K-report
 

Železniční uzel Praha Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železniční uzel Praha « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Staré archivyZapa571 11   
  Novější archivy:        
Archiv do 16.září 2007Telini60  16-9-07  20:17
Archiv do 01.října 2007Krysa60  01-10-07  17:58
Archiv do 27.října 2007Poborskiii60  27-10-07  22:43
Archiv do 11.listopadu 2007Milan CH60  11-11-07  18:15
Archiv do 20.listopadu 2007kájík60  20-11-07  16:31
Archiv do 03.prosince 2007Tomáš_záruba60  03-12-07  19:33
Archiv do 15.prosince 2007Poborskiii60  15-12-07  13:24
Archiv do 21.prosince 2007Gregor60  21-12-07  17:10
Archiv do 30.prosince 2007Tomasek8460  30-12-07  03:02
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 12:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

funkcnosti, tedy schopnosti prostorove odbavit cestujici, mi na tom Wilson nikdy spatne nepripadal

tak to jste asi z hlaváku ve špičce moc nikam nejel - protože to znamená po frontě u poklady se prodírat ke schodům (případně si zajít okolo), poté v tlupě čekat až se uvidí kam vlak přistaví, a pak se ještě v nechutnějším davu cpát na peron, a doufat, že zrovna nepřijel nějaký obsazenější spoj - protože to znamená ještě dav naproti a ještě hutnější tlačenici, a následně čekat na nevlídném nástupišti


přístavba hlaváku možná vyřešila počet míst pro pokladny, ale to je asi tak všechno, v dolní, temnější části haly bylo teoreticky spousta místa, ale zbytečně - v tom nevábném prostoru se nikdo moc nezdržoval, a současné zastánkování a zaindividuování je již jen hřebík do rakve

jinak nevidím sebemenší důvod, proč nezhodnotit architekturu dříve než stojí - ostatně proč by jinak ty vizualizace vznikaly

a obhajovat tu "díla" pana Pragera ... no děkuju pěkně
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3877
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 12:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx:
O architektuře poplatné době si přečtěte něco sám.

Tvrdíš, že jindy to bylo lepší. Třeba v 80.létech?
Představte si, že ano. 80. léta nebyla nikterakt výjimečná, ale stavby z této dekády kvalitnější jsou.

Novorenesanční nádraží v Těšnově mělo tehdy stejnou historickou hodnotu, jako obyčejný Žižkovský činžák

Radek Š:
ony jsou na Ruzyni nebo i jinde nějaké čekárny ?
Je jich tam přesně 54. U každého gatu.

Stranger:
A verte ze tech architektu znam hodne
To pořád nemusí znamenat, že pokud se jedou podívat na nějaký dům, že ten dům je kvalitní.

jake nerealizovatelne standarty kvality mate na mysli?
Nemíním se opakovat. Přečtěte si to z příspěvku z 22. prosince 2007 - 12:24:57. Tehdy možná hlavní nádraží standardy kvality plnilo. Dnes nikoliv. A nejde pouze o špínu a bezdomovce.

Tomasek84:
To chce klid. Nikde nepíšu, že je něco špatný, protože se mi to nelíbí. Budete se divit, ale Kotas musel udělat hódně ústupků ze svého návrhu. Já tu právě narážím na to, že Kotasova verze přestavby se bude realizovat jen z části. Přednost před funkčností dostal hlavně business.

Pokud se člověk nedokáže smířit s tím, že v jiných dobách vznikají jiné stavby, je mi ho docela líto.
V jiných dobách se také stavěly sochy Stalina. Já jen tvrdím, že většina staveb ze 70. let mohla být provedena daleko kvalitněji. Kdyby dostali prostor architekti, kteří v té době prostor neměli, nebo kdyby byly k dispozici moderní stavební materiály. Jakože v té době nebyly.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7952
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 12:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p: ty funkční chyby tam nejsou vinou architekta, ale vinou provozovatele nádraží, ten totiž zvoral, co mohl.
Prostřední podchod sloužil jako odjezdový a jižní podchod jako příjezdový, takže proudy cestujících se nemíchaly, teprve až v devadesátých letech vznikla ta anarchie, že všichni chodí všude.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 13:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: Jen přemýšlím jak zamezit tomu, aby cestující kteří přijedou vlakem, využívali pouze ty krajní podchody a necpali se do toho prostředního. Přiznám se, že osmdesátá léta na hlavním si vůbec nevybavuju.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 14:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Jednoduše, respektováním pravidel. Po celou dobu existence podchodů na Wilsoňáku bylo u "prostředního" (fiktivně, severní neexistoval) napsáno "Příchod" a u jižního "Východ". A 99% lidí to respektovalo i poté, co byly zrušeny funkce vrátných někdy v padesátých/šesesátých letech.
Je pravdou, že až do nástupu "demokracie po česku" bylo běžné např. to, že se nejezdilo na červenou atd. (hodně smutný...). Prostě existovala pravidla vzniklá logikou věci v prvních cca 30 letech železnic a ta se respektovala.
Ono by snad pomohlo, kdyby pár týdnů ochranka důsledně směrovala lidi ve správných směrech, aby se to naučili. A pak čas od času akce na připomenutí... Jenomže to by samozřejmě stálo peníze, které nepřinesou žádný nový příjem, tudíž to majitele nádraží (Času Dost, a.s.) nezajímá.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 17:31:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kvalitní architektura by se mimo jiné poznala tak, že ty lidi není třeba násilně (zákazy, příkazy) někam směrovat, vždycky se sice najde někdo komu to nebude vyhovovat, ale když tak proudí celé davy, asi tam něco vpořádku nebude

pokud přirozeně využívají ten střední podchod, a na krajní s..rou, pak bude asi někde chybka, a nikoli v lidech

jinak pořád netuším, v čem je ta "nová" hala tak zázračná - temná a vevnitř nepřitažlivá byla ještě za těžkého socíku, za kapitalismu přibylo stánků a vězňů a bezdomovců

ty na pohled efektní vnější spirálové schody také nerespektují lidskou touhu dojít odněkud někam nejkratší cestou - je to jen jeden z mnoha příkladů nevyužívaných podchodů, nadchodů, lávek, kdy si člověk pořádně nadejde, ale hlavně že architekt postavil "efektní" stavbu
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 19:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskii: Takže bylo lepší (a bezpečnější) ty proudy cestujících (více než dnes) míchat až na peróně? Nebo vystupující na Wilsonu směli vystupovat jen z určených dveří vlaku? Nebo mám z 810+010 jít přes půl perónu a pak se od východu z hlay vrátit třeba zase opačným směrem? :-) A co když prostě a jednoduše chci chodit pokud možno jenom tím novým, který jediný nepůsobí odporně?
LK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.108.243
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 20:49:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Smiřte se prosím s tím, že to skutečně bez větších problémů fungovalo. Cestující respektovali příchod jako příchod a necpali se neurvale proti sobě. Prostě bylo zavedeno a bylo to i pohodlné. Samozřejmě se i našli tací, pro které bylo 100m navíc nepřekonatelné a cpali se proti proudu - za to si ale také vyslechli dost nadávek. Také tabule se zpožděním jsou logicky u obou krajních podchodů. Máte svobodu pohybu a tak si nestěžujte že si navzájem překážíte - nebo snad znáte jiné řešení?
Já osobně vidím příčinu v odstranění tabulí PŘÍCHOD / VÝCHOD - dopravní proudy se prostě musí regulovat, jinak se lidi umlátí mezi sebou. Pokud nechci respektovat daná pravidla protože "nebudu si zacházet navíc 50m", pak je diskuse bezpředmětná.
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 20:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No však ta rekonstrukce problém středního podchodu vyřeší, zcela radikálním způsobem, že totiž do haly nepovede. Pokud teda nezvítězil zdravý rozum. Každopádně se má rozšiřovat a to je ono civilizované řešení, pak už se tam vejdou oba proudy davů.
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 22:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin:Souhlas s Tebou ve všem. To co tam vzniklo a má být nová tvář hlaváku mě velmi, velmi zklamalo. Připadá mi to tam silně nekoncepčně a nehodící se. Taková hurá akce, jen aby to už vydělávalo. Nechápu proč nemohli zavřít celou jednu půlku a důkladně ji překopat aľa Lipsko. Tohle vypadá zase tak polovičatě. Taky jsem se těšil, že bude hlavák konečně výkladní skříní ale takhle...To už by bylo lepší momentálně udělat kompletní deratizaci zrušení hnusných stánků,kasina a tak. Nějakou restauračku, čekárnu, samoobsluhu a počkat ještě několik let až budou peníze na opravdovou rekonstrukci neboli zadat vyšší požadavky na investora přestavby.
Ps:V Lipsku se snoubí nová architektura s tou starou a řekl bych, že úspěšně.
Stranger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 23:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dekuji Poborskemu, ze se nasel aspon jeden, ktery me pochopil. Nedoufal jsem.

Mam jeste jeden tip k porovnani, dokonce od stejne autorky jako nova hala Wilsonu: Palac CKD na Vaclavskem nam. (uvnitr je velka prodejna NY) - prijde vam ze par let po nadrazi se madam Sramkova probudila, a rekla si, ze kdyz uz jsou ty 80. leta a ona je tedy tou rezimem podporovanou tvurkyni, ze konecne uz zacne s "lepsi" architekturou?
A jaky je rozdil mezi stavem pred a po rekonstrukci, porad je to zatracovany socialismus?

Radek p: Pomineme-li fakt ze podchody mely byt rozsireny uz v navaznosti na dostavbu, blbem je bohuzel stale provozovatel, nutici cestujici umistenim pokladen, odjezdovych tabuli atd. pouzivat predevsim prostredek (coz se zacatou rekonstrukci snad jak planovano zmeni).

Zatim se proinvestovalo radove jednotky procent - ale po cesku se na to nadava uz nyni, ach jo.

Martin: Kdyby Wilson vlastnila firma, ktera bude vlastnit pouze toto nadrazi a bude-li odchozi oslapne petistovka stejne jako na Ruzyni, bylo by na cekarny nejen u kazdeho vagonu, ale i na armadu pinglu pomahajicich se zavazadly.

A tusite pane DJi kolik stala prestavba Lipska? Napovim vam, ze to bylo nekolikrat tolik, nez na kolik je smlouva s GS o Wilsonu. Asi tak 10x.

(Příspěvek byl editován uživatelem stranger.)
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 23:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Podle mě byla 80. léta stejná jako 70. Nedostatek materiálu byl pořád, a stavělo se akorát jinak hnusně. Jako příklady mohu uvést Prior v Jihlavě, Paneláky na Žižkově, nárožní dům na Palackého nám, soutěž na dostavbu Staromáku(naštěstí nerealizovaná)atd... Z celého období normalizace vyčnívá pouze několik povedených staveb.

K nové odbavovací hale: POdle mě je tato celá hala zbytečná. Zbytečně byla zničena nejkrásnější část Vrchlického sadů halou, která je vhodná akorát tak pro obchody. Většina plochy není pro cestující potřebná. Kdyby se bývalo stavělo méně bezohledně, vešla se celá odbavovací část pod Magistrálu. Ale to už je dnes bohužel pasé, hlavně kvůli tomu, že pod NOH vede Metro. Architektonicky mě NOH příjde, až na měkteré detaily dost hnusná. Nejlepší by bylo zbourat ji a postavit znovu něco úplně jiného. Když si ale představím, že například metro mohlo být alespoň o 50 metrů blíž hned u Fantovy budovy pod pokladnami, to by se přestupovalo
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 23:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavní důvod velikosti plochy spodní haly je parkoviště na její střeše . Kupodivu už tenkrát někdo pracoval s myšlenkou, že cestující přijedou na nádraží autem a na delší vzdálenost budou cestovat vlakem... Byla polovina šedesátých let, D1 se ještě nestavěla a cesta autem do takové Ostravy, Žiliny, Košic nebo Bratislavy byla celodenním dobrodružstvím. Vlak byl proti tomu rychlá a pohodlná alternativa.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 00:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11: Ty Košice byly v té době spíše dobrodružstvím na dva dny - autem. Vlak to jel 15-20 hodin. I do Brna se z Prahy létalo, dokonce i do Karlových Varů a Mariánek.
Imperialista.z.wolstritu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.224.99
Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 09:31:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Republiku teda moc projetou nemám, ale jediný co se mně z komunismu líbí je vysílač na ještědu.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 10:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Košice byly v té době spíše dobrodružstvím na dva dny - autem. Vlak to jel 15-20 hodin

A na tyhle dvě perly jste přišel jak?
Nemohu mluvit úplně přesně za spojení Praha-Košice, ale Vysoké Tatry se v 70.-80.letech dělaly busem i vlakem pohodlně za noc.

I do Brna se z Prahy létalo, dokonce i do Karlových Varů a Mariánek

Do Mariánek (a mnoha dalších míst - třeba Žilina, Lučenec) se létalo od cca 1972 do prosince 1980. Přesné datum zrušení těchto linek je totožné s datem zprovoznění D1/D2 v celé délce z Prahy do Blavy (proč to odnesly i Mariánky, ke kterým se dálnice přiblížila až 1992/98?).
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1884
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 10:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak už tady někdo psal, tak jediným řešením pro dnešní dny, je rozšíření podchodů, aby se tam vešli jak příchozí, tak odchozí. Cedule to fakt nevyřeší a nějaký usměrňování pochybnou ochrankou je také blbost. Za prvé to není OSOŽák a za druhé nejsou léta 70.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 10:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Stranger:Taky jsem psal, že pokud ještě nejsou peníze a vhodná doba na něco pořádného tak by stačily menší úpravy, viz výše, a důkladnou přestavbu udělat později. Takhle se udělá jakási pseudo přestavba s kterou se dalších padesát let nic neudělá neb bude i tak dost drahá na to aby se třeba za deset let kompletně předělala. Prostě taková přestavba po česku. Holt Ruzyně, Lipsko, z hlaváku asi nikdy nebude.
Ps:A jak tady někdo psal, že nadáváme a ještě tam pořádně nic není. Tak on tento přístup k rekonstrukci taky o něčem svědčí. Je to asi tak jako kdyby v Palladiu otevřeli jeden momentálně dodělaný obchod a dál se tam stavělo. Prostě hlavák přímo vybízel svou velikostí k zavření jedné půlky. Důkladně to předělat a po jejím dokončení to samé na druhé straně. No ono už stačí, že to dělají Italové a zadavatel jsou ČD, že?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3878
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 11:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stranger:
Kdyby Wilson vlastnila firma, ktera bude vlastnit pouze toto nadrazi a bude-li odchozi oslapne petistovka stejne jako na Ruzyni, bylo by na cekarny nejen u kazdeho vagonu, ale i na armadu pinglu pomahajicich se zavazadly

Já tu píšu celou dobu, že se bavíme o hlavním nádraží v hlavním městě. Tedy o nejdůležitější železniční stanici. Proto bych také předpokládal, že se k ní bude přistupovat jinak. Třeba tak, že to bude výkladní skříň železnice a vstupní brána do ČR.

A tusite pane DJi kolik stala prestavba Lipska? Napovim vam, ze to bylo nekolikrat tolik, nez na kolik je smlouva s GS o Wilsonu. Asi tak 10x
Asi se neshodneme. Zbourat halu ze 70. let a postavit novou by stálo ČD odhadem kolem tří-čtyř miliard Kč. Kolik stojí kilometr dálnice v ČR, na to si odpovězte sám. Hlavní nádraží Praha má být výstavní skříní ČD. To co tam vzniká teď se dá spíše označit za obchodní centrum. Možná je to fajn pro lidi se sentimentem, ale pro 95% cestujících zůstane hlavák hlavákem. Pokud se do tohoto omšelého prostoru nahází butiky s hadrama, velký přínos pro zlepšení kultury cestování na železnici to nepřinese. Toť můj názor. Zamést a vyměnit okna mohly ČD i bez smlouvy na 30 let s firmou, která už 4 roky slibuje moderní nádraží a teprve před týdnem tam otevřela krám s hadrama, samozřejmě s velkou slávou. Rozflákaný vstupní dveře a opadaný kachlíky tam straší dál.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3879
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 11:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rzeczpospolita:
Samozřejmě, že 80. léta patřila také k tomu horšímu. Přesto oproti 70. létům došlo k posunu hlavně u panelových sídlišť. Domy se stavěly dál od sebe a začalo se myslet i víc na zeleň. Kupodivu vznikaly první vlašťovky bezbariérovosti apod. Nádraží Holešovice patří spíš k tomu lepšímu, co tehdy vzniklo.

Rudolf 33:
Z Prahy se i dnes pravidelně létá do Bratislavy, Brna, Ostravy, Košic, Žiliny, Banské Bystrice, Karlových Varů a do Popradu.

Dj:
Prostě hlavák přímo vybízel svou velikostí k zavření jedné půlky. Důkladně to předělat a po jejím dokončení to samé na druhé straně. No ono už stačí, že to dělají Italové a zadavatel jsou ČD, že?
Souhlas
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 11:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Já bych počkal třeba ještě rok a pak teprve bych vynášel soudy nad tím, jestli to bude dobré, nebo špatné. Soudit výsledek podle jednoho otevřeného butiku, který je zasazen do ještě nezrekonstruovaného okolí není dle mě správné.
Pravdou je, že až na pár profláknutých obrázků zatím nikdo pořádně neví, jak Hlavní bude vypadat. Tady GS jaxi zaspala.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3882
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 11:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa:
Jestli ta prasácky opravená dlažba kolem těch krámů je finální verze, tak to potěš koště.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1887
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 12:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli je myšlen ten betonový přechod, tak to je určitě přechodný stav, ale blíže jsem dlažbu nezkoumal.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 13:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omezení vnitrostátních linek souviselo s prudkým nárůstem ceny pohonných hmot po první ropné krizi. V podstatě zůstaly pouze spoje Praha - Ostrava, Bratislava, Poprad, Košice a to především kvůli pracovním cestám slovenských politiků, úředníků a manažerů do Prahy, tak, aby to zvládli "na otočku".
V případě Karlových Varů a Mariánských Lázní byla druhým, stejně významným prvkem bezpečnost. Blízkost západní hranice lákala a Turbolety nebyly příliš zabezpečené proti vniknutí do pilotního prostoru (první série dokonce neměly přepážku mezi piloty a salonem vůbec). Starší čtenáři si možná vzpomenou na J. Mičicu ...

Jinak jízdní doby rychlíků z tehdejší doby Ostrava asi 6 hodin, Žilina 8, Poprad 10, Košice 12, Bratislava 5 (noční spací spoj Devín 8 - jel kolem půlky republiky, aby to za to stálo )
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 15:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Stranger:S tou cenou za to Lipsko bych byl opatrnej. Srovnáváte nesrovnatelný. Lipsko je největší nádraží v Evropě a dělala se i klenba nad nástupištěma a těch je kolem třiceti...Takže srovnáváte,cenově, nesrovnatelné....
Stranger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 17:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě hlavák přímo vybízel svou velikostí k zavření jedné půlky. Důkladně to předělat a po jejím dokončení to samé na druhé straně.
Zkouselo se to nadvakrat, puvodni projekt pocital s podelnym rozpulenim, nejdriv zrekonstruovat spodek a pak vrsek, zmeneny chtel nadrazi rozriznout a predelat pricne. Pokazde se ale narazilo na naprosto nerealne pozadavky a regulace (ceskych) verejnych subjektu - a nepomohlo, ze dnes ceskou GS ridi prakticky jen Cesi...

Martin: Chapu ze asi mate konicek vybirat si z prispevku jen casti, ktere se vam takrikajic "hodi do kramu", ale vas nazor na skutecnost, ze provoz Wilsonu byl financovan predevsim z jinych cinnosti CD, by me celkem zajimal.
Jak by asi Ruzyn vypadala, kdyby ji provozovali CSA z vydelku z prepravy...

Pane DJi, Lipsko je nejvetsi hlavove nadrazi s 24 kolejemi a s porovnavanim jste jestli se nepletu zacal vy. To jen pro poradek; Wilson ale rozhodne 10x mensi neni.

A dost. Jdu slavit
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3884
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 18:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stranger:
Ne, já tu mluvím o podpoře železnice, jako takové. Především ze strany státu. Mimochodem, nové terminály v Brně a v Ostravě byly postaveny také z veřejných prostředků.
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 19:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Stranger: Když už tak hlavák, ten Wilson je jen podlejzání amíkům a pak hlavák má jen dvě lodě a Lipsko šest. Prostory v hale jsou daleko větší a tady by taky ani nešlo kvůli metru udělat podzemní prostory ale to ostatní mohlo být na stejné úrovni. Mně prostě přijde ten nový obchod na halváku jak lépe udělaný stánek bez jakékoliv koncepce. A mimochodem určitě obchod s oblečením je to co cestující na hlaváku nejvíc potřebovali asi aby se mohli oblíknout do vlaku kdyby netopil. Jen blázen by chodil nakupovat mezi ty smradlavý bezďáky a prostitutky nějaké oblečení. By mě zajímalo jaký maj kšefty. Slušnej člověk se hlaváku z daleka vyhne, pokud tedy nemusí jet vlakem. ČD und GS für immer

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace