K-report
 

Archiv do 01.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Mladějov na Moravě » Archiv do 01.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.220.130
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 21:52:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Projekt je ve fázi příprav,ovšem jestli se uskuteční s uvedenou finanční podporou není jisté.Každopádně je naším cílem projekt postupně realizovat.S větším obnosem financí by se jistě podařil rychleji.
M.K.
Jouda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 20:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za odpověď, jenže jsem se nic nedozvěděl...Připadá mi to jako "osvětlení" kdysi p. Grosse ohledně svého bytu a nyní p. Čunka ohledně jeho půl miliónu
Doslechl jsem se, že budete pořádat kursy jak obsluhovat a řídit parní lokomotivu. To se nachází také v projektu? Dá se na internetu někde do projektu nahlédnout?
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.220.130
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 22:07:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Projekt by měl být tvořen zejména následujícími okruhy:
I-expozice v bývalé parní elektrárně bude prezentovat vývoj a budoucnost výroby el.energie.
II-expozice těžby a drcení kamene
III-expozice lesnictví v regionu Hřebečsko
IV-expozice zemědělské techniky
V-expozice silniční techniky
VI-hornické muzeum v podzemní štole na Hřebči
VII-expozice historie těžby nerostných surovin,historie průmyslového podnikání od dob Lichtensteinů po dnešek.
A samozřejmě provoz mladějovské průmyslové dráhy s expozicí železniční techniky.
O kurzech obsluhy parních lokomotiv v současné době neuvažujeme.Pokuď vím,tak projekt na internetu prezentován nebyl.
M.K.
Zababa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.42.16
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 22:49:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, je v tom skrytý malý háček. VŠECHNY dotované projekty bez ohledu na to, jde-li o tzv. evropské peníze z ROPů (regionálních operačních programů), o peníze poskytované kraji v rámci jejich programů nebo o peníze z národních programů v ingerenci resortních ministerstev, se vyplácejí až EX POST, to znamená, že pokud se žadateli podaří překonat těžko představitelné a uvěřitelné nástrahy zpracování a přijetí projektu (předtím ovšem musí mít štěstí a trefit se se svým projektem do témat úředníky vypsaného programu), musí celou investici zaplatit a PAK dostane část peněz zpátky. Na tom už si vylámalo zuby zlatokopů...
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 07:14:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak.Není to malý háček ,ale velký pro všechny subjekty,kteří zápasí s nedostatkem financí.
Projektů a nápadů má jistě každé muzeum dost,ale
provést realizaci je velkým problémem,především z důvodů finančních.
M.K.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 10:07:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná je to pro zdejší čtenáře příliš teoretické a na archit. památky zaměřené, ale dovolím si upozornit, že na www.npu.cz/pp/dokum/prevzate/prevz07/ je v pdf loňské 23. číslo časopisu Ateliér, věnované problémům v památkové péči. Za zmínku stojí např. článek "Vzkřísit nebo dorazit" od K. Bečkové, v němž se konstatuje, že i poměrně krátký časový úsek, kdy v oboru působí "nekompetentní blouznicec", vyvolá dlouhodobé účinky, které jsou popsány dosti ostými slovy jako marasmus, rozklad vůle, ztráta motivace a očividná lhostejnost. (To lze vztáhnout nejen na Mladějov, ale např. i na NTM.) Dále se konstatuje, že památková péče musí svoji existenci stále znovu obhajovat jak před veřejností, tak sama před sebou. Atd.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 13:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji železničnímu čaroději za osvětlení z nezávislé čarodějné pozice.Dost lidí si bohužel myslelo že ty peníze se dávají předem a nenechali si to vysvětlit.Pak se divili že si nechceme koupit žádnou šrotoidní mašinku když "přece máte ty prachy z EU".
grupen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.78.112.130
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 09:50:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tu vodu nevypustil Petanek Svatos kdyz sni porat jen jezdil na hrebec. pak ji polamal,hodil do katru a dal si to dozmyslite.
grupen-1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.78.112.130
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 09:52:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ve zvonecku nechal vodu vas milovany priznivce Patenek svatos. kdyyz sni porad jezdil jen tak na hrebec a zpet. pak se mu krasneho dne polamala a dal nejela,,tak ji hodil do katru a bylo to. kdyz nevypustil vodu tak je to vcelku jeho problem,tak neobvinuj Birho,pavle a vy dalsi ty kteri zy to nemuzou.
__Peťas___
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 15:49:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To grupen: nauc se nejdriv psat a pak tady machruj!!!!! Nemas jedinej kloudnej argument a dukaz ze sem neco rozbil tak tady lidem nenafukuj hlavu
__Peťas___
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 15:55:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To grupen: jo a Zdeníčku Beličko alias Skaldo jestli chces neco sdelit tak se aspon neschovávej za tak trapnou prezdivku kdyz uz ve svejch clancich uverejnujes cizi jmena.
surikaty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.165.33
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 20:01:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peťasi!!!rači se moc nenervuj a buď v klidu.my všichni moc dobře víme co je "Zdeníček"zač..vždyť on polamal taky dost věcí!!
__Peťas___
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 18:13:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To surikaty: diky za podporu. Ja jsem naprosto v klidu akorat me s..e kdyz me nekdo obviní z veci kterou jsem neudelal a hází na me vinu. Mno a ohledne Zdeníčka bych se radsi ani nevyjadroval pac to by bylo na hodne dlouho
grupen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.148.50
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 17:57:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když něco zkur... tak se k tomu alespon přiznám a né že radši do Mladějova přestanu jezdit aby se na to nepřišlo!!! NAZDAR BAZAR
__Peťas___
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 19:15:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To grupen: tak za 1: sem nic nerozbil a i kdyby tak bych vše náležitě dal do porádku a za 2. do Mladejova sem neprestal jezdit, ale uz netouzim po tom travit vsechen volnej cas tam, jsou totiz i jine zajmy a zaliby ktere Mladejovu předcházejí a mají prednost, ale to ty asi nepochopíš. Zdař Boh
Brejlobert
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.121.91
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 21:36:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

například kdejaká díra co? (myšleno v zemi samozřejmě,to jsou tak akorát jediný díry kerý tě zajímaj co?
kraussss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.34
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 08:53:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zde vidíme typický příklad ,,odborníků" ,,pracujících" na provozu ,,muzea" v Mladějově a jejich charakteristické znaky :
- věk 16-18 let
- ,,jiné zájmy a záliby které Mladějovu předcházejí a mají přednost" ( = třeba ,,kdejaké díry")
- velmi kladný vztah k rumu (Belička), trávě (Pedain) či jiným psychotropním látkám
- časté užívání systému ,,napřed jednám potom myslím" (v tom se shodnou s rodinou majitele)
- vynikající schopnost dělat jen co je zrovna baví (například ježdění na Hřebeč)

jejich odbornost vynikla obzvláště poté, co z Mladějova byly vykopnuti MPŽ a PMM. Major Terazky se po válce pracně naučil číst, což mu umožnilo stát se důstojníkem. Dotyční byli po vlně mladějovských výpovědí široko daleko jediní, kteří uměli rozeznat na jedničce táhlo regulátoru od táhla z písečníku a to jim umožnilo stát se strojvedoucími. Bylo to nutné, protože svářeč, pardon strojvedoucí (ale že jede smykem, to mu musíte říct, on to nepozná, že to syčí a netočí se mu kola) Damek je tak tlustý, že ho na mašinu ráno vysadí a večer sundají, je pro něj tedy naprosto nemyslitelné například na ní cokoli opravit, nastavit, zatopit nebo namazat ložiska. Musel by se ohnout. Mimochodem pan Kopřivka pěkně kecá, že jich tam má 20. Kdyby to byl pravda, už mu z toho udělali dávno kůlničku na dříví. Ještě že tam ten výkvět z vyšší dopravní akademie Gustava Habrmana z České třebové je zastoupen max. 3 exempláři.
surikaty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.165.33
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 09:00:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lepší kdejaká díra, než vochlastanej fíra.Chlapci to,co tady předvádíte je na úrovni dětí na prvním stupni ZŠ.V žádný jiný diskusi jsem nezažil tolik vzájemného obviňování,nenávisti a možná i závisti hlavně ze strany "grupena"Je mi z toho zle!!!!
krausss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.34
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 09:01:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

shrňme si hlavní úspěchy shora uvedených odborníků : (a to je jenom to, co se jim nepodařilo ututlat)

- vykolejení lokomotivy č. 5 Krauss Linz 1518/1929 31.12.2005 v km 4,7 z důvodu prudkého najetí do ledu na neprokopaném přejezdu (to je dobrý, to projedem)
- vykolejení lokomotivy Faur L 18 H v km 2 z téhož důvodu
- srážka lokomotiv č 5 a BN 60 H u depa z důvodu špatného odhadu průjezdného profilu strojvedoucího BN 60 H
- zničení náústků pecní trubkovnice lokomotivy č. 1 a napájecích hlav kolomotivy č 5 z důvodu zavodnění v mrazech na konci prosince 2005
- zatím nedefinované škody (přidření) hydrostatického okruhu lokomotivy DH 30 D z důvodu nalití vody do oleje (rozdíl mezi značkami HO a H2O byl asi zanedbatelný)
- popraskání výše zmíněných bloků motorů Š 2 S 110 na dotyčných lokomotivách

a tak dále...(možná bychom do fatálních škod měli zahrnout ještě generální ,,opravu" rozpůlením lokomotivy BS 80, ale počkeme na její výsledek)

zkrátka a dobře : navštivte úžasné muzeum v mladějově, uvidíte dosud nevídané železniční vozidla a psychopatologiké rysy personálu a možná se vrátíte živí
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 10:59:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krauss:
a ještě doplňme asi před měsícem diskutované pozebrání (hoznázení) do té doby pojízdného historického autobusu Praga AN zachovaného v prvorepublikovém levosměrném provedení. Akce proběhla cca před 10 lety pod záminkou "odborné renovace" + přestavby autobusu na dřevoplynový pohon. Dlužno podotknout, že tento bus nikdy na dřevoplyn nejezdil a za 10 let zkompletován nebyl (?). Bývalý majitel, který jej za svého života nechtěl prodat, patně provádí v rakvi rotační pohyby. Ne, že se v hrobě obrací - to by byla ještě dobrá zpráva. On tam už asi rotuje jak ventilátor.....
Rybář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 14:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda to je diskuze.Z toho co tady čtu tak mi připadá ,že některým zde diskutujícím jde o to,aby se případný návštěvník začal bát o svůj život při návštěvě Mladějova,a radši zůstal doma.
Jako v mateřské školce samé napadání a osočování co kdo udělal nebo neudělal.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 14:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Rybář. Bohužel je to stále baví několik měsíců i přes přátelské rady ostatních.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Kim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 7-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 14:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M_k a Rybář: Tak už je Vám, rozumným diskutijícím, jasné proč MPŽ odešlo z Mladějova.....
__Peťas___
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 15:04:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Surikaty: plne souhlasím
To Brejlobert:proc myslis ze sou to jediny diry ktery me zajmaj a i kdyby co je na tom spatnyho?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 15:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kim. Spíše že jste parta volů dohromady. Alespoň dle úrovně nekonečné "diskuze" a vzájemného napadání si to jako třetí z daleka myslím. Nechápu jaký to má smysl, akorát je to pro všechny zúčastněné zbytečná trapná ostuda.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_K.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Martin_pedain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 21:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2kraussss: Kraussssi, člověče, už přestaň čichat ten toluen, jsi úplně mimo mísu. Vždyť za tu dobu Tvého toluenování se mnohé změnilo. Např. již nám není 16-18, ale 19-21, Skalda rumu neholduje a já už jsem z vodárny nehulil ani nepamatuju a o jiných psychotropních látkách nevím. Jediné na čem jsem závislý je MP Vietcongu. Damek na 5-ce udělal víc, než se jen ohnul. 3 kluci z VDA? Já vím o dvou (Luboš, Ciťa), ale jsem zvědavý kdo je ten třetí? A nějaká vykolejení? To je snad zločin? To se jinde nestává? LOOOOL
Nejprve se informuj o aktuální situaci a jiných věcech, pak pomlouvej SKUFO! (SKUrvená FetkA)
Asi jsem to přehnal, ale tady přehání všichni...
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 13:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Člověk ani neví co si tady o tom, jako nezasvěcený, mám myslet.
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 19:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nyplzet: no myslete si něco o lidské závisti a malosti.
a pokud jste ze st. plzence pozdravujte vitu křížka
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 21:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

David_pecina: Nejhorší na tom je to, že si člověk nechce rozházet ani jednu stranu. Proto v tom mám maglajs.
Jinak bohužel ze Starého Plzence nejsem. Já jsem v komunitě těchto lidí takřka neznámý člověk. Snad jen u Solvayáků mě pár lidí zná. My (Novopacká železnice) zakládáme malou záhonkovou (zahradní) železnici a občas se podíváme s naší drezínkou i na různé železnice téhož rozchodu.
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 07:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nyplzet: aha tak to se omlouvám. mě spletl ten nick. o novopacké jsem trochu slyšel.
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 13:45:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za měsíc se chystá tato akce: www.t211.cz/mladejov.pdf Čím se asi MPD při této příležitosti pochlubí?
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 09:16:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, čím, vždyť to tam píšou ne?Svezení se ve vagonu za puklem, návšteva muzea a svezení vláčkem taženým pětkou.Návštěva České Bové s prohlídkou nádraží a drážních zařízení a jízda zpět.Co jsem koukal na stránky Mladějova tak dávají Faura do laku tak třeba se povozí i Faurem v novém kabátku.Třeba nám k akci sdělí něco někdo z Mladějova, i když akci pořádá někdo jiný a Mladějovské muzeum je jen částí programu.
Armabeton
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.100.92
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 11:42:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návštěvu muzea? Jaké muzeum máš na mysli? To jako to vrakoviště a kovošrot v polorozpadlé šamotce?
V letáku se slibuje návštěva expozice takové a expozice makové, ale v Mladějově přeci nic takového není. Neviděl jsem tam nic, co by se dalo nazvat expozicí. Ten, kdo se toho zájezdu zúčastní a poměry v Mladějově nezná, bude opravdu velmi překvapen...
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 09:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víš jak se to říká, co není může bejt.Třeba s tím vším s blížícími se slavnými májovými dny v rámci závázků a brigád hnou??Pětka prošla tlakovkou, v sobotu s ní vyjeli na Novou Ves, tak ten vláček s tůristy odtáhne a třeba ty šroty už odvezli do šrotu ...
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 11:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářmirek: co vím od kluků, tak by se v dohledný době měly nějaký šroty opravdu vodvážet. Mělo by se jednat o dvě lokomotivy BNE-50, jednu MD-2 a jednu BN60-H (rekonstruovanou s hranatejma kapotama). Jsou to holt starý šroty, tak pryč s nima, ať je v Mladějově čisto
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 12:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AdKrauss: no já měl spíše na mysli takové ty různorodé kusy želez, traverz, poloshnilá nákladní auta a prostě to co se dřív povalovalo různorodě v kopřivách.Náhodou i když jsem páromil tak myslím že ty BNE 50 by se po opravě a dodělání odporového brzdění systému Balog nebo jiného daly na drážce v Mladějově používat..On ten krpál se nedá moc dobře jen ručně ubrzdit a pokus o zařazení protisměru u těch mašin samozřejmě vede ke spálení trakčáků.Myslel jsem že ty padesátky byly původně mladějovské takže by patřily do místní historické expozice ne??
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 14:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářmirek: do mladějovský expozice mělo patřit víc věcí. Z lokomotiv třeba MD-2, MD-3, BNE-25, BN-30, BN30-R, důlní Gály, BND-15.... Co se týče těch dvou BNE-50, tak ty nepocházej z Mladějova. Obě měly bejt uvedený do původního stavu, přičemž do jedný z nich se měl dosadit motor Tatra, takže by byly zastoupený obě varianty těchhle lokomotiv, tedy jak s motorem Škoda, tak i s Tatrovkou. Škoda, že už k tomu nedojde.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 15:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krauss : Aha, takže stěhování národů pokračuje.Ale ty BNE 50 stály v Mladějově dost dlouhou dobu, proto jsem myslel že byly místní.Třeba je někde jinde dají do provozního, nejen vystavovatelného stavu.Mašina má jezdit, když už se na ní dělá.Nebo bude dělat.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 13:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Presne tak, evakuace pokracuje. Skladame to, kam se da. Jedna z BNE50 by se mela odvazet z Mladejova prave dnes a s ni 4 vyklopnaky a jine drobnejsi veci. Zitra bude nasledovat dalsi odvoz drobnejsich veci. A dalsi prevozy jsou v planu, je toho jeste moc.
Jirka Hagen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.53.58
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 22:18:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si čtu tuhle diskuzi a nemůžu se ubránit dojmu, že provoz drážky v Mladějove se časem samovolně zastaví. Taky znám jednoho muzejníka (dokonce prezident jednoho železničního spolku), který si pořídil autobus ŠD 11, měsíc na ni "dělal" (byl přítomen když dělali ostatní, kteří mu přišli pomoct). Pak ho to přestalo bavit (byl zcela zaujat "plánováním" vytvoření muzejní expozice) a z autobusu se během zimy stalo skladiště bordelu. A co z toho plyne? Stačí jeden člověk, který všem ostatním dokazuje, jak nedělá, ale jen on je ten největší muzejník, protože má autobus, se kterým před davem lidí popojíždí sem a tam (popojíždět autobusem sem a tam, když se nikdo nedívá nemá ten správný efekt) až spálí spojku. Výše popsané lze samozřejmě aplikovat i na jiné případy. Místo ŠL 11 si můžete dosadit třeba mašinku, místo spálené spojky prasklý blok motoru. Všechno je to hlavně o lidech a o přístupu.
kastelán
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.34
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 15:42:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PERLOU ve sbírkách MPD je lokomotiva Faur L 18 H vyrobena soudruhy v závodě 23. augusta v Bukurešti. ,,generální" oprava byla provedena nanesením nového PUR laku,ukradeného v ŹOS Česká Třebová neúnavným příznivcem muzea Zdeňkem Damkem. Lak byl nanesen novým koštětem družstva Jednota. Bohužel se málokdo pídil po stavu takových agregátů jako je motor nebo hydraulický okruh, kteréžto celky se nám v nezměněné podobě pravděpodobně i s olejovými náplněmi dožívají požehnaného věku cca 20 let, což jistě dává záruku toho, že lokomotiva bude i nadále spolehlivá. (Asi jako BN-60 H, prodělala stejný druh opravy a která zdechla v km 2,9 s vlakem papalášů, co museli pak zpět pěšky.) Tento způsob renovace (který se omezuje na nanesení nového nátěru vnějšku objektu) je u odborníků znám jako ,,štětková generálka". Je typický např. právě pro mladějovskou dráhu v období její druhé likvidace pod taktovkou Doležel group.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 08:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hagen: no, vzhledem k tomu že "prezidentů" železničních spolků není mnoho vím kam asi míříšale ono je to nejspíš taky o tom jak velké sousto si kdo vezme.Takže chci -li dělat mašinky a k tomu staré busy a náklaďáky, nejspíš se z toho časem buď zhroutím anebo nebude ani jedno dodělané.Nadšení je pěkné ale jak už kdesi kdosi na nějaké diskuzi psal, horliví nadšenci bez rozumu či s částečným zatměním rozumu nadšením a velkými plány jsou nebezpeční.Časem vystřízliví a pak teprve vidí tu hromadu práááce co si navymýšleli a nedodělali.Doufejme že jednou dodělají....
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 09:38:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářmirek:
Proč by měli někteří vysřízlivět z velkých očí. Kde chybí soudnost, tak chybí trvale. Viz před časem popisovaná akce znepojízdněného (takříkajíc historicky znemožněného) autobusu Praga NO, který je třičtvrtě století starý. Pan D. udělal co udělal, dohromady to nedá - neb na to nemá schopnosti. Rozebírat je vždy snadnější. S mašinami, vagóny i mezilidskými vztahy je to stejné. Zkrátka pánové dovedli Mladějov do slepé uličky. Tedy tam, kde sami už byli hodně let také.
Jirka Hagen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.53.58
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 09:42:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano. Jenom nevím co si mám představit pod slovem "dodělají"
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 10:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak vážení,co v Mladějově vlastně z mašinek a vozů zbylo? Pan K. mne před časem odkazoval na smazaný archiv..Proč takové tajnosti? Pokud se může někdo znalý podělit výčtem,ev.stavem,budu rád.Děkuji.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 10:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro pana Doležala : Berte to jako reklamu.Kamarád plánuje výlet se skautíkama-a já mu Mladějov jakožto starý fanda :-)) chci doporučit.Stránky www jsou sice fajn,ale seznam vozidel by byl lepší /třeba BNE 50,č.12345/1955,neprovozní-nebo tak nějak/.Díky.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 12:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ee,omlouvám se,přelepte slovo "Doležala" slovem "Kopřivu"..A nějaký fotky z areálu z letoška by se nenašly ?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 13:36:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kvalitně zpracovaný seznam 600 mm vozidel (ovšem jiné, trochu uspořádanější železnice) je k vidění např. zde: www.waldeisenbahn.de/bahn/fahrzeuge.htm (+ další záložky). Škoda, že není takový "německý pořádek" i v Mladějově. /Jak to tady čtu, možná by též bylo lepší, raději s těmi skauty navštívit zmiňovaný Weisswasser, nebo Mockethal bei Pirna, případně Solvayovy lomy./
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 17:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přiznám se,že do wwasser se mi nepodařilo dostat ještě nikdy.A ten Mladějov jsem mínil jako zpestření-skautíci nejsou mašinkáři jako já :-)),mne zajímalo,co tam zbylo za stroje.Když už jsme u těch skautů,nemá někdo kontakt na někoho,kdo spravuje bývalou pohraniční rotu Svárožná severně od Žel.Rudy-naprostá divočina jako od Foglara.A prý připadla Skautu.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 17:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

..opravuji západně od ŽR podél hranice
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 19:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1. foto: ,,Dira,, po lokomotive BNE50, ktera byla z Mladejova odvezena 27.4. Ta seda BN60H vzadu s neorig. kapotazi zmizi taktez (nektere jeji soucastky byly proti vuli vlastnika lokomotivy ,,zmizeny,, uz drive).
2. foto: Dalsi odvoz 28.4. (= dalsi zbytecne utracene nemale penize).
Jinak jsem se dnes doslechl neco o pozaru u prejezdu na Nove Vsi, pry lehlo asi 1/4 hektaru lesa.
 
 
hasič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.34
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 19:46:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v sobotu 28.4.2007 proběhlo v katastrálním území obce Nová Ves u Kunčiny ,,požární cvičení", jehož původcem byla četa ,,opravářů" mladějovské úzkokolejky a následkem požár asi pěti arů lesa na k.ú. dotyčné obce zhruba v km 4,2 - 4,5 dráhy. na odstraňování následků se podílely 3 sbory HZS s desítkami svých vozidel za přispění složek LČR a PČR. viníkům přejeme příjemné jednání s orgány činnými v tr. řízení. obzvlášť zajímavá je práce s flexkou a autogénem v lese za největšího sucha bez hasících prostředků, čož činili všichni zúčastnění jen asi 4 hodiny po proškolení z bezpečnosti práce a požární ochrany. (termín školení je i na jejich webu). Takže do sbírek MPD jsme zařadili kromě ničení motorů a kotlů, vykolejení a srážky i požár. To už nám chybí jenom výbuch kotle. Zveme tedy všechny návštěvníky na tuto svéráznou oslavu dne raketového vojska a dělostřelectva, která se uskuteční v momentě, když strojvedoucí Zdeněk nerozezná přes svá umaštěná skla tlustých brýlý hladinu vody ve skle vodoznaku.
hasič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.34
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 19:49:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

viz foto
 
Martin_pedain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 20:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4Krausss/hasič a jiný anonymous:
Tvůj text je opět nepřesný, takže se dám do opravování. Požár byl asi na ploše 20x40 metrů. Na jeho hašení se podílely- 1x Tatra, 1x Liaz, 2x Trambus a 1x Avia, tj. asi 20 hasičů + jeden policista a několik diváků. O žádném trestném řízení nevím. Kde se vzala flexa je mi záhadou. Hasičák byl na Fauru, ale jím jsme oheň neuhasili páč bylo více ohnisek. To, že se vykolejí se stává i jinde a požáru se snad mohlo předejít, ale po bitvě je každá ,piča, generálem.
Chlapče, chlapče, už přestaň ten toluen čichat, trochu ti skutečnost uniká pod..hmmm, nevím čím.
Jinak to foto je hezké, ale není to vyfocené na Nové Vsi v sobotu páč tam plechy nejsou a přes porost by jsi viděl akorát tisy, javory a les, určitě ne tu budovu na pozadí. Klameš hezky, nejsi náhodou uchazeč o reportéra v Blesku? Každopádně jsi aspoň zábavný. Už se těším na další příspěvek, ahoj...
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 23:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na jeho hašení se podílely- 1x Tatra, 1x Liaz, 2x Trambus a 1x Avia, tj. asi 20 hasičů + jeden policista a několik diváků.

Což je už docela průser... (pokud si to teda vůbec uvědomujete)

Chlapče, chlapče, už přestaň ten toluen čichat,

....když v lese rostou zadarmo lysohlávky, žejo.

Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 01:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Martina Pedaina: Nenechte se vytočit,a raději mi povězte o zbylých vozidlech v Mladějově,jak jsem tu o něco výš poptával.Lepší,než se zbytečně hádat :-))
Děkuju.
Martin_pedain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 09:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2Chocholoušek: Lysohlávky rostou na podzim nebo snad ne?....
4Mladějov: Z parních loko: jednička a pětka
diesely: 2x Faur, 3x BN 60H, BNE 50, BN 30x?, DH 70, možná i jiné DH a BN, ale ty nejsou zkompletovány
-je možné, že jsem na nějakou zapomněl bo si ji nevšiml. Nebral jsem v potaz loko, které jsou demontovány.
-mile mně překvapil "bufetvagon", který se povedlo po několika letech myšlenek zhmotnit. Není ještě kompletní, ale práce na něm probíhají.
-toť asi vše, kdyžtak mně někdo opravte.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 10:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine,děkuju.Kdyby bylo i pár fotek oněch strojů ze současnosti,budu spokojen.A které stroje budou provozní 26/5 či 9/6 07? Plánuji návštěvu a tak jsem zvědav,co pojede,a zdali můžu vidět ještě něco jiného /stabilní motory ap./
hasič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.34
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 12:18:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jasně pedaine, nenechte se vytočit a klidně spalte a zničte všechno, za to přece nemůžete, že nevíte, že by v lese mohlo hořet, když už několik týdnů nepršelo, po bitvě je přece každý generálem. vlastně se vůbec nic nestalo, vůbec to není obecné ohrožení, poškozování cizí věci a tak podobně. nedivím se, že o žádném tr. řízení nic nevíš, tebe vyšetřovat nebudou, máš papíry leda na bicykl a na hlavu, ale kdo rozhodl o té práci na trati? kdo měl na starosti požární dozor po ukončení prací? měl hasičák na Faurovi platnou revizi (a nebyla to maketa)? bylo dotyčné vozidlo oprávněno převážet autogén? kdo s ním asi dělal? číslo jeho průkazu? cha, cha, cha...
hasič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.34
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 12:28:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejdůležitější jsou totiž statistiky a co kdy pojede, abych si to mohl vyfotit kompaktním ,,fotoaparátem" značky Okula 1967. ale vzhledem k tomu, že skoro všechny jste vyloučili i s jejich majetkem, případně tento rozkradli a zbytek zapálíte nebo jinak zničíte, moc dlouhá ta statistika nebude. a i v té má pedain nějak nejasno - zřejmě ji vyráběl právě pod vlivem toluenu, který tak často vzpomíná, navíc některé lok. jsou demontovány a pedain zase dementován...

,,možná i jiné DH a BN" - asi si je plete
,,zapomněl / nevšiml" - nejdou v té hromadě šrotu rozeznat nebo byl tak zhulenej a přehlídl lokomotivu
,,BN 30X" - nový typ nebo je v takovým stavu, že nelze poznat zda to je BN 30, BN 30R nebo BN 30U apod...?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace