vámi dělá, že ztratil smlouvu, aby dosáhl toho, že mu mašinu nemůžete dát, neb neprokázal vlastnictví.
No a ten zbytek, to asi budu čekat do soudného dne, kdy se domluví ti, co odešli napřed, s těmi, co odešli pak (to je ukázka toho, že ne vše je ve Vás, jak se zde někteří tváří). Fakt je to únavné a vůbec nemohu věřit povídačkám, že je někdo názoru, že jakýsi dobře známý hochštapler něco vlastní (a to dobře vím, že na T 32 byla v roce 1997 kupní smlouva i čím nedošlo k jejímu naplnění z jeho strany (kupujícího), pročež byla v následujícím roce mašina s příslušenstvím prodána jinému kupujícímu.
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 10:59:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krauss:Ano,v parní elektrárně bude parní lokomobila,jestli kompletně zprovozněná či pouze v ukázce např.na pohon stlačeného vzduchu se bude odvíjet pouze od financí.Transmisní dílna ,mimochodem pro zbytky rozvodu pojedeme koncem října,by se mohla příští rok rozjet.
Dále tam bude expozice stabilních motorů,zatím jich máme 7.
Jinak díky za pěkné odkazy,tak nějak to u nás v budoucnu bude vypadat.
Ad Žmz:RB je stále členem a ostatní je opravdu na dlouhé lokte.
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 11:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad martink: Nesouhlasím s Vámi s tím držením palců. Podívejte se na MPŽ. Ti se s Mladějovem rozloučili a já to vidím jako naprosto správný krok. Jejich lokomotivy už totiž nereziví v Mladějově na dešti vedle třídírny a pokud by neodešli, rezivěly by tam ještě několik dalších desetiletí. Teď mě zřejmě ukamenujete, ale pro mladějovské lokomotivy by možná bylo lepší, kdyby v Mladějově nikdy žádné muzejní snahy nebyly. Pak by č. 1 i 5 skončily nejspíš v Anglii nebo v Německu. O jejich prodeji se totiž kdysi uvažovalo. A já tvrdím, že v Anglii nebo v Německu by se těm lokomotivám vedlo 100x lépe než dnes, kdy se o ně nikdo pořádně nestará.
A co Vychylovka? Sice se tam podařilo dochovat jeden traťový úsek, ale co lokomotivy? Přikládám fotografie některých z nich. Henschel má dokroucený rám, domlácené snad všechny plechy (údajně spadl při nakládce), Maffei úspěšně rezaví a obě mašiny jsou totálně rozkradené. Nenajdete na nich injektor ani vodoznak, prostě nic. Jejich opravu si ze strany muzea nedokážu vůbec představit. A opět si dovolím kacířskou myšlenku. Kdyby v minulosti nebyla taková snaha o udržení tratě (kolik miliónů tam nateklo z dotací někomu do kapsy....), mohlo vše dopadnout jinak. Trať už by třeba neexistovala v takové podobě jako dnes, zato lokomotivy už by se mohly dávno prohánět na Balogu nebo na jiné dráze. A nebo to mohlo dopadnout tak, že celou dráhu mohla koupit nebo získat do dlouhodobého pronájmu soukromá osoba nebo nějaké sdružení a obě lokomotivy mohly jezdit na Vychylovce. Ale to jsou jen takové spekulace z mé strany, do problematiky Vychylovky tolik nevidím.
 
 
Ivosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 11:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

snímky z 29.9.2007

 
 
 
 
 
 
 
 
ICQ:484748903 :-) http://www.uzkorozchodky.wgz.cz/
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 12:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krauss- ano, na mašinách na Chmůře nejsou ani vodoznaky ani injektory ani ventily na rozváděcí hlavě natož výronky nebo sací ejektory či turbodynama.Pokud se ptáte proč tak právě proto že se začaly tyto součástky ztrácet péčí různých sběratelů, kšeftařů a "opravářů" takže jediné rozumné rozhodnutí bylo když už nebylo stroje kam schovat pod zámek zbylé části armatury sejmout, opravit a zavřít téměř do trezoru na dobu až by se s mašinama dalo něco udělat.Stav strojů po zhroucení přístřešku není dobrý a i znalci parních mašin prohlásili že Henschel už je do provozního stavu neopravitelný, Gontkulák je na tom myslím lépe.Ale to patří do úplně jiné diskuze než jsou stránky Mladějovské,
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 12:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krauss_linz:
Hmm, to je příliš mnoho "kdyby". Ano, s Vychylovkou, stejně tak jako s Mladějovem teď nic pořádného neuděláme. Ale nemyslím si, že když se zastaví tok peněz, či jiná pomoc, že se tím něco zachrání. To musí následovat ony kroky za tím "kdyby". A to je pouze věštění z kříšťálové koule.
Nedávno byl (již podruhé) vypsán konkurz na ředitele Vychylovské trati. Nikdo se nepřihlásil. Tam to má víc specifických příčin, proč Vychylovka vypadá tak, jak vypadá. Nehledě na peníze, které by se nasypaly do sesunuté štreky by ale situace byla úplně stajná. Ano mělo se něco z toho dát do konzervace exponátů, to byla obrovská chyba nekompetentního vedení.

Mladějov je v jiné situaci. Předně je jiná doba, jiné informační možnosti a hlavně je víc těch, kterým osud Mladějova není lhostejný.
Nevím, kdo z nás má takové páky, aby ovlivnil přidělování dotací tomu kterému subjektu, ali i kdyby - je nutno si odpovědět,co se stane, až (dejme tomu) současný vlastník zkrachuje? Bude dražba?
Kolik bude stát (jestli ještě nějaká vůbec zůstane)
Na prodej mašin do Německa by jistě začali mnozí křičet (pokud to jako technickým památkám vůbec prošlo)
Koupit celý areál? - odhadem co to může stát- 30mil.? Najde se někdo "rozumný", kdo do toho půjde?

Jsou to dva různé pohledy, dvě různé cesty ke stejnému cíli. Není jednoznačné, která z nich je lepší. Někdo se může těšit, že za své miliony si nakonec tu třeba i se spadlou šamotkou koupí, jiný se může tešit z toho, že pomáhá teď. Nemyslím si, že by si v "podnikatelských" záměrech nějak překáželi.

Já vím, že Vychylovku si nekoupím, a to ani za korunu. Přesto se tam chci realizovat. Když přijde na to a vyhodí mne dveřmi, tak na důchod občas vyrazím s pilkou v kapse prořezat spadlé stromy na úvratích, a bude mi dobře na světě, protože vím, že nebudu sám. "A vo tom to je..."
bosnak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.14.41
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 13:03:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z toho co jsem v Mladějově viděl, mám pocit, že jeho největším problémem v současné době je uražená ješitnost lidí, kteří si s majitelem nerozumněli a nezapadli ani do žádné z part, které se nyní realizují dle svého na svém a po opadnutí vášní si mezi sebou dokázali srovnat vztahy (viz p. Šmehil - na jednu stranu řve, že se ničí unikátní stavby, na druhou je označuje jako zříceniny. Bručí, že p. Doležal mu areál neprodá - asi touha p. Doložala uchovat areál vyjádřená v komparativní jednotce (penězích) je větší jak p. Šmehila, pan Linz...). Je opravováno kolejiště (v areálu téměř komplet na nových silnějších kolejích), mašiny pokud mohu soudit jsou restaurovány docela citlivě. Třídírnu, která nemá základy by dokázal uchovat jen Hudiny (když to viděl kamarád statik, žasl, že to nespadlo dávno). Po tom, co byla rozkradena někým znalým pára se nedivím, že majitel nadále nestál o nepříliš kontrolované kolotání různých lidí kolem nijak nezabezpečených strojů a z toho další plynoucí hádky a zhoršování vztahů. Současné osazenstvo se snaži co mu jejich síly dovolí a má i nějakou vizi jak by to mělo v budoucnu vypadat. Možná by ta vize měla být lepší, ale je a pracuje se na ní. Pokud se to někomu nelíbí tak ať si areál koupí. Upozorňuji, že vše má právě takovou cenu, za kterou mi to někdo ochotně prodá (pokud kupuji) nebo se mi to podaří prodat (pokud prodávám). Pokud se domnívá, že majitel překračuje zákon, nechť podá patřičné trestní oznámení, policie ho patřičně vyšetří. Víc jak roční křičení typu "zabili jste mi strejčka, tak tady máte přes hubu" je směšné, a navozuje dojem, že jeho autoři utekli z ústavu docenta Chocholouška.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 13:49:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bosnak:jen doplním,že problémy mají pouze jedinci,kteří z Mladějova odešli či odejít museli.
Nezávislý pozorovatel si již pravděpodobně všiml,že ze současného Mladějova do této diskuze již málokdo přispívá právě z důvodů nesmyslného se hrabání v minulosti co,kdo,kdy a komu.
Mladějov žije,postupně se rozvíjí,i když pomaleji,než bychom chtěli a pro někoho i jiným směrem,než si představoval.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 14:33:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco málo ze statistiky:v letošním roce navštívilo Mladějov přes 10 500 návštěvníků,z toho téměř 5 000 se projelo na úzkokolejce.
Potvrdil se náš odhad stoupající návštěvnosti z loňského roku,kdy muzeum navštívilo 7 500 osob.
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 7-2004


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 14:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Kopřiva: Tak něco napište více o současnosti, co se děje, jaké jsou záměry, plány apod. To určitě zajímá zdejší diskutující víc, než číst hysterické výlevy "Káji" apod. Podle mě jste právě dost podcenili internet a vůbec propagaci a jste dost v defenzívě...
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 14:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad bosnak: nevím, na čí straně je p. Šmehil. Jednou vyhlásí Doleželovi svatou muzejnickou válku, pak vše odvolává, aby po pár týdnech odvolal i to, co odvolal. Já osobně bych p. Šmehila s vyhozenými "soukromníky" nespojoval. Ale to je jen můj názor.
Co se týče ješitnosti, tak ta byla vždy na straně majitele. Nedokázal přenést přes srdce, když se někomu podařilo sehnat nějaký zajímavý exponát. Zřejmě toho o tomto pánovi víte velmi málo. On na první pohled působí jako kouzelný dědeček, ovšem pod kůží se skrývá slizký had.
Třídírna měla být zbourána už dávno a místo ní měla být vystavěna depozitní hala ve starém stylu. O její špatné statice neví možná p. Šmehil, já jsem naopak už 5.3. 2007 na K-reportu upozorňoval p. Kopřivu na to, že snad ani nemá mozek, když dovolí uspořádat jakési militaristické hry v prostorách pecí a třídírny, kde může kdykoliv spadnout nějaký trám.
Jinak Vám připadá, že stroje v Mladějově jsou "restaurovány docela citlivě"? Že jsem si toho nestačil všimnout. Asi máte trochu zkreslené představy o těchto záležitostech. U Faura, BN30-R a BN60-H byl opraven nanejvýš tak lak, i když na druhou stranu, ten na prostého laika udělá největší dojem.

ad Miloš Kopřiva: že by MPŽ měla nějaké problémy? Tu jste taky vykopli. A ze současného Mladějova tady tolik nepřispíváte především proto, že vám chybí argumenty. Neodpověděl jste např co budete mít v těch halách. Těch 7 motorů?
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 15:03:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pavel Blaha:Každý den se něco děje,jen výsledky jsou pochopitelně vidět s odstupem.
Ohledně zprovoznění kolejí do staré výtopny a demolici bývalé třídírny jsem již psal.Tyto akce se neudělají ze dne na den.Stavíme další,již sedmý vagon pro osobní přepravu návštěvníků,zprovoznila se důlní lokomotiva DH -70,je již natřená v základu a čeká na finální nástřik.Na katru(i ten je již historický z r.1952)
jsme pořezali dřevo na výstavbu nové čekárny pro návštěvníky,jejíž základy jsou již hotové.
Kromě toho musíme například nachystat dřevo na zimu,proto jsme celou sobotu strávili v lese,
abychom v zimě nezmrzli a spoustu jiných drobností.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 9-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 15:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tomu teda fakt nerozumím. Co to je to vykopli. Nebyla smlouva nebo ji MPŽ, stejně jako v našem případě před cca 3 léty), neumělo dodržet? Si to živě pamatuju:
1/ tu budku bychom nedělali (rozuměj u BN 30 "předá ke dni"), aby se to stihlo;
2/ tu elektriku bychom nedělali (rozuměj u BN 30 "předá ke dni"), aby se to stihlo;
3/ to přerozchodování bychom vyřešili kolečkama z huntů (rozměj vozy s rozchodem 650 mm "předá ke dni"), aby se to stihlo.
No a pak máte 10 000 letáků vydaných za prachy s tím, že "od května 2004" jezdí v areálu muzea úzkorozchodka (datum ve smlouvě je 31. 3. 2004, v kalendáři duben) a můžete si vybrat.
No a pak (při dělení) musíte psát "zlému majiteli" pokorné supliky, páč ani netušíte, co se děje. A kupodivu, on (rozuměj "zlý majitel") je dosud vyslyšel. MPŽ má T 28 "doma", R.B. Siemense v Mladějově a o zbytku si spolky mohou rozprávět, resp. to dovézt do Zlonic a odvézt si své.
Jen je mi záhadou, kdo vytáhl jako trumfa toho "hochštaplera-dlužníka", kterému - dle jeho povídaček - patří ve Zlonicích vše vyjma dluhů.
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 15:37:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krauss:je vidět,že toho o Mladějově moc nevíte.
Budujeme muzeum nejen železniční techniky,ale i techniky silniční,zemědělské či stavební.Právě tyto exponáty budou v těchto halách vystaveny.
Dále bychom rádi ukázali např.pěknou sbírku nerostů z hřebečského vrchu či zajímavé archivní materiály.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 16:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, vy mate par kramu vytazenych ze stodoly v ruznem stadiu rozkladu semtam nektery opraveny stetcovou generalkou a hned tomu rikate ,,expozice zemedelske techniky,,. Mate par motoru sehnanych tema, kteri ,,museli odejit,, (= jste vyhodili ,,internich,, duvodu) a rikate tomu ,,expozice stabilnich motoru,,. Navic tusim 7 je nadnesene cislo, ale mohlo jich tam byt 60. Ted jsou jinde. Zavist pana Dolezela u kazdeho exponatu, ktery neni jeho, je pro nej typicka a opakovala se mockrat. Typickym dokladem toho je dovoz BND30 do Mladejova jednim z priznivcu a jeji nasledny odvoz opet zpatky - pan Dolezel ji strasne chtel, nikdo jiny si ji nesmel koupit, aby pan Dolezel nedelal dusno, tak se s priznivcem domluvili na cene za odprodej, ale pak zacal mit pan Dolezel problemy v dodrzeni sve casti dohody, brzdil, vymlouval se, ze za ni chce ten priznivec moc a kdesi cosi, jak by to nemohl vedet uz driv a z prodeje seslo. Ten priznivec uz do Mladejova nejezdi prave kvuli vztahum s panem Dolezelem. Ale to nevadi, pan Kopriva si oblece kozenou bundu, vezme sesit, obejde areal, odskrtne dalsi odvezeny exponat a vsechno je v oukeji.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 18:32:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco končí a nové začíná.
Na snímku vidíme konec éry bývalé třídírny a budování nové čekárny na odjezdovém nádraží.
 
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 19:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná je to spekulace. Nesouvisí roztržka mezi MPŽ a panem Doležalem stím jak skončil provoz briketárny? To že teď se jak říkate navazuje úspěšná spolupráce mezi MPŽ a panem Doležalem je dobré znamení ale pravděpodobně to je spolupráce z rozumu. Pan Doležal protřebuje odbornou pomoc protože není mašinkář a jeho domenou je stavební, zemědělská mechanizace a veteráni. Ze strany MPŽ předpokládám je spolupráce dána tím že jim Mladějov stále není lhostejný.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 20:49:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poslední veřejné jízdy v letošním roce.
Před párou č.5 zprava:předseda muzea p.Doležel se svým synem a vnukem.
 
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 08:54:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na webové stránky muzea www.mladejov.cz byly do fotogalerie vloženy fotky z proběhlé úspěšné 4-denní akce s žáky III.ZŠ z Moravské Třebové.
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 10:33:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Poručík Pihrt:
..."není mašinkář a jeho domenou je stavební, zemědělská mechanizace a veteráni."
Nevím, co pod tím máte na mysli, pokud to, že zdevastuje 75 let starý unikátní autobus, který pořídil z pozůstalosti krátce po smrti předchozího majitele, tak s Vámi souhlasím :-)
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 9-2007


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 12:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pavelxyz:
Tedy, kdyby u pana D. fungovala závist, tak obvyklá u jiných, tak se snam už dávno zeptal: "Za kolik by byla ta T 32 s příslušenstvím". Mimochodem, já ho (rozměj pana D.) nikdy neviděl, mám dotaz:
Chápe někdo ze zde diskutujících, že "transmisní dílna" není název amerického scifi o marťankách, které chtějí větší kozy? Jestli to dotáhne, tak mu ji náš velkostatek bude závidět
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 16:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad ŽMZ: tos pobavil s tou vysvětlivkou transmisní dílny.pro mne osobně celkem běžná věc, neb v ní občas dělám ve starém dobrém JZD.Kde to samozřejmě nepovím.Sběrači kovů jsou vynalézaví
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 20:26:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
Stavba nové čekárny pomalu dostává základní obrysy.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 23:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož mi naopak zemědělská, stavební technika a veteráni nic neříkají tak nemohu posoudit jak odborně se pan Doležal o svojí zbírku stará. Jednoduše si pamatuji že do doby než se rozloučil s MPŽ tak ohledně železnice nebyl téměř aktivní kromě stavby šlapací drezíny pro děti. Takova motorová lokomotiva je vlastně traktor jezdíci po kolejích akorát parní lokomotivy potřebují krapet jinou odbornost. Jinak přeji ať se Mladějovské dráze daří a ať vše jse tak jak má. Jedna epocha zkončila a epocha kterou jsem měl tolik rád je jednoduše munulost.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
KzexM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.33
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 23:17:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je hezké, jak lidi někdy zvracej písmenka. Gratuluju těm co posílají Mladějov do kytek.
K
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 9-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 14:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářmirek: Já vím, že většina zná, jak transmise, resp. dílna, vypadá, nicméně mne trochu mrzí pohrdání jiným zaměřením někoho druhého.
Myslím, že zajímavé je spíše to zpochybňování různých smluvních a vlastnických vztahů.
Například já mám, i z doby zlatokopské (výše kdosi použil tento příměr), na všechny věci kupní smlouvu, dodací list, doklad o zaplacení (zjednodušený daňový doklad) i případné kombinace, kdy to je třeba. Poněkud specifické jsou "dohoda o uznání dluhu", "zástavní smlouva", "dohoda o nefinančním urovnámí dluhu". Ty mám sice z téže doby, ale jen s jedním specifickým partnerem. Tak mne spíše udivují řeči, když by někdo tvrdil, že je něco jeho a kdosi by tomu naslouchal a snažil se mne ošulit, ať už je to Radek, Michal nebo Bedřich. Papír vyrobit umím, ale mi kovaní to (565mm) máme (obě smluvní strany) v účetnictví už 10 let
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 21:45:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čekárna roste pomalu,ale jistě
 
 
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 22:28:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do bývalé výtopny se po letech opět podívaly koleje.
 
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 07:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byválá výtopna: to je ta dřevěná bouda skoro na konci areálu? Bylo před ní (ve směru nynějších kolejí) složiště dřeva?
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.225.160.116
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 09:11:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:Honza o:přesně tak,úložiště dřeva tam je stále,blíže ke katru.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 18:15:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čekárna bude do zimy pod střechou.
 
 
 
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 18:30:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do bývalé výtopny jsou již navedené obě koleje.
Na posledním snímku Marek ,Skalda a Dan při štěrkování.
 
 
 
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.225.160.116
Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 09:23:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak zde již bylo dříve informováno,proběhla v našem muzeu v září úspěšná akce s žáky 8.tříd ZŠ s názvem Mezi pražci mladějovské úzkokolejky.
Projekt byl realizován v rámci Výchova ke vztahu ke kulturně historickému dědictví.
Výtvarné práce žáků vzniklých z tohoto projektu budete moci shlédnout od 20.11 do 10.12.07 ve vestibulu radnice v Moravské Třebové.
Slavnostní vernisáž bude zahájena dne 19.11.07 v 16:00.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 07:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, jak Mladějov ztrácí svoji průmyslovou tvář . Dřevěnou třídírnu nahradí cihlové cosi, JPP že se znehodnotila výtopna, teď se zase buduje jakási čekárna. Ne že by nebyla potřeba, ale snad šlo využít původní budovu kanceláří, navíc tam jsou (byly?) toalety. A opravil už někdo komín na elektrárně? Váhám tedy s návštěvou. Nebyly by prosím aktuální fotky areálu (třeba zrovna výtopna).
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.225.160.116
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 09:06:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Honza o:Přeměna bývalého výrobního závodu na muzejní provoz sebou přináší i změny vzhledové.
Jaká stavba nahradí třídírnu,o jejíž demolici rozhodl statik ještě za provozu šamotky,není rozhodnuto.
Výstavba čekárny je nutnost,umístit někde při nepřízni počasí naráz i 150 návštěvníků je problém,na chodby správní budovy se rozhodně nevejdou.
Komín na elektrárně shozený náporem sněhu obnoven nebude,otvor po něm byl zakrytován střešní krytinou.Aktuální foto bývalé výtopny se nachází o 3 příspěvky výše,zděná parní výtopna se nezměnila.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 13:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přeměna bývalého výrobního závodu na muzejní provoz sebou přináší i změny vzhledové.
Jen aby na ten výrobní závod zůstala taky nějaká památka. Nové pece snad nějakou dobu ještě přežijí, navíc je z nich krásný rozhled.

Výstavba čekárny je nutnost,umístit někde při nepřízni počasí naráz i 150 návštěvníků je problém,na chodby správní budovy se rozhodně nevejdou.
Myslel jsem využít budovu jako celek, domnívám se, že je skoro prázdná.

Komín na elektrárně shozený náporem sněhu obnoven nebude
Škoda.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.225.160.116
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 13:35:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Honza:také doufáme,že pece přežijí.Pracuje se na tom.
Správní budova prázdná není,jsou v ní kanceláře všech 3 organizací,archív,kuchyňka,sklad,dětský koutek a samozřejmě toalety.
Kopřivka z kopřiv :-(
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.33
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 18:31:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Projekt byl realizován v rámci Výchova ke vztahu ke kulturně historickému dědictví

to: Kopřiva
Jo jo jen to dědictí pořádně bourejte, palte a likvidujte a nezapomínejte to děti naučit, jak nemají mít úctu a podvádět lidi.
fanatik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.33
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 18:40:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se bude bourat jako další? Nebo likvidovat?
Asi loko Krauss č.1 ta nemá ty díly z rozvodu, to je vlastně jako ta třídírna, tam byla zlá statika, tak hurá to zbourat. Jednička nemá klacky...
Tak kdy ji rozpálíte a dáte fotky hrdě na internet?

KzexM
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 08:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanatik: To že třídírna spadne i bez cizí pomoci je jasné už delší dobu . Takže jde spíš o to, co postavit místo ní. Já jsem pro obnovu původního vzhledu objektu .
A s č.1 to snad není tak zlé?
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 12:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O demolici třídírny bych tady vůbec nediskutoval. Pokud místo ní vyroste něco důstojného ve stylu staré průmyslové architektury, tak to bude jenom dobře. Spíš bych se zamyslel nad tím, co se nyní v Mladějově buduje. Ta nová čekárna vypadá, jako by se tam ani moc nehodila. Čekal jsem třeba nějakou hrázděnou stavbu, která by měla blíž k průmyslové nebo drážní architektuře. Ale to co tam vyrůstá je spíš jako z novodobých satelitních městeček (ale třeba se mýlím, na těch fotkách je to rozestavěné). Doufám, že nástupiště nebudou ozdobena betonovými prefabrikovanými nástupišti jaké známe z tratí ČD. To by ve vznikajícím "muzejním areálu" bylo jako pěst na oko.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 13:54:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Následující odkaz není na Mladějov na Moravě, ale na 760 mm trať Szob - Márianosztra v Maďarsku, u hranic se Slovenskem: www.kisvasut.hu/pagebase/showgallery.php?f=127&a=257&t=1 Ani nevím, proč to dávám sem.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.225.160.116
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 14:41:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad. Karel:zkus někdy dřív přemýšlět než něco napíšeš...
ad.Krauss:doufáme ,že stavba nenaruší architektonický ráz areálu.Snad zapadne lépe než oblouková hala,která tam stála před ní.
Nástupiště bude tvořeno z kamene,který byl použit i na výstavbu zídky u vstupu do areálu.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 16:50:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Parní lokomotiva Krauss-Linz z roku 1929 byla odstavena a probíhá příprava na příští sezonu.
Byl demontován tender a pojezdová táhla.
Ložiska budou nově vylita kompozicí a rovněž dojde na výměnu ložisek soukolí.
 
 
 
Stoner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:10:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Cogwheel: Já vím že to sem naprosto nepatří, ale když už jste ten odkaz dal sem tak se ptám tady: Né že bych dokázal čemukoliv rozumět v maďarštině, ale myslím si že gebus znamená i v tom jazyce to samé co u nás a tak mi nějak nedochází souvislost tohoto slova s fotkou pořízenou ze stanoviště DH120. Asi i v Maďarsku je určitá část úzkorozchodné šotoveřejnosti zhruba stejně "informovaná" jako u nás.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:39:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak tam dodavatelsky pracuje ČHŽ se svojí DH-120 a zaštěrkovacími vozy. Úzkokolejka Szob - Márianosztra byla mimo provoz od roku 1993, nyní se (s příspěvkem EU) velkoryse obnovuje (pro osobní dopravu). Původně sloužila přepravě kameniva z lomů, osobní doprava na ní nebyla zavedena. Dale jsem to sem hlavně pro srovnání s Mladějovem a pro jeho příznivce i odpůrce, aby viděli ty nové betonové pražce a nástupiště, gabionové zdi, opravené mosty, řešení nové dřevěné čekárny ve stanici Márianosztra atd. Původně tato trať pokračovala přes kopce dále k severu a byla propojena s lesní (nyní rovněž výletní) úzkokolejkou Nagybörszöny - Nagyirtás. I tento propojovací úsek se plánuje obnovit. Maďaři tedy, ve srovnání se současným Mladějovem, nejsou žádní troškaři.
P.S.: Počátkem 20. let minulého století tato trať dočasně vedla ještě dále k S - po mostě přes Ipeľ až do Pastovců (tehdy Ipolypastó) na slovenském území.
742_453
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 12:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Miloš Kopřiva: neberte, prosím, můj příspěvek jako nějakou narážku na Vaši osobu, ale co jste napsal o lokomotivě č.5 na mne působí dosti nekvalifikovaně. Výraz tender místo tendr beru jako překlep, ale pojezdová táhla... Do parních lokomotiv sice trochu dělám a něco o nich vím, ale vůbec netuším, co že jste to vlastně zdemontovali. Teprve až když jsem si na třetí fotografii všiml, že chybí ojnice, spojnice a výstředníková tyč (jsou vidět obnažené čepy) tak jsem pochopil, že se jedná o demontáž tyčoví. Nehněvejte se na mne, ale z dlouhodobějšího sledování této diskusní skupiny začínám mít pocit, že z Mladějova skutečně zmizeli ti, kteří měli parní stroje a lokomotivy v krvi. Věřím, že alespoň fíra Zdeněk patří k těm, kteří ví, jak se co má správně dělat. Z fotek na Vašich stránkách nabývám dojmu, že právě on je asi tím jediným člověkem v muzeu, který na lokomotivách vykonává odbornou práci. Pokud je tomu opravdu tak, pak máte žalostně málo odborníků na to, co chcete v budoucnu zrealizovat. Víte, já bych Mladějovu přál jen to nejlepší, je to totiž jedinečné místo a mohlo by být ještě jedinečnějším, kdyby v něm působilo více zapálených a opravdu fundovaných lidí, kteří by s sebou navíc přitáhli další lokomotivy. Nebylo by proto rozumné dohodnout se na nějaké spolupráci s těmi, kteří odešli? Přeji Vám hodně zdaru v práci a moudrosti v rozhodování.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.225.160.116
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 13:20:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 742 453:v pohodě,nikdy jsem netvrdil,že mám páru v malíčku,jen se snažím informovat o dění na Mladějově,když už se do toho nikomu nechce.
Jinak Zdeněk má páru pod kůží,své si odjezdil na tzv.velkých párách a nyní nám aktivně pomáhá s údržbami a opravami parních lokomotiv.
To,že z Mladějova odešli i někteří odborníci je jistě nemilé,nicméně se s tím musíme vypořádat.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 16:25:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro srovnání:pohled na bývalu výtopnu před měsícem a nyní.
 
 
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 08:29:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... nicméně se s tím musíme vypořádat.
Obávám se ale, že se s tím MPD vypořádá opět "po bolševicku", tedy jak se tito vypořádali s carem a Kerenským, s "kulaky", podezřelými inteligenty a vůbec zastánci jiných názorů, než byla jedině správná "pravda stalinská".

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace