K-report
 

Železnice a politika Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železnice a politika « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Staré archivyFlexo360   
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 14:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jestli celá historie Etunelu je klasickým příkladem podnikání

Až budu mít čas, tak si přečtu těch 14 stránek (což zdaleka není vše), co jsem si zkopíroval z BBC o historii i současnosti ET.

DB jako Deutsche Bank?

Ano. A zrovna o této firmě pochybuji, že by svoji "investici" neměla slušně (za)jištěnou. Plus na stránkách ET se píše o 660 tisících akcionářích - při korupčnosti ve Francii a nedávných aférách, kde už tu korupci někdo odnesl (ale že to trvalo), si myslím, že se to nakonec nějak vyřeší ke všeobecnému prospěchu.

lukrativní zlatonosný byznys

Je to jediné, o čem pochybuji. Na rozdíl od vzduchu i vody, kapacita ET je v potřebných časových období vyčerpána; o neatraktivní časy zájem není. Nejsem si ani příliš jist použitelností ET pro dálkovou nákladní dopravu, protože na obou koncích se musí do většiny směrů jet přes LON resp. PAR, kde je propustnost tratí ještě napjatější. Jedině snad směr BRU a dále do Evropy je nějaká kapacita - jenže pozemní-loď-pozemní trasa je daleko lacinější.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 14:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plus na stránkách ET se píše o 660 tisících akcionářích

No tak vida, možná na nějakou tu oprátku dojde... A ti jsou všichni z Francie?

Je to jediné, o čem pochybuji.

No je fakt, že první úvahy pocházely z dob Napoleona Bonaparta. V té době nápad na tunel vypadal asi ohromujícně, jenže tenkrát nebyly ani rychlé trajekty, ani vznášedla, natož letadla. Někoho (Mitteranda?) to ohromení asi neopustilo ani koncem 20. století.

Jsem docela zvědav, jak to dopadne. DeBa to asi mít ošetřený bude, takže to vidím na ten "kapitálový vstup" EU. A co pak??
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 15:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta zprava v novinkach je celkem OK - ale vsimli jste si, co z toho udelala MFDnes? Dokonce me vyprovokovali k e-mailu:

Mila redakce Dnes,

3.8. se vam povedla opet pekna kachna:
---------------------
Eurotunnel vyhlásil bankrot
UDÁLOSTI
Paříž, Praha - Společnost Eurotunnel, které patří nejdelší železniční tunel na světě pod průlivem La Manche, vyhlásila bankrot. Francouzský soud včera vyhověl její žádosti a poskytl jí ochranu před věřiteli. Eurotunnel není schopen splácet vysoké závazky. Eurotunnel se dlouho bezvýsledně snažil s věřiteli dohodnout na způsobu splátek dluhu, který dosahuje astronomické částky 6,18 miliardy liber (asi 258 miliard korun).
Autor: (ČTK)
------------------------
Nevim, zda je autorem takove hlouposti CTK nebo do zpravy nekdo z redakce Dnes iniciativne doplnil "na svete" a tak z ni udelal hloupost. Kazdopadne vam preji, aby jste se podobnym nesmyslum vyhnuli.
Takze pro vas opravim:
Spolecnost Eurotunnel vyhlasila bankrot, to ano, ale nejdelsi zeleznicni tunel na svete ji nepatri ani nahodou, a navic, ten nejdelsi zeleznicni tunel na svete vubec neni pod prulivem La Manche! Nejdelsi zeleznicni tunel na svete se jmenuje Seikan, jeho delka je 53 km a 850 m a patri pravdepodobne japonskemu statu. Byl otevren v roce 1988.
Delka tunelu pod prulivem La Manche je 50 km a 450m.

Nepredpokladam, ze vite vsechno - stacilo jedine kliknuti do Googlu...

S pozdravem

:-)
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2221
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 15:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Pokud by proběhl "čestný bankrot" tak:

1) O všechno přijdou akcionáři (davy drobných akcionářů, které zmiňuješ, a kteří hlasitě projevovali svoji nespokojenost s vedením společnosti na předchozích valných hromadách). Historie zná podobný příklad (též s francouzskou účastí) - Lessepsův neúspěšný pokus vybudovat Panamský průplav v úrovni hladiny moře. Tam taky statisíce akcionářů o všechno přišli (Lessepsovi věřili, protože dřívě při budování Suezu byl úspěšný). Průplav poté dokončili Američani s šesti plavebními komorami (čímž radikálně omezili rozsah zemních prací).

2) Věřitelé (= velké banky) část nedobytných dluhů postupně odepíší (= zaplatí evropským statním rozpočtům menši daně ze zisku) a nová společnost prodaná za reálnou cenu bude schopna splácet zbytek dluhů z provozních výnosů.

3) Výsledkem bude zdravá společnost "New Eurotunnel" schopná aktivního podnikání místo neustálé vyčerpávající obrany proti náporu věřitelů a akcionářů.

Zdá se vám tenhle scénář až tak nereálný?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 15:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_p, ten nejdelší železniční tunel bych považoval za otázku toho "jak se to bere". Na straně 10 výroční správy ET se píše:
Tunel je 50 km dlouhý, z nichž 37,8 km je pod mořským dnem ... což jej dělá nejdelším podvodním tunelem v provozu na světě. Jiný železniční tunel, Seikan v Japonsku, je delší (53,8 km), ale úsek pod vodou, spojující ostrovy Honšu a Hokkaido je kratší (23,3 km).
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 15:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: Mě se zdá reálný velmi. Přesně jak říkám, ve finále to zaplatí (vlastně už zaplatilo) těch 660 000 drobných akcionářů (čímž dojde i na ty oprátky... ).
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 15:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drobní akcionáři mají 70%. To jim to docela nezávidím. Kolik asi bude průměrný vklad?

odkaz
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 15:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je ale musí potěšit!
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 15:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě sem musím dát jednu věc z těch oficiálních stránek.

 

Izraelský kamion. Docela dálková doprava.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2353
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 15:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdí vlastně tím tunelem i někdo další?
bkp na K-Reportu již 3 roky .. .. :: 2. 8. 2003 - 2. 8. 2006 :: .. ..
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 16:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten "izraelský" kamion patří El-Al Cargu. Čili jeho obsah mohl doletět do CDG/BRU/AMS a dál jede po silnici a tunelem do GB. Nebo se vrací naplněný na LHR a odtud letecky domů.

Jinak jsem ovšem při čekání na trajekt viděl britskou cisternu s tahačem s nějakou pobaltskou SPZ
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 18:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten "izraelský" kamion patří El-Al Cargu. Čili jeho obsah mohl doletět do CDG/BRU/AMS a dál jede po silnici a tunelem do GB. Nebo se vrací naplněný na LHR a odtud letecky domů.

Jo, ten nápis na plachtě mi byl nějaký povědomý...
Spíš si ale myslím, že jede v relaci Tel Aviv - Londýn (i když je to docela dálka) a realizuje "nákladní let v hladině 0". V Evropě docela běžná věc - ne každá zásilka musí být dodána do 24 hodin. Chtělo by to vidět SPZ tahače. Pochybuju, že by bylo výhodnější se letadlem přiblížit někam na kontinent, a pak platit kamion + tunel.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24564
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 03:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Což přesně potvrzuje můj názor, že Etunel jen tak "není" a jeho provozní náklady nejsou jen "drobné za ošupné kolejí a elektriku".

Není, ale velmi pravděpodobně pak bude.
A oproti nákladům na výstavbu jsou ty provozní spíše nízké až zanedbatelné. V abslutních číslech to jistě málo není.

Nic víc, než že při placení pouze provozních nákladů by se ta sranda asi uživila, jsem tím říct nechtěl
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 08:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak ještě "drobné" za zaměstnance, udržování v chodu a bezvadném stavu různé bezpečnostní a protipožární vyfikundace, ventilace atd.
Podle mě to bude mít docela vysokou režii - kdyby nemělo, tak jim aspoň na ty ouroky zbývá .
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 09:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic víc, než že při placení pouze provozních nákladů by se ta sranda asi uživila, jsem tím říct nechtěl

Věnuj mi taky třeba 100 Desir a 50 elektrik. Já už si ty provozní náklady v pohodě zaplatím. A uvidíš, jak dovedu být laciný.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 09:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak. Jenže tady k tomu pravděpodobně dojde - na vrub těch 660 000 drobných důvěřivců.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 10:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu OT: ještě k tomu El Al Cargu - já věděl, že je mi nějaký povědomý.

http://www.airdisaster.com/photos/elal1862/photo.shtml

Možná od té doby nesmí nad Evropou létat a proto ten kamion...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 11:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná od té doby nesmí nad Evropou létat ...

No, kvůli jednomu průšvihu jinak seriozní společnosti asi zákaz nebude. To by třeba švýcarská národní letecká společnost (bez ohledu na aktuální název) musela dostat zákaz na doživotí v Evropě i Americe.
A ČSA už by nelétala vůbec nikam od poloviny 70.let (kdy už ostatním národním evropským společnostem spadlo něco vyjímečně), kdy jí během +- 5 let stihly popadat éra ve všech směrech .
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 11:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: o delce podvodnich useku mfDrbna nepsala nic, takze ta vase poznamka je ponekud irelevantni.
Zajimave, ze novinky psaly jasne (a spravne) o druhem nejdelsim zeleznicnim tunelu.
Delku tunelu bych meril od portalu k portalu. Ja jsem jednoduse kliknul do Googlu "longest tunnel" a hned jako prvni byla stranka venovana tunelum. Ty delky si pochopitelne nepamatuji, i kdyz jsem tunelem Seikan projel dokonce dvakrat.
:-)
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 11:29:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Jasně, nějaxem zapomněl dát na konec věty nějaký ten xichtík... Spíš jsem to vytáh jako to připomenutí, že mi ta firma něco připomínala. Přeci jen pád letadla na obydlený dům v (západo)evropském velkoměstě zas není tak běžný jev.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24598
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 04:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ:
Neměl jsi zakládat soukromou firmu, ale právě transformovaného národního dopravce - to bys koukal, co vše bys pak dostal (ale i to, co bys asi moc nechtěl...)

Flexo:
Bez toho „padnutí do klína” to nepůjde (z veřejných peněz krev neteče, takže se toho asi opravdu dočkáme). Takhle ano.
Leda by pak podnik musel odvádět nějaké „odpustky”, ale tom docela pochybuji a ani nevím, zda by to bylo možné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 7-2005


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 13:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z veřejných peněz krev neteče, takže se toho asi opravdu dočkáme

Jenže já se obávám, že ty "veřejné" peníze nevyplatí kompletně těch 660 000 akcionářů. Tak velkorysá snad není ani EU.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 13:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozhodovat bude tržní cena (nebo aspoň ve standardních případech tomu tak je). Pokud bude "zájem" o tunel takový, že se jej podaří prodat za 1 Kč, tak se holt mezi akcionáře rozdělí 1 Kč.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24629
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 02:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Flexo:
Jestli to zaplatí všichni jen trochu, nebo méně lidí poněkud více, to už je vcelku jedno (samozřejmě jak pro koho...).

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 21:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovoluji si přítomné pozvat na www.dopravni.net nejen na velmi zajímavé články autorky Cirrat. Určitě nebudete litovat. motorová Myš
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25603
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 02:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleš Řebíček se ujal úřadu ministra dopravy
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 09:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad ne nadlouho...
Člověk není špatný. ...To jen lidi jsou svině!
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 18:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud hodlá plnit ty priority, co píšou, tak by to snad nemuselo být tak hrozné…
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…

Pomozme udržet silniční zákon, který budí respekt a zachraňuje životy!!! (»»petice««)
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 18:55:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já z nového ministra taky nemám žádnou vyrážku. Pŕinejmenším má zkušenosti s podnikáním v dopravě, což může pŕinést čerstvý vítr do zatuchlého rybníčka. Ale chápu, že Miram z něj radost nemá, když jeho oblíbeným obdobím jsou 80. léta
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2571
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 22:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já také mám rád 80. léta, ale i přesto jsem s obsazením tohoto postu spokojený. Ten jeho výčet priorit je sice typický příklad PR friendy vyjádření, ale vcelku se s ním dá souhlasit.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2297
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 10:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já 80. léta moc rád nemám, i když jsem v nich dospíval.

Byla to léta morálního úpadku a rezignace
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 12:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hodlá řešit především dotace na výstavbu dálnic,opravdu železnici nakloněný ministr....
Člověk není špatný. ...To jen lidi jsou svině!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2302
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 13:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miram: s ničím jiným jsem nepočítal
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 13:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Miram: takováhle vyhláśení pár dní po nástupu do funkce mají cenu papíru, na němž jsou vytisknutá. Říká jen to, co se od něj chce slyšet (dálnice jsou pro většinu občanů CZ atraktivní téma, byť po nich třeba vůbec nejezdí, je to takový symbol). Pro mě je důležité, že ten člověk má reálné soudobé zkušenosti z oblasti železniční dopravy. To je důležitějśí, než nějaké proklamace, co všechno bude podporovat. No hlavně nevíme, jak dlouho ta vláda vůbec bude fungovat, že. Takže na nějaké hodnocení, čemu je kdo nakloněný, bych počkal.
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 13:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrte, jako bys neznal myšlení. Nový ministr:

1. propaguje dálnice
2. přišel od externisty

Tím má myslím kádrový profil navěky polepený.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2582
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 16:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miram: Jenomže železnice v současné době ještě více, než peníze potřebuje zásadní systémové změny, které by s tímto ministrem nemusely být tak nemožné, popř. zdeformované.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 16:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nic takového neodmítám,bedlivě sleduji rozhovory s ním v tisku a i třeba jen "lepší" liberalizace na železnici je uvedena jen tak na okraj...navíc Viamont je spíše beton lobby,ne?
PS:Se železnicí nemám nic společného kromě nebývalého obdivu k ní!
Člověk není špatný. ...To jen lidi jsou svině!
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 17:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viamont je sice taky stavbní firma, ale i plnohodnotná dopravní firma, tím míním, že nevozí jen štěrk na své stavby, ale i normální zboží a cestující. Těžko dnes hodnotit Řebíčkovu činnost, na to je fakt brzo, ale určitě se od něj dá čekat jiný přístup, názor, informovanost, než od je předchůdců, profesionálnćh politiků a státních úředníků, nepoznamenaných dopravní praxí.

Stočil bych to jinam: je nějaká šance na "revizi" transformace ČD, mám na mysli stávající diskutabilní rozdělení majetku mezi ČD, a.s., a SŽDC, s.o., nebo už je to definitivní?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2584
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 18:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dá se hnout ledasčím. Někdy je to snadnější, někdy obtížnější a někdy skoro jako jít hlavou proti zdi. Otázka je, je-li k tomu potřebná vůle...
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 10:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: hlavně se dá předpokládat, že tam Řebíček dlouho nebude a žádná revize poměrů se nestihne.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 11:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych to viděl spíš jako zda bude dost odolný tlakům svých spolustraníků, kteří budou mít více silniční názory než ministr.....
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 09:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám překročil rychlost na dálnici v rámci kampaně 170Km/h a více...nějak nám k té asfaltce tíhne víc a víc
Člověk není špatný. ...To jen lidi jsou svině!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2899
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 21:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže zase jeden tunel. Jinak, ta diskuze pod článkem je také dobrá (ale i "dobrá"), vybral jsem z ní toto:

- Nevím, proč se vysmíváme megalomanským projektům Stalinovy éry i projektům současných megalomanů v Číně, Severní Koreji, Rusku ... Tento projekt urychlí tak leda vpád afrických nemocí jakými jsou Ebola, mutace HIV, mor ... a řady dalších do Evropy. Z obchodního hlediska mi to připomíná jeden starý Jiránkův vtip: ...tak my vá dodáme traktory, elektrárny, cukrovary, el. lokomotivy, potraviny, textilní stroje.... a co vy nám můžete nabídnout??? ...Ehm, máte alespoň nějaký soubor písní a tanců?

- Nevidím důvod, proč takovýto tunel stavět. ... Evropa pomalu stárne a obyvatelů zde bude ubývat. Tím bude klesat také spotřeba ovoce dovážených z Afriky. Zároveň s postupujícím oteplováním dojde k úbytku produkce tropických plodin v současných oblastech.

- V Gibraltarským průlivu je zlom, kterej se za rok posune o 2,5 cm. To je metr za 40 let. Do zlomu navíc prosakuje voda. Kterej debil tohle vymyslel?????????
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 18:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, zda to sem patří, ale o tu radost se musím podělit:
Viděli jste ve zprávách, jak musejí autobusoví dopravci zdražovat (kvůli mýtnému)? No, už bylo načase a samozřejmě nejvíc brečeli Student Agency. Jo, vono to asi nebude jenom o tržním prostředí a konkurenci, ale spíš o tom, že někdo za použití dopravní cesty platí jak mourovatej a druhej teprve teďka pozvolna začíná.
Taky mě zaskočilo, že tam povidali, že budou muset zvednout jízdné plošně (tedy i u linek, které nejedou po dálnicích). Vždyť to přece každej (kromě "blbejch ČD") umí perfektně rozůčtovat na každého cestujícího, dle toho odkud a kam jede a bla bla... Jo, už aby tu pakáž odsud vyhnali.
I poté co jednou zemřeme
Tornáda budou stále hit.
Leč jen dokud žijem můžeme
tu pakáž sprejerskou vymýtit

návod na vymýcení pakáže - seriál ČT Poslední sezóna (jen ho přivázat o jednu kolej vedle )
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 16:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tornádo:Nojo,bude se teď alespoň víc jezdit IGK,konečně ty silnice a dálnice nebudou tak hrozně prázdný...
Tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 18:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je sice pravda, ale domnívám se, že to je špatný pohled na věc. Jedu-li tam, kam se lze dostat (slušně) vlakem (typický příklad Praha - Ostrava); tak použití autobusu je sice menší zlo, než jízda IGK, ovšem stále se jedná o "svatokrádež". Vlak je prostě vlak, to se nedá nic dělat... Když už nic jiného, tak se alespoň trošičku "přivyrovná" pozice železnice a autobusové dopravy. Takové ty kidy, že by si dráhy měly vzít příklad z autobusových dopravců, jak minimalizovat ztráty (asi neplacením za dopravní cestu, ne ) už mi lezou hezkých pár let na nervy. Pochopitelně, že ideální vyrovnání by bylo přestat účtovat poplatek za použití žel. dopravní cesty při zajišťování základní dopravní obslužnosti, ale máme vládu, kterou máme; takže to je utopie.
I poté co jednou zemřeme
Tornáda budou stále hit.
Leč jen dokud žijem můžeme
tu pakáž sprejerskou vymýtit

návod na vymýcení pakáže - seriál ČT Poslední sezóna (jen ho přivázat o jednu kolej vedle )
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 07:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostrava-Praha je i podle mě určitě víc vlaková relace,ale pokud chce jet někdo busem,tak mito rozhodně nevadí.

Neplacení za dop cestu SŽDC by sice někde pomohlo,ale jinde by se naopak ukázalo,že tento poplatek nehraje zase až tak významnou roli.

Navíc ZDO v žel.dop. u nás bohužel v drtivé většině zajišťují ČD a ti dostávají peníze "různými cestami",takže s řečmi o "spravedlnosti pro všechny"bych neplýtval.
Tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 18:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Domnívám se, že dopravci autobusoví dostávají peníze rovněž "různými cestami" a ještě k tomu bez "nezbytné" mediální publicity - stačí si pustit v TV zprávy a do měsíce velmi pravděpodobně uslyšíte, "kolik prachů se furt cpe do těch železnic"; pravděpodobnost je vyšší na TV NOVA (mimochodem, stejně "detailní" výpočty o tom, kolik peněz se dává do silnic a do autobusové dopravy jsem v televizi ještě neviděl). Jo, betonová lobby žije ...
I poté co jednou zemřeme
Tornáda budou stále hit.
Leč jen dokud žijem můžeme
tu pakáž sprejerskou vymýtit

návod na vymýcení pakáže - seriál ČT Poslední sezóna (jen ho přivázat o jednu kolej vedle )
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 19:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tornádo: Vy tomu zřejmě tzv. "rozumíte"...
Tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 10:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je ovšem uzemňující argument do diskuze

To, co jsem napsal o televizních zprávách, jsou pouze a jen pustá fakta. Zde asi není na místě polemizovat o tom, kdo, čemu a proč rozumí/nerozumí. Díváte se často na zprávy?
I poté co jednou zemřeme
Tornáda budou stále hit.
Leč jen dokud žijem můžeme
tu pakáž sprejerskou vymýtit

návod na vymýcení pakáže - seriál ČT Poslední sezóna (jen ho přivázat o jednu kolej vedle )
Vsd_honzig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 13:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tornádo : mám stejný názor.Nevidím jediný důvod,proč by bus dopravci neměli platit.Patří jim ty cesty?Ne!Jezdí po nich?Ano!Vydělávají na tom?Ano!

Desiro: to je tzv. diskuze,pane tzv. zřejmě moudrý.
Myslím,že každý může napsat svůj názor.../pokud se ovšem tzv. zmůže na více než 6 slov/
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 18:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozidla veřejné hromadné dopravy by tyhle a jim podobné poplatky platit neměly,tedy pokud chceme zvýšit procento jejich používání oproti IGK.

Pokud to bereš jakože HURÁ,ty zlý autobusy přijdou o cestoše a hodné žel.dopravě možná někteří z nich přibudou,tak to se asi neshodnem.

Tornádo:Financování bus dopravy mi přijde prostě přehlednější než u ČD,tedy s vyjímkou velkých MHDpodniků.
Vsd_honzig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 02:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz : Sice preferuji železniční dopravu,ale pokud celou věc posoudím nestranně a objektivně /a žádný HURÁ na zlý autobusy za tím nehledej /, tak proč by měl někdo platit za dopravní cestu a někdo ne?Tak buď všichni nebo nikdo...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace