K-report
 

Corporate design aneb firemní image Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Corporate design aneb firemní image « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2955
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 20:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jestli se pokračuje dál v současné době ... ve Vídni jsem byl naposledy v roce 1999.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Image
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 15:47:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám to tady zase docela usnulo.
Neobjeví se zde nějaká připomínka nebo názor na nátěry autobusů Karosa 700/900?

Je to nyní odcházející řada, která zažila v prototypu počátek normalizace, v sérii vrcholný rozklad socialismu a následně nástup soukromých dopravců. Na jedné typové řadě se postupně vystřídala designová nemohoucnost 70. (prototypy) a 80. let, poloamatérské tápání v nátěrech prvních soukromých dopravců až po usazení zvyklostí silných dopravců - Connex v čele, pak různí další ex-ČSAD a také firemní nátěry jednotlivých DP. K tomu se nám přidává i přehršel "folklorních" dopravců s vozy ze second handu v zahraničí.

No, a když jsme u folklóru, neměli bychom zapomínat ani na kouzelné slovenské modernizace sedmistovkové řady s čely z řady 900.

Proto si myslím, že stojí za rozvíření debaty o designu busů Karosa 700/900.
Takový vývoj v pohledu na design vozidla asi už žádná typová řada nezažije.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2741
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 14:58:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si přidat jeden nátěr z mé dílny :

 

administrator @ mestskadoprava.com
Stránky o MHD / Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis
AUKRO
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.95.234
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 18:11:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechcete?
http://www.aukro.cz/item162029781_cerne_sako_s_nasivkou_dp_praha.html
7tr4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 14:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo k prodeji uniformu jakéhokoli dopravního podniku u nás nebo ČSAD?
Schotousch stirbt nicht !!!!

Máte nějaké informace o trolejbusech v NDR? Ano? Tak mi je pošlete na mail.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 19:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyměním bílé tričko s límečkem velikosti M nebo L - ČSAD Liberec, za tričko jiné dopravní společnosti ve velikosti M ...
rega
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.87.149
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 08:39:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Repeland: jako řidič firmy Rega - jezdíme hlavně Ukrajinu můžu nabídnout polokošily Rega ve velikosti M. Stejně je mi malé tak bych chtěl tu velikost L ... A jiné než bílé nemáš? Zaprvé je na něm vidět každá špína a bílá zvýrazňuje tvar postavy a jako správný řidič jsem mohutnější ...
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 13:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám ale nedám ... Mám podobný problém jako Ty a tzv. se upatlám i rohlíkem, tak ta bílá není pro mě taky výhodná. A s tvarem postavy - mám taky "zimní pneumatiku",takže problém chápu, bohužel u mě je vidět i v černým ... . S velikostí L není problém.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 16:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rego a Repelende, kdyz Vas tak posloucham (ctu), nemely by se ty Vase firmy zamyslet nad oblecenim, ktere Vam davaji? Porovnat je treba s prumernou postavou ridice atd.

Pripomina mi to situaci v zakladni vojenske sluzbe, kdy byly globalne zakazany "bundokosile" na verejnosti (= mimo kasarna), protoze obezni lampasaci v nich vypadali blbe a tluste. Pricemz oni, na rozdil od zakladaku, v nich chodili po ulici vyjimecne (mozna to ovsem souviselo s tim, ze stejnym opatrenim bylo lampionum prikazano chodit z domova do prace a zpet v uniforme)
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 19:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arj ... jsem rád že aspoň něco máme ... Mohli bysme jezdit jak v Bulharsku v tričku s nápisem Sandokan ... a byly bysme spokojený ... No já to mám tak že mám hubenou postavu a kolem břicha pneumatiku, takže takovej atypickej tvar ...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 23:33:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad repelend to není pneumatika to sis ráno zapoměl vyndat přilbu to nic to má spousta lidí jen nevím jak můžeš obléknout L,M takové zahazuju, já musím mít xxl.Před vánoci jsme fasovali zimní bundu a jelikož se to vyrábělo i pro dceřinky v Německu,USA,a Indii,tak to bylo volaako jinak číslované.Většina to vracela,měnila a já si lahodil jak mi je to akorát.
kolegům jsem nabízel odkup za 200 prodali jen dva,obě jsem už v rodině obdaroval
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
styl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 09:04:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K firemnímu stylu patří především nátěry vozidel, můžete sem někdo připsat názor na současné nátěry autobusů jednotlivých dopravců - včetně soukromých zájezďáků, kteří mají ve stodole jednu růžovo-fialovou karosu?

Pokud mluvím za sebe, tak se mi líbí výrazné a kontrastní nátěry - např. DP Liberec, Ostrava, Olomouc (skoro podle jedné šablony, jen jiné barvy). Strašně vypadají celobílé busy s nevýrazným logem (řada soukromníků nebo dříve Opava). Úsměv vyvolávají např. pardubické tzv. "rychlé pruhy" - tedy plno barviček v jednom pásu (i ten název je úsměvný). Trochu za zenitem už dnes působí bílé busy s tyrkysovým a fialovým pásem - ČSAD Hodonín = popřevratové okouzlení barvami, které dříve na busech nebyly - ale doba jde dál.
Vývoj v nátěrech je také hezky vidět ve Zlíně: Původně (po převratu) bílo-žluté vozy s modrým proužkem a černými nárazníky. Dnes celožluté vozy se širokým modrým pásem dole. Jednodušší na stříkání a přitom hezčí. Příjemný a pragmatický vývoj.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 11:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ares no kolegové říkají že to je želva ... Ale jak jsem psal, jsem malinkatej takže se do M i L vejdu ... Takže Ty si takovej překupník a celá rodina chodí v bundě ČSAD ... To musíte vypadat jak z Dětského domova ...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1794
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 13:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Repelend ne ne tys viděl,že by mělo nějaké ČSAD pobočku v USA? pracuji v jiné firmě.navíc logo naší firmy je takové malinkaté takže to není vidět.Tu firmu znáš protože jsi parkrát byl s kamionem ve Vrchlabí a je to ta firma těsně před automobilkou....
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 13:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tričko nějakýho čsad bych hned bral, akorát nemam za co měnit. Neměl by někdo na prodej. Nabízim se jako chodící reklama
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 13:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ares1: no bylo mi to nějaký podezřelý ... Ale když mohlo mít ČSAD Invest pobočku v Tule tak proč ne ... Jak víš že jsem jezdil do Vrchlabí? Teď se tam už skoo nedostanu, tak to nezjistím ... ale dnes jsem byl s 936 v Rokytnici a cestou něco i nafotil ... podělím se asi v Autobusech v Liberci.

Ad Liberečák: no uvidíme, třeba by se stím něco dalo udělat? A jaký bys chtěl?
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 13:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad repelend - co nabízíš. ale jinak velikost XL.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 13:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Repelend tvá paměť je děravá.Sám si mi to řekl,když jsem se tě ptal na ty Many s majáky.a pak jste mi dali fotku z Vrchlabí kde jste s cestujícím fotili mana co máš pod nickem.Fotili jste to pánové na točně v Berlíně že?.Jinak ted se tam staví a brzo se zastaví i fotbalový stadion.(stejně Vrchlabáci hrajou hovno).Jinak se poděl co jsi zajímavého vyfotil budu rád
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 14:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

styl: Také preferuji výrazné barvy. A to zvláště u vozů městské dopravy - aby byly jasně a na první pohled identifikovatelné. Pokud má pak navíc vozidlo i nějaké insignie, které ho pojí k danému městu, tedy městý znak či něco podobného, tak to nemá chybu. A razím heslo v jednoduchosti je krása.
Za příkladný nátěr považuju např. Písek, Jindřichův Hradec, Zlín, Teplice, Mariánské Lázně, Břeclav, Nový Jičín, ... špatný není ani starý dobrý červený unifik (Praha, Brno, Ústí, Kolín), akorát ho máme zažitý a bereme ho tak nějak normálně.
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 19:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Líbí se vám nátěry ČSAD JIHOTRANS? Bílá krabice s 3-mi modrými pruhy dole, červený námpis ČSAD JIHOTRANS... a taky stojí za to ČSAD ČB - bílý bus, "pořádné logo ČSAD a modré, žluté a červené proužky
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 20:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marti:Každá firma má svůj dres, své firemní barvy. Myslím si že to je jednoduchý a účelný.
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 21:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se to líbí ČB možná víc.
Fotky dálkových Karos řady 900(nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 18:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, pokud chcete uniformy ČSAD a DP, vyražte do Tezasu Satalice a máte je...kalhoty za kilo, sako taktéž...akorát jak tam visí sto let před oknem, mají každý kus nějakou část docela výrazně vyšisovanou...
7tr4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 21:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak se přesně dostanu do Tezasu Satalice?
Schotousch stirbt nicht !!!!

Máte nějaké informace o trolejbusech v NDR? Ano? Tak mi je pošlete na mail.
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 22:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jestli se to sem hodí,ale tohle mě zaujalo:
 
10.6.2007 vstupuje TAD do linkové dopravy:
690 101 Trutnov-Jaroměř-Hradec Králové-Praha
690 102 Trutnov-Nová Paka-Jičín-Praha
více na www.tad.cz
kdybyste náhodou někdy vyfotili nějakej z autobusů TAD tak mi prosím pošlete fotky na mejl(Mic.halB@seznam.cz)

ICQ:276-583-029
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2081
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 22:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že standardní vybavení přímo z fabriky .
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3435
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 12:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady se ale hodně dlouho nepsalo....

Tak tedy do TEZASu Satalice vlakem na ž.st. Praha-Satalice a pak kousek pěšky, nebo blíže autobusem na zast. Budovatelská. Jedou tam linky 186 (Bohnice > Černý Most) a 386 (Přezletice > Černý Most).

Jen by mne zajímalo, co všechno se dákoupit na prodejně a co objednat... Třeba ta sedačka za 1200 co je zač.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace