K-report
 

Technika na železničních tratích Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Technika na železničních tratích « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2005 - 18:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Najde se někdo, kdo by podrobněji popsal zvukové kreace produkované ovládacími rozhraními elektronických stavědel?
(Prostě - jak a kdy pípá ESA? )
Mižvík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.230.155.7
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 00:01:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další výhoda Y pražců je, že lépe zachycují příčné síly. Kolej se pak méně vlní.
Jaroslav_Černý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 12:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unikátní technologie byla použita na opravě železniční tratě spojující Horní Cerekev na Vysočině s jihočeským městem Veselí nad Lužnicí. Dva kilometry a sto metrů dlouhý rekonstruovaný úsek byl předán oficiálně do užívání v úterý v železniční stanici Počátky-Žirovnice na Pelhřimovsku. Poprvé při rekonstrukci tratí byla použita technologie s ocelovými pražci typu Y. "Tato technologie byla použita vůbec poprvé nejen na tomto úseku, ale v rámci celé České republiky. Jejími výhodami je zúžení šířky železničního tělesa, snížení stavební výšky konstrukce svršku a možnost použití v obloucích s menším poloměrem při splnění požadavku na bezstykové koleje," charakterizoval použitou technologii obchodní manažer dodavatelské společnosti Skanska ŽS Vladimír Tolar.

Novinka umožní především zvýšit cestovní rychlost vlaků z šedesáti na devadesát kilometrů za hodinu, zrychlit dostupnost jednotlivých cílů při cestě po železnici a zkrátit čas strávený na cestách.

Více než dva kilometry dlouhý úsek mezi jihočeským Popelínem a stanicí Počátky-Žirovnice, která se poněkud paradoxně hlásí ke dvěma nedalekým městům, ačkoliv leží ve skutečnosti v obci Stojčín, se zatím neprojevil v novém jízdním řádu. Cestující ovšem po půlročním zkušebním provozu už pociťují přínos rekonstrukce na vlastní kůži.

Opravený úsek patřil k nejhorším na celé trati. Podle odborníků vyžadoval nutný investiční zásah. "Opravy ale vyžadují i další úseky v této lokalitě, některé už jsou na rekonstrukci připraveny, podle finančních možností budeme s opravami pokračovat," přiblížil stav železniční trati spojující Vysočinu s jihem Čech Jan Větrovec, náměstek ředitele plzeňské Správy železniční dopravní cesty, která zdejší trať spravuje.

Dokončená stavba, jejíž součástí jsou i dva zrekonstruované železniční přejezdy a zabezpečovací zařízení úseku, stála dvaatřicet miliónů korun. Ze tří čtvrtin se podařilo zaplatit náklady z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Na zbytek dal peníze Státní fond dopravní infrastruktury.

Právo 1. 12.
Jaroslav_Černý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 12:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady ale píšou, že ty pražce u Počátků byly už v roce 2003, i když ten "zkušební" úsek samozřejmě nemusel být tak dlouhý. Jak to tedy je?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17643
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 03. prosince 2005 - 22:48:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já nevím, není tohle už i u Kardašky?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1267
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 03. prosince 2005 - 23:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je.
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 03. prosince 2005 - 23:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaroslav Černý: Trať 225 je - i spoužitím pražců Y - postupně obnovována již několik let (jako odklonová trasa kvůli 4. koridoru).
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 00:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z tratě 220/221 čtvrtý koridor:
Qěci: opět nejdřív čti a piš. Nechápu, jak si z věty "A co konkrétně není v předpisech (staničních řádech)o AHr a výpravčí to tam potřebuje? " usoudil, že mluvím jen o Déčkách a na Téčka jsem zapoměl? A nemusíš mi říkat co bych měl znát, prosím...
Ale tváříš se tak, že by bylo nejlepší mít vše v předpisech (D,T i Z)...
Nemohu si pomoct, ale na trať s oddílovým návěstidlem AHr v SOUČASNÉ době nejde jen tak fláknout návěst VZ a upravit TTPčka. Trošku mi připadá, že si to představuješ jak Hurvínek válku...
Argument není to v předpise za zbytečný nepovažuju, protože jinak dochází k omylům, díky kterým se rozpoutala tato debata. Kdopa tady začal s kódem u AHr? Nejdřív píšeš, že kóduje AHr bez oddílových návěstidel 22.1.12:50. Já se zeptám kde a ty 22.1.18:05 odpovíš, že snad mezi Ražicema a Protivínem, kde je oddílové návěstidlo. Opět si psal rychleji než četl.Takže musím zopakovat, že je dobré rozlišovat, co je povoleno (zastaralými předpisy) a co skutečně umožňuje dané technické zařízení... A zeptat se, kde kóduje AHr bez odílového návěstidla.
A kdepak je AB bez kódu (bez oddílového návěstidla)? A jsme opět u těch předpisů. Jízdu proti správnému směru neberu... Viz. tvůj příspěvek z 3.2.01:03
A opět 3.2.11:07 děláš chaos. Co si máme představit pod pojmem degradovaný autoblok? Mezi Krčí a Radotínem je dle platných TTP i plánků stanic AHr... A kód v koleji samozřejmě také není...Tak teď babo raď nebo spíš zabezpečováku, což ty nejsi
.
Zdraví Martin
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 00:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikdo Qěci neříká, že AHr kódovat neumí jen říkáme, že to není spuštěno a předpisy to neznají...
Pokud bychom k otázce předpisů přistupovali, že to co už je technicky připravené je vlastně funkční tak by nám vznikl pěkný chaos, protože vlastně ESA už je připravena na mezinárodní zabezpečovač a stačí to jen dokončit, jak si psal 3.2.11:07. Tedy je dobré i zde na DF rozlišit, co je technicky možné, co je technicky připravené a co dovolují platné normy a předpisy byť jsou staré a kostnaté.
Zdraví Martin
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 06:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2:
Uznávám, že jsem se dopustil chyb a nepřiměřených reakcí. Ovšem Ty též. A taháš za slovíčka - psal jsi vyloženě jedině a pouze o D2. Jó, kdybys psal o dopravních předpisech obecně, nebo předpisech pro obsluhu, tak držím hubu. Jseš nejakej chytlavej. Myslím, že bude lepší se za slovíčka nechytat. Navzájem.

O Tunelu bych radši nic netvrdil, protože nevíš, co tam skutečně je. Do TTP a Plánků stanic si napíše kdo chce co chce podle toho, čemu se to ZZ nejvíc podobá. Je možné, že na Tunelu je oficiálně AHr i v úseku Radotín - Tunel, ale zrovna v úseku Radotín - Tunel není ani v jedné koleji traťový souhlas a jsou banalizované. V pultu RZZ vypadají a chovají se spíš jako staniční koleje. A traťový souhlas Tunel - Krč je v Radotíně z autobloku (typ s jedním třípolohovým tlačítkem) v Krči je nějaká prototypová reléovka a na ní souhlas AHr nebo AB(typ se dvěma dvoupolohovými tlačítky). A bezsouhlasový stav to nemá. AHr bez bezsouhlasového stavu existují (standardní typ AHr88), ačkoli se o tom žádné předpisy pro obsluhu nezmiňují.

A ještě jedna podivuhodnost stvrzující můj názor, že Do TTP a Plánků stanic si napíše kdo chce co chce podle toho, čemu se to ZZ nejvíc podobá:
V plánku Radotína je uvedeno, že TZZ na Smíchov i do Dobřichovic je k prvnímu hradlu od Radotína vždy AHr, dále pak že je HPB. No, sice to automaticky dává odhlášky, ale úplně jinak, než AHr a taky to nemá traťový souhlas. (Počáteční a koncová hradla jsou na těch prvních hradlech)

(Příspěvek editován uživatelem qěcy únor 04, 2006)
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 10:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Laskavě mi neříkej čeho jsem se dopustil, pokud jsem někoho neurazil a nejsem sprostej, tak je to čistě moje věc.
Ano o D2 jsem psal, ale už ve vztahu k AHr a kódu VZ. Před tím jsem mluvil jen o předpisech...

S tunelem jsem nezačal já.... A taky jsem napsal, že nejlíp ví co tam je za traťovinu baba, teda zabezpečovák, tak nevím proč o tom zas mluvíš nebo si zabezpečovák...?

Jo toho sem si taky všimnul:-))

No a kdy nám sdělíš kde kóduje AHr a nekóduje AB...
Zdraví Martin
Interviuk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 13:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Během výluky zab.zař. na přelomu února/března 2006 (asi 20.2.-10.3) bude deaktivováno Hradlo Hořátev a nahrazeno automatickým hradlem.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20431
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 02:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jsem požádán, abych to sem vložil:
application/x-zip-compressedDálkoviny
Dalkoviny.zip (900.8 k)

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 13:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_z:
no hezka mapa, jen to ve mě vyvolalo usměv, to je stav z roku 2350 teda asi tak odhaduju
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 14:59:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak toho se asi nedožiju...
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 14:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rád bych navázal na diskuze ze sekce "mechanická náv... " Ve Veselí nad M. byl (je?) i řídící el.dyn. přístroj. Kromě Bzence byla na všechny strany telefonika. Do Bzenca hradlový PAB a ten tam snad ještě funguje. Co se týče Přerova, největší skanzen to byl v 80.-90. letech: St.1 dynamika, řídící přístroj eldyn. později nahrazen RZZ AZD 71. Z něj se dále řídí St.2, St.3 a St.5. Na 2+3 je dynamika (cca 50. léta.) Na 5 byl (reko po r 2000 ?) elektromechanický přístroj. 2.3. a 5. st jsou vzájemně souhlasné. St. 4 stále funguje na principu klíčového průmyslu. ST 6.,7.,8. jsou na pravém spádovišti. Je tam KOMPAS (číslo ?). Na St. 9 byla klasická elmech. řídící + stavědlový prístroj, ale v pravém přednd. byly výhybkáři. Dnes je tam ústřední elmech. st. kombinované z TESTem. Na St. 12 řídící + st. přístroj. Dnes ústřední elmech. st. dříve i vyzba na HPB do Říkovic (hr. Dobrčice). St. 11 bylo klíčové, podřízené výpravčímu na Filiálce (řídil 9.+11.) dnes ovládá st.9. St.10 bylo na levém kopcu. U 9.+ 12. byly samostatné mech. předvěsti odjezdových náv. Dnes integrováno do dj. náv. na osobním a cestových na 9ce. a opačně.
363 do OV nikdy více, radši kulku do palice!
Miloslav_kolář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 15:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezisek:
Tak to Veselí je pro mě novinka, já žil v přesvědčení, že je to tam řízeno Rankem. Pravda, v dopr. kanceláři jsem tam nebyl, proto jsem také psal s douškou pravděpodobně. Každopádně je to fajn, že dynamický řídicí přístroj ještě někde funguje.
V souvislosti s Veselím je zajímavá ještě jedna věc - v Dodatku z roku 1962 je na vlárské trati v úseku Brno-Slatina - Nemotice uváděn poloautoblok, Nemotice - Vlkoš telefonické dorozumívání, Vlkoš - Bzenec poloautoblok a z Bzence do Veselí zase telefon. Mezi Bzencem a Veselím je tam psána Hl. Hájnisko, ovšem když jsem tyto kraje kdysi projížděl, tak to Hájnisko mám zafixované jako hradlo, což se shoduje s tím, že uvádíte mezi Veselím a Bzencem HPB. Znamenalo by to tedy, že poloautoblok v celé délce trati Veselí - Brno se definitivně rozchodil až někdy v polovině šedesátých let, kdy už se začal hlásit odklon od zařízení elektromechanických a halasně se vykládalo, jak se nově budují jen zařízení reléová, příp. autoblok... I když je pravda, že při tehdejším tempu výstavby to mohlo být dokončování výstavby dle starého projektu - ono i všechny důležité části přestavby pražského železničního uzlu (například nové napojení hlavního nádraží) měly být původně hotovy do roku 1970...
Jinak ten Přerov musel být skutečně guláš na kvadrát- a vlastně ještě je...
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 15:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
30. březen 2006 - 08:52:02 v mechanikách:
...Dynamický býval i Hodonín, a to v celém obvodu stanice...
Myslím, že před esou byl v dopravě jako řídící rank.

30. březen 2006 - 15:16:11 :
"To" mezi Veselím a Bzencem (jestli Hájnisko? cedule byla vždycky zarostlá břečťanem a jezdilo se tam 100 ) fungovalo jako hradlo až do devadesátek, v inkriminované denní doby tam zastavovaly osobáky (tehdy ještě s ceculama) na střídání personálu.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 15:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...v dopr. kanceláři jsem tam nebyl...
O nic jste nepřišel .
(Neberte to z mé strany jako drzost, ale spíše jako doznívající zklamání , řídící jednořadovky jsou prostě suchárna ).
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 15:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě k Jéžovi - Čtvrtek, 30. březen 2006 - 14:10:37 - doplním, že na panel reléovky je v Přerově vidět přes okno z prvního perónu.
Miloslav_kolář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 09:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik:
Myšleno to bylo tak, že dynamika byla na všech stavědlech, jinak řízená byla Rankem jako ve Znojmě. Ten Rank byl kdysi vyfocený v Železničáři, když se dělal v Hodoníně koridor - jako odcházející stará technika.
Jinak jednořadý řídicí přístroj je možná suchárna (např. v porovnání s čtyřřadou VESkou), ale dnes už je to rarita, která se nevidí...
Mimochodem, v literatuře jsem našel zmínku i o elektrodynamice bez mechanických závislostí. Nemělo to registr a závislosti mezi řadiči obstarávaly řadičové zádržky - docela slušná šílenost. Viděl jsem fotku z Německa, ale jestli to bylo někdy u nás, bůhví...
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 10:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K dynamikám:
Zajímavá elektrodynamika je v elektrárně Trutnov - Poříčí. Na prvním stavědle je poloústřední přístroj, který je stavěcí pro trutnovské zhlaví a zároveň řídící pro zhlaví vzdálenější. Tam se na stavědle 2 nachází závislý přístroj. Návěstidla jsou SSSR staršího vzoru, v kolejišti jsou i vložená hlavní. I samotný Trutnov střed býval kdysi dynamický - v kanceláři se dosud (snad) nachází odpojený přístroj. Ten byl rovněž stavěcí pro zhlaví poříčské a řídící pro zhlaví na hlavák. Jenomže - když prošlo zařízení povolení, nebylo již obnoveno. Zhlaví hlavácké bylo sice obnoveno co se týče svršku (výhybky s čelisťovými závěry), jenže výhybky jsou od té doby na klíče. Na druhé straně je hafo neplatných AŽD návěstidel a starý SSSR přejezd se závorami. Výhybky mají funkční přestavníky a jsou dokonce ovládány z JOP MOSAZ. NO hrůza děs... :-)
Vít Javůrek
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 20:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letošní první číslo Reportéru AŽD (na webu se objevilo až teď) v úvodníku (na str. 2) referuje o žhavé novince ... zbrusu novém zařízení na bázi elektronických stavědel, které bude zcela bezkontaktní. Letos bude instalováno na Hluboké a v Jeřmanicích.

Tamtéž je avizováno dokončení vývoje radiobloku pro vedlejší tratě.

Podrobnější popis bohužel chybí.

http://www.azd.cz/tisk/reporter/
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 09:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš bych tipnul, že se jim po dlouhých letech neúspěchů podařilo dokončit ESu 22.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 10:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro:
ESA22 naopak (aspoň prozatím ?) z webu ažd zmizela - původně měla vlastní chlíveček mezi szz.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 10:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud tuším správně tak ESA 22 už není dále vyvíjena, ale tato novinka bude tak nějak kříženec ESA11 a ESA22 prostě to lepší z obou systému.
Ukáže jen čas zda je to cesta tím správným směrem.
No už jsem zvědav kdy se na tu novinku podívám, a provedu odfotografování
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 11:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem - z informací na webu mám jakési nejasné povědomí , že nové udělátko na trati 160 není "pouhým" dálkovým ovládáním ("nadstavbou") samostatných staničních zabezpečovacích zařízením, ale dálkovým zabezpečovacím zařízením na principu jediného stavědla s delokalizovanými periferiemi. (Snad moc nehňácám ).
(Totéž je i Kúty-Trnava?)
Tuší někdo více a je ochoten prostému pobíječi much polopaticky prozradit více podrobností, příp. dát k dobrému problémy/historky "z natáčení"? :-)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 19:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik: Ano, je to rozprostřená ESA 11.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 13:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po delší odmlce Vás opět zdavím. Dnes sem měl konečně čas si přečíst i starší články... pro Všechny: Pha Kč - Odb Tunel je nějaké neidenfikovatelné TZZ, v podtatě se to opravdu podobá nejvíce AH. Ano, ale Odb Tunel je pouze dálkově řízená, koleje mezi Radotínem a Tunelem jsou traťové! Obsluha na Tunelu jde převzít i místně, pokud už to tam někdo nerozkradl. Je na nich PZZ (V Chuchli), které je kontrolováno z Hr. Závodiště. Mezi Radotínem a Hr. Závodiště je opět něco neidenfikovatelného, ale už "to" pracuje na bázi kolejových obvodů. Odhláška z Radotína je samočinná, z hradla dojde (elektronicky) odhláška až po uzavření počátečního hradla Hr. Závodišě. V Odd. Záv - Bar se jízda zabezpečuje HPB. Mezi Hr. Barrandov a Smíchovem je opět "to" na bázi kol. obvodů, ale na Barr. jsou jen mezilehlá hradla a odhláška dojde uvolněním stejnosměrného závěru mezileh.h. V úseku Rado- Hr. Kosoř opět "to", v podstatě je to ta samá "technologie" jako Rado - Závodiště. Z Kosoře dále až do Dobřichovic je už HPB. A ještě k Hodonínu... celá trať Břeclav - Přerov - Ostrava (mimo těchto stanic) byla výkladní skříň el.mech. Při koridoru se rušily originál bloky Siemens und Halske (Říkovice, ten je snad v soukromé sbírce),blok v Lipníku n/B, pocházel ze 30. let... A jen tak mimochodem, RZZ v Přerově jde vydět z prvního perénu... ale po spatření čumila býva provedeno "antičumil" opatření v podobě žaluzíí.
363 do OV nikdy více, radši kulku do palice!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 13:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hradla dojde (elektronicky) odhláška až po uzavření počátečního hradla Hr. Závodišě

Mezi elmech. a relévkou CCCP asi elektricky, ne ?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 13:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek Š:
MMCh v Radotíně je RZZ AŽD 71.

Jezisek:
Koleje mezi Tunelem a Radotínem jsou sice traťové, ale není na nich traťový souhlas, přesto jsou banalizované. Odjezd proti srsti se děje přes čudlik s názvem zhruba "odjezd na vjezdovou kolej".

(Příspěvek editován uživatelem qěcy duben 27, 2006)
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 18:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, omlouvám se... dohláška dojde po bloku hradlařem... Na RZZ jak SSSR tak AŽD 71 to výpravčí pozná tak, že se postaví návěstidlo.
363 do OV nikdy více, radši kulku do palice!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 23:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezisek:
Jednu věc si ale z Radotína nepamatuju:
Když se uvolní vzdalovací úseky mezi Radotínem a Závodištěm (nebo Radotínem a Kosoří) tak nejde ještě postavit odjezdové návěstidlo pro další vlak, dokud nedojde odhláška z počátečního hradla? Nebo se vzdalovací úseky uvolní až po udělení odhlášky hradlářem?
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 21:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, on to pozná, až hradlo zavře. Je tam vždy více úseků a on vidí jen některé.
363 do OV nikdy více, radši kulku do palice!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 20:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by zde někdo zcela elementárně a i pro laiky srozumitelně rozepsat rozdíly (délka, maximální rychlost, použití,...) mezi kolejnicemi používanými u SŽDC, tedy zejm. S49, UIC60 a R65?
Díky moc předem!
...when you're alone and life is making you lonely you can always go Downtown.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 07:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
no jediné co o rozdílech vím, je že číslo které je za písmenem udává přibližnou hmotnost v kg na metr. Tedy metr kolejnice UOC60 má asi 60 Kg
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 08:57:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: A co třeba takhle podívat se nejdřív na www.trz.cz/ a najít potřebné tam (v sekci Výroba)?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2061
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 10:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha: Díky, ale to je tak asi to jediné, co jsem o tom věděl.

Cogwheel: Díky i vám, ale nešlo mi jen o technické údaje, ale spíše o nějaké (polopatické) vysvětlení na jaký druh trati je která kolejnice vhodná a proč? (Tedy proč se na koridory dávají nové UIC 60, ale třeba na trať 316 (nové - ?) S 49 a třeba trať 230 je průběžně obnovována regenerovanými R 65.)
...when you're alone and life is making you lonely you can always go Downtown.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 12:39:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
nevím to jistě ale co jsem viděl nové stanice tak UIC60 byli v hlavních kolejích v předjízdných R65 jak nové tak použité. A S49 tak ruzně ponechány kde původně byli.
Hlavní torzdíl asi bude v možném dovoleném zatížení. Takže někde na lokále kde je malé zatížení by mohli být S49 které asi budou i levnější, a na velmi vytížených a i s větší možným zatížením budou jiné. Ale je to jen můj laický názor.
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 15:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dálkovina do Ždánic
Mezi Žďárcem a Květnou je pravda že projekt je již hotov a hledají se finance
P.D
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.252.22
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 21:34:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak pro zajímavost-pokud byste se chtěli podívat na pěknou RZZ AŽD 71,tak v žst. Horní Lideč je celý panel v DK krásně vidět z peronu.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 15. července 2006 - 20:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.D
Mimochodem - stávající panel je dost čerstvý (určitě jedna z posledních akcí v době, kdy začínalo ETB?) a měl na tomtéž místě svého předchůdce (taky číslicovka) před rozšiřováním přechodové stanice v devadesátkách. "Čučával" jsem tam už v juniorském věku...
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 21:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Balík: Kde jsou ty časy když jsem taky v Juniorském věku koukával v Žamberku na Elektrodynamiku, vložená návěstidla a na stahování mechanických závor se zaplůtku před dopravní kanceláří....
P.D
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.252.22
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 15:03:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda...nemá někdo nějaké fotky té Žamberecké dynamiky?Teda kromě těch z muzea,samozřejmě.A těch návěstidel?Je mi jasný,že tehdá ještě digitál nebyl a tak se s fotkama dost šetřilo,ale přesto...Kdyžtak to hoďte sem
Miloslav_kolář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 15:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To P.D:
Ona ta dynamika v Žamberku, (teda z doby, jak už ji pamatuju já - cca 1990-91) se v kolejišti poznat moc nedala, až když se vlezlo do dopravy - vložená návěstidla tam sice byla, ale už ne typu ESP, ale AŽD - člověka to tak netřísklo do očí jako třeba v Ml. Boleslavi. Takže na fotkách těch vložáků by stejně bylo normální trojsvětlové AŽD, jen s červeno - bílo - modrým nátěrem stožáru. To by chtělo fotky tak ze 70. let, kdy tam ještě opravdu byla "éespéčka"...
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.55.46
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 17:09:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo tušení, jestli náhrada běžných svěrek, pružnými, třeba skl12 nebo podobných přinese nějaké zvýšení rychlosti v oblouku, ptám se, protože na trati 225 tam, kde ponechaly běžné svěrky je stále rychlost 65 km/h i když tam je provedena prava, je bezstyková kolej, kdyžto v úsecích, kde jsou pružné svorky je 70km.
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.55.46
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 17:13:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je úsek u Kardašovy Řečice bez těch Y kolejí, kde je ta vyšší rychlost.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 18:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Tak až přelámu "S"kové předpisy ČD, tak ti napíšu víc. Jednu věc vím z hlavy: S49 mají (v ČR/SR, jinde nevím) nejvyšší rychlost 120 km/h. A samozřejmě snesou menší zátěž. UIC60 se dopravními parametry vyrovná R65. Jinač zatížení se počítá nejen podle hmotnosti na nápravu a na běžný metr, ale též i podle počtu vlaků. Je tedy možno postavit třeba dvojkolejku, kde v jedné koleji budou UIC60 a ve druhé S49, protože prostě po jedné koleji pojedou ložené vlaky tam a po druhé prázdné zpět.

JF:
Říká se svěrky.
Pružnost svěrek nemá pro konstrukci svršku u konvenčních tratí význam, význam má pro snížení nákladů na údržbu. Zjednodušeně řečeno: pružné se nedotahují, tuhé se musejí minimálně jednou ročně dotahovat. Na rychlost má vliv geometrie koleje (převýšení+poloměry oblouků a zborcení koleje) a kvalita svršku (sjetí kolejnic, styky vs bezstykovka, pražcové kotvy, zaštěrkování, kvalita pražců) únosnost spodku. Protože nový svršek je kvalitnější než užitý, většinou lze o kousíček zvýšit TR. Je několik výjimek, kdy byla TR nebo i NTR zvýšena bez výměny svršku, např. trať 171 (ve 4 kratičkých úsecích o 10 km/h) a 183 - zvýšení v dlouhých obloukovitých úsecích ze 70 - 80 na 90 km/h, většinou v úseku Klatovy - Přeštice (kde jsou zhusta ještě rozponové podkladnice). Naopak třeba mezi Plzní a Vejprnicemi je už několik let UIC 60 + vossloh W na B91S, a TR je furt 90 km/h. Letos ale byla dokončena optimalizace úseku Staňkov - Blížejov (7 km), kde se už od jara jezdí místo 90kou 100vkou (NTR na celé trati 180 byla předtím 90). Po doplnění kódování LVZ tam bude rychlost zvýšena na 110 km/h.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 18:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvojkolejku, kde je v jedné koleji R65 a v druhé S49 (prázdné/ložené vlaky) lze spatřit na síti Sokolovské uhelné a.s.
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.55.46
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 19:17:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci: Jo děkuji, je docela zajímavý jak někde se zvýší, někde ne. Třeba mám takovej pocit, třeba mezi Milínem a Březnicí by se dala ta rychlost zvýšit.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 20:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JF:
Tak na 200vce by se dala v celé trati zvýšit TR na 80 km/h, ovšem za použití kvalitního svršku a oprav spodku. Kromě asi pěti krátkých oblouků. Jedny jsou u Jinců v údolí (tam tak do 70 km/h, pak je před Příbramí (lze narovnat na 80) a pak pár dalších, nejspíš narovnatelných. V mnoha místech by se dala TR zvýšit i na 120, ovšem tolik do toho nikdo nevrazí (kód LVZ), takže nejvýš těch 100.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 07:37:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěcy + všichni:

Já jen sem dám jednu malou "technickou":

Jde o to, že žádná kolejnice typu UIC60 neexistuje (minimálně po stránce výrobního označení typu, kdyby jste si ji jako chtěl někdo koupit).

Správné označení kolejnice je S 60, UIC, stejný formát platí i pro další (v cizině užívané) typy, takže např. :

a) S50, UIC (a ne UIC50)
b) S54, UIC (a ne UIC54)
c) S54E, UIC (a ne UIC54E)

To "S" znamená "těžká" (podle hmotnosti jednoho metru kolejnice - to ale asi každý ví..)...

Přeji pěkný den.
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.55.46
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 08:21:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže asi jednoduše, to co je tam teď mezi třeba mezi Milínem a Březnicí, není kvalitní svršek? Vždyť ve většině obloucích se vyměňovaly koleje, přebrušovaly se svary(tohleto píšu jenom, že jízda je teď hodně klidná), snad jenom ty rozponové svěrky tam vaděj, úprava spodku byla taky na hodně místech provede a stejně to nestačí ? Omlouvám se, že se tak blbě ptám.No asi tradice.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 08:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud je mi známo, tak problém zvýšení rychlosti na trati 200 je trochu jinde - malé převýšení v obloucích. Je to ještě pozůstatek silné nákladní dopravy před rokem 1990.
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.55.46
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 09:48:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela by mě hodnoty převýšení v obloucích na této trati zajímaly, hlavně protož mám pocit, že na několika mísch se alespoň podle mého nepřesného oka mezní hodnotě 150 mm? blíží. Kdyby se tedy zvedli hodnoty převýšení na hodnoty potřebné pro tu vyšší rychlost, nevedlo by to k vytlačení nákladních vlaků z trati?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 10:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silná nákladní doprava na trati 200 před rokem 1990 se odehrávala v podobě dlouhých a těžkých průběžných vlaků tažených sergeji, jezdily tu i Nex vlaky z NDR do Rakouska kvůli přetížené trati přes Tábor. Nic z toho dnes se nekoná. Nějaké Mn vlaky tu jezdí, jezdí tu i jeden pár Pn vlaků, ale ne po celé trati. Čili stav diametrálně odlišný od minulosti. Nízké hodnoty převýšení byly nutné kvůli pomalu jedoucím vlakům a to byly právě ty dlouhé Nex a Pn. Již se to tu kdysi probíralo a pro zvýšení rychlosti na 90 km/h by byla potřebná střední obnova trati. Jenže k tomu se dnes nikomu nechce. Zvýšení rychlosti = zvýšené náklady na údržbu. Tady bude zakopaný pes.
A hodnoty maximálního převýšení klidně mohou být i na trati pojížděné velkým množstvím nákladních vlaků. Jen to vede k ničení vnitřní kolejnice v oblouku - velmi rychle se její hlava rozplácne.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 20:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krasikov 20.8.2005
 
 
Nekdy to proste tak nejak lepe nejde.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 22:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím kam bych to zařadil - sháním dokumentaci (plánky, fotky) prostě cokoliv o remize na dvě stání.Dímy moc všem - chystáme se stavit v 1:6
--> ŠOTING 4EVER !!! <--

810 The best of motorové vozy
14Tr The best of trolejbusy

E - mail: ckd.zlin@seznam.cz

Tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 18:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Balik (Číslo příspěvku: 563)

Na webu AŽD (http://www.azd.cz/ke-stazeni/software/demoverze/)je ke stažení demo ESA 11.
Ale RZZ AŽD 71 dělá lepší zvuky .
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 21:56:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tornádo:
Dik za reakci :-) - od loňska už mi ty zvuky někdo nahrál. Ale přeqapuje mě, pokud na Vás demoesa pípá. Já jsem z ní nic nedostal, tak jsem se automaticky smířil s tím, že to u dema prostě nejde...
Tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 09:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik:

No, vona ta DEMOESA 11 u mě pípá, ale ňák furt...takže to asi kolegům z AŽD kapánek blbne .

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace