K-report
 

Archiv do 21.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 » Archiv do 21.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 14:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další zpráva. Údajně do čtrnácti dnů mají do PJ Liberec dorazit dvě Regiozmrdky Trio a začít jezdit na Tanvald, aby se vyzkoušela vozba vlaků těmito jednotkami na listí.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohuzel fotky na netu snad ani nejsou, ja take marne hledal a to opakovane. Proc se prestalo jezdit - dle vseho zkratka kvuli nezajmu. Jako dite pamatuji jeste Eaosy v Jakuszycich, tehdy jsem ovsem nefotil. Naklady (nebo vlastne manipulaky, polske "pociagi zdawcze") byly vedeny SM42. V Jakuszycich byly na prvni koleji (u rampy) tabulky s napisem Brak skrajni (Uzky profil) a dva vratky ve plechove budce, ktere dle vseho slouzily k posunu. Kamarad, co byl dlouha leta zamestnan jako komerc pracovnik v Korenove, mel fotky z Jakuszyc z roku 1992 - byly na nich zachyceny vagony (ctyrose), slouzici snad jako ubytovaci kapacita behem Biegu Piastow - tyto vozy take jeste pamatuji (tak rok 1996...), tehdy uz byly v dezolatnim stavu. Dnes uz v Jakuszycich neni nic - ani budova, ani budka s vratkem, ani vagony...
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 17:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kamarad, co byl dlouha leta zamestnan jako komerc pracovnik v Korenove
Myslíš M.P. ??
Ať žije pražská metrománie - čím víc postavíme metra do okrajových částí... tím budeme mít dražší MHD... a nejen MHD
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 17:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Presne tak, ale pekne dlouho jsem s nim ted nemluvil... co me mrzi (pamatuje si me jeste jako dite). Koukam, ze mame v avataru okrajova mista neprovozovaneho useku, o kterem tu mluvime. K tem brigradam po polske strane hranice - az do prvnich snehu se bude delat vzdy v sobotu od 9.00 do 15.00, sraz vzdy v devet rano na prejezdu u Izer-Granitu pobliz stanice Szkl. Poreba Huta - chtel bych se vypravit s lopatou za dva tydny, tento vikend bohuzel pada Starosta Poreby na jejich webu tvrdi, ze se podarilo vycistit od naletu uz 80 proc. trate mezi Horni a Jakuszycemi, ted zacnou cistit prejezdy, odvodnovaci kanaly a propustky...

(Příspěvek byl editován uživatelem Wool.)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 08:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wool: Škoda, že nějaké fotky na netu nejsou. Ale určitě je někdo má. Typnul bych si, že třeba takový J. Křenek z KHKD. Proč si to myslím? Kdysi ( ještě za totáče ) vyšla sbírka fotek, myslím, že se to jmenovalo Parní lokomotivy v zahraničí. Byly tam fotky z Turecka, Maďarska, Rumunska,...., ale také z Polska. Jednou z nich je fotka s Ty2 s vlakem ( vidět je jen jeden Eas ) ve Szklarske Porebě Górne, která je obrácená komínem k Jakuszycím. Dá se předpokládat, že autor fotky nefotil jen tady, ale asi i někde na trati. Chtělo by se autora zeptat, zda je vůbec má a zda by je nechtěl zveřejnit.

Jinak těm ubytovacím vozům v Jakuszycím: Ty tam stály už v 80. létech. Jeětě za totáče vyšel o této trati článek v časopisu Krkonoše, který naši odebírali a tam krom vcelku zajímavého pojednání bylo i několik fotek - výhybna nový svět s chybějícím kusem kolejí a právě ty ubytovací vozy v Jakuszycích.

Ještě takový dotázek: Ví někdo, kdy se přestalo používat nákladiště dřeva ve výhybně Nový Svět, čili kdy se tam přestalo od Jakuszyc jezdit?
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.198.51
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:35:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kamarád z Albrechtic v Jizer.horách mě ukazoval vlastní fotky z Jakušic, myslím snad rok 1996 nebo 1998 (časem mohu upřesnit)kde fotil polskou čtyřnápravovou lokomotivu s asi šesti nákl. vozy při nakládce kamene. Bylo zajímavé, že lokomotiva přivezla již ložený vůz se železným šrotem. Podle slov polského fíry prý stav trati je stále horší a dokládal to neustálým snižováním traťové rychlosti. Tehdá prý již většinu cesty pouze 10km/h a místy jen 5km/h. Sám fíra měl za to, že to je jedna z posledních jízd do Jakušic. Fotky se pokusím dohledat.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 12:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kpy: Budu ti vděčný ( asi nejen já ), když se ti podaří fotky dohledat. Jsem ovšem zvědav na to, jak rychle budou jezdit motoráky z Poreby do Jakuszyc. Jak jsi psal, stav trati dle polského fíry se zhoršoval a zhoršoval ( zejména díky polskému přístupu k údržbě trati, který byl jistě otřesnější než ten náš v té samé době ) a po treti se jezdilo jen desítkou. Že se stav kolejí po dalších deseti letech neúdržby nezlepšil, asi netřeba dodávat. Pokud tedy dojde jen k prořezání profilu trati a vyčištění trativodů a propustků, bude to záslužný čin, ale aby pak nedošlo po nějaké době k zastavení obnoveného provozu z důvodu velmi špatného stavu trati, nebo dokonce k jeho nezahájení! Je fakt, že v roce 2002 jsem si trať poprvé ( a doufám, že ne naposledy ) projel a stav trati se mi nezdál tak tragický. Jenže to jela řada 810 a spol. a ne SM42.

Ale i tak přemýšlím, že bych se brigády na zprůjezdnění trati zúčastnil. Už jsem dlouho na trati nepracoval!
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.198.51
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 12:44:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem byl úspěšný. Zde jsou ty kopie fotek z roku 1996. Znovu mě to udivuje....mimo šrotu i nějaká zetka...?
 
 
Při 100letech jsem pronatáčel za tři dni asi 8 hodin záznamu na našem i polském úseku.(už se mi to vícekrát nestalo....) Někteří fírové tenkrát jezdili jak "draci".
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 13:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kpy: Super a vřelé díky!!!!!!
Pavel_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 16:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Reportáž o oslavách 105 let ozubnicové trati naleznete na adrese www.zubacka.cz/akce/20071009_oslavy_105_let_ozubnicove_trati.

Ohledně zprovoznění tratě do Szklarské Poreby toho myslím bylo naslibováno víc než dost a tak zůstávám ke zprovoznění značně skeptický. Až uvidím vlak, tak uvěřím

Brigády probíhají i v budoucím muzeu v Kořenově, termíny brigád jsou zveřejňovány na www.zubacka.cz. Přijďte mezi nás, každá ruka dobrá
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 19:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kpy: Smekam a dekuji...
Ad Bram - fotecka ze zminene sbirky zdobi muj pokoj, je na ni Ty2-424 a porizena byla 24.10.1984, tedy dva roky pred elektrizaci (zahajenim dratizace). Autora bohuzel neuvedu, neni na druhe strane uveden.
Rafi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 20:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mam informacje, z portalu ze Szklarskiej Poreby, ze jeszcze w tym roku maja jezdzic vlaki do Jakuszyc a takze na Bieg Piastow, na Polane Jakuszycka.

(Příspěvek byl editován uživatelem rafi.)
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 09:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

první vlak do Liberce (po výluce)
 
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.198.51
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 09:23:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Večer jsem ještě zatelefonoval do Jizerek kamarádovi a ten potvrdil, že se na trati něco děje. V Porebě na nádraží mu dali info, že vlaky mají jezdit již v prosinci......cestou zpět si všiml, že v Jakušicích na nákladišti již není to dřevěné skladiště (na porebské straně). Nevíte kdy bylo zbouráno?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 10:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já před 14 dny projel na kole okolo Běgu Piastow a na Orle. Krom povyrostlejch keřů a přejezdu zasypaného šmoulem tak že šíny nevidět se nic nezměnilo.

Pikantní by bylo zahájit provoz z Poreby do jakuszyc a zrušit ho z JG do Poreby pro zchátralý stav svršku (který je dost úděsný).

Dotaz - dokdy jezdily poválečné polské osobáky do dnešního Harrachova alias tehdá Tkacze?

Nákladiště Nový svět: já si tipnu že se tam jezdilo právě jen dokud šlo dojet až do Tkačí/Harrachova (tedy nejdéle do výměny území). Tam by se asi muselo sunout ne? Co vím tak tam byly jen šturcy z Polska. Nebo snad kdysi ne?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 11:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Vlček: Ptám se proto na provoz do Nového světa z Jakuszyc, protože když si člověk projde trať ( a to já udělal ), tak mezi ocelovými pražci najde i dřevěné. Pochybuji že jsou předválečné a do Tkaczí jezdily PKP s osobáky snaf jen do roku 1946 nebo 1948. A kvůli takovému nicprovozu by se trať asi neopravovala. Sunout do Nového Světa se nemuselo, byla to výhybna s kusou kolejí, která se u rampy rozebíhala do dvou kolejí, které se před šturcem spojily.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 12:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_vlček - mám dojem, že do Tkacze jezdily polské vlaky právě do roku 1958, kdy došlo k výměně území nezi Polskem a Československem.

Nový Svět - tam je zajímavé, že šturc vedlejší koleje je jednak výš než těleso harrachovské trati vedle a jednak hned za šturcem je stožár TV.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 12:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K Tkaczim - osobaky tam zajizdely do roku 1946, ovsem pikantni na cele veci je to, ze v useku Jakuszyce - Tkacze byly neverejne, urcene byly jen pro zamestnance lesni spravy a cleny WOP, tedy pohranicni straze. K tem drevenym prazcum v mistech propadlych styku - no, malicko jsem nad tim premyslel, nedoslo k jejich vlozeni prave az v ramci pripravnych praci pro zvlastni jizdy po revoluci? Nikde jsem neslysel, ze by se zajizdelo nakladat do nakladiste Tkacze az do roku 1958, nicmene vzhledem k prvnim fotkam z "ceskoslovenskych Mytin" by se to dalo vytusit - byly skutecne Mytinami. Na Novem Svete bylo celkem 5 vyhybek... trat nejprve v delce nekolika set metru tvorila falesnou dvoukolejku, na kterou se z prubezne tratove dalo vjet z obou smeru, pak se odklanela od trate a rozbihala do dvou koleji, ktere se opet na konci sbihaly a byly ukonceny sturcem, ktery stale stoji.
Ad Kpy: Skladiste v Jakuszycich zdemolovala spolecnost Prvni snehova a zavejova s.r.o. v zime roku 2006 Proste to spadlo, stejne jako strecha rotundy v Korenove a pozdeji i korenovska remiza. Je s podivem, ze to tak dlouho drzelo. Jinak uvadim, ze k dosazeni Jakuszyc od Poreby je nutne vycistit uz jen 600 metru trate.
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.198.51
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 13:06:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jsem zapoměl uvést, že info z Poreby bylo, že se bude jezdit již v prosinci (to jsem již psal) ale pouze k hospodě u Běgu Piastow. O nějakém pokračování k hranici nikdo nic nevěděl.......tak snad se to tam nezastaví........

A co naše strana. Nějaké info?

Po revoluci stávalo v Novém Světě torzo nějakého třínápravového vozu. Kam to "odešlo"?
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 13:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je to s tim prosincem? Protoze sdelovaci prostredky informovaly verejnost o terminu breznovem! Pravda, toto se da vylozit tim, ze jedna zarucena jizda je prave v souvislosti s Biegiem Piastow, ktery se kona 1. a 2. brezna... Samozrejme prosinec je logicky z titulu noveho JR, co ovsem v Polsku nehraje prakticky zadnou roli Vhodna poprawka se da vydat vzdy, ze.
Ano, prave, kdo by v cele veci mel vyvijet aktivitu z nasi strany? Kraj? Ten snad ne, ten maximalne muze objednat spoje, ale aby pecoval o dopravni cestu... Dodavam, ze v Polaci zatim mluvi vylucne o obnove spojeni do Jakuszyc, o Harrachovu nepadlo ni slova... Jdu napsat Ing. Liskovi z kraj. uradu, treba odpovi.

(Příspěvek byl editován uživatelem Wool.)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 13:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wool: Ty dřevěné pražce jsou vidět i na jedné fotce od v knize od V. Haase o této trati. Přičemž je vidět, že trať je čerstvě vykácená a na ní je mix dřevěných a ocelových pražců. Proto je mi to divné. Také netvrdím, že by se jezdilo nakládat do Tkaczů, ale na Nový Svět, kde právě ve šturcu bylo nákladiště dřeva s rampou. Fotka z tohoto nákladiště s výhledem na Harrachov s právě nakládanými vozy je též ve výše zmíněné knížce. Pravda, je pořízena s trolejí, tedy za Německa, ale naskýtá se otázka, proč by Poláci nemohli s nakládkou dříví tamtéž po válce pokračovat. Ostatně se v opět zmíněné knize píše o tom, že v 60. letech se uvažovalo o zavedení přeshraniční dopravy. Pochybuji, že by to bylo možné, kdyby byla trať bez provozu už z Jakuszyc. Takhle by se jednalo asi o kilometr trati bez provozu jinak by šlo o 6 km.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 15:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) dřevěný pražce co vím pocházej z počátku let 90-tých.
2) dost mně překvapuje že Poláci by zprovoznili ve svém místním hnojišti zrovna trať do jakuszyc. Když vemu co vše dokázali zrušit a shnít..... . Navíc do těch Jakuszyc v poslední době zmizely i antabusy. Vloni jezdil poslední kolem 15,30, letos tam je něco kolem 18 ale jen o prasdninách. Kdeže časy busu 19,30 z Góry jsou.

3) když zavzpomínám i na nějaké první cesty pěšky přes čáru ještě v době parní trakce někdy 77-78, tak Jakuszyce byly vojetý od manipuláku (já vždy viděl jen šutry, asi se i to dříví vozilo). Před Biegem Piastů ale ty koleje vypadaly nepoužívaně už tenkrát (různě složenej bordel a pod.), přejezd na Orle býval vždy zaplavenej bordelem a vypadal nesjízdně.
Mimoto kolem nákladiště Neuwelt sic vede svážnice zezadu od Jizery na rozcestí se silničkou na Orle (minimálně kus je to stará silnička rovnaná ze šutrů), nejsem si ale vůbec jistý zda z ní k nákladišti vede něco čím by se tam dalo dovážet dlouhý dříví. Tipnu si že když už to dřevo někde naložili na NGK/trachtor/povoz tak ho dovezli rovnou až do jakuszyc.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 15:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden z clenu spolku Kolej Izerska mluvil na polskem diskusnim foru www.infokolej.pl o nutnosti rekonstrukce useku Jakuszyce - st. hranice, dodal, ze spojeni s Harrachovem je hudba budoucnosti. Uprimne - pokud jde o stav trate, tak jiste, za Jakuszycemi to je horsi, ale pokud se budou realizovat vetsi zasahy do soucasneho stavu, tak asi v cele delce. Nevim, nakolik Towarzystwo Kolej Izerska vi o skutecnych zamerech, doufam, ze se dozvim neco o spolecne cesko-polske komisi, ktera se snad ma teto otazce vice venovat. Pokud chteji vse stihnout do MS, tak by se melo pristi rok delat, prece jen to je 16 km... EU na dopravni infrastrukturu zatim vesele prispiva, tak doufejme. Nicmene predstava cesty z chalupy na Male Skale do Jeleniej Gory, ktera by trvala kratsi dobu nez 5 hodin, se blizi
Rafi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 16:10:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapraszam wiec wszystkich na forum kolejowe www.infokolej.pl a dokladnie na :
http://www.infokolej.pl/viewtopic.php?p=22268&sid=cba7efe4b77e11807690f67b991d5211#22268
psík Albi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.175.39.98
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 18:40:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rafi: Díky za odkaz na to diskusní fórum, jsou tam opravdu zajímavé a aktutální informace (a občas i fotka). Všem doporučuji. Zaujalo mě, že tam na obnově trati organizovaně pomáhají nezaměstnaní (bezrobotni).
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 10:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Nicmene predstava cesty z chalupy na Male Skale do Jeleniej Gory, ktera by trvala kratsi dobu nez 5 hodin, se blizi"

No to bych možná ujel celkem kdykoliv i já na kole. A to se do kopce nehoním protože a) nejsem vocas b) nechci umřít spocenej.

V čem je na tom hůř úsek od Jakuszyc ke hranicům? Svršek je stejnej, zarostlý to je tak stejně. Snad jen že tam je víc vyměněnejch dřevěnejch pražců co už shnily?
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 12:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Staci se podivat par metru za Biegiem Piastow, napr. jen na tom primem useku je kousek, kde jsou prazce s metrovymi odstupy (no, mozna prehanim, spise tak metr dvacet...), navic tam nejsou klasicka upevnovadla, jen podkladnice a kus ocelove desticky, ktera drzi hranu paty kolejnice u prazce, takovych useku je vice. Skutecne jako zuby vyslouzilce svetovych ringu. Myslim, ze tam by se hrabnout melo.
K tomu kolu - presne tak. Chaloupku mame na Prosicce, tj. v Koberovech, co je docela vysoko nad Malou Skalou... Do Korenova to je prakticky jen o prekonani stoupani ze Semil na Cimbal a pekne pres Vysoke... sorry za OT
Ad Bram - mluvils o tom, ze bys na brigadu do Poreby zajel. Ja se tam hodlam vypravit nikoli tento, ale pristi vikend. Pokud mas zajem, tak se ozvi na mail.

(Příspěvek byl editován uživatelem Wool.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Wool.)
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 13:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wool
No jo, to se ale cestou nesmíš zastavit v takových zřízeních jako U Křemílka, U Albíny, Mexiko, ...,U Zvonečku apod... to pak jízda může trvat výrazněji déle
Ať žije pražská metrománie - čím víc postavíme metra do okrajových částí... tím budeme mít dražší MHD... a nejen MHD
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 14:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vašut - ano, a hlavně vůbec dojet. Mohu se zeptat - nevíš něco o výše zmíněném M.P.? Vím, že po zavření Kořenova pracoval v Jbc, ale jak se má teď? J.N. z kořenovského nádraží jsem také nepotkal už pěkně dlouho... Všechno je dávno jinak, už ani ten Jizerský dvůr není to, co bývalo, patří někomu jinému. Kde má být muzeum zubačky v Kořenově - v nocležně vlakových čet? Ty fotografie na to vypadají...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 15:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Von funguje Jizerskej dvůr? Co vím byl od jara zavřenej a ani koncem září když jsem jel okolo (pravda v úterý) tak se jevil zavřeně.

No pražce metr vod sebe a "přibitý" - motorákem by to asi šlo jezdit (pokud by to tedy někdo povolil...) když v Chyrově se po podobným svršku jezdí se čmelákem
Pavel_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 19:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wool: Ano, muzeum bude i v bývalé nocležně vlakových čet. Když přijdeš na brigádu, uvidíš

Petr Vlček: Jizerský dvůr nefunguje, je na prodej.
Rafi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 19:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktaulne fotki z prac na trasie Szklarska Poreba Górna- Jakuszyce pod:
http://www.szklarska.org/viewtopic.php?p=5495#5495

Trat do Harrachova ma byc przejezdna w 2009 roku. Potrzebne sa pieniadze na rewitalizacje ( nowe podklady i szyny) od Jakuszyc do granicy.
Marszalek Woj. Dolnoslaskiego chce przeznaczyc pieniadze na odbudowe. Jak dobrze pojdzie to na mistrzostwa w 2009 pojedziemy pociagiem (vlakiem) do Harrachova. Wejscie PL i CZ do Schengen pomoze w ruchu graniczynm jak tez i prac remontowych.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 21:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No budeme rádi, když to vyjde.

Mám dotaz, Jizerský dvůr bych našel kde?

Wool - o tom stoupání ze Semil do Kořenova bych si dovolil malinko oponovat, ono to tak trochu stoupá až do Vysokého, i když před městem je taký mírný sešup. No a pak za Sklenařicemi, jedu-li přes Kořenov a to je dlouhej kopec...a nakonec za Harrachovem po státní až po Biag Piastów anebo k harrachovské stanici a dál nahoru k přechodu.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 08:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze Semil je to do slušnýho kopce někam nad novou fízlárnu. Pak je hnusnej táhlej kopec až nad Příkrý (s kouskem rovinky), Pak se to vlní a za Zimrovem začne další táhlej kopec nad Semilskou zahrádku. Pak je hup dolů do Sklenařic a táhlej stoupák až někam k Espéru. Ten kopec za Harrachovem začíná tak mírně už podle Mumlavy z Mejta. Jo a pokud se jede přes přechod nad nádražím, tak kus za nákladištěm Neuwelt začíná velmi hnusnej kus cesty kde čouhaj kulatý šutry ze kterejch ta cesta kdysi byla rovnaná.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 08:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a když už bych jel takhle na kole do Polska, nejel bych od Vysokýho rozhodně přes Příchovice ale za Sklenařicema do Pasek a po Planýrce na Mejto.

Jizerskej Dvůr bejvala?? hospoda + penzion asi 50 m dolů podle silnice od Kořennýho nádraží. Vedle funguje cosi podobného a menuje se to tuším U krbu, ale není to ono - přišlo mi že hřešej právě na to že zanik vedle Dvůr....
Robert72
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 12:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ahoj
Robert72
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 12:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kilka fotek z trate Szklarska Poręba-Jakuszyce . Pozdraw
 
 
 
 
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 15:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Robert72: Dobrá práce, držím palce .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
psík Albi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.175.39.98
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 15:36:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Czyli trzymamy kciuki, Poláci
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 17:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_Vlček - ano, tak nějak to tam vede. Ten kus cestu od Sklenařic až po Příchovice je trochu nepříjemnej a dlouhej...
Na té strašné cestě u Nového Světa jsem měl tu čest prorazit o jeden ze šutrů zadní kolo...o kvalitě zdejší cesty vím svý . Ale zas pak až do Poreby úplné bájo.

Robert72 - dobrá práce, ty smrčky jste ale přesadili, doufám?!
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 18:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pavel_vlcek - pokusim se, zatim jedu pristi vikend pomoci Polakum do Jakuszyc. Ja vim, jsem zradce
Robert72
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 18:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ruszyły prace nad reaktywacją połączenia kolejowego Szklarskiej Poręby z Harrachovem. Póki co pracujemy na trasie do Jakuszyc. Rekonstrukcja linii do Czech przekracza na dziś możliwości województwa.
Do zimy już tam nie ruszymy. Ale od 01.01.2008 jesteśmy w Schengen a to już zdecydowanie ułatwi nie tylko kolejowe połączenia ale choćby wjazd czeskich brygad bez granicznych pozwoleń, póki co jeszcze koniecznych. Zapowiedz pana Łosia, marszałka województwa dolnośląskiego na spotkaniu z Hejtmanem Libereckeho kraje dnia 04.07.2007 była jednoznaczna: - na mistrzostwa świata w narciarstwie klasycznym w 2009 do Liberca polscy kibice pojadą pociągiem !!

Kolejne spotkanie na torowisku już w tę sobotę (13.10.2007). Czyścimy rowy odwadniające i odmulamy tor. Czekamy na Was. W zasadzie zorganizowanego transportu nie ma ale nie ma też problemu. Pojazdy mamy więc dajcie tylko znak ile was bedzie i gdzie się stawicie w Szklarskiej a Was odbierzemy. Szczegóły możemy dopiąć pod nr 048 605 275 378. Akcja jest spontaniczna, przypomina pospolite ruszenie więc może i organizacja szwankuje ale liczą się efekty.
S pozdravem Robert Kotecki - předseda Sdružení jizerska draha (Towarzystwo Kolei Izerskiej
Sdruženi jizerska draha - Towarzystwo Kolei Izerskiej
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 09:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wool:

M.P. už na dráze končí.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 12:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inkognito: Diky, pokusim se s nim spojit.
Jinak k trati - Slowo Polskie Gazeta Wroclawska v dnesnim vydani mluvi o vysi nutnych investic do rekonstrukce Szklarska Poreba Gorna - st. hranice. Dle clanku by se melo zacit s vymenou svrsku na zacatku roku 2008 a priblizne na zacatku jeho druheho pololeti by se melo zacit jezdit az k nam. Naklady? Cca 5 mil. zlotych, co je neco okolo 35-40 milionu Kc - tedy cca 2,5 milionu Kc na jeden kilometr trate...
 

(Příspěvek byl editován uživatelem Wool.)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 14:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wool:

Snad se těch částek nezaleknou a opravdu se trať zprovozní....
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 14:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vnimaji to velmi realisticky a i v tisku se prestalo mluvit o tom, ze je na rekonstrukci potreba nikoli az 5 milionu zl, ale proste 5 milionu zl, takze se s jejich vydanim pocita. Proste vysi nakladu konstatuji a pocitaji s tim, co silne posililo muj optimismus, drive se mluvilo v stamilionech atd, nyni jsou informace velmi konkretni a tedy i to znamena, ze se k cele veci pristupuje velmi, velmi seriozne. Samozrejme jde o to, ze trat chteji zprovoznit a pote ziskat z EU finance na dukladnejsi obnovu... Povazuji tento pristup za skutecne novum, Urad marsalka dolnoslezskeho vojvodstvi uz prevzal trat Wroclaw - Trzebnica a brzo se bude jezdit, velmi brzo. Ja jsem byl po zklamani s JD-GJW silne pesimisticky laden, ale priblizne od zacatku roku sleduji aktivity Dolnoslezskeho vojvodstvi a to mi dovoluje tentokrat verit. Hlavni je to, ze trat uz nepatri PLK, ale samosprave...
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 13:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ví někdo co je toto?
 
 
je to u druhého vzdálenostního upozorňovadla tanvaldské předvěsti z desné
T4783002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 14:16:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Bram: Můžu vědět, o jaké knize od V. Haase je řeč, popřípadě nějaké podrobnější info o ní?
Díky.
Paolo3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 18:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slíbené foto z nočního Tanvaldu v sobotu 13.10.2007
 
 
 
http://854foto.net
stránky věnované motorovým vozům 852,853 a 854 + řidicí vozy 954.
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 09:48:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T4783002: Kniha 100 let železniční trati Tanvald - Harrachov, vydal SAXI v roce 2002, formát A4, 152 stran, celobarevné, jen ty fotky by mohly být větší (= poučení pro příště). Není problém dosud sehnat, ovšem spíše v Praze nebo ještě někde po ČD centrech, popř. na dobírku u vydavatele. V Tanvaldu se neprodává, tam se již od roku 2002 chystá vydání lepší (aspoň tak je to podáváno) knihy o tomtéž tématu Ovšem otázkou je, jestli se této knihy někdy dočkáme!
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 10:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jéé Hugoune, Ty žiješ Myslím, že tanvaldské knihy se zcela jistě dočkáme a jsem přesvědčen, že bude velmi kvalitní a hlavně poněkud odlišně pojatá, než ta "naše". Navíc myslím, že v současné době není kam s vydáním spěchat, takže pak bude ještě o to lepší
Ať žije pražská metrománie - čím víc postavíme metra do okrajových částí... tím budeme mít dražší MHD... a nejen MHD
T4783002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 11:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tu naštěstí vlastním, jen mě zmátl ten autor .
Dík.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 17:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé,
pokud máte zájem podpořit snažení našich kolegů z Polska, pak se můžete ke mně připojit již tuto sobotu, ať mi pěší cesta z Harrachova do Jakuszyc rychleji uteče. V Harrachově budu s pravidelným příjezdem Os 16205 v 7.54 (jinak jedu R 983 z Malé Skály do Železného Brodu, odkud Os 26226 do Ta). S pozdravem Petr (774 362 059)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 21:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak o to, já bych se milerád přidal, ale z Brna to je z ruky...
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 23:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak - a víš, v čem je vtip? Já také jedu z Brna (Řečkovice), ale pravda, nocleh mám zajištěn pár km od hranic :-) Nevadí, zkusím ostatní motivovat fotografiemi pro další víkendy. Jinak dle zpráv polské strany vzniká webová prezentace Kolei Izerskiej a četl jsem na www.pkp.pl tiskovou zprávu, dle které je trať z Poreby do Jakuszyc již v majetku samosprávy...
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 09:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.szklarska.org/album_personal.php?user_id=63
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 10:44:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem si teda střelil do hnízda.... Pokud akce trvá i v další víkendy, tak bych se opravdu přidal a přidal ruku k dílu. Tento víkend už bohužel nedám...
Můžeme se domluvit na mailu?
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
widle
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.143.244
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 16:52:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotil někdo v pátek zvláštní (prý svatební...) vlak do Tanvaldu???
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 18:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano :-). ANO se říkalo v tunelu u Lučan.
Ji.St.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.108.248
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 19:30:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejstatečnější byla nevěsta - šaty na ramínka v páteční vánici - Tomáš H. si vzal opravdu odolnou ženu

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace