K-report
 

Archiv do 01.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Mladějov na Moravě » Archiv do 01.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 13:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím o informaci - bude někdo tuto sobotu v mladějovském muzeu? otvírací dobu máte do 30.září, ale rozlučková jízda už byla (?)
Potřeboval bych se podívat na nějaké detaily na mladějovské BNE50. KOho nejlépe kontaktovat?
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 13:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odpovím si sám - už jsem se dovolal. Muzeum je v sobotu otevřené, mají prý rozlučkovou jízdu - což sice nekoresponduje s údaji na webu, ale důležitější je skutečnost, než virtuální realita...
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 13:34:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každou sobotu ,i mimo sezonu ,jsme někdo na Mladějově.Ptejte se po mě.
M.K.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 13:53:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden známý železniční, montánní a hasičský historik z Brna (mj. se autorsky podílel na arcidíle "150 let železnice Brno - Zastávka), který dříve pracoval jako havíř, důlní záchranář a strojvedoucí důlních lokomotiv na dole Jindřich ve Zbýšově má taky trampskou přezdívku "Kopřiva".
Aby si Vás někdo navzájem nespletl.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 14:06:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martink-poslední jízdy pro veřejnost se konaly 15.9.Zítra se jedná o soukromou akci.
Ad Cogwheel- o to tedy opravdu strach nemám
Mladějov umírá
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.33
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 20:49:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je vrchol! Já se účastním akcí,jako je bienále INDUSTRIÁLNÍ STOPY a vy malomocní ubožáci bez mozku prasíte co můžete! Třídírnu bouráte a původní výtopnu domršíte a máte drzost se tim chlubit. Kombajn, o kterém mluvíš ty mameluku je totálně vrakózní, chybí z něj 70% věcí a prší na něj už xlet. A navíc nikdy na Hřebči nerazil a vůbec stál za hov.. nikdy nebyl pořádně využit. Příští tejden plánuju návštěvu NTM a Výzkumného centra průmyslového dědictví, kde poreferuju o nechutných praktikách vašeho muzea. Konec peněz a grantů takovejm komunistickejm likvidátorům!!!!
Karol Šmehil
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 22:29:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karle,kdybych nevěděl,že jsi retardovanej,tak bych se snad i na tebe naštval.
Ať se ti daří.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 21:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji mladějovským a zvláště Miloši Kopřivovi za vstřícnost při mé návštěvě ohledně tamější béenky.

Do posledního vývoje okolo Mladějova a MPŽ dopodrobna nevidím, a na žádnou stranu se nestavím. Pokládám však vzájemné osočování za nešťastné, zbytečné, ne-li přímo kontraproduktivní. Je teba se v klidu zamyslet nad tím, co bude dál, až se prosadí heslo "...konec peněz a grantů komunistickejm likidátorům!!!...." Co se stane s exponáty v Mladějově? Jak pomůžou silná slova z příspěvu "Mladějov umírá" k záchraně třídírny?
Příjde někdo spravedlivý shůry, "přeprivatizuje" šamotku ,nasype do náspek tuny zlata a bude zase hej...
Pokud má někdo pocit, že došlo ke krádeži exponátů, ať podá trestní oznámení, nebo rozklad k soudu o určení vlastnictví. Pokud takovéto řešení nemá šanci uspět, je nutno vzít stávající stav na vědomí a neplýtvat zbytečně slovy. V Mladějově je stále nezanedbatelná část historických exponátů. Má li někdo pocit, že NTM může něco změnit - jako že snad odebere současným majitelům mašiny, a celý problém záchrany Mladějova bude vyřešen, tak se, podle mne, mýlí.
Docela by mne zajímalo, s jakým výsledkem přijede Karol Šmehil z návštěvy těch dvou zmíněných institucí. Třeba do šamotky vtrhne zásahová jednotka a konečně udělá pořádek
No, zvenku to vypadá jako klasická porozovodová kocovina. kterou je okolí vždy ochotno alespoň na čas tolerovat. V dohledné době se však očekává, že se vášně zklidní, dotyční se postaví k nastalé situaci pragmaticky, přestanou fňukat a nadávat a začnou konat ku prospěchu věci samotné. Kdo toto nezvládne, je k smíchu a nezaslouží si víc soucitu, než hysterická ženská.
Bylo by fajn, kdyby se vášně zklidnili nejen v této diskuzi, ale především v hlavách aktérů. Toto není cesta k záchraně železniční a průmyslové historie. Ta vede jinudy...
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 07:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže třídírna už spadla ? Poslední dobou to s ní bylo dost nahnuté, neplánujete ji postavit znovu, třeba jako přístřešek pro vozidla?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 08:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martink: Naprosto přesně napsané. Ta kocovina z mileneckého rozchodu trvá déle, než by bylo záhodno a ostatním zdejším čtenářům milo.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_K.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 08:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad MartinK: Naprosto souhlasím, mám tentýž názor, s lidmi kteří nyní v Mladějově drží provoz a muzeální turistickou úzkokolejku osobně mám stejné zkušenosti jako Ty, potřeboval jsem-li některé podrobnosti k mašinám vždy mi vyšli vstříc. z
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 14:55:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martink:Není zač děkovat.Jsme tu od toho ,abychom si pomáhali.
Ad Honza o:Třídírna ještě stojí,tento týden se demontuje střešní krytina.Jelikož nemáme dostatek hal,chceme později na místě bývalé třídírny postavit budovu zděnou.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 16:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To M.K.: Ha ha ha, toz diky za pomoc, ty "kamarade" (a pro blbe podotykam, ze to myslim ironicky, a pro malo pamatujici doporucuju prostudovat historii)
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 18:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, nespojujte, prosím, tyto slaboduché výpady některých jedinců s MPŽ. O nějaké kocovině nemůže být řeč. Již nějaké dva roky (po restrukturalizaci uvnitř Průmyslového muzea) spolupracují tyto dva subjekty na přátelské a profesionální úrovni. Vzájemné zápujčky vozidel jsou toho důkazem. Proti současnému vedení mladějovského muzea nemá MPŽ nejmenší výtku a předpokládám, že stejně je to i oráceně. Naopak velkým zájmem je vzájemná spolupráce i do budoucna. S jedinci, kteří zde neustále napadají vedení Průmyslového muzea nemá MPŽ nic společného, a věříme, že s nimi nechtělo mít nic společného ani vedení Keremspalu a Průmyslového muzea, když tito jedinci před pár lety ostře napadali MPŽ a výrazně komplikovali vyrovnání majetku a vzájemné vztahy. Robert Dujka, MPŽ.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 18:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bobes: Aha, v tom případě se omlouvám za zavadějící krátké spojení. Jsem rád, že kontakty mezi MPŽ a Mladějovem fungují na věcné a profesionální úrovni a nezbývá, než doufat, že ojedinělým křiklounům jednou dojde jejich vlastní směšnost a stichnou ku prospěchu svému i této diskuze.
Nemá smysl se donekonečna přehrabovat v "historii" kdo komu co... Teď je situace taková, jaká je. Jestli někomu vadí že chátrají exponáty, tak ať se s tím pokusí něco dělat, třeba si jít stěžovat prezidentovi, když má potřebu se mermomocí vyjadřovat. Shrnu - podniknout v klidu rozumné kroky k cíli. A když to nejde - holt tak to nejde. Nadávání do blbců ještě nikdy žádnou mašinu neopravilo. Ale to už se opakuju...

Přeji do Zbýšova i Mladějova hodně zdaru.
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 06:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolte mi pár slov k problému Mladějova. To, že někteří jedinci spojují současné problémy Mladějova s MPŽ je dáno tím, že si patřičně neprostudovali historii tohoto diskuzního fóra a nejsou tudíž dostatečně seznámeni s danou problematikou. Jinak se domnívám, že je nejvyšší čas zamyslet se v klidu a bez emocí nad dalším vývojem. To, že odešla MPŽ a s ní i mnoho naprosto unikátních exponátů (motorová BN 60, elektrická TLD 3,5, parní Henschel a RIIIc č. 3......) je politováníhodná skutečnost a bohužel nevratný jev, protože MPŽ už ve Zbýšově vynaložila nemálo peněz a úsilí do svého nového působiště. I kdyby se někteří z nich zcela hypoteticky vrátili, tak zcela určitě bez exponátů.
To, že odešla i ta poslední parta, je rovněž nešťastný krok, ne však nevratný, alespoň do určité míry. Není mi zatím známo, že by tato parta začala fyzicky budovat nějaké muzeum, takže čistě teoreticky by se o nějakém návratu dalo hovořit. Problémem by však byla případná dohoda se současným vedením, které dalo výpovědi všem majitelům soukromých exponátů. A že se i v tomto případě jedná o velmi zajímavé a mnohdy unikátní exponáty, netřeba nijak zvlášť zdůrazňovat, takže jen na okraj:

- rozsáhlá sbírka zemědělských motorů
- sbírka parních lokomobil a parních strojů včetně velmi vzácné parní oračky
- sbírka lokomotiv a vozů, z nichž se současnému Mladějovu nepodaří získat zřejmě už nic: MD-2, BN 30, BND-15, důlní Gály, Metallist, BNE-25. Dále různé hunty s korbou pevnou i výklopnou, kiplory, vše v provedení jak svařovaném, tak nýtovaném.

Další neméně významnou ztrátou je pro Mladějov lidský potenciál, který byl schopen shánět další a další exponáty (díky tomu má dnešní muzeum od poslední party např. lokomotivy BN30-R a BN 60-H).
S ohledem na tyto okolnosti bych měl na současné vedení muzea, zastoupené zde p. Kopřivou, několik otázek, na které bych prosil seriózní odpovědi.

1. bylo nezbytně nutné, aby odešla i tato poslední skupina se svými exponáty?

2. připouští současné PMM či MPD soukromé vlastnictví exponátů a za jakých podmínek?

3. mělo by současné vedení muzea zájem o návrat některých již odvezených exponátů za předpokladu, že by si je majitel na své náklady opravil?

4. dalo by se uvažovat o zřízení expozice parních strojů v elektrárně, pokud by si majitelé tyto stroje na své náklady opravili a pokud by se jim podařilo získat sponzora na opravu budovy elektrárny?

5. bylo by možno uvažovat o provozu soukromých muzejních lokomotiv na dráze za předem definovaných podmínek (např. ročně x odpracovaných hodin při údržbě trati nebo lokomotiv č. 1 a 5)?

V případě, že na bod č. 2 bude odpovědí NE, pak jsou odpovědi na další otázky logicky zbytečné. Body 3 až 5 vycházejí z představ, které, pokud se nemýlím, měli majitelé soukromých exponátů předtím, než byli "odejiti". Předem děkuji za odpověď.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 08:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krauss_linz: Díky moc za ta slova - přesně tak jsem si představoval diskuzi zde. Jasné, v klidu položené otázky. Doufejme, že budou i jasné odpovědi.
Pokud vedení mladějovskéhu muzea stanoví jasná pravidla, která budou oboustranně dodržována na základě řádného smluvního vztahu, nemusí se zrovna dotyčné strany milovat. Správně nastavené partnerství "z rozumu" je mnohdy k nezaplacení. Zde se jeví jako dost dobrá cesta. Je však třeba oboustrnné vůle se po ní vydat...
Všem aktérům držím palce, ať se cesta podaří a na tuto diskuzi, pokud bude vedena v podobném duchu, rád občas zavítám.
odkaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.120.123
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 09:23:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k tomu, že to tu ještě uvedeno nebylo, tak sem pro úplnost dám odkaz na stránky týkající se aktivit lidí, kteří z Mladějova loni odešli. http://www.starestroje.cz/
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 10:26:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bobeš:Nelze než souhlasit.Mladějov nemá žádný důvod nespolupracovat i s ostatními muzejními spolky,tedy i s MPŽ.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 11:05:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krauss-ohledně neshod zde již bylo napsáno více než dost,každý si může udělat svůj úsudek.
Jen dodám,že poslední parta,která vloni odešla,již má své zázemí s halou a dílnami a má i své velmi pěkné internetové stránky-viz příspěvek odkaz.Rovněž není pravdou,že dostali výpověď všichni majitelé soukromých exponátů.Z těch 4 jich měl větší množství pouze 1.
Nyní k otázkám:
1-Ano ,bylo to nutné.Kdo zažil atmosféru v muzeu vloni a letos,vidí znatelný posun vpřed.
2-Soukromé vlastnictví na Mladějově bylo,je a bude,vše záleží pouze na dohodě mezi vedením a majitelem exponátu.
3-Pokud dojde k dohodě,nejsme proti.Jen je potřeba si uvědomit,že nyní je v muzeu nedostatek krytých a zabezpečených prostor.Je nepravděpodobné,že by majitel zrenovovaného exponátu nechal tento na volném prostranství.
4-uvažovat by sa dalo o formě pronájmu tak,jak to již v areálu funguje i v případě jiných sujektů.
5-Pokud by majitel lokomotivy byl zároveň členem MPD,která trať provozuje,bylo by možné o tom uvažovat.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 12:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vse uz bylo psano, ale asi to chce trochu rekapitulace:

1) Zdrojem nepratelske atmosfery 2005/2006 byli Dolezel B., Koprivova E. nasledovani Koprivou M. a v pozadi pravdepodobne take popohaneni Bartovskym P. Byli oznacovani udajni nepratele a udajni podrazaci, bylo stvano proti temto lidem, zamenovany priciny s nasledky. Byla vyslovena napr. tato tvrzeni: ,,Vsechny provozni lokomotivy musi byt majitele (rozumej Dolezela B.),, (Koprivova E., podzim 2005), ,,Ted se musime zbavit zbytku MPZ, tj. Bednaru a tak ,, (Koprivova E., srpen 2006).

2) Bylo, ale jak kdy a jak pro koho, nam byly na schuzi v srpnu 2006 predkladany po sobe 3 ruzne ruzne zastupne a sekundarni zastupne duvody, proc to pry nejde a to ani na nase riziko pod sirym nebem, byl zcela zakazan dovoz exponatu. Pak se predseda PMM Dolezel B. urazil a odesel uprostred diskuze, coz koresponduje s obecne ignorantskym az ponizujicim trvalym pristupem k clenum, kteri chteji i trosicku vic, nez jen mlcet a slouzit a nechat si libit cokoliv. Na nasledny muj slusny dotaz, proc to zakazal, ze za 3 roky budou exponaty moc drahe a s nasimi prijmy na ne nedosahneme, odpovedel Dolezel B. krikem: ,,Tak to tu zavreme!!!,, (srpen 2006). Co je tedy spatne, co branilo alespon slusne odpovedet nebo navrhnout cokoliv, projevit aspon pochopeni kdyz uz nic jine, mista tam bylo dost? Tehdy jsem si jeste delal iluze a snazil se diskutovat po dobrem s cilem napomoci ferovemu, efektivnimu a logickemu usporadani pro vsechny strany na zaklade vzajemneho respektu, ucty, kde kazdy zaplati, co spotrebuje, kde si budou lidi pomahat, bohuzel nezadarilo se, de fakto se mi pri kazdem takovem pokusu vysmali, a radsi pote jednali z pozice sily - zadna decentralizace, zadne pronajmy, zadne smlouvy - jednodusseji oni budou velet a my poslouchat, delat jen na jejich nebo nedelat nic. Mohlo byt oboji.

3) viz 2) + navic toto: Z nasi strany byly snahy o smluvni usporadani, ale majitele v kazdem takovemto pokuzu brzdili, zdrzovali, vymlouvali se nebo proste rekli neco ve smyslu, ze ,,to nejde,, nebo ze o vsem musi rozhodovat oni (nejlepe i o majetku, ktery jim nepatril ovsem)

4) Viz 39, nechteli o tom ani slyset, litaly blesky, kdyz to panu Dolezelovi B. nekdo jen naznacil - ,,Je to MOJE!!!,,. Nechtel pronajmout, nechtel, aby se mu o to nekdo na zaklade regulerni smlouvy staral, radsi at to spadne.

5) Viz citat Koprivove E. v 1), ktery nastinuje skutecny pristup k tomuto problemu.

To Bobes: Vase nazory osobne jsou konsistentni, coz ocenuji, ovsem jsou v rozporu s nazory vasich kolegu z MPZ, kteri v letech 2005-2006 zde prezentovali negativni nazor take na vlastniky Mladejova a je i v rozporu s mym telefonatem s predsedou MPZ na jare 2005, kdy byl velmi smutny z jednani majitelu Mladejova a z toho, ze je MPZku z Ml. vyhodili a ze pry cituji: ,,to radsi nechaji zrezavet, nez by tam MPZku nechali,,.

To M.K.: Posun k lepsimu? Zidka, nadrz, sliby, plany, jizdny za 3-lety deti, nedokocnena rekonstrukce trati s 1,5 m travy?
Mel bych taky otazky, ktere jsi vzdy odmitl odpovedet a necekam, ze se ted neco zmeni:

A/ Proc jste v srpen/zari 2006 vyhodili Karla?
B/ Proc jste v srpen/zari 2006 vyhodili Jirku?
C/ Proc jste kvuli tak zavaznemu aktu nesvolali schuzi, ale vyhodili jste je po porade vasi rodiny drzici vetsinu hlasu evidentne bez ucasti jdnoho vaseho mistopredsedy? Mate strach, ze by se clenum bez prava hlasovaciho udelalo z vasich praktik nevolno a mohli by take nesouhlasit? Proto ta (uz tradicni) netransparentnost? Jakto, ze ani vas mistopredseda nevi, proc byli vyse 2 zmineni kolegove vyhozeni?

Pro vysvetleni:
Dolezel B., majitel spolecnosti Keramspal, s. r. o. vlastnici arealy Mladejov, Hrebec a trat mezi nimi, predseda organizace PMM zde pusobici
Kopriva M., zet Dolezela B., predseda MPD
Koprivova E., dcera Dolezela B. a Koprivy M., oficialne ji nepatri nic a nema zadnou funkci
Bartovsky P., byvaly reditel samotky z doby predrevolucni a pote spolecnik Dolezela B., majici v Mladejove porad jakysi neoficialni vliv, ackoliv vlastnikem niceho uz neni, v unoru 2006 tvrdil, ze bude regulernim spolumajitelem, ale nestalo se tak

Dalsi dotaz na M. K.: Ohledne poctu exponatu - ,,vetsi mnozstvi jich mel jen jeden,, - to mate tolik exponatu, ze si muzete dovolit pouze nove cleny, kteri vlastni velcie velkou sbirku? Lide s 2, 3, 5, 8 exponaty jsou malo a tak to s nimi nema cenu?

Ohledne tridirny obecne: Jeji zachrana je nemozna ze realnou cenu, jeji zbourani bylo v planu i pred nasim vyhazovem, aspon v tomto je jakasi kontinuita.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 12:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravuji: Koprivova E., dcera Dolezela B. a ZENA Koprivy M., oficialne ji nepatri nic a nema zadnou funkci
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 13:08:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pavel-díky za objasnění situace z loňského roku,nyní už se v tom jistě všichni lépe orientují.
Co se týká vyloučených,jedná se o interní záležitost ,pokud ji zde budou chtít prezentovat,jistě tak udělají.
Jinak všeobecně-každý majitel čehokoliv uzavře případný smluvní stav na základě dobrovolnosti,uzavření smluv si nelze vynutit.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 13:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mladějov který jsem zažil mezi léty 1997-2003 mě hjodně chybí. Je velká škoda že se tato doba nedá vrátit.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
ŽMZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 13:48:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pevelxyz: "oficialne ji nepatri nic a nema zadnou funkci"
Podle popisu bychom u nás ve feudálním prostředí použili pojmu "universální dědička".
Ale Vážně, mě, VŠECHNY TŘI STRANY BEZ ROZDÍLU, "z původního Mladějova" vyučily, že obchodovat a korespondovat má smyslu jen se seriozními partnery. Povídačky o výměně náprav dle rozchodů, aby obě strany měly, co potřebují, povídačky, komu co patří nebo patřilo
 a podobně mě přivedli ke stavu, kdy si ponechám Mladějov v paměti jako drážku a vše ostatní radši vymažu.

P.S. Je mi do toho prd, ale jestli ona ta rubrika "Mladějov", při jejím současném obsahu, má ještě nějaké obecné opodstatnění.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 13:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cili dohoda mezi majitelem a cleny mozna teoreticky byla, ale protoze majitel zasadne takovou smlouvu uzavrit nechtel a na jakekoliv naznaky v tomto smyslu ragoval agresi, tak to prakticky mozne nebylo, rozumim tomu dobre? Tedy odpoved zni: ANO...... ale vlastne NE

Dotaz C/ je tez interni zalezitost nebo proc jsi ho ,,taktne,, presel? Napsal jsem snad neco, co nelze pochopit?
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 15:38:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pavel-tak by to mohlo být.Na uzavření smlouvy neměla jedna ze stran zájem.
K dotazu C/-s vyloučením souhlasila nadpoloviční většina členů s právem hlasovacím.
Více se k loňským záležitostem odmítám vyjadřovat,jelikož to stejně nikam nevede.
Pěkný den
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 16:35:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad předchozí debata:
Připomínám také loňskou (?) debatu, kdy nakonec MK připustil (nevyvrátil) mé výrazy vůči D. jako je nekompetentnost, rozebrání do té doby provozuschopného exponátu... Připomínám, že se jednalo o debatu o třičtvrtě století starém do té doby provozuschopném autobusu Praga NO, který asi před 10 lety po nekvalifikovaném rozebrání (bohužel) tehdy novým majitelem D. byl z historického hlediska odrovnán a od té doby je logicky nevystavovatelný.
Na tomto konkrétním příkladu mě spolek okolo D. přesvědčil, že na vše co je (bohužel) jejich majetkem, je nutno pohlížet, jakoby už neexistovalo. Bez ohledu na to, zda tím naše generace ztrácí nějaké nenahraditelné památky.
Bohužel, zapomeňte. Je zbytečné více vzpomínat na Mladějov a vše okolo něj. Ti, kteří něco chtějí dělat, tak již činí jinde. A ti, kteří si párkrát za rok chtěli odpočnout od každodenních starostí v prostředí starého industriálu, si mohou najít předmět obdivu (a případně dobrovolných příspěvků - jídné, práce, čas atd.) jinde a v kultivivaném prostředí.
Mladějov? Zapomeňte...

Má smysl tato komora? Ano, má. Byla by škoda, abychom touto debatou museli zaneřádit jiné komory.
Howgh.
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 16:37:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad předchozí debata:
Připomínám také loňskou (?) debatu, kdy nakonec MK připustil (nevyvrátil) mé výrazy vůči D. jako je nekompetentnost, rozebrání do té doby provozuschopného exponátu... Připomínám, že se jednalo o debatu o třičtvrtě století starém do té doby provozuschopném autobusu Praga NO, který asi před 10 lety po nekvalifikovaném rozebrání (bohužel) tehdy novým majitelem D. byl z historického hlediska odrovnán a od té doby je logicky nevystavovatelný.
Na tomto konkrétním příkladu mě spolek okolo D. přesvědčil, že na vše co je (bohužel) jejich majetkem, je nutno pohlížet, jakoby už neexistovalo. Bez ohledu na to, zda tím naše generace ztrácí nějaké nenahraditelné památky.
Bohužel, zapomeňte. Je zbytečné více vzpomínat na Mladějov a vše okolo něj. Ti, kteří něco chtějí dělat, tak již činí jinde. A ti, kteří si párkrát za rok chtěli odpočnout od každodenních starostí v prostředí starého industriálu, si mohou najít předmět obdivu (a případně dobrovolných příspěvků - jídné, práce, čas atd.) jinde a v kultivovaném prostředí.
Mladějov? Zapomeňte...

Má smysl tato komora? Ano, má. Byla by škoda, abychom touto debatou museli zaneřádit jiné komory.
Howgh.
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 16:37:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad předchozí debata:
Připomínám také loňskou (?) debatu, kdy nakonec MK připustil (nevyvrátil) mé výrazy vůči D. jako je nekompetentnost, rozebrání do té doby provozuschopného exponátu... Připomínám, že se jednalo o debatu o třičtvrtě století starém do té doby provozuschopném autobusu Praga NO, který asi před 10 lety po nekvalifikovaném rozebrání (bohužel) tehdy novým majitelem D. byl z historického hlediska odrovnán a od té doby je logicky nevystavovatelný.
Na tomto konkrétním příkladu mě spolek okolo D. přesvědčil, že na vše co je (bohužel) jejich majetkem, je nutno pohlížet, jakoby už neexistovalo. Bez ohledu na to, zda tím naše generace ztrácí nějaké nenahraditelné památky.
Bohužel, zapomeňte. Je zbytečné více vzpomínat na Mladějov a vše okolo něj. Ti, kteří něco chtějí dělat, tak již činí jinde. A ti, kteří si párkrát za rok chtěli odpočnout od každodenních starostí v prostředí starého industriálu, si mohou najít předmět obdivu (a případně dobrovolných příspěvků - jídné, práce, čas atd.) jinde a v kultivovaném prostředí.
Mladějov? Zapomeňte...

Má smysl tato komora? Ano, má. Byla by škoda, abychom touto debatou museli zaneřádit jiné komory.
Howgh.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 21:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde diskutovaný příběh mi velmi připomíná to, co se stalo na přelomu osmdesátých a devadesátých let na Vychylovce. Enthusiasmus dobrovolníků, kteří neváhali vložit svoji práci i prostředky bez jakéhokoli smluvního vztahu se správcem železničky nemohl obstát v nové době charakteristické silnými lokty a v tamějším případě i nekompetentností odpovědných. Jak často bylo možno slýchat slova o tom, že "Vychylovka už nikdy nebude co bývala, zapoměnte, odcházíme a poslední ať zhasne..." Toto hluboké rozčarování je pochopitelné. Vyplývá ale většinou z naivních představ a přehnaných očekávání. Zde, více, než kde jinde se vyplatí být nejčernějším pesimistou.
Poslední zkušenosti z Vychylovky a zejména z Tanečníku ukazují, že dokud někdo kompletně nevytrhá koleje a nesešrotuje poslední exponát, stále je naděje. Dokonce lze v této situaci vydržet v onom partenrství "z rozumu", ovšem bez oněch přehnaných očekávání a přesto s maximálním možným nasazením. Jde to, je třeba si však hodně přemýšlet nad plusy a mínusy. Mladějovská, stejně jako Kysucko-oravská železnce má však tak silný "genius loci", že stojí zato pořádně počítat, než člověk definitivně zlomí hůl. Bolí to, ale i zároveň povznáší a stojí za to si toto počítání prožít.
Na kysucko-oravském pomezí již pamatuji pět ředitelů dvou muzeí. Teprve teď se začalo blýskat na lepší časy a jsem rád, že jsme jako dobrovolníci vydrželi. Máme sice "oskřípané zuby" ze šrotoviska Henschela a Kraussky rezivějících na Chmuře, ale člověk se nemá trápit nad tím, co nemůže změnit.
Proto si myslím, že tato diskuze má smysl, dokonce vic, než kterékoli jiné. Mladějov existuje, i když jiný, než jste si vysnili. O to víc si zaslouží naší pozornosti. Naopak, chyba by byla zlomit nad ním hůl. Prosím, vydržme to.
A propo - nenašly by se přeci jen někde ty kliky od , ať se nemusí dělat znovu?

(Příspěvek byl editován uživatelem Martink.)
ŽMZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 09:53:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martink: "... myslím, že tato diskuze má smysl, dokonce vic, než kterékoli jiné. Mladějov existuje, i když jiný, než jste si vysnili ..."
Si dovolím upozornit, že jsem zpochybnil potřebu debaty "při jejím současném obsahu" v narážce na informace o sezdávání párů na mladějovsku. Lekl jsem se jen malou chvilku, kdy to vypadalo, že proti mým dosavadním nejen-snům splodili v Mladějově dva muži dceru. Sice ne, ale i kdyby, co je, z hlediska muzejnictví, komu do toho?
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 13:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Miloš Kopřiva: ona byla nějaká smlouva předložena? Pokud je mi známo, tak nikdy žádná neexistovala. O její vypracování a podepsání dlouhodobě usilovali právě vyhození členové, ovšem bezvýsledně. Ale možná se jen mýlím. Mohl byste nás proto v zájmu objektivity seznámit s obsahem této smlouvy?
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 20:34:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krauss-o jakou smlouvu se má jednat?Muzeum ročně sepisuje x smluv s různými subjekty,ale nebudu je tady veřejně proklamovat,jedná se o interní záležitosti.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 21:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, ale u tebe jsou interni zalezitosti vsechno, na co se ti nechce odpovedet, pokud nezvolis strategii nezodpovezeni dotazu nebo pokud se nevymluvis, ze o tom vlastne nic nevis, predsedo. Proc vasi rodinnou firmu (opatrenou navenek kulisou spolku i jinych clenu) tady vubec prezentujes, kdyz je to vsechno tak strasne tajne?

SSSST - eto sekretno!!!! :-) :-) :-)

To uz jste vyhodili tolik part, ze si je ani vsechny nepamatujete?
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 09:21:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pavel-chlapče,myslím že nejen já ,ale i ostatní nechápou tvůj příspěvek.
Ohledně smuv je dané,že je nelze prezentovat bez svolení druhé strany.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 11:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To M. K.: Chlapce, zapomnel jsem zminit, ze dalsi z tvych strategii je mluvit za ostatni. Zbytek netreba vysvetlovat, bo to u lidi stizenych 3. stadiem blbbosti nema cenu. Snad krom te rustiny - ,,eto sekretno,, znamena ,,to je tajne,,. Takovy vtip, neres to.
Pražec1928
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.170.130
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 13:51:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To pavelxyz: ja mam pocit ze to nema cenu panu K. vysvetlovat protoze tyhle veci jsou nad jeho chapani a beztak papouskuje reci jinejch a stejne divnejch lidi. Podle reci lidi donucenych odejit diky tak suprovemu vedeni (ironie) zadny smlouvy vedeni podepisovat nechtelo a vubec o smlouvach nemelo ani poneti a myslim ze beztak ani dodnes zadne nemaji protoze na soukromem majetku nemaji co smluvne sepisovat.
To milos: myslim ze jedine prispevky ktere nejsou pochopeny jsou tvoje protozýe nikdy neodpovis na co mas a vyhejbas se tomu jak cert krizi. Vis vubec na co se te ty lidi ptaj??
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 14:47:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pražec -z jednotlivých příspěvků odvozuji,že dotazy jsou směřovány na nějakou smlouvu s bývalými členy,kteří vloni odešli.Ale pokud je mi známo,tak ani žádná smlouva nebyla předložena.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2007


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 15:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je v pohodě, když žádná smlouva mezi "vámi" a "nimi" není. To jste jistě trvali na tom, aby si odvezli svůj majetek, který získali na základě EXISTUJÍCÍCH PLATNÝCH SMLUV.
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.34.243
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 16:06:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Žmz-odcházející samozřejmě museli doložit ,že jim exponáty patří,jinak nebyl vydán.
KzexM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.33
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 16:49:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to: Kopřiva
Hele když už seš ten mluvčí Muzea Pana Doležela můžeš mi říct, jak budete postupovat s Hřebčí? Já vím, že vás a tebe vůbec neštve padající kovárna (1910? jedna z nejstarších budov) a to že trosky na výklopníku zhoršují celou statiku budovy drtiče atd. Když tak akorát v dluzích zvládáte kočírovat dráhu a na prvním místě jsou parní lokomotivy, proč neprodáte Hřebeč nebo elektrárnu někomu jinému? Stejně tomu nerozumíte a exponáty si neumíte obstarat. Připomínám, že lokomobila v elektrárně je díky p. Kyprovi a p. Bednářovi možná je i jejich majetkem a to samé dílna se kterou se tak rád chlubíš.Jo a málem bych zapomněl, BN-30R a BN-60H tam máte také jen díky Michalovi Bednářovi atd. Proč ty areály neprodáte? Ulehčilo by se vám od daně z nemovitosti, od průserů a navíc by vedle vás vznikaly další muzea, které by určitě nebojovali proti vám, ale s radostí by jeli po vašem boku na svůj účet. Větší návštěvnost atd.
Ne, neodpovídej-já vím proč. Protože ty jen žvaníš na netu, sám si mi psal do majlu, že všechno v Mladějově jsou zásluhy pana Doležela. Takže i kdyby ty si chtěl něco jiného, tak to nepůjde, protože on je majitel a ty manžel jeho dcery... no jo.
PROČ?
1. proč sem nepíše pan Doležel,když je tak světovej?
2. proč sem nepíše pí. Kopřivová?
3. proč něco neděláte s Hřebčí?
4. proč to neodprodáte, když to nezvládáte?
5. proč to musí spadnout?
6. proč to necháváte rozkrást?
7. proč jste tak necitliví k odkazu našich předků

p.s. odpověz prosím na všechny dotazy, možná se ti uleví

děkuji
Karol Šmehil
no nazdar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.4.58
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 17:04:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé, stará dobrá zásada mnohokrát už ověřená v praxi je - nehádat se přes emaily a přes veřejná diskuzní fóra už vůbec ne. Pak dochází pouze k chytání za slova a k rozšlapávání hoven.
Když si to chcete vyříkat, slezte se někde v hospodě - tady děláte ostudu jak jeden, tak druhý a pravdu sem stejně nikdo nenapíše. Nic totiž není černobílé.
KzexM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.33
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 17:20:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to: no nazdar
Protože z PMM a MPD nikdo do hospody nepujde, to by ti mohlo dojít. A navíc k diskuzi nezasednou, už sem se o to snažil. Mě nejde o diskuzi, jen mi není lhostejný osud těch průmyslových staveb.
KzexM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.33
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 17:28:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to: Kopřiva
Ještě by mne zajímalo, proč musíte demolovat třídírnu? Máte jí pořádně nafocenou nebo změřenou? Vím, že jí má možná Radek v archivu na plánech. Ale i tak, máte jí zdokumentovanou? Proč ji bouráte?Její statika nebyla tak zlá, kromě předku poškozeného demolicí dopravníkové věže (pan Doležel potřeboval dřevo na topení). Mám to chápat, že stačí koleje a lokomotivy a cokoli jiného zbouráte? Hele proč nezbouráte elektrárnu taky padá a netýká se dráhy?
A jo...
Já zapoměl, protože tam už někdo udělal práci a je lepší po někom něco dodělat, než s něčím začít od znova. To je vaše heslo njn...
KzexM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.33
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 17:28:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to: Kopřiva
Ještě by mne zajímalo, proč musíte demolovat třídírnu? Máte jí pořádně nafocenou nebo změřenou? Vím, že jí má možná Radek v archivu na plánech. Ale i tak, máte jí zdokumentovanou? Proč ji bouráte?Její statika nebyla tak zlá, kromě předku poškozeného demolicí dopravníkové věže (pan Doležel potřeboval dřevo na topení). Mám to chápat, že stačí koleje a lokomotivy a cokoli jiného zbouráte? Hele proč nezbouráte elektrárnu taky padá a netýká se dráhy?
A jo...
Já zapoměl, protože tam už někdo udělal práci a je lepší po někom něco dodělat, než s něčím začít od znova. To je vaše heslo njn...
bosnak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.18.227
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 18:49:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro p. Karla Šmehila: Když vám podle vašich slov na Mladějově tak záleží, tak si ho kupte, dokažte pak jak jste skvělej a neotravujte ostatní svými hysterickými výlevy, které vyřeší leda pendrek.
Piš, barde, střádej, až nastřádáš 30 miliónů přijď a zúčtujem spolu :-))))
KzexM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.33
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 22:20:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to: bosnak
Rád bych ho koupil, kdyby ho majitel chtěl prodat. Než něco vyžblechtnete, tak se nad tím zamyslete.
Co myslíte, jaká je asi cena těch ruin, určitě to není až tak velká částka. Průmyslová oblast se spousty problému, vytunelovaná, nikdo neví co komu patří, kdo co komu dluží atd. Jestli máte pocit, že to má cenu 30 miliónů, jen kvůli možnosti provozu turistického vláčku, tak ste na omylu. Vraťte se na zem!!!

p.s. chci zodpovědět celkem důležité otázky ohledně stavu budov atd. tak se nesnažte to zakecávat, buď přidejte myšlenku k řešení problému, nebo jen sledujte situaci
Karol Šmehil
Hariken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 12:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzdy jsem byl zastáncem Mladějovské dráhy,ale s tím co napsal Karel musím jen souhlasit... v těch bodech má pravdu. Kdyby se mělo udělat v okolních obcích referendum na téma dráha a areál Hřebeč možná by se pan Kopřiva podivil jaky je o to zájem....i za cenu toho všeho jsem rad ze ta dráha nějakym způsobem funguje i když by mohla mnohem lépe.Bydlím u dráhy a má oči...
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 13:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě jen mrzí že to odskáčou památky našich předků. Ať už cenné světově ojedinělé lokomotivy či důlní díla a tak nádherné průmyslové objekty. Škoda jich. Všechno si nechá jedna rodina a všechno to půjde do kytek. Je spousty a spousty lidí co by se tam o to starali s láskou a péčí. Jenže ono ne.
milovník krajského úřadu Pardubického kraje
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.34
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 13:29:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kája ex skoro odekudkoli & problematika majitelů - čehokoli, provozovatelů - diletantů, památkové pé(í)če, krajských ůřadů - diletantů apod :

Kampaň za miliony 29.8.2007 ČT 24 Regiony 20:33


Petr TOMÍČEK, moderátor
--------------------
Pardubicko patří mezi nejméně navštěvované regiony v Čechách. Zájem o tento kraj měla zvýšit kampaň za dva miliony korun s názvem I love východní Čechy. Ta dnes skončila. Turistů je však v kraji stále málo. Jaká tedy byla reklamní kampaň, která stála dva miliony korun?

Miloslav MACELA, radní Pardubického kraje /KDU-ČSL/
--------------------
Ano, jsme s kampaní spokojeni.

Erik KNAJFL, redaktor
--------------------
Kampaň zajišťovala soukromá agentura. Ta tvrdí, že tento plakát zájem o východní Čechy zvýšil.

Erik KNAJFL, redaktor
--------------------
Odborníci na reklamu nesouhlasí. Tvrdí, že kampaň, kterou reprezentuje plakát a na něm dvě dívky v kabrioletu, kraji nepomohou. Navíc pouhé zvýšení návštěvnosti webových stránek je za dva miliony korun opravdu málo.

Jitka VYSEKALOVÁ, místopředsedkyně České marketingové společnosti
--------------------
Zvolit si něco, co je typické pro ten kraj. Jsou to opravdu mladé dívky v nějakých tričkách a kabriolet? Co je na tom typického pro onen kraj?

Erik KNAJFL, redaktor
--------------------
A to není vše. Kraj a České dráhy uspořádaly soutěž pro turisty. Dosud na ni ovšem reagovalo jen několik jedinců. Její podmínky jsou složité, což prý většinu lidí odrazuje.

Jitka VYSEKALOVÁ, místopředsedkyně České marketingové společnosti
--------------------
Lidé rádi soutěží, ale musí to být tak, aby je to bavilo a těšilo a ne aby je to obtěžovalo.
milovník perníku z Pardubic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.34
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 13:50:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže (nejen) Kájo, dokud budou na různých (krajských) úřadech sedět vymatlaní kokoti (z KDU-ČSL) kteří si myslí, že plakát 2 koz se 4 kozama (na hrudi) v kabrioletu pronikavě zvýší přísun zákazníků libovolnému subjektu (kromě bordelu)v libovolném kraji (a věřit tomu je asi stejně účinné jako věřit že bůh ti pomůže, tak bude asi efektivnější jít do hospody v Bubenči než si stěžovat na pana kopřivku na ministerstvu kultury nebo řediteli NTM (kdo to vlastně tento měsíc je?)

P.S. Ty 2 melouny odpovídají asi tak 2 autům pro šéfy ,,soukromé agentury" (čirou náhodou vlastněné strýčkem z KDU-ČSL)+ nějaká ta pastva pro ty 2 kozy, které tito šéfové pasou. Zkus to přepočítat na kotle lokomotiv nebo km tratě a vyjde ti koeficient exkluzivity péče o (technické) památky platný v pardubickém kraji.
KzexM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.82.33
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 16:36:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to: perník
Jo, máš recht, zlatá Bubenečská nádražka. Přemejšlel jsem jestli všechny věci a malé artefakty ohledně hornictví této lokality, plus fotky, není lepší někde vyvěsit v hospodě. Třeba hned na začátku této lokality Havírna u Letovic. Karbecky na zeď, fotky a cedule. Před hospodou soupravička huntů s lupkem a v jídelním lístku povídání o historii těžby a nějaké ty fotky z Hřebče. Myslím si, že to splní účel o kterej mi jde. V těch ruinách baráků na Hřebči se ještě několikrát vyspím a s kolegy opiju. A až ty baráky půjdou k zemi, tak budu jen sedět na haldě a koukat do kraje. http://haldaci.podzemi.net/?q=ruzne-haldacke-fotky
To je ale blbost co?
Nebo né?

Zdař Bůh!
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 09:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Kopřivo, nevím, jestli se jen snažíte neustále mlžit nebo zda jste tak nechápavý. Takže krátká rekapitulace:

- 25.9 Pavelxyz: Cili dohoda mezi majitelem a cleny mozna teoreticky byla, ale protoze majitel zasadne takovou smlouvu uzavrit nechtel .......

- 25.9. Miloš Kopřiva: tak by to mohlo být. Na uzavření smlouvy neměla jedna ze stran zájem.

- 26.9. Krauss_linz: ona byla nějaká smlouva předložena? Pokud je mi známo, tak nikdy žádná neexistovala. O její vypracování a podepsání dlouhodobě usilovali právě vyhození členové, ovšem bezvýsledně.

- 26.9. Miloš Kopřiva: o jakou smlouvu se má jednat? Muzeum ročně sepisuje x smluv s různými subjekty,ale nebudu je tady veřejně proklamovat,jedná se o interní záležitosti.

Takže ještě jednou pro nechápavé: byla předložena nějaká smlouva mezi majiteli exponátů a majitelem areálu? Třeba o umístění exponátů nebo o budoucí spolupráci? Chtěl jste snad naznačit, že jedna ze stran (vyhození majitelé exponátů) neměla zájem o uzavření smlouvy? Nebo jste měl na mysli neochotu ze strany pana Doležela diskutovat o čemkoliv, třeba o uzavření smlouvy?
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 11:17:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krauss:jak jsem již psal 27.9.,není mi známo,že by jedna z výše uvedených stran smlouvu podobného typu předložila.
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 7-2004


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 12:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic mi do toho tedy není, neznám ani p. Doležela, ani p. Kopřivu a nehodlám hodnotit jejich odbornou úroveň (třeba se zprovozněním historického autobusu), ale zdá se mi, že zde dochází k nepochopení jedné věci. Celý areál je v soukromém vlastnictví, který prostě pan D. legálně získal a tudíž se svým vlastnictvím může nakládat, jak on sám bude chtít a tedy má plné právo s někým neuzavřít smlouvu ohledně nějakých exponátů, i když druhá strana bude navrhovat sebevýhodnější podmínky. Tak to prostě je. Z hysterických reakcí některých jedinců (třeba p. Kája, z jehož příspěvků čiší psychická labilita dotyčného) je ale zřejmé, že tito se domnívají, že mají jakési "svaté právo" na to, aby pan D. strpěl jakékoliv jejich aktivity (byť dobře míněné), mají právní nárok, aby s nimi uzavřel jakýkoliv návrh smlouvy a otázka vlastnictví je přitom jaksi podružná, resp. nehraje moc velkou roli. Jenže tak to dnes už dávno nefunguje, rozhodující je vůle vlastníka a ten se prostě rozhodl, jak se rozhodl. Dokonce na jeho místě bych ani nešel cestou nějaké komedie se spolkem a vylučováním členů, prostě bych věc postavil tak - je to moje, máš tu zájem pracovat, dobře, nemáš, taky dobře. Fakt je, že by to pak ale chtělo alespoň nějakou odměnu pro takto pracující, protože vlastně zvelebují cizí majetek.
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
prch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.236.220.129
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 12:57:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, ale kdyby toto rekl na ferovku a hned ze zacatku, nez tam kolegove za drahe tisice navozili hafo svych veci, ktere za jeste drazsi tisice musi odvazet (ja jsem napr. platil za dovoz lokomotivy do Ml. a nasledne za jeji odvoz z Ml. na prakticky to same misto, odkud do Ml. pricestovala). A kdyby se spoustami ruznych zpusobu nesnazil pan majitel vzbuzovat falesny dojem, ze se porad jedna o vec ,,spolecnou,, a ne vec ciste soukromou. Plat za odvedenou praci? Zapomente, nic takoveho v Mladejove nebylo a nevim, jestli nekdy bude, ono taky neni z ceho a = lepsi (ne vsak povinne) bylo ubirat se cestou spoluprace, o kterou vsak pres svou prazdnou kapsu majitel nestal a nestoji - ,,ty udelas zadarmo, zato tu muzes mit masinu,, - ne, misto toho bylo: ,,ty udelas zadarmo, masinu si sem dat nesmis a co tu od drivejska mas, ti to muzeme kdykoliv rozdrbat,, nebo ,,nepujcis soucastku ze sve masiny do nasi masiny? jsi saboter, mas vyhazov,, Chteli jsme toho za svou praci tolik? Nebo napr. zpochybnovani vlastnictvi 2 lokomotiv jednoho kolegy v patek vecer predtim, nez je v sobotu rano mel odvazet, pritom to bylo predtim odsouhlaseno a najednou v patek zmena? Auto pak nebylo nalozene naplno a penize sly do luftu. A byla snaha zakazat odvoz jeste druhe takove lokomotivy, ale to spravil telefonat puvodnimu vlastnikovi a majitelova dcera tak musela sklapnout a masinu nechat pravoplatnym vlastnikem odvezt. Jinak by zaplacene auto bylo poloprazdne. Je nutno mit na zreteli, ze nikdo z kolegu nededil ani neoprivatizoval, ma jen to, co vydela a 5000 sem nebo 5000 tam neni zanedbatelna castka. Myslite, ze za to a nejen za to je nase kritika neopravnena? Nebo treba poskozeni motoru jednoho kolegy panem Dolezelem pri neodborne a nepovolene manipulaci s nim - myslite, ze kolegovi nahradil skodu? Kulovy leda, jeste kolegovi nadaval.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 12:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a pokracovani (a tentokrat jsem spravne vyplnil svou prezdivku dokonce - pro natvrdle prch = pavelxyz):
A to tady nemluvim o ruznych zmizelych soucastkach - z motoru BN60H zcinenych ,,nikdo nevi kym,, , ponekud zajiamvy presun sichraku z parni masiny naseho kolegy na stul pana majitele - 1) nevime, kam zmizely, pote, co je na tom stole ksodi zahledl zmena: 2) my jsme si je pujcili, zkopcime, vratime. Zajimavy posun, neni-liz pravda? I sve deti dobre vychovavaji: Presunovali jsme masiny a parni lokomobilu v topirne a rikam mladymu Koprivovi a ostatnim okolo - s tou lokomobilou opatrne, je zrenovovana, at ji neodrem, u vedlejsi rezave centraly nebylo co odrit a co on na to: Nevadi, stejne neni nase. Staci?
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 7-2004


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 13:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě, však to říkám, pan D. to měl na rovinu rozbalit a říct, že se dělá na "jeho", to byla určitě chyba. Na druhou stranu je minimálně nerozum od zúčastněných vozit svoje věci a pracovat na něčem bez jakéhokoliv právního základu, zvlášť, když celý areál patří někomu jinému. To prostě muselo tak dopadnout, mě to fakt nepřeqapuje.
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 13:53:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pavel:Nikdy jsem netvrdil,že tehdejší vedení bylo bez chyby.Největší chybou bylo nestanovení pravidel ihned po odchodu části MPŽ.Vznikl prakticky rok trvající stav bezvládí,což však zjevně nikomu nevadilo do té doby,než byla první pravidla stanovena interní směrnicí.
Na druhou stranu si nedovedu představit,že bych si dovezl exponát do jakýhokoliv spolku a nesepsal bych s ním smlouvu minimálně o podmínkách uložení atd.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace